Dodaj do ulubionych

Just Peachy

16.10.07, 23:59
Na Listkach zauwazylam biustonosze firmy Just Peachy za jedyne 10 funtow [bez
promocji]. Rozmiarowka do G. Mnie osobiscie nie interesuje taka rozmiarowka,
ale wiekszosc z Was sie zalapie.

www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=JP-1031
Obserwuj wątek
    • veev Re: Just Peachy 25.10.07, 12:52
      Zaryzykowalam czarny 34G, jako dodatek do zamowienia w sumie, zakladajac, ze 15
      funtow za komplet to niewiele, a czarny stanik zawsze sie przyda.

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Obwod bardzo scisly (mialam problemy z
      zapieciem sie), miski akurat (mam 81/108-109). Miekki, wygodny, koronka mila w
      dotyku. Miski trzyczesciowe, podszyte mniej rozciagliwa siateczka. Szorty tez w
      sumie fajne, choc dosc wysokie. Ladnie ksztaltuje piersi (nie robi dziobow, nie
      rozpycha na boki) - u mnie o wiele lepiej, niz Arabella, ktora przyszla w tej
      samej paczce.

Jesli chodzi o jakosc - nie wyglada wprawdzie na stanik, ktory bedzie sluzyl
      przez 10 lat, ale jest calkiem OK (na pewno na poziomie tanszych marek
      brastopowych lub powyzej). Po paru praniach doniose, jak sie zachowuje w noszeniu.

I na pewno kupie sobie jeszcze bialy zestaw, tylko musze sie zdecydowac, co
      robie z reszta listkowego zamowienia.

v.
      • bajgla Re: Just Peachy 02.01.08, 00:03
        Mam biały i czarny, oba 65F (na 67/90).

Biały jest troszkę bardziej rozciągliwy od czarnego, co do którego zgadzam się z veev, że jest bardzo ścisły. W czarnym zapinam się na najluźniejszą haftkę, w białym na środkową.

Wielkość miseczki wydaje mi się standardowa. W porównaniu do Arabelki, która przyszła w tej samej paczce ;) jednak trochę gorzej kształtuje moje piersi, ale nie jest to jakaś duża różnica.

Bardzo mi się podoba koronka, zwłaszcza w białej wersji.
      • marioladabr Re: Just Peachy do veev 02.04.08, 21:15
        I jak se sprawuje po paru miesiącach - napisz coś więcej!
      • boziaj Re: Just Peachy 03.04.08, 11:10
        a mają wąskie czy szerokie fiszbiny?
      • magda-fl Re: Just Peachy 13.04.08, 13:33
        veev napisała:

> Zaryzykowalam czarny 34G, jako dodatek do zamowienia w sumie, zakladajac, ze 15
        > funtow za komplet to niewiele, a czarny stanik zawsze sie przyda.
        >
        > Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Obwod bardzo scisly (mialam problemy z
        > zapieciem sie), miski akurat (mam 81/108-109). Miekki, wygodny, koronka mila w
        > dotyku. Miski trzyczesciowe, podszyte mniej rozciagliwa siateczka. Szorty tez w
        > sumie fajne, choc dosc wysokie. Ladnie ksztaltuje piersi (nie robi dziobow, nie
        > rozpycha na boki) - u mnie o wiele lepiej, niz Arabella, ktora przyszla w tej
        > samej paczce.
        >
        > Jesli chodzi o jakosc - nie wyglada wprawdzie na stanik, ktory bedzie sluzyl
        > przez 10 lat, ale jest calkiem OK (na pewno na poziomie tanszych marek
        > brastopowych lub powyzej). Po paru praniach doniose, jak sie zachowuje w noszen
        > iu.

Jak się sprawuje stanik po dłuższym użytkowaniu? I czy te koronki bardzo się
        odznaczają pod ubraniem?
    • katinkova Re: Just Peachy 03.01.08, 02:46
      Potwierdzam, te modele są strasznie ciasne.
      W 65(30) po 3 minutach dretwieja mi rece, dla mamy zamowilam 70(32) i jest tak
      ciasny jak mój 65 od M&S.
      Na dodatek nierozciągliwe. Wyglądają na to, że raczej materiał się szybciej
      spierze i wyblaknie niż rozciągnie się ten obwód.
      Próbowałam ręcznie go naciągać żeby jednak dało się go nosić - za 10 funa nie
      chciało mi się odsyłać ;) - ale efekt jedynie taki że ręce drętwieją po 10
      minutach od założenia ;)
      Wg mnie wart swojej ceny, fasony ładnie trzymają biust (ten dla mamy z
      wszystkich dla niej kupionych wyglądał najlepiej).
      • chrumpsowa Re: Just Peachy 03.01.08, 09:23
        Mam czarny Just Peachy rozmiar 32FF (za male miski mimo wydawaloby sie
        prawidlowego dobrania, bo mam 97 cm "w"). Stanik mnie rozczarowal. Nie jest zly,
        ale z bliska nie powala, ma brzydkie, szerokie ramiaczka. No i moj nie jest
        scisly :(. Lajtowo zapinam sie na najciasniejsza haftke przy moich 76 cm.
        Uprzedzam, ze nie mam jeszcze znalezionego "mojego" rozmiaru. Calkiem
        prawdopodobne, ze powinnam 65(30) nosic. :(((
    • missmurder Re: Just Peachy 03.04.08, 11:31
      Dzięki zazulla za info. I dziękuję reszcie za komentarze :)
      Zaryzykowałam i zamówiłam beżowy - pod jasne bluzki się nada. O ile będzie
      pasować ;) Najwyżej się sprzeda :D
      • ada1 Re: Just Peachy 13.04.08, 13:22
        Jak sądzicie, czy mając pod biustem 72 cm mam szansę na wbicie się w 30 Just
        Peachy?
        Panache i Freya 30 są dla mnie o.k. ale skoro Just Peachy to takie ściśliwce
        może powinnam zamówić 32?
    • rockiemar miseczki 25.04.08, 16:46
      Jakiej sa wielkosci? Bo ja z moim polowkowym rozmiarem (30F 1/2:))
      jak zawsze mam problem czy lepsze bedzie 30F, czy FF (Polyanna np.
      jest na mnie dobra FF).
    • sheilunia Re: Just Peachy 25.04.08, 17:07
      Kupiłam niedawno od forumki, nówkę z metkami i jestem zadowolona. Mój
      standardowy rozmiar 32G okazał się super. Obwód moim zdaniem bardzo ścisły,
      zapinam się na najluźniejszą hafkę i mi ciasno. Ramiączka faktycznie szerokie,
      mi osobiście to nie przeszkadza, bo najważniejsze, że wreszcie mi wygodnie.
      Fiszbiny raczej wąskie (mi celują akurat w środek pachy), z przodu przylegają do
      mostka. Do tego staniczek jest całkiem ładny i widać, że nie rozciągnie się za
      szybko. Do tego dochodzi szalenie atrakcyjna cena. Nie jest to towar luksusowy,
      ale zalet ma dużo :)
    • villanden Re: Just Peachy 26.04.08, 11:10
      Wczoraj przyszla przesylka- zaplacilam 10,8 funta dzieki znizce z
      www.wow-coupons.co.uk/search.php?Search=figleaves (dziekuje
      schaetzchen! :-) )
      Kupilam wersje biala, rozmiar 30G (moje wymiary to 71/95-6).
      Nie mam porownania do innych modeli, ale lezy CHYBA dobrze, jakosc
      wydaje mi sie niezla- za to na moim biuscie sprawia wrazenie
      zabudowanego, mostek ma ponad 9cm a "boczek" pod pacha jakies 10.
      Ramiaczka dosyc szerokie (2,2 cm)
      Hafty odznaczaja sie pod biala bluzka, ale mi to nie przeszkadza :-)
      Generalnie nie jest zle :-)
    • marioladabr Re: Just Peachy 15.05.08, 13:53
      Kupiłam śliczny, koronkowy w brzoskwiniowym kolorze. Moje wymiary to
      73/93 a stanik jest w rozmiarze 30F. Jest ścisły i fiszbiny uwierają
      mnie jeszcze na mostku, ale bardzo ładnie trzyma. Koronka trochę
      sztywna, ale po moczeniu w płynie do płukania troszkę lepiej jest.
      • olivka_01 Re: Just Peachy 09.07.08, 11:57
        Kilka dni temu dostałam Just Peachy underwired lace balconette bra w kolorze
        czarnym o rozmiarze 30e. Przeczytałam opinie klientek na figleaves (polecam to
        rozwiązanie) stwierdzające, że miseczki w tym modelu są mniejsze niż standardowe
        i obwód jest ścisły --> wszystko prawda. Często nosze 60tkę a w tym modelu , co
        prawda nosiłam go może godzinę więc nie miał prawa się rozciągnąć, zapinam się
        na ostatnią haftkę. Staniczek jest dość zabudowany co na lato nie jest najlepsze
        i przypomina mi jeden z modeli triumpha Amourette , który mam przerobiony pode
        mnie, z resztą bardzo wygodny :) Jednakże materiał nie umywa się do triumpha...
        Niestety "koronka" jest bardzo gruba i okropnie gryzie:-( Podkreślam , że go
        nie prałam bo chcę go zwrócić więc może to by coś pomogło. Jednakże pranie
        raczej nie pomoże na bardzo grube i sztywne fiszbiny, które mnie (raczej
        chudzielcowi) wbijają się niemiłosiernie w ciało :-( Ogromnie żałuję , wciąż
        się zastanawiam czy go zwracać... Ceny są bardzo kuszące , ale odbija się to na
        jakości materiałów aczkolwiek wydaje mi się , że nie jest to rozciągliwiec i jak
        już pisałam miseczki raczej odrobinę mniejsze od standardowych , chociaż ja to
        już się pogubiłam w tym co jest standardowe a co nie ...
        • sheilunia Re: Just Peachy 09.07.08, 12:38
          Z mojego doświadczenia wynika, że pranie pomaga na tę drapiącą koronkę. Obwód
          jest solidny, wpisywałam się tu w maju, a nadal zapinam się na najluźniejszą
          haftkę i czuję przyjemne ciśnięcie. Z wpijaniem się fiszbin od początku nie
          miałam żadnego problemu. Miska faktycznie jest ciut mniejsza od fantasie w tym
          samym rozmiarze i balkoników frei, ale nie na tyle, żeby kupować większą
          (przynajmniej w moim przypadku - w innych stanikach zdarza się, że mam odrobinkę
          luzu, tu jestem na granicy, której jednak cały czas nie przekroczyłam ;) ). Co
          mi się podoba najbardziej - ciasny obwód (też nie radzę go dodatkowo zaniżać,
          ale jest naprawdę fajnie ciasny po długim użytkowaniu). Cena jest bardzo
          zachęcająca, stąd stanik awansował na mojego domowego ulubieńca. Świetnie trzyma
          jest bardzo wygodny.
          Niestety nie jest to super jakość, koronka jest stosunkowo gruba i wyraźnie
          odznacza się pod bluzkami. Ramiączka podobnie jak we Frei (dojrzewam do
          przerobienia). Za tę cenę nie spodziewałabym się luksusów, ale mam solidny,
          wygodny stanik, w którym mogę fikać koziołki, skakać, biegać ;) i nie jest
          zabudowany po szyję :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka