Dodaj do ulubionych

Podejęłam próbę

29.04.13, 13:19
wyjścia poza krąg panaszowskich tang i zamówiłam w firmie "Świat Fiszbinki" stanik (przepisuję z metki) Bellise Balconnet Floral Pri- Sculptresse BY PANACHE, rozmiar 90/J, który podpowiedziała mi właścicielka sklepu.
Bardzo byłam podekscytowana i ciekawa, czy ten inny model będzie na moje bardzo, bardzo duże piersi dobry i to zamawiany drogą internetową! Zdecydowałam się na te zamówienie, bo w tej firmie już raz udał mi się zakup na odległość. Przesyłka przyszła dosłownie na drugi dzień. Stanik śliczny, szerokie ramiączka podszyte czymś miłym,zapięcie na 3 haftki, niebolesne fiszbiny. Trochę musiałam się pogimnastykować, zmienić długość ramiączek itp. żeby dostrzec, czy model jest "trafiony". Na tę chwilę leży świetnie, nic nie uwiera, obwód jest bardzo ścisły- mam nadzieję, że to początek zmian w moim bardzo skromnym zasobie staników. Dzięki Lobby wdrożyłam świadome ostanikowanie a także odważyłam się (z dobrym skutkiem) korzystać z internetowego sklepu, co kiedyś wydawało mi się niemożliwe. Dziękuję:)
Obserwuj wątek
    • kasiadj07 Re: Podejęłam próbę 29.04.13, 14:51
      Super, gratulacje:)
    • maith Re: Podejęłam próbę 29.04.13, 15:08
      Świetnie, że się odważyłaś i że wszystko poszło dobrze :)
      A to może jeszcze podzielisz się troszkę wiedzą. Mogłabyś porównać tę Belissę z Tangiem? Głównie chodzi mi o to, jak odbierasz fiszbiny - piszesz, że są niebolesne - możesz to doprecyzować w porównaniu z Tangiem? I czy to prawda, że tutaj fiszbiny są niższe pod pachami niż normalne Panache?
      • babciun Re: Podejęłam próbę 29.04.13, 16:37
        Dzięki za gratulacje:). Fiszbiny są niby takie same jak w tangu, przyłożyłam do siebie oba staniki i jest różnica pomiędzy Tango Ocean Blue a Floral Pri. W niebieskim fiszbiny kończą się równo z miseczką, a w kwiatowym pół cm wcześniej, z kolei w nude (Tango II) fiszbiny kończą się dobre 1,5 cm wcześniej. Podstawową różnicę widzę w materiale, z jakiego wykonany jest stanik kwiatowy - jest zdecydowanie inny niż w obu tangach. W kwiatowym przeważa bawełna, potem jest elastyn, lycra elastyn, nylon, poliamid,, poliester, sztuczny jedwab, jedwab, wiskoza (brak informacji ile % każdego składnika), a dla przykładu w Tango Ocean Blue skład wygląda tak: poliamid 61%, Poliester 29%, elastan 10%. Różnica w kontakcie ze skórą ogromna. Oba tanga musiałam obłaskawiać, nosić początkowo po parę godzin, a w Tangu Blue domowym sposobem zapobiegać zwijaniu się ramiączek. W Tangu Floral- po kilku ułożeniach biustu czuję się dobrze, co nie znaczy, że go "nie czuję" na sobie. Ale nie mam czerwonych pręg pod biustem, a miejsce połączenia miski z obwodem (czy jak to nazwać) nie obciera.
        • kasienka.body kwestia składu 29.04.13, 17:43
          Wydaje mi się, że to co odczytałaś jako skład biustonosza to tylko informacja jak odczytywać skład faktyczny. Czy ten skład jest na białej papierowej naklejce? Panache przysyła wraz z biustonoszami opisy składu przetłumaczone na polski (zazwyczaj naklejka naklejona na metkę papierową), ale sprawdzić je należy na metce wewnętrznej stanika i tylko przetłumaczyć konkretną tkaninę.

---------------------------------------
          Zapraszamy na zimowe wyprzedaże w sklepie BODY.
          www.body.sklep.pl
          kontakt@body.sklep.pl
    • kasica_k Bellise 29.04.13, 16:46
      Gwoli informacji, ten model o którym pisze Babciun to marka Sculptresse, model nazywa się Bellise i ma w tym sezonie 3 wersje: cielistą, czarną i Floral Print czyli w kwiatki. Można je obejrzeć tu:

stanikomania.blox.pl/2013/01/Rzezbienie-pelnych-ksztaltow-Sculptresse-nowa.html
      Ja też gratuluję :)
      • babciun Re: Bellise 29.04.13, 18:43
        Kasiu, dzięki:).
        Niestety, obejrzałam na wszystkie strony zarówno metkę jak i dołączone informacje na kartoniku, nie znalazłam innych składników stanika, jak tylko te, o których napisałam. Jest jeszcze sposób prania i adres dystrybutora oraz link do strony www.panache-lingerie.com.
      • babciun Re: Bellise 29.04.13, 18:44
        Kasiu, dzięki:).
        Niestety, obejrzałam na wszystkie strony zarówno metkę jak i dołączone informacje na kartoniku, nie znalazłam innych składników stanika, jak tylko te, o których napisałam. Jest jeszcze sposób prania i adres dystrybutora oraz link do strony: www.panache-lingerie.com
        • babciun Re: Bellise 29.04.13, 18:52
          Przepraszam, udało mi się dwa razy wysłać ten sam post, a chciałam napisać, że znalazłam jednak skład tego konkretnego stanika: 87% polyamid, 11% elastan, 2% poliester. Hm, czyli to samo co w tangach, różnica w procentowej zawartości...
          • la_parisienne.biubiu Re: Bellise 29.04.13, 20:16
            Nie ma jak się zasugerować ;)

Babciun - powiedz o nim coś jeszcze, proszę, bo ciekawa jestem marki ale przypomina mi to Elomi, które nie leży na mnie nijak.
            • kasica_k Re: Bellise 29.04.13, 20:51
              Paryżanko, Bellise jest całkiem inaczej skrojona niż full-cupy Elomi. Nie ma side-supportu i bardziej przypomina krojem balcony niż full-cup.
              • maith Re: Bellise 29.04.13, 21:17
                A jak wypada rozstaw ramiączek?
                • kasica_k Re: Bellise 30.04.13, 13:30
                  Moim zdaniem przeciętnie, nie tak jak w full-cupach.
              • yaga7 Re: Bellise 30.04.13, 07:09
                Ja sobie z ciekawości zamówiłam, jak przyjdzie, dam znać.
                • babciun Re: Bellise 30.04.13, 13:19
                  c.d. Belissy- dziś zaczęło się od układania biustu w miseczkach, to zajmuje trochę czasu, bo tego materiału do układania jest trochę, lewa pierś większa (albo prawa mniejsza), po jakimś czasie wszystko zaczęło dobrze wyglądać, szczególnie z profilu... profil zdradza niedoskonałości:). Ramiączka wszyte przy brzegu, czyli szeroko i bardzo łatwo mogą się zsuwać, ale jeszcze mi się to nie zdarzyło. fakt, noszę ten stanik parenaście godzin zaledwie.
    • kasica_k Wąteczek 30.04.13, 13:50
      Założyłam oddzielny wątek dla marki Sculptresse, bo chyba jej się już należy :) Proponuję albo rozmawiać dalej tu o Bellise (a ja przekleję najważniejsze info tam, żeby było "dla potomności" :), albo kontynuować w nowym wąteczku:

forum.gazeta.pl/forum/w,32203,144208397,144208397,SCULPTRESSE.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka