Dodaj do ulubionych

80g triumph

23.08.11, 22:52
hej , mam pytanko, dzisiaj zakupiłam biustonosz 80 g z triumpha, cena jak dla mnie kosmiczna 130zl i mam w zwiazku z tym pytanko, czy moge liczyc na to , że zamawiając z innej firmy będę miała ten sam rozmiar, przytyłam 20 kg i teraz się pogubiłam, wcześniej nosiłam angielskie 36dd, zastanawiam się czy dobrałam odpowiedni rozmiar, biust wygląda super , i ja wyglądam smuklej,ale po całym dniu ciśnie mnie trochę w obwodzie.Poradzicie coś?
Obserwuj wątek
    • madzioreck Re: 80g triumph 23.08.11, 23:53
      Na cisnący nieco obwód pomoże przedłużka do zapięcia. Ciśniecie obwodu może też być spowodowane za małą miseczką.
      Niestety nie ma gwarancji, że w każdym staniku, nawet jednej firmy, będziesz miała ten sam rozmiar - staniki różnią się rozciągliwością obwodów, i już tu się wszystko wali, kiedy bierzesz w rozciagliwcu obwód 75, a w wyjątkowym ścislaku - 85, miskę wtedy też należy przeliczyć (75H, 80G, 85F w jednym modelu powinny mieć taką samą wielkość miseczki). Poza tym czasem fakt, że potrzebujemy w innym modelu innego rozmiaru miski może wynikać z innego kroju, a nie z faktycznej pojemności miseczki...
    • maith Re: 80g triumph 24.08.11, 02:15
      Spisz z metki co to za model, to spróbujemy ustalić z jakim mniej więcej rozmiarem w innych firmach można go porównać.
      Bo z tego co kojarzę Triumph ma miseczkę G albo w Amourette, albo w Desirkach. Różnica między tymi dwoma typami to jakieś 10 cm ściśliwości obwodu :) Zatem jak widzisz nawet w jednej firmie nie da się zaklepać sobie 1 rozmiaru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka