Dodaj do ulubionych

Kostiumy - bikini

27.02.06, 12:55
Do lata niby jeszcze trochę czasu, ale warto już szukać. Jakich firm
polecacie kostiumy kąpielowe (rozmiar tak 80 E/F)? Do tego czy znacie firmy,
hdzie nie wydając całej wypłaty można kupić jeden dobry kostium kąpielowy
(dół 38, no max. 40, za to góra niby 44, ale to już problem, bo miseczki dość
duże, ale i obówd pod biustem też olbrzymi).
Czy macie jakieś rady?
Obserwuj wątek
    • nchyb Re: Kostiumy - bikini 28.02.06, 09:05
      znalazłam Bellissimy:
      www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie&what=kategoria&id_inne=ag&view=0

Nie da się jednak ukryć, że ceny są porażające...
      Znacie jeszcze jakies strony dostępnych w Polsce strojów?...
      • ansil Re: Kostiumy - bikini 28.02.06, 09:30
        nchyb, masz watek kilka tematow obok na ten sam temat- moze zagladnij?
        bikini ci tez tam dostatek
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=37489540
        --
        • nchyb Kostiumy - bikini - ale polskie sklepy! 28.02.06, 12:40
          Miła Ansil, tam to ja już dawno zajrzałam, ale poza avocado, które obecnie ma
          samą resztę, najmniejsze, lub z olbrzymim obwodem, a przy tym po niebotycznych
          cenach, nie ma tam polskich sklepów, gdzie za zlotówki kupić można. A właśnie
          taka oferta by mnie interesowała. Czy to jest tylko forum dla osób kupujących
          za granicą, lub mających nieograniczone możliwości finansowe? A może jak się ma
          duży biust, to już się za niższe ceny nie ma szans kupić kostiumu?... :-(
          • zazulla Re: Kostiumy - bikini - ale polskie sklepy! 28.02.06, 12:54
            Ale polskie sklepy maja mala rozmiarowke. Mi sie trafil 75E z majtkami M kilka
            lat temu w firmowym sklepie Rontil w Krakowie. I ciagle im pisze maile, ze moze
            maja cos wiekszego a oni za kazdym razem twierdza ze robia tylko male. Wiec nie
            wiem czy to byl wypadek przy pracy czy co?
            • nchyb Re: Kostiumy - bikini - ale polskie sklepy! 28.02.06, 13:05
              no własnie mają małe rozmiary i miałam nadzieję, że na tym forum jakąś pomoc
              znajdę.
              Ja potrzebuję górę tak 80E lub F, a dół 38/40, czasem M, czasem L, zależy od
              fasonu...
              I tylko w cenach powyżej kilkuset zlotych znajduję, a to mnie, a także mój
              portfel wielce martwi...
              • satia2004 Re: Kostiumy - bikini - ale polskie sklepy! 28.02.06, 13:22
                nchyb napisała:
                > Czy to jest tylko forum dla osób kupujących
                > za granicą, lub mających nieograniczone możliwości finansowe?
                > A może jak się ma duży biust,
                > to już się za niższe ceny nie ma szans kupić kostiumu?... :-(

Zdecydowanie nie jest to forum osób "mających nieograniczone możliwości
                finansowe" ;) Ale niestety nie licz na to, że uda Ci się coś tanio kupic w Twoim
                rozmiarze. Czasami zdarza nam się coś "upolować", zwykle przypadkiem, ale
                niestety - prawda jest taka, że o ile z bielizną jeszcze nie jest najgorzej, to
                stroje kąpielowe to już kompletne dno. Tanio niestety kupić się nie da ;(
              • butters77 Re: Kostiumy - bikini - ale polskie sklepy! 28.02.06, 13:23
                Nchyb, dołącz jednak do wątku "Strój kąpielowy". Wszystkie Twoje uwagi tam
                pasują, a nie ma sensu mnożyć tych samych tematów - prędzej czy później tylko
                jeden będzie podbijany, a drugi odejdzie do przeszłości.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=37489540
                (w tym wątku też Ci odpowiedziałam)
    • ekler.ka Re: Kostiumy - bikini 28.02.06, 13:26
      w zeszlym roku udalo mi sie kupic dwa kostiumy w calzedonii.mialam wtedy
      75e,teraz blizej mi do f,wiec nawet nie wiem,czy beda pasowac..w kazdym razie
      niektore czworki na mnie pasowaly,no i maja tez staniki i majtki osobno-w
      zeszlym roku byl taki model,chyba do rozmiaru 6,na fiszbinach,wiazany na szyji i
      z tylu,dzieki czemu nie przeszkadzal zbyt szeroki obwod.
    • magdalaena1977 Re: Kostiumy - bikini 28.02.06, 18:07
      W zeszłym roku w sierpniu byłam naprawdę zdesperowana co do kupna kostiumu
      (zwłaszcza, że oprócz dużego biustu jeszcze jestem osobą mocno puszystą).
      Najpierw w ataku rozpaczy kupiłam w tesco przeceniony czarny jednoczęściowy
      kostium za 30 zł. Okazał się być zupełnie niezły, może mało rozkoszny, ale ja
      wyglądałam całkiem zgrabnie.
      Potem obeszłam wszystkie droższe (i tańsze) sklepy bieliźniane w Warszawie i
      okazało się, że kostiumy mimo końca sezonu kosztowały 200 - 500 zł, a E/F było
      bardzo mało. Nadto nie miały drutu pod biustem tylko takie paskudne twarde
      półkule, które nie pasowały do mojego biustu. W żadnym nie wyglądałam dobrze.
      Ostatecznie reanimowałam moja starą Naturanę (z drutem) z miseczką C i o rozmiar
      mniejszą.

Nie mam jeszcze planów wakacyjnych (a co jeśli pojadę na koło podbiegunowe ?)
      ale zastanawiam się czy to nie jest jedyny właściwy moment na kupno kostiumu ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka