Dodaj do ulubionych

BIUBIU 18 - probiuściste ubrania

• beniutka_bo Haarlem cherry 36 b/bb 20.12.13, 15:26
      Jest boski :)
      Materiał w dotyku taki sam jak ze Florence (mam malinową/fuksjową). Kolor to głęboka, nasycona czerwień, bez śladu "strażackiej".
      Moje wymiary: biodra100cm, biust 100cm(ogólnie 97-103), talia78cm, biustonosze mam ogólnie w okolicach 65HH/70H (Dalia k-24, KrisLine pół-usztywniany, Ewa Michalak PL). Bluzka leży świetnie, marszczenia rewelacyjnie tuszują resztki pozostałości ciążowego brzucha (typu mniej jędrna skóra-> wałeczek nad zapięciem spodni). W ten rozmiar spokojnie zmieściłby się i większy biust, można też zmniejszyć dekolt odpowiednio układając materiał. W bluzce można bez problemu odchylić dekolt i karmić piersią.
      Będzie hit sezonu :D
      A, i dzięki za ekspresową wysyłkę.
    • la_parisienne.biubiu HoHoHo! 20.12.13, 19:19
      Świąteczny rabat HoHoHo, działa tylko do północy.
      Dziś została uzupełniona rozmiarówka Monaco w obu kolorach.
      • kasienka.body Re: HoHoHo! 20.12.13, 20:34
        kurcze, chciałam coś kliknąć i nie chce mi wejść kod.
        A wcześniej wchodził bez problemu.
        • la_parisienne.biubiu Re: HoHoHo! 20.12.13, 20:59
          Kasieńko sprawdziłam, o 20.28 przekroczony został limit, jaki się automatycznie ustawia przy danym kodzie rabatowym, już go zwiększyłam, zaraz zrabatuję ręcznie Twoje zamówienie. Przepraszam za niedogodności.
          • kasienka.body Re: HoHoHo! 21.12.13, 11:57
            Dzięki Kinguś, tak myślałam, że coś tam w systemie się pokićkało.
            Po weekendzie wpłacam za te moje pocięte zamówienia ;)
      • rudaa26 Re: HoHoHo! 21.12.13, 09:18
        O nieeeeee. Przegapiłam taką okazję:(
    • clarisse Lukka 42bb/bbb bordowa, długa 23.12.13, 09:19
      Dostałam właśnie w łapki tę nową wersję Lukki i jestem zakochana.

Kolor - mój.
      Głębokie bordo, dawno takiego nie miałam w zalewie fuksji i innych. Zapomniałam, jaki to piekny kolor.

Krój - mój.
      Z zakładaniem nie mam problemu mimo braku suwaka. Dekolt idealny do pracy - nie świeci golizną zanadto i nawet wisiorek niepotrzebny. (U mnie przy bardzo głebokich - jak na mój wzrost - dekoltach wisiorki pełnią rolę odwracacza od nadmiaru gołego ciała).

Długość - moja. (I nie wiem jak to się dzieje: wszyscy mi mówią: noś mini, to Cię wydłuży; ale tu jest zupełnie na odwrót, krótka Lukka mnie skracała, długa mnie wydłuża.)

Wszystko perfekcyjne, prócz rękawów, które jak zwykle na mnie za długie. Ale to zupełnie marginalny problem, podwijam do środka i jest super.

Wrzuciłam "szybciki" do Galerii, dla porównania z krótką.
      • clarisse Kolor 23.12.13, 10:50
        Ponieważ Kryklu zwraca mi uwagę, że sukienka jest raczej brązowa niż bordo, przyjrzałam się jej i powiem tak: dla mnie i dla mojego postrzegania kolorów zbliża się ona do brązu, ale jednak jest to bordo. Niemniej to kolor graniczny, faktycznie. Dla mnie jednak brąz to coś zupełnie innego. W sumie to nazywanie kolorów z pogranicza to też sztuka, której nie opanowałam. Gdyby było bardziej w czerwień, pewnie nazwałabym to burgundem. Ale to ja. :)
        • kryklu Re: Kolor 23.12.13, 11:54
          Nieważne :)
          Piękny jest!

Brakowało mi w BiuBiu cieplejszych odcieni.
    • kasiek_kasiek Monaco 38 B/BB, Frontera 38 B/BB, Sens 38 BB/BBB 27.12.13, 11:06
      Przygoda z Biubiu rozpoczęta przeze mnie całkiem niedawno zaowocowała:

- sukienką monaco 38 b/bb (niebieska) - leży idealnie! krój, długość sukienki i rękawów - idealne! Kolor również. Faktycznie troszkę "robi" biodra, ale mnie to zupełnie nie przeszkadza, a zapytana o zdanie płeć męska w postaci brata oraz męża twierdzi, ze jest idealnie :) Bardzo dobrze się w niej czuję. Jest wzorowo dopasowana do mojej sylwetki (160cm wzrostu, biustonosz 65 H (czasem HH), biodra 96cm)

- sukienką frontera grey&pink 38 b/bb - leży dobrze, rękawy ok - nie za wąskie. jedyny minus stanowi "miejsce na biust" które mi nieco podjeżdża pod brodę - tak, jakbym miała za nisko biust (a nisko bynajmniej nie mam). Zostawiłam sobie jednak tę sukienkę. W sumie jestem z niej zadowolona. Dobrze się pierze, nic się nie dzieje z materiałem. Niechcący zalałam ja tłuszczem i bez problemu udało mi się ją odplamić bez uszczerbku na sukience.

- Sens 38 bb/bbb (czerwona) - jest fantastyczna! Zdaje się, ze powinnam wziąć rozmiar większą, jak radzi producent, bo ta jest mocno dopasowana. Czułabym się w niej na pewno ciut swobodniej, ale i tak nie mam zastrzeżeń. Z czarnym, gładkim żakietem tworzy przepiękny duet. Materiał dość gruby, mięsisty, dobrze się pierze. Zdecydowanie "zimowa" sukienka - jest ciepła.

• kasiek_kasiek Noli 38 BB/BBB, Montparnasse Jeans 38 BB 27.12.13, 11:19
        - Noli blue &navy 38 BB/BBB - śliczna sukienka, ale ani kolor nie mój, ani fason. Podchodziła mi pod brodę. Miejsce na biust miałam na obojczyku. Miała bardzo długie rękawy. Gdy stałam bez ruchu leżała idealnie, każdy jednak ruch powodował wędrówkę sukienki pod brodę. Zupełnie nie wiem, gdzie leży problem w tej sukience i w jaki rozmiar powinnam celować, żeby dobrze leżała.

- miałam okazję w BraDreams przymierzyć sukienkę Montparnasse Jeans 38 BB - zakochałam sie w niej od pierwszego wejrzenia, jednak bez wzajemności... nie dopięłam się w biuście, zaś w biodrach mogłam okręcić się 2x (przymierzyłam przypadkiem 38B, w 38BB sytuacja powtórzyła się, tak jakby to był ten sam rozmiar w biuście...)

- przymierzałam też sukienkę Summer City 38 BB - leżała całkiem zgrabnie, jednak fason zupełnie nie mój - rękawki w połączeniu z tym wzorem na sukience oraz dekoltem zrobiły ze mnie "robocopa" ;)

• kasiek_kasiek Pasadena Grey 40B, Frontera 36 BB/BBB 27.12.13, 11:52
          - Pasadena Grey 40B okazała się idealna! Piękna klasyczna sukienka, która do tego, (mimo jak dla mnie - nietypowego rozmiaru) leżała idealnie zarówno w biuście, jak i w biodrach! Sukienka na podszewce, uszyta z bardzo fajnego, przyjemnego materiału.

- Postanowiłam poeksperymentować i zaryzykowałam również kupno czarnej Frontery 36 BB/BBB. Okazała się strzałem w 10! I nie "ucieka" mi do góry tak, jak szara frontera w rozmiarze 38 b/bb. Wydaje mi się, ze to sprawa ciut innego materiału, który w czarnej sukience pracuje znacznie lepiej. Czuje się w niej, jak we własnej skórze!

z żadną sukienką nie miałam problemów z włożeniem jej, nie brakowało mi suwaka, spokojnie każda przechodziła przez biust. Nie mam zastrzeżeń do wielkości dekoltów, do jakości materiału.

• kasiek_kasiek Oviedo 38 B/BB, Modena 38 BB red i purple 27.12.13, 12:05
            teraz trochę o bluzkach:

- Oviedo 38 b/bb - bluzka dobra na mnie, nie mam zastrzeżeń, choć sama w sobie mnie rozczarowała! Miałam o niej inne wyobrażenie.... Przede wszystkim kolor - myślałam, ze będzie bardziej "soczysty", a tu raczej taki przydymiony.... Sama w sobie bluzka fajna, przyjemna, dobrze leży. Zostawiłam ją sobie :)

- koszula Modena red 38 BB - bardzo fajna, świetnie leży, ma ciut za długie rękawy, ale wywijam sobie mankiety i jest ok :) Nie mam żadnych zastrzeżeń, choć marzy mi się taka koszula na zatrzaski, bo jak muszę te guziczki zapinać, coś mnie trafia ;) a nie da się jej zapiętej do połowy przełożyć przez głowę... Nic dziwnego, jest pięknie taliowana.

Dużym zaskoczeniem była dla mnie ta sama koszula, w tym samym rozmiarze, ale w kolorze fioletowym. Modena 38 BB purple okazała się na mnie absolutnie za mała! Zarówno w biuście, jak i pod biustem. W porównaniu z czerwoną - ma innego rodzaju materiał (czerwona jest przyjemniejsza). Może stąd taka różnica?

Ogólnie jestem zadowolona z odzieży i aktualnie poluję na Lukkę long maroon w swoim rozmiarze :)))

• ptasia Lukka long 34 b/bb 27.12.13, 11:36
      Mogę powiedzieć, że to nowa ulubiona sukienka mojego męża. Zareagował b. entuzjastycznie przy przymiarce i stanowczo rozwiał moje wątpliwości co do koloru (szaroniebieskiego). Wyraził co prawda zdanie, że lepiej by było nosić ją w wydaniu bardziej a la laska (cytat; tj. z obcasami, nie np. kozakami), ale potem przyznał mi rację, gdy oznajmiłam, że to sukienka uniwersalna, a po obłoconym parku nie będę snuć się w pantofelkach ;). I, dokładnie: to moim zdaniem ciuch do założenia wszędzie, od pracy po imprezę, w zależności od dodatków. Materiał: bawełna średniej grubości, ma kieszenie <3, spódnica suta, ale nie mam wrażenia, by mi coś dodawała. Jedna rzecz: wersja long (97cm w 34) sięga mi zdecydowanie przed kolano, ale podejrzewam, że to kwestia proporcji sylwetki (czyt. 163cm wzrostu, ale krótkie plecy). Aha, mam też wrażenie, że optycznie powiększa biust.
      Foto na FB na fanpejdżu BiuBiu.
    • ankh_morkpork Haarlem - będą jeszcze jakieś kolory...? 28.12.13, 18:27
      ... inne niż czarny i czerwony (dla 46BB/BBB)? Czarnego nie chcę, cherry już mam, szarego nie kupiłam, bo mam szary Rotterdam (a opis Haarlemu twierdzi, że bluzka jest zrobiona na bazie Rotterdamu). Coś niebieskiego, zielonego, ewentualnie fiolet?

A może są w planach jakieś inne bluzki z długim rękawem i krojem lub wzorem materiału korzystnym dla "mających nieco do ukrycia"? ;-)
    • iczanka Haarlem 36b/bb, Monako38b/bb i Lukka 36b/bb violet 28.12.13, 22:23
      Sukienki i bluzki zdążyłam już poużytkować, wszystkie są przewygodne i z bardzo przyjemnych materiałów do czego zdążyło mnie już Biubiu przyzwyczaić.
      Ale od początku:
      Monako i Lukka- po tych wszystkich komentarzach jak to rozkloszowanie pogrubia byłam dobrej myśli, to samo czytałam o mojej ukochanej Oii;) Monako faktycznie wypada mała. Mojego standardowego rozmiaru 36 już nie było więc zaryzykowałam 38 i jest w sam raz. Zastanawia jak by leżały jednak większe w biuście, Lukka jest na styk. Efekt w obu sukienkach jest bardzo fajny, ja lubię rozkloszowania. Faktycznie faldy układają się inaczej i nie jest to takie piorunujące wrażenie jak w Oii, ale sukienki swoje wiadro komplementów zebrały i tak:)
      Mam tą krótszą wersję Lukki i bardzo dobrze że była możliwość wyboru, tej nie wymienię na inną za nic. No może na taką z ciut głębszym dekoltem. Bardzo podoba mi się dekolt Monako i te zaszewki na biuście. Jedyne ale to stres kolorystyczny, jasne fiolety, beże i jasny niebieski to zwykle barwy w których solidarnie zmieniam kolor wraz z sukienką. Posiadana przeze mnie fioletowa Lukka okazała się na szczęście ok, ale odczuwam niedobór wściekłych czerwieni, różów i innych nasyconych kolorów. Mój Haarlem (cherry) jest pod tym względem idealny, siostrzany (violet) był już zdecydowanie za ciemny i bardzo różniący się od zdjęcia sklepowego (aczkolwiek to piękny kolor).

Drogie Biubiu, czy na lato coś rozkloszowanego w żywym kolorze planujecie?
      • la_parisienne.biubiu Re: Haarlem 36b/bb, Monako38b/bb i Lukka 36b/bb v 29.12.13, 22:24
        Dziękuję Wam wszystkim za recenzje :)
        Jest ich tak dużo, że dziękuję zbiorczo, aby nie mnożyć postów ponad miarę :)

Yaga - myślę, że bez problemu da się zmniejszyć na szwie tę część, możesz też ubrać bluzę na lewą stronę i szpilkami spiąć ile mamy ściąć - z przyjemnością zmniejszymy.

Haarlemy 46 - niebieskie będą jeszcze raz doszyte.

Kolorowe sukienki - na razie szyjemy na bazie sensu/monaco czyli sens z dekoltem kwadratowym, dół lekko zmodyfikowałam, jest luźniejsza. Kolory: wiśnia jak w sensie, granat, czerń, zieleń emeraldowa, podobny odcień jak w Haarlemie.

Na wiosnę i lato - tak, oczywiście, w planach są sukienki jak najbardziej kolorowe, soczyste, rozkloszowane, nie rozkloszowane, z różnymi dekoltami, odcinane, nieodcinane, oby tylko surowce dopisały.

Mam nadzieję, że nie pominęłam żadnego pytania, jakby co, to proszę mnie upomnieć.
        • nastarcie Re: Haarlem 36b/bb, Monako38b/bb i Lukka 36b/bb v 29.12.13, 23:00
          a Sensa cała jeansowa może będzie? Bo to połączenie z beżem się słabo sprzedaje, jak widać...
          • la_parisienne.biubiu Re: Haarlem 36b/bb, Monako38b/bb i Lukka 36b/bb v 30.12.13, 20:37
            Nie będzie całej jeansowej, tak beż z jeansem sprzedaje się najgorzej, choć dla mnie to najładniejsze połączenie :P

Yaga, została zmieniona cała, bo wychodziła ścisła.
            • nastarcie Re: Haarlem 36b/bb, Monako38b/bb i Lukka 36b/bb v 30.12.13, 20:56
              A czy planujecie coś jeszcze z tego jeansowego materiału, koszule może :) ?
        • yaga7 Re: Haarlem 36b/bb, Monako38b/bb i Lukka 36b/bb v 30.12.13, 07:24
          la_parisienne.biubiu napisała:

> Yaga - myślę, że bez problemu da się zmniejszyć na szwie tę część, możesz też u
          > brać bluzę na lewą stronę i szpilkami spiąć ile mamy ściąć - z przyjemnością zm
          > niejszymy.

Dzięki :)
          Ale po upraniu się okazało, że to BB/BBB się jakoś zmniejszyło i pasuje podobnie jak B/BB, więc nie będę kombinować.

> Kolorowe sukienki - na razie szyjemy na bazie sensu/monaco czyli sens z dekolte
          > m kwadratowym, dół lekko zmodyfikowałam, jest luźniejsza. Kolory: wiśnia jak w
          > sensie, granat, czerń, zieleń emeraldowa, podobny odcień jak w Haarlemie.

Czy to znaczy, że góra będzie jak w Sensie, ale dół luźniejszy? Dół czyli już od podbiuścia w dół, czy od talii w dół, czy same biodra?

Nie ukrywam, że mnie osobiście poszerzenie dołu nie pasuje, bo teraz sukienka leży fajnie, jeżeli będzie szersza dołem, być może będę musiała brać rozmiar mniej, a wtedy mogą mi nie wejść plecy...
          Ale czarną pewnie będę testować :)
        • boziaj zapowiedzi, sukienki na bazie Sensu 31.12.13, 17:04
          czekam z niecierpliwością i nadzieją ;)
          niestety Sensu nie udało mi się dopasować ze względu na obcisłość dołu (nie na poziomie bioder, tylko niżej), ale generalnie linia sukienki piękna, liczę, że te nowe modyfikacje będą na mnie pasować
          Lukka i Monaco tez niestety nie dla mnie, ale to nic, poczekam na nowe wzory
    • nientepaura Lukka 34b/bb maroon - będzie jeszcze? 30.12.13, 22:18
      pytanie jak w temacie;) będzie może doszywana/może jeszcze wrócić do sklepu?
      bo się zagapiłam;(
    • la_parisienne.biubiu Wszystkiego dobrego :) 01.01.14, 12:05
      Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku :)
    • kryklu Lukka maroon 03.01.14, 20:43
      Uwaga: silnie farbuje w praniu. Na szczęście tylko woreczek, w którym prałam czarne staniki oraz wszywki w tej sukience zmieniły kolor z białego na różowo-rdzawy.
      Nie jest to problemem, jeśli się wie.
      Poza tym sukienka jest super wygodna, noszę ją na okrągło.
      A kolor jest niesamowity, ciepło- zimny. Pasuje do niego i bursztynowy naszyjnik, i niebiesko-fioletowy lakier na paznokciach (nie jednocześnie).
      • anika772 Martini Cream 42BB 11.01.14, 13:22
        Kupiłam w celu obskoczenia imprez karnawałowych (przy okazji apel- poproszę o kiecki koktajlowe, nie z dzianin wiskozowo-elasthanowych). Na wymiarach 103-82-103, wzrost 168cm leży prawie idealnie- biodra, talia super (leciutki luz w brzuchu, bez znaczenia), za to coś dziwnego dzieje się z tyłu na plecach, zwłaszcza przy szyi. Ma plecach mam luzu, przy szyi materiał odstaje bardzo mocno. Wygląda jakby była zwyczajnie za duża w tym miejscu. Mam wielką nadzieję że 42B załatwi sprawę- zlikwiduje luzy z tyłu i jednocześnie nie będzie za ciasna w biuście. Czekam na przesyłkę z duszą na ramieniu.
        • joan-nako Re: Martini Cream 42BB 13.01.14, 11:08
          Ja miałam w rozmiarze 40 BBB, i podobnie jak u Ciebie, też mi odstawała z tyłu- na plecach-karku, a reszta była fajnie dopasowana(trochę za długa, ale to ze względu na wzrost) i ja odesłałam. Napisz koniecznie czy mniejszy rozmiar cos zmienił, bo mi się sukienka bardzo podobała, i może bym jeszcze raz zamówiła trochę mniejszą.. ale w zasadzie ona w biuście była dobra, i nie wiem czy w jedno B mniej bym się z przodu zmieściła.. chyba to raczej problem z niedopasowaniem, pewnie szyte na osobę z szerszymi plecami...
          • anika772 Re: Martini Cream 42BB 13.01.14, 14:48
            Owszem, pomogło, 42B leży dobrze. Jest mi ciaśniej w biuście, ale nie za ciasno. Na plecach nie mam luzu, przy szyi nie odstaje. Właściwie 42B to jest mój tabelkowy rozmiar, ale kiecki zawsze brałam bb, bo w b było mi ciasnawo.
    • la_parisienne.biubiu FERIE - hasło na ten tydzień 20.01.14, 11:32
      Tylko w tym tygodniu na hasło FERIE otrzymacie 15% rabatu na wszystkie produkty nieprzecenione.
    • boziaj sukienka Kingi w konkursie 11.02.14, 16:08
      www.ksa.edu.pl/konkurs-junk-fashion-show-2014
      piórkowa, 2-a w 25 rzedzie
      zagłosowałam na nią ;)
    • la_parisienne.biubiu Zapraszamy na promocję walentynkową 13.02.14, 16:23
      scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1/1901892_10152121074508463_1196968181_n.jpg
    • slotna Re: BIUBIU 18 - probiuściste ubrania 13.02.14, 17:14
      Jesli pasuja na mnie bluzki "do dzinow" w rozmiarze 38 bb/bbb to w jakim rozmiarze powinnam zamowic:
      - Gotham
      - Sherwood midnight i gray
      - Oviedo midnight?
      • la_parisienne.biubiu Slotna 13.02.14, 23:51
        Od czasow "do dzinow minimalnie sie powiekszylo miejsce na biust w tych krojach, ale poza tym wszystko pozostało tak samo. Mysle, ze ten sam rozmiar ma szanse pasowac, jesli Twoj biust nie jest mniejszy niz angielskie G.
        Mozesz jeszcze na priva podac wymiary+biustonosz dla pewnosci, wole porownywac do ciala niz do starych modeli.
        • slotna Re: Slotna 14.02.14, 14:57
          W sumie nieprecyzyjnie zadalam pytanie. Do dzinow wlasnie w zasadzie juz nie pasuja (wcisne sie, ale wyglada to slabo), ale biust mi sie powiekszyl niewiele, z 32GG do H. Jesli w tych nowych jest wiecej miejsca na biust, to jestem w kropce, bo chcialam brac 42B/BBB, zwlaszcza ze innych nie ma :P
    • boziaj ANTONY 22.02.14, 22:52
      w sklepie pojawił sie nowy zakiet :)
      jako szczęsliwa posiadaczka Avilii mam pytanie czy ten sam krój a jesli nie i zostały poczynione jakies modyfikacje to czy można wiedziec jakie?
      ciepły beż wrzuciłam do koszyka w 4 rozmiarach, coby na pewno pasował, ale zastanawiam sie tez nad innymi kolorami, a duzo więcej gotówki nie bedę mogła zamrozić
      • yaga7 Re: ANTONY 22.02.14, 23:35
        Tamtego żakietu nie mam, ale też wrzuciłam 4 rozmiary... Mam nadzieję, że któryś będzie pasować.
        • genepi Re: ANTONY 23.02.14, 09:56
          No i wykupiłyście wszystkie?
          Jaki żakiet? Nie ma nic w sklepie.
          Ja też chcę żakiet kolorowy (nie czarny i nie granatowy bo mam Avilę i jest przewygodna, więc apetyt rosnie).
          • neiti89 Re: ANTONY 23.02.14, 11:53
            Antony jest po prostu doskonały! Właśnie takiego żakietu szukałam :) Nawet dwa guziki mi nie przeszkadzają, choć jestem zwolenniczką 1 lub 3. Wypłato, nadchodź :P
          • kryklu Re: ANTONY 23.02.14, 14:50
            Są w dziale Zapowiedzi. I nie sugeruj się zdjęciami, wczytaj się w opisy (jest czerwony i beżowy).
            • iq133 Re: ANTONY 23.02.14, 18:42
              Dzięki, zamówiłam.
      • la_parisienne.biubiu Re: ANTONY 23.02.14, 08:55
        To jest zapowiedź, bo nie mamy jeszcze zdjęć wszystkich kolorów. Ale żakiety są gotowe do sprzedaży.
        Granatowe wypadają tradycyjnie "szczuplej" iż pozostałe kolory. Krój został zmodyfikowany, dlatego nazywają się inaczej. Avila miała dwa cięcia z przodu, tutaj drugie cięcie zamienione zostało na zaszewkę, kołnierz jest węższy, talia poszerzona.
        • iq133 Re: ANTONY 23.02.14, 12:33
          Jak gotowe do sprzedaży, to znaczy, że można je już kupić, mimo że są na stronie zapowiedzi ?
          • kryklu Re: ANTONY 23.02.14, 14:48
            Tak :)
        • aggie_01 Re: ANTONY 24.02.14, 09:41
          A czy granat jest taki ciemny jak w Marsali czy jaśniejszy?
        • veev Re: ANTONY 24.02.14, 10:29
          > Krój został zmodyfikowany, dlatego nazywają się inaczej.
          > Avila miała dwa cięcia z przodu, tutaj
          > drugie cięcie zamienione zostało na zaszewkę, kołnierz jest węższy, talia poszerzona.

Hm, a czy on jest też krótszy od Avili (nie ma jej już chyba w sklepie i nie umiem porównać wymiarów)? Bo modelce ledwo zasłania pasek od spodni, ale może to tylko kwestia zdjęcia.
          • bogema Re: ANTONY 38 25.02.14, 15:33
            Mój rozmiar standardowy to 38 BB (92/72/99).
            Granatowy 38 BB - wypada dość szczupło na tle pozostałych. Ciemny, stonowany kolor.
            Beż 38BB - bardzo ładny, ciepły, jasny, klasyczny odcień beżu.
            Czerwony 38 B - średnio ciemna, zgaszona, stonowana czerwień. Coś jak sok z niezbyt ciemnych wiśni.
            Żakiety odbieram jako dość szerokie w ramionach i spore w biuście. Nie udało mi się trafić z żadnym z rozmiarów, ale ja mam wąskie plecy. Zamawiam na wymianę mniejszy rozmiar.
            Wszystkie są ładnie uszyte.

Przy okazji zamówiłam też Martini cream 38 BB i jestem zaskoczona jak ładnie ta sukienka na mnie wygląda:) Trochę nie trzyma rozmiaru - okazało się że jest ciaśniejsza niż Martini blue, pewnie to kwestia materiału, który mniej się rozciąga. Wymieniam na 40B. Materiał jest bardzo elegancki, kolorystyka jest stonowana, lecz nie blada.
            • bogema Re: ANTONY 38 25.02.14, 15:34
              Aha, i dementuję, że te żakiety takie krótkie. Dla mnie do sukienek lepsze byłyby krótsze. Tyle że ja po prostu lubię "małe góry".
            • yaga7 Re: ANTONY 38 25.02.14, 15:36
              No to jak są szerokie w ramionach, to jest szansa, że któryś z zamówionych rozmiarów będzie pasować.
            • pierwszalitera Re: ANTONY 38 25.02.14, 17:00
              bogema napisała:

> Mój rozmiar standardowy to 38 BB (92/72/99).

> Żakiety odbieram jako dość szerokie w ramionach i spore w biuście.

Według tabeli na stronie sklepu rozmiar 38BB jest na 100cm w biuście. Więc jeżeli masz w biuście 92cm, to ta odczuwana szerokość w ramionach może wynikać z nadmiaru materiału w klatce piersiowej.
              • bogema Re: ANTONY 38 25.02.14, 17:26
                Nie sądzę. Ramiona w żakiecie mam jednak nieco wyżej, niż biust:)
                Podany rozmiar jest moim rozmiarem standardowym, sprawdzonym na wielu modelach biubiu.
                A odczucie, jak to odczucie - z definicji jest subiektywne.
                • pierwszalitera Re: ANTONY 38 25.02.14, 20:57
                  bogema napisała:

> Nie sądzę. Ramiona w żakiecie mam jednak nieco wyżej, niż biust:)
                  > Podany rozmiar jest moim rozmiarem standardowym, sprawdzonym na wielu modelach
                  > biubiu.
                  > A odczucie, jak to odczucie - z definicji jest subiektywne.

Subiektywność subiektywnością, ale czymś trzeba się kierować i od tego są tabele. Jeżeli ktoś na 92cm w biuście, bierze ciuch na 99cm, to moim zdaniem trudno mówić o obszerności w danym rozmiarze. Powiedziałabym nawet, że żakiet jest raczej skąpo skrojony.
                  • kasienka.body Re: ANTONY 38 25.02.14, 21:36
                    wymiary wymiarami, ale biust o obwodzie 92 cm może być w praktyce sporo większy niż wskazują wymiary. Skoro autorka postu pisze, że zawsze pasuje jej 38BB to chyba ma jakieś odniesienie i może porównać.
                    • kis-moho Re: ANTONY 38 25.02.14, 21:43
                      Wymiary na pewno są dość względne, bo ja mam jakieś 90-91, i 36b/bb bywa na mnie przyduze w biuscie. Na oko laika wydaje mi się, ze sporo zależy od proporcji, pleców, ramion itp.
                      • pierwszalitera Re: ANTONY 38 25.02.14, 22:12
                        kis-moho napisała:

> Wymiary na pewno są dość względne, bo ja mam jakieś 90-91, i 36b/bb bywa na mni
                        > e przyduze w biuscie.

Według tabelii 36 B/BB jest na 93cm w biuście, więc pasujesz do wzoru. I gdybyś ty napisała, że żakiet w 36 B jest pojemny i chociaż według tabeli jest tylko na 90cm, a mieści swobodnie twoje 91cm i jest jeszcze miejsce, to komentarz z obszernością miałby sens. ;-)
                        • kis-moho Re: ANTONY 38 26.02.14, 06:39
                          Tabelka może być łatwiejsza do zastosowania w przypadku bardziej rozciagliwych materiałów. Zauważ, że Bogema ma martini w rozmiarze 40, a żakiet wymienia na 36. Wydaje mi się, że przy takich materiałach nie tylko podstawowe wymiary, ale różne kształty i proporcje są decydujące i tabelka jest tylko pomocą.
                          Nie ukrywam że i z tego powodu nigdy się nie odważyłam na takie kroje. Ale to niekoniecznie wina tabeli. Wydaje mi się że tabelka zwykle się sprawdza, tylko może obwód talii jest zanizony.
                          • magda2em Re: ANTONY 38 26.02.14, 07:36
                            Dorzucę kamyczek do dyskusji "tabelka vs. rzeczywistość": wymiarowo wypadam w samym środku tabelkowego 44. Jesienno-zimowe dzianinowe bluzki kupuję o dwa rozmiary mniej niż wskazuje tabelka (z reguły 40, w niektórych przypadkach 42), bo w rozmiarze tabelkowym na mnie wiszą (np. potrafią się zsuwać z ramion), a kopertowe w biuście są za duże - potrzebowałabym samego b, bez /bb, nawet w dzianinach. Solinę testowałam w 42 i 44 - leżała fajnie w obu rozmiarach, z nieco innym efektem wizualnym, tylko grrrryzła. W przypadku letnich ciuchów (= krótki rękaw) jestem bardziej tabelkowa, choć nadal żongluję między 42 a 44, bo jedne kroje pasują w 42 lepiej, a inne w 44 lepiej. Częściowo wynika to z tego, że lato to dla mnie sezon alergiczny, a wtedy puchnę jak złoto i nawet przy niewielkiej zmianie wymiarów o 1-2 cm lepiej mi w większych rozmiarach, zimą tego efektu nie ma. Myślałam, że moje ciągłe podwijanie się ciuchów letnich do talii jest winą oponki podpępkowej, ale nie - w 44 też się podwija, nawet chyba bardziej i szybciej, jakby za krótkie były, żeby się na kościach biodrowych opiąć i tam zostać, a to już wina kroju i decyzji projektanta o długości. Tabelkowo kupuję chyba wyłącznie koszule (choć też mam dwa rozmiary, które aktualnie na mnie pasują - 44b i 44bb, a fioletową modenę mam w 46bb, ale ona chyba akurat wychodziła mniejsza). Kurtkę Ontario zawyżyłam do 46, żeby mieć przestrzeń na grubszą bluzkę pod spodem. Sukienki prawie jak jeden mąż lepiej leżą w 46, choć w biuście w 46 potrzebowałabym 1/2b, bo jednak widać luz (szał, problem odwrotny niż w standardowym sklepie :P )

Nie, nie wyglądam jak baleron obwiązany sznurkiem - bo tego efektu bardzo nie lubię, lustro w domu mam, więc pilnuję, żeby do tego nie doprowadzić. Mam w tym celu w szafie trzy różne rozmiary, i jeśli puchnę za mocno ze względu na alergię, przerzucam się na rozmiar więcej. Nie zmienia to faktu, że tabelka sobie, a rzeczywistość sobie. Różne mamy sylwetki, różne mamy proporcje, w różnym stopniu za centymetry odpowiada wymiar "wszerz" i wymiar "wgrub" - a to już może być ta różnica tych dwóch centymetrów, która sprawia, że inny rozmiar wygląda lepiej, mimo że tabelkowo nic się nie zmienia.
                    • pierwszalitera Re: ANTONY 38 25.02.14, 22:07
                      kasienka.body napisała:

> wymiary wymiarami, ale biust o obwodzie 92 cm może być w praktyce sporo większy
                      > niż wskazują wymiary. Skoro autorka postu pisze, że zawsze pasuje jej 38BB to
                      > chyba ma jakieś odniesienie i może porównać.

Aż tak dużo większy przecież nie. Owszem, gdyby ta osoba miała wybitnie wąską klatkę piersiową, z wybitnie wąskim podbiuściem i talią, ale bogema ma 72cm w talii, czyli rozmiarowo nie odbiega jakoś bardzo od tabelkowego 75cm przy rozmiarze 38. Rozmiar 36 jest na 70cm w talii i 95 cm w biodrach, więc powinien być już ciasnawy. Rozumiem, że rzeczy wypadają różnie i trzeba mierzyć, czasem kierujemy się też osobistą preferencją (ciaśniej/ luźniej), dziwi mnie tylko, że ktoś wziął ciuch według tabelii za duży w biuście i komentuje, że żakiet wypada tam obszernie, chociaż 38B pewnie by wystarczył, bo jest na 95cm w biuście. Nie wiem więc, czy problem wynika z osobistego przeliczania rozmiarów dzianiny na tkaninę (co nie zawsze się sprawdza, bo dzianina jest większą tolerancję na niedopasowanie wymiarów do modelu), czy tabelka na stronie jest sobie i muzom. Wolałabym to pierwsze, bo inaczej zamawianie byłoby totalną loterią. W każdym razie komentarze bogemy (obszerne w biuście) jest mylącą wskazówkę dla innych osób. Ja mam wymiary 94/70/96, prawdopodobnie zdecydowałabym się na rozmiar 38B, ewentualnie 36BB, gdybym chciała bardziej ciasno w dolnej części. Ale skoro ktoś z 92 cm bierze rozmiar 38BB, to już sama nie wiem.
      • zenobia44 Re: ANTONY 01.03.14, 09:17
        Czy czarne Antki już zniknęły i ich nie będzie? Czy którekolwiek żakiety będą jeszcze dorzucane do sklepu?
        • kryklu Re: ANTONY 01.03.14, 10:40
          Przecież są.
          • zenobia44 Re: ANTONY 01.03.14, 11:37
            Ale rano nie było :) rzeczywiście już są, dziękuję. Zamawiam, zanim znikną znowu.
            • kryklu Re: ANTONY 01.03.14, 13:31
              Nie znikną :)
              To chyba tylko internet wariuje.
        • la_parisienne.biubiu Re: ANTONY 05.03.14, 17:21
          Czarne i inne Antki są, jest ich dosyć dużo, nie miały prawa zniknąć w tak krótkim czasie.
    • yaga7 Antony 27.02.14, 21:35
      Dla pewności zamówiłam 4 rozmiary: 42BB, 42BBB, 44B i 44BB, bo nie mierzyłam Avili, a wszystkie tkaninowe ciuchy w 42 zwykle miały dobry dół, ciasną górę, w 44 dobra góra, szeroki dół ;)

No i tak. Na pewno nie jest to hurra, ale super żakiet, pasuje jak ulał ;)
      Po wstępnej przymiarce do odsiewu od razu poszło 42BBB jako za duże w biuście i 44BB jako za duże ogólnie. Do wyboru mam 42BB i 44B. I tak, z czerwonego lepiej leży 42BB, natomiast z czarnego to samo 42BB leży gorzej, robią się większe zmarchy w okolicach biustu.
      W sumie na mnie ten żakiet ani trochę nie wygląda tak, jak na modelce. Z okolicy biustowej do guzików po obu stronach robią się takie skośne zmarchy. W rozmiarze z większym B zmarchy są takie same + luzy w biuście. W rozmiarze ogólnie większym zmarchy nadal są + za szerokie i za długie rękawy. Nie wiem, może chodzi o miejsce zawieszenia biustu?

Natomiast plusy: dla mnie (wzrost 172 + długi tułów) nie jest za krótki, ja lubię właśnie takie żakiety i nie chciałabym dłuższego, bo do sukienek jest w sam raz. W ramionach 42 jest super, 42 ma też dobre szerokościowo i długościowo rękawy.

Natomiast obiektywnie wydaje mi się, że te rękawy są za szerokie i za długie dla przeciętnej użytkowniczki ;) W tym sensie, że być może za bardzo poszerzają się w stosunku do rozmiaru. Bo w 44 już były widocznie za szerokie i za długie, a ja nie mam chudych łapek ;)

Z dalszych uwag:
      Wg mnie poły lepiej leżą, jak są rozłożone jak na zdjęciach, a nie jak są złożone tak, jak w woreczku - w sumie mogłyby być zaprasowane, a nie są.
      I wydaje mi się, że jednak lepszy byłby żakiet nieformalny z bardziej sztywnego materiału, z takim cięciem przez plecy, z podszewką i jednak z niewielkimi poduszkami. Mam takie dwa i układają się pod pewnym względem lepiej.

Aha, zastanawiam się w sumie, jakby leżało 42B, ale nie wiem, czy by to nie była przesada - mam jednak te 110 w biuście.

Gdyby nie to dziwne zachowanie przodu poniżej biustu, w okolicach guzików, byłoby naprawdę bardzo dobrze :)
      Spróbuję wrzucić foty do galerii jakoś w weekend, może wyjdzie na zdjęciach to, o co mi chodzi.

I sorry za chaos, ale właśnie mam takie chaotyczne nastawienie do tego żakietu ;)
      • veev Re: Antony 28.02.14, 11:21
        > Natomiast plusy: dla mnie (wzrost 172 + długi tułów) nie jest za krótki, ja lub
        > ię właśnie takie żakiety i nie chciałabym dłuższego, bo do sukienek jest w sam
        > raz. W ramionach 42 jest super, 42 ma też dobre szerokościowo i długościowo ręk
        > awy.

Bardzo liczę na Twoje zdjęcia, bo ciekawa jestem tej długości. Zmierzyłam swoją Avilę (40bb) i ma 57 cm (pośrodku na plecach od wszycia kołnierza do dołu) - nie wiem, czy źle mierzę, czy mam jakiś nietypowy egzemplarz, czy ona po prostu jest krótsza, ale te dodatkowe parę cm bardzo by mi się przydało. W rzeczach kończących się zaraz pod talią wyglądam źle, mam wrażenie, że odcina mnie to w niekorzystnym miejscu i moja i tak masywna góra robi się zupełnie kwadratowa. Dla mnie idealnie by było, gdyby żakiet sięgał 15-16 cm poniżej pępka, wtedy to, co nad talią, jest optycznie zrównoważone przez to, co poniżej.
        • la_parisienne.biubiu Chelles w sklepie, wraz z żakietami. 28.02.14, 11:35
          www.biubiu.pl/category/nowosci
          Dodam po raz kolejny, że GRANATOWE żakiety, tak jak avile, wychodzą mniejsze o około rozmiar.
          Modelka wszystkie kolory ma na sobie w rozmiarze 36 BBB, granat w r.38 BB.
          Pozostałe kolory proszę zamawiać tak jak wychodzi z tabelki, nic więcej, nie dodawać literek B. To jest żakiet, nie sukienka, ma odpowiedni luz, przy dobrze dobranym rozmiarze pasuje jak szyty na miarę.

Veev - od wszycia kołnierza (czyli m.więcej od 7 kręgu) mierzy się długość pleców, to pomiar krawiecki przy pobieraniu wymiarów. Długość tłu ubrania mierzy się od ramienia:
          joasia23.jesto.pl/fastgaleria/bigpic/ROZM-3.jpg
          • veev Re: Chelles w sklepie, wraz z żakietami. 28.02.14, 11:57
            > Veev - od wszycia kołnierza (czyli m.więcej od 7 kręgu) mierzy się długość plec
            > ów, to pomiar krawiecki przy pobieraniu wymiarów. Długość tłu ubrania mierzy si
            > ę od ramienia:
            > rel="nofollow">joasia23.jesto.pl/fastgaleria/bigpic/ROZM-3.jpg

O, dzięki, dobrze wiedzieć :) Czyli - dobrze zrozumiałam? - Avila i Antony mają tę samą długość, ale Antony ma nieco inny kołnierz, nieco inne cięcie z przodu i jest luźniejszy w talii, tak?
            A poza tym granatowy Antony i granatowa Avila wypadają mniejsze niż Antony w innych kolorach?
            • la_parisienne.biubiu Re: Chelles w sklepie, wraz z żakietami. 28.02.14, 18:24
              Veev - tak, wszystko tak jak piszesz.
              Antony i Avila wychodzą rozmiarowo prawie identycznie,
              inne kolory są rozmiar większe od granatów.
              Jeszcze beż wychodzi lekko ściślej niż inne kolory, ale nie tak dramatycznie jak granat - jeśli ktoś jest na granicy rozmiarów to lepiej brać większy beż, pośrodku rozmiaru raczej nie trzeba nic zmieniać.
              • la_parisienne.biubiu Odnośnie łezki w Chelles. 28.02.14, 18:28
                Dla osób które nie lubią, nie chcą eksponować biustu lub mają go wysoko osadzony - łezka kończy się tam, gdzie zwykle kończą się nasze dekolty "w serek".
                Wysokość wzięta została z dekoltu w Marsali. Wg. mnie jest dosyć grzeczny.
        • yaga7 Re: Antony 28.02.14, 11:38
          Zmierzyłam Antoniego i ma 59 na plecach w rozmiarze 42. Akurat w żakietach do sukienek taka długość jest ok, miewałam nawet krótsze. Natomiast bluzki wolę powyżej 65, bo inaczej źle leżą...

Natomiast mam wrażenie, że ja wyglądam gorzej właśnie w dłuższych żakietach, bo się robi taka beczka, a raczej walec.
      • kasienka.body Re: Antony 28.02.14, 11:34
        Yaga jakbyś odsyłała 44B wiśniowe to daj znać, będę polować ;)
        I też czekam na Twoje fotki :)
        Mnie się wydaje, że spokojnie mogłabyś mierzyć 42B, ja też mam 110 w biuście i noszę pojedyńcze B, tylko jako że jestem większa ogólnie to podejrzewam, że raczej 44 niż 42 ;)
        • yaga7 Re: Antony 28.02.14, 11:40
          Wiśniowe 44B na pewno będę odsyłać - może zarezerwuj sobie w sklepie?

No właśnie, 110 pasuje bardziej do 44B niż 42B ;)

Natomiast ogólnie to ja też już jestem większa - po pilatesie rosną mi mięśnie i się poszerzam. A miałam chudnąć ;)
          • kasienka.body Re: Antony 28.02.14, 11:49
            Dzięki, tak zrobię :)

-------------------------------------
            Zapraszamy na jesienne kolekcje w sklepie BODY.
            www.body.sklep.pl
            kontakt@body.sklep.pl
    • kajusieczka Re: BIUBIU 18 - probiuściste ubrania 28.02.14, 19:39
      czy będą jakieś nowe rzeczy w niejednolitych kolorach?
      • la_parisienne.biubiu Re: BIUBIU 18 - probiuściste ubrania 28.02.14, 20:20
        Kropki, kropeczki, groszki, malusieńkie paisleye na białym tle.
        Później, w letnich ubraniach też trochę wzorków planujemy.
    • margo13ak FRONTERY??? 01.03.14, 17:12
      Korzystając z ruchu w wątku pytam - czy pojawią się doszywane Frontery?... Z poszerzonym rękawem?...

:-)
      • la_parisienne.biubiu Re: FRONTERY??? 05.03.14, 17:29
        Zobaczymy, długo nie było koloru szarego i czarnego, więc nie szyliśmy.
        Teraz mamy nowe sukienki w podobnym stylu, wahamy się czy zrobić wersję z kapturem czy bez.
        Postaram się wrzucić fotki, może się wypowiecie?
        • yaga7 Re: FRONTERY??? 05.03.14, 17:30
          Wrzućcie foty :)
        • kasiadj07 Re: FRONTERY??? 06.03.14, 13:07
          Kingo, a czy w tych nowych sukienkach rękawki będą choć trochę luźniejsze? Mam Fronterę szarą, ale rękawy były masakrycznie ścisłe (r. 46), a szkoda mi było ją odsyłać, więc przerobiłam na bezrękawnik:P Ale kolejna przydałaby się jednak z rękawami:)
          • la_parisienne.biubiu Re: FRONTERY??? 06.03.14, 21:06
            Kasia - tak, szara dzianina miała inny skład, nie poddawała się jak inne kolory, więc rękawy od razu poszerzyłam, kolejne tego typu ubrania będą miały na pewno szersze rękawy. Jakby co, to mogę podesłać kuponik na rękawy.
            • kasiadj07 Re: FRONTERY??? 09.03.14, 14:48
              la_parisienne.biubiu napisała:

> Kasia - tak, szara dzianina miała inny skład, nie poddawała się jak inne kolory
              > , więc rękawy od razu poszerzyłam, kolejne tego typu ubrania będą miały na pewn
              > o szersze rękawy. Jakby co, to mogę podesłać kuponik na rękawy.

To świetna informacja:) Jak widać, miałam pecha, że wybrałam akurat ten kolor, ale nie żałuję, bo ten zestaw kolorystyczny bardzo mi odpowiada. Chętnie skorzystam z propozycji kuponika, odezwę się do Ciebie Kingo przy okazji zamówienia najnowszej bluzki:)
              • donerkasia Re: FRONTERY??? 10.03.14, 12:25
                Dzień dobry, czy jest przewidziana sorelka emerald w rozmiarze 46 bb/bbb?
                czy po prostu już nie ma w sklepie?
                mamie ise spodobała, chciałabym dla niej kupić...
    • la_parisienne.biubiu SOREL-ki w sklepie, zapraszamy! 05.03.14, 17:26
      W sklepie nowe sukienki, na bazie Sensu, dekolt jak w Monaco, szerokość - trochę luźniejsza niż Sens, kto narzekał na ścisk w biodrach przy tamtej sukience - w tej powinien mieć odpowiednio dużo miejsca. Dzianina jak w żakietach - mięsista, super jakościowe punto. Granat tradycyjnie wyszedł trochę mniejszy, ale nie o tyle, aby zmieniać rozmiar.
      • joan-nako Re: SOREL-ki w sklepie, zapraszamy! 05.03.14, 18:20
        To ja mam pytanie. Dlaczego sukienki zielona i czerwona tak dziwnie układają się na modelce w okolicach brzucha-bioder. Tak jakby były za duże na nią w tym miejscu... Efektu tego nie ma w granacie. Pytanie moje związane jest z tym, że musiałam odesłać sens, ponieważ właśnie podobnie odstawał mi, ale nie w pasie, tylko sporo poniżej. Myślę ze tak było ze względu na mój wzrost(150 cm), i musiałam obejść się smakiem. I teraz nie wiem czy ryzykować z sorelką.. Bo jeżeli krój zbliżony, tylko jeszcze szersza.. Ale z drugiej strony sukienki na modelce też są jakby za duże w tym miejscu...
        • la_parisienne.biubiu Re: SOREL-ki w sklepie, zapraszamy! 05.03.14, 19:13
          Granatowe sukienki wyszły trochę mniejsze więc są bardziej dopasowane. Czerwona i zielona była na nią za luźna i kiedy chwyciła się "pod boki" sukienka się pomarszczyła.
      • veev Re: SOREL-ki w sklepie, zapraszamy! 06.03.14, 15:55
        Czekam już na swoją zieloną :)

A z cyklu "wishful thinking" - czy jest szansa, że uszyjecie kiedyś podobną ale białą? Marzy mi się prosta biała kiecka. Nie flower-power falbanki, nie koronki i nie jakieś obcisłe kuse coś, spod czego prześwituje nawet cielista bielizna, tylko właśnie klasyczny fason i trochę solidniejszy materiał...

Nie mam do końca tabelkowej figury i nie wiem, czy Sorelka będzie na mnie pasować, ale wydaje mi się, że tak ogólnie byłaby swietna w bieli :)
        • ptasia Re: SOREL-ki w sklepie, zapraszamy! 06.03.14, 17:39
          Hmmm, ja nie widzę tej sukienki w bieli, szczerze mówiąc. Bałabym się, że byłby efekt "pani Biała Glista" (--> Wszystko czerwone, J. Chmielewska), a i dodatki byłyby trudne. Ale i w ogóle białe sukienki poza a/letnimi, b/ślubnymi, c/do gołych nóg nie mają dla mnie racji bytu.
          • yaga7 Re: SOREL-ki w sklepie, zapraszamy! 06.03.14, 17:43
            Hehe, dla mnie w ogóle białe kiecki mogłyby nie istnieć, w tym ślubne ;)
            • ptasia Re: SOREL-ki w sklepie, zapraszamy! 06.03.14, 17:48
              Nie, dla siebie białej ślubnej też bym nie chciała (ślubowałam w wiśniowej spódnicy i kremowej górze...), ale stylistycznie są ok, jak ktoś chce/lubi. Ale w innych kontekstach białe kiecki jak białe szpilki - rzadko to dobrze wygląda, chyba, że ktoś z tych, co dobrze wyglądają w worku na śmieci, i to używanym.
          • veev Re: SOREL-ki w sklepie, zapraszamy! 06.03.14, 18:31
            Dokładnie, letnia (ale zdecydowanie bardziej "lato w mieście"), biała, do gołych nóg i szpilek w kolorze nude albo skórzanych sandałów, dodatków minimum :) Coś jak tu (tak, wiem, jak się jest Olivią, to można założyć cokolwiek i będzie dobrze). Tylko musi być dobrze uszyta i nie z byle czego, bo wyjdzie tandetnie.
    • margo13ak Antony 40BB i 42B 06.03.14, 13:23
      Antony czarny
      Zostaje 42B, układa się nieźle, chyba nawet lepiej, niż Avila (Avilę też mam 42 B). Z większych różnic - dłuuuuugie rękawy, dość szerokie. Ja swoje skrócę o ok. 3cm, chociaż zazwyczaj wszędzie rękawy mam za krótkie. Rozmiarowo moim zdaniem wypada wg tabeli. Ku mojemu zdumieniu nie widać w nim tak bardzo, że jest konstruowany na osobę z wyżej umiejscowionym biustem, niż mój. Marszczy się trochę pd guzików do góry wzdłuż klap, poważnie zastanawiam się nad doszyciem sobie trzeciego guzika wyżej - spięłam żakiet agrafką i wtedy marszczenie niemal zupełnie znika. Dzięki brakowi podszewki suuuper wygodny, kocham żakiety, w których mogę normalnie prowadzić samochód ;-) bez uczucia zakucia rąk w pancerz. Ma fajną, kontrastową lamówkę (biało-czarną), ale nadal nadaje się na oficjalne okazje, takie bez sztywnego dress code, ale i do kiecki na co dzień. Fajnie :-) Na wymiary 103/73, 86 w talii i 110 w biodrach leży naprawdę dobrze, nie marszczy się na plecach, pasuje w talii ii w biodrach. Jedyne co, to rękawy, ale ja akurat nie zamierzam narzekać ;-)
    • margo13ak Chelles 40B/BB 42B/BB 06.03.14, 13:36
      Po pierwsze, mam chyba skopane ustawienia kolorystyczne monitora :( Zamawiając byłam pewna, że zamawiam bluzkę w złamanym, ciemnym brązie, ew. grafitową, jakoś nie dotarło do mnie, że skoro nie ma koloru w nazwie, to jest czarna :( I nigdzie w opisie też koloru nie ma, chyba, że coś przeoczyłam :( Nawet pomyślałam - o, wreszcie jakiś inny kolor! A przyszło czarne. Ale to raczej moje roztargnienie/niedopatrzenie.
      Bluzka jest z grubszego, stabilnego materiału, elastyczna, ale mięsista, przy tym materiał nie jest gruby. Na mnie prawie bez dekoltu, detal łezkowy fajny. Niestety, nie mogę dopasować rozmiaru... 40B/BB pasuje dołem, opina górą, wjeżdża na biust odcięciem (możliwe, że BB/BBB byłoby lepsze), ale jest to kwestia mojego niskiego zawieszenia biustu/długiego tułowia. Przy tym opinają mi się rękawy na bicepsach :( trochę denerwujące, chociaż nie przeszkadza jakoś mocno. Z kolei 42 B/BB pasuje w rękawach, w ramionach i nadal wjeżdża odcięciem na biust, nawet chyba bardziej, bo jest luźniejsze pod biustem i nie trzyma się tak mocno na ciele, jak 40. Za to w talii i pod biustem mam luzy - nie za duże, ale na tyle, żeby bluzka sprawiała wrażenie podjeżdżającej/niedopasowanej, tzn. tam, gdzie ja mam talię, w bluzce zaczynają się biodra :( w bardziej obcisłej 40 tego tak nie widać. Gdyby nie te rękawy, zamówiłabym na wymianę 40 BB/BBB, muszę się zastanowić :\
      • la_parisienne.biubiu Re: Chelles 40B/BB 42B/BB 06.03.14, 21:19
        Dziękuję Ci za recenzje :)
    • inez69 Czy będą jeszcze dzianinowe Gomery? 06.03.14, 13:42
      W sumie teraz tylko ten krój (GENIALNY!) mi odpowiada i chętnie kupiłabym inne kolory, jest szansa że w najbliższym czasie będą?
      • kasienka.body Re: Czy będą jeszcze dzianinowe Gomery? 06.03.14, 14:13
        się podpinam, bo to też mój ulubiony fason :)
        A jakby się coś w jakiejś fuksji/malinie trafiło to już w ogóle pełnia szczęścia ;)
        • anika772 Re: Czy będą jeszcze dzianinowe Gomery? 06.03.14, 14:47
          Ja też lubię Gomerowy krój, ale w tkaninach, mam już tak dość dzianin. Lniana jest genialna!
    • ptasia Monaco 34 b/bb 06.03.14, 17:43
      Cóż: każda kobieta powinna mieć LBD. Najlepiej przynajmniej 2, z różną długością rękawa. Moją ostatnią małą czarną z długim r. była... sukienka na studniówkę (między innymi, nigdy nie kupowałam na jedną okazję). Czarne Monaco zadebiutowało przy okazji smutnej, ale myślę, że wielokrotnie pojawi się ponownie, z kolorowymi dodatkami. Do teatru, do pracy, na imprezę, do knajpy, obronę, egzamin - sukienka wielofunkcyjna. Dekolt w karo b. lubię, i podobają mi się zaszewki na biuście. Rozmiar dla mnie idealny, podobny jak w Lukka (long). Nie miałam problemów z przepychaniem przez biust/wciąganiem przez głowę.
      • la_parisienne.biubiu Re: Monaco 34 b/bb 06.03.14, 21:19
        Ptasiu, Tobie też dziękuję :)
        • donerkasia Re: Monaco 34 b/bb 07.03.14, 14:16
          czy czerwone (malinowe?) żakiety się jeszcze pojawią?
          Od kilku dni nie ma ich w sklepie.
          • la_parisienne.biubiu Re: Monaco 34 b/bb 07.03.14, 17:17
            Kasiu - w tej chwili nie ma, ale na pewno jakieś wrócą.
            Z doszyciem na razie się wstrzymujemy.
    • la_parisienne.biubiu Lille i Rosay już są 07.03.14, 17:23
      Rosay:
      www.biubiu.pl/rosay.html
      www.biubiu.pl/rosay-blue.html
      www.biubiu.pl/rosay-navy.html
      www.biubiu.pl/rosay-lime.html
      Lille:
      www.biubiu.pl/lille.html
      www.biubiu.pl/lille-cappuccino.html
      www.biubiu.pl/lille-blue.html
      www.biubiu.pl/lille-charcoal.html
      • schistosoma Re: Lille i Rosay już są 07.03.14, 18:31
        Czy Rosay będzie w rozmiarze 34?
        • la_parisienne.biubiu Re: Lille i Rosay już są 07.03.14, 18:41
          Schistosoma - tak, najpóźniej we wtorek, nie wiem ile ich wyjdzie, dlatego jeszcze nie wpisałam.
          • nomina Z okazji Dnia Kobiet 08.03.14, 14:28
            Wszystko najlepszego, kobietki :). Kinga, czy z okazji zacnego święta przewidujesz jakiś rabat? Ja niefejsbukowa, to mało się orientuję, a ślinię się do Tońka.
            • la_parisienne.biubiu Re: Z okazji Dnia Kobiet 09.03.14, 00:26
              Najlepszego!
              Nie planowaliśmy żadnej promocji z tej okazji.
          • schistosoma Re: Lille i Rosay już są 12.03.14, 21:34
            A niebieskiej w kropeczki nie będzie w rozmiarze 34? :( Bo widzę, że reszta juz jest..
    • la_parisienne.biubiu with or without hood? 09.03.14, 00:37
      https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/p526x296/1621834_708488692507138_1282297786_n.jpg

Która wersja lepsza z kapturem czy bez? (nie pytam o kolory)
      • neiti89 Re: with or without hood? 09.03.14, 00:58
        Dla mnie bez - długie włosy (tak, modelka jeszcze nie łapie się na to określenie wg. moich standardów :P) słabo układają się na kapturach ;) Trochę zależy też od grubości materiału - jeżeli mam coś zakładać na kaptur (żakiet/sweterek/cokolwiek), to zwyczajnie rezygnuję z ciucha zawierającego kaptur, bo niewygodnie mi z nim pod warstwą innego ciucha. Wyciąganie go natomiast na żakiet/sweterek/cokolwiek nie wchodzi z kolei w grę.
        Ale ja generalnie nie lubię kapturów, w szafie mam dosłownie jedną okapturzoną rzecz, odpinam je nawet od zimowych kurtek, więc pewnie jestem skrajnością ;) Sama sukienka ogólnie wygląda naprawdę fajnie, taki sportowy look :)
        • kasienka.body off top - wlosy 09.03.14, 12:27
          Serio, modelka wg Ciebie nie ma długich włosów? Łał, to ja chyba jestem łysa w takim razie :P
      • yaga7 Re: with or without hood? 09.03.14, 08:27
        Takiej kiecki bez kaptura raczej nie kupię, a jak będzie mieć kaptur, to się będę zastanawiać ;)

Ale ja ogólnie lubię kaptury, więc nie jestem obiektywna.
        • ptasia Re: with or without hood? 09.03.14, 08:46
          Zgadzam się z Yagą, bo z kapturem jest ok, ale bez kojarzy mi się trochę z podomką ;).
          • moopie23 Re: with or without hood? 09.03.14, 10:49
            Mi się niestety kojarzy z podomką w obu wersjach... Lepiej wyglądałaby z innym dołem (np. ołówkowym albo bombką), ten dół w połączeniu z resztą jest wybitnie nocnokoszulowy ;)
          • kis-moho Re: with or without hood? 09.03.14, 11:31
            A mi z gwiezdnymi wojnami :o) poprzednia wersja nie miała tego paska, prawda?
            Myślałam, że się skusze mimo długich rekawow - sukienka pewnie pojawi się w kwietniu, wtedy wolę już powoli przerzucać się na krótkie. Ale wersja z kieszonkami bardziej mi się podobała...
      • veev Re: with or without hood? 10.03.14, 13:12
        Z kapturem (bez kaptura ta sukienka jest IMO zupełnie bez wyrazu). Rękaw może być długi albo 3/4, reszta bez zmian. Podobałaby mi się też wersja grafitowa z jasnoszarym. Takich właśnie kiecek potrzebuję najbardziej, codziennych. Fakt, że wolałabym taką na jesień (do wysokich kozaków), ale wczesną wiosną też przyjmę, zwłaszcza że za pół roku znowu się jesień zacznie ;)

A co do długich włosów - zawsze można upiąć, nie? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka