Dodaj do ulubionych

Dekolt amerykanski- jaki stanik wybrac

19.07.11, 21:48
witajcie

jakie modele polecacie do sukeinek z dekoltami amerykanskimi. tzn wiazanych na szyi?
prosze o pomoc ;)
dzieki

f
Obserwuj wątek
    • tfu.tfu Re: Dekolt amerykanski- jaki stanik wybrac 19.07.11, 22:11
      albo bezramiączkowce, wybór straplessów jest duży: freya deco, panache confetti albo evie, ava fantasie...
      albo tzw. multiway, panache zara np.
      ważna rzecz: do sklepu z bielizną zabierz sukienkę, to bardzo ułatwi dopasowanie :-)
    • inez69 Re: Dekolt amerykanski- jaki stanik wybrac 20.07.11, 00:00
      Zdecydownie freya deco strapless. JDoest świetnei skonstruowana i datkowo nosze ja jako half cup, jest bardzo uniwersalna (chociaz po paru godzinach paski silikonowe mnie draznią). Chociaz bez ramiączke na pewno bym jej nie nosiła.
      • alexis-z Re: Dekolt amerykanski- jaki stanik wybrac 20.07.11, 09:38
        Nie wiem jaki masz rozmiar ja 65f i do bluzek na szyję lub do sukienki trzymającej się tylko na biuście i ma sznureczek z perełkami po środku biustu i wiąże się na szyję używam strapless deco. Polecam ten stanik mi akurat silikon nie odparza, stanik trzyma mur beton i jest niżej zabudowany niż plung deco. Nadaje się do głębokich V dekoltów. Biust się nie poci.
        Confetii raczej nie polecam bo nie trzyma biustu i jest wysoko zabudowany. Dużo dobrego słyszałam o strapless Effuniak.
        • ewik-mysza Re: Dekolt amerykanski- jaki stanik wybrac 20.07.11, 11:09
          Zgadzam się z przedmówczyniami. Od niedawna mam deco strapless (nosze z ramiączkami/lub właśnie z ramiączkiem na szyję) - jest świetny, a ostatnio mało staników na mnie pasuje - np niekompatybilna jestem z effuniakowymi onyxami i innymi sztywniakami a deco leży i trzyma świetnie.
          • inez69 Re: Dekolt amerykanski- jaki stanik wybrac 20.07.11, 13:47
            Ewik to teraz mnie zmarwtiłaś:( W drodze do mnie (od xxxx-czasu...) jest ślubny onyx, którego potrzebuje już na gwałt, ale skoro Tobie nie pasuje, to mnie raczej też nie.
            • ewik-mysza Re: Dekolt amerykanski- jaki stanik wybrac 25.07.11, 15:48
              e ty masz biust w lepszej kondycji niż ja :) może będzie dobry..
              daj znać :)
    • i-w-ona Effuniaki 20.07.11, 10:44
      Effuniak Strapless i Effuniak Onyks (lub Lilia, w zależności od potrzebnego koloru). Wszystkie nadają się do głębokich dekoltów, bo mają niskie mostki, wszystkie świetnie podnoszą i kształtują biust. Strapless jest bardzo uniwersalny i nadaje się do każdego ułożenia ramiączek, ale za to jest sztywniejszy i zwykle nieco mniej komfortowy (choć ja ostatnio miałam go na sobie w upał od 7 rano do 22 i bez problemu wytrzymałam). Onyksowi można fajnie przepiąć ramiączko na szyję, więc nie potrzebuje paska silikonowego, ale z kolei czasem ułożenie tego ramiączka może się nie zgrać z sukienką i będzie wystawać.

Mam Straplessa Toffi i Onyksa. Do wszelkich dziwnych dekoltów i ramiączek noszę niemal zawsze straplessa. Onyksa noszę zazwyczaj ze zwykłymi ramiączkami pod bluzkami z bardziej zabudowaną górą.
    • jak_matrioszka Re: Dekolt amerykanski - obnizony tyl 20.07.11, 16:54
      Moja jedyna sukienka z amerykanskim dekoltem ma przy okazji obnizone plecy, tzn nie cale gole tylko ciut nizej niz to przewiduje normalnie zapiety stanik. W zwiazku z tym poza odpinanymi ramiaczkami (z mozliwoscia zapiecia na jedno przelozone przez kark pod wiazaniem sukienki), potrzebuje jeszcze takiej przedluzki, ktora sie opasuje krzyzujac na brzuchu (wtedy tyl sie nieco obniza). Istnieja biustonosze od razu tak robione, ale w sklepach spotkalam sie, niestety, tylko z opcja do rozmiaru miseczki D.
      • free777 Re: Dekolt amerykanski - freya deco strapless 22.07.11, 17:33
        dzieki kochane za pomoc, zdecydowalam sie na freya deco strapless, od jakiego rozmiaru mam startowac, bo czytam ze miseczki wypadaja mniejsze... moje wymiary to 74/95- zaznaczam, ze jestem matka dokarmiajaca, (jesli to ma w tym przypadku znaczenie ;) - czy mam probowac od 30F .... hm moze niech wypowiedza sie zorientowane ;)

Prosze o pomoc :**** dzieki wielkie
        • akj77 Re: Dekolt amerykanski - freya deco strapless 22.07.11, 18:33
          free777 napisała:

> dzieki kochane za pomoc, zdecydowalam sie na freya deco strapless, od jakiego r
          > ozmiaru mam startowac, bo czytam ze miseczki wypadaja mniejsze...

Nie poradzę Ci w sprawie rozmiaru, bo mam zupełnie inne wymiary, ale chciałam tylko sprostować, że w Deco straplessowym miseczki wypadają raczej duże, tak czytałam w galeriowych recenzjach tego stanika.
          • alexis-z Re: Dekolt amerykanski - freya deco strapless 25.07.11, 11:17
            w deco strapless miski wypadają większe. Moim zdaniem są takie same jak plung tylko ma ciaśniejszy obwód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka