Dodaj do ulubionych

Naj... balkoniki i plunge

09.03.07, 20:51
Idzie wiosna- wiec wkrotce nasze biusty "wyjda na swiatlo dzienne":) w zwiazku z tym- moze zbierzmy wjednym miejscu najwygodniejsze, najlepsze, najseksowniejsze i inne naj... naszym zdaniem staniki o kroju balkonika i plunge? Ja juz z wlasnych doswiadczen wiem, ze plunge to nie dla mnie (Tango z Avocado lezy na dnie szuflady:( A balkonika jeszcze nie mialam. Widzicie wiec, ze watek ten ma podloze czysto egoistyczne;) Moze dowiem sie od doswaidczonych stanikoholiczek, co warto nabyc...
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: Naj... balkoniki i plunge 09.03.07, 23:16
      balkonik: Fantasie Lily
      plunge/push-up: Panache Inferno
      • maith Re: Naj... balkoniki i plunge 10.03.07, 14:02
        Tylko że Fantasie Lily od G w górę, to już nie jest normalny balkonik, a coś
        raczej tak zabudowanego jak full cup. Wystaje spod większości dekoltów, zatem w
        rozmiarze od G w opisywanej roli niestety odpada. A ponieważ Fantasie ma
        rozciągliwe obwody, to wypadałoby kupić obwód mniejszy, czyli do tego
        nieszczęsnego G dobiją nawet osoby noszące normalnie zwykłe F.

Panache Inferno daje bardzo dramatyczny efekt. Biust jest w nim 2x seksowniejszy
        niż normalnie.

Mam oba i nadal problem dekoltów nierozwiązany. Teraz chyba będę strzelać w
        kierunku Tango Plunge :)
        • limonka_01 Re: Naj... balkoniki i plunge 10.03.07, 14:57
          Muszę zaprotestować!
          Fantasie nie zawsze ma rozciągliwe obwody. Zależy, w którym modelu. Rimini
          owszem jest rozciągliwy, ale balkoniki Belle i Conspiracy są dość ścisłe. Lily
          nie nosiłam tylko przymierzałam i nie wypowiem się.
          Podobnie Freye, jedna rozciągnęła mi się bardzo a inna trzyma jak stal.
          • kasica_k Re: Naj... balkoniki i plunge 10.03.07, 17:50
            To samo chcialam napisac. Rimini mi lata, a Conspiracy zebra
            lamie! Lily jest akurat gdzies posrodku. Do tej pory jedyna firma,
            ktora nie zaskoczyla mnie scisloscia obwodu, jest Kalyani -
            wszystkie, ktore mam, sa rozciagliwe.
    • brzuchalek Re: Naj... balkoniki i plunge 10.03.07, 11:32
      Póki co mogę sie podzielić co najwyżej milością :) Przyszłam, zobaczyłam i
      pokochałam: Aubade Bahia half cup i Freya Arabella plunge. To miłość w ciemno,
      wielbię je po cichutku :)
    • brzuchalek Re: Naj... balkoniki i plunge 10.03.07, 11:43
      Tak dalece w ciemno, ze nawet nie wiem, czy Bahia w ogóle występuje w moim
      rozmiarze, ze o większych nie wspomnę. No cóż, kocham ją za urodę :)
      • kasica_k Re: Naj... balkoniki i plunge 10.03.07, 12:53
        Z firmami typu Aubade trzeba uwazac, bo czesto nie uznaja rozmiaru
        DD, co powoduje, ze ichnie E rowna sie brytyjskiemu DD (chwala
        figleaves za to, ze to odnotowuje).
    • masaiimara Balcony bra 10.03.07, 11:59
      Hmmmm.... Po pierwsze- chyba powtarzam za Kasicą i jej Stanikomanią, bo o balkonikach i plunge Ci tam dostatek;) Kasico- zrozum....:) A po wtóre- zerknęłam na Fantasie Lily i zgłupiałam już kompletnie- Kasico o poradę proszę- czym różni się balcony bra od full cup balcony bra??? Tzn. ze stopniem zabudowania miseczki to sie domyslam. Ale chodzi mi o to, czy full cup tez sie nadaje do eksponowania dekoltu?? I jesli plunge nie dla mnie, bo za "kuse" i biust mi sie wylewa, to czy powinnam strzelac raczej w full cup'a??
      • kasica_k Re: Balcony bra 10.03.07, 12:30
        Zobacz na watku Fantasie, tam sie o roznych typach Lily rozpisywano - ja mam
        tylko balcony. Twor pod tytulem "full cup balcony bra" to taki lamaniec nazewniczy - w Rimini oznacza to po prostu dosc zabudowany stanik, ale o inaczej skrojonej misce, bardziej zbierajacej z bokow i podajacej do przodu niz w full cupie. Czyli wieksze zabudowanie niz w balcony, ale funkcja zachowana.

A co do dekoltu w full-cupach - to juz mocno zalezy od konkretnego dekoltu i full-cupa. Jesli chodzi o glebokie dekolty typu "V", to z takich nawet balkoniki wylaza - tylko plunge ma szanse. A z dobrze dobranego
        rozmiarowo plunge w zasadzie nic sie wylewac nie powinno, wiec moze nie
        ograniczaj sie z gory do full cupow.
    • masaiimara Panache Inferno czy Freya Retro Plunge?? 31.03.07, 15:42
      Dziewczyny, który polecacie jako wiosenne wsparcie dekoltu??:) I gdzie w internetowych sklepach warto kupić? Może któraś z Was zrobiła już wywiad? Ja co prawda jeszcze nie uderzyłam na brytyjskie sklepy, bo muszę najpierw załatwić sobie odpowiednią kartę, ale... może to będzie dodatkowa motywacja (poza kuszeniem Kasicy na Stanikomanii:)
      • limonka_01 Re: Panache Inferno czy Freya Retro Plunge?? 31.03.07, 17:29
        Freya Retro Plunge rozczarowała mnie. Przeszkadza mi w nim to, że jest za wysoki
        pod pachami (ja z tych krótkoramiączkowych jestem) i fiszbiny kłują mnie po
        boczkach (miska nie jest za mała), nie lubię mieć na biuście gąbki, a z przodu
        mam wrażenie jakby biust chciał się wyrwać na zewnątrz. Jest jak wysokie obcasy,
        które wkłada sie na wielkie wyjście, by dobrze wygladać, a w domu z
        przyjemnością zrzuca w kąt. Spróbuję jeszcze innych plunge, np. Freya Mitzy lub
        Fantasie Anais, zanim całkiem zrezygnuję z tego kroju.
    • yaga7 Re: Naj... balkoniki i plunge 31.03.07, 16:22
      Co do plunge:
      Mam Avocado Tango i jest OK. Ale marzy mi się Inferno w kolorze aubergine....
      Z Brastopu mi idzie czerwone Flirtelle Minx i zobaczymy jak ono się będzie
      sprawować :)
      • masaiimara Re: Naj... balkoniki i plunge 31.03.07, 16:28
        Heh, co do Tango Avocado to- nie powale nim nikogo tej wiosny;) Zajrzyj do Galerii:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka