IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.02.04, 09:22
Czy marihuana uzaleznia? Czy sa skutki uboczne? Jak rozpoznac ze ktos pali
marihuane? Dlaczego ludzie ja pala?
Obserwuj wątek
    • Gość: MtC Re: Marihuana IP: *.pl / *.77.classcom.pl 01.02.04, 11:25
      marihuana to zdecydowanie "najbezpieczniejszy" z popularnych narkotykow,
      oczywiscie uzaleznia, ale tylko psychicznie (tzn. nie odczuwamy fizycznego
      glodu np: jakichs boli). Skutki uboczne wystepuja podczas dlugotrwalego i
      czestego palenia, sa to tzw. "dziury w mozgu", a polegaja na spaqdku
      koncentracji, logicznego myslenia itp. Marichuane pali sie z wielu powodow, ale
      w polsce chodzi glownie o tzw. "faze", jak po duzej ilosci alkoholu, czlowiek
      staje sie pewny siebie, rozluzniony, a przede wszystkim smieje sie- ze
      wszystkiego... jak rozpoznac??? Jest to mozliwe tylko w momencie kiedy ktos
      jest pod wplywem... Zwezone zrenice (to bardzo widoczne), "glupkowaty
      usmieszek", po paleniu wystepuje potworny wzrost laknienia. I to wszystko.

POZDRAWIAM
      • Gość: xil Re: Marihuana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.04, 15:46
        e tam dziury w mozgu :P system amotywacyjny glowny uboczny skutek...
        pogorszenie pamieci krotkotrwalej... ale po zaprzestaniu palenia wszystko
        wraca do normy :)
        czemu ludzie pala? a czemu ludzie chodza na wesole miasteczka? pija piwo? itd
        BO CHCA I LUBIA :) po trawie nie ma kaca, sero agresji, przewaznie sam
        pozytyw...
        rozpoznac latwo po przekrowionych oczach i spojrzeniu :) zadne zrenice nic nie
        powiedza, ja tam mam w 100% normalne zrenice po paleniu...
        pozdr
        • amphetaminekillsme Re: Marihuana 22.11.04, 00:23
          100% racji:)))) popieram
      • Gość: Wania ZWEZONE ZRENICE??!!! IP: *.slp.vectranet.pl / 195.136.248.* 04.02.04, 08:22
        jakie zwezone zrenice raczej rozszerzone (choc nieduzo). poza tym marihuany to
        Ty chyba nie paliles (faza jak po alkoholu??)
      • madzia_ganja Re: Marihuana 24.01.05, 22:57
        Gość portalu: MtC napisał(a):

Jest to mozliwe tylko w momencie kiedy ktos
        > jest pod wplywem... Zwezone zrenice (to bardzo widoczne)

Ja tam nigdy nie widziałam żadnych zwężonych źrenic :D
    • Gość: rumi Re: Marihuana IP: *.hilton.com 01.02.04, 22:00
      Witaj Krysiu
      powiem krotko
      hyperreal.info/kanaba/go.to/index
      niech moc bedzie z Toba

rumi
    • Gość: cookie monster dlaczego dlaczego IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 12:12
      >Dlaczego ludzie ja pala?

cholera wie, może dlatego, że da się ją spalić?

można jeszcze ją zjeść! na przykład pod postacią apetycznych kosmicznych
      CIASTECZEK! należy ją tylko rozpuścić w jakimś tłuszczu (np. w maśle).
      powodzenia!
    • Gość: alpha4175 Re: Marihuana IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.04, 23:57
      Ludzie ja pala bo jest zajebista,jest najlepsza ze wszystkiego.Pozdrawiam
      palaczy! Cala Polska pali trawe od Poznania po Warszawe!!! :-)
      • hepik1 Re: Marihuana 04.02.04, 09:50
        Gość portalu: alpha4175 napisał(a):

> Ludzie ja pala bo jest zajebista,jest najlepsza ze wszystkiego.Pozdrawiam
        > palaczy! Cala Polska pali trawe od Poznania po Warszawe!!! :-)

To jakby zajebiście ci się Polska zwężyła.Czy po marysi widzi sie tunelowo?
        • Gość: cookie monster marihuana i tunel IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 18:16
          hehe to tak jak spud miał w 'trainspotting' :))
    • Gość: Zdzich33 Re: Marihuana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.04, 13:26
      Palę od 15 lat, regularnie 1-2 razy w tygodniu od 10 lat i nie wiem czy jestem
      uzależniony czy nie. Zdażało mi się, że nie paliłem i 3 tygodnie bez
      minimalnego stresu. Czy są skutki uboczne, narazie nic nie zuważyłem, studia
      ukończyłem bez problemów ale orłem też nie byłem (jak zawsze), mam dobrą pracę.
      Myślę, że to lepsze i zdrowsze od alkoholu. Sądzę, że młodzież nie powinnna
      tego palić za dużo, bo to odwraca uwagę od istotniejszych rzeczy jak nauka,
      praca itp.. Ale to też jest dla ludzi. Bez histerii. Dlaczego pytasz?
      • Gość: Brookie Re: Marihuana IP: *.tnt3.per1.da.uu.net 04.02.04, 06:38
        Nie sadze, ze Marycha jest zdrowsza od alkoholu biorac pod uwage, ze 1 skret
        rowna sie paczce papierosow a lekarze bardziej polecaja kielicha niz papierosy.
        W kazdym razie wszystko z umiarem.
        • Gość: Zdzich33 Re: Marihuana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 15:25
          Dlaczego porównujesz skręta do kieliszka? Równie dobrze można porównać jednego
          skręta do półlitra wódki! Wypalisz skręta i masz stan dużo przyjemniejszy niż
          po takiej ilości alkoholu i który mija bez kaca. Po kielszku nie czujesz nic.
          Po zatym nie wiem jacy lekarz porównują 1 skręta do paczki papierosów. Skąd
          masz te informacje?! Ile znasz ludzi którzy przekręcili się po marihuany (ja
          nie słyszałem o żadnej) he... a ile po kielichu? Życzę zdrowia!
        • Gość: xil Re: Marihuana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.04, 16:06
          gadka szmatka o tych szlugach i trawie, palilem szlugi i pale trawe, rzucilem
          palenie szlugow i pale tylko trawe i zdecydowanie lepiej sie czuje jezeli
          chodzi o pluca i kondycje...
          a co do alko i trawy to tu bez zadnych ceregieli mozna powiedziec ze nie ma co
          porownywac, alkohol przy trawie to zwykla trucizna BARDZO silnie uzalezniajaca
          (pomysl sobie ze nawet na heroine jest detox, a na alko nie...) no i BARDZO
          silnie niszczace dzialnie alkoholu, zwlaszcza jak sie go duzo pije...
          • rollex Re: Marihuana 05.02.04, 18:38
            Gość portalu: xil napisał(a):

> > > (pomysl sobie ze nawet na heroine jest detox, a na alko nie...) no i
            BARDZO
            > silnie niszczace dzialnie alkoholu, zwlaszcza jak sie go duzo pije...

a kto koledze powiedział, że na alko nie ma detoxu?
            • Gość: xil Re: Marihuana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.04, 11:19
              > a kto koledze powiedział, że na alko nie ma detoxu?

no nigdy nie slyszlaem o czyms takim... mam w rodzinie 2 alkoholikow ktorzy
              probowali chyba wszystkiego i tez o tym nie slyszeli... wiec nie ma....
              • rollex Re: Marihuana 17.02.04, 20:26
                Gość portalu: xil napisał(a):

>
                > no nigdy nie slyszlaem o czyms takim... mam w rodzinie 2 alkoholikow ktorzy
                > probowali chyba wszystkiego i tez o tym nie slyszeli... wiec nie ma....

widocznie różnie pojmujemy słowo detox, ale to szczegół
        • ivan_szczecin Re: Marihuana 04.03.04, 21:29
          to proste. dmuchasz pol torby szuwaksu a potem puszczasz dwa blunty w
          kolejarza. Jestes niezle wytrzepana i do tego z takim smajlem na gembie ze az
          strach :) Amfa trawi jazz w mgniniu oka a wiec lepiej miej ze soba ze dwie
          torby jazzu :)
        • Gość: marian Re: Marihuana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 11:23
          > Nie sadze, ze Marycha jest zdrowsza od alkoholu biorac pod uwage, ze 1 skret
          > rowna sie paczce papierosow

oj, chyba cos ci sie pomylilo... _ewentualnie_ zgodze sie jesli chodzi o zawroty
          glowy, ale o tzw substancje smoliste - nigdy
      • owszem Re: Marihuana 05.02.04, 20:36
        Fantastyczny post, Zdzich
      • joolanta Re: Marihuana 24.02.04, 13:03
        a chciałbyś by Twoje dziecko paliło? Z innego powodu trafiłam na to forum.....
        Znajmomy prosi bym się dowiedziała jak się można od tej wspanialej trafki
        oduzależnić (pali ze 20 lat) i ma już dość (tak przynajmniej mowi).
    • citral Re: Marihuana 17.02.04, 23:16
      Ja pale juz 6 lat bardzo czesto, wcale nie czuje sie uzalezniony jak nie ma to
      nie pale, co nie znaczy ze nie mam ochoty, ale nie odczuwam zadnych przykrych
      skutkow. Na frytki tez mam codziennie ochote... Ucze się dobrze, za klika
      miesiecy kończę studia i zamierzam pracować jak każdy normalny człowiek, tyle
      że ciągle grożą mi 3 lata więzienie bo mamy durne prawo i zamiast państwu płacę
      dilerom...

p.s. rzuciłem szlugi ponad rok temu i baaardzo dobrze mi to zrobiło
      • hepik1 Detox 18.02.04, 09:05

Co to jest detoks? Czy ten zabieg może wyleczyć alkoholika?

odpowiada Wojciech Maziarski, niepijący alkoholik, dziennikarz Gazety Wyborczej
        specjalizujący się w tematyce uzależnień 14-12-2000, ostatnia aktualizacja
        04-03-2002 16:12

Detoks czyli odtrucie to zabieg medyczny mający doraźnie oczyścić organizm osoby
        zatrutej alkoholem.

To nie jest leczenie!

Organizm alkoholika w zaawansowanym stadium uzależnienia domaga się zwiększonych
        dawek alkoholu, a na spadek poziomu alkoholu we krwi chory reaguje psychicznym i
        fizycznym cierpieniem: ma stany lękowe, wpada w depresję, mogą pojawić się u
        niego omamy, cierpi na bezsenność, poci się, pojawia się drżenie ciała, torsje,
        biegunki, objawy podobne do grypy itp. By nie cierpieć, chory ponownie więc
        sięga po alkohol. W efekcie wpada w pijacki ciąg, który może trwać wiele dni,
        tygodni, a nawet miesięcy. W tym czasie traci apetyt, niewiele je, co dodatkowo
        osłabia zatruty alkoholem organizm. Chory nie jest w stanie o własnych siłach
        przerwać tego błędnego kręgu. Pomóc mu może dokonane przez lekarza odtrucie, w
        trakcie którego organizm alkoholika zostanie "przepłukany", otrzyma witaminy i
        płyny odżywcze w formie kroplówki oraz środki zmniejszające poziom napięcia
        nerwowego.

Po odtruciu chory czuje się lepiej, ale nadal jest osobą uzależnioną. Jeśli nie
        podejmie leczenia, rychło ponownie sięgnie po alkohol, wpadnie w następny ciąg -
        i trafi na kolejne odtrucie.
        • rollex Re: Detox 18.02.04, 14:50
          hepik1 napisał:

>
          >> Detoks czyli odtrucie to zabieg medyczny mający doraźnie oczyścić organizm
          osoby zatrutej alkoholem. To nie jest leczenie!
          >
          > Po odtruciu chory czuje się lepiej, ale nadal jest osobą uzależnioną. Jeśli
          nie
          > podejmie leczenia, rychło ponownie sięgnie po alkohol, wpadnie w następny
          ciąg
          > -
          > i trafi na kolejne odtrucie.

zgadzam sie z toba calkowicie hepiku, tez wlasnie tak rozumie slowo- detox
      • joolanta Re: Marihuana 24.02.04, 13:10
        Jest u nas w bloku sympatyczny pijaczek, ale jak się naj…bie jest obrzydliwy,
        nieraz mu się zdarzyli zesrać. Pytałam się go kiedyś czy nie chciałby się
        zaszyć, a on na to „ale po co jak nie chce to nie pije….” Myśle ze Ty z trawą
        masz podobny problem po prostu go nie widzisz........
        • Gość: xil Re: Marihuana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 15:46
          nie porownuj alkoholu do trawy bo nie ta sama klasa uzaleznienia, alkohol
          uzaleznia baardzo silnie fizycznie i psuychicznie, trawa tylko psyhcicznie i
          wcale nie tak silnie jak np. szlugi... no ale sa tez ludzie niezle wkopani w
          jaranie trawy... no ale czym oni sie roznia od palaczy szlugow to ja juz nie
          wiem.. a wiem jedni to PORZADNI obywatele (ci co jaraja szlugi) a ci drudzy (co
          jaraja ziolo) to PRZESTEPCY :) patrzcie co za prawo wspaniale :D jak ja dojde
          do wladzy to bede rozbil przespecow z tych co lubia szpinak bo ja go cholerenie
          nie lubie ! LOL
          • Gość: galwa Re: Marihuana IP: *.acn.pl 05.05.04, 21:12
            skrytym szpinakożercom mówimy stanowcze NIE!
            ;P
      • Gość: zi0mAL Re: Marihuana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 14:26
        Do szluga droga długa
        Palcie ziele przyjaciele
        sPoKo jEzD

pale w pyte lat
        "jeszcze jedno, dilowanie rak nie brudzi!!"
    • Gość: julka15 Re: Marihuana IP: *.swic.dialup.inetia.pl 22.02.04, 13:21
      Był na ten temat artykuł i komentarze:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=9598499
    • envi Re: Marihuana 13.05.04, 14:25
      objawy wiodać po spożyciu,przekrwione oczy,specyficznie wyglądają,inne niż
      zazwyczaj zachowanie którego nie można wytłumaczyć alkoholem,bo go np.nie
      czuć.po dłuższym okresie palenia może pojawić się chroniczny
      kaszel,chrypka,nieżyty oskrzeli,krwotoki z nosa,zaburzenia nastroju,dziury w
      pamięci.
      Ja palę bo lubię.
      Marihuana nie uzależnia fizycznie,można uzależnić się od niej psychicznie.
      Zresztą tak myśle ilu ludzi znam którzy nie palą lub nie palili chociaż raz w
      życiu?
      0.
      • ama5 Re: Marihuana 11.09.04, 21:21
        A moj kolega pali tez ze 2 skrety dziennie i oprocz tych przekrwionych oczu
        itp ma bardzo przyspieszony oddech, nawet podczas snu - czy to jest normalne?
    • madzia_ganja Re: Marihuana 24.01.05, 22:53
      Marihuana uzależnia ale jedynie psychicznie nie fizycznie! Skutków ubocznych
      jest bardzo niewiele ale za to jest bardzo dużo pozytywnych. Strasznie dużo by
      opowiadać o wspaniałościach zioła ;) Po prostu trzeba spróbować :) Jak
      rozpoznać ?? Jak ktoś palił to poprostu po nim to widać :D Ludzie palą ponieważ
      można się potym nie tylko dobrze bawić. To jest coś o wiele wiecej
      przyjemniejszego niż zabawa, te wspaniałe odczucia .. świat sie zmienia odrazu
      na lepsze :D
      Pozdrowionka dla wszystkich THC-owców :D
    • lachien Re: Marihuana 25.01.05, 16:40
      Pytanie ciężkie. Nie można na nie odpowiedzieć jednoznacznie. Marihuana nie
      powoduje uzależniemia fizycznego tak jak alkohol, nikotyna itp., ale uzależnia
      psychicznie. Z perspektywy czasu gdy patrzę na okres, kiedy paliłem (a paliłem
      prawie codziennie przez okres koło 10 lat) - uznaję się za totalnego kretyna.
      Uzależniony byłem jak cholera. Skutki uboczne? Powiem Ci o swoich. Totalnie
      wyobcowało mnie ze społeczeństwa. Kląłem na marihuanę, potem nabijałem fifkę -
      a potem modliłem się, żeby nikt się do mnie nie odzywał. I tak w kółko. Ogólnie
      tragedia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka