Dodaj do ulubionych

SugarShape [marka]

22.01.12, 17:04
Chciałam Wam pokazać właśnie raczkującą niemiecką markę staników SugarShape:
www.sugarshape.de/
Myślę, że jest ciekawa, bo ma kilka innowacyjnych pomysłów – czy okażą się lepsze niż inne, to się okaże pewnie w praniu.

SugarShape zaprasza klientki do współdecydowania o wyglądzie staników (przez głosowanie): www.sugarshape.de/vote/

Ale najciekawsza jest chyba tabela rozmiarów:
www.sugarshape.de/so-passt-s/
w której kompletnie zrezygnowano z określeń literowych na miski, tłumacząc to na blogu terrorem literowym.
(ja mam osobiście mieszane uczucia wobec tego pomysłu, ciekawa jestem jednak, co Wy o tym myślicie)

I jeszcze jedno, jeśli akurat nie macie miarki w domu, żeby zmierzyć się zamawiając coś w SugarShape, można poprosić o przysłanie miarki za darmo do domu: www.sugarshape.de/shop/GRATIS-Massband.html – fajny pomysł moim zdaniem.

SugarShape dopiero zaczyna, więc nie można jeszcze kupić ich staników, ale mają się pojawić niedługo.

Ciekawa jestem, co myślicie o ich pomysłach.
Obserwuj wątek
    • roza_am Re: SugarShape [marka] 22.01.12, 18:28
      A gdzie można obejrzeć staniki jako takie, bo to w sumie najważniejsze, a nie bajery marketingowe :)

> Ale najciekawsza jest chyba tabela rozmiarów:
      > www.sugarshape.de/so-passt-s/
      > w której kompletnie zrezygnowano z określeń literowych na miski, tłumacząc to n
      > a blogu terrorem literowym.

Z cyklu "jak utrudnić życie klientowi"? Kiedy wszyscy narzekają, że trzeba pamiętać tyle rozmiarówek poszczególnych marek, różne rozmiary poszczególnych modeli w ramach jednej marki i postulują dążenie do ujednolicenia tego wszystkiego, to nowa marka próbuje uszczęśliwić klientki wprowadzając jeszcze inny system oznaczeń.
    • mssselfdestruct Re: SugarShape [marka] 22.01.12, 18:38
      Ojeju, ale z tymi rozmiarami to sobie wymyślili. Poproszę stanik w rozmiarze 75/97,5? :D Przecież to brzmi, jak jakiś nie wiem, typ śrubki czy złączki hydraulicznej. Po co komplikować sprawę…
    • maith Re: SugarShape [marka] 22.01.12, 23:14
      Patrzę na tę tabelkę, a następnie na panią z pierwszej strony ich strony. I nie bardzo wyobrażam sobie wstawienie tak dużego biustu w dostępną u nich rozmiarówkę...
      Może coś źle widzę, ale nijak mi jedno do drugiego nie pasuje...
      • ja_joanna Re: SugarShape [marka] 23.01.12, 01:20
        No mi właśnie też, szczególnie, że reklamują się jako marka uwzględniająca duże biusty.

Trochę fotek można zobaczyć na ich stronie na FB: www.facebook.com/sugarshape?sk=photos

Na BF na razie jedyny komentarz do tych staników to był, że chyba mają wyjątkowo szeroki mostek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka