13.06.11, 10:10
według wymiarów wychodzi mi rozmiar 70f, w sklepie mierzylam kilka stanków w rozmiarze 70f i 70e oba rozmiary byly ok. Kupiłam kostium panache ava 70e i jest dobry. chciałam kupić jakieś kolorowe tankini ale te które są dostępne u nas w Polsce są albo mocno zabudowane (góry) albo nie odpowiadają mi kolorysycznie. w jednym ze sklepów internetowych znalazłam dwuczęściowe kostiumy carousel oraz eden freya i na zdjęciu z majtkami są ładne tankini, niestety niedostępne. znalazłam je w jakimś zagranicznym sklepie i teraz zastanawiam się czy powinnam wziąść rozmiar taki sam jak stroju 70e czy inny, nigdy nie kupowałam tankini. Jak myślicie? Swoja drogą zastanawiam się dlaczego w 'naszych' sklepach jest taka uboga oferta tankinowa...
Obserwuj wątek
    • anna-pia Re: tankini? 13.06.11, 11:28
      Tankini generalnie kupuje się w takim samym rozmiarze jak kostium - zresztą, zawsze można wymienić.
      A czemu tak mało u nas? Nie wiem, sama żałuję, bo to mój ulubiony typ :)
    • azymut17 ze strony sklepu 13.06.11, 15:01
      Uboga oferta, bo niewielkie zainteresowanie. Jeszcze w zeszłym roku panie się wykrzywiały na propozycję tankini, mimo zachęt, że łatwiej dobrać rozmiar niż w kostiumie jednoczęściowym, bo odchodzi jeden z parametrów - długość - i że można dobrać dowolny fason dołu. Nie, bo to jest "dziwne". Polskie klientki (spoza Lobby) nie lubią nowości i eksperymentów, staniki wolą kupować białe i czarne, dla wielu beżowy jest fanaberią. A sklep zamawia to, co się łatwo sprzeda, bo i tak dużo czasu i energii trzeba poświęcić na promowanie dopasowania, jak by do tego doszło zmienianie gustów klientek, to sklep mógłby pójść z torbami...

P.S. a rozmiar oczywiście ten sam, co w kostiumie :-)
    • maith Re: tankini? 13.06.11, 23:15
      Tankini nie powinno różnić się rozmiarowo od kostiumu.
      Też uważam, że to świetny krój, tylko jeszcze mało znany.
      Trzeba by upowszechnić kilka zdjęć porównawczych, jak to te niby "ukrywające brzuszek" kostiumy jednoczęściowe, w rzeczywistości go uwypuklają, a tankini wręcz przeciwnie, a już zainteresowanie by wzrosło :)
      • justinehh Re: tankini? 14.06.11, 00:19
        mam pomysł jak to zrobić, tylko nie wiem, skąd te zdjęcia ...
        • aankaa Re: tankini? 14.06.11, 14:14
          od odważnych :) lobbystek posiadających w szufladzie jeden i drugi model ?
          • ciociazlarada Nie jestem na tyle odważna:) 14.06.11, 15:09
            Choć nie mam nic do ukrycia, kostiumów jednoczęściowych u mienia niet. Czułabym się jak parówka w folii, albo co gorzej falukorv (www.awesomecougars.org/boards/c/src/127713051727.jpg)
            A tak w ogóle to co Wy dziewczyny marudzicie? Mam trzy tankini i ciągle nie mogę się oprzeć nowym:) Każda kolejna wersja freyowej "dziewczyny Bonda" powoduje u mnie szybsze bicie serca. Za żadne nie zapłaciłam więcej niż 15 funtów.
            • ciociazlarada Re: Nie jestem na tyle odważna:) 14.06.11, 15:12
              Widzę, że zamiast podlinkowanego falukorva wyskakuje jakieś podejrzane coś. To nie moja sprawka - ja linkowałam niewinną, ale niedobrą kiełbasę! Na wszelki wypadek proszę nie klikać:)
              • milstar klikać, ino skasować nawias na końcu (n/t) 14.06.11, 19:10

• ana-76 Re: Nie jestem na tyle odważna:) 14.06.11, 15:43
              ciociazlarada napisała:

>
              > A tak w ogóle to co Wy dziewczyny marudzicie? Mam trzy tankini i ciągle nie mog
              > ę się oprzeć nowym:) Każda kolejna wersja freyowej "dziewczyny Bonda" powoduje
              > u mnie szybsze bicie serca. Za żadne nie zapłaciłam więcej niż 15 funtów.

GDZIE?
              • ciociazlarada Re: Nie jestem na tyle odważna:) 14.06.11, 16:54
                No jak to gdzie? Ebay.co.uk Nie poluję na okazje po 2 funty, kupuję u sprawdzonych sprzedawców - starsze modele łatwo trafić w takich cenach poza sezonem, wszystkie swoje kupiłam zimą: mam brązowo/różowe Vodkatini, Vodka Chaser i z tych niebondowych Crystal Cove.

Nie dawno też była Vodka Chaser w Brastopie za chyba 16.90 z darmową dostawą.
                • ana-76 Re: Nie jestem na tyle odważna:) 14.06.11, 21:08
                  a powiedz mi jak łlugie są topy w tych modelach?
                  • ciociazlarada Re: Nie jestem na tyle odważna:) 15.06.11, 11:08
                    Moge zmierzyc Vodkatini i Crystal Cove jak przyjde z pracy, szary zostal w moim drugim domu. Ja mam 160 cm wzrostu i koszulki sa tak dlugie, ze nachodza troche na gacie, kupuje zawsze z tym modelem majtek: www.boudiche.com/shopimages/products/extras/W12866_Lrg.jpg
                    Vodkatini brazowa jest, o ile pamietam, troszke krotsza od Vodka Chaser (moglam miec oczywiscie zludzenie optyczne)
                    • ana-76 Re: Nie jestem na tyle odważna:) 15.06.11, 12:31
                      to dla mnie może być krótki bo jestem wyższa o 8cm kobitka na allegro mi napisała ze ten brązowo-różowy ma 32cm od pachy. Ja mam 'lęki' że w przykrotkim brzuch mi będzie widać ;) rozwiązaniem są majtki z odwijanym pasem, ale w tych modelach takich nie widziałam... znalazłam w polskim sklepie tankini fantasie sorrento gdzie można kupic takie odwijane majtkitylko ta cena...ale pewnie się skusze
                      • ciociazlarada Re: Nie jestem na tyle odważna:) 15.06.11, 14:00
                        Powiem tak: jesli chcesz cos ukryc, to bez odwijanych majtek tankini nie polecam. One wszystkie sie troche podnosza przy plywaniu i chodzeniu - to nie sa bardzo dlugie koszulki za tylek, wiec logiczne jest, ze beda sie ruszaly i unosily lekko razem z Toba.

Dostalam wlasnie maila z Brastopu, ze maja uzupelnienie rozmiarowki kostiumow Fantasie. Moze zajrzyj tam? Ja osobiscie nie lubie placic wiecej za cos, za co moge zaplacic mniej:)
                        • ciociazlarada Zeby nie byc goloslownym 15.06.11, 14:05
                          Na Brastopie maja Fantasie Honolulu: i tankini, i fold briefy. www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=2104&Product=Fantasie_Honolulu_Tankini_Top
    • mamaamati Re: tankini? 15.06.11, 20:43
      Mała ilość tankini w sklepach to fakt..
      Tankini uzywam od kilku lat,do tej pory zadawalałam sie ofertą Tescową F&F czy jakoś tak.
      W tym roku zaszalałam i kupiłam takie www.karoline.pl/product-pol-3119-Tankini-LOREN-Red-Floral-SW0512-bikini-Panache.html ,tylko figi nie takie jak na zdjęciu tylko takie jak na stronie niżej widać,takie wiązane z boku. Sama koszulka jest całkiem długa ,przy moim wzroście (170cm)zachodzi na figi,co mnie cieszy:) Tankini mierzone po zewnętrzym szwie ma jakieś 35cm,no i wiadomo nie zaczyna się zaraz pod pachą.Dodam jeszcze ,że to przy rozmiarze 70F
      Generalnie przez internet mozna wiecej znaleźć niż stacjonarnie ,tylko ceny jak dla mnie za wysokie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka