aadrianka fantasie smoothing strapless 22.03.08, 20:54 "Nadejszła wiekopomna chwila" i postanowiłam nabyć sobie jakiegoś straplessa. Mam pytanie dotyczące tego modelu: jak z rozciągliwością i jak z miseczkami? Odpowiedz Link
aadrianka Re: fantasie smoothing strapless 12.04.08, 10:57 Zamówiłam, przymierzyłam, odsyłam. Moje wymiary 76/97, zamówiłam 30G - obwód ciaaaasny (w spoczynku 61! w naciągu maksymalnym 73, musiałam mierzyć z przedłużką), miska niby akurat, nawet ciut przyduża, ale... Obwód zapięty na najluźniejszą haftkę w przedłużce wydaje się być za luźny, na środkowej z kolei ściąga cały stanik na dół. Tak, że dolna część miseczek zostaje pusta. Efekt "dekoltowy" żaden, miseczki są chyba dla mnie za płytkie, bo na dekolcie robi mi się pas startowy, zamiast cieszącej oko dolinki. Podtrzymanie mizerne, przy podskoczeniu całość zjeżdża na żebra. Reasumując - nie wiem, czy to wina modelu jako takiego, czy jeszcze nie jestem gotowa do miseczek usztywnianych. Zastanawiam się, co ma począć Freyowiec, szukający straplessa? Odpowiedz Link
lori_anna Re: fantasie smoothing strapless 13.04.08, 21:26 niestety u mnie to samo, ja przy wymiarach 73-96/97 tez zamówiłam 30g, mogę się zapiąc na najciaśniejszy, ale niestety stanik zjeżdza mi, a poza tym bułkuje lewa pierś (większa) a na prawą tak na styk i niestety ja u adrianki, luz w dolnej części miseczek, może tak jest uformowany? ładny bardzo, gładki i przyjemny, ale niestety nie pasuje :( ja też mam ten problem, choc muszę przyznać, że panache porcelain ma węzsze fiszbiny niz special occasion, spróbuję jeszcze 70g :) Odpowiedz Link
paulina.abc Re: fantasie smoothing strapless 23.06.08, 14:39 Właśnie chciałam zamówić Fantasie Smoothing i zastanawiam się właśnie czy ten strapless utrzyma mocno "ulegający grawitacji" biust ;-) i jeszcze mam dylemat z rozmiarem. Normalnie mam 32G Freya Jeanie (ale obwód jest luźnawy na najciaśniejszej haftce i miseczki "swobodne"), a Miss Mandalay CoCo mam 30GG i jest w miarę dobry :-) Czy 30G będzie "na oko" okej??? ;-D Odpowiedz Link
madzioreck Re: fantasie smoothing strapless 07.08.08, 20:11 Smoothing jest ciasny, ja miałam 81 po biustem, i 36G było w sam raz w obwodzie (nie wiem, jak po czasie). Utrzymał przy podskokach mój biust, również, niestety, poddający się mocno grawitacji. Odpowiedz Link
wieczorynka79 model Belle Bra by Fantasie (FA60) 25.03.08, 22:59 A co sadzicie o tym modelu? Odpowiedz Link
slim.fast Wieczorynko, 25.03.08, 23:32 powyżej Belle jest omawiana nawet kilkakrotnie, przejrzyj cały wątek, dziewczyny dzieliły się opiniami na temat tego modelu :-) p.s. ja właśnie zamówiłam, więc na razie nie pomogę. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Wieczorynko, 26.03.08, 00:41 Dziekuje.Nie wiedzialam,jestem nowa a Wy uzywacie skroty czyli samo Bella.Nie wiedzialam,ze to to to :) Przepraszam za zasmiecanie. Odpowiedz Link
aska01 OLIVIA 30.03.08, 23:34 Jest juz w galerii. Zamowilam 30FF, kierujac sie opisywana rozciagliwoscia nowszych modeli Fantasie, przy wymiarach 72/95, zwykle biore 32E). Owszem, zapne sie, ale ze swobodnym oddychaniem sa problemy, wiec mam nadzieje, ze sie rozciagnie. Bardzo ladnie wykonany stanik, ma taka klasyczna elegancje, polaczenie koloru kawowego z bladorozowym. Nieco marszczy sie koronka w gornej czesci miseczki, zakladam ze to dlatego, ze jestem typem Panache, i mam nadzieje, ze sie to ladnie dopasuje po rozciagnieciu. Ogolne wrazenie pozytywne. Odpowiedz Link
aska01 Re: OLIVIA - update 31.03.08, 21:09 Po jednym dniu noszenia: to byl dobry pomysl z mniejszym obwodem. Rozciaga sie. I niestety, nadal nieco marszczy. Odpowiedz Link
monia76 Asiu 03.04.08, 13:47 strasznie mi sie podoba ta Olivia, chetnie bym ja sobie zamowila, ale zupelnie nie wiem jaki rozmiar wybrac. mam freye RIO 30E (77/93), ale olivia ma ponoc luzniejszy obwod pod biustem. a jak z miseczka? masz porownanie z Rio? z gory dzieki za opinie. Odpowiedz Link
aska01 Re: Asiu 06.04.08, 23:09 Niestety, z Rio nie mam porownania, z Freyi mam chyba tylko Arabelke w rozmiarze 30F. Jesli Rio trzyma rozmiar, to Olivie mozesz wziac mniejsza w obwodzie i nosic z przedluzka, o ile kojarze Rio ma duze miseczki, wiec trzeba uwazac przy przeliczaniu. Prawdopodobnie cos okolo 28G, poprawcie, jesli sie myle. To jest bardziej typ Freyowy, jesli chodzi o fiszbiny - sa waskie, wiec stad mam wrazenie minimalnie wiekszych miseczek (nieco znika po podciagnieciu ramiaczek, za to stanik siega dosc wysoko wtedy). Podejrzewam, ze jesli pasuje Ci taki rozstaw fiszbin, to lepiej wziac rozmiar dosc regularny. Aha, to jest tez tak, ze obwod sie nieco rozciagnal na mnie, ale nadal go czuje. Odpowiedz Link
narcyza5 Re: Asiu 08.04.08, 19:22 nie ma czego zaniżać, fantasie rozmiaru 28 nie robi:( Odpowiedz Link
rockiemar ANNA 01.04.08, 15:11 Widzialam wlasnie na figleavsach. Wyglada na dosc mocno zabudowana, ale jest naprawde ladna i delikatna. Ktos wie cos wiecej? :) Odpowiedz Link
lori_anna Gabrielle różowa balkonik 01.04.08, 23:14 mam od niedawna (chyba z tydzień) wydaje mi się trochę rozciągliwa, bo już przepięłam się na środkowa haftkę (a zaczynałam od dość ściśle przylegającej najluźniejszej), choć bez zbytniego wysiłku mogłabym się zapiąć na najciaśniejszą, mam nadzieję, że nie będzie się dalej rozciągać, bo ja ją chcę ciągle nosić, jest śliczna, napatrzeć się nie moge ;) (mam 30G na 73-96/97) bardzo ładnie zbiera biust (taki efekt plungowy :) w balkoniku :) bardzo jestem z niej zadowolona :) a szczególnie z ceny za jaką ją upolowałam :) fiszbiny mogłyby być troszkę węższe (bardziej mi leżą freyowe), ale nie mogłam sobie odmówić i nie żałuję :) Odpowiedz Link
orange_juce Gabriella - Freya Pollyanna 05.04.08, 23:12 Jak ma się rozmiar miseczek Gabrielli, ale tej z zabudowanym boczkiem (6302) do polly? Nie bardzo wiem jaki rozmiar zamowic, a 32g z polly jest nieco za duze dla mnie Odpowiedz Link
wesoloo Mariette - wysokość boków? 06.04.08, 22:46 Witajcie, czy któraś z Was posiada może ten model i mogłaby dla mnie zmierzyć wysokość boków (idealne byłyby okolice 30G ;-) )? Chciałabym wiedzieć, czy nadaje się on dla "wysoko zawieszonego" biustu. Aha, znalazłam informacje, że jest on raczej rozciągliwy i większomiseczkowy - potwierdźcie proszę. Dziękuję i pozdrawiam, Odpowiedz Link
rockiemar CALLY full cup 08.04.08, 18:59 Staniki te przewijaja sie jeszcze po ebayu, wiec wole sie upewnic, ze miska rzeczywiscie jest tak duza, jak czekalam. Czy zamawiac dla mamy jej normalne E, czy jednak lepiej DD? Odpowiedz Link
rockiemar BRIDGETTE - basque 08.04.08, 19:20 Dziewczyny, prosze o pomoc... za chwile konczy sie aukcja, a ja nie wiem, co robic. Wlasnie widzialam bardzo tani basque Fantasie, w kolorze oberzyny, ale rozmiar 32DD :/ Czy skoro normalnie nosze 30F/28G, to w ogole jest sens go zamawiac? Przeciez takich rzeczy nie zaklada sie na co dzien, wiec moze noszony przez kilka godzin obwod 70 (przy moich 68cm) mnie nie zabije? ;) Odpowiedz Link
yaga7 Re: BRIDGETTE - basque 08.04.08, 19:29 Moim zdaniem zależy ile masz w pasie - czyli czy dużo mniej niż te 70 cm, czy w okolicach 70 cm. Jeżeli w okolicach 70 cm, sądzę, że powinien być dobry. Odpowiedz Link
rockiemar Re: BRIDGETTE - basque 08.04.08, 19:46 Hmmm... w pasie mam tak z 65cm. Ale pamietam, ze kilka lat temu (jak jeszcze nosilam 70-ki :p), mialam wlasnie basque jakiejs polskiej firmy i wcale nie byl na mnie za duzy... Nie wiem, co robic:( Odpowiedz Link
yaga7 Re: BRIDGETTE - basque 08.04.08, 20:03 Prawda jest taka, że basque i gorsety różnych firm różnią się. Ja mierzyłam Bridgette rozmiar standard dla mnie czyli 34F i nie dopięłam się w talii, bo jednak mam w niej trochę więcej niż te 75 cm ;) Dlatego moim zdaniem może być na Ciebie luźnawy. Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: BRIDGETTE - basque 08.04.08, 20:55 Ja mam na 67 cm w talii Bridgette w bliżej nieokreślonym rozmiarze (bez metki), na oko 32E, i spokojnie mógłby być węższy. Dla porównania - mam też Opulence'a 30F i jest OK. Uprzedzam, że ten basque ma usztywnienie takie raczej dla picu (dwie krótkie i miękkie fiszbiny pionowe) i nadaje się bardziej do poprawiania sobie humoru, ewentualnie wygładzania oponek i lekkiego spłaszczania brzuszka, a nie modelowania sylwetki. Centymetrów w talii ci on nie odejmie, nie ma szans. Odpowiedz Link
joankb jaki to model? 09.04.08, 13:37 Licytowany na allegro: www.allegro.pl/item343837384_fantasie_65f_przepiekny_65f_65f.html Co to jest? Odpowiedz Link
maggiore76 Re: jaki to model? 09.04.08, 19:22 Z tego co czytałam to dosyć ściśliwe Fantasie, też go obserwuję na ebay'u. Jest w tabeli prawdziwych obwodów ( po 2 miesiącach 65 rozciągnęło się do 74 cm. i chyba jest trochę plunge'owaty.) Marzę żeby mi się coś rozciągnęło tylko do 74 ;) Odpowiedz Link
joankb Re: jaki to model? 10.04.08, 12:08 Dzięki. Jak rozciągnęło się do 74 to nie dla mnie. Odpowiedz Link
rockiemar Belle - jaka miseczka? 13.04.08, 14:29 Jakiej wielkosci sa miseczki w Belle? Bardzo typowe, typowe, ale ciut mniejsze, czy typowe, ale ciut wieksze? Bo ja mam troche wieksze F i zastanawiam sie, czy brac F, czy FF... Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Belle - jaka miseczka? 13.04.08, 14:40 Na mój gust Belle ma nieco mniejsze miski, ale niewiele. Odpowiedz Link
rockiemar Re: Belle - jaka miseczka? 13.04.08, 14:58 Polyanna 30F ewidentnie bulkowala... Czy Belle 30F ma w takim razie szanse byc dobra? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Belle - jaka miseczka? 14.04.08, 09:14 Dla uproszczenia przyjmij, że Fantasie Belle i Freya Pollyanna mają zbiżoną wielkość misek. Chociaż Belle może być nieco mniejsza. Miałam je w róznych rozmiarach i trudno mi jednoznacznie porównać. Odpowiedz Link
rockiemar Re: Belle - jaka miseczka? 14.04.08, 09:17 Dzieki. W takim razie zamowilam FF :) Odpowiedz Link
darma13 Re: Belle - jaka miseczka? 16.05.08, 10:33 I co jak to FF wypadlo? Dobra jest ta miseczka dla Ciebie, bo tez zastanawiam sie czy brac F czy FF. Odpowiedz Link
ninamyers Prosze o pomoc w ustaleniu modelu 18.04.08, 12:13 Co to za model Fantasie? www.allegro.pl/item344306812_fantasie_nowy_sexy_stanik_na_duze_piersi_65_g.html Odpowiedz Link
limonka_01 Fantasie Serenity 18.04.08, 12:27 www.herroom.com/Fantasie-Serenity-Full-Cup-Bra,Fan001-6300,4.html Odpowiedz Link
ninamyers Fantasie Serenity wielko czy malo miseczkowiec??? 18.04.08, 12:41 Dzieki za szybka odpowiedz :) A czy wiadomo coś na temat miseczek w tym modelu? Mam Panache Tango Plunge Floral 30GG - pasuje super, ale juz Freya Ines 30GG byla za duza... Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Fantasie Serenity wielko czy malo miseczkowie 18.04.08, 13:00 Możesz przyjąć, że miski ma mniejsze od Freyi Ines. Odpowiedz Link
ninamyers Re: Fantasie Serenity wielko czy malo miseczkowie 18.04.08, 13:02 To super - wielkie dzieki jeszcze raz :) Odpowiedz Link
maggiore76 Belle fullcup obwód?? 18.04.08, 19:53 Sprawiłam sobie na ebayu na mój mocno podzieciowy mały biuścik belle fullcupa, licząc na ostrą korekcję a nade wszystko wąski obwód. Mam 68 pod 89 w i zakupiłam 30E, egzemplarz 2-go gatunku bez widocznych wad. No i właśnie rozciąga się do 80 cm. I tu pytanie do Was MOje Drogie czy ten typ tak ma , czy to właśnie dlatego został odrzucony??? Odpowiedz Link
slim.fast Re: Belle fullcup obwód?? 18.04.08, 21:34 Ponoć to zależy jeszcze od koloru, kolorowe się bardziej rozciągają, jak słyszałam. Np. moja fioletowa Belle full cup (obwód 32) aż do 90 cm :((( Odpowiedz Link
franca1 Fantasie Gabrielle Balcony 27.04.08, 17:05 Dziewczyny pomocy może któraś ma podobne wymiary i jest posiadaczką cudnej Fantasie Gabrielle Balcony - nie wiem na jaki rozmiar się zdecydować pod biustem 71/70 z tendencją spadkową (chudnę po ciąży) w biuście 92/93. I czy 109pln za Gabrielle to przyzwoita cena? (mam Panache Amelia 32E i jest akurat w miskach, zapieta najciaśniej jest luźna) Olga (15.01.2003) i Paweł (21.11.2007) Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Fantasie Gabrielle Balcony 30.04.08, 00:16 Mam Gabrielle, mam mniej pod biustem (67) i podobnie w biuście i 65FF jest idealne. Obwód raczej normalny, to ja noszę stosunkowo szerokie staniki (i zapinam na środkowe albo najciaśniejsze haftki ;). 109 zł to ok. 25-26 funtów - Gabrielle była taniej na Brastopie, ale ten stanik jest rewelacyjny i wart tej ceny. Odpowiedz Link
franca1 Re: Fantasie Gabrielle Balcony 30.04.08, 11:59 Dziękuję, mam nadzieję że trafiłam z rozmiarem bo właśnie zamówiłam 65FF i czekam aż dojdzie. Odpowiedz Link
sheilunia Conspiracy, jaki rozmiar? jakie fiszbiny? 28.04.08, 17:04 Dziewczyny-czy przy 77 pod biustem 70 w tym modelu nie będzie za ciasna? Czytałam, że jest bardzo ciasny, a nie chcę nosić przedłużki ;) Czy mając standardowy rozmiar 32G taki sam celować w tym modelu? No i jakie ma fiszbiny? Z góry dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Conspiracy, jaki rozmiar? jakie fiszbiny? 29.04.08, 22:57 Mam taki sam rozmiar i 32G jest OK. Obejdziesz się bez przedłużki. W 34 na pewno obwód by Ci latał. Fiszbiny ma raczej wąskie, ale bez przesady. Świetny stanik, pomimo że kształt piersi nie jest zbyt zaokrąglony. Odpowiedz Link
sheilunia Re: Conspiracy, jaki rozmiar? jakie fiszbiny? 29.04.08, 23:21 No to po długim weekendzie będzie mój :D Muahahaha <szatański śmiech maniaczki> Dziękuję pięknie za pomoc, najbardziej bałam się fiszbin, bo póki co mi tu wychodzi, że jestem jednak wąskofiszbinowcem ;) Kłaniam się nisko :DDD Odpowiedz Link
sheilunia Conspiracy-wrażenia 08.06.08, 13:10 Noszę już jakiś czas. Rozmiar okazał się trafiony, tak więc dla mnie był moim tabelkowym. Obwód na chwilę obecną (nie nosiłam go zbyt często) to 70 cm w stanie spoczynku i 86 przy max naciągnięciu, miseczki pasują świetnie. Nadaje się bardzo dobrze do wygarniania buł, bo jak już je wgarniemy, to ciężko im spod tego full cupa uciec ;) jest bardzo wygodny, czuję się w nim naprawdę pewnie i solidnie. Główna wada to zabójczo szerokie ramiączka 2,5 cm :/ ale za to są z mięciutkiego materiału i noszą się wygodnie. Stanik jest na pewno bardzo ładny i, mimo, że full cup, wygląda seksownie. jest to zasługą delikatnego materiału, ślicznych tłoczeń na dolnej części miseczki i koronki na górnej. Początkowo wystraszył mnie kształt biustu, wydawało mi się, że robi mi rakiety, ale pod bluzka wygląda to bardzo atrakcyjnie (tak przynajmniej twierdzi mój TŻ...), biust jest ładnie uniesiony. Mogę w nim skakać, biegać i fikać koziołki, wszystko trzyma się na miejscu. Pewnie nie będę kupować kolejnego full cupa, ale cieszę się, że jeden, i do tego tak wygodny i dobrze dopasowany, znalazł się w mojej kolekcji. Polecam :) Odpowiedz Link
roza_am Anna - jaki jest? 01.05.08, 16:07 Nie znalazłam na forum info o tym modelu. A to chyba jedyna balkonikowa oferta Fantasie od 30 do H. Co o nim wiecie: rozciągliwość, wielkość misek. No i generalnie czy uroda obrazkowa odpowiada realowi. Z góry dziękuję za info. Odpowiedz Link
adomix FANTASIE Eliza - czy ktoś go testował? 02.05.08, 21:40 Bardzo podoba mi się ten model i mam ochotę go kupić.Nie mam jeszcze żadnego staniczka Fantasie i nic o nich nie wiem.Jest rozciągliwy czy ścisły? Duże czy małe miski? Bardzo proszę o informację. Odpowiedz Link
bathilda Re: FANTASIE Anna 02.05.08, 12:52 Kolor honey - ciemniejszy beżowy. Obwód ciasny (na pewno dużo ciaśniejszy niż wszystkie Freye które kiedykolwiek mierzyłam). Miseczki dość standardowe. Materiał gładki, miły w dotyku. Ładna. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: FANTASIE Anna 02.05.08, 13:05 Do jakiego modelu porównałabyś Freya lub Fantasie miseczki? Odpowiedz Link
bathilda Re: FANTASIE Anna 04.05.08, 18:14 Miseczki są na pewno mniejsze niż Lucille/Phoebe i consortes. Mniejsze niż Arabella. Najbardziej podobne do Panache Fiesta (w kratę). Bo niestety więcej doświadczeń z Freyą nie mam - wszystkie to straszne luzaki (jedną Arabellę zostawiłam bo pozwoliłyście :)). Odpowiedz Link
roza_am Re: FANTASIE Anna 02.05.08, 14:16 Dzięki za info, bathilda. Dobra wiadomość z tą ciasnością - większy wybór miseczek. (Może jednak Fantasie ma coś dla mnie z urodziwszych modeli :)) Uroda - potwierdzasz to, co widać na obrazku. Cieszę się. Odpowiedz Link
magdalenak2 Re: FANTASIE Anna -JAKIE MISECZKI? 26.06.08, 20:19 czy przy 105 celować w miseczkę GG czy H(70)? Polly noszę 70H. Wydaje mi się ten model super pod białe bluzki. Odpowiedz Link
waiting_for Re: FANTASIE Anna -JAKIE MISECZKI? 06.07.08, 16:29 przy wymiarach 77/105 mam Annę 70H i jest idealna :) obwód ścisły, miseczki chyba zgodne z tabelą. świetna pod białe bluzki (nie to co Rio, którego nie lubię ;), gładka, ładna. tylko po całym dniu noszenia troszkę obciera na ramionach (a dokładniej te kwiatki na ramiączkach), ale niewiele. generalnie - polecam Odpowiedz Link
limonka_01 SOPHIE 04.05.08, 14:38 Fantasie Sophie kupiłam w rozmiarze 32G na 77/100. Kolor ivory w blado-zielone i blado-rózowe hafty w nieco staroświeckim stylu. Krój side-support z bocznymi fiszbinami. Obwód bardzo rozciągliwy, ramiączka niezwykle ciężkie do regulowania. Niestety miska mała. Na mnie za mała, a większych niz G nie ma. Poza tym ładnie zaokrągla biust i jest naprawdę przepiękny. Odpowiedz Link
kwiatek04 Eliza 04.05.08, 17:48 Czy Eliza jest bardzo zabudowana i dobrze zbiera piersi do srodka? Zastanawiam sie nad 80FF lub 80G przy wymiarach 88/111. Odpowiedz Link
charissa Smoothing Seamfree 06.05.08, 14:26 zna ktoś??? jak się zachowuje? jest ściśliwa? jest tylko do G, ale gdyby była ściśliwa mocno to bym zaryzykowała (rimini 65GG jest dobre i dość ładnie ściska, a normalnie noszę 30H) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Smoothing Seamfree - 4520 06.05.08, 23:41 Mam 32G Fantasie Smoothing moulded unpadded balcony (4520) i na moje 77/100 odbieram go jako rozciągliwca. Miska standardowa, ale dość wrażliwa na asymetrię. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Smoothing Seamfree - 4520 07.05.08, 07:11 Też mam 4520 32ff i 32g na moje 78/102 (oba dobre, oba z ebaya, może któryś ma źle wszytą metkę ;) ) i z kolei nie odbieram jako rozciągliwca. Chociaż z drugiej strony, jak normalnie noszę 34, to Fantasie biorę 32, bo wiem, że się bardziej rozciągają niż fayreformy. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Smoothing Seamfree - 4520 - i jeszcze jedno 07.05.08, 07:13 To jeden z moich absolutnie uwielbionych staników :) Śliczny kształt biustu, super podnosi, nie uwiera nigdzie i nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Mam nadzieję, że będą go produkować jeszcze długo, bo na pewno kupię kolejny egzemplarz, jak oba mi się zniszczą. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Smoothing Seamfree - 4520 - i jeszcze jedno 07.05.08, 09:43 Ha, ha, ha... a ja uważam, że ma fatalny kształt biustu, jest paskudny i jedyną jego zaletą jest wygoda. Miałam zamiar wstawić go do galerii, ale uznałam, że nie będę nadwyrężać estetycznej wrażliwości galeryjek ;-) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Smoothing Seamfree - 4520 - i jeszcze jedno 07.05.08, 12:41 hehe, no to może go cyknę do galerii, to zobaczysz. Ale na mnie z kolei nie leżą staniki, które leżą połowie Lobby, więc w sumie to nie jest nic dziwnego ;) Odpowiedz Link
charissa Re: Smoothing Seamfree 07.05.08, 08:17 dziękuję Wam za opinie. To ja na razie wyrzucam go z koszyka. Gdyby był ściśliwy to bym zaryzykowała. Ryzykuję poki co z inferno 32G, bo MUSZĘ miec tego typu stanik (miałam tango z avocado wcześniej). reszta w moim stałym 30 Odpowiedz Link
yaga7 Re: Smoothing Seamfree 07.05.08, 09:19 Mam tez Inferno 32g (oberżynowe, jeżeli to ma znaczenie). I o ile na początku ledwo się w nim zapinałam, to po paru użyciach rozciągnęło się. W każdym razie na pewno bardziej się rozciągnęło pod wpływem używania niż Smoothing (w których regularnie chodzę na fitness i nadal zapinam na najluźniejszą haftkę). Odpowiedz Link
yadrall Re: Rimini-full cup :) 08.05.08, 13:52 Wiele dziewczyn odadzalo ten staniczek,ale udalo mi sie go przymierzyc w sklepie i zamowilam taki sam na necie. I musze przyznac,ze jest super!!! SLiczny, mieciutki, pzezroczysty- cudenko!!! Jeszcze takiego okazu na moj niemlay biuscik (32G) nie widzialam. Jestem oczarowana! Polecam! PS. to ten niepopularny modek 1000,ale ja jestem zadowolona! Odpowiedz Link
roza_am Re: Rimini-full cup :) 08.05.08, 14:31 Rzecz w tym, że na 32G masz wersję podstawową. Ta opancerzona rozpoczyna się od GG. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Rimini-full cup :) 09.05.08, 19:49 roza_am napisała: > Rzecz w tym, że na 32G masz wersję podstawową. Ta opancerzona rozpoczyna się od > GG. Niezupełnie tak jest. Do G występują obie wersje fullcup 1000 i fullcup side-support 1010. Od GG pozostaje tylko klasyczny fullcup 1000 i do tego przy zapięciu zamiast dwóch haftek pojawiają się trzy. To dobra wiadomość, że są osoby, na których jednak fullcup 1000 nieźle leży. Odpowiedz Link
charissa Re: Rimini-full cup :) 09.05.08, 19:56 ja się też dopisuję :) jest mi w nim mega wygodnie. biust wysoko, tylko niestety za bardzo na boki. ale z bluzie czy swetrze wygląda fajnie. Tylko, że dziś mi zaczął bułkować ciutkę , ale może to dlatego, że jestem przed @ Odpowiedz Link
dbj4 Fantasie Lily G+ biały 13.05.08, 23:25 czy to zawsze full cup? Nie znalazłam tutaj przy tym modelu o tym informacji, ale coś podejrzewam, że fantasie ma wszystko w miseczkach G+ full capowe:) mnie interesuje 75J:) Odpowiedz Link
rockiemar co sie stalo ze stylistami Fantasie? 15.05.08, 00:44 Wlasnie przegladalam ofertw Lawton' s Lingerie, szukajac prezentu urodzinowego dla mamy i zachwycily mnie te szystkie stare kolekcje Fantasie. Modele bardzo klasyczne, gustowne, jednokolorowe, z delikatnymi haftami albo koronkami. I jakie piekne kolory! Nasycona, gleboka, butelkowa zielen, granat, mocny fiolet, delikatny niebieski - dlaczego nic takiego nie ma w obecnej ofercie? Bo w Lawton' s zostaly rozmiary w stylu: 30D, 36A i 40B :( Odpowiedz Link
m.arta.m Shannon a Gabrielle 18.05.08, 21:43 Jest taka sprawa... Gabrielle podczas mierzenia okazała się póki co moim stanikiem idealnym w kwestii kształtowania biustu. Czy w związku z tym ktoś może udzielić mi prawa do przypuszczeń, że Shannon też będzie w miarę dobra? Czy jeśli Gabrielle prawdopodobnie była dobra w 70FF (a Polly 70G), to jest jaki kowliek sens kupowania (okazyjnego) Shannon 70G z myślą o migrajci, która zdecydowanie powinna postępować albo też może okaże się, że da się już teraz jeszcze więcej upchnać, gdy będzie to G... Wiecie coś może nt. zachowań Shannon? Jedyne, co tu wyczytałam, to to, że u jednej z Forumek dobra była w rozmiarze takim, jak wszystkie inne dobre staniki (no tak, ale w moim przypadku nie istnieje jeszcze coś takiego jak jedyny słuszny rozmiar). Pomożecie? :) Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: Shannon a Gabrielle 18.05.08, 21:56 nie znam Gabrielle, ale wg mnie Shannon jest taka sama POD i W jak czarna Pollyanna, te same miseczki, ten sam obwód POD, ta sama lekka skłonność do rozciągania się - na 79/105 kupiłam kiedyś obie 34FF i obie zwężałam, teraz bym kupiła obie 32GG Odpowiedz Link
m.arta.m Re: Shannon a Gabrielle 18.05.08, 22:05 Dzięki za odpowiedź. A jak z kształtem piersi w Shannon? Wiem, że to zależy od kształtu i stanu samych piersi, ale skoro masz porównanie do Pollyanny, to może akurat... Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: Shannon a Gabrielle 18.05.08, 22:58 kształt właśnie wg mnie też podobny do Polly, ładnie zaokrąglony bez dziobów, rozstawiony naturalnie, czyli ani na boki ani wciśnięte w siebie kulki, taki "do przodu", no może piersi są ciut bliżej przy shanonn, ale minimalnie jest tylko jedna duża różnica, shannon na wyższy mostek o 2,5 cm więc miseczka na środku wyżej się kończy, na zewnątrz zaczyna się w tym samym miejscu, czyli Polly ma głębsze V a Shannon płytsze właśnie ubrałam je jeden na drugi dla porównania... no i Shannon nie jest taka mięciutka... Odpowiedz Link
m.arta.m Re: Shannon a Gabrielle 18.05.08, 23:18 Dziękuję Ci bardzo za te wszytskie informacje :) Odpowiedz Link
boochmenka Re: Shannon a Gabrielle 20.05.08, 08:31 W Polly kształt biustu jest bardziej okrągły, Shannon ma boczne wstawki dzięki temu ładnie zbiera biust z boków. Wg mnie Shannon ma większe miski i luźniejszy obwód od Polly. Odpowiedz Link
jana111 Shannon przeliczenie miseczki 20.05.08, 11:46 Jeśli Shannon 70FF jest idealna, ale obwód już w czasie mierzenia widać, że jest rozciągliwy, to co ja powinnam sobie kupić? Przy wymiarach 79/98 gdybym chciała 65 pod biustem to jaka miska? G? Czy GG (chyba nieistniejące :( Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: Shannon przeliczenie miseczki 20.05.08, 13:34 przelicza się wszystkie modele tak samo, 70FF to 65GG, zgodnie z tabelą rozmiarów brytyjskich Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: Shannon a Gabrielle 20.05.08, 13:43 no faktycznie, pomacałam się, Shannon rzeczywiście zbiera z boków, ale obwód przykładałam do czarnej Polly oba 75 i były bardzo podobne, może karmelowa Polly ściślejsza :) Odpowiedz Link
lawendowata Re: Shannon a Gabrielle 26.05.08, 18:46 Szukam stanika do podtrzymania boków - Shannon daje radę? :) Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: Shannon 27.05.08, 22:07 shannon trzyma boki (jeśli chodzi Ci o zbieranie do środka), ale jednak piersi lekko wystają poza boczną linię tułowia... chyba bardziej zbiera Willow, nie za piękny, ale dobrze trzyma (tani na ebayu, bardziej ściśliwy niż shannon i ma ciut większe miseczki, trochę stożkuje ale pod ubraniem jest ok) Odpowiedz Link
lawendowata Re: Shannon 27.05.08, 22:15 dzięki :) mam szeroki cyc i potrzebuję czegoś co go złapie z boku... oglądałam Willow, może obejrzę dokładniej :-) Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: Shannon a Willow - Almond 28.05.08, 08:27 Shannon ładniejszy, ale nie widziałam go na ebayu, a Willow jest i to tanio :) dokładniej opisałam go parę wątków niżej pod błędną nazwą Almond Floral (tak go nazwał sprzedawca) Na początku nie byłam przekonana do mojego Willowa, ale z dnia na dzień bardziej mi pasuje, a z boków praktycznie wszystko zbiera :) Odpowiedz Link
lawendowata Re: Shannon a Willow - Almond 28.05.08, 09:30 Kupiłam Willow za 14,95 funta :) Shannon właśnie widziałam w swoim rozmiarze... tiny.pl/nzv8 zobaczę jak się Willow sprawdzi, dzięki :) Odpowiedz Link
lawendowata Re: Shannon a Willow - Almond 11.06.08, 15:15 Przyszedł mój Willow i fantastycznie trzyma piersi, miska jest trochę za duża, ale trochę, więc chyba zostawię go licząc na lekkie wypełnienie... Stanik jest miękki, wygodny, nie drapie, ramiaczka szerokie, ale przeżyję :) na 76/92 kupiłam 65FF, bo takie rozmiary zwykle pasowały na mnie najlepiej... Wygląda trochę inaczej niż na zdjęciu z aukcji - jest bardziej hmmm ecru niż biały i ma te kwiatuszki blado-ciemnoniebieskie... Odpowiedz Link
natiknata Re: FANTASIE Jaipur Chilli kostium kąpielowy 20.05.08, 00:09 Witajcie. Odebrałam dziś przesyłkę (pierwszy zakup w sieci!) z kostiumem kąpielowym. Majteczki są ok, ale mam wątpliwości co do staniczka. Zamówiłam 32 GG. W Avocado mierzyłam Vodkatini w rozmiarze 32 H, miseczki były za duże. Wydawało mi się, że Fantasie i Freya mają podobną rozmiarówkę stąd rozmiar kostiumu, który wybrałam. Staniczek bardzo ładnie podtrzymuje biust, który pod bluzką prezentuje się rewelacyjnie, piersi patrzą do przodu i są wysoko umieszczone. Ale... Miseczki są elastyczne (oczywiście), no i przez to czasem robią się bułeczki nad miseczkami. Pytanie, czy w kostiumie kąpielowym mają prawo??? Będę wdzięczna za pomoc. Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: FANTASIE Jaipur Chilli kostium kąpielowy 20.05.08, 13:39 niestety ani fantasie ani freya nie mają podobnej rozmiarówki do siebie ani nawet same nie trzymają rozmiarówki we własnych modelach... jak zresztą i inne firmy co model/kolor to zgadywanka bułek być nie powinno w każdej wersji informacji o modelach i rozmiarach kostiumów szukaj w wątku "kostiumy kapielowe dla biusciastych", ostatnio często uzywany, więc na wierzchu możesz też wysłać zdjęcie do oceny do galerii Odpowiedz Link
natiknata Re: FANTASIE Jaipur Chilli kostium kąpielowy 20.05.08, 19:15 Dzięki, już zamówiłam 32H, bo dziś rano buły były ewidentne! Wielkie emocje, bo to pierwsze zakupy bielizny przez internet! :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jul-ti Re: FANTASIE Allure strapless a smothing strapless 20.05.08, 05:51 Czym sie różnią te dwa modele ? Odpowiedz Link
martulka_s Re: FANTASIE Allure strapless a smothing straples 20.05.08, 17:18 Oba są usztywniane (moulded) i oba mają wysoko zabudowany mostek i bezszwowe miseczki. Jedyną różnicą jest to, że allure ma pomiędzy miseczkami i na bokach koronkę (tył gładki), natomiast smoothing jest gładki w całości. Możesz je sobie dokładnie obejrzeć na zdjęciach w figleaves. Odpowiedz Link