Dodaj do ulubionych

Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :)

09.03.12, 16:08
Sesja zupełnie bez fotoszopa i z 4 różnymi modelkami? :)
Tak, tak, dożyłyśmy takich czasów.
Mówię o najnowszej sesji Ewy Michalak. Niestety zdjęcia są chwilowo dostępne chyba tylko na twarzoksiążce.

www.facebook.com/photo.php?fbid=342219712487594&set=a.129970547045846.11701.129965913712976&type=1&ref=nf
www.facebook.com/photo.php?fbid=342218955821003&set=a.129970547045846.11701.129965913712976&type=1&ref=nf
www.facebook.com/photo.php?fbid=342216895821209&set=a.129970547045846.11701.129965913712976&type=1&ref=nf
Obserwuj wątek
    • urkye Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 09.03.12, 19:38
      Przekonują mnie takie zdjęcia:) Dziewczyny są piękne i naturalne - i o to chodzi. Nie ma szalonego fotoszopowego wycinania małych fałdek, wygładzania ciała zgodnie z modłą plastikową. Za to widać fajne babeczki (i babeczki;)) ze świetnie dobranymi stanikami:)
      • tigga Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 09.03.12, 20:23
        Jednak można pokazać kobiety jakie są... Mnie też reklama przekonuje :) Szalenie sympatyczna.
      • adwarp Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 16.03.12, 22:22
        "Dziewczyny są piękne i naturalne "

niestety na tych zdjęciach nie wyglądają naturalnie:( włosy i makijaż bardzo psuja efekt:(o butach nie wspomnę:(
    • tfu.tfu Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 09.03.12, 21:02
      dla mnie bomba :-) modelki piękne i apetyczne, a biustonosz po prostu genialny :-)
      gratulacje dla Ewy!
    • kis-moho Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 09.03.12, 21:24
      Sesja fajna, ale ten stanik w kwiatki - prześliczny! Czy to jedna z wiosennych nowości?
      Przeczytałam trochę komentarzy, straszna jatka na tym facebooku. To tak zawsze?
      • kotwtrampkach Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 09.03.12, 23:00
        kis-moho napisała:

> Sesja fajna, ale ten stanik w kwiatki - prześliczny! Czy to jedna z wiosennych
        > nowości?
        > Przeczytałam trochę komentarzy, straszna jatka na tym facebooku. To tak zawsze?

też kilka przeczytałam i szybko wróciłam tutaj - nie ma to jak moderacja? :-)
        • izas55 Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 09.03.12, 23:45
          kotwtrampkach napisała:

> też kilka przeczytałam i szybko wróciłam tutaj - nie ma to jak moderacja? :-)

Raczej inna grupa oceniających to co na tych zdjęciach ważne, a nie żadna moderacja.
          • amused.to.death Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 10.03.12, 10:28
            > Raczej inna grupa oceniających to co na tych zdjęciach ważne, a nie żadna moder
            > acja.

A ci którym się nie podoba (czyli np. ja) już nie wyrażają na ten temat swojego zdania, bo wiedzą, że nie warto.
            • kis-moho Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 10.03.12, 11:36
              > A ci którym się nie podoba (czyli np. ja) już nie wyrażają na ten temat swojego
              > zdania, bo wiedzą, że nie warto.

Amused, myślę, że warto, ale wydaje mi się też, że Ty byś to napisała w zupełnie innym tonie niż ataki na FB, prawda?
            • pierwszalitera Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 10.03.12, 12:14
              amused.to.death napisała:

> A ci którym się nie podoba (czyli np. ja) już nie wyrażają na ten temat swojego
              > zdania, bo wiedzą, że nie warto.

Ale różnorodność zdania jest interesująca, więc jeżeli ci się nie podoba, to dlaczego? Zdjęcia na pewno nie odpowiadają reklamowym standardom, już ze wględu na dobór modelek. Także sprawa makijażu, dodatków i prezentacji jest dyskusyjna, osobiście uważam, że te niebieskie cienie są zbędne i ładniej by wyglądało, gdyby modelkami zajęła się wisażystka, która zna się na swojej profesji, dziewczyny wyglądają trochę jak wypacykowane na wesele. ;-) Ale to jest właśnie rzeczywistość! Która z nas wychodzi z domu z profesjonalnym makijażem? Radzimy sobie jak możemy, w miarę naszych umiejętności, figury mamy też różne i nasze pozy też nie są takie seksowne jak u modelek zatrudnianych przez wielkie agencje. Moim zdaniem, takie było też zamierzenie tych zdjęć, wszystkie punkty zostały idealnie spełnione. Więc można marudzić, że założenie było złe i trzeba było zadzwonić po Kate Moss i Gisele Bündchen, ale sesja wyszła przecież taka jak miała być, czyż nie?
    • izas55 Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 09.03.12, 21:37
      To fantastyczne, że ta sesja pokazuje kobiety takimi jakie są i że widać bieliznę w różnych rozmiarach, takich jakie noszą realne kobiety. A staniki śliczne, kojarzą mi się z sukienkami lalek.
    • besame.mucho Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 09.03.12, 22:12
      Na mnie akurat nogi dwóch większych modelek na trzecim zdjęciu sprawiają wrażenie lekko liźniętych fotoszopem, ale nie wiem, może to kwestia oświetlenia czy ustawienia.

W każdym razie sam pomysł na sesję mi się podoba. Fajnie też, że dziewczyny mają swoje prawdziwe rozmiary, dzięki czemu widać jak mniejsze i większe rozmiary tego samego stanika się różnią - wkurza mnie, kiedy w katalogach staniki w rozmiarze GG+ są zilustrowane zdjęciami tych staników w wersji GG- i później w paczce mam coś co zupełnie tego zdjęcia nie przypomina. Tutaj od razu wiadomo, że stanik w większym rozmiarze jest wyżej zabudowany i człowiek się nie natnie na zamawianie jednego kroju i odkrycie w paczce innego.
      • pierwszalitera Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 09.03.12, 22:42
        besame.mucho napisała:

> Na mnie akurat nogi dwóch większych modelek na trzecim zdjęciu sprawiają wrażen
        > ie lekko liźniętych fotoszopem, ale nie wiem, może to kwestia oświetlenia czy u
        > stawienia.

Mnie też się wydaje, że wygładzono tam trochę koloryt, ale co tam, ja też tuszuję sobie na prywatnych zdjęciach jakiegoś pryszcza, czy inną plamę. Do tego nie trzeba fotoszopa, więc to się nie liczy jako retusz. ;-) To tak jakby dać tam tylko trochę szminki.
        A sesja bardzo mi się podoba, to bardzo dobry pomysł.
      • clarisse wyżej zabudowane? 09.03.12, 22:55
        >Tutaj od razu wiadomo, że s
        > tanik w większym rozmiarze jest wyżej zabudowany i człowiek się nie natnie na z
        > amawianie jednego kroju i odkrycie w paczce innego.

Mnie się wydaje, że to po prostu różne fasony są - to coś na większych biustach to chyba BP (balkonetka piankowa) - a na mniejszych PL? Mówię o tym zdjęciu:
        www.facebook.com/photo.php?fbid=342218955821003&set=a.129970547045846.11701.129965913712976&type=1&ref=nf
        Bo akurat fason PL z miską JJ znam nabiustnie i on wcale tak nie wygląda ;)
        • magdalaena1977 Re: wyżej zabudowane? 09.03.12, 23:24
          Ja też mam wrażenie, że to są różne fasony.

A sama sesja super - jako średniobiuściasta XXL wolę oglądać ciuchy i bieliznę na modelkach podobnych do mnie.
        • besame.mucho Re: wyżej zabudowane? 10.03.12, 08:31
          A, no to bardzo możliwe, że tak. Nie jestem na bieżąco z Effuniakową ofertą, bo ciągle czekam na miękkie plandże, żeby ruszyć na zakupy ;), myślałam, że jeden fason tak "rośnie".
          • effuniak Besame - nie będzie takich 10.03.12, 10:03

• besame.mucho Re: Besame - nie będzie takich 10.03.12, 23:05
              Oj, szkoda. No nic, liczę na to, że a nuż jednak nie w najbliższej kolekcji ale kiedyś kiedyś się pojawią. Prototypy były super, może np. kiedyś powstanie Effuniak Ekskluziw linia staników na specjalne zamówienie klienta, wtedy miękkiego plandża zamówię w ciemno ;)
              • butters77 Re: Besame - nie będzie takich 13.03.12, 23:14
                A ja się za besame ustawiam w kolejce :-)
            • i-w-ona A co będzie? ;) 11.03.12, 14:49
              Może jakieś zapowiedzi? Prooosimy... ;)
    • kasica_k Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 10.03.12, 01:52
      W skrócie - byłam zachwycona od pierwszego spojrzenia na te fotki, gratulacje dla Ewy, modelek i wszystkich autorów dzieła :) Świetny pomysł, radosny klimat i przesłanie: fajna bielizna jest dla wszystkich rozmiarów biustów i kobiet.
    • mamaptifurka Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 10.03.12, 13:12
      Piękne kobiety w rewelacyjnych biustonoszach. Nic dodać nic ująć:)
    • inez69 Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 10.03.12, 13:40
      Wydaje mi się, że te makijaże miały być w 4 wiosennych kolorach, i o ile trzech pozostałych praktycznie nie widać z takiej odległości, to niebieski jednak bardzo rzuca się w oczy. Tak czy tak Agnieszka pozuje i wygląda fantastycznie. Kwestia butów... wolę zdjęcia na których są one ukryte. Przeglądałam profil większej Asi, ma mnóstwo profesjonalnych zdjęć i jest zachwycająca w swoich pozach, fotogeniczności i kształtach, czego zdjęcia w sesji EM w ogóle nie oddają, wręcz są bardzo dla niej nie korzystne, co nie zmienia faktu, że pomysł takiej sesji, staniki i dziewczyny bardzo mi się podobają! Szczególnie modelka z dredami i ształtami dealnymi (ślinka mi cieknie, wybaczcie). Jak znam Effuniak, to następnym razem postara się o jednakowe buty :)
      • kotwtrampkach Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 11.03.12, 18:18
        nez69 napisała:
        > Przeglądałam profil większ
        > ej Asi, ma mnóstwo profesjonalnych zdjęć i jest zachwycająca w swoich pozach, f
        > otogeniczności i kształtach, czego zdjęcia w sesji EM w ogóle nie oddają, wręcz
        > są bardzo dla niej nie korzystne

takie techniczne pytanie - jak można zobaczyć te zdjęcia?
        • inez69 Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 11.03.12, 20:51
          Widziałam je na fb w prywatnym profilu Asi.
    • madzioreck Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 10.03.12, 15:53
      Piękne te foty i dziewczyny :) Staniki też :)
      Ja się na szczegółach technicznych nie znam, podoba mi się brak PS :)
    • mefistofelia Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 10.03.12, 16:30
      Zgadzam się z częścią krytyki na FB, nie będę jednak powtarzać tego co już było pisane. Zwłaszcza, że projektantka nie ma do niej zdrowego podejścia.

Od siebie dodam, że pomimo tych kilku zgrzytów jestem zachwycona polityką firmy i, że Edyta ślicznie wygląda jak się uśmiecha :)
    • felisdomestica Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 11.03.12, 10:33
      No ale na trzecim zdęciu wcale nie widać staników :). Majteczki też zresztą słabo. Fotograf popełnił ten sam błąd co fotograf biubiu, fotografował modelki, nie bieliznę.
    • yo_anka Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 11.03.12, 21:45
      super, brawo!!!

Z ciekawości tylko czy ktoś wie jakie rozmiary noszą modelki?
      Interesują mnie te zwłaszcza te dwa największe rozmiary i co to za krój ?
      • gruby_elf Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 12.03.12, 00:38
        To oczywiste, że warta pochwały jest ideologia zdjęć (4modelki etc.), ale nie można tego naciągać na całą ich ocenę. Technicznie i artystycznie nie są super nie wiadomo jakie... Super to jest ich ideologia. Z drugiej strony nie rozumiem też zupełnie negatywnych komentarzy (szczególnie tych z misją "oświecenia plebsu", co to jest sztuka, bo tak odbieram niektóre mądralińskie, które się wypowiadają na fb...) Podejrzewam, że te grupowe to tak naprawdę jest zapowiedź całej reszty zdjęć, gdzie już będzie można zobaczyć dokładnie produkt. Jeżeli brać to pod uwagę, to imho są w porządku :)

Z moich obserwacji wynika też, że Pani Ewa ciężko przyjmuje krytykę, ale jednak przyjmuje. Następna sesja pewnie będzie jeszcze lepsza.
        • effuniak Gruby-elf 13.03.12, 06:40
          ... nie możesz mnie aż tak dobrze znać .....;D
      • clarisse Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 12.03.12, 01:53
        > Z ciekawości tylko czy ktoś wie jakie rozmiary noszą modelki?
        > Interesują mnie te zwłaszcza te dwa największe rozmiary i co to za krój ?

Agnieszka (to ta, która już wcześniej była) - 70HH w effuniakach.
        Tej nowej nie znam, nie ma jeszcze na stronie sklepu jej zdjęć, a tam zwykle pojawiają się pytania od rozmiary modelek :)

Krój - zagaduję, że balkonetka piankowa. Była zapowiadana od jakiegoś czasu, ma mieć taki sam zakres rozmiarowy jak plandże.
        • ptasia Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 12.03.12, 08:14
          Co do rozmiarów: Asia mniejsza (modelka z dreadami) - sądząc po Balkonetce - 60gg/65g.
          Co do zdjęć, wypowiadałam się na FB - nie odebrałam zdjęć jako reklamowych, tylko kreujących wizerunek, potwierdziła to niejako Effuniak w dyskusji na FB. Tą rolę w moim odczuciu spełniają bdb.
          • clarisse Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 12.03.12, 11:08
            Oczywiście, no przecież to się rozumie samo przez się chyba? Przecież wiadomo, że każdy stanik będzie miał swoje zdjęcia oddzielne...

Myślę, że Yo-ankę (i mnie też) bardziej ciekawi rozmiar większej Asi, bo to jakby bliżej do nas :)
            • ptasia Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 12.03.12, 11:35
              > Oczywiście, no przecież to się rozumie samo przez się chyba? Przecież wiadomo,
              > że każdy stanik będzie miał swoje zdjęcia oddzielne...

sądząc po dyskusjach, nie każdemu wydaje się to oczywiste :)
              Co do Aś - tak, po opublikowaniu się doczytałam, że chodzi o większą - hm, to obstawiam coś większego niż 70HH Agnieszki, ale mogę się mylić ;)
              • effuniak Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 13.03.12, 06:36
                Asia - 85GG + 44/46
                Agnieszka - 70J + 42
                Asia - 60GG + 36
                Edyta - 65A + 34
                Monika - 65DD + 36

krój najczęściej prezentowany przez Asię i Agnieszkę - to BP czyli stanik z wyższym mostkiem
                Miał wejść do produkcji jesienią ale nie byłam zadowolona z efektów i dopiero teraz, wiosną mogę go z czystym sumieniem oddać w Wasze ręce ;)

Zdjęcia Asi nie miały przedstawiać Jej w takim czy innym świetle czyli korzystnie bądź nie tylko pokazać jak kobieta z jej wymiarami będzie realnie wyglądać w tej bieliźnie
                To nie była sesja pt. Zobaczcie jaką jestem dużą / małą kobietką i jak się umiem maskować, tylko sesja pt. zobaczcie - jestem dużą, krągłą, pewną siebie kobietą i ja tez mogę mieć fajną bieliznę i jeśli jesteś taka jak ja , też będziesz w niej fajnie wyglądać - bez sztucznych korekt
                Bo Asia jest pewną siebie, wesołą, krągłą, dużą kobietą i jej zdjęcia z cała pewnością pomogą wielu podobnym do niej rozmiarowo kobietom poczuć sie pewniej
                ... i zdradzę Wam w tajemnicy, że trzeba było Asię powstrzymywać przed ukazaniem w pełni jak bardzo jest siebie pewna i jak bardzo profesjonalna po innych fotografach, bo po takiej sesji nawet sucha nitka by na mnie nie pozostała hihihiiii ;)

Zdjęcia grupowe powstały pod wpływem chwili i były świetnym akcentem zabawowym w całej sesji

a krytyka.... no cóż, może i nie są to zdjęcia na miarę wystawy fotografii ale czy to jest aż takie ważne ? przecież nie sprzedaję zdjęć tylko staniki a tu przynajmniej możecie być pewne, że wszystkie czary/mary i sztuczki techniczne ograniczają się do regulacji ramiączek bądź zapięć co uważam, za znacznie lepsze osiągnięcie niż całą reszta - na której się zresztą nie znam i której nie tylko ja nie widze ale i wiekszość moich klientek ;)
                • effuniak I dziękuję 13.03.12, 06:38
                  że Wy nie skupiłyście swojej rozmowy na technicznym aspekcie zdjec tylko na ich przesłaniu
                  • paskudek1 Re: I dziękuję 13.03.12, 09:38
                    Ewo zdjęcia są super a techniczne szczegóły niech sobie rozpatrują zawodowcy :) Jak ja "kocham" takie dyskusje :) Dygresja - dostałam w prezencie od fotografa, który mi fotografował wesele i ślub, wszystkie fotki przez niego zrobione. I najśmieszniejsze było że album ze zdjęciami pozowanymi uznałam za ostateczną wersję a on się upierał ze to robocze, ze mam sobie wybrać co mi się podoba a on to zrobi "profesjonalnie". Miała w du..pie poprawki, zdjęcia były super a ja nie modelka :) Tak samo jest z Twoimi fotkami, może ktoś twierdzić, że niedoświeltone, prześwietlone, źle skadrowane czy co tam jeszcze. Ważny jest przekaz. I tyle :)
                    • kis-moho Re: I dziękuję 13.03.12, 10:24
                      Tak samo jest z Twoimi fotkami, może ktoś twierdzić, że niedoświel
                      > tone, prześwietlone, źle skadrowane czy co tam jeszcze. Ważny jest przekaz. I t
                      > yle :)

Ja bym nie przesadzała, dobry fachowiec od zdjęć też jest ważny. Wolałabym, żeby Effuniak nie cykała zdjęć modelkom turystyczną małpką gdzieś w ciemnym pokoju, jakkolwiek modelki nie byłyby piękne, a staniki świetnie dobrane. Nie przesadzajmy z tym przesłaniem, estetyka też jest ważna :o)
                      Nie jestem fachowcem, więc pewnie wielu rzeczy nie widzę, ale ta sesja wydaje mi się bardzo OK. Na pewno rady sensownego fachowca będą cenne na przyszłość - ale przed chwilą obejrzałam zdjęcia Panache na SmallCup, i Effuniakowe wygrywają z nimi w przedbiegach.
                      • paskudek1 Re: I dziękuję 13.03.12, 13:06
                        ok, fachowiec jest potrzebny, ale skupiać się na artystyczej wizji fotki, czy raczej na jej technicznej warstwie a jednocześnie skopać całość też można. Kiedyś oglądałam zdjęcia na stronie którejś firmy beliźniarskiej - chyba Esotiq. Fotki może i ładne, artystyczni pewnie lepsze, warsztatowo być może też, od Ewy sesji. I co z tego skoro na każdym ja widziałam upozowaną panienkę w pozie leżącej, w dodatku NA BRZUCHU. To CO ja tam mogła obejrzeć jako klientka od staników? Kapelusik? A aranżacje, opracowanie detalu miodzio były.
                        Na prawdę przeciętna kobieta ma w d..uszy czy to robił profesjonalista czy nie jak będzie widziała dobrze bieliznę.
                        • kis-moho Re: I dziękuję 13.03.12, 13:34
                          > Na prawdę przeciętna kobieta ma w d..uszy czy to robił profesjonalista czy nie
                          > jak będzie widziała dobrze bieliznę.

Czuję się nieprzeciętna :o)
                          Ale myślę, że można mieć i fajne zdjęcia, profesjonalnie zrobione, z fajnym makijażem, fryzurami, modelkami i klimatem PLUS dobrą bielizną i świetnym dopasowaniem. Moim zdaniem Effuniak jest tu na bardzo dobrej drodze. A jak modelki będą mieć lepsze buty, to w ogóle będzie świetnie.
                          • magda2em Re: I dziękuję 13.03.12, 14:04
                            Też się czuję nieprzeciętna ;) Dla mnie ważna jest zarówno treść, jak i forma.

Ale, tak sobie myślę - Kinga też przeszła przez etap totalnej krytyki zdjęć, zanim w końcu udało się znaleźć i fotografa, i makijażystkę, którzy nie robią krzywdy modelkom, pokazuje ubrania, a nie szalone zdjęcia modelek i tak dalej. Jeśli Ewa wyłapie z tego morza krytyki - uzasadnionej mniej lub bardziej - choć trochę sensownych informacji i uwag, jeśli wdroży je w życie - to możemy tylko cieszyć się na kolejną sesję.

Po przyjrzeniu się zdjęciom chłodniejszym okiem, jak opadły emocje, myślę, że te buty nie są wcale jakoś rzucające się w oczy (zwłaszcza że są grupowo, dwie pary jasnych, dwie pary ciemnych), gorzej wyszło z makijażem i z fryzurami (zwłaszcza u modelki, która ma oczy błękitne - u niej wyszło najgorzej, rzuca się bardzo w oczy ten makijaż, dominuje nad wszystkim, zwłaszcza że aż taki intensywny makijaż ma tylko ona). Fryzura z kolei najbardziej robi krzywdę tej największej pani (Asia, dobrze pamiętam? Przepraszam za absolutną ignorancję co do imion...).

Sama idea, klimat i cała reszta - świetnie. Trochę poprawek i myślenia o tym, co się chce osiągnąć przed naciśnięciem spustu migawki przez fotografa - i będzie w ogóle ideał.
                            • butters77 Re: I dziękuję 13.03.12, 23:23
                              magda2em napisała:
                              > Dla mnie ważna jest zarówno treść, jak i forma.
                              (...)
                              > Sama idea, klimat i cała reszta - świetnie. Trochę poprawek i myślenia o tym, c
                              > o się chce osiągnąć przed naciśnięciem spustu migawki przez fotografa - i będzi
                              > e w ogóle ideał.

Mam takie samo zdanie. Idea zdjęć - rewelacja, jestem całym sercem za pokazywaniem prawdziwych kobiet. Ale uważam, że nie do końca wykorzystano potencjał modelek. Będę śledzić kolejne sesje i trzymać kciuki :-)
                        • turzyca Re: I dziękuję 13.03.12, 19:45
                          Kiedy
                          > ś oglądałam zdjęcia na stronie którejś firmy beliźniarskiej - chyba Esotiq. Fot
                          > ki może i ładne, artystyczni pewnie lepsze, warsztatowo być może też, od Ewy se
                          > sji. I co z tego skoro na każdym ja widziałam upozowaną panienkę w pozie leżące
                          > j, w dodatku NA BRZUCHU. To CO ja tam mogła obejrzeć jako klientka od staników?
                          > Kapelusik? A aranżacje, opracowanie detalu miodzio były.

Pamietam tamte aranzacje. I tak sobie mysle, ze ja moge miec fotki z modelka lezaca na brzuchu, przykryta w wiekszej czesci rama obrazu, zaslonieta fragmentem rzezby, na ktorej sie wygina, jesli to sa tylko zdjecia wizerunkowe, a oprocz tego mam zdjecie handlowe, na ktorych moge sobie dokladnie obejrzec, jak ten stanik naprawde wyglada. Na ktorych to zdjeciach wlosy beda upiete, rece (a takze nogi i wszelkie atrybuty z niemowlakami wlacznie) ulozone tak, zeby nie zakrywac waznych fragmentow, a fotoszop odeslany do wszystkich diablow. Jak jeszcze modelke widac z kilku stron to juz w ogole bajka.
                          Aha, i w obecnej sytuacji rynkowej nasi producenci zaoszczedziliby sobie mnostwo stresu, gdyby wrzucali zdjecia wizerunkowe i handlowe jednoczesnie, bo na razie konsumentki sa zrazone praktyka, w ktorej maja zdjecia wylacznie wizerunkowe lub ew. pseudohandlowe, i daja swoim emocjom upust.

> Na prawdę przeciętna kobieta ma w d..uszy czy to robił profesjonalista czy nie
                          > jak będzie widziała dobrze bieliznę.

To mi przypomina postulaty facetow, zeby kobiety sie nie malowaly. Po czym jako przyklad naturalnej urody wskazuja te, ktora ma codziennie bez wyjatku i najmniejszej przerwy no-makeup-makeup.
                    • greylin Re: I dziękuję 13.03.12, 11:41
                      >Tak samo jest z Twoimi fotkami, może ktoś twierdzić, że niedoświel
                      > tone, prześwietlone, źle skadrowane czy co tam jeszcze. Ważny jest przekaz. I t
                      > yle :)

No właśnie nie. Owszem: przekaz, pomysł i cała ideologia przede wszystkim, ale wykonanie tez jest ważne.
                      To tak jakby Ewa (lub jakiś inny producent) produkowała pod genialne konstrukcyjnie staniki ale np. z ramiączkami w różnych kolorach, przeszyte nicią kompletnie nie pasującą do reszty, albo z materiałów jakie wpadły w ręce. I jeszcze się dziwiła czego chcemy, bo konstrukcja jest najważniejsza, a nie estetyka.

Dziewczyny są cudne, pisałam to już wcześniej. Pomysł i ideologia też mi odpowiada, ale wykonanie już nie. A naprawdę wystarczyłoby niewiele - zmiana makijażu, fryzury. Nawet różne buty mogłyby być gdyby były bardziej stonowane i nie odwracały uwagi od ważniejszych rzeczy. Bo teraz mamy piękne dziewczyny, które wyszły na zdjęciach średnio. Nie mówię tu o ciele tylko o twarzach. Na innych zdjęciach (prywatnych) wyglądają dużo lepiej. Szkoda że potencjał modelek nie został wykorzystany.
                      • yaal Re: I dziękuję 20.03.12, 15:56
                        > To tak jakby Ewa (lub jakiś inny producent) produkowała pod genialne konstrukcy
                        > jnie staniki ale np. z ramiączkami w różnych kolorach, przeszyte nicią kompletn
                        > ie nie pasującą do reszty,

Albo z podszewką w misie albo krowy? <:

> albo z materiałów jakie wpadły w ręce. I jeszcze się
                        > dziwiła czego chcemy, bo konstrukcja jest najważniejsza, a nie estetyka.
                  • clarisse Re: I dziękuję 13.03.12, 10:16
                    effuniak napisała:

> że Wy nie skupiłyście swojej rozmowy na technicznym aspekcie zdjec tylko na ich
                    > przesłaniu

Bo my jesteśmy w duszy biuściaste ("biuściastość to stan umysłu"), a nie "ahtystki" ;)
                • inez69 Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 13.03.12, 11:29
                  effuniak napisała:
                  >
                  > Zdjęcia Asi nie miały przedstawiać Jej w takim czy innym świetle czyli korzystn
                  > ie bądź nie tylko pokazać jak kobieta z jej wymiarami będzie realnie wyglądać w
                  > tej bieliźnie

Wiem, dla mnie to oczywiste. Nie chodzi mi o to, żeby gwiazdorzyła na fotkach, tylko o to, że ktoś bardzo niekorzystnie ją ucharakteryzował i z pięknej kobiety zrobił to co zrobił.
                  • darchangel Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 16.03.12, 19:09
                    inez69 napisała:

> effuniak napisała:
                    > >
                    > > Zdjęcia Asi nie miały przedstawiać Jej w takim czy innym świetle czyli k
                    > orzystn
                    > > ie bądź nie tylko pokazać jak kobieta z jej wymiarami będzie realnie wyg
                    > lądać w
                    > > tej bieliźnie
                    >
                    > Wiem, dla mnie to oczywiste. Nie chodzi mi o to, żeby gwiazdorzyła na fotkach,
                    > tylko o to, że ktoś bardzo niekorzystnie ją ucharakteryzował i z pięknej kobiet
                    > y zrobił to co zrobił.

No właśnie też oglądałam na fb jej zdjęcia i wygląda na nich ślicznie, a na tych zdjęciach w bieliźnie już gorzej. Ta fryzura ją strasznie postarza. A jak już są zdjęcia na modelce, to siłą rzeczy patrzy się na to, jak modelka wygląda jako całość, a nie tylko na to, jak wygląda w bieliźnie. Generalnie jest dobrze, tylko ta fryzura imo jest strasznym zgrzytem.
                    Ale zatrudnienie okrąglejszej modelki to plus :)

Ogólnie sesja fajna, widać taką radość i pozytywną energię bijącą z tych zdjęć. Na te nieszczęsne niejednakowe buty zwróciłam uwagę dopiero później, ale one chyba nie spowodowały końca świata (przecież oglądamy i komentujemy ;)). Technicznie przecież też da się dopracować - kiedyś były w sklepie zdjęcia bielizny na "kadłubku", zupełnie nie oddające wyglądu staników i było źle (tak, było), teraz są na modelkach i znów komuś nie pasuje, a wszystkiemu winna p. Ewa, bo się na niczym nie zna i źle znosi krytykę. No, litości! Przecież widać, że idzie do przodu, może powoli, ale jest coraz lepiej. Komentarze, że foty "za mało artystyczne" trochę mnie rozśmieszyły, od razu pomyślałam o fotach Masquerade AW2011, gdzie nie było widać nic poza cieniem rzucanym przez żaluzje. No, ale było artystyczne światło. A zdjęcia Effuniaków odbieram jako fotografię produktu i jego działania, a nie artystyczną, tam ma być widać stanik, majtki i efekt - zadowoloną i uśmiechniętą użytkowniczkę, a nie sztukę. A te kilka zdjęć, co są na fb, to taka zajawka przecież, a nie wszystko, co p. Ewa ma nam do pokazania. Na plus też pozy i mimika modelek - widać, ze to reklama skierowana do kobiet, a nie do fetyszystów bielizny, czy cholera wie czego; ja to odbieram jako: "w ładnej bieliźnie od Ewy Michalak czuję się dobrze, jest mi wygodnie, mam powody do radości". No i ważne dla mnie jest to, że dziewczyny mają dopasowane staniki, nie są masakrowane photoshopem i nic tam nie jest doklejane czy wycinane. Serio, porównajcie sobie ze zdjeciami z kolekcji wiosennej Dalii (owszem, widać, że mieli większy budżet -> ładniejsze widoki w tle, ale na dopasowane biustonosze już nie mieli) czy Krisline'a, który słynie po pierwsze z szalonego fotoszopena, a dopiero po drugie z bielizny. ;)
                    I generalnie, jak patrzę na te fotki, to trochę żałuję, że Effuniaki niestety nie dla mnie.
                    • clarisse Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 21.03.12, 10:00
                      Muszę się przyznać, że fryzura "drugiej Asi" (czy "pierwszej Asi"?) mnie także się nie podoba. I zgadzam się, że niektóre ujęcia mogłyby ją inaczej pokazywać.

Ale z drugiej strony, dla mnie to zupełnie nie dyskwalifikuje zdjęć jako całości, bo przebija z nich super afirmacja własnego ciała - a możliwość zobaczenia stanika jednocześnie na czterech biustach różnej wielkości jest bezcenne.

Nie znam Asi, ale tak sobie pomyślałam, żeby ona tylko pod wpływem negatywnych komentarzy nie zrezygnowała... bo naprawdę, trend pokazywania biustonoszy na różnych biustach, na normalnych kobitkach a nie na zestandaryzowanych fotoszopowow manekinach jest o niebo ważniejszy niż jedna nie do końca trafiona fryzura albo analiza obuwnicza...
                      • kasica_k Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 22.03.12, 02:58
                        To ja się wyłamię - jednym z moich pierwszych wrażeń było: o rany, ale fajnie uczesana jest ta dziewczyna - tak retro :) Makijaże też IMHO wpisują się w estetykę retro-pin-up - to taka trochę kiczowata, przesłodzona kobiecość, dla mnie to jest fajne.
                      • darchangel Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 27.03.12, 11:27
                        clarisse napisała:

> Nie znam Asi, ale tak sobie pomyślałam, żeby ona tylko pod wpływem negatywnych
                        > komentarzy nie zrezygnowała... bo naprawdę, trend pokazywania biustonoszy na ró
                        > żnych biustach, na normalnych kobitkach a nie na zestandaryzowanych fotoszopowo
                        > w manekinach jest o niebo ważniejszy niż jedna nie do końca trafiona fryzura al
                        > bo analiza obuwnicza...

Też mam nadzieję, że nie zrezygnuje (i że p. Ewa nie podda się fejsbukowemu lobby i z niej nie zrezygnuje), bo dzięki niej moja Mama zobaczyła bieliznę na kobiecie o podobnej figurze, jak jej własna. Obejrzała fotki na fejsie i stwierdziła, że modelka bardzo fajna, wreszcie ktoś, kto wygląda podobnie jak ona. Staniki też jej się spodobały, tym razem całość, nie tylko wzornictwo - balkonetki to był dobry pomysł :) Mama stwierdziła, że taka reklama zachęca ją do zakupu i czeka na balkonetki.
                        Może moja Mama jest wyjątkiem, że tak zareagowała, bo na fejsie było marudzenie o wcięcie w talii, które nie wszystkie kobiety mają, marudzenie na fałdki, które niektóre kobiety mają... i wszystkie te kobiety przecież noszą bieliznę. I nie do wszystkich można dotrzeć pokazując ją na zgrabnej dziewczynie o gładkim ciele, z wyraźnym wcięciem. Niektórzy nie nabiorą się na "kup tę bieliznę, a będziesz wyglądać, jak ona", bo mają w domu lustra i wiedzą, że nie będą tak wyglądać i już. Lepiej pokazać bieliznę na kimś podobnym do nich, mówiąc niejako "może nie będziesz wyglądać jak mityczny ideał, ale w tej bieliźnie możesz wyglądać dobrze niezależnie od figury". A to, że czyimś wyobrażeniom o świecie to nie odpowiada, to jego problem, dziwny, skądinąd, w świecie, gdzie było (i jest) głośno o Trinny i Susannie i ich typologii kobiecych sylwetek ;)
    • nunia01 Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 15.03.12, 11:32
      Wysłałam niedawno męża na kurs fotografii i teraz wysłuchuję co jest źle na różnych reklamowych fotkach - na takich na bilbordach, za które firmy zapłaciły kupę kasy też. Ale w tym konkretnym przypadku mi to kompletnie obojętne!

Byłam niegdyś napalona szalenie na staniki Ewy. Później jakoś tak wyszło, że na moje gabaryty nic nie było. Później jakoś się zniechęciłam. Później jakoś mi się nie chciało przez net zamawiać, chciałam coś stacjonarnie dopasować, ze względu na różnicę w rozmiarówce.

Po tej sesji mam silne postanowienie zostania klientką Ewy, które zrealizuję zaraz po wypłacie. Wg mnie o to chodzi w reklamie:)

Gratuluję odwagi pokazywania normalnych kobiet w różnych gabarytach i oczywiście gratuluje też modelkom!
      • marciasek Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 16.03.12, 23:58
        ekhm, jeśli coś jest nie tak na billboardach i w reklamach to najczęściej nie dlatego, że fachowiec był do bani, tylko dlatego, że klient miał własną wizję, wiedział lepiej i się uparł...
    • hellulah Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 20.03.12, 15:54
      A ja pozdrawiam serdecznie z innego kobiecego głównie forum, jeśli to nie wbrew regulaminowi, to linkuję dyskusję, która się tam rozwinęła, może ktoś byłby zainteresowany: forum.gazeta.pl/forum/w,567,134319753,134319753,a_wy_co_myslicie_wygladaja_naturalnie_.html
      • kis-moho Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 20.03.12, 16:26
        > A ja pozdrawiam serdecznie z innego kobiecego głównie forum, jeśli to nie wbrew regulaminowi, to linkuję dyskusję, która się
        tam rozwinęła, może ktoś byłby zainteresowany:

O rany, po raz kolejny stwierdzam, że lobby jest szczególnym miejscem. Nie tylko pod względem ortografii i znaków przestankowych.
        • kasica_k Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 20.03.12, 19:29
          O rany, że tak zawtóruję :) Co to jest "nasztramowany" biust? (i do tego jeszcze wywalony) :)
          • kasica_k Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 20.03.12, 19:47
            Swoją drogą, dyskusja miejscami ciekawa, ktoś wkleił też fajny edukacyjny obrazek :)

https://www.zeberka.pl/img/b/411_2.jpg
            • hellulah Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 20.03.12, 21:36
              No ja wkleiłam, czy to źle?

Szukałam czegoś na szybko. Nie jestem głęboko zaangażowaną stanikomaniaczką, swój rozmiar (czy rozmiary, zależy od producenta) znam i czuję się w nim wygodnie, ale ekspertem, a gdzie tam, nie jestem.
              • turzyca Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 20.03.12, 21:47
                Nie, wrecz przeciwnie, bardzo dobry, edukacyjny przemawiajacy do wyobrazni obrazek, fajnie, ze go wyszperalas.

I milo ze podrzucilas linka do sasiedniego forum. :)
              • kasica_k Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 20.03.12, 23:07
                hellulah napisała:

> No ja wkleiłam, czy to źle?

Przprszm czy słowo "fajny" ostatnio zmieniło swoje znaczenie? :) Fajny obrazek = dobry obrazek i dobrze, że go wkleiłaś.
                • hellulah Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 21.03.12, 08:52
                  No nieporozumienie, przepraszam, forumka niżej napisała też o obrazku i napisała tak:
                  łomatko
                  A najbardziej podoba mi się ten obrazek

...to ja biedna już nie wiedziałam, czy to dobrze, czy źle :) - jak na tamto forum, to by była raczej lekka ironia :)

Chociaż jestem drobno- czy minimalniebiuściasta i w sumie stanikowy laik, dzielnie się starałam bronić słusznej sprawy :) Ja widzę gdzieś szkodliwe stereotypy związane z postrzeganiem ciała, interweniuję - brakowało mi obrazka osoby ze sporym biustem, takiej jak te krytykowane (przez niektóre forumki) modelki w ubraniu, ale z profilu, znalazłam na szybko tylko taką fotkę.

• clarisse Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 21.03.12, 09:50
                    Łojezusicku ;)))

Mam na myśli - nie doszukuj się negatywnych opinii ani zawoalowanej krytyki. Zazwyczaj jeśli coś jest nie okej, dziewczyny piszą sobie wprost: "to co napisałaś/pokazałaś jest ..." ;)
                    Zdjęcie jest genialne i należy mu się szeroka dystrybucja. "Łomatko" znaczyło, że pisząca była pod wrażeniem :)

A i witaj na LoBBy :D

Dyskusja, którą przytoczyłaś, też jest bardzo ciekawa. Nie jest nawet taka straszna (poza tym przepięknym określeniem "nasztramowany biust", które nie wiem co znaczy, ale mogę sobie wyobrazić).

W sumie wygląda mi z niej, że negatywne opinie o zdjęciach/eksponowaniu dużego biustu w ogóle są dwojakiego rodzaju:
                    - jeden zarzut jest zarzutem wobec fotografa/aranżera (jest takie słowo?) tych scen, bo faktycznie w kilku ustawieniach największy z biustów wygląda dziwnie (np. wystaje spoza ramy obrazu, jakby trochę obcięty i wysunięty do przodu;
                    I tu powiedziałabym, że faktycznie niektóre ujęcia mogą budzić wątpliwość, bo nie wszystkie wyszły korzystnie. Podobnie jak nie każdemu muszą się podobać fryzury czy makijaż dziewczyn. (Dla mnie osobiście makijaż jest przerysowany i nie podoba mi się fryzura modelki z największym biustem, bo moim zdaniem trochę ją postarza).
                    No ale tu warto zwrócić uwagę, że publikując te zdjęcia na FB producentka wspomniała, że to były zdjęcia i ustawienia zaimprowizowane, a nie szczegółowo zaplanowane.

- drugi zarzut jest zupełnie innego kalibru (mam na myśli dyskusję na drugim forum) - mianowicie, epatowanie biustem, nienaturalne podniesienie w ogóle i sugestie, że duży biust trzeba ukrywać
                    No cóż - nie na darmo pisze się że ileś tam procent kobiet (80?) nosi źle dobrane staniki. To znaczy także, że ludzie nie są przyzwyczajeni do widoku dobrze ostanikowanych biustów (szczególnie biustów dużych, bo złe ostanikowanie mniejszego biustu po prostu chyba mniej rzuca się w oczy z zewnątrz) i duży biust w ich opinii "powinien" wisieć. I myślę, ze to zdjęcie, które tam zapostowałaś, świetnie na ten zarzut odpowiada.
                  • ania.kar profil w ubraniu - porównanie 21.03.12, 10:37
                    hellulah napisała:

- brakowało mi obrazka osoby ze s
                    > porym biustem, takiej jak te krytykowane (przez niektóre forumki) modelki w ubr
                    > aniu, ale z profilu, znalazłam na szybko tylko taką fotkę.

Polecam na takie okazje notki ze Stanikomanii:
                    stanikomania.blox.pl/2008/10/Zegnaj-DD-witaj-H.html
                    stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html
                    stanikomania.blox.pl/2009/08/Babciny-biustonosz.html
                    Można je tam podlinkować.

• justinehh Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 20.03.12, 19:48
            łomatko
            A najbardziej podoba mi się ten obrazek
            forum.gazeta.pl/forum/w,567,134319753,134372749,Re_a_wy_co_myslicie_wygladaja_naturalnie_.html
          • roza_am Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 20.03.12, 20:31
            E tam, całkiem normalna dyskusja. Spodziewałam się czegoś duuużo gorszego.
          • pierwszalitera Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 20.03.12, 23:05
            kasica_k napisała:

> O rany, że tak zawtóruję :) Co to jest "nasztramowany" biust? (i do tego jeszcz
            > e wywalony) :)

Nasztramowany to z pewnie z niemieckiego stramm i oznacza jędrny, krzepki, trzymający się prosto, na baczność. Dla biustu to komplement. ;-)
            • kasica_k Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 20.03.12, 23:47
              Dzięki :)
              Znaczy, nasztramowany i wywalony należałoby przetłumaczyć na: jędrny i wyeksponowany. Podoba mi się :)
      • roza_am Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 20.03.12, 20:33
        > jeśli to nie wbrew regulaminowi

A dlaczego miałoby być wbrew regulaminowi? O_o
      • czerwona_pomadka dlaczego 20.03.12, 22:40
        dlaczego najwięcej do powiedzenia o dużych biustach (zwłaszcza negatywnego) mają kobiety z małym? Nie tylko w zalinkowanej dyskusji to widzę.. ale w wielu miejscach w necie :|
        • indigo-rose Re: dlaczego 20.03.12, 22:47
          Bo jeśli małobiuściasta ma kompleks, to zazdrości dużobiuściastej. A jeśli dużobiuściasta ma kompleks, to zazdrości małobiuściastej. I próbują się same pocieszać, głosząc negatywne opinie o drugiej stronie, żeby się poczuć lepiej - zamiast przyjść na Lobby i się uświadomić ;)
          • hellulah Re: dlaczego 21.03.12, 08:57
            To jest w ogóle kwestia kompleksów, oraz dzielenia ciała na elementy/segmenty, które się rozpatruje i ocenia osobno, oraz wmówienia sobie, że jest jakiś obiektywny wzorzec piękna i "poprawnego" ciała. Zauważ w tamtym linkowanym wątku post osoby, która mówiąc w skrócie - rozumie, że trzeba ukrywać niedoskonałości, bo sama ma niedoskonałe łydki; zaleca więc ukrywanie, zmniejszanie "za dużego", "nieestetycznego" biustu.

• clarisse Re: dlaczego 21.03.12, 09:31
              Wszystko to w sumie przejaw braku akceptacji dla swojego lub cudzego ciała.

Bo o ile to, że "mankamenty należy ukrywać" jest mało kontrowersyjne, o tyle już kwestia co to jest mankament jest naprawdę dyskusyjna.

Problem w tym, że promowany w mediach wzorzec - dość wysokiej, bardzo szczupłej dziewczyny z dobrze zaznaczonym wcięciem w pasie i niewielkim biustem - w sumie w populacji nie jest przeważający. Więc kiedy dziewczyny dają sobie wmówić, że to jedyny istniejący wzorzec piękna, to nagle całe ciało (które u większości, bądźmy szczerzy, nijak do tego wzorca nie przystaje) staje się mankamentem.

Z drugiej strony, osoby które pokonały w sobie tę skłonność do ukrywania rzekomych mankamentów często przechodzą w stan że tak powiem "przesadnej afirmacji". Mam na myśli to, że tak jak wcześniej wstydziły się swojej figury (czy to był mały, czy duży biust - nieważne) - a w ramach autoterapii przechodzą do gloryfikacji tej figury. Im samym to jest potrzebne, ale taki "ujarzmiony kompleks" w zderzeniu z cudzym kompleksem generuje takie właśnie nieprzyjemne reakcje typu: "co ona się obnosi tak nieprzyzwoicie z cycem na wierzchu" albo "zazdrości mi jędza, bo jest płaska jak deska".

W sumie na marginesie wyszło mi, że to, promuje LoBBy, ściśle zakazując używania określeń "cyce" czy porównań lub wartościowania wg wielkości biustu to rzecz absolutnie kapitalna. Bardzo uczy zwracania uwagi na to, co się mówi, i jak to może ktoś odebrać - i szacunku dla wszystkich biustów, jakiekolwiek one są.
              • indigo-rose Re: dlaczego 21.03.12, 13:27
                clarisse napisała:

> Problem w tym, że promowany w mediach wzorzec - dość wysokiej, bardzo szczupłej
                > dziewczyny z dobrze zaznaczonym wcięciem w pasie i niewielkim biustem - w sumi
                > e w populacji nie jest przeważający.

Paradoksalnie, mnie ten wzorzec pomógł zobaczyć siebie we właściwszym świetle ;)
                Zawsze uważałam swój biust za malutki, a siebie za chudzielca. Dopiero kiedy ktoś mi wyskoczył z tekstem, że wcale nie jestem taka filigranowa jak wygląda z moich wymiarów i opisu i że chyba coś kręcę, to mnie oświeciło, że przecież jestem mała, więc z czym ja się porównuję. I przeliczyłam sobie różne wymiary, z czego mi wyszło, że gdybym miała 1,75 wzrostu, to nosiłabym jakieś 70FF-G i byłabym nadal w miarę szczupła, ale bez przesady, to stwierdziłam, że jestem całkiem przeciętnych proporcji kobietką, tylko że w miniaturze. :D
              • maith Re: dlaczego 21.03.12, 16:49
                clarisse napisała:
                > Z drugiej strony, osoby które pokonały w sobie tę skłonność do ukrywania rzekom
                > ych mankamentów często przechodzą w stan że tak powiem "przesadnej afirmacji".
                > Mam na myśli to, że tak jak wcześniej wstydziły się swojej figury (czy to był m
                > ały, czy duży biust - nieważne) - a w ramach autoterapii przechodzą do gloryfik
                > acji tej figury. Im samym to jest potrzebne, ale taki "ujarzmiony kompleks" w z
                > derzeniu z cudzym kompleksem generuje takie właśnie nieprzyjemne reakcje typu:
                > "co ona się obnosi tak nieprzyzwoicie z cycem na wierzchu" albo "zazdrości mi j
                > ędza, bo jest płaska jak deska".

Zgadza się :) Generalnie problem jest wtedy, kiedy sam kompleks, nie został pokonany. Wtedy dziewczyna nieświadomie
                z jednej wersji kompleksu - ukrywanie "wady"
                przechodzi na drugą wersję kompleksu - rozpaczliwa walka o przewalczenie, że norma (do której wcześniej próbowała dążyć, widząc ją daleko) jest w jej okolicy.
                A rozwiązaniem jest samoakceptacja (jak naprawdę siebie lubię, to nie potrzebuję do zaakceptowania swojego wyglądu czepiania się inaczej wyglądających osób). Wystarczy prosta akceptacja, że ludzie zwyczajnie są różni i ja jestem tak samo normalna, jak osoba z całkiem innym typem urody. Ja jestem ładna w swoim typie, a ona w swoim. Proste zrozumienie, że nie stanę się ładniejsza od zachowywania się po chamsku wobec innych. Wręcz przeciwnie, ociekanie żółcią nikomu uroku nie dodaje :)
                • effuniak :) 21.03.12, 18:35
                  a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/556609_352101681499397_129965913712976_1058532_786103212_n.jpg" border="0" alt="https://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/556609_352101681499397_129965913712976_1058532_786103212_n.jpg">
                  • turzyca Re: :) 21.03.12, 19:04
                    Fajne.

A gdyby zrobic z tego zdjecie "polowkowe"? Albo moze przy ktorejs kolejnej sesji dorzucic ubrane zdjecia w takim nudnym stroju typu bluzka dzianinowa i spodnie lub zestaw biurowy spodnica i nienajlepszej jakosci koszula (taka zwyczajna, przecietna, nie biubiu)?
                    • effuniak Re: :) 21.03.12, 21:09
                      niezły pomysł :)
                      • turzyca Re: :) 21.03.12, 21:28
                        Bo wiesz, w tym stroju Twoja modelka sprawia wrazenie niesamowicie doskonalej, o sylwetce wrecz idealnej, trudno sie z nia porownywac. A przeciez zmiana, ktora uzyskuje sie dzieki Twojej bieliznie jest znaczaca takze, gdy ma sie na sobie nienajlepiej dobrane, kupowane glownie pod katem ceny (i wymagan pracodawcy) ciuchy, w jakich na co dzien chodza tysiace kobiet. I warto sobie na te zmiane pozwolic na co dzien, a nie tylko od swieta, gdy czlowiek i tak sie nieco wylaszczy. :)
        • maith Re: dlaczego 21.03.12, 16:30
          czerwona_pomadka napisała:

> dlaczego najwięcej do powiedzenia o dużych biustach (zwłaszcza negatywnego) maj
          > ą kobiety z małym?

Zadałaś to pytanie na forum, gdzie kobiety z małym biustem przyjaźnie rozmawiają z kobietami z dużym biustem o ich problemach i na tyle, na ile ich wiedza wystarcza, starają się pomagać. Zresztą z wzajemnością :)
          Jak widać, wystarczy kontakt z Lobby, żeby problem przestał istnieć :)
    • varietta_m Re: Sesja bez fotoszopa z 4 różnymi modelkami? :) 22.03.12, 10:59
      Wszystkie modelki: Ada, Dorota, Edyta, Monika, Aga Asie ;) to piękne dziewczyny i bardzo się cieszę, że każda z nich ma inny rozmiar i widać jak wygląda dany model w różnych rozmiarach (właśnie, będzie Dorota i Ada w tej sesji?).

Pani Ewo dziękujemy za tą różnorodność :)

Jeśli chodzi o zdjęcia konkretnie do sklepu, to ja osobiście wolałabym tak prosto i klasycznie, bez żadnych rekwizytów, z klasycznym makijażem i prostą fryzurą. Może po prostu elegancko ułożyć włosy "na szczotce" zamiast fantazyjnie upinać, bo widać, że ktoś się stara, żeby fryzury były fajne i oryginalne, ale ich i tak do końca nie widać na zdjęciach (ciekawych szczegółów upięcia). Tak, żeby na pierwszym planie była bielizna.
      Z resztą widać, że dziewczyny też mają pomysł na zdjęcia właśnie patrząc jak pozują. Najbardziej podoba mi się Monika i Dorota pod tym względem. Widać, że fajnie się czują przed obiektywem i często wcale nie potrzeba im rekwizytu, lub jedynie jakiś mały typu kwiat/motyl we włosach, a zdjęcie jest urocze/zachwycające/przekonujące do kupna (niepotrzebne skreślić, choć zwykle chyba wszystko na raz ;)

Natomiast jestem jak najbardziej za zdjęciami zwariowanymi, grupowymi, z rekwizytami i co tylko przyjdzie na myśl w roli zapowiedzi, lub jako informacja na główną stronę sklepu o nowym produkcie :)

Nie mówiąc już, że takie energetyczne zdjęcia bardzo dobrze prezentowałyby się na bilbordach w całej Polsce :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka