kasica_k Bridgette balkonik czarno-beżowy 11.07.07, 02:21 Fantasie Bridgette, 34G, kolor czarny, wersja balkonik. Nie tyle czarny, co czarny z beżem (kawą z mlekiem), co wypada świetnie. Od wczoraj jestem zafascynowana tym zestawieniem kolorów :) Jak na balkonik, jest dość mocno zabudowany, ale nie przeszkadza mi to. Super miękki i wygodny, choć cały z koronki - przykład na to, jak błędny jest stereotyp, że koronki gryzą. Dolna część misek jest od spodu podszyta miłym w dotyku beżowym materiałem. Tylko między miseczkami drapie mnie jakiś supeł, prawdodpodobnie związany z kokardką. Odpruję i przyszyję powtórnie chyba. Ramiączka bardzo miłe w dotyku od spodu - mogłyby tylko być węższe. Ładnie zaokrągla biust, ale robi to tak subtelnie, że nie czuje się, że cokolwiek jest z nim "robione". Obwód z tych mało ciasnych, ale na razie trzyma wystarczająco na najluźniejszej haftce. Fiszbiny w normie, ani bardzo szerokie, ani wąskie (ja zwykle wolę te szersze), z boku stosunkowo krótkie. Ogólnie sprawia wrażenie luksusowego i dopracowanego w szczegółach. Polecam :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Bridgette balkonik czarno-beżowy 11.07.07, 07:01 Śliczny, to fakt - już na niego wcześniej zwróciłam uwagę. A powiedz mi jak z rozmiarówką? Bo tak wnioskuję, ze przy moim 34F powinnam zamówić 32FF? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Bridgette balkonik czarno-beżowy 11.07.07, 08:09 Potwierdzam słowo w słowo to co napisala Kasica o Bridgette. To jeden z moich ulubionych. Ładnie zaokrągla piersi. Rozmiar wzięłam swoj regularny i jest OK, nie ściska, nie lata, miska głęboka, ale dobra. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Bridgette balkonik czarno-beżowy 11.07.07, 12:05 Jesli rownie czesto, jak 34F, zdarza Ci sie brac 32FF, to moze ten drugi rozmiar bylby lepszy. Ale bez przesady - nie jest to straszny rozciagliwiec wg mnie. Po prostu nie dusi obwodem :) Odpowiedz Link
catsumi HANNAH 19.08.07, 20:54 Jest dość ścisła, ja noszę zazwyczaj 65 w obwodzie i ten też taki kupiłam i okazał się jednak trochę za ciasny, spokojnie mógłby być 70, ja noszę z przedłużką :) Materiał ma przyjemny, trwały, nierozciągliwy. Bardzo ładnie modeluje biust, podnosi piersi do góry i zbliża je do siebie. Wysłałam zdjęcia do galerii :) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: HANNAH 23.08.07, 20:22 Potwierdzam, fajny stanik. U mnie obwód regularny, ani ciasny, ani luźny. Zapięłąm się na najciaśniejszą haftkę, ale najwygodniej mi na najluźniejszej i nic nie podjeżdża na plecach. Miski takie jak we Freyi Mitzy, tylko troszkę wieksze i bardziej zabudowane przy ramiączku. Trochę slabiej też od Mitzy zaokrąga biust. Do szerokich dekoldów nie polecam, wystaje haft (no chyba że ktoś chce aby wystawał, bo ładny), ale do dekoldów wąskie V jak najbardziej, bo to małe plunge. A najlepszy do bluzek koszulowych. Kolorki to kremowe ramiączka, haft i tło, a na nim bladoniebieskie dzwonki. Uwaga, ma wąskie fiszbiny. Odpowiedz Link
amilos Re: HANNAH 06.07.08, 15:43 mam go od tygodnia i potwierdzam, bardzo wygodny, ścisły, ładnie zbiera i unosi piersi. poczatkowo koronka troche gryzła, ale po praniu przestała, dopasowała się do ciała. Wzorek w niebieskie kwiatki delikatny, nie razi nawet spod białej bluzki. Odpowiedz Link
zazulla CALLY 21.08.07, 17:00 Dzisiaj przyszla przesylka z Brastopu. Rownoczesnie zamowilam czarny w Intimo, ale tutaj przesylka przyszla w 4 dni. Zamowilam 32JJ, bo Arabelka 32J ma za male miseczki. Jednak tutaj moglabym spokojnie wziac 32J bo miski sa duze. Dlatego wymienie na 30JJ, zeby miec ciasny obwod. Kolor bosko fioletowy. Marzyl mi sie juz dlugo, ale nie moglam teraz upolowac go, nawet na ebayu ten rozmiar zniknal w fiolecie. Jesli lubicie fiolety czy bordo, warto celowac w ten stanik! W porownaniu do Freyi Lucille, jest obwod krotszy o jeden rzad haftek. Ramiaczka prawie 2.5 cm, ale cale takie z fakturka. Cudnie miesiste, mocne. Fiszbiny przepychaja sie i odstaja, bo miseczka za duza. Wiecej na temat fiszbin itd opisze jak bede miala lepiej dopasowany rozmiar. Zdjecia dzisiaj/jutro w galerii. Odpowiedz Link
limonka_01 GABRIELLE balkonik 24.08.07, 08:06 Obwód ścisły, ale nie ciasny. Zapięłm się na najluźniejszą haftkę, z ciaśniejszymi byłby problem. Miska uszyta jest z miękkiej tkaniny, dzięki temu bardzo ładnie zaokrągla biust. Pod tym względem przypomina mi Fantasie Bridgette z tym, że w Gabrielle jest koronka, a nie haft. Staniczek jest dość oszczędny w formie, bez efektownych ozdóbek, dzięki temu sprawia wrażenie bardzo eleganckiego. Nawet kokardki są maleńkie, dyskretne. Ciekawostką jest to, że wewnnętrzna tkanina miseczki, ta podklejona od spodu do koronki jest z delikatnej bawełny. Dziwne są ramiączka. Ich przód, zachodzący aż na plecy pokryty jest koronką, ale rozciąga się, natomiast tył jest z gładkiej gumki i tylko ten tył pozwala na regulację. Aktualnie dostępne wersje kolorystyczne to biały, różowy i cielisty. Na jesieni pojawi się czarny i malinowy. Fasony do miski G to balkonik lub fullcup, ale taki z boczną wstawką jak w małym Rimmini. Od w górę GG zabudowany fulcup. Stanik jest niezwykle wygodny, przyjemnie ciasny, pięknie zbiera i modeluje biust i znakomicie nadaje sie pod wększość moich bluzek. Jestem nim zachwycona. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: GABRIELLE balkonik 25.08.07, 09:45 Zapomniałam dodać, że balkonik Gabrielle ma dość szerokie fiszbiny. Odpowiedz Link
kasica_k Re: GABRIELLE balkonik 25.08.07, 14:11 No to ma u mnie plusa :) I za te koronki oczywiście. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: GABRIELLE mały full cup (do G) 05.01.08, 10:05 Gabrielle w wersji fullcup, ale ten mniejszy - do G, leży nawet lepiej od wersji balkonikowej. Pięknie zaokrągla biust. Mój jest w kolorze pomegranate, który wcale nie jest "granatowy" ;), tylko malinowy. Zapięcie na dwie haftki. W boczkach krótkie pionowe fiszbiny. Ramiączka w przedniej części pokryte koronką, ale z tyłu atłasowe i nieco śliskie dla klamerek. Bardzo wygodny, jak dla mnie. Należy pamiętać, że wersja od GG w górę to pełny fullcup, sądząc ze zdjęć, zabudowany pod szyję. Odpowiedz Link
maheda Re: GABRIELLE czarny, 85G 02.03.08, 20:39 Tak, miałam na sobie i mierzyłam w ferworze ciśnienia na potencjalne zwężenie obwodu w staniku z miseczką do G - obwód w sumie dość ścisły, za to żałuję, że nie miałam ze sobą aparatu fotograficznego! To, co on zrobił z moim biustem, to był jakiś kosmos! Zero zaokrąglenia, za to od dołu do poziomego szwu miseczki moje piersi tworzyły linię prostą (!), stanik stworzył z piersi coś na kształt dwóch półkielichów. Coś nieprawdopodobnego - pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam. Oczywiście odrzuciłam ze wstrętem, wcześniej pokazując to paskudztwo ekspedientkom - jedna pokiwała ze współczuciem głową, a druga - heh - a druga stwierdziła, rzecz jasna, że kształt jest CUDOWNY ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: GABRIELLE balkonik 12.05.08, 20:30 Tu się podepnę. Przyszła własnie z ebaya (w wersji balkonikowej) w rozmiarze 32G na moje 79/102 i jest super. Ślicznie zbiera z boków, z profilu można niby zobaczyć jakieś mikrodzioby, ale pod bluzką tego nie widać. Jak dla mnie obwód bardzo ścisły - podejrzewam, że standardowy rozmiar 34f też byłby dobry, a nie za luźny. Miska dobra. Teraz pewnie będę polować na Bridgette, bo podobna ;) I na pewno na mnie balkoniki Fantasie leżą 100 razy lepiej niż Freya :) Odpowiedz Link
limonka_01 do Yagi 12.05.08, 21:48 Bridgette jest wyżej zabudowane niż Gabrielle, nie wiem czy Ci się spodoba. Spróbuj jeszcze fulcupa Gabrielle, tego do G. Wolę go nawet od balkonika. PS. Ty sobie kupujesz Fantasie, a do mnie dzisiaj doszedł Fayeform i Masquerade. Marki, na ktore myślałam że sa nie dla mnie. Dzisiaj wyskrobię jakieś recnezje. Odpowiedz Link
yaga7 Re: do Yagi 12.05.08, 21:54 Fullcup może mi nie podejść. Kupiłam Ellę z side support i robi dzioby ;( Miałam też kiedyś Cally i tez była fatalna. Dlatego wolę już nie ryzykować ;) A Bridgette jest wyżej zabudowana po boku czy na mostku? I koniecznie dawaj recenzję, jak Fayreform i Maskaradki :D Odpowiedz Link
limonka_01 Gabrielle versus Bridgette 12.05.08, 22:15 Na mostku są identyczne, ale mam wrażenie, że Bridgette ma minimalnie większą miskę i jej górna część sięga wyżej. U Kasicy tego nie widać, może i na Tobie będzie wyglądac dobrze. Z kolorów polecam Ci czarną, a właściwie czarno-beżową. Biała, błękitno-beżowa i brzoskwieniowa Ci się nie spodobają. Była jeszcze oberżynowa (fiolet z beżem?), ale dawno jej nie widziałam. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Gabrielle versus Bridgette 12.05.08, 22:38 Dzięki za opis. Ciut większa miska przeszkadzać nie będzie (biust mi chyba rośnie ;) ) Tak, jeżeli sobie kupię, to czarną. Mam kilka jasnych staników i więcej nie trzeba - służą raczej tylko na fitness, czy do prac domowych ;) Ale na razie z zakupami się wstrzymuję do czasu przyjścia już zrobionych zakupów :) Odpowiedz Link
mielin Re: GABRIELLE balkonik 30.06.08, 14:32 Właśnie od tygodnia, jestem szczęśliwą posiadaczką mojego pierwszego dobrego stanika. Przy wymiarach 71/91-2, dotąd nosiłam 75c a Gabrielle 65F. Mam kolor biały zakupiony w dobrej cenie na Ebayu. Staniczek może nie kusidełko ale wygląd bardzo klasyczny, elegancki (pokryty koronką). Ładny kształt biustu pod obcisłymi bluzeczkami. Sćisły - na początku - przez dwa dni miałam uczucie strasznego ściśnięcia i czerwone ślady na ciele i na mostku. Po dwóch dniach już normalnie, nic nie ciśnie, przyjemnie go czuję, jest wygodny i mięciutki dzięki tej wewnętrznej wkładeczce z bawełny, koronka nie gryzie (a ja jestem bardzo wrażliwa). Miseczki dokładnie w normie jak z Panache Tango 2 albo Freya Poly. Reasumując bardzo dobry biustonosz codzienny - wart swej ceny. Odpowiedz Link
smillaaraq GABRIELLE fullcup 09.07.08, 19:54 Skusił mnie kolor pomegranate i korzystając z tego, że aislinn robiła w brastopie zakupy dla siebie, zakupiłam na próbę :) Kolor faktycznie przepiękny, choć na zdjęciach katalogowych wpada w amarant, zaś w rzeczywistości idzie w kierunku fuksji, szczególnie ramiączka. Zamówiłam dla siebie rozmiar 70HH (mam Lilly w tym rozmiarze). Sklep przysłał 70H. No cóż, zmierzyłam. I okazało się, że ten rozmiar jest jak najbardziej w porządku. Porównując z Lilly, Gabrielle fc ma spore miski, choć tylna część fiszbin jest krótsza. Stanik jest mniej zabudowany pod pachami, nie wybiera spod pach tak, jak wysoko zabudowane modele. Oczywiście można by spróbować z większą miską, ale myślę, że w tym przypadku większa będzie zwyczajnie za duża. Fiszbiny przylegają do mostka, z tyłu celują w środek pachy. Obwód miski od dołu, wzdłuż fiszbin jest niemal taki sam, jak w przypadku HH Lilly (Lilly jest ciut szersza w przypachowej części, do tego miejsca fiszbiny idą tym samym torem, potem Lilly lekko odbija w tył, ale jej fiszbina leży tuż przy fiszbinie Gabrielle). Sam stanik od spodu jest bardzo miły w dotyku, ramiączka nieco węższe, niż w Gabrielle (trochę tylko szersze od tych w Tango). Od frontu trochę rozstawia piersi na bok, natomiast patrząc z profilu widzi się dwa lekko zadarte noski ;) Ten kształt z boku jest lepszy, niż w Lilly. Co do zabudowania, to fakt, do dużych dekoltów się nie nadaje (od tego mam Tango), ale jakoś strasznie pancerny to on jeszcze nie jest. Wiem, piszę to z perspektywy miski G+, gdzie możliwości są ograniczone, ale i tak spośród tego wszystkiego, co udało mi się zmierzyć, nie jest z nim jeszcze tak źle. Choć nie ukrywam, że ten sam stanik w kolorze czarnym czy nie daj Boże beżowym zdecydowanie traci na atrakcyjności. Zaś ten kolor dodaje mu minimalnej porcji wdzięku :) Odpowiedz Link
didulina Re: GABRIELLE balkonik 30FF i 30G 24.07.08, 23:57 Pierwszy raz w mej karierze na lobby zdarzyło mi się mierzyć jeden model w dwóch rozmiarach! Badałam Gabrielle 30FF Blosoom (jasny róż) i 30G Nude Oto co mi wyszło: Rozciągliwość obu staników mierzona dla nowych egzemplarzy jest porównywalna - w stanie spoczynku 60cm, max rozciągnięte 80cm. Wraz z użytkowaniem rozciągają się też podobnie: 30FF początkowo ciasne, po dwóch tygodniach zapinałam na środkową haftkę, analogicznie 30G (teraz właśnie mija 2 tygodnie odkąd ją mam i przeszłam na drugą haftkę). Teoretycznie (tabelkowo) przysługuje mi 30FF ale jednak 30G to jest mój rozmiar. Założyłam oba biustonosze - trochę nieprzepisowo - jednocześnie na siebie. Przy wersji "mniejszy założony na większy" cudownie widać jak postępuje zabudowywanie biustonoszy. Ciągle jesteśmy przed granicą GG+ ale jej zew już daje się odczuć: - mostek 30FF ma wysokość 8,5cm 30G 9,0cm - zabudowanie pod pachami (mierzone w miejscu łączenia koronki i elastycznego materiału tyłu) 30FF 8,5cm 30G 9,0cm - wysokość na jakiej miseczki łączą się z ramiączkami 30FF 18cm 30G 20cm (mierzone na biustonoszu w stanie spoczynku) - szerokość koronki biustonosza 30G wystającej powyżej krawędzi miseczek biustonosza 30FF 1cm ! Tak sobie myślę, że niektóre firmy bieliźniarskie coś za bardzo o nas dbają...(w przeciwieństwie do tych co nie dbają w ogóle; zawsze te skrajności) ;/ Zrobiłam zdjęcie i podam do galerii ale słowa też opiszą to zjawisko: 30G wystaje mi spod 30FF w każdym możliwym miejscu - na mostku, pod mostkiem, nad miseczką i nawet pod pachami. Jedyna pociecha, że ramiączka nie są szersze ;) Poza tym spieszę donieść, że Gabrielle 30G jest super wygodnym stanikiem, nigdzie nie uwiera, nie jeździ po plecach, nie drapie koronkami. I podejrzewam go o to, że jest moim pierwszym wygodnym stanikiem w dobrym rozmiarze. I jeszcze podejrzewam go o to, że robi mi jabłuszka (skonsultuję w galerii). :DD Odpowiedz Link
luincir Re: GABRIELLE balkonik 24.08.08, 11:37 Mam go od trzech miesięcy, czarny balkonik, więc może czas zrecenzować ;) To mój pierwszy "dobry" biustonosz, w rozmiarze 65F. Panie fitterki wybrały ten rozmiar na moje 67/86, co mnie samej wydaje się dziwne, ale pomijając fakt, że fiszbiny są za szerokie, to jakimś cudem miseczka jest dobra (mam dość mocno asymetryczny biust) - i do dziś jest to mój ulubiony stanik. Przede wszystkim, ma idealną rozciągliwość (gdyby nie to, że powinnam jednak nosić sześćdziesiątkę). Początkowo nie mogłam w nim oddychać, potem zrobił się przyjemnie ściśliwy, ale teraz jest już nieco luźny, co powoduje dyskomfort, ale generalnie Gabrysia jest naprawdę bardzo wygodna. Poza tym, świetnie zbiera i unosi. Do kształtu miałabym lekkie zastrzeżenia, nie są to jakieś kacze dzioby, ale wolałabym krąglejsze jabłuszka. To, za co ten biustonosz ma u mnie minus, to ramiączka - po trzech miesiącach* rozciągnęły się i straciły elastyczność. Jak ktoś wspomniał wcześniej, od połowy pokrywa je koronka, więc nieźle się namęczyłam, żeby je odpowiednio podciągnąć, a brak elastyczności mimo to obniża komfort noszenia, nie mówiąc o tym, że w tym momencie możliwości regulacji już się u mnie właściwie wyczerpały. Niedługo po prostu będę musiała kupić nowy stanik (kupuję je bez przerwy, ale w każdym coś jest nie tak i żaden nie jest tak wygodny, jak Gabrielle). Od biustonosza za 200zł oczekiwałabym jednak trochę większej wytrzymałości. * w sumie dość częstego noszenia i prania, ale piorę zawsze ręcznie Odpowiedz Link
yaga7 FANTASIE 4510 i 4520 24.08.07, 15:09 Oba w rozmiarze 32G, ale uważam, że mogłyby być jednak w 34 -ale się zapnę, nie potrzeba przedłużki ;) Specjalnie polowałam na tanie staniki o większej misce, bo wydawało mi się, że piersi urosly ;) No i nie urosły ;) 4510 - jest fajny, krojem podobny do Allure, ale nie modelowany termicznie tylko usztywniany. Fason bardzo mi się podoba, dobrze leży i z pewnością byłby wygodny. Problem w tym, że na większą pierś jest dobry, a na mniejszej robi fałdy - nawet wcisnęłam poduszeczkę, żeby zobaczyć, czy to coś da, ale nie da. Jeszcze nie robiłam dokładnych testów ubraniowych - może pod swetrami nie widać ;)) Natomiast zastanawiam się nad jednym. Tak jak mówię, jest podobny do allure, allure mam 32FF i mam wrażenie że robi bułki - niewielkie, bo niewielkie, ale zawsze. Ale pewnie z allure 32g by było to samo co z tym 32G. Chociaż może nie, bo on ma termiczne miseczki... 4520 - mniej mi się podoba, miski miękkie i tutaj obie za duże, nawet po dokładnym wygarnięciu piersi. Myślę, że w odpowiednim rozmiarze - podejrzewam 32FF lub 34F - fajny by był do tych celów, do których jest przeznaczony, czyli pod T-shirty itp. Staniki na razie zostawiam - moze mi piersi urosną ;)) Ale niestety nie będą się nadawać na urlop, a miałam taką nadzieję. Odpowiedz Link
ananke666 Patrzę sobie na balkoniki z profilu 27.08.07, 14:44 Ostatni na Limonce, poprzedni na Kasiamat. Czy mi się zdaje, czy one mają z profilu delikatnie wklęsłą linię? Krawędź miski przylega ściśle do piersi, a poniżej więcej miejsca. Jeśli wszystkie tak mają (moje Conspiracy tak ma też...) to kiepsko, będę musiała chyba dać sobie z nimi spokój, to nie jest dobry dla mnie krój, mimo, że Conspiracy tak dobrze trzyma. A wielka szkoda. Trzeba wypróbować balkoniki Freya. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Patrzę sobie na balkoniki z profilu 27.08.07, 14:59 Chyba to "rzecz biustu", moje nie wklęsają (chyba, że czegoś nie zauważyłam). Gorzej byłoby, gdyby bułkowały... Natomiast przykładem totalnego wklęsu, a właściwie połączenia wklęsu z bułą, jest ten granatowy Marks&Spencer, którego prezentuję w galerii, ale to całkiem inny krój (poroniony) jest. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Patrzę sobie na balkoniki z profilu 27.08.07, 15:05 Mi najbardziej "wklęsa" balkonik Freya Arabella, do tego robi rowek w piersi i ma luzy przy ramiączku. Nie wiem, kto w ogóle kupuje to szkaradztwo ;) A "nie wklęsające" są fullcupy, takie jak małe Fantasie Rimmini. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Patrzę sobie na balkoniki z profilu 27.08.07, 15:15 "Małe" Fantasie Rimini to jest taki szczególny rodzaj full-cupa, fajniejszy od "dużego". Rzeczywiście nie wklęsa ani trochę, w ogóle jest bez zarzutu :) Podkreślam, bo właśnie dostałam z Brastopu nowe turkusowe Rimini, w lepszym rozmiarze niż do tej pory miałam. Leży rewela, wreszcie nie muszę się zapinać na najciaśniejszą haftkę i martwić, że jeszcze trochę, a na kokardkę zacznę wiązać. Za to niestety zaczęło mnie gnieść fiszbinami w mostek :( Coś za coś... Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Patrzę sobie na balkoniki z profilu 27.08.07, 18:39 Ananke, wklęsać Ci nie będa, poza wspomnianym wyżej Fantasie Rimini (Kasica gratuluję zakupu), Fantasie Hannah, Jenna i Anais oraz Freya Mitzy i Jeanie. Do tego wszystkie są plunge, poza wspomnianym wyżej Fantasie Rimini. Tylko Freyi Evy i pochodnych nie kupuj. Odpowiedz Link
ekler.ka rimini 29.08.07, 16:49 no wlasnie,mnie moje rimini tez gniecie w mostek, bynajmniej nie jest to u mnie "najwygodniejszy stanik swiata" ;/ Odpowiedz Link
kasica_k Re: rimini 29.08.07, 17:36 U mnie był, póki nosiłam za luźny obwód. Teraz będę musiała porozmawiać z tymi fiszbinami po męsku :) Jeśli podobało Ci się Paige i jest podobne do Allure, to szczerze polecam obydwa - w Allure fiszbin w ogóle nie czuję. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: rimini 29.08.07, 18:45 kasico, ja allure dobrze znam :) mialam je pierwsza na tym forum, jeszcze mnie namawialas,zeby bordo brac :) i faktycznie, to jeden z moich ukochanych staniorow...i na paige sie kiedys skusze, tylko cena troche nie ta...na razie chcialam tylko potwierdzic jego niezwykla urode :) Odpowiedz Link
aislinn Cally Full Cup - plum 28.08.07, 21:12 Kolor - cuuudowny! O wiele ładniejszy niż na fotkach Fantasie, na fotkach jest taki typowy fiolet, a tymczasem to rzeczywiscie taka śliwka nawet z odrobiną burgunda... mniam mniam, cudowności! A teraz konkrety - no cóż, typowy full cup. Mam Belle w tym samym rozmiarze, 36h i jest ciasna, oj ciasna, a tu najwygodniej mi na trzeciej (najciaśniejszej) haftce. Trzyma dobrze, ale boję się, że się rozciągnie, wiec chyba wymienię na 75. łomatko, ja i 75... z moim 89 pod biustem.... ludzie ludzie.... ;) Ogólnie leży dobrze, ale dopiero na tej trzeciej haftce, zapięty luźniej nieco się marszczy na czubkach miseczek. Wyraźnie to jednak nie wina za dużej miseczki ale za luźnego obwodu, więc wymieniając nie będę zmniejszać miski, tylko wezmę 75J. Ogólnie wydaje mi się że miska jest nieco większa niż w Belle. Patrzyłam na zdjęcia Zazulli w galerii, jesteśmy podobnego wzrostu, ale na mnie stanik wydaje się nieco mniej zabudowany, moze to kwestia niżej umieszczonego biustu (mojego) albo za dużych misek u Zazu. Nie, no jest zabudowany, ale nie pod szyję ;) Jeszcze co do obwodu - Zazu pisała w galerii że Cally ma krótszy obwód niż Freya Lucille. Nie chce mi się mierzyć, wierzę Zazulli :) Ale najwyraźniej Cally ma bardziej rozciągliwy, bo w Lucille ledwie dycham, a tu będę zmniejszać... Ramiączka fajne - takie z fakturką, mięsiste. Bardzo ciężko się je reguluje, ale ma to swoje zalety, bo pewnie raz wyregulowane dobrze będą trzymać. Zapięcie oczywiście, jak to w tym rozmiarze zazwyczaj bywa, trójrzędowe. Mnie to pasuje, bo ja ze swoim tłuszczykiem wolę szersze "skrzydełka". Są usztywnienia boczne. Ogólnie - podoba mi się, a że moje ostatnie próby nabycia balkonika spełzają jedna po drugiej na niczym, na razie zadowolę się chociaż kolejnym full cupem z ładnym kolorem i haftem ;) Odpowiedz Link
ekler.ka paige, callie 29.08.07, 16:45 nie mierzylam niestety,ale widzialam dzis w bieli na zywo paige...on jest jeszcze piekniejszy niz na zdjeciu! bardzo przypomina allure,ale jest jeszcze ladniejszy :) a poza tym maly update:mialam okazje mierzyc callie (balkonik) i ma waskie freyowe fiszbiny jak dla mnie... Odpowiedz Link
magda-fl Re: Allure full-cup 12.09.07, 10:49 Właśnie dostałam swoje czarno-fuksjowe Fantasie Allure full-cup. Rozmiar ten sam, co większości mierzonych w Intimo Freyi, czyli 32FF, a okazuje się, że miseczka dobra, ale obwód ciut za szeroki - zapinam się na najciaśniejszą haftkę od razu. I teraz pytanie - rozciągnie się czy nie? Zostawić czy szukać innego? I pytanie poza konkursem ;) - czy wszystkie full-cupy tak rozpychają biust na boki :> Bo u mnie nie wygląda to tak fajnie jak u tej Pani www.tightsplease.co.uk/index.php?page%5Bproduct%5D=462 Odpowiedz Link
limonka_01 ELISE 15.10.07, 23:30 Elise to już trudny do kupienia "biały kruk", a właściwie purpurowy, ponieważ jest w kolorze crimson, a dokładniej w purpurowo-szare kwiatki na czarnym tle. W górnej części miski purpurowy haft. Ramiączka czarne, w przedniej części ozdobione purpurowym szlaczkiem. Krój bliźniaczy do Fantasie Karly, Anais i Kasbah. Plunge. Obwód niestety szeroki. W moim standardowym 70G od razu zapięłam się na najciasniejszą haftkę. Miseczki raczej mniejsze, ale tylko troszeczkę. Naprawdę fajny stanik, fantastyczny do głębszych dekoltów, nawet jak troche wystaje to dane ciekawy efekt, ale ten szeroki obwód... Odpowiedz Link
yaga7 Re: ELISE 16.10.07, 06:53 a chcesz go sprzedać? :) Bo kolorystycznie brzmi fajnie, rozmiarowo też ;) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: ELISE 16.10.07, 08:16 Jeszcze nie wiem. Czuję się w nim świetnie i znakomicie mi pasuje do dekoltów, szkoda byłoby mi się z nim rozstawać. Ale jeżeli za klika dni ma mi się rozciągnąć? W weekend wstawię go do Galerii. Odpowiedz Link
yaga7 Re: ELISE 16.10.07, 08:29 super - czekam na fotki :) Sprawdziłam go na ebayu i fajnie wygląda (moje kolorki), ale nadal nie wiem. Może Twoje zdjęcia mnie przekonają ;) Czy on ma jedno poziome cięcie? bo tak mi coś wygląda z tych ebayowych zdjęć. Odpowiedz Link
yaga7 Re: ELISE 16.10.07, 08:44 to poszukam w galerii :) bo na fantasie się nie znam ;) dzięki. Odpowiedz Link
maith Co to takiego? I czy jest rozciągliwe? 21.10.07, 01:42 Ktoś potrafi podać model? Albo toto testował nabiustnie? www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/fantasie/fac3-details.aspx?colour=Almond Odpowiedz Link
maith Jakieś nowe ściśliwce? 26.10.07, 00:14 Te modele, które świetnie znamy wychodzą z użycia. Czy wśród nowych, tych teraz dostępnych w sklepach, są jakieś ściśliwe? Których nie trzeba kupować z przeliczaniem na mniejszy obwód? Odpowiedz Link
wiedzma30 Czym sie roznia? 30.10.07, 16:24 www.bravissimo.com/products/lingerie/seam-free/fantasie/fa14-details.aspx?colour=White www.bravissimo.com/products/lingerie/seam-free/fantasie/fa53-details.aspx?colour=White Czym - oprocz ceny - roznia sie te biustonosze? Odpowiedz Link
jaagna Re: Czym sie roznia? 30.10.07, 18:15 FA14 jest to typ moulded czyli chyba lekko gąbkowany. FA53 to typ smooth T-shirt - chyba cienki. Popatrz na typy staniczków na Listkach Figowych. Odpowiedz Link
b-eata Re: Bella uwiera:-( 04.11.07, 14:16 Mam śliczną, ful cup i otarła mi mocno miejsce tuż obok pachy:-((( Jest sliczna i oprócz tego pasuje cudnie. Można coś z tym zrobić? Miał tak ktoś? Nie chcę się jej pozbywać a juz czuję ból jak mam ja ubrać. Poradźcie coś proszę. Ech... Odpowiedz Link
rzufig Re: Bella uwiera:-( 05.11.07, 12:46 mnie nic nie obciera, moze spróbuj pokombinowac z ramiączkami?? chciałam się jednak poskarżyc ze chociaż jest mega wygodna to tak strasznie rakietuje!! fiszbiny na plecach ,ale jest tak wygodna jak nic dotąd!! może rakiety większe przy dużych rozmiarach?? mam 34 JJ :/ Odpowiedz Link
kumakk Re: Bella uwiera:-( 06.11.07, 00:28 ja tak mialam z Millie. Ale pochodzilam z przedluzka tydzien czy dwa i zupelnie sie inaczej ulozyla. Potem zdjelam przedluzke i teraz to jeden z moich najwygodniejszych stanikow. Odpowiedz Link
b-eata Re: Bella uwiera:-( 06.11.07, 18:23 Przedłużka nie jest potrzebna bo obwód jest w porządku. Miałam ją na sobie może 4-5 razy i chyba ja sobie odpuszczę, niekompatybilna z moją pachą i tyle:-( Odpowiedz Link
kumakk Re: Bella uwiera:-( 06.11.07, 18:49 u mnie wlasnie tez obwod byl w porzadku a uwieralo pod pacha. W akcie desperacji wsadzilam przedluzke i po kilku dniach zupelnie inaczej sie ta pacha ulozyla. Sprobuj, co Ci szkodzi? Odpowiedz Link
b-eata Re: Bella uwiera:-( 06.11.07, 19:43 Już zaproponowałam ją koleżance, jak nie będzie na Nią dobra to kupię przedłużkę. Ech nie mogłam na tą bellę patrzeć a cudna była i żal mi było żeby leżała... Odpowiedz Link
popea1 Fern i Shannon 26.11.07, 20:03 Z obu jestem zadowolona, szczególnie, że jakoś nie mieszczę się we Freyę 70G, a w Fantasie i owszem. Modele z "bocznym" zbierającym szwem, przy czym w Shannon miseczka jest dzielona na 3 (ma też ukośny szew, jak w typowych balkonikach), w Fern miseczka dzielona na 2 części (nie wiem, czy to jasne:)ale się staram). Ładnie unoszą biust, nieco zbierają do środka,obwód chyba nie najgorszy, nie podejrzewam o szybkie rozciąganie. www.fantasie.com/product.asp?range_id=535&season=SS2008 www.chantelle.pl/offer/majtki/fantasie_fern_6777 Odpowiedz Link
secka Cally balkonik 27.11.07, 21:03 Czy miał ktoś styczność z Cally wersją balcony? Właśnie zamówiłam pod wpływem impulsu na brastopie w pięknym kolorze plum i się zastanawiam czy to dobry wybór :D Czy jest mocno zabudowany (na zdjęciach nic nie widać..) Jak z obwodem? Bardzo się rozciąga? (rozmiar 30FF) Ten kolor mnie tak skusił, a właściwie nic o Fantasie nie wiem.. ;) Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Cally balkonik 27.11.07, 21:59 Mam balkonik Cally (nie opisałam go tutaj? ups, chyba tylko poszedł do galerii) i ogólnie polecam. Zabudowany jak wszelkie balkoniki, miseczka normalnej wielkości (większa niż w Belle), obwód z gatunku tych bardziej rozciągliwych (ale nie koszmar), noszę go na środkowej albo najciaśniejszej haftce. Bardzo lubię hafty z Fantasie, bo są płaskie i nie przebijają przez bluzki. Odpowiedz Link
kumakk Re: Cally balkonik 27.11.07, 22:08 Ja widzialam to cudo na krakowskim ostanikowaniu i prawie bym za niego dusze zaprzedala. Rozmiar nie byl dla mnie, ale gdyby byl tylko ciut nie taki to bym mu to wybaczyla. JEST BOSKI. Ale 32G lub 30GG nie robia :(((((((((( Odpowiedz Link
secka Re: Cally balkonik 28.11.07, 20:19 dzięki wielkie za info :D mam nadzieje ze bedzie chociaz w miare dobrze lezal, juz nawet rozciaganie sie wytrzymam ;) z bólem w sercu odeslalam wlasnie panache romany fioletowe, ŚLICZNE, ale coz z tego, jak mi pomiędzy piersiami lotnisko robil... ;p mam nadzieje ze z Fantasie tego problemu nie bedzie (a przynajmniej nie az taki..). Ten kolor! :]~ Odpowiedz Link
hke Re: Cally balkonik 29.11.07, 06:26 No ja mogę powiedzieć, że mój standardowy rozmiar (też 30FF) w przypadku Cally był sporo za duży w miskach i z bolem serca w końcu odesłałam. Poza cudnym kolorem on ma jeszcze taki milutki materiał ;) Odpowiedz Link
secka Re: Cally balkonik 14.12.07, 21:26 Ah, przyszedł ten Cally w końcu i jestem oczywiscie w kropce... ;) (chyba wysle zdjęcia do galerii, żebyście oceniły..). Kolor piękny, haft i materiał też. Ale.. no właśnie. Nie wiem czy miska odpowiednia większe są niż standardowo, obwód też oczywisćie mógłby być węższy. Pięknie podnosi piersi, to fakt, ale cholera, nie zaokrągla, tylko robi jakieś dziwne coś z piersi, ni to rakiety, ni to stożki, i nie mogę zdecydować czy to ładne czy nie ;) Wolałabym zostawić, bo chciałabym mieć w końcu jakiś naprawdę ładny stanik, ale nie wiem, czy warto.. Odpowiedz Link
secka Cally - wrażenia po miesiącu 08.01.08, 19:24 Po prawie miesiącu użytkowania muszę stwierdzić - rewelacja! Bardzo się cieszę, że zostawiłam ten stanik. Nie dość, że jest PIĘKNY, to jeszcze świetnie układa mi piersi :D Na początku trochę mnie ten sterczący kształt raził, ale teraz już bardzo mi się podoba :]~ Mimo teoretycznie luźnawego obwodu (zapinam sie bez problemu na ostatnią haftkę), stanik trzyma dobrze, a obwód jakoś tak dziwnie trzyma się na swoim miejscu. Nie wiem, czy to kwestia materiałów, czy czego innego, ale jestem pod wielkim wrażeniem. (Avocadowskie białe Rialto 65 po tygodniu nie nadawalo sie juz prawie do noszenia.. -_-). Generalnie polecam, i żałuje ze Fantasie nie produkuje obwodów 28, bo bym z chęcią zamówiła coś więcej. Odpowiedz Link
poludnicaa Re: Cally balkonik 03.04.08, 23:08 Mam ten model w tym samym rozmiarze, w moim przypadku żadnych rakiet nie robi, ładnie podnosi, zaokrągla, ale nie idealnie. Kształt biustu jest ładny, chociaż mogłoby być lepiej, podoba mi się. Najbardziej przypadł mi do gustu materiał, z jakiego jest zrobiony, to, że to chyba pierwszy stanik, który nie trze ani nie gniecie mi skóry, bardzo wygodny i miły ;) Odpowiedz Link
maith Willow side support - recenzja 05.01.08, 01:05 Mierzyłam wersję underwired side support bra. To ważne, bo są 3 różne i każda daje inny efekt. W rozmiarze 34G. -Wielkość miseczek - rozmiarowo był dobry (podczas kiedy Mariette balconette bra w tym samym rozmiarze już było trochę za małe). Czyli miseczki raczej z tych większych. -Obwód - co ciekawe, obwód również oceniam jako dość ścisły (przynajmniej na tyle, na ile mogłam to ocenić w ciągu może pół godziny). Wyraźnie ściślejszy od Mariette, którą do ostatniej przymiarki już przepięłam na ostatnią haftkę. -Wysokość pod pachami - niestety był dość wysoko zabudowany, na pewno wyżej niż balkonetkowa Mariette i to stanowiło pewien problem. Z wyglądu był śliczny. Zatem dlaczego go odesłałam? -Kształtowanie piersi - dolna część miseczek ma nieco usztywniony materiał, który uparcie przerabiał biust na kształt nienaturalnych dziobów. Zdjęcia tego stanika dają tylko z przodu, nie wiem, czy nie celowo, ale jeżeli się dobrze przyjrzycie, to ten dziwny efekt nawet w takim układzie i na modelce widać. www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FE-6720&mci=&size=&colour=&image=r485472-p485504-style -I na obwodzie z tyłu jest po bokach taka lekka niby koronka. Nie wiem, czy to ona, czy same szwy na obwodzie, tak czy inaczej odebrałam ten stanik jako drażniący skórę. Zatem jeśli ktoś ma wrażliwe ciało, to może być nieco zawiedziony. - Odpowiedz Link
maith Mariette balconette bra - recenzja 05.01.08, 01:16 To była ta najłagodniejsza wersja, dla mniejszych biustów, tylko do G, bez bocznych zabezpieczeń, z wąskimi ramiączkami. -Miseczki- prawdopodobnie są idealnie w normie, bo ja właśnie z G wyrastam i te już lekko bułkowały. -Materiał - przyjemniejszy i bardziej naturalnie się układający niż w Willow. Czyli ok. -Wykrojenie pod pachami - w tej wersji wyraźnie przyjaźniejsze niż przy side support, mierzonym przy Willow. -Obwód - rozciągliwy. Tak jak w Willow zaryzykowałabym normalny, jaki zwykle noszę, tak tu, w Mariette jedyną dopuszczalną opcją, jaką widzę jest zejście z obwodem niżej i przeliczenie miseczek. Oczywiście wtedy nie tylko ja przelatuję do wersji balconette for larger cups, która ma szansę być całkiem ok, aczkolwiek nie widziałam jej na żywo. - Z wyglądu dość ładny, aczkolwiek Willow miało znacznie ciekawsze i bardziej pełne uroku wzornictwo -Kształtowanie piersi - wygląda że ok, znacznie lepsze niż w Willow. Dlaczego zatem go odesłałam? Jedynym powodem był rozmiar. Odpowiedz Link
aska01 Re: Mariette balconette bra i inne nowe modele 02.03.08, 19:41 Planuje zamowic Olivie, jak tylko moj rozmiar wroci do Listkow, albo pojawi sie gdzies indziej. Interesujace jest to, ze bardziej zabudowane modele sa dopiero od obwodu 32, myslalam, ze w takim razie rzeczywiscie ktos pomyslal, ze tym mniejszym nie trzeba az takiego podtrzymania (w drozszym modelu...), ale niestety, tych mniejszych po prostu nie produkuja powyzej GG. Moze wlascicielki 28-30 GG-K powinny zaczac pytac np. w Listkach, gdzie sie podzialy brakujace literki. Odpowiedz Link
maith Fiszbiny- porównanie Willow s.s. i Mariette b. 05.01.08, 01:21 Trudno powiedzieć, czy różnica wynika z modeli, czy raczej z typu. Nominalnie miały ten sam rozmiar. Tak czy inaczej: Willow side support miał zauważalnie szersze fiszbiny niż Mariette balconette (zwykłe balconette, czyli wersja dla mniejszych biustów, do G) Odpowiedz Link
matka69 Re: FANTASIE 17.01.08, 15:29 Proszę o radę, strasznie mi się podobaja biustonosze Fantasie i nie wiem od jakiego modelu zacząć? bardzo podoba mi się model Gabriella balcony i Rimini (widziałam tylko na zdjęciu ). Może pomożecie mi wybrać mam w posiadaniu Freye arabelle, Madison,Lolę i parę biustonoszy dali Ps.Który kolor na "żywo" z tych modeli jest najładniejszy. z góry dziękuję za odpowiedź.... Odpowiedz Link
maith Uwagi przy wyborze 17.01.08, 16:08 Wszystko zależy od Twojego rozmiaru. Fantasie od G a czasem od GG się zmienia. I czasem zmienia się znośnie (jak Lilly), a czasem robi się z niego NIEWYOBRAŻALNY KOSZMAREK - jak Rimini. Odpowiedz Link
atagha Karly - jak wypada? 27.01.08, 17:48 Czy ktoś może powiedzieć coś na temat Fantasie Karly? Jak wypada? Jest z tych ściśliwych? Czy miseczki wypadają mniejsze, może większe? Zastanawiam się nad zakupem 65DD, choć jednocześnie Freya 60DD ma dla mnie odrobinkę za duże miseczki. Z góry dziękuję za rady Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Karly - jak wypada? 27.01.08, 21:42 Nie mam pojęcia jak ten stanik, ale generalnie 65DD ma dwa rozmiary większe miski niż 60DD, więc prawdopodobnie będzie na Ciebie za duży. Odpowiedz Link
narcyza5 Re: Karly - jak wypada? 27.01.08, 22:42 pierwsza uwaga - karly w rzeczywistości wygląda inaczej niż na zdjęciu www.allegro.pl/item301467320_fantasie_karly_65dd_30dd_jade_plu nge_nowy_.html - te jasne elementy, co się wydają białe (białawe) w rzeczywistości są szare. Ale i tak stanik jest śliczny, zwłaszcza dla wielbicielek turkusu. Co do rozmiaru - mam 65FF, miski regularne ew. w kierunku dużych (ale niewiele). Obwód luźny, przy 73 cm pod biustem zapięłam się od razu na najciaśniejsze haftki (a 60 brak). Odpowiedz Link
lawendowata Superboost satin 29.05.08, 14:45 Potrzebuję porady :) mam wymiary 76/92, mam Gossarda Superboost Satin 32E, leży całkiem ok - ale obwód mógłby być bardziej ścisły. Miski na styk. Chciałabym kupić inny kolor ale z obwodem 30, jaką wziąć miskę? Normalnie mam 30FF/30G... Odpowiedz Link
lawendowata PROSZĘ O SKASOWANIE 29.05.08, 14:47 aaa, nie ten wątek, jeśli jakaś miła moderatorka tu zajrzy, proszę o wykasowanie tego i powyższego postu, a ja udaję się do wątku Gossarda :D Willow mi w głowie i tak wyszło... Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Karly - jak wypada? 28.01.08, 01:03 Karly nie miałam, może więc nie powinnam sie wypowiadać, ale miałam Elise, ktora jest szyta identycznie jak Karly. Praktyczznie różnią się tylko kolorami. Tu jest jej recenzja: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=38510935&a=70565418 Odpowiedz Link
aadrianka Karly plunge 12.08.08, 19:13 Jest jeszcze na figleavesclearance, więc może ktoś się skusi. Ja się przymierzałam jak pies do jeża, ale w końcu zamówiłam swój zwykły rozmiar 30G (74/97-102). Obwód dość ścisły, miski raczej duże, ale nie wielkie. Jestem właśnie blisko górki rozmiarowej i są akurat. Troszkę kacze dzioby robi, ale nie na tyle ekstremalne, żebym probowała się go pozbyć. Szyty wg moich skojarzeń podobnie do Freyi Iony. Odpowiedz Link
limonka_01 Gabriella i Rimini - kolory 28.01.08, 01:20 Jeśli chodzi o modele Gabriella balcony i Rimini, to oba są piękne. Rimini ma obwod bardziej skłonny do rozciągania. Uważaj na Rimini od GG w górę, ponieważ jest to mocno zabudowany fullcup z miseczkami zezującymi na boki. Do miski G włącznie jest bardzo fajny. Rimini mam czekoladowy i jest przepiękny, pozostałe kolory to ivory (kość sloniowa), różowy, teal (turkusowy) i czarny. Kiedyś był czerwony (koralowy), ale już chyba nie do kupienia. Gabrielle mam biały i pommergranate (malinowy). Malinowy jest ładniejszy, a biały praktyczniejszy. Aktualnie sa jeszcze w sklepach beżowy (biscotti) i czarny. Niedługo pojawi się wrzosowy z nowej kolekcji. Wlaściwie który byś nie kupiła, to będzie dobry wybór. Jak znam zycie to na jednym i tak nie poprzestaniesz ;) Odpowiedz Link
matka69 Re: Gabriella i Rimini - kolory 24.02.08, 21:27 Serdeczne dzięki za podpowiedź kupiłam Gabrielle balcony beżową 75DD jest piękna! ładniej wygląda na żywo. Pozdrawiam Odpowiedz Link
melmire Re: Gabriella i Rimini - fiszbiny? 01.05.08, 18:30 A jak wygladaja fiszbiny? bo szukam czegos na wymiane zamiast pieknej, ale absolutnie niczego nie podtrzymujacej Arabelli, potrzebuje chyba czegos waskofiszbinowego. Odpowiedz Link
maith Rimini dla Matki69 28.01.08, 01:27 To zależy, jaki masz rozmiar biustu. Nie do każdego dochodzi balkonetka. Rimini od bodaj G jest już obrzydliwym full-cupem i różnica robi się tu kolosalna. Nieistniejące już Lilly nadal wyglądało całkiem całkiem, a jak jest z Gabriellą to nie wiem. Poczytaj dokładnie uwagi na temat tych modeli - czasem piszemy o problemach albo ich braku :) Odpowiedz Link
akubaga Re: Rimini 24.02.08, 20:52 zgadzam się - mam Rimini z miseczką H (model 1000) i jest nieciekawy wizualnie (na zdjęciach sklepowych dużo ładniejszy), jedyną zaletą jest to, że jest wygodny Odpowiedz Link
abere8 Jeszcze o 4520 (smoothing T-shirt bra) 27.01.08, 21:43 Yaga7 juz o nim wspomniala wczesniej, ale pisze tutaj, bo w srodku drzewka moje pytanie moze zginac. Yaga powiedziala, ze miseczki ma spore - a co z obwodem? Ktos wie, czy bardzo rozciagliwy? Odpowiedz Link
wiedzma30 Smoothing Seamfree Bra 21.02.08, 19:46 Czy ktoras z Was miala? Jakie wrazenia? Przeszukalam watek i nie znalazlam. Moze przeoczylam? Odpowiedz Link
a.nika Gabrielle - Bridgette - Mariette 29.02.08, 21:47 Jak byscie porownaly te trzy modele(balkoniki)? Mariette- dosc rozciagliwy obwod, z tego co tu sie dowiedzialam. W dwoch pozostalych obwod wydaje sie w normie. A jak fiszbiny i wielkosc misek? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Gabrielle versus Bridgette 03.03.08, 00:43 Gabrielle ma wyraźnie szersze fiszbiny od Bridgette. Wielkość misek podobna, no może Bridgette minimalnie większe, ale nie na tyle żeby zaniżac lub zawyżać rozmiar. Miski są standardowe, nie za duże nie za małe. Oba staniki uszyte sa z miękkich tkanin, ktore ładnie się dopasowują do piersi. Obwody sa w normie. Jeden z moich Bridgette się troche za bardzo rozciągnął, pozostałe dwa sa ok. Gabrielle nie rozciagneła mi się, obwód jest w sam raz. Wszystkie mam w 32G przy 77/100. Oba modele wg mnie są znakomite. Odpowiedz Link
sun-niva Re: Smoothing Seamfree Bra 01.04.08, 14:51 Ja jestem szczesliwa posiadaczka wersji balkonikowej (bo jest jeszcze full cup), w koloze cielistym, 34 FF. Jesli chodzi o rozmiar (zarowno balkonik, jak i full cup), maja zawyzona rozmiarowke w miseczce. Normalnie nosze 34 G , ale w tym sie totalnie utopilam. Idealnie pasuje 34 FF. Poza tym stanik jest gladziutki, raczej scisliwy (ale to jeszcze do zweryfikowania za kilka miesiecy),na dwie haftki, piersi wygladaja zdecydowanie kuliscie, nie tworzy rzadnych szpicow - czyli tak jak lubie. Trzyma biust bardzo dobrze, w staniku nic sie nie rusza. Wersja balkonowa ma wezsze ramiaczka niz wersja full cup. Jedyna ozdoba jest malenka kokardka miedzy piersiami. Ogolnie moj faworyt i najprawdopodobniej zakupie go jeszcze w innym kolorze. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Strapless - Alllure a Smoothing 01.03.08, 22:59 Czy może mi ktoś wyjasnic, czym się różnią od siebie: Allure moulded strapless bra i Smoothing strapless bra? Najpierw myslałam, że Allure jest moulded, czyli formowany termicznie, sztywniejszy, a Smoothing jest po prostu wygąbkowany, ale na Lawton's Lingerie ten Smoothong także jest opisany jako moulded. O co więc chodzi? Odpowiedz Link
aska01 Re: Strapless - Alllure a Smoothing 02.03.08, 00:33 Wydaje mi sie, ze to kwestia tego, ze Allure jest bardziej ozdobny - ma haft pod miseczkami. Smoothing jest caly gladki. Ale mam tylko Allure, wiec nie moge za duzo porownywac. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Strapless - Alllure a Smoothing 02.03.08, 00:37 Smoothing na pewno jest moulded, nie wyobrażam sobie, by tak wyglądający (bezszwowy) stanik taki nie był :) Nie wiem, czy różni się od Allure sztywnością, ale wątpię. Odpowiedz Link
elmilinden Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 19:28 Ponieważ na forum małobiuściastych nie ma w ogóle nic o Fantasie, nie eksploatujemy tej marki, mam pytanie. Czy ta marka nadaje się w ogóle na mały biust? Pierwszym dobrze dopasowanym stanikiem, jaki mam jest Pollyanna 60E, niby tez balkonik. Natomiast takie balkoniki jak Margo nie pasują mi zupełnie. Czy wobec tego mogę zaryzykować kupno Fantasie Belle albo Conspiracy? Podobno mają wąski obwód, ale czy na tyle, żeby się dobrze trzymać przy 67cm "pod"? Ogólnie doszłyśmy na forum do wniosku, że małym biustom służą plunge i skośne cięcia. Czy Fantasie ma jakieś skośne cięcia?:) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 19:51 Marka Fantasie jest bardziej dojrzałą i konserwtywną linią firmy Eveden. Rozmiarówka zaczyna się od 70. Wydaje mi się, że mniejsze biusty mogą się załapać na niektóre 70-ki, ale 65-ek już się nie znajdzie. A mniejszy biust to najczęściej i mniejszy obwód. I z tego powodu Freya jest bardziej przyjazna mniejszym biustom niż Fantasie. Co nie oznacza, że nie warto poeksperymentować. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 19:56 Limonko, ale rozmiar 30 to chyba 65... A przecież oni mają staniki 60D czy 60DD. Bardzo chciałabym sobie kupić np. taki: www.biggerbras.com/fantasie-of-england-big-cup-bras-swim/fantasie-jenna-plunge-bra-6714.shtml Jest po prostu piękny, tylko właśnie po pierwsze nie wiem, czy obwód będzie ok, no i jaki wziąć rozmiar, skoro pasują mi takie raczej płytkie miski o dużej powierzchni. Np. ostatnio kupiłam Mitzy 60DD i była za mała co najmniej o rozmiar:/ Nie znam się za dobrze na przeliczeniach, ani na tej marce, ale myślę, ze 60D chyba powinno być ok? Odpowiedz Link
elmilinden Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 19:59 Oczywiście chodziło mi o 65D. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Fantasie a mniejszy biust 03.03.08, 01:15 Masz rację z tymi 65-kami. Szukasz płytkich misek o dużej powierzchni. Obawiam się, że Belle i Conspiracy to raczej modele o miskach bardziej głębokich o małej podstawie niż szerokich i płytkich. Krój Jenny byłby w Twoim przypadku OK. Niestety wszystkie Fantasie szyte wg tego kroju sa rozciągliwe. Ostatecznie możesz zwężać lub podszywać. Z podobnych krojów masz, poza Freyami Mitzy, Evą, Lolą i Jeanie, jeszcze Freyę Madison i Freyę Daisy. Odpowiedz Link
aska01 Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 20:27 Limonko, drobna poprawka, Fantasie zaczyna od 65 (30C). A w kwestii scisliwych modeli - ze starszych modeli Belle trzymalo rozmiarowke w kwestii obwodu, mam swoj standardowy 32E i jest w porzadku, Elmilinden mozesz zaryzykowac ewentualnie. Nowsze byly tu oceniane jako rozciagliwe. Fantasie jest zdecydowanie bardziej klasyczne niz Freya. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 20:39 Wiem, że klasyczne, ale podoba mi się Conspiracy, Belle też może być, no i ten, co wkleiłam w góry, Jenna jest po prostu boski a do tego plunge i nie wygląda jakby się miał u góry w cokolwiek wbijać... No nie wiem. Może najwyżej jakoś oddam go do krawca, żeby skrócić czy coś... Myślicie, że byłby szerszy niż Freya Eva 60? Odpowiedz Link
boochmenka Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 21:43 Wg mnie tak - Jenna bardziej się rozciąga od Evy. W ogóle wydaje mi się, że Fantasie mają bardziej rozciągliwe obwody, może porównywalne do Arabelli, oprócz straplessów - te są śliśliwe. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 21:48 O matko:( No to po staniku. A już myślałam, że sobie coś fajnego kupię. A jak taki krój stanika jak Margo czy Tutti Fruity niespecjalnie mi pasuje, raczej Pollyanna i Mitzy, to chyba Conspiracy i Belle też nie będą pasować? Odpowiedz Link
zania_uk Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 22:08 mi margo nie pasowalo, mam z freyi tigerlily (28FF) i eve (30F). i mam tez fantasie karly plunge 30F (to chyba ten sam kroj co jenna). karly jest porownywalne z eva, wiec takie wypowe 30 wg mnie. mierzylam tez fantasie ella (rozowa) i lezal gorzej. jakos nie zbieral z bokow i fiszbiny z boku nie trzymaly, moze dlatego ze jest luzniejszy... moze ci to pomoze :) aha, ta karly ma dosyc wasko fiszbiny. jako jedyna mi sie wrzyna odrobine pod pacha. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 22:14 No właśnie, jak ten obwód jest taki jak Eva, to chyba niestety nie dla mnie... Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 23:05 Belle jest ściśliwe, to jeden z najściśliwszych staników jakie miałam w swoich łapach. Conspiracy też jest OK, tylko to bardzo stary model. Smoothing balcony też jest w porządku. Rozciągliwe są klony Jenny (Hannah, Karly) i Cally. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 23:14 To jak stary model, to źle?:) A które jest ciaśniejsze? W ogóle takie 65tki nadają się na ok. 67cm pod biustem? I jakie mają miski? Czy 60E Freyi przelicza się na 65D? Bo przyznam się, ze nie widziałam tych staników ani na zdjęciach na nikim oprócz zdjęć firmowych, ani na żywo... Nawet nie wiem, jak wyglądają. Te balkoniki mają bardzo głębokie miski? Bo ja mam taki problem, że często wbija mi się górna krawędź miski w cyc we Freyach. Muszę mieć miski o dużej powierzchni, ale niezbyt głębokie i wtedy jest ok. Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 23:22 [Conspiracy] > To jak stary model, to źle?:) Może być ciężki do kupienia. Poza tym występował w przepięknych kolorach i jakbym gdzieś znalazła fioletowe w moim rozmiarze, to biorę od razu. > A które jest ciaśniejsze? Moim zdaniem Belle. Ale nie dużo. Jak szukasz ściśliwców, to zainteresuj się Freyą Tią jak jeszcze gdzieś znajdziesz. > W ogóle takie 65tki nadają się na ok. 67cm pod biustem? Ja mam super ciasno pod biustem 64 cm i noszę, dzisiaj nawet Belle zapięte na najluźniejszą haftkę. Ale ja jestem mało ściśliwa, a to 64 jest bardzo na ścisk. > I jakie mają miski? Czy 60E Freyi przelicza się na 65D? Jakiej Freyi i na co konkretnie? Belle ma małe miseczki, Conspiracy spore. > Bo przyznam się, ze nie widziałam tych staników ani na zdjęciach na nikim > oprócz zdjęć firmowych, ani na żywo... Nawet nie wiem, jak wyglądają. A masz dostęp do Galerii? Oba wiszą tam na mnie. > Te balkoniki mają bardzo głębokie miski? Bo ja mam taki problem, że często wbija > mi się górna krawędź miski w cyc we Freyach. Muszę mieć miski o dużej > powierzchni, ale niezbyt głębokie i wtedy jest ok. To może lepiej Panache? Oni mają szersze fiszbiny. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 23:31 No więc tak: dobrze leży na mnie jak na razie tylko Freya Pollyanna 60E i Mitzy w tym samym rozmiarze tez by dobrze leżała, niestety kupiłam o rozmiar za małą:/ No cóż... Niby Pollyanna to też balkonik:) A Tia i tego typu balkony Freyi już dobrze nie leżą, miałam Tutti Fruity i Margo- porażka. Ściśliwa jestem mało:) Nie mam dostępu do galerii na LB. Conspiracy jest do dostania na ebayu np. w kolorze fuksjowym i chyba w ivory. Belle jest czarne i białe z tych mniejszych. Najgorsze, że jest 60D i DD i nie wiem, które lepsze, ale chyba nie będę szaleć;) Staniki Panache nie dla mnie. Za szerokie fiszbiny. A ładne są te staniki na żywo? Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 23:44 To jeszcze pytanie - która Mitzy? Nie czerwona, mam nadzieję? Bo jeśli brzoskwiniowa lub pistacjowa, to spoko, ja je mam w 60G i są tylko trochę mniej rozciągliwe niż Belle i Conspiracy 65FF. Pollyanny nie mam, więc nie mam jak porównać. Co do rozmiaru, to ja bym pewnie strzelała na Twoim miejscu w Conspiracy 65D i Belle 65DD. Jeśli chodzi o ładność, to ludzie mają różny gust. Ale Conspiracy ogólnie wzbudzało zachwyty, a Belle jest spoko. Uwaga, oba się dość mocno błyszczą. A w ogóle to sprawdź pocztę gazetową za chwilę. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 23:58 Ok, sprawdzę:) No niestety Mitzy mierzyłam tylko czerwoną... Ale mam tez Pollyannę 60 i jest ok, nawet dość ciasna. Pollyanna karmelowa. No, Conspiracy jest ładne, ma fajny kolor. A Belle trudno ocenić, bo jest takie... czarne;) No i niewiele tam widać. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Fantasie a mniejszy biust 03.03.08, 11:56 Kasiamat00, nie dostałam zdjęć, nie wiem, czy mój mail doszedł w ogóle. I też nie wiem, czy w ogóle taki fason stanik będzie ok, bo dzisiaj po kilku dniach założyłam tę nieszczęsną Freyę Pollyannę 60E i znowu, jak zawsze wbijają mi się brzegi misek w cyc:/ Ja tak mam po prostu zawsze. Ale ten stanik jeszcze tydzień temu był dobry, nie robiło sie tak:( Wrzuciłam do galerii, wszyscy powiedzieli, że jest ok. Nie rozumiem... Jak nie przyślesz zdjęć, to chociaż powiedz czy ten Conspiracy jest o wiele większy od Belle? Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Fantasie a mniejszy biust 03.03.08, 13:26 > Kasiamat00, nie dostałam zdjęć, nie wiem, czy mój mail doszedł w ogóle. Wyślę dzisiaj wieczorem, OK? Muszę się w tym celu znaleźć przed własnym domowym komputerem :) > I też nie wiem, czy w ogóle taki fason stanik będzie ok, bo dzisiaj po kilku > dniach założyłam tę nieszczęsną Freyę Pollyannę 60E i znowu, jak zawsze wbijają > mi się brzegi misek w cyc:/ A nie jest po prostu za mały? Może spróbuj gdzieś przymierzyć 60F? > Jak nie przyślesz zdjęć, to chociaż powiedz czy ten Conspiracy jest o wiele > większy od Belle? Mam wrażenie, że tak z pół rozmiaru. Odpowiedz Link
maith Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 21:50 Oczywiście do czasu aż marka nie zostanie przetestowana na małych biustach, to możemy sobie gdybać, ale... teoretycznie Fantasie może dobrze pasować na małe biusty. Układa się nieco inaczej niż wyrazistsze w kwestii fiszbin Freya i Panache, przez co może pasować większej ilości osób. Ta wersja dla mniejszych biustów jest bardzo fajna, więc może i Wam przypasuje. Trzeba tylko bardzo uważać na rozciągliwce, bo niestety czasem to 65 jest tylko nominalnie, a w praktyce służy jedynie temu, żeby dziewczyny noszące 70-tki miały na co te rozciągliwce przeliczyć. Ale Fantasie zdarzają się też nierozciągliwce. Odpowiedz Link
elmilinden Re: Fantasie a mniejszy biust 02.03.08, 22:13 No właśnie, więc jakie modele nie są rozciągliwe? Bo ja się jakoś kurcze ostatnio i mam już ok. 66pod biustem nawet czasami:/ Ogólnie wszędzie się kurczę tylko nie tam, gdzie powinnam;) I czy te balkoniki mają trochę płytsze miski niż np. Margo? We Freyach 60E fiszbiny dla mnie są jak najbardziej ok. To jak będę próbować Fantasie, brać 65D? Odpowiedz Link
lowca.stanikow Shannon Bourbon 07.03.08, 19:18 właśnie stałam się uszczęśliwoną (szczęśliwą brzmi zbyt marnie) posiadaczką Shannon! z rozmiarami to z tego co czytam to jakaś nietypowa jestem (a już dzięki Wam miałam się poczuć typowa! :), bo zawsze i niezmiennie pasuje na moje 80/105 34FF (panache, freya i fantasie, no może z wyjątkiem arabelki gdzie dziwnie 32 FF) a sam stanik cudny (wzornictwo bogate, nawet trochę przesadne typu roccocco, ale jeden ozdobniasty mieć trzeba!) trzyma świetnie, ładnie modeluje na ogrągło, do góry i do siebie, nosi się milutko i z poczuciem bezpieczeństwa, bo z tych zabudowanych ja kupiłam drożej, bo w stacjonarnym (pierwszy fantasie, więc wolałam dużo przymierzać), ale macie link do takiego za 21 Ł www.brasandhoney.com/fantasie-bra/fantasie-shannon-bourbon/shannon-full-cup-bra/ Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Shannon Bourbon 10.03.08, 18:41 W jakim masz go rozmiarze i jak oceniasz rozciągliwość obwodu i wielkość misek w porówniu do innych posiadanych staników. Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: Shannon Bourbon 10.03.08, 19:02 Shannon 75 FF i na moje 80/105 idealny, ciasny pod biustem (na pierwszą haftkę) ale do dopięcia bez uciskania i póki co nie wykazuje tendencji do rozciągania w biuście wyszedł mi identycznie dobrze jak Panache Tango Plunge 75 FF i Freya Polyanna 75 FF, w sumie wymiary modelowe z tabelą jest jednak u mnie małe "ale" stwierdzone po 16 godzinach chodzenia non stop - kształt miseczek jest taki zbierający ślicznie do środka, ale nosek (czy jak się tam nazywa to w staniku przylegające do mostka) jest dość szeroki - w konsekwencji jest lekka wojna pomiędzy biustem pchajacym się do środka a noskiem rozpychającym, na szczęście nosek jest miękko obszyty i występuje tylko małe zaróżowienie skóry ale i tak jestem nim zachwycona :) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Shannon Bourbon 10.03.08, 19:17 Czyli będzie prawdopodobnie by mi pasował moj standardowy tabelkowy rozmiar 32G. A bałam się, ze to rozciągliwiec, podobnie jak szyty wg tego samego kroju Rimini. Kusi, oj kusi, bo uroda tego Boubona iście królewska ;-) Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: Shannon Bourbon 10.03.08, 20:45 nie da się ukryć, jest efektowny w taki uroczy staroświecki sposób, ale kupując go kierowałam się głównie walorami "nośnymi", bo wyjątkowo przypadł mi do biustu :) Odpowiedz Link
szamsun.ka Re: Shannon Bourbon 11.07.08, 10:15 moim zdaniem miska z tych większych, natomiast obwód trzyma rozmiar i nie wykazuje tendencji do szybkiego rozciągnięcia (ale to tylko prognoza, bo noszę go dopiero półtora tygodnia :)). co do kwestii wizualnych- jedyne co mi się nie podoba, to zbyt szerokie ramiączka, w moim 65G mają aż 2cm (sytuację poprawia ładne zdobienie). Odpowiedz Link
pomaranczowymis Re: Shannon Bourbon 17.07.08, 19:44 Witajcie, Jestem tutaj nowa, właśnie zrobiłam internetowe zakupy i potrzebuję Waszej pomocy. Kupiłam Fantasie Shannon 30F - jejku, jaki ładny! I wygląda na bardzo porządny. Ale robi mi się jakby lecuitka pomarańcza w szklance od strony pach... Tzn. materiał nie marszczy się w tym miejscu i nie ma wielkiej pustki, ale gładko przylega do skóry. Czy to go dyskwalifikuje? Czy może ten model tak ma, żeby bardziej zebrać piersi do przodu, i to dobrze? Z boku są takie pionowe wstawki, więc może to przez to? Podoba mi się, bo z przodu wszystko wygląda ok, ładnie trzyma i zaokrągla. U góry nie robią się bułki. Zauważyłam jeszcze, że ten model ma szersze fiszbiny niż pozostałe. Ale co ja z nim mam zrobić, pozbyć się go, czy zatrzymać? Pomóżcie proszę... Dla porównania: kupiłam też Madison i Arabellę Freyi, pierwszy pasuje idealnie, drugi prawdopodobnie niedługo się rozciągnie i będę go niedługo zwężać. Aha, mam wymiary 72/92, jeśli to pomoże... Z góry wielkie dzięki :) Odpowiedz Link
magosimi Re: scisliwosc Allure, Paige 09.03.08, 18:57 mam w obwodzie pod ok 69 cm, noszę i czasem na mnie pasują 30-ki, ale nie zawsze, czasem są za luźne (rio, retro, arabella). Powiedzcie mi proszę, jak jest z obwodem tych dwóch modeli - a jesli jest luźny, to czy któryś poza belle jest ścisły? Odpowiedz Link
magosimi Re: FANTASIE -podpowiedzcie jaki rozmiar rimini 10.03.08, 12:36 podpowiedzcie prosze, jaki mam mamie zamowic rozmiar rimini (wiem, ze to rozciagliwiec!). Wczoraj kupilam jej pierwszy dobrze dopasowany stanik - fantasie gabrielle 32ff - jest super pod kazdym wzgledem. Czy rimini brac 30g czy tez 32 ff? Czy G nie bedzie z tych brzydkich rimini? z gory dziekuje Odpowiedz Link
limonka_01 Re: FANTASIE -podpowiedzcie jaki rozmiar rimini 10.03.08, 18:36 Oczywiście, że w G będą brzydkie fullcupy i w FF też, nawet w D ;-) W opisie sklepu patrz na numer modelu 1000 to ten prosty ordynarny fullcup, który z najpiękniejszego biustu zrobi zezowate rakiety 1010 jest side support, czasami nazywany w opisach fullcup side support, czasami balcony Oba modele występują od D do G, ale ten brzydki równiez do HH. Dla mamy weź 30G, ponieważ rozciągliwość obwodu poświadczyły tu liczne użytkowniczki, a miskę ma na tyle dużą, że G powinno wystaczyć. Odpowiedz Link
rockiemar smoothing seamless i t-shirt 20.03.08, 16:46 Czy T-shirt jest usztywniany? I czy Seamless ma regularna miseczke, czy troche wieksza niz normalnie? Gdziesz poza tym czytalam, ze jest rozciagliwy? Odpowiedz Link
magosimi Re: allure, smoothing - pytanie do posiadaczek 22.03.08, 11:59 Pod biustem mam 69-70 cm, raczej nieotłuszczone. Noszę 28-ki albo 30-ki (28 mam Rio i Arabellę, a 30 Polyannę, Gossarda i Inferno - te dwa ostatnie od razu na najciaśniejszą haftkę mogę zapinać). Przydałby mi się gładki stanik pod obcisle bluzki, ale nie wiem, czy ma sens kupowanie Allure i Smoothing, czy 30-ki nie będą za luźne. Może ktoś mógłby poradzić... Odpowiedz Link
kryklu Re: allure, smoothing - pytanie do posiadaczek 22.03.08, 13:14 Pod biustem mam identycznie . Mam Allure moulded i full cupa . Oczywiście "30" . Kupowałam świadoma ich rozciągliwości i od razu zwęziłam (wycinając kawałek obwodu z tyłu przy zapięciu) - podobnie jak 95% moich staników ... I nie żałuję ! Moulded jest idealny pod obcisłe bluzki i/lub do głębokich dekoltów , a full cup robi mi "efekt Bathildy" ;) Jeszcze jedno : są to staniki raczej dużomiseczkowe (w/g mnie...) Odpowiedz Link
kryklu Re: allure, smoothing - pytanie do posiadaczek 22.03.08, 13:19 ps Allure moulded , w przeciwieństwie do większości innych "skorupek" robi piękny kształt biustu , taki zadziorny :) Odpowiedz Link
magosimi Re: allure, smoothing - pytanie do posiadaczek 22.03.08, 17:50 dobra! to zamawiam - i od razu go podszyję, o!:) Nie mogę znaleźć definicji "efektu bathildy" :) Odpowiedz Link
kryklu Re: allure, smoothing - pytanie do posiadaczek 01.04.08, 03:20 Definicja (moja) efektu Bathildy : 1 biust wysoki 2 rozłożysty 3 okazały = podkreślający szczupłą talię ;) ps. sorry , dopiero dzisiaj tu zajrzałam Odpowiedz Link