Dodaj do ulubionych

Marka ULTIMO

17.07.12, 11:45
Dziewczyny, ponownie odzywam sie w sprawie gladkich biustonoszy :). Przeszukuje sklepy i natrafilam na marke Ultimo. Nie moge znalezc nic na ten temat na forum, bo podobno nie mam uprawnien do jego przeszukiwania.
Czy znacie moze biustonosze tej firmy?

https://debenhams.scene7.com/is/image/Debenhams/161010627780?resMode=sharp&op_usm=1.1,0.5,0,0&rgn=0,0,2000,2000&scl=5.208333333333333&id=X9Rq90
Obserwuj wątek
    • yaga7 Re: Marka ULTIMO 17.07.12, 12:01
      Ja mierzyłam parę lat temu jakiegoś plandża, ale nie leżał kompletnie, bo rozstawiał na boki. Ale nie wiem, czy coś się od tego czasu zmieniło czy nie.
      • rennie77 Re: Marka ULTIMO 17.07.12, 12:52
        Dzieki za odzew :).
        W siecie jakos podejrzanie malo informacji na temat tych biustonoszy. Znalazlam jakies recenzje na Figleaves.com i w jednej faktycznie kobieta narzekala, ze rozstawiaja na boki... Ale to moze byc tez zle dobrany rozmiar, prawda?
        Z ich strony wynika, ze najwiecej maja w rozmiarze A-D, ale pare fajnych biustonoszy w DD-G tez sie znajdzie, wiec moze zaryzykuje.
        Widze, ze w niektorych T-shirt biustonoszach brzeg miseczki jest ze szwem, a tutaj jest ladnie wykonczony, gladki. Ciekawa tez jestem jak spisuje sie obwod, czy sie wpija, itd. No nic, poszperam jeszcze w necie i moze zakupie, a wtedy skrobne cos na ten temat :). Na razie przegladam i przegladam, przebieram, tak jak bym brala kredyt na 30 lat a nie kupowala biustonosz ;).
        • rennie77 Re: Marka ULTIMO 17.07.12, 12:53
          Znalazlam cos takiego na ich blogu:

ultimolingerie.wordpress.com/2011/06/30/breasts-in-pole-position-as-ultimo-women-go-20-degrees-north/
        • yaga7 Re: Marka ULTIMO 17.07.12, 14:44
          Ja na pewno miałam wtedy dobrze dobrany rozmiar ;)

A Deco Ci nie pasuje? Bo brzeg ma gładki, bez szwu.

A masz dostęp do galerii? Są tam plandże Ultimo.
          • rennie77 Re: Marka ULTIMO 17.07.12, 14:55
            Niestety nie mam dostepu do galerii, bo jestem tu swiezynka ;).
            Deco mi pasuje, ale wyprobowalabym cos jeszcze. Poza tym mam lekkie pretensje do Freyi za biustonosz w panterke, ktory bardzo szybko poobcieral sie wlasnie na brzegach i na obwodzie. Wzor wytarl sie do bezu i wyglada to wszystko bardzo niechlujnie. Mam jeszcze 2 Gorgeous z Debenhams, ale te z kolei niemilosiernie tna mnie wpol. Pisalam juz o tym kiedys na forum, ze brafitterka, ktora mnie w nich widziala orzekla, ze tam jeszcze jest luz i powinnam celowac w 65, a 70 mnie juz morduje.
            No i zakupilam tez gladka Rebecce Bestform, ale ta z kolei robi z tych piersi nie-wiadomo-co. Splaszcza, stozkuje i moglabym robic za support dla Madonny.
            DLatego teraz dlucham na zimne i wole zebrac opinie, zanim cos zakupie :).
            • yaga7 Re: Marka ULTIMO 17.07.12, 15:37
              Też mam panterkowe Deco czyli Fridę, ale widocznie za rzadko ją noszę, bo mi się jeszcze nie przetarła :)

Dla mnie osobiście nie ma lepszego plandża niż Deco, aczkolwiek i tak nie jest idealny, niestety :(
              • rennie77 Re: Marka ULTIMO 18.07.12, 11:37
                Dla mnie Deco malo ujarzmia biust od gory, wiec do zabudowanych T-shirtow nie jest idealny. Tu lepiej wg. mnie sprawdza sie Gorgeous, ale nosze je rzadko, aby dac odpoczac plecom. Ostatnio kolko trzymajace ramiaczko zrobilo mi na plecach pieknego krwiaka. To nie chodzi o to, ze one sa scisle, ale to w jaki sposob podszyte sa brzegi plecow, jest straszne. Nadaje sie toto na zbroje, a nie do bielizny.
                Wonderbra z kolei jest jak dla mnei zbyt zabudowana pod pachami. Ociera mnie jak cholera. Od Ewy Bien mam jakies uczulenie, wydaje mi sie, ze to tez silikon, bo widac, ze obwod jest nim podszyty.
                Wczoraj nalozylam po raz ostatni Bestform. Moge go nosic po domu,a le definitywnie nigdy wiecej nie wyjde w nim na ulice. Moje piersi wygladaja w nim obrzydliwie. Nie wiedzialam nawet, ze mozna je w taki sposob uksztaltowac czy raczej odksztalcic.
                To zostawia mnie z 3 jako takimi biustonoszami, a wiec potrzeba dobrego gladkiego biustonosza jest coraz wieksza.
                Moze sprobowac jakiegos effuniaka? Teraz jakies wyprzedaze, ale chyba neiwielkie obnizki cen w sklepie. A moze Fantasie? Widzialam, ze tez maja gladkie plandze.
                • roza_am Re: Marka ULTIMO 18.07.12, 13:13
                  > Dla mnie Deco malo ujarzmia biust od gory, wiec do zabudowanych T-shirtow nie j
                  > est idealny.

Troszkę nie rozumiem. Szukasz plandży (czyli staników z niskim mostkiem, dość wyciętych z przodu i u góry, ale za to zabudowanych pod pachami) czy zwykłych T-shirt bra (gładkich na miskach, ale bardziej zabudowanych z przodu/u góry)?
                  • rennie77 Re: Marka ULTIMO 18.07.12, 16:44
                    Szukam obu rodzajow, czyli plandza i tshirtowca :).
                • yaga7 Re: Marka ULTIMO 18.07.12, 16:56
                  Z Fantasie polecam miękki Tshirt bra, który się nazywa smoothing, ale w wersji balkonetki, nie fullcupa. Sztywne plandże też są fajne, ale robią bardziej noski niż kulki. Ale są wygodne, przynajmniej dla mnie.

Effuniaki dla mnie gładkie nie są i ja osobiście widzę szwy pod bluzką, więc jeżeli szukasz czegoś mega gładkiego, to raczej nie bardzo.
                  • rennie77 Re: Marka ULTIMO 19.07.12, 09:57
                    Yago, oni maja ten Smoothing:

https://images.figleaves.com/product/870x1113/r1383-p76192-front.jpg

i taki Smoothing T-shirt:

https://images.figleaves.com/product/870x1113/r1383-p328565-front.jpg

Rozumiem, ze chodzi o ten pierwszy? Czy on jest zupelnie miekki, bez pianki? Z opisu wynika, ze ten drugi ma miseczke formowana z pianki. Ciekawe czy jest gruba czy raczej delikatna jak w Deco czy w Gorgeous?

• yaga7 Re: Marka ULTIMO 19.07.12, 12:06
                      Tak, chodzi o ten pierwszy. On jest całkiem miękki, bezszwowy, fajnie się układa (przynajmniej u mnie) i jest mega wygodny.
                      Ten drugi jest sztywny, ale to nie jest pianka taka jak w Deco, to jest coś cieńszego. Mozesz sobie zobaczyć na link do mojego allegro, tam akurat sprzedaje Fantasie Allure, to ten sam krój, są tam zdjęcia samego stanika, możesz sobie zobaczyć, jak on mniej więcej się układa.
                      Aha, miękki smoothing robi mi z biustu ładne kulki, natomiast sztywny robi coś bardziej w stylu nosków, ale nie dziobów, spokojnie :)
                      • rennie77 Re: Marka ULTIMO 19.07.12, 12:15
                        Yago, bardzo Ci dziekuje za odpowiedz. Przeczytalam w opisie na Allegro, ze miski sa wieksze? W Deco czy Fauve nosze 32E, w pozostalych markach zazwyczaj 32F. Celowac w E?
                        • yaga7 Re: Marka ULTIMO 19.07.12, 12:26
                          Myślę, że wobec tego E powinno być OK. Na moim biuście Deco i to Allure mają podobną wielkość.
                          I jeszcze przypomniało mi się, że Fauve ma fajnego plandża, Rosę albo Evangeline. Ale one też są wielkomiskowe, moim zdaniem nawet bardziej wielkomiskowe niż Deco.
                          • rennie77 Re: Marka ULTIMO 19.07.12, 14:33
                            Bede w takim razie celowala w 32E :).
                            Bardzo, bardzo dziekuje :)). Dam znac, po zakupie czy rozmiar jest dobry i jak sie ten biustonosz nosi.
                            Sprawdzilam te Fauve, ale sa zdecydowanie za malo gladkie :). To znaczy Rosa by sie moze nadawala, gdyby tej koronki bylo mniej, a Evangeline choc kroj ma chyba fajny, to tez nie jest gladki.
    • kasica_k Re: Marka ULTIMO 17.07.12, 13:38
      Tutaj wątek, ale też już zarchwizowany:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,82756563,82756563,ULTIMO.html
      Swoją drogą dziwne, czemu nie możesz przeszukiwać - wszyscy mają "uprawnienia" do przeszukiwania forum (?)

A wracając do staników, to mam podobne doświadczenia co yaga7 - rozstawiają na boki i nie trzymają, a szkoda, bo są bardzo ładnie wykończone i dobrej jakości. Chodzą słuchy, że nadają się tylko na silikonowe biusty...
      • rennie77 Re: Marka ULTIMO 17.07.12, 14:30
        No wlasnie nie wiem, bo jestem na kilku innych forach i moge spokojnie przeszukiwac, a tu sie loguje i pomimo wszystko, po wpisaniu frazy wyskakuje mi, ze 'nie masz uprawnien do przeszukiwania tego forum'. Moze to jakis blad Gazety? Zglosic to gdzies? Sprobuje za kilka godzin, bo moze sie tej machinie odwidzi i bedzie mnie dopuszczala do tych tajnych wynikow ;).
        Dziekuje za opinie. Moj biust daleki od silikonowego... Kasico, a czy te doswiadczenia z nimi sa niedawne? Czy mozliwe, zeby poprawili konstrukcje?
        • rennie77 Re: Marka ULTIMO 17.07.12, 14:38
          A tak jako ciekawostke podam jeszcze, ze doczytalam, jakoby ta pani miala na sobie w tej scenie Ultimo OMG plunge :)

https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/02/07/article-2097713-00949B2D1000044C-84_306x423.jpg
        • kasica_k Re: Marka ULTIMO 17.07.12, 15:33
          Moje doświadczenia raczej dawne, pewnie podobnie do yagowych :) Wszystko możliwe w sumie. Nawet jakiś model kiedyś sprzedawało Bravissimo, ale potem przestali... co wróży nieco gorzej. W każdym razie u mnie było, jak już wspomniałam, rozstawianie, a raczej kompletny brak zbierania, plus malownicze wypadanie biustu środkiem. Najgorszy plandż jakiego w życiu przymierzałam. A ja nie mam antyplandżowego biustu, dobrze leżą na mnie i Gossardy, i Effuniaki.
      • azymut17 Re: Marka ULTIMO 17.07.12, 15:43
        kasica_k napisała:
        > Chodzą słuchy, że nadają się tylko na silikonowe biusty...
        >
        To byłaby wbrew pozorom bardzo dobra informacja. A firma Ultimo powinna się tym chwalić na prawo i lewo, bo tak naprawdę bardzo trudno jest ostanikować silikonowy biust. Miałam kilka takich klientek i zawsze pojawiał się jakiś problem, bo staniki są projektowane na żywe biusty i nie leżały dobrze. Jak już udawało się dobrać odpowiednią szerokość fiszbin i głębokość miski, tak by jednocześnie brzeg nie wbijał się w pełną z przodu pierś, zabudowanie było dużo wyższe niż na naturalnych biustach - nie do zaakceptowania tym bardziej dla klientki, która robiła sobie biust nie po to przecież, by chodzić w golfach.
      • tfu.tfu Re: Marka ULTIMO 17.07.12, 23:10
        bug, czasem się tak zawiesza.
    • madzioreck Re: Marka ULTIMO 17.07.12, 23:26
      Nie miałam w ręku, ale gdybym miała oceniać po fotce, to rozstawia aż miło, nawet mój biust z miniautostradą pośrodku ;) A co do krawędzi - przeszyte w większości lepiej się układają, nieprzeszyte lubią się wywijać na zewnątrz i paskudnie odznaczać pod bluzką (nie wszystkie ofkors, ale wieeele).
      • ciociazlarada Nie ukrywam, że mnie zainteresowałyście 18.07.12, 13:42
        Nie dość, że mam teraz dwie kule armatnie zamiast biustu, to jeszcze marzy mi się rozstawiacz!
        Taki żeby przestać wreszcie gromadzić pył przydrożny, farfocle i inne atrakcje pomiędzy...
        • 100krotna zdjęcia, daj zdjęcia! ;) 18.07.12, 22:04
          Kul armatnich ciekawam ;)
          A tak serio - jeżeli zdobędziesz jakieś Ultimo, to wstawisz do galerii?
          • ciociazlarada Re: zdjęcia, daj zdjęcia! ;) 19.07.12, 10:24
            Nie ma sprawy, wstawię. A za Ultimo już się rozglądam.
            • rennie77 Re: zdjęcia, daj zdjęcia! ;) 19.07.12, 11:07
              A te kule armatnie, jesli oczywiscie moge zapytac, to przy jakim biustonoszu? :)
              • ciociazlarada Re: zdjęcia, daj zdjęcia! ;) 19.07.12, 15:31
                Rennie, to nie biustonosz, to ciąża:) Biust się zrobił okrągły, twardy, sterczący i staników za bardzo nie słucha, zwłaszcza Freyi - wcześniej pasowało mi 99% modeli tej firmy, również ich balkonetki, mimo że biust był samonośny i raczej stożkowy.
                • rennie77 Re: zdjęcia, daj zdjęcia! ;) 20.07.12, 08:16
                  Haha :). No tak, ciaza :)). To gratuluje!
    • klymenystra Re: Marka ULTIMO 18.07.12, 16:06
      Zakupiłam ostatnio w Anglii Ultimo Frontless Bra. Na moje 72/94 (standardowo noszę 30FF/32E) wzięłam 32G i uważam, że to świetny zakup. Stanik nieźle zbiera (choć Deco to to nie jest), przy ramiączku przerzuconym przez szyję robi wręcz kreseczkę ;) Jest całkiem ścisły. Miski odsłaniają większą część piersi, można sobie pozwolić na olbrzymie dekolty. Planuję jeszcze kupić zapięcie i czasem ściągać łańcuszek ze środka i łączyć miski ze sobą, wtedy będę mieć efekt "wow".

Biust oczywiście nie jest w tym zbyt stabilny i ma tendencje do lekkiego wypadania środkiem, dlatego nie warto dawać pełną cenę za ten stanik. Lepiej poszukać na wyprzedaży.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka