Dodaj do ulubionych

PPP - Postępy polskich producentów :)

05.11.12, 17:20
Tak mi się przypomniało i wygrzebałam ten wątek:
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,96292365,96292365,Polskie_firmy_godne_uwagi_postepy_na_rynku.html
Wszystko zaczęło się od tego, że padła brytyjska La Senza, którą kochałam ja i mój biust też. I szukam godnego następcy. Poza tym raz na kilka miesięcy jak mi się nudzi i przypomni, to zaglądam do dwóch dużych polskich sklepów internetowych (intymna i e-lady) i wrzucam szukanie rozmiaru 70F w cenie do 100 albo do 80zł.
Uwierzycie że jak zaczęłam to robić, to było chyba zimą 2007/2008, byłam po przeskoku z 70E na F i pokazywało mi trzy strony, w tym trzy modele w kolorze? Znaczy, w kolorze innym niż nieśmiertelna bazowa trójca ;) A teraz jest całkiem nieźle, dużo kolorów, różne wzory, ba, nawet więcej krojów niż jedna balkonetka/soft lub semisoft cięty na 3, którego na ogół nie lubię. Znaczy teoretycznie jest nieźle.
Mam ostatnio problem z formułowaniem myśli, więc mam nadzieję że mi wybaczycie pewien chaos w tym poście. Otóż wiem że przez te ostatnie pięć czy siedem lat jest o niebo lepiej - jest Effuniak, Onlyher i Comexim - to chyba najczęściej chwalona trójka polskich firm. Staram się jednak skupiać na średniej półce cenowej, czyli tak właśnie do 100, a chętniej do 80zł. I tak sobie przeglądam te oferty dla mojego średniego rozmiaru i widzę masę firm o których na Lobby i na balkonetce nie słychać wcale albo słychać mało. I tak się zastanawiam czy któraś z Was te polskie staniki czasem kupuje albo chociaż mierzy?
Poza Gaią (testowałam ostatnio dość dawno temu i na pewno już nigdy nie kupię przez internet) widzę Gorsenię która wreszcie wypuściła kilka modeli na które mogę patrzec bez strachu, sporo Gorteksu (całe dziewięć recenzji na balkonetce), masę Wies-MANNa (do którego mam uraz z powodu potwornie rozciągliwych obwodów, ale podobno się poprawili, a mają takie śliczne przejrzyste halfy których boję się spróbować), Mat Lingerie (w ogóle nie wiem kto zacz), Konrada (ostatnią opinią jaką słyszałam było że wzornictwo boskie, ale jakość średnia - nadal tak jest?), Caprice (na zdjęciach piękne miękusy, ale nie wiem czy mozna ufać zdjęciom, poza tym takie cudo: www.intymna.pl/p1381,31,3,31234,,alessia-biustonosz-usztywniany-206-plunge :P) i Boccara (to samo), Hamana (to musi być zupełnie coś nowego) i Malinez (nazwa brzmi znajomo), Kostar (poprawili te obwody?), Mardo (również: poprawili te obwody?), Kinga (kilka ładnych modeli, ale ponoć małomiskowa?), Nessa (pierwsze słyszę, ale w 65 do I), Nipplex (pierwsze słyszę), Vena (pierwsze słyszę), Lupoline (też), Ava (jest potencjał, zdecydowanie). Poniżej tej stówy mozna też złowić Change (ale to chyba niepolskie jest?), Kris Line i Ewę Bien po przecenie (aczkolwiek naraziła mi się ostatnio). Przegrzebałam oferty dwóch sklepów wymienionych wyżej i jeszcze kontri, żeby mieć przekrój przez jak największą ilość firm.

Wiem że to 70F to nadal nie jest duży rozmiar, a spora część wymienionych firm na F się kończy, acz nie wszystkie. Bywa że przegrzebuję 65H i oferta tez jest imponująca w porównaniu z tym co było kilka lat temu. Widać że coś się dzieje, ktoś te staniki chyba kupuje (tylko kto?), bardzo mi brakuje wiadomości na temat tych polskich średniopółkowców - raz że dla własnej wiedzy i korzyści, dwa żeby mieć informacje dla znajomych średniobiuściastych co nie mają tych już niemal przysłowiowych dwóch stów na stanik (atk, wiem że staniki za dwie stówy to nieprawdziwy mem i da się taniej, ale imho istnieje bariera już za 100), a osiemdziesiąt by jeszcze wysupłały.

Więc pytanie: czy macie/miałyście do czynienia z wymienionymi firmami? Czy nadal konstrukcje są takie se, a obwód 65 da się zapiąć na 90cm biodrach? Jakieś jaskółki?
Obserwuj wątek
    • miss-alchemist Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 05.11.12, 20:35
      O tych, co wiem trochę...

Z Nessą miałam do czynienia chyba z jednym modelem. Raczej słaba konstrukcja, obwód z bardzo rozciągliwej, koronkowej dzianiny. Od razu widać, czemu taki tani :P Podobnie MAT. Ale to były pojedyncze modele, nie wiem, czy można to rozciągnąć na całą markę. Nipplex też raczej rozciągliwy, ogólnie te dzianiny sprawiają wrażenie, jakby miały się bardzo szybko rozwlec.

Change nie jest polski, tylko duński, recenzowałam go na Small Cup ;) I moim zdaniem bardzo przyzwoita jakość jak na tę półkę cenową, zwłaszcza w porównaniu z powyższymi.

Planuję w najbliższym czasie testować Gorsenię ;) Ale muszę odłożyć nieco pieniędzy.

Jeśli chodzi o Kris Line, to poniżej stówy będzie ciężko kupić, bo za lepszymi materiałami i szerszą rozmiarówkę poszła również wyższa cena. Sezon wypada różnie, ale baza (Fortuna i Brillant) jest bardzo solidna, leży świetnie. Ścisłe, pracujące obwody (zwłaszcza Fortuna), świetne kształtowanie. Ja mam jednego Krisa, ale trochę na tej marce brafittowałam ;) i bardzo fajnie mi się pracuje na tych biustonoszach.

Ewa Bień raczej rozciągliwa, przynajmniej te modele, co miałam w rękach. Ale te miękusy są tak piękne, że wybaczam im konieczność zaniżenia obwodu o więcej niż 5 cm ;) Niestety, przez to wypadam z rozmiarówki dołem :( Tzn z miseczek.
      • kis-moho Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 05.11.12, 21:04
        Ale te
        > miękusy są tak piękne, że wybaczam im konieczność zaniżenia obwodu o więcej ni
        > ż 5 cm ;) Niestety, przez to wypadam z rozmiarówki dołem :( Tzn z miseczek.

Przy zaniżaniu obwodu wypadasz dołem z rozmiarówki? Ja zaczynam powoli wypadać dołem właśnie przez realne obwody... [czy za mało kawy dziś wypiłam i coś mi się miesza?]
        • miss-alchemist Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 05.11.12, 21:56
          > Przy zaniżaniu obwodu wypadasz dołem z rozmiarówki? Ja zaczynam powoli wypadać
          > dołem właśnie przez realne obwody... [czy za mało kawy dziś wypiłam i coś mi si
          > ę miesza?]

Nie miesza Ci się ;) z tego, co mierzyłam, 65E (najmniejsza miseczka przy tym obwodzie) było za luźne, a w 60 miski są od G - tak dziwnie trochę. Teraz trochę przytyłam, więc może 65E (albo F???) by pasowało.
          • kis-moho Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 06.11.12, 08:42
            65E (najmniejsza miseczka przy tym o
            > bwodzie)

Aaa, teraz rozumiem. Jeszcze nie widziałam rozmiarówki, w której E byłaby najmniejszą miseczką :o)
            • indigo-rose Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 06.11.12, 09:50
              > Aaa, teraz rozumiem. Jeszcze nie widziałam rozmiarówki, w której E byłaby na
              > jmniejszą
              miseczką :o)

Ja nie widziałam rozmiarówki, w której G byłaby najmniejszą miseczką :D
      • martvica Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 05.11.12, 21:15
        > Planuję w najbliższym czasie testować Gorsenię ;) Ale muszę odłożyć nieco pieni
        > ędzy.

Nigdy żadnej nie miałam, bo najpierw rozmiarówka nie teges, a potem jak poszerzyli to przeraziłam się stopniem pancernego zabudowania, masakra. Ale teraz wow, widzę jakieś niebrzydkie usztywniane plandże, i coś co wygląda jak 3/4cup, bo na halfa jednak za wysoki, i tak też dumam że dam im szansę (po sprawdzeniu innych poza semisoftami krojów w Avie).

> Jeśli chodzi o Kris Line, to poniżej stówy będzie ciężko kupić,
        No przeglądałam dzisiaj do 100 i widziałam może ze trzy modele, było im do tej stówki bliżej niż dalej ale kwota jednak dwucyfrowa ;) Może w promocji, może starsze modele, nie zwróciłam uwagi.

> Ewa Bień raczej rozciągliwa, przynajmniej te modele, co miałam w rękach. Ale te
        > miękusy są tak piękne, że wybaczam im konieczność zaniżenia obwodu o więcej ni
        > ż 5 cm ;) Niestety, przez to wypadam z rozmiarówki dołem :( Tzn z miseczek.

Miałam Reę, taką pionową, że fajnie leżała to zamówiłam inny model oznaczony takim samym kodem i w tym samym rozmiarze i okazało się że spartolili coś w konstrukcji, dużo gorzej wygląda. Rozciągliwość mogłabym wybaczyć (65 na moje 72-73 wzięłam, w Avie spokojnie starczyła mi 70-tka), ale kiedy i stanik i piersi wyglądają lepiej osobno niż razem, to już nie. A szkoda, bo wzorniczo są absolutnie fantastyczne. Nawet zielone się zdarzają, wiem że są tu fanki zieleni ;)

> Z Nessą miałam do czynienia chyba z jednym modelem. Raczej słaba konstrukcja, o
        > bwód z bardzo rozciągliwej, koronkowej dzianiny. Od razu widać, czemu taki tani
        > :P Podobnie MAT. Ale to były pojedyncze modele, nie wiem, czy można to rozciąg
        > nąć na całą markę. Nipplex też raczej rozciągliwy, ogólnie te dzianiny sprawiaj
        > ą wrażenie, jakby miały się bardzo szybko rozwlec.

A to szkoda :( MAT miał kilka ładnych, kolorowych skorupek co się nad nimi zastanawiałam.
    • nathd Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 06.11.12, 09:14
      Ja z trochę inne półki rozmiarowej ;p
      Mam do czynienia z polskimi firmami i uważam, że jest duża poprawa:
      Onlyher - :D skręca mnie z zazdrości, że jeszcze na mnie nie robią ;p
      Comexim - plunge na lejące się biusty -czyli coś na co długo czekałam, do tego super konstrukcja, udane wzornictwo, obwody czasem muszę zawyżać ;p
      Ava - bestseller wśród semi softów za niska cenę, niezłą jakość, ich obwody są bardzo ciasne lub ciasne, noszę 70-tki i 75-tki :)
      KrisLine - bazówkę będę chwalić, sezonowe trzeba testować, nie każdy model jest w 100% udany, ale ostatnio są coraz lepsi (chodzi mi o przewidywalność rozmiarową), bardzo podoba mi się ksztaltowanie, zwłaszcza na biustach większych
      WiessMann - nie zaproponował mi za dużo, za to model, który mam bardzo sobie chwalę (Frida), cena jest przyjemna, jakość też ok, model ścisły
      Moja mniejszobiuściasta koleżanka ma chyba Niplexx i nie jest taki zły, poza tym, że najpierw to ścisłe, potem dość szybko się rozciąga.
      Mierzyłam kiedyś Gaię i Gorsenię, ale nigdy nie zakupiłam, więc nie mam zdania.
      • martvica Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 06.11.12, 10:34
        Jak ostatnio miałam do czynienia z Gaią, to po pierwsze bardzo się rozczarowałam różnicą między zdjęciem katalogowym a rzeczywistym stanikiem (spodziewałam się zupełnie innego koloru i materiału), a po drugie trzy z czterech staników robiły mi dzioby rozstawione na boki. I chyba nadal maja tylko jeden krój, półuszywniana balkonetka albo miękka balkonetka, a ja z nim nie współpracuję. No ale ja mam trudny biust i kocham pionowe cięcia, moja koleżanka sobie Gaię bardzo chwali.
        WiessMann mnie kusi tymi miękkimi halfami. O rany, jak mnie kusi.
    • niebieska.kokardka Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 06.11.12, 21:32
      Gaia - jak dla mnie fajne staniki ale własnie rozstawiaja na boki biust, nie dla mnie ale koleżanka chwali, chyba raczej dla osób o szerokiej klatce piersiowej w ogóle bo mi uciekają na boki;)

Gorsenia - dość zabudowana była jak ją ostatnio mierzyłam i na mój cięzki biust, jakoś nie dawała rady, nie trzymała jak się należy.

Boccara - zakupiłam jeden stanik wg rozmiarówki ,nawet nie pamiętam, kolory troszeczkę inne a tabelka rozjechana, obwód podjeżdzał a niby dobry, coś z konstrukcją musi. Może jakby człowiek pomierzył to by coś znalazł dla siebie ale póki co jedynie w intymna.pl dostępne.

Malinez - koleżanka zakupiła i chwaliła, wzornictwo i własnie średni biust ma, bardzo dobrze się nosiły te staniczki

Mardo - kroje bardzo podobne do półusztywnianych Avy, jakość zadowalająca ale ja kupowałam w necie - tabelka rozjechana, później widziałam na żywo, całkiem niezłe, należy mierzyć

Kinga - dość wytrzymała, miski hm.. zależy od modelu, obwód tak samo. Ryzyk fizyk.

Nipplex - ostatnio widziałam i jestem zaciekawiona, nie łapię się w tabelke ale konstrukcja wygląda na w miare w miarę. Nie wcina się w pachę i ładnie leży.

Ava - leży na mnie najlepiej, wytrzymałe, jakośc super jak dla mnie, i wygodne, jednak nieco za bardzo zabudowane pod pachami

Ewa bien - model Kirke jest super jak dla mnie, innych nie oglądałam i nie widziałam.

Generalnie jest potencjał, szukajcie a znajdziecie;)
    • martvica Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 07.11.12, 13:36
      A taki Gorteks to jest na Brastopie za funty. Ciekawe co dalej.
    • martvica Rozczarowanie :( 20.11.13, 20:36
      Przymierzałam dzisiaj kilka polskich 70F.
      Gorteks, Clematis, nie jestem pewna czy to była wersja usztywniana czy push-up ale była tak potwornie za mała, że miałam całe sutki na wierzchu po wygarnięciu. I d**a na klacie. Totalna masakra :) A szkoda, bo ładny stanik, taki cukierkowy :)
      Gaię: usztywniany, prawdopodobnie "CAROLA" Art. 401, jak wyżej, masakra i dupoklacie; semi-soft: prawdopodobnie Ive, najbardziej pojemny z dziś mierzonych, ale dziwny kształt, miski na dole jakby pustawe, profil kanciasty.
      Avę 808, push-up - maaaała miska. 740, bardotka - wydawało mi się że ma dość obiecującą konstrukcję, bo próbowała chyba mocno zaokrąglać, ale była tak za mała w miskach że trudno powiedzieć na pewno.
      70G w interesujących mnie kolorach (nie-biały) akurat nie było, jakaś posucha.
      Przyszłam mając na sobie avowy model Caltha, półusztywniany, w rozmiarze 70F i nieco przyduży. Moje wymiary mniej więcej 73/92-93.

No i ciut się rozczarowałam, Ava mnie chyba rozpieściła semi-softami i myślałam że kupienie czegoś znośnego, a mniej zabudowanego ze średniej półki cenowej nie będzie specjalnym problemem ;) Chyba jednak podkulę ogon i kupię av 1068 i av 1088, bo konkurencja kwiczy.
    • martvica Linie BIG - dla 'dużych' rozmiarów 03.01.14, 18:55
      Rozwalił mnie Nipplex ostatnio. Zobaczyłam na jakimś sklepowym fb najpiękniejszy stanik świata, idealnie w moim guście, lekko kiczowaty ale taaaki śliczny.
      https://sklep.nipplex.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/o/bonita_push_0730_kopia_3.jpg
      No idealnie w moim guście, piękny odcień fioletu, satyna, delikatny deseń i jeszcze ta koroneczka na brzegach misek. Zawyłam z zachwytu i rzuciłam się do sklepu, gdzie okazało się że to cudo kończy się na 70E albo 65F. Nie byłam zachwycona zważywszy że potrzebuję ostatnio 70G/F bądź 65H. A potem odkryłam że owszem, podobny stanik w moim rozmiarze istnieje, ale...
      https://sklep.nipplex.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/o/bonita_big_1511.jpg
      ...jest wzmocniony i upancerniony, ma wyższy mostek i bardziej zabudowane miski. Bo przecież biust wielkości grejpfruta jest ogromny, jeśli się go całego nie zasłoni, to wyrwie się na wolność i pożre cywilizację.

Owszem, rozumiem ideę, żeby większe biusty też mogły znaleźć dla siebie coś ładnego, ale żeby linie BIG zaczynały się od 70D (kończąc na 70H, europejskim), a normalne śliczne kusidełka kończyły na 70E, to jednak moim zdaniem coś jest nie halo.
      Podobne rozwiązania widziałam jeszcze przynajmniej w jednej firmie, ale żywcem nie mogę znaleźć w której.

Ava, jak tylko ją odkryłam, też upancerniła swoje staniki, dając im równocześnie obłędnie, kusiedełkowe wzornictwo, i całość na modelce z 75H wygląda nieźle, ale ja jestem za mała i mam za mały biust, żeby go zasłaniać w całości wielkimi stanikami, chciałabym coś bardziej odsłaniającego w ludzkich cenach (poniżej stówy znaczy).

Dziewczyny z moich okolic rozmiarowych - uważacie że takie solidne zabudowanie jest potrzebne?
      • nelyen Re: Linie BIG - dla 'dużych' rozmiarów 03.01.14, 19:35
        martvica napisała:

> Bo przecież biust wielkości grejpfruta jest ogromny, jeśli się go całego nie
        > zasłoni, to wyrwie się na wolność i pożre cywilizację.

tekst miesiąca :D

mnie za to wkurza inna sprawa - widzę u polskich producentów mnóstwo przepięknych staników: balkonetek, halfów i innych takich cudów. Śliczne zdjęcie stanika na modelce w dużym rozmiarze:
        https://sklep.avalingerie.pl/uploads/products/510fafb561b8fAV_1000_SEMISOFT.jpg
        i "odpowiednik" tego cuda dla małych biustów:
        https://sklep.avalingerie.pl/uploads/products/51248ac1a600bAV_999.jpg

puszap, bo jakżeby inaczej... czy na prawdę jeśli mam te moje marne 65D/70C to koniecznie i absolutnie muszę się stroić w gąbkę?
        no. ponarzekałam, już mi lepiej ;)
        • nelyen Re: Linie BIG - dla 'dużych' rozmiarów 03.01.14, 19:36
          pfff, zdjęcia się spsuły.
          linki do nich: sklep.avalingerie.pl/uploads/products/510fafb561b8fAV_1000_SEMISOFT.jpg
          sklep.avalingerie.pl/uploads/products/51248a294b004AV_999.jpg
          • azmika88 Re: Linie BIG - dla 'dużych' rozmiarów 21.01.14, 22:45
            A widzisz, ja mam odwrotnie, chcę taką konstrukcję jak na mały biust!
        • kis-moho Re: Linie BIG - dla 'dużych' rozmiarów 06.01.14, 22:39
          Dokładnie - nawet nie zagladam do katalogów większości polskich firm (poza em i oh) bo w moim rozmiarze znajduje tylko pushupy a to zdecydowanie nie moja bajka...
          • melissadessous Re: Linie BIG - dla 'dużych' rozmiarów 21.01.14, 09:30
            W naszym sklepie jest bardzo duży wybór normalnych standardowych biustonoszy miękkich bez gąbek w rozmiarach od 60. zapraszamy melissa.com.pl
      • kerima71 Re: Linie BIG - dla 'dużych' rozmiarów 03.01.14, 19:49
        Martvico,ja jestem przedział rozmiarowy 65e-f;70d-e.Mi bardzo podoba się zalinkowany przez Ciebie model Nipplexu.Niestety te nipplexy przeznaczone dla mniejszych biustów zupełnie na mnie nie leżą.Ten fioletowy model big oparty jest na konstrukcji wandy,która akurat z moim biustem dogaduje się.Jeśli piszesz ,że nipplex rozwalił Cię,to mnie też rozwalił.Jednak na początek sezonu jesień -zima.Przeglądałam ich katalog.Jakie było moje zdziwienie,kiedy okazało się ,że wszystkie bigi zaczynają się od obwodu 70.Napisałam do firmy dlaczego.Firma odpowiedziała"Założenie zrobiliśmy w tym sezonie takie, że jeśli w danym wzorze występuje i big i push to rozmiary 65 stosujemy tylko w pushach. Mam zatem nadzieję, że kobiety z rozmiarem biustu 65F - co odpowiada miseczce 75D (zapewne Pani o tym doskonale wie) odnajdą coś interesującego w modelach push up."
        • indigo-rose Re: Linie BIG - dla 'dużych' rozmiarów 03.01.14, 22:26
          "65 tylko pushup" brzmi jak "Jeśli jesteś szczupła, to bez wątpienia musisz sobie wypchać biust w górę i powiększyć". Niezależnie od wielkości biustu.
      • azmika88 Re: Linie BIG - dla 'dużych' rozmiarów 21.01.14, 22:44
        Nienawidzę takiego zabudowania i pancerności. Naprawdę nie potrzebujemy totalnego zabudowania. Jak tu założyć większy dekolt? A już zwiększanie wysokości mostków denerwuje mnie najbardziej. Nie wiem kto wymyślił to, że duży biustonosz musi mieć wysoki mostek?
        A odnośnie wzornictwa, może spodobać Ci się Troppo:
        3.bp.blogspot.com/-jzXv7HJfQeY/TocPs8dJXFI/AAAAAAAAAF4/_eNhyGxy4Ko/s640/4e3ed8d9814e5Ava_gru2010_nr-1115_copy.jpg
        który nawet półusztywniany nie stracił wyglądu. Miałam go dwa razy, raz kiedyś, jak jeszcze byłam szczuplejsza i nosiłam 70G - super, niezabudowany, cienkie ramiączka. A potem po przytyciu trafiłam gdzieś w necie na wyprzedaż i udało mi się zdobyć większy i już wyższy mostek miał i szersze ramiączka :(
    • shayah Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 21.01.14, 08:46
      A czym naraziła Ci się Ewa Bien? Ja się właśnie przymierzam do zakupu, bo prześliczne modele znalazłam, a potrzebuję czegoś naprawdę ładnego :D
      • big-bra2014 Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 21.01.14, 14:51
        Właśnie, polscy producenci naprawdę w ostatnich dwóch latach przeszli renesans jeśli chodzi o jakość, wzornictwo, prezentacje i oczywiście rozmiarówkę. Duża część towaru idzie na Export i jest bardzo ceniona na Ukrainie, w Rosji, Niemczech, Kanadzie i USA. Ewa Bien na przykład ma bardzo elegancką, delikatną bieliznę ale też rozmiarówka jest od 65 w górę do 95 ale oczywiście z rozbiciem na dany model. Dalia bardzo duży wachlarz rozmiarów również, semi softy do 65L,Ł! I proszę mi wierzyć genialnie trzymają biust w ryzach;) Kris Line wspaniale potrafi okiełznać naprawdę DUUŻE rozmiary (np obwody do 115, miski do nawet O) ale ma też piękne balkonetki, push up i inne modele na mniejsze biusty. Zapraszam do obejrzenia zdjęć mojej kolekcji tylko polskich producentów na sklepie www.big-bra.pl Zdjęcia bielizny polskich producentów mówią same za siebie - nie mamy się czego wstydzić moje Panie!!!;)
        Zespół Big Bra
      • azmika88 Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 21.01.14, 22:19
        Ewę Bień kupowałam jakieś 5 lat temu, jak można było na wyprzedaży dostać biustonosz nawet za 26 zł (ogólnie były po przecenie do 50 zł), ale jakoś bardzo kiepska, bardzo szybko rozciągały się obwody. A teraz odstrasza mnie cena. Ale może z cena i jakość poszła w górę? Co sądzicie? ma ktoś porównanie Ewa Bień teraz i 5 lat temu?
    • azmika88 Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 21.01.14, 22:21
      Jak dla mnie Ava jest genialna. Dobre konstrukcje, nawet dobre podtrzymanie (ale nie takie jak u Ewy Michalak), obwody mało rozciągliwe (przynajmniej w półusztywnianych).
      • kerima71 Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 22.01.14, 08:48
        azmika88 jaki rozmiar nosisz w Avie? Zastanawiam się czy Ava daje radę w takich rozmiarach jak np.80j?
        • azmika88 Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 22.01.14, 21:03
          Ogólnie ostatnio mierzyłam z nowej kolekcji rozmiary 75H i były ok. A teraz posiadam trzy biustonosze z Avy:
          Mam full cap 70H (noszę z przedłużką), i dwa półusztywniane w rozmiarach: 70 I oraz 75 I. Ten z obwodem 70 jest nawet luźniejszy niż 75 o.O Miski we wszystkich identyczne jeśli chodzi o pojemność (w żadnym nie mam luzów), ale zauważyłam, że ten 75I ma za daleko w stronę pleców fiszbiny (czyli miski są jednak za duże? nie umiem ocenić - mam wrażenie, że fiszbina sięga o wiele dalej niż mój biust...). Więc jakbym teraz kupowałam to raczej 75H. W moim przypadku dają radę z utrzymaniem, nie jest jakieś super, ale na pewno lepsze niż np. w Gai
          • azmika88 Re: PPP - Postępy polskich producentów :) 22.01.14, 21:04
            A ciekawe czy jest różnica w rozstawie fiszbin w przypadku 75H i 70I?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka