Dodaj do ulubionych

stalo sie.....

13.06.07, 11:21
Obserwuj wątek
    • butters77 Re: stalo sie..... 13.06.07, 11:23
      Ekhm.. Co się stało?:)
    • aguchniak86 Re: stalo sie..... 13.06.07, 11:23
      aaaa za szybko enter;p;p
      no wiec stalo sie..stanik 70FF zrobil sie za maly;/;/ a juz myslalam ze skoncza
      sie niespodzianki stanikowe..az boje sie myslec...dziewczny do ktorego roku
      zycia rosna piersi??? bo ja mam 21 rozmiar JUZ 70G i nie wyobrazam sobie ze w
      wieku 25 bede miala np K :(
      • zazulla Re: stalo sie..... 13.06.07, 11:31
        To sobie wyobraz, pojutrze koncze 25 lat i przechodze z K na L [w polskiej
        rozmiarowce].

Piersi rosna w zaleznosci od hormonow, od predyspozycji do tycia. Ja biustonosz
        zaczelam nosic w wieku 11 lat i biust rosnie mi systematycznie, nie bylo
        wielkiego boom. Tyle, ze ja tez systematycznie tyje a od 5 lat wcinam hormonki.
        Jesli biust nadal Ci rosnie to znajdz powod, moze podobny do mojego? A moze
        poprostu piersi wracaja na odpowiednie miejsce i stad przymale miseczki?
      • butters77 Re: stalo sie..... 13.06.07, 11:31
        Kiedyś był taki wątek o naszych "biuściastych biografiach" - i wynikało z niego
        głownie to, że... nie ma reguły;) U mnie chyba ok. 19/20 roku życia biust
        osiągnął swój "dorosły" rozmiar - ale w tym samym czasie zaczęłam brać pigułki i
        piersi stały się jeszcze większe (kiedy odstawiłam pigułki na jakiś czas, biust
        zmalał do F/FF, z pigułkami mam G).

Nie sądzę jednak, żeby do 25 roku życia Twój biust jeszcze "rósł" jak u
        nastolatki (czyli z roku na rok coraz więcej) - więc nie martw się. Jeśli Cię to
        pocieszy, to powiem Ci jeszcze, że dobrze, że znasz swój rozmiar już teraz, bo
        oszczędzisz swoim piersiom katorgi i deformacji. A poza tym w dobrze dobranym
        staniku 70G naprawdę nie wydaje się takie wielkie:)
      • mamusia1999 Re: stalo sie..... 15.06.07, 16:21
        historia podobna do innych tutaj:
        w liceum "normalne" 75B, tak do ukonczenia studiow w zasadzie. potem wielka
        milosc i pigulka=slub w ciasnawym 75C. pierwsza ciaza rozpoczeta 80E i
        karmienie zakonczone 80D (po drodze w trakcie karmienia 85E). druga ciaza
        rozpoczeta 80F, zakonczona 95G. to bylo trzy lata temu - teraz pod biustem mam
        80 a miseczke nadal G.
        kusi mnie troche ale trzeciej ciazy unikam, bo mi nawet brytyjskiej rozmiarowki
        zabraknie.
        ale moj biust w D jest przy mojej (ostanti zredukowanej do normalnej w sensie
        medycznym) tak egzotyczny, ze moze mi kasa chorych zaplaci za zmniejszenie.
        prawde mowiac do rozmiaru sie nawet przyzwyczailam, ale "zwisu" nie trawie.
    • aguchniak86 Re: stalo sie..... 13.06.07, 11:39
      piersi zaczely mi rosc jak mialam 9 lat, bylam pulchna;] zaczelam nosic stanik
      po walkach z moja mama ( ona mnie zmuszala , ja nie chciala;p) w wieku lat 10;]
      zaczeam od 75 B w 6tej klasie podstawowki mialam juz 75D, znacie to:szerokie
      podkoszulki garbienie sie etc, wszystko to przerabialam..liceum: to bylo juz 75E
      hehehe po czym schudlam ( ale dalej do koscistych nie naleze;p) i wrzucilam na
      siebie 70F ktore w klasie maturalnej okazalo sie za male...pierwszy rok studiow
      to plasterki hormonalne i rozmiar w dalszym ciagu 70FF ( tego zeby po formonach
      mi urosly nie zauwaxylam ) no i teraz koniec drugiego roku....70 G, problem tkwi
      w tym ze jestem stosunkowo szczupla w brzuchu ( uda to juz inna historia) i mam
      154 cm wzrosyu wiec u mnie piersi wydaja si ooogromniaste;/
      • catsumi Re: stalo sie..... 13.06.07, 12:52
        A ja znowu jeszcze w ósmej klasie mialam nieduże piersi i marzyłam o
        większych :))) Zazdrościłam koleżankom które takie miały i marzyłam że też mi
        sie powiększą... ;) Potem w liceum zrobiło sie z tego D i byłam zadowolona
        chociaż wtedy ze stanikami D był jeszcze duży problem. Po liceum zaczęłam brać
        pigułki i nagle zrobiło sie z tego E. Brałam może z 4 lata i po odstawieniu
        piersi już nie wróciły do mniejszych rozmiarów. Teraz mam 26 lat i w
        brytyjskiej rozmiarówce 30 FF (nawrócone z 75 E) i mam nadzieję ze już tak
        zostanie tzn że więcej nie urosną... :)))
        • marysia103 Re: stalo sie..... 14.06.07, 22:45
          No to ja też dorzucę swoją historię:) Piersi zaczęły mi rosnąć, gdy już
          straciłam nadzieję, że kiedykolwiek będę je mieć, bo dopiero w wieku 14 lat.
          Oczywiście na początku byłam przeszczęśliwa, ale szybko okazało się, że one nie
          mają zamiaru przestać. W wieku 24 lat nosiłam fatalnie dobrane 75D, oczywiście
          było dużo za małe, teraz to wiem, ale wtedy nie przyszło mi do głowy, że mam
          większą miseczkę, a już na pewno nie wpadłabym sama na pomysł ze mam mniejszy
          obwód. Tkwiłam w tym marazmie, mimo że przez dwa lata pracowałam w firmie
          produkującej polską bieliznę i tam pani konstruktorka o zgrozo na mnie
          dopasowywała ten rozmiar 75D!!! Ale wracając do wątku, rozmiar moich piersi
          zmienił się drastycznie po urodzeniu dziecka i zakończeniu karmienia. Piersi
          widocznie się zmniejszyły, niestety ciąża, karmienie i wcześniejsze lata w źle
          dobranych stanikach zrobiły swoje:( Dziś mam na sobie Tango Plunge 70E i jestem
          bardzo zadowolona z mojego biustu w tym staniku.
          • maheda Re: stalo sie..... 14.06.07, 23:20
            > obwód. Tkwiłam w tym marazmie, mimo że przez dwa lata pracowałam w firmie
            > produkującej polską bieliznę i tam pani konstruktorka o zgrozo na mnie
            > dopasowywała ten rozmiar 75D!!!

Rany boskie! :((((((
            • kasica_k Re: stalo sie..... 14.06.07, 23:55
              Ale moze to w koncu wyszlo na dobre? No bo skoro dopasowywano 75D na biuscie,
              dla ktorego odpowiednie jest 70E, to moze w efekcie uszyto dobry biusciasty
              stanik na osoby, ktore kupuja 75D, choc powinny 70E :)
              • in_di_ra Re: stalo sie..... 15.06.07, 20:42
                W wieku 9 lat zaczęłam nosić zerówkę, z roku na rok nosiłam większy a kiedy w
                piątej klasie dostałam okres zaczęła sie rozpacz... rozmiarów nie pamiętam, ale
                po dokładnym niedawnym zmierzeniu z 90d/e zrobiło sie 80H i wyżej - w zależności
                od firmy.
                swoją drogą, byłam dziś na Puławskiej - świetny sklep:) rozmiarówka tylko do H
                ale bardzo miła i kompetentna pani :)
    • aguchniak86 Re: stalo sie..... 22.06.07, 11:20
      :(:(:( dzis zamiast "wyciagac" piersi spod pach musialam je upychac :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka