violent_bride Re: Moja droga do forum 02.08.08, 13:32 U mnie zaczęło się od szukania stanika pod sukienkę ślubną - tak trafiłam do Atutu, gdzie mnie uświadomiono, że noszę za duży obwód. Jednak ponieważ panie przygotowały mi b. przylegający do ciała stanik- trochę zniechęciłam się do małych obwodów. Ostatnio przeczytałam artykuły w WO i Olivii i tak trafiłam tutaj :) Wczoraj przesiedziałam bite 4 h czytając :) Mam nadzieję na wielkie stanikozmiany :) Odpowiedz Link
wera9954 Re: Moja droga do forum 02.08.08, 14:47 Mi polecono Lobby na mydziewczyny.pl i mi się tu spodobało. I nareszcie przestałam nosić 70F kupione u p. Hani. 70F (polskie) było za luźne w obwodzie i przyciasne w miseczkach. Dobrze, że nie podano mi 70D, tak jak chciałam. Teraz już wiem, że powinnam nosić 65FF. Odpowiedz Link
end.of.world11 Re: Moja droga do forum 02.08.08, 19:14 tylko się nie śmiejcie- mnie na lobby pokierował mój partner ;) byliśmy na imprezie działkowej u znajomego, ja poszłam spać w staniku. Rano oczywiście piersi swobodnie dyndały sobie poza biustonoszem, zapięcie miałam pod bokiem itp. Panicznie zaczęłam go poprawiać, mój chłopak to zobaczył i stwierdził, że jego dobra znajoma ma stanikową manię i może mi pomóc w doborze czegoś lepiej pasującego. Okazało się, że on ma Stanikomanię w czytniku RSS i dał mi namiary na bloga. Rzuciłam okiem, ale prawie rok miałam opory przed zmianami. Do kupna nowej bielizny zmusił mnie wyjazd do UK (ze starych polskich zabrałam tylko dwa komplety). I wtedy 'przeprosiłam się' ze Stanikomanią, a stamtąd na Lobby już bliziutko :)) teraz nie straszne mi są działkowe imprezy i spanie w staniku, bieganie, podskoki itp cała czwórka (mój kochany facet, moje piersi i ja) jesteśmy szczęśliwi ;) Odpowiedz Link
d0nia Re: Moja droga do forum 02.08.08, 19:26 przez artykuł w Wysokich Obcasach:) i jestem do dzisiaj... głónie podczytuję bo się dokształcam:) ale Bóg zapłać za to forum!!! d. Odpowiedz Link
bacha1979 Re: Moja droga do forum 02.08.08, 19:44 A ja czytałam forum karmienie piersią, jako, że przez równe 7 miesięcy karmiłam ssakuna mego. No i tam spotkałam niejaka bathildę (która nawiasem dawała mądre rady), pod jej postami była sygnaturka, która mnie urzekła. No i jestem.:) Odpowiedz Link
evolet Re: Moja droga do forum 03.08.08, 01:24 Wysokie Obcasy -> Stanikomania -> Lobby :D Odpowiedz Link
coco.nut Re: Moja droga do forum 03.08.08, 01:29 Ja chyba ostatecznie też z Wysokich Obcasów, ale linki do LB widuję tu i ówdzie w różnych sygnaturkach... Bywają tu dziewczyny, które kojarzę z róóóżnych forów gazetowych, które również odwiedzam regularnie i nawet nieco bardziej się udzielam. No i w ogóle "na Gazecie" jestem już całkiem długo, a na LB dopiero kilka miesięcy :))) Odpowiedz Link
dziudziulek początek drogi allegro 03.08.08, 08:44 kupiłam na allegro stanik do karmienia i po kilku dniach doszłam do wniosku, że chyba jest za mały w miskach. Tabelki bezlitośnie pokazywały, że nie ma prawa być za mały, a większa miska na mój obwód w biuście będzie za duża. (na 74/106 kupiłam 85D). I tak grzebałam na allegro, grzebałam i znalazłam u jakiegoś sprzedającego tabelkę brytyjskich rozmiarów i poradnik jak dobrze się mierzyć. Był też chyba link do kalkulatora mariski. Nie jestem w stanie wszystkiego odtworzyć; pamiętam jedynie, że klikałam jak wściekła w poszukiwaniu odpowiedzi, co jest nie tak z moim nowym stanikiem. Z kalkulatora mariski na lobby było już bardzo blisko. I tak już tu, przepraszam za wyrażenie, kibluję. Wyrok wydaje się nie mieć końca. Odpowiedz Link
airia Re: Moja droga do forum 03.08.08, 09:08 Ja tu trafiłam przez mojego M. :) Pewnego dnia kiedy wyciągał łapkę do moich cycuszków i usłyszał to co przeważnie: "Nie rusz bo bolą" zamiast zrobić smutną minkę stwierdził: "Kup Ty sobie wreszcie jakiś dobry stanik a nie gnieciesz je ciągle w za małym". Kazał mi usiąść przed komputerem i poszukać informacji o właściwym dobieraniu stanika. I tak trafiłam tutaj :) Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Moja droga do forum 03.08.08, 10:20 Ja jakies 5 lat temu (czyli kiedy podlaczyli mi na stale net) zaczelam szukac metod na "porost piersi" ;) Tak trafilam na forum Wieksze Piersi. Tam dowiedzialam sie, ze jest mnostwo dziewczyn z tym samym "problemem" co ja i przez to zaczelam traktowac moj maly biust jako cos normalnego :) Po tej mojej przemianie na forum pojawila sie Maith, ktora zaczela nam tlumaczyc jak sie powinno prawidlowo dobierac biustonosz. Zaciekawilo mnie to. Zalogowalam sie na lobby i...stwierdzilam, ze nie mam co tu szukac, bo tu same biusciaste... Dopiero, kiedy naprawde doszlam do tego, ze i ja moge skorzystac z lobby w poszukiwaniam moje idealnego stanika, zadomowilam sie tu na dobre :) W ogole to Maith powinna dostac jakis medal za cierpliwosc, bo naprawde ciezko bylo nam zrozumiec, ze skoro 70a jest na nas za duze, to jakim cudem wypelnimy 60d ;) Odpowiedz Link
iczanka Re: Moja droga do forum 12.08.08, 20:36 Jakiś rok temu na gazecie trafiłam na linka do Stanikomani, szukając informacji o firmach szyjących staniki, bo moje ówczesne niema-takiego-rozmiaru 70F zrobiło sie za małe. Weszłam, przeczytałam, skonstatowałam, że to o mnie..i zaczęłam podczytywać bloga i LB. Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: Moja droga do forum 12.08.08, 21:43 ja z któregoś dzieciatego forum. chyba żółtego bardziej :-) znalazłam temat o biustach i stanikach, a ze chwilę wcześniej desperacko usiłowałam kupić coś dla siebie - zostałam tu trzy dni i czerwone oczy i nie wiem, co robiło wtedy moje dziecko. Ale przetrwało :-) Odpowiedz Link
zblazowana Re: Moja droga do forum 13.08.08, 09:54 dawno temu, będąc na broszce, przejrzałam artykuł annulli "Alfabet nie kończy się na D" bez większego zainteresowania, bo "przeciez ja nie mam dużego biustu" i umknęła mi cała idea. jakiś czas później trafiłam na artykuł w WO i kliknęłam w lobby. i się załamałam... że za dużo treści, bałagan, ja nic z tego nie kumam, w ogóle fora są bez sensu. na szczęście na stanikomanii sa obrazki :D:D:D przekonały mnie oczywiście biusty tygodnia, łyknęłam podaną przez kasicę teorię w temacie mierzenia i ruszyłam na zakupy. po zakupieniu pierwszej maskaradkowej polki zrozumiałam jaka byłam wczesniej durna i leniwa, przeczytałam cała stanikomanię jednym tchem i jak mi się skończyła treść, to juz byłam w nałogu i dotarłam jeszcze raz na lobby. tym razem wiedząc z grubsza o co chodzi i szukając praktycznych informacji. no i wreszcie, po miesiącach oporów i pokonywania własnego lenistwa, wsiąkłam na amen. i bardzo mi z tym faktem dobrze :D mojemu biustowi tym bardziej :D Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: Moja droga do forum 13.08.08, 12:37 Ja miałam problem z bólem piersi, tłumaczyłam go sobie tym że po prostu taki mój urok, bolą bo rosną, bo cykl, bo są nadwrażliwe... A biuścik mój bardzo miękki i kompresowalny był od zawsze i mimo że jeszcze nastolatka ze mnie to już się martwiłam że mało jędrny, że obwisa itd. Krzywd które wyrządziło mi to gąbkowane 80D nigdy nie zapomne, bo jeszcze (ponad pół roku w dobrym staniku) walcze z tymi okropnymi bułami podpachowymi:( W końcu, zmęczona tym, ze nie mogę ćwiczyć na wfie z bólu, tym że chłopak ciągle narzeka że nawet mnie dotknąć nie może bo piszcze, tym że stanik potwornie niewygodny i trzebabyło go ciągle poprawiać... wpisałam w gugle "jak dobrać stanik" czy coś w tym stylu, trafiłam na Stanikomanie, biusty tygodnia mnie olśniły!, czytałam i czytałam, sama sobie wyliczyłam rozmiar, wyszło mi wtedy 70F, od razu znalazłam na intymna.pl i zakupiłam swój pierwszy dobry stanik, nie był to jeszcze strzał w dziesiątkę ale zawsze lepiej niż 80D. Potem ze Stanikomani weszłam na lobby i tak mnie to wkręciło ze od tamtej pory siedzę tu codziennie:D i mam już nie jeden prawie dobry a 6 dobrych staników:) Dzięki dziewczyny!:) Moje piersi teraz wyglądają się i czują o wiele lepiej niż rok temu, a to przeciez jeszcze nie koniec:D Odpowiedz Link
nanafaza Re: Moja droga do forum 13.08.08, 14:49 Już nie pamiętam gdzie to dokładnie było - może sklep internetowy, może jakiś artykuł, w każdym bądź razie poszukując karmnika w rozmiarze 75F ;) pod jednym ze zdjęć przedstawiających super bawełniany wygodny biustonosz do karmienia ;) znalazłam komentarz jednej z forumek: "jak można w czymś takim katować biust?" a pod spodem link do stanikomanii.. A stamtąd od razu na Lobby. Szkoda, że nie pamiętam, która z Was to była :) Dziękuję :) Odpowiedz Link
rudolfina24 Re: Moja droga do forum 13.08.08, 15:11 Ja podobnie jak duża część forumek trafiłam tu przez Stanikomanię Kasicy. Szukałam w googlach sklepów z bielizną w "gigantycznym" rozmiarze 70F, bo zauważyłam, że E robi się jakieś ciasnawe. O miseczce F w stacjonarnych sklepach nie słyszeli, więc chciałam sprawdzić czy taki rozmiar w ogóle istnieje. Na stanikomani okazało się, że owszem :) Istnieje! A potem było Lobby i dobór odpowiedniego rozmiaru :) Odpowiedz Link
mi1971 Re: Moja droga do forum 08.09.08, 21:39 Ja też "wpadłam" dzięki blogowi Kasicy. Dokładnie w okresie kiedy trwał konkurs na Blog Roku, jakiś push-up łaskaw był beznadziejnie obgryźć mi pierś, która się w nim nie mieściła. Namiętnie czytałam blogi uczestniczące w konkursie nie spodziewając się, że znajdę taki skarb: blog będący balsamem na realne rany :) Odpowiedz Link
tumtum Re: Moja droga do forum 03.09.08, 11:11 Trafiłam z urody - kiedyś kruszyzna (chyba) wywołała burzę stanikową i w odpowiedziach pojawiło się dużo ciekawych linków . To w połączeniu z mierzeniem 10 niepasujących 75C i po otrzymaniu katalogu Atlantica z BARDZO szczupłymi modelkami skłoniło mnie do zaryzykowania w brastopie:)Jeszcze wcześniej chyba też tu rzuciłam okiem, ale wtedy potraktowałam informacje wybiórczo, tzn. zwiększyłam tylko miseczkę i nie byłam zadowolona z efektu, więc o lobby zapomniałam. Od ok. roku noszę dobre staniki, czuję się o niebo lepiej i ładniej, nawet teraz, kiedy jestem w ciąży i mój rozmiar ciągle się zmienia. Znalazłam tu mnóstwo cennych i mądrych rad i jestem za to ogromnie wdzięczna:) Odpowiedz Link
esmaya Re: Moja droga do forum 03.09.08, 15:07 stwierdziłam pewnego pięknego dnia, że potrzebuję ładnego nowego stanika, więc wyguglałam sobie odpowiedzi na "jak dobrać stanik" i tak trafiłam na stronę mariski. przeczytałam od deski do deski, uświadomiłam się i mamę przy okazji:] no i się posypało jestem tu:) Odpowiedz Link
the_mariska Re: Moja droga do forum 08.09.08, 21:52 Jejku, jak to miło się dowiedzieć, że ktoś jednak tą moją stronę czyta, a nie tylko wpisuje wymiary w kalkulator, a potem się dziwi że mu rozmiar nie pasuje ;)) I że z tego czytania nawet coś wynika. Bardzo to budujące, naprawdę :) Odpowiedz Link
velika Re: Moja droga do forum 03.09.08, 16:59 Przez dobrze ostanikowaną siostrę, która dostała bzika na punkcie staników;) W momencie, kiedy moje 75C przestały mieścić upychane pod pachami piersi, też się zainteresowałam. I z 75C zrobiło się 65FF:) Odpowiedz Link
ycik Re: Moja droga do forum 08.09.08, 23:12 Ja trafiłam dzięki artykułowi w WO i bardzo się cieszę, bo wygody w dobrym staniku nic nie jest w stanie zastąpić ;) Odpowiedz Link
hanelore Re: Moja droga do forum 09.09.08, 10:02 Witam! Ja trafiłam po artykule "Bunt Biuściastych" w Olivii. Byłam tylko na czerwcowym zjeździe w Warszawie. Potem zniknęłam z powodów rodzinnych ale wracam. Brakowało mi Was. Może i ja się jeszcze na coś przydam. Wczoraj widziałam, że rozwija się niemieckie forum Busenfreundinen. Gratulacje dla naszych niemieckich Biuściastych. Hanelore Odpowiedz Link
sheilunia Z forumScience Fiction... 09.09.08, 10:17 zarażona przez Martvicę. Do końca życia będę wdzięczna :D Odpowiedz Link
everest16 Re: Moja droga do forum 12.09.08, 22:05 Trafiłam tutaj z gazetowego forum o ciąży. W wątku o stanikach do karmienia któraś z dziewczyn podała link do forum, nie pamiętam kto to był ale bardzo jej za to dziękuję. Odpowiedz Link
iv-o Re: Moja droga do forum 12.09.08, 22:28 Moja była długa, najpierw kuzynka bez nacisku wspomniała, że po muszę dobrze stanik dobrać, bo to najważniejsze no i biust się w ciąży powiększył i powiedziała krótko o LB, a potem bathilda mnie skierowała przy okazji rozmowy o stanikach na forum Karmienie Piersią. Odpowiedz Link
sanna-ho Re: Moja droga do forum 13.09.08, 03:21 A ja tu już kiedyś byłam, i nie pamiętam, jak trafiłam. Zniechęciły mnie wówczas: nazwa i zajawkowe napisy na górze forum - że to forum dla "biuściastych", że dla tych, co mają problem ze stanikami itd. Ja nie miałam przecież dużego biustu ani żadnych problemów ze stanikami - 75 C w każdym sklepie można dostać, w różnych kolorach i krojach. Ale doczytałam wówczas, że chodzi o zmniejszenie obwodu i zwiększenie misek - i, hmmm, na kolejnych zakupach nabyłam 70 D :)))) A wiosną na moim ulubionym kocim forum ( www.forum.miau.pl ) pojawił się interesujący wątek o stanikach.... Tym razem temat zgłębiłam bardziej, i na pierwszy raz wyszło 65 FF, a potem zaczęło migrować w stronę H :))) Odpowiedz Link
margo13ak Re: Moja droga do forum 22.11.08, 13:59 Na forum trafiłam na początku drugiej ciąży - zdaje się, że kołatały się we mnie jakieś zaczątki zdrowego rozsądku stanikowego - bo przy zwiedzaniu wszelkich podręcznych sklepów z bielizną nie dałam sobie wcisnąć żadnego obwodu powyżej mojego noszonego wtedy 80 - schudłam w ciąży, a biust zrobił mi głupi numer - i ze 104cm skoczył do 114... Moje ówczesne 80E/F zrobiło się ewidentnie małe we wszystkie strony, obwód miałam na szyi (schudłam!) i czułam się w ulubionych wtedy stanikach jak w chomącie do wyrafinowanych tortur ściskania piersi i wieszania mi całego ich ciężaru na ramionach... I taka wściekła po dyskusjach z paniami w bieliźniakach (chciałam 75G, ewentualnie jakieś większe 80F) usiadłam do komputera - i dłubałam w Google, Książkach telefonicznych, teleadresonie i w ogóle gdzie popadło w poszukiwaniu warszawskich sklepów z dużymi rozmiarami. Wpadłam na Lobby, poprzeglądałam podstawy i kalkulator (oczywiście, zaliczyłam typowy spadoszczęk i wytrzeszcz na widok wyliczonego rozmiaru - 34H) - nie miałam wiele czasu - wytypowałam sobie trzy sklepy i zaczęłam od Grochowskiej - ale nie od Atutu - tylko od sklepu przy Kickiego, gdzie też pani miała "dobierać rozmiary" - i po wymęczeniu mnie przez pół godziny stwierdziła, że nic z tego... Skończyła się jej rozmiarówka (polska - wtedy jeszcze miałam mgliste pojęcie o różnicy) na 75H, a buły z białych worków do obojczyków wyłaziły każdą stroną... Kolejny przystanek to Avocado - i efekt Creole 34H, oraz mój zachwyt podszyty przerażeniem - "O, Boże, ja ten biust mam teraz prawie w zębach! Au, jak to gniecie!" (86 pod biustem), potem Satine i dwa kolejne staniki... A potem zasiadłam wreszcie do komputera bez opierania biustu na biurku i przez kolejne dwa miesiące przekopywałam się przez skarbnicę wiedzy Lobby... i Allegro - a teraz mam 6tyg. córkę i jestem stanikoholiczką całym sercem...i całą szufladą ;-). Już planuję, co kupię, jak przestanę karmić... I jestem tu codziennie, choć rzadko się odzywam - Pozdrowienia i podziękowania dla wszystkich Forumek! Odpowiedz Link