Dodaj do ulubionych

Parszywa Teoria Maith

18.05.07, 11:09
Gdyby ktoś nie wiedział, Parszywa Teoria znajduje się w wątku "Biuściasta szuka stanika" i brzmi tak:

"Po znalezieniu idealnego stanika mamy ochotę zakupić go sobie natychmiast we
wszystkich kolorach i wtedy okazuje się, że właśnie ten wspaniały model powoli
znika ze sprzedaży, bo istnieje już od wielu lat, tylko my wcześniej nie
wiedziałyśmy, że produkują go w naszym rozmiarze. Znikanie rozpoczyna się
oczywiście od naszego rozmiaru, niezależnie od tego, jaki rozmiar nosimy ;-)"

I kurka! potwierdzam, że jest to prawda! Wypatrzone, wymarzone i ścigam, a tu oczywiście albo nic, albo owszem, znajdzie się, ale nie w moim rozmiarze. Piekło i szatani!
Ale i tak nadzieja umiera ostatnia... może jeszcze znajdę (zakład, że akurat wtedy, jak nie będę miała forsy :p)
Potwierdziło się komuś?
Obserwuj wątek
    • limonka_01 Re: Parszywa Teoria Maith 18.05.07, 11:16
      ananke666 napisała:

> Potwierdziło się komuś?

w 100%

Te najciekawsze staniki zawsze są w innych rozmiarach, tylko nie w moim.
      Zwłaszcza te w okazyjnych cenach. Na szczęście nie jestem już taka głupia, aby
      kupować jakikolwiek rozmiar, byle był ładny. Bo jak jest ładny, ale
      niedopasowany rozmiarowo, to po włożeniu przestaje być ładny.
    • besame.mucho Re: Parszywa Teoria Maith 18.05.07, 11:48
      Oczywiście.
      Miętowa Freya Retro. Kolorowe Zety (nigdy sobie chyba nie daruję, że jak odkryłam ten stanik, to jego błękitna i żółta wersja już daaawno zniknęły ze sklepów). Prosta, czarna Freya Drew wiązana na szyi.
      • carmelli Re: Parszywa Teoria Maith 18.05.07, 22:43
        jak to "blekitna i ZOLTA wersja"????

to ja narzekam, ze juz nie ma nigdzie tej co widzialam w galerii i na dodatek
        ciezko mi szukac, bo jestem rozmiarowo na granicy, a Ty mi mowisz, ze byla
        jeszcze ZOLTA?????

ze tez szlag...

poplacze sobie za tym, czego nie widzialam nawet, ale umiem sobie wyobrazic...
        chlip..
        • limonka_01 tylko mnie nie zabijcie... 18.05.07, 22:56
          ... ale te linki do dowód na dowód że Teoria Maith jest prawdziwa
          cgi.ebay.co.uk/BLUE-AMETHYST-EMBR-FANTASIE-FREYA-ZETA-BALC-BRA-34D_W0QQitemZ280114571571QQihZ018QQcategoryZ14221QQrdZ1QQcmdZViewItem
          cgi.ebay.co.uk/GREEN-EMBROIDERED-FANTASIE-FREYA-ZETA-BALC-BRA-34D_W0QQitemZ280114575719QQihZ018QQcategoryZ14221QQrdZ1QQcmdZViewItem
          • carmelli Re: tylko mnie nie zabijcie... 18.05.07, 23:00
            no wlasnie jestem dokladnie tam samo:)

ale co to za rozmiary:(((

ehhh, lepiej moze bylo nie wiedziec?;))
          • zazulla Re: tylko mnie nie zabijcie... 18.05.07, 23:12
            A mnie sie wydaje, ze ona byly przez chwile w Bellissimie nawet.
            • carmelli Re: tylko mnie nie zabijcie... 18.05.07, 23:17
              tak, tak.. dobij lezacego, dobij...;))))

sa na stronie Freyi, obejrzalam sobie

pocieszam sie, ze w koncu kiedys zrobia cos rownie pieknego, a jak nie oni, to
              ktos inny:)
            • limonka_01 za parę miesięcy 18.05.07, 23:32
              A ja się zastanawiam, które z aktualnie dostępnych modeli za parę miesięcy staną sie obiektami godnymi pożądania, których przebrane rozmiarówki będa nas irytować na wyprzedażach i aukcjach. Stawiam na Arabelki, Freya Tia też staje się takim coraz rzadszym okazem.

PS. Zazullo, Freya Zeta w kolorze Aqua była całkiem długo w Bellisimie. Jakiś jeden egzemplarz na wyprzedaży wisiał sobie i wisiał, a ja nawet nie zainteresowałam się jego rozmiarem.
              • kasiamat00 Re: za parę miesięcy 18.05.07, 23:41
                > A ja się zastanawiam, które z aktualnie dostępnych modeli za parę miesięcy
                > staną sie obiektami godnymi pożądania, których przebrane rozmiarówki będa nas
                > irytować na wyprzedażach i aukcjach.

Retro plunge czekoladowe. Malinowe pewnie też (już staje się coraz rzadsze).
                Panache Anastasia i Alexandria. Satin Chic.
    • ananke666 Re: Parszywa Teoria Maith 18.05.07, 15:10
      Ciekawam, czy Parszywa Teoria Maith będzie miała w moim przypadku odsłonę specjalną. Niedawno założyłam konto mbankowe i dopiero co złożyłam zamówienie na karty do niego, więc całkiem możliwe, że coś fajnego w moim rozmiarze pokaże się akurat przed otrzymaniem karty i zniknie z chwilą, kiedy ją aktywuję.
      Teoria jest genialna w swej prostocie i perfidii zarazem.
      • kasiamat00 Głupie pytanie ;) 18.05.07, 16:15
        Do Annanke - a można wiedzieć, czego konkretnie szukasz? Bo domyślam się, że na
        65F, więc jakbym przypadkiem znalazła szukając czegoś dla siebie, to mogę
        informować.
        • ananke666 Re: Głupie pytanie ;) 18.05.07, 16:39
          Wcale nie głupie :) Szukam Panache Verity w czerni, Fantasie Conspiracy (najlepiej śliwkowy, w ostateczności granatowy - zobaczyłam go w galerii w kolorze damson i umarłam na miejscu - na ebayu 1 sztuka, fuksjowa... może bym i kupiła, tylko czekam na karty...) - to są te, które znikają ze sprzedaży. Fantasie Lily - balkonik najlepiej w burgundzie, ale mogę zastanowić się nad innym, byle nie jasnym. Wszędzie go było pełno i się zbył. Innych też szukam, ale już nie tak szaleńczo pożądliwie ;) No i niestety pewną rolę gra cena, muszę szukać nieco taniej, najlepiej tak do 15 funtów, max 20. Chociaż, gdybym ujrzała Conspiracy w wersji damson, to rozsądek poszedłby w siną dal, po uprzednim zatłuczeniu młotkiem. Gdyby ktoś go znalazł przed otrzymaniem kart, chyba szukałabym litosiernej pośredniczki, która go kupi dla mnie, a ja zwrócę kasę i będę sławić po wsze czasy, amen.
          • kasiamat00 Re: Głupie pytanie ;) 18.05.07, 16:53
            ananke666 napisała:

> Wcale nie głupie :) Szukam Panache Verity w czerni, Fantasie Conspiracy
            > (najlepiej śliwkowy, w ostateczności granatowy - zobaczyłam go w galerii w
            > kolorze damson i umarłam na miejscu - na ebayu 1 sztuka, fuksjowa... może bym
            > i kupiła, tylko czekam na karty...) - to są te, które znikają ze sprzedaży.

Conspiracy śliwkowe mam w rozmiarze 65E i w nim nie chodzę, bo za małe :( Jak
            chcesz, to mogę Ci przesłać - jak ma się kurzyć u mnie w szafie, to może i u
            Ciebie. Nad tą fuksjową wersją z ebaya się zastanawiam od dawna, ale zawsze
            znajdzie się coś ciekawszego. W każdym razie przyjmuję, że jest zaklepane dla
            Ciebie :)

Jeśli chcesz coś fioletowego, to też na ebayu wisi od dawna Cally - na obrazku
            jest full-cup, ale jak się przeczyta opis, to wychodzi, że to jednak balkonik.
            Też ładny, tylko chyba zimniejszy odcień fioletu niż Conspiracy.

> Fantasie Lily - balkonik najlepiej w burgundzie, ale mogę zastanowić się nad
            > innym, byle nie jasnym. Wszędzie go było pełno i się zbył.

Jeszcze ze dwa-trzy miesiące temu zdarzało mu się pojawiać na ebayu w wersji
            zarówno burgunowej, jak i stalowej. Wtedy ja klęłam na brak karty, inne zakupy,
            znikanie itd.

W każdym razie - będę się rozglądać. Jutro wyjeżdżam na ponad tydzień (w
            końcu...) i raczej nie będę online (tzn. raczej na pewno nie będę łazić po
            sklepach internetowych, ebayu itd., pocztę może uda się kiedyś sprawdzić), ale
            potem chętnie pomogę w polowaniu. Powodzenia!
            • ananke666 Re: Głupie pytanie ;) 21.05.07, 23:45
              Kasiamat - chętnie bym wzięła od ciebie, ale forsa wychodzi mi galopem... we wszystkich kierunkach :/ Czekam na zakupy i zastanawiam się, czy aby rozmiar dobry będzie...
          • kasica_k Re: Głupie pytanie ;) 18.05.07, 17:06
            Ja tez mam taki zakup niedościgły: Fantasie Intrigue ciemna zielen. Na lawtonsie
            zostalo jakies nedzne D czy cos, i nigdzie, ale to przenigdzie tego stanika juz
            nie ma :)

Za to Conspiracy zlapalam granatowe. Strasznie ciasne w obwodzie ale pikne.
            Damsona tez bym chciala, ale sie w moim rozmiarze skońcował...
          • kasiamat00 Annanke! 18.05.07, 17:14
            Patrz!

cgi.ebay.co.uk/FANTASIE-BALCONY-BRA-30F-BNWT-DAMSON_W0QQitemZ320057479260QQ
            Podobno pan(i?) wysyła tylko do UK, ale ten stanik wisi już tak długo, że chyba
            warto napisać maila, czy nie wysłałby do Polski i ile taka przyjemność by
            kosztowała. Najwyżej odpiszą, że się nie da.
            • ansil Re: Annanke! 18.05.07, 17:38
              z jukej do belgii placilam juz od 1.50£ do 4£
              a jurop to jurop, zawsze bedzietyle samo z wysp..
              i tak na marginesie jescze nikt mi nigdy wysylki za granice nie odmówil..
              • ansil Re: Annanke! 18.05.07, 18:05
                zapytalam- i tak musimy poczekac, zeby potwierdzili, ze wysla do PL..
          • ansil no problem ananke.. 18.05.07, 17:34
            jak ci pasuje ten z ebaya, to ja ci go moge zakupic paypalem a kase mi oddasz na
            mbank przelewem.. z wysylka do PL na bank nie bedzie problemu..
            • ananke666 Re: no problem ananke.. 18.05.07, 17:46
              W mordę jeża! jakim cudem on tam jest, skoro x razy wpisywałam różne rzeczy w wyszukiwarce na ebayu codziennie od kilku dni i za diabła go tam nie było?! I jak teraz wpisuję, też nie widzę? Widocznie trzeba tam wiedzieć o szukaniu coś, czego ja nie wiem :/ Korzystałam z tej ogólnej wyszukiwarki, ze strony głównej. Ansil, rany kota, naprawdę zrobiłabyś to? Byłabym ci wdzięczna straszliwie, odkąd go zobaczyłam na Limonce, jestem na niego bezwzględnie chora i żądza posiadania mnie pożera. Zapłaciłabym ci oczywiście natychmiast!
              • ansil Re: no problem ananke.. 18.05.07, 17:50
                ok jak powiedzialam nie ma problemu.. tyle tylko, ze dowiem, czy do PL wysla..
                masz gg? jak masz to ci wyslalam nr moj na poczte..
                • ananke666 Re: no problem ananke.. 18.05.07, 17:56
                  Mam! Teraz muszę odejść od kompa na jakąś godzinę (dziecko), ale potem będę mogła jeszcze siąść. Jak tylko wrócę włączam gg!
              • satia2004 Re: no problem ananke.. 18.05.07, 17:56
                ananke666 napisała:
                > Korzystałam z tej ogólnej wyszukiwarki, ze strony głównej.

I w tym tkwi błąd. Wyszukiwarka na głównej stronie sprawdza tylko tytuły a nie
                treść aukcji. Jeżeli szukasz konkretnego modelu a jest on wymieniony w treści a
                nie w tytule to go nie znajdzie.

Musisz kliknąć "Advanced Search" poniżej i pod polem gdzie wpisujesz treść
                zaznaczyć opcję "Search title and description".

• kasiamat00 Re: no problem ananke.. 18.05.07, 18:01
                Bo tam trzeba zaznaczyć takie pole "All items including shop inventory items" -
                na głównej stronie go nie ma, ale w wynikach wyszukiwania jest w tej tabelce po
                lewej na dole. Zaznaczamy, klikamy na "show items" i dziwimy się, ile tego jest.
                Nie widziałaś 80% staników w Twoim rozmiarze na ebayu :)

Gdyby zaś tego pola nie było w tabelce, to należy kliknąć w link "customise
                options displayed above".

Też przeżyłam mały szok jak odkryłam tę opcję na ebayu :) Miłego wgapiania się w
                monitor i ślinienia się przez najbliższe dwie godziny!
    • veev Re: Parszywa Teoria Maith 18.05.07, 18:12
      > Potwierdziło się komuś?

a jakze.
      panache heaven, w dowolnym kolorze, 34FF albo 34G. mam 36E i 34F, ale mi w tzw.
      miedzyczasie schudl obwod i urosla miska. nie ma ktoras z Was na zbyciu? ;)

v.
      • kasica_k Re: Parszywa Teoria Maith 18.05.07, 18:32
        Ja mam. Chcesz czarne 34FF? Na mnie miska przymalawa. Noszony malo, sprzedam
        niedrogo :)
        • veev chce! :) 19.05.07, 00:27
          zaraz pisze na priv.

v.
      • maith Re: Parszywa Teoria Maith 18.05.07, 18:39
        Panache Heaven było pierwszym wzorcem dla mojej... ekhem... teorii :)
        Ze sklepów właśnie znikało, ale dało się je jeszcze upolować na e-bayu. Może
        nadal się da?
    • jana78 Re: Parszywa Teoria Maith 21.05.07, 21:01
      To ja mam jeszcze jedną historię na potwierdzenie istnienia spisku: jak już
      znalazłam idealny rozmiar to zaszłam w ciążę i w ciągu miesiąca moje piersi
      postanowiły powiększyć się o 3 miseczki... No i jaki ja mam teraz mieć idealny
      rozmiar? Taki tymczasowo-ciążowy czy lepiej czekać na koniec ciąży i karmienia,
      bagatela z 1,5 roku?
      A ja bym chciała już teraz mieć szafę pełną nowych, ślicznych i dopasowanych!
      • maith Re: Parszywa Teoria Maith 21.05.07, 21:38
        Ciąża i karmienie, to okres, w którym kobiety szczególnie chętnie niszczą sobie
        piersi złymi stanikami. Nie możesz do tego dopuścić. Dobierz sobie teraz dobry
        stanik na aktualny rozmiar, a jak będziesz miała karmić, to zerknij na karmniki,
        ze szczególnym uwzględnieniem niedrogich i bardzo różnych propozycji Melissy:
        www.melissa.com.pl
        (wklikujesz się w "dla karmiących")

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka