Dodaj do ulubionych

Bravissimo bez fiszbin + szerokofiszbinowe

18.07.16, 14:57
Jestem po operacji zmniejszenia piersi i mam problem z doborem rozmiaru. Testowałam kilka staników i niestety na razie noszenie stanika z fiszbinami odpada, bo wpijają mi się w świeże blizny. Ciężko mi znaleźć stanik bez fiszbin, który będzie niezbyt paskudny:) Testowałam Ava model 1234 w rozmiarze 70H, wydaje mi się trochę za luźny w miskach.
Zamówiłabym staniki w Bravissimo, ale ciężko mi na odległość dobrać rozmiar, bo nie jestem pewna ani szerokości pod biustem ani rozmiaru miseczki, a to daje mi jakieś 6 staników z jednego modelu i chyba aż tylu do mierzenia nie zamówię. Może któraś z Was ma jakieś doświadczenia z doborem stanika bez fiszbin z Bravissimo? Są ścisłe czy rozciągliwe?

Drugie pytanie na przyszłość: mój biust po zmniejszeniu okazał się nietypowy - jędrny, streczący, w zasadzie nie wymaga podtrzymania, ale bardzo pełny i szeroki w podstawie, bo powierzchnia przyczepienia biustu do klatki piersiowej została mniej więcej taka jak przy poprzednim rozmiarze (70J Ewy Michalak). Stanik, który rozmiarowo jest na mnie w miarę dobry, ma zdecydowanie za szerokie fiszbiny (testowałam Gaję 70H, obwód za ścisły, miska za wąska). Z jakich firm szukać staników z szerokimi i miękkimi fiszbinami?

Może któraś ma doświadczenie z doborem rozmiaru sobie lub klientce po zmniejszeniu piersi?
Obserwuj wątek
    • yaga7 Re: Bravissimo bez fiszbin + szerokofiszbinowe 18.07.16, 15:04
      Co do szerokich fiszbin, swego czasu Bravissimowe halfy miały szerokie, ale kompletnie nie wiem, czy je teraz produkują. Jeżeli szerokość fiszbin w Avie Ci pasuje, to Gorsenia ma chyba podobne (przynajmniej u mnie tak wypada), natomiast np. Dalia ma znacznie węższe. U mnie Panache wypada stosunkowo szeroko, Fantasie balkonetki wąsko, ale Fantasie moulded ma szersze fiszbiny. Freyowe halfy też mają w miarę szerokie.
      • mela1 Re: Bravissimo bez fiszbin + szerokofiszbinowe 18.07.16, 15:08
        Avę kupiłam bezfiszbinową, na razie chyba tylko takie będę mogła nosić, więc nie wiem, jak fiszbiny. Wcześniej byłam wąskofiszbinowa, więc nie wiem, czego szukać. Szczególnie, że szerokość fiszbiny została, a rozmiar zmniejszył się o jakieś 5 rozmiarów:(
        • yaga7 Re: Bravissimo bez fiszbin + szerokofiszbinowe 18.07.16, 16:08
          Ja jestem od zawsze szerokofiszbinowa, jak chudnę, to podstawa biustu mi się nie zmienia, tylko się zmienia objętość, więc niestety problem za wąskich fiszbin znam za dobrze ;)

Bezfiszbinowe jest w sumie Deco, może by Ci podeszło?
    • effuniak Re: Bravissimo bez fiszbin + szerokofiszbinowe 29.09.16, 08:27
      Możesz spróbować z moimi PL-kami bo mają szersze fiszbiny niż pozostałe kroje
    • yo_anka Re: Bravissimo bez fiszbin + szerokofiszbinowe 06.10.16, 21:19
      Na mnie zawsze szerokofiszbinowe były Fraye
      Tym bardziej ze obwody ciągnęły miski i fiszbiny do tyłu, bo Freya robiła wg mnie kiedyś w H+ dość miękkie fiszbiny.
      Na pewno najszersze ze znanych mi staników w dużych rozmiarach

A BTW - Gratulacje! :)
      Pochwal się z jakiego rozmiaru zeszłaś na jaki?
      Ile cm ubyło?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka