01.07.12, 15:42
Wątek poświęcony stanikom firmy GOSSARD.
Zapraszam do opisywania konkretnych modeli, wymiany doświadczeń z ich użytkowania, uwag na temat rozmiarówki itp.

W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWĘ MODELU - bez względu na to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero planujemy kupić.
Obserwuj wątek
    • madzioreck Cosmetix multiway 32DD 01.07.12, 15:56
      Mój pierwszy w życiu beżowy (bleh ;)) i do tego gładki (grrrr ;)) biustonosz :)
      Moje wymiary: pod biustem 70/76, w biuście ok. 92, standardowo noszę brytyjskie 30F lub ze ściślaków 32E.
      No więc ten stanik to ściśliwiec, w obwodzie 30 pewnie bym się nie zapięła. Miseczka - trudno mi stwierdzić, czy duża - na pewno dość zabudowana i z zamkniętą krawędzią, pełne biusty owe krawędzie tną bezlitośnie, szczególnie przy pachach. Mój jest lejący, więc się w miarę dobrze układa, a minimalne wcinanie krawędzi wypada w miejscu nieproblematycznym. Niespecjalnie zbiera biust, w effustraplessie wyglądam lepiej (gossard zasłania prawie całe piersi), ale pod ciuchy niewymagające szałowego dekoltu może być, bo ogólnie biust wygląda zgrabnie.
      Fajny, szeroki pas obwodu, dwa dłuższe ramiączka w komplecie, silikon na górnej i dolnej taśmie obwodu, paski silikonu raczej płaskie, więc się nie wrzynają. Całkiem nieźle się sprawuje w upał, jak na taki biustonosz - o ile nie nosić go uparcie od rana do wieczora (odparzył mnie delikatnie w jednym miejscu tylko raz, kiedy wylądowałam w nim na zrzucaniu siana ;)).
      W tym staniku dali bardzo fajne materiały - miseczki są formowane i dość cienkie (ale nie mają skłonności łamać się na dole) - stanik fantastycznie odprowadza wilgoć na zewnątrz: po tym zrzucaniu siana w upale dopiero kiedy go zdjęłam, zobaczyłam, że cały mostek i przylegające do niego części miseczek są mokre - w środku był suchy.
      Fotki w galerii.
    • yaga7 Doświadczenie z rozmiarami typu 34G - 36G 01.07.12, 19:26
      Czy któraś z Was miała do czynienia z Gossardami w misce G i w większym obwodzie?

Bo ja jedynego Gossarda miałam za czasów 34E i nie powalił mnie wtedy ani kształtem, ani podtrzymaniem, ani niczym - to był Superboost jakiś. Zapięcie na jedną haftkę podobało mi się średnio.
      Ale mają dużo plandży, więc się tak zastanawiam, czy ryzykować, czy nie, bo ostatnimi czasy staram się kupować staniki, o których wiem, że będą dobre w prawie 100%, bo po paru latach znudziło mi się testowanie i odsyłanie połowy zakupów.
      • madzioreck Re: Doświadczenie z rozmiarami typu 34G - 36G 01.07.12, 20:08
        W zasadzie mogę polecić Superboost Lace i inne na jego kroju. Leżą zwykle fajnie, tyle, że w większych rozmiarach lubią być niestabilne - mimo ścisłego obwodu przód stanika nie chce przylegać do ciała - mówię o rozmiarach miski powyżej E. Raczej też nie zaokrąglają, bardziej robią noski z szałowym dekoltem. Ale na Twoim "wszystkoleżącym" ;) biuście - spróbowałabym. Zapięcia mają na dwie haftki, obwody porządne i ścisłe (ja standardowo z brytyjskich noszę 30, w Gossardzie 32). Jeśli lubisz panterki, to spróbuj On The Prowl Animal Print - fajnie leży :)
    • tfu.tfu gossard camouflage 34E 01.07.12, 21:22
      wersja różowa. Mam już ponad rok i jest to mój najukochańszy stanik. Od początku sprawiał wrażenie trochę zbyt luźnego, bałam się też gumek (często uczulają) i tego widełkowego zapięcia, ale zaryzykowałam i absolutnie nie żałuję. Stałam się fanką gossardowych plandży, uwielbiam te wzory i kolory.
      Wymiary: obwód w spoczynku 75cm, rozciąga się do 92(sic!), głębokość miski to około 22cm, fiszbiny: U 18cm, UU36cm.
      Ogólnie bardzo przyjemny w użytkowaniu, gumki ramiączek i obwodu się nieco rozciągnęły, ale nie zeszmatławiły mimo notorycznego użytkowania. Robi szałowy dekolt, choć, jak pisała madzioreck, kształt z profilu nie jest idealnie okrągły, a bardziej spiczasty. Noszę się z zamiarem dokupienia jeszcze ze dwóch sztywnych gossardów :-)
    • arienna Re: GOSSARD Reverie Multiway 30F 01.07.12, 23:53
      Kupiony 1,5 roku temu, wytestowany dość gruntownie :)
      Zachwytu wizualnie to on nie wzbudza, wygląda na dość zabudowanego, a pogłębia to wrażenie jeszcze to, że obwód szeroki, na trzy haftki zapinany. Obwód dosyć ścisły. Do tego jeszcze koronka jest dość słabo przyszyta do miseczek - punktowo mogłabym powiedzieć. Ramiączka wygodne, regulowane na całej długości. Wizualnie taki biały zwyklak ;)
      Doceniam go głównie jako straplessa. Sprawdza się bardzo dobrze. Ma paski silikonu, ale nie zostawia żadnych podrażnień. Sprawdzałam dziś w tym ukropie :) Trzyma się dobrze, nie przesuwa się, choć do głębokich dekoltów nie polecam. Kształt całkiem ładny, naturalnie się prezentujący, żadnych dziobów. Zaletą jest spora domieszka bawełny - 43%. Biust się nie poci w nim,, jest naprawdę przyjemnie.
      Stanik nie robiący szalu estetycznego, ale praktyczny :)
    • 1garga2 Re: GOSSARD 11.06.14, 17:32
      Podzielę się przykrą niespodzianką ze strony firmy Gossard.
      Reklamowałam stanik tej firmy Superboost Lace z powodu fiszbin ,które wyszły przy biuście i które wbijały się w ciało -fiszbiny wyszły po około półrocznym noszeniu stanika.
      Ogólnie byłam zadowolona ze stanika bo kupiłam sobie drugi taki sam tylko,że w innym kolorze aczkolwiek nie zachwyca swoją stylizacją ale piersi fajnie wyglądają więc stylizację odpuściłam.

Moja rozczarowanie jest ogromne - reklamacja została odrzucona ponieważ zostało mi zarzucone,że stanik był prany w pralce i fiszbiny z tego powodu wyszły.
      Gdybym chociaż raz wrzuciła go do pralki to może moje rozczarowanie byłoby mniejsze ale ani razu nie był prany w pralce bo nie mam zwyczaju wrzucać do pralki rzeczy za prawie 200 zł.!!
      Jestem wściekła bo okazuje się,że kupiłam bubel w wysokiej cenie i jeszcze jestem posądzona o niedbalstwo!
      Na szczęście wstrzymałam się z kupnem innego stanika z tej firmy na zasadzie zobaczę jak potraktują moją reklamację i już wiem,że tej firmie nie zaufam.
      A dodam jeszcze,że firma daje 2 lata gwarancji na swoje biustonosze co nijak się ma do rzeczywistości.
      Oczywiście będę się odwoływała od tej decyzji tylko czekam na zwrot stanika.

• neiti89 Re: GOSSARD 11.06.14, 17:55
        Z jednej strony trochę ich rozumiem, bo faktycznie muszą Ci uwierzyć na słowo, a pewnie jest masa cwaniaczków, która próbuje ich w ten sposób naciągać. A z drugiej strony jestem szalenie ciekawa, co obejmuje ta dwuletnia gwarancja :D Tak naprawdę każdy stanikowy wypadek - oderwane ramiączko czy haftkę, przebijające fiszbiny, zmiana ich kształtu, ścierający się wzór/haft - można podpiąć pod złe konserwowanie biustonosza. Może chodzi o to, że jak 2 lata będzie leżał na półce nieużywany, to się nie odkształci...? ;)
        PS: czekam właśnie aż dostanę swój gorset od tej firmy, podzielę się rzecz jasna wrażeniami :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka