Dodaj do ulubionych

elegancki czarny stanik

07.10.12, 11:33
Witam i prosze o poradę,
mam kreację z dużym siatkowanym dekoldem (naprawde duzym), zależy mi wiec na ładnym, ale powiedzmy nie seksownym staniku (czyli koronki odpadają) i na pewno nie plunge. Mozecie cos poradzic?
Wynalazłam z Alles model Tony, ale może znacie cos innego, nadajacego sie do tego zadania ;) - rozmiar 70g albo 70h.
Obserwuj wątek
    • marikooo Re: elegancki czarny stanik 07.10.12, 13:01
      Może Masquerade Tiffany bandeau?
      • troompka Re: elegancki czarny stanik 07.10.12, 13:32
        istotnie elegancki jest, ale czy on nie spłaszcza biustu? Moj biust te lepsze lata ma juz pewnie za sobą ;) więc nie chciałabym dodatkowo go spłaszczac.
        • veev Re: elegancki czarny stanik 08.10.12, 12:03
          troompka napisał(a):

> istotnie elegancki jest, ale czy on nie spłaszcza biustu? Moj biust te lepsze l
          > ata ma juz pewnie za sobą ;) więc nie chciałabym dodatkowo go spłaszczac.

U mnie nie spłaszcza (mam podobny rozmiar i też już trochę lat za sobą).
          Ale ja bym pewnie założyła Deco albo Fauve Rosę, one niby są plunge, ale nie wydaje mi się, żeby robiły jakiś bardzo nieprzyzwoicie rozebrany efekt. No i (w moim odczuciu) wygodniejsze od Tiffany.
          Albo w ogóle jakiś gładki czarny gorset/body - nie wiem, dokąd to wycięcie, ale jak poniżej dołu stanika, to pewnie lepiej, żeby pod stanikiem nie migał brzuch ;)
    • 100krotna Re: elegancki czarny stanik 07.10.12, 15:11
      Jeżeli pasuje Ci krój plunge, to możesz spróbować:
      Freya Deco. Nie spłaszcza w 99% przypadków kiedy pasuje :)
      https://kataloglb.blox.pl/resource/bpfyn2blbmedium.jpg

I Ewa Michalak Onyks plunge:
      https://www.ewa-michalak.pl/data/gfx/pictures/large/6/9/196_2.jpg

Ewentualnie z wyższym mostkiem:
      Ewa Michalak Onyks CH
      https://www.ewa-michalak.pl/data/gfx/pictures/medium/1/4/141_6.jpg

Jeszcze napisz, to 70G lub 70H nosisz w polskiej (kontynentalnej) rozmiarówce?
      Bo wtedy z tej Masquerade linkowanej w poście wyżej i z mojego Deco powyżej będzie Ci pasować inny rozmiar (przypuszczam, że okolice 70F-FF, a w Deco, które ma wyjątkowo duże miseczki, może nawet 70E-F). A w przypadku Ewy Michalak, to najlepiej kierować się kalkulatorem na jej stronie :)
      • 100krotna teraz doczytałam... 07.10.12, 18:29
        Że na pewno nie plunge... czyli moje dwie pierwsze propozycje odpadają - zostaje tylko Onyks CH Ewy Michalak :)
    • maith Re: elegancki czarny stanik 07.10.12, 17:45
      Nie rozumiem - kreacja z "naprawdę dużym" dekoltem, a jednocześnie "na pewno nie plunge" (czyli na pewno nie stanik do dużych dekoltów). O co chodzi? Chyba że dekolt jest duży w znaczeniu szeroki, a nie głęboki...
      • troompka Re: elegancki czarny stanik 07.10.12, 19:35
        no bo jest wycięcie w sukni-spore, bo co prawda zwężające się, ale sięgające ponizej linii biustu, tyle że wypełnione siatkowanym materiałem. I tak sobie wymysliłam, że jak założę pod to mocno zabudowany elegancki stanik to bedzie git :). Plunge uwielbiam, ale tu akurat nie bardzo, bo w efekcie biust bedzie na wierzchu. To 70g nosze na rozmiar 73/98.
        • madzioreck Re: elegancki czarny stanik 07.10.12, 22:08
          Hm... ja bym pod coś takiego założyła cielisty ;)
          • maith Re: elegancki czarny stanik 07.10.12, 22:16
            Tylko że dobranie idealnie pasującego cielistego koloru jest trudne, a jakby przezroczysta siateczka uwidoczniła, że pod spodem jest stanik... mało co wygląda gorzej i mniej seksownie niż "cielisty" stanik, któremu nie udało się ukryć...
            Ale jakby po zmierzeniu stanika pod tę sukienkę, w różnym świetle i dodatkowo koniecznie po sprawdzeniu, jak to wychodzi na zdjęciach, było ok...
          • slotna Re: elegancki czarny stanik 08.10.12, 00:20
            Gdyby kolor byl idealny, a siateczka gesta, efekt moglby byc obledny :)
        • maith Re: elegancki czarny stanik 07.10.12, 22:09
          A, to w takim razie czarna Nina z Avocado. Ta szeroka taśma z góry plus osłonięty mostek, mogłyby się tu sprawdzić...
          avocado.com.pl/sklep/pl/shop/avocado_lingerie/nina1.html
          • troompka Re: elegancki czarny stanik 08.10.12, 12:52
            przyznam ze to Avocado jest b. interesujace. Dobrze by bylo zmierzyc mi go przed zakupem do tej kiecki, chyba ze po prostu go odesle gdyby cos nie tak....
            Ale poki co dzieki-mam nadzieje ze w realu wyglada podobnie jak na foto.
            Stanik cielisty robi moze i fajny efekt :), ale zdecydowanie nie najlepiej bym sie czuła świecąc biustem (tak tak-wiem, po co kupowałam ta sukienke :)) )
            • moniach_1 Re: elegancki czarny stanik 09.10.12, 01:04
              Avocado ma sklepy stacjonarne w Poznaniu i Warszawie jeśli boisz się odsyłek
              • ochanomizu Re: elegancki czarny stanik 09.10.12, 09:33
                We Wrocławiu w Renomie też.
                • veev Re: elegancki czarny stanik 10.10.12, 09:59
                  Tylko wszędzie warto najpierw zadzwonić i zapytać, czy dany stanik faktycznie mają.
                  Byłam w Avocado (w Poznaniu) raz i już tam raczej szybko nie wrócę: w moim rozmiarze (wtedy ichnie 75J) mieli JEDEN, niezbyt ciekawy zresztą, model.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka