angella456 Czy przy wymianie też trzeba prosić o signed for? 16.04.08, 11:38 Czy sami z siebie tak wysyłają? Bo trochę mnie martwi ten zapowiadany strajk naszej poczty, zdecydowanie wolałabym, żeby mi podczas niego przesyłka nie przepadła. Odpowiedz Link
schaetzchen Re: dzięki:) n/t 16.04.08, 13:07 A to "signed for" to to samo, co "recorded"? Bo o "International Recorded Delivery" poprosiłam, ale nie wiem czy dobrze :( Odpowiedz Link
sybilla777 płacenie kartą w Bravissomo 17.04.08, 11:55 Zrobiłam zamówienie i jestem na stronie płacenia i jakieś to dla skomplikowane. Najpierw chcą jakieś "voucher code" i za bardzo nie wiem o co chodzi, czy to trzeba wpisać nr karty? Tłumacz elektroniczny nie chce mi pomóc i nie tłumaczy. Odpowiedz Link
asia.asz Re: płacenie kartą w Bravissomo 17.04.08, 12:55 omijasz jesi dobrze zrozumialam to jest to na zasadzie bonu (prezentu) i wtedy te dane bierzesz z bonu, nie wiem jak lepiej wytlumaczyc Odpowiedz Link
sybilla777 PILNE, PILNE, PILNE, ODPISZCIE PROSZę SZYBKO!!! 17.04.08, 12:58 Co to jest ten "voucher code" na górze przed płatnością, bo to jakieś dziwne, zawsze piszę normalnie, że card no, więc czy to jest to samo. Wisi mi zamówienie, dlatego pilnie potrzebuję odpowiedzi. Z góry dzięki Odpowiedz Link
sybilla777 dzięki:) 17.04.08, 13:09 Ale jestem inteligenta. Tak to jest jak się robi zakupy w pracy i przy okazji milion innych rzeczy. Faktycznie opuściłam to i przeszła mi płatność. Odpowiedz Link
aniazawieja jak długo może trwać realizacja zam. "on order"? 17.04.08, 14:47 zamówiłam kilka rzeczy i nie zauważyłam, że jedna pozycja jest "on order" i teraz się zastanawiam jak długo będę czekać? Zwykle po tygodniu od zamówienia wyjmowałam bielizną z paczki a teraz... Czy któraś z Was zamawiała z Bravissimo coś, czego nie było na stanie i musieli to dopiero ściągnąć? Odpowiedz Link
lalkanieduza Re: B R A V I S S I M O 18.04.08, 15:48 Niedobre Bravissimo. Zamówiłam Panache Lilly w dwóch rozmiarach, żeby od razu przymierzyć oba i nie tracić czasu na wymiany i wyszłam na tym jak Zabłocki na mydle. Przysłali na razie tylko jeden. Nie dość, że nie mogę ich porównać, to jeszcze pewnie zapłacę dwa razy za przesyłkę :( Odpowiedz Link
koma77 Re: B R A V I S S I M O 18.04.08, 15:52 za dosłanie reszty zamówienia już nie doliczją kosztów wysyłki Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: B R A V I S S I M O 18.04.08, 15:57 Chcialam Wam tylko kobietki powiedziec, ze kupilam w bravissimo bluzeczke na naramkach z wbudowanym biustonoszem www.bravissimo.com/products/clothing/strappy- tops/bravissimo/ov32-details.aspx?colour=Lemon czekoladowa. moj rozmiar ustalony przez panie w bravissimo to klasyczne 32GG, ale bluzka 32GG wypadla duzo za duza, wiec musialam kupic 32G -idealnie lezy. Kupilam tez dwie inne www.bravissimo.com/products/clothing/strappy-tops/bravissimo/ov15-details.aspx?colour=White i www.bravissimo.com/products/clothing/strappy-tops/bravissimo/ov13-details.aspx i te obie kupilam w swoim rozmiarze 32GG. to tak tylko dla tych z was ktore moze zastanawiaja sie nad takimi zakupami :) milego dnia Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: B R A V I S S I M O 18.04.08, 15:59 zle sie wkleil link www.bravissimo.com/products/clothing/strappy-tops/bravissimo/ov32-details.aspx?colour=Lemon teraz ok Odpowiedz Link
charissa Re: B R A V I S S I M O 06.05.08, 14:29 czy wg ciebie ov15 brac z mniejszymi czy regularnymi miseczkami (gdzieś czytałam, że ma miski duze, ale teraz nie umien znaleźć). w ciagu kilku najblizszych dni chce zrobic nowe zamówienie Odpowiedz Link
monika3411 Re: B R A V I S S I M O 19.04.08, 14:21 Zakochałam się od pierwszego wejrzenia. W tym oto topie : www.bravissimo.com/products/imagezoom.aspx? pid=OV13&colour=Black Może zakochanie wynika z faktu, że NIGDY nie miałam bluzki w takim fasonie (wiadomo monstrualny biust,, kzzeba uk pod panzem...). Niestety nie ma 34H :-( Odpowiedz Link
monika3411 Re: B R A V I S S I M O 19.04.08, 14:23 Źle skopiowałam adres chyba z powodu tej nieszczęśliwej miłości... Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: B R A V I S S I M O 21.04.08, 16:19 wlasnie taki top kupilam jako jeden z pierwszych. powiem tak: uwielbiam go, ale ma kilka mankamentow: - stanik jest wylozony "gabka" wiec naprawde jest w nim cieplo - mimo ze jest czarny, to optycznie powieksza biust (wynik gabki) - jest bardzo opieta na brzuchu - wszystkie faldki wychodza :) pisalam to ja, paulina z 32GG Odpowiedz Link
schaetzchen B R A V I S S I M O niech żyje!!! 21.04.08, 18:35 Dostałam! Dostałam moje pierwsze zamówienie!!! Wysłane w piątek, a druga paczka w sobotę - i już dziś (poniedziałek) jest u mnie!!! Wysłali "signed for" tak jak prosiłam, a prośbę wysłałam zanim nadali mojemu zamówieniu nomer (i trochę mnie to stresowało, czy nie zapomną :)) Paczuszki śliczności, każdy stanik zawinięty osobno w bibułkę, mmmmm :) Teraz prysznic i mierzę, mierzę... :)))))) Odpowiedz Link
nikon-ka Re: B R A V I S S I M O niech żyje!!! 21.04.08, 22:59 Moją paczkę też wysłali w piątek, dziś nic nie przyszło. Ja też Ursynów, więc może jutro? Kurcze, żyję w takim stresie, że jak tak dalej pójdzie, to umrę przed czterdziestką :P Zazdroszczę Ci!!! Odpowiedz Link
schaetzchen Re: B R A V I S S I M O niech żyje!!! 21.04.08, 23:10 A która poczta? Bo ja na Zamiany. Do tej pory, oprócz grudniowo- styczniowej zawieruchy światecznej nie mogę narzekać. Jutro do Ciebie przyjdzie :) Ja część odsyłam (i wymieniam), ale zrobię to z Poczty Głownej... Też umieram ze strachu, czy doszedł mój zwrot do figleaves (wyslałam w środę priorytetem). Na koncie nie widać tego, żeby doszedł, a mają mi oddać ponad 100£... Odpowiedz Link
nikon-ka Re: B R A V I S S I M O niech żyje!!! 22.04.08, 08:35 Dunikowskiego, ale paczki wychodzą aż z Puławskiej pod Piasecznem. Różnie z nimi bywało, więc się martwię. Skoro Ty swoją dostałaś wczoraj, to dziś powinna być... a jeśli nie, to mnie nerwy zjedzą. To moje pierwsze zamówienie z UK i nie chciałabym się od razu zniechęcić do takich zakupów. ;-) Odpowiedz Link
asia.asz platnosc czyjas karta 21.04.08, 18:33 tak dla scislosci chcialam powiedziec ze jesli ktos placi nie swoja karta (nazwisko i adres jest zupelnie inne niz zamawiajacego) to musi zmienic podczas zamawiania imie i nazwisko w swoim profilu na tej drugiej osoby nie wiem czemu, moze tylko ja mialam takie problemy ale inaczej nie chcialo mi wejsc obce nazwisko na adres billingowy wlasciciela karty mam nadzieje ze nie zakrecilam a pomoglam/pomoge komus:) Odpowiedz Link
ava.adore To ja dla równowagi ;) 21.04.08, 23:09 Płaciłam kartą TŻa - ja zameldowana gdzie indziej, on gdzie indziej, adres wysyłki jeszcze inny. Wszystko ładnie poszło, niczego w formularzu zmieniać nie musiałam, paczka przyszła na moje nazwisko. Ale rozliczenie za kartę jeszcze nie przyszło, może wtedy coś wyjdzie. Aczkolwiek mam nadzieję, że nie :) Odpowiedz Link
asia.asz Re: To ja dla równowagi ;) 22.04.08, 12:46 napisalam do nich z pytaniem o to, bo niestety sla mi maile z napisem: drogi panie... itd:) moze to dlatego ze u mnie rozne panstwa? kupuje z portugalii a karta z turcji? nie wiem sama... Odpowiedz Link
bluebebe termin realizacji przesyłki <LOL>i 21.04.08, 20:59 W środę po południu "wysłane", w piątek raniutko u mnie. I historia o tym, że myślenie nie boli: "Kupiłam" 2 staniki. W międzyczasie jeden został wyprzedany. PO kilku dniach napisali, że jeden z nich już jest wyprzedany, więc mnie informują, że zapłacę w związku z tym za ten jeden, który jest na stanie tyle + przesyłka. Więc ja im na to, że wobec tego rezygnuję z całego zamówienia, chcę je 'cancel'. Oni na to, że bardzo dziękują, pierdu pierdu i oczywiście oni odwołają ten biustonosz co go już wyprzedali a przyślą tylko ten co mają:D Odpowiedz Link
schaetzchen Re: termin realizacji przesyłki <LOL>i 21.04.08, 21:19 Ale powiedz, że chociaż ten co przysłali jest dobry :) Odpowiedz Link
bluebebe Re: termin realizacji przesyłki <LOL>i 21.04.08, 21:24 nie:D w końcu udało mi się anulować całe zamówienie. Te co przyszły są z drugiego zamówienia i są prze-dobre! Odpowiedz Link
asia.asz Delivery due 23/05/2008 - mozliwe? 22.04.08, 13:17 dostalam maila min jest tam tak napisane: FYE7 Black 30 F Bra 1 x £28.00 Delivery due 23/05/2008. FYF1 Fondant 30 E Bra 1 x £28.00 In stock. Items that are in stock will be despatched within 3-5 working days and items that are awaiting supplier delivery should be with you by the date stated above. i wlasnie ta data mnie niepokoi - to dokladnie miesiac! mam to brac za gorny limit? czy walneli sie w miesiacach? napisalam do nich ale zwykle zajmuje im to troche zanim mi odpisza a to czekanie mi nie pasuje (zalezy mi na czasie) czy moge poprosic zeby wyslali te 3 staniki predzej i czy ja bede placic za cos dodatkowo jesli rozbija to na dwie paczki? Odpowiedz Link
animko Re: Delivery due 23/05/2008 - mozliwe? 22.04.08, 15:24 Wydaje mi się, że jednak na tę Polyannę będziesz musiała poczekać. Twój rozmiar na ich stronie oznaczony jest jako "awaiting stock", czyli dopiero będą go sprowadzać. Odpowiedz Link
asia.asz Re: Delivery due 23/05/2008 - mozliwe? 22.04.08, 15:33 widzialam, ale nie sadzilam ze tyle to moze zajac... czy ktos w takiej sytuacji pytal o mozliwosc wyslania czesci zamowienia predzej i tego " awaiting" jak dojdzie pozniej? czy placi sie cos za to? wydaje mi sie ze placic nie powinno sie... czekam az mi odpowiedza na poprzedniego maila i wysle zapytanie... cos wolno idzie im odpisywanie:( Odpowiedz Link
wieczorynka79 Czy sa obecnie jakies kody promocyjne w Bravissimo 30.04.08, 13:44 jak wyzej Odpowiedz Link
hke Re: Delivery due 23/05/2008 - mozliwe? 22.04.08, 15:58 Ale mnie się wydaje, że oni Ci wyraźnie napisali, że wyślą Ci dwie paczki - items that are in stock will be despatched within 3-5 working days, a reszta do 23 maja. Z Bravissimo tak nie miałam, ale Listki figowe rozbijają i druga paczka jest na ich koszt. Odpowiedz Link
asia.asz Re: Delivery due 23/05/2008 - mozliwe? 22.04.08, 16:04 zakrecona jestem, rzeczywiscie, i pewnie tez za darmo bo u nich sie tylko placi raz i za odsylanie im... Odpowiedz Link
schaetzchen Re: Delivery due 23/05/2008 - mozliwe? 22.04.08, 16:32 Tak, bravissimo rozbija zamówienie na 2 (lub pewnie więcej) paczki, płacisz tylko za jedną. U mnie było to o tyle bez sensu, że wysłali 2 paczki dzień po dniu a doszły do mnie razem :) Odpowiedz Link
zania_uk Re: Delivery due 23/05/2008 - mozliwe? 22.04.08, 17:01 u mnie tez wyslali kiedys zamowienie w dwoch czesciach. za druga przesylke juz sie nie placi. ale w moim przypadku bylo to o tyle dziwne ze mi ciagle pisali maile ze ta druga czesc sie opoznia i ze ja wysla jak tylko dostana (czekalam prawie 2 miesiace, ale bylo warto), ale jakos nie wspomnieli ze pierwsza czesc juz wyslali. a mnie wtedy nie bylo pod tamtym adresem przez jakies 3 tyg, i jak wrocilam to mialam paczke czekajaca juz nie wiadomo ile... ledwo sie zalapalam na odsylke :) Odpowiedz Link
justyce pozytywne zaskoczenie 24.04.08, 10:47 Musiałam się upewnić sprawdzając historię konta - no ale było tak, jak przypuszczałam, czym Bravissimo mnie bardzo zaskoczyło. Otóż: kupowałam Margo za 14,5 funta, ale okazało się, że przez przypadek zamówiłam nie swój rozmiar i musiałam odesłać. Poprosiłam ich oczywiście o rezerwację mojego rozmiaru, w tym czasie cena stanika spadła do 10 funtów (dobrze zrobiłam, bo w momencie, kiedy otrzymali ode mnie zwrot, to Margo już była w moim rozmiarze wyprzedana). Zaglądając w historię zamówień zauważyłam, że co prawda mój pierwszy zakup Margo był za 14,5 funta, ale nowa rezerwacja, ta na właściwy rozmiar - za 10.. i co się okazało? Bravissimo mi tę różnicę 4,5 funta zwróciło.. Odpowiedz Link
avocado66 Prosze o pomoc 25.04.08, 21:05 Jak Bravissimo informuje o wysłaniu towaru. Kartę mi obciążyli, a powiadomienia nie dostałam? Odpowiedz Link
schaetzchen Re: Prosze o pomoc 25.04.08, 21:09 Mnie nie poinformowali. Na stronie zmienił się status zamówienia (purchased). Odpowiedz Link
avocado66 Re: Prosze o pomoc 25.04.08, 21:18 avocado66 napisała: > A gdzie mam sprawdzić ten status :)? Już znalazłam. Napisali Awaiting Despatch. Dzięki. Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Prosze o pomoc 25.04.08, 21:21 nie informuja w ogole :) ale powiem Ci w tajemnicy hi hi, ze realizacja zamowienie nastepuje w momencie sciagniecia naleznosci z karty, wiec paczka Twoja juz wyszla. Odpowiedz Link
bell9 Re: kiedy i gdzie napisać "SIGNED FOR"? 26.04.08, 22:01 kiedy i gdzie i do kogo(mailem, na customer services) napisać aby przesyłka była SIGNED FOR? Czy można jakoś to zaznaczyć w zamówieniu czy dopiero po potwierdzeniu oddzielnym maile na adres kontaktowy? Odpowiedz Link
schaetzchen Re: kiedy i gdzie napisać "SIGNED FOR"? 26.04.08, 22:25 Ja piszę do nich osobnego maila (przy składaniu zamówienia nie ma okienka typu "comments"). To znaczy raz pisałam :) Nie miałam jeszcze numeru zamówienia, ale na szczęście prośba nie zaginęła. O ile pamiętam, pisałam prosto z ich strony. Myślę, że mozesz spokojnie poczekać aż przyślą Ci e-mail z potwierdzeniem zamówienia i numerem, wtedy podając im ten numer poproś o signed for. Odpowiedz Link
nikon-ka Re: kiedy i gdzie napisać "SIGNED FOR"? 26.04.08, 22:29 Niestety przy składaniu zamówienia nie ma żadnych opcji związanych z wysyłką i trzeba osobiście u nich interweniować. Ja wysłałam im maila po złożeniu zamówienia, w treści na wszelki wypadek podałam jego numer. Odpisali bardzo szybko i potwierdzili, że będzie signed for. Maila wyślij z formularza na ich stronie: www.bravissimo.com/contactus.aspx Odpowiedz Link
bell9 Re: jakie karty honoruja? 26.04.08, 22:09 płatności jakimi kartami honorują lub gdzie na ich stronie znajdę taki wykaz? Odpowiedz Link
schaetzchen Re: jakie karty honoruja? 26.04.08, 22:26 Hmmm, to się chyba pojawia przy checkout... Wiem, że działają ekarty, chyba visa electron (o ile o taką usługę poprosisz w mBanku), wypukła visa na pewno. Odpowiedz Link
nikon-ka Re: jakie karty honoruja? 26.04.08, 22:38 Jeśli masz założone konto, to: www.bravissimo.com/myBravissimo/Preferences.aspx szukaj pod "card type" Na pewno zapłacisz wszystkimi kartami, które udają kredytowe w płatnościach internetowych, np. eKartą z mBanku. Najlepiej zadzwoń na infolinię swojego banku i zapytaj, czy mają takie usługi. A jeśli nie mają, to znajdź inny bank ;-) Odpowiedz Link
ava.adore Czy kontaktowała się któraś z Was z Bravissimo... 30.04.08, 14:40 ...przez ostatnich kilka dni? Wysłałam im maila w poniedziałek a propos wymiany i nic. Napisałam dzisiaj rano z pytaniem o to, czy go dostali i prośbą o szybki kontakt (bo długi weekend i ewentualny strajk - wiadomo) i dalej nic. Wiem, że mogą mieć dużo zamówień i absolutnie nie chcę ich poganiać, ale jak dzisiaj nie wyślę im tych staników to chyba będę, jak to mawiał jeden z moich wykładowców, w głębokiej dupie :/// Odpowiedz Link
asia.asz Re: Czy kontaktowała się któraś z Was z Bravissim 30.04.08, 15:36 w poniedzialek po 19 dostalam maila, odp wyslalam im wczoraj rano i do teraz nie mam odp Odpowiedz Link
ava.adore Dzięki, na szczęście odpisali :) 30.04.08, 15:40 Dostałam maila dosłownie pięć minut po zamieszczeniu tego posta na forum ;) Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Dzięki, na szczęście odpisali :) 30.04.08, 16:03 ava.adore napisała: > Dostałam maila dosłownie pięć minut po zamieszczeniu tego posta na forum ;) Moze tu przeczytali :) albo telepatycznie ich sciagnelas :) Odpowiedz Link
babajaga87 REKOMPENSATA za opóźnienia w dostawie 30.04.08, 20:07 Drogie siostry w biuściastości! Spieszę Wam donieść, że sklep Bravissimo bardzo ładnie się zachował: W zeszłym tygodniu złożyłam u nich moje pierwsze zamówienie. Na stronie www była informacja, że 'items due in mid-April', co zrozumiałam, że będą lada chwila. Jednak przedwczoraj dostałam smutnego maila, że wciąż nie dostali od producenta akurat tych staników i dostawa ma się opóźnić o kolejne 2 tygodnie. Wysłałam im odpowiedź, że z zamówienia nie rezygnuję, ale jakaś rekompensata za to 'inconvenience' by się przydała i..... pani z Bravissimo przysłała mi dziś informację, że w ramach przeprosin odejmują mi całkowite koszty wysyłki! :) A więc jestem £5.5 do przodu. Wspaniały sklep - wszystkim serdecznie polecam! Odpowiedz Link
melmire zwrot w ich pudelku? 30.04.08, 21:18 Czy mozna odeslac stniki w pudelku w ktorym przyszly? Jak sie oderwie wlasny adres to pozostaje ich, nadrukowany, wiec wydaje mi sie ze tak sie da. Cierpie na brak pudelek, a odsylac w kopertach troche sie boje. W czym wy odsylacie? Odpowiedz Link
olusimama Re: zwrot w ich pudelku? 30.04.08, 21:30 pojedyncze sztuki odsyłam w kopercie bąbelkowej, a więcej zawsze w ichnim pudełku. Tylko je owijam dodatkowym papierem i oklejam taśmą. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: B R A V I S S I M O 30.04.08, 23:06 Mam pytanie dzis zamowilam stanik i na moim koncie na stronie Bravissimo jest zakup,ktory zrobilam,jest numer Order i ,,In Progress,,ale nie pobrali pieniazkow z konta.I co teraz czy zle cos zrobilam robiac zamowienie?Bo nie wiem czy ponowic zamowienie czy czekac? Odpowiedz Link
olusimama Re: B R A V I S S I M O 30.04.08, 23:10 skoro "in progress" to znaczy, że zamówienie przyjęli i realizują. Jak znajdą w magazynie towar i wsadzą go do pudełka z Twoim adresem to ściągną kasę i wyślą. Spokojnie. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: B R A V I S S I M O 30.04.08, 23:15 aaa To dziekuje bardzo za odpowiedz :) Odpowiedz Link
bell9 Re: B R A V I S S I M O 02.05.08, 10:37 Hej, u mnie było podobnie i na ściągnięcie pieniązków czekałam 3 dni.Na pewno to zrobią ,nie martw się.Ciekawostką jest to,że u mnie pobrali pieniądze a statut nadal "In progress".Chyba mają huk roboty i nie nadążają z robotą.Zwłaszcza że u nich 5.05 dzień wolny od pracy(w całej Anglii).Martwi mnie natomiast zapowiadany strajk u nas. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: B R A V I S S I M O pytanie? 02.05.08, 09:49 30 kwietnia zlozylam zamowienie na Bravissimo i do dnia dzisiejszego nie wzieli z mojego konta pieniazkow.Wchodzac na moje bravissimo wyswietla mi sie numer zamowienia-order i status In Progress. Mieszkam w UK i mialam nadzieje,ze do jutra dojdzie moj stanik a tu nie wiem teraz o co chodzi? Odpowiedz Link
asia.asz Re: B R A V I S S I M O pytanie? 02.05.08, 10:20 czekac, chyba maja duzo zamowien bo nawet z odp na maile sie spozniaja u mnie zwykle przychodzily maile jesli zdolali lub nie sciagnac pieniadze z karty Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: B R A V I S S I M O pytanie? 02.05.08, 10:21 Ja bym do nich zadzwonila i spytala co z moim zamowieniem :) po prostu. oni beda wiedzieli, czy wyszlo czy nie itp. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: B R A V I S S I M O pytanie? 02.05.08, 10:24 Najwidoczniej jeszcze nie skompletowali twojego zamówienia. Czasem muszą sprowadzić jakiś stanik ze sklepu stacjonarnego i dłużej to trwa. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: B R A V I S S I M O pytanie? 02.05.08, 15:30 Nadal nie pobrali pieniazkow :( nadal status ,,In progress,, dlugo cos kompletuja jeden stanik ;)no coz pozostaje mi czekac. Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: B R A V I S S I M O pytanie? 02.05.08, 16:00 naprawde warto zadzwonic i spytac co i jak. jesli nie maja stanika in stock, to powiedza Ci kiedy bedzie! nie bedziesz czekala w niepewnosci! Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: B R A V I S S I M O pytanie? 02.05.08, 16:17 Moj angielski jest bardzo slaby,musze poczekac na meza i poprosze go by zadzwonil.Chodz to bedzie trudne,bo on na slowo ,,stanik,,pieni sie ;)ze zlosci. Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: B R A V I S S I M O pytanie? 02.05.08, 16:20 ja to moge zalatwic jesli chcesz :) Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: B R A V I S S I M O pytanie? 02.05.08, 16:22 No jak bys mogla to bylabym wdzieczna.to moje gg (4906407)jakbym Ci miala podac jakies dane :) Dziekuje Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: B R A V I S S I M O pytanie? 02.05.08, 16:34 pisz na paulinah81@yahoo.co.uk jak dostane maila to zaraz zadzwonie. napisz mi swoje dane, kiedy i co zamowilas, nr zamowienia itp Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: B R A V I S S I M O pytanie? 05.05.08, 15:37 Wkoncu zmienil sie status i stanik jest w drodze do mnie :) Po telefonie od razu nie wzieli kasy z konta tylko na drugi dzien.Albo maja tyle zamowien albo taki balagan. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: B R A V I S S I M O pytanie? 05.05.08, 16:08 u mnie tez sie zmienil status.w niedziele,ale watpie,zeby wyslali w niedziele :) czy o czyms nie wiem? w uk poczta dziala w niedziele? :) Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: B R A V I S S I M O pytanie? 05.05.08, 23:35 Watpie by w niedziele pracowali.Bynajmiej w moim miescie nie pracuja. Mi tez wczoraj niby wyslali.Zobaczymy czy dojdzie jutro czy w srode,ale pewnie w srode bo dzis wolne. Odpowiedz Link
ekler.ka Re: B R A V I S S I M O pytanie? 02.05.08, 16:42 ja tez czekam,zamawialam wczoraj. tyle ze nie mam jak sprawdzic,czy pobrali kase,bo osoba,z ktorej karty korzystalam, nie ma dostepu do konta przez net ;) Odpowiedz Link
bell9 jak szybko odesłać? 05.05.08, 12:06 Dzis dostałam, nie trafiłam z rozm.17.05 wyjeżdżam i chciałabym wymienic kostium.Jak szybko odesłać aby zdążyli mi jeszzce wymiane przysłać?jak wymiana wygląda w naturze? I czy nasz polecony priorytet będzie dobry na pośpiech???? Odpowiedz Link
ekler.ka Re: jak szybko odesłać? 05.05.08, 14:24 moga nie zdazyc.innej opcji niz priorytet nawet nie biore pod uwage,ale i tak.wymiany lubia troche dluzej trwac. ja bym na twoim miejscu zamowila dzis nowy kostium,zeby ci go wyslali jak najszybciej (i tak najwczesniej jutro,bo dzis swieto). w ten sposob powinno dojsc do 17. moze uda ci sie z nimi dogadac,zeby zwrocili ci tez potem koszty przesylki jak dojdzie kostium,ktory oddajesz. Odpowiedz Link
bell9 Re:do ekler.ka- jak szybko odesłać? 05.05.08, 15:23 masz jakieś doświadczenie w odsyłaniu? Poradź mi , góra kostiumu nietrafiona-chciałabym wymienić na inny rozmiar, natomiast dół pasuje.Odesłać górę/zamówić nowa górę , a majtkami wogóle sie nie przejmować czy tez odesłać całość i całość zamówić(tzn.kpl.góra+dół)? Odpowiedz Link
ekler.ka Re:do ekler.ka- jak szybko odesłać? 05.05.08, 16:07 odeslac gore/zamowic nowa gore. dol zostawic,skoro jest ok. Odpowiedz Link
bell9 Re: zwrot-formularz 05.05.08, 18:27 czy gdzieś macie link do zeskanowanego formularza z opisem i tłumaczeniem co gdzie i jak wpisać? nie znam angielskiego i raczej się domyślam. Odpowiedz Link
bell9 Re: zwrot-formularz 05.05.08, 20:07 juz znalazłam bp0.blogger.com/_1glIlt3KJm4/SADmfm1gBxI/AAAAAAAAACw/PsjzZ3vt7Fc/s1600/bravissimo---zwrot.jpg Odpowiedz Link
tanari_it zwrot-formularz 06.05.08, 12:20 Witam dziewczyny! Wlaśnie mam zamiar cos odesłać do Bravissimo i nie bardzoi wiem o co chodzi z tym formularzem zwrotu: nie bylo nic takiego w paczce i nie znalazłam też druku na ich stronie www. Czy mogę odesłac bez formularza wkładając poprostu odręcznie napisaną kartkę czy lepej napisac maila i poprosic o przesłanie formularza? Odpowiedz Link
asia.asz Re: zwrot-formularz 06.05.08, 12:55 ja bym napisala o wszystkim i poczekala na ich odpowiedz - zanim cokolwiek wyslesz, chyba ze ci sie spieszy i chcesz juz teraz wyslac to napisz wszystko na kartce +maila wyjasniajacego co i jak Odpowiedz Link
nikon-ka Re: zwrot-formularz 06.05.08, 13:07 Formularz zwrotu jest na drugiej stronie faktury, którą wysyłają w paczce, można nie zwrócić na niego uwagi. Odpowiedz Link
hipciorra zwroty 06.05.08, 13:11 Wysłałam maila do Bravissimo, ale coś nie odpowiadają. Może któraś z Was wie, czy mogę zwrócić bieliznę kupioną w sklepie stacjonarnym, wysyłając ją na adres podany na stronie internetowej? Przyjmują takie zwroty? Metki na miejscu, dowód zakupu mam. Odpowiedz Link
szelmiasta Stacjonarne Bravissimo - Leamington Spa 06.05.08, 13:16 W sobotę odwiedziliśmy z moim lubym Bravissimo w Leamington z zamiarem zakupu czegoś białego i czegoś, w czym będzie mi się wygodniej skakało na stepie :-). Stanowczo prawdą jest, że w soboty jest tam lekki sajgon - mnóstwo klientek, czasem trzeba czekać na przymierzalnię, ekspedientki biegają z lekkim obłędem w oczach ;-), ale, oprócz tego, że trzeba czasem chwilę poczekać na inny rozmiar, to jest całkiem ok. Choć muszę przyznać, że lepiej mi się wybiera staniki na internecie, kiedy widzę je na modelkach, a nie na wieszaczkach - jakoś nie wyglądają aż tak zachęcająco. Ale można się namierzyć do wypęku - w końcu znalazłam dobry rozmiar i wyszłam z białym Retro i Shock Absorberem po przymierzeniu chyba z 20 różnych rozmiarów i modeli. Minusem jest to, że nie mają rzeczy, które są na stronie jako przecenione (jak ich topy itp.). Ogólnie pozytywnie, ale gdyby nie było opłaty za przesyłkę, to kupowałabym chyba jednak chętniej przez Internet. Odpowiedz Link
ry-bka Signed for?! 07.05.08, 00:42 Własnie zamówiałam w Bravissimo, prosiłam o "Signed for" - napisali że wysyłają "1st Class Royal Mail" i nie jestem pewna czy to jest to o co prosiłam. Ktoś wie jak to jest? Odpowiedz Link
szelmiasta Re: Signed for?! 07.05.08, 10:22 Normalnie 1st Class to po prostu zwykla przesylka, ktora jest troche szybsza od 2nd Class. I przynajmniej w UK na pewno nie jest to Signed for - nie wiem, jak przy wysylce za granice. Odpowiedz Link
bell9 Re: Signed for?! 10.05.08, 13:40 Hej, ja tez prosiłam o "signed for" i wyglądało to tak:odpisali tak jak tobie a przyszło 1 Royal Mail z naklejką signed for oraz z naklejką lotniczą.Efekt był taki że wysłali 3.05 a już 5.05 listonosz rano przyniósł mi do domu. Odpowiedz Link
bdjp Re: Signed for?! 03.08.08, 22:15 Moj listonosz nie przynosi tylko awizuje niestety. A czasem tylko pisze na paczce, ze awizuje, zeby mieć dla siebie podkładke... Do mnie przyszlo 1Class Rojal cos tam, a musiałam podpisać na poczcie odbiór tak jak przy poleconym, z numerem przesylki przyszło. W sumie dobrze, bo znaczy że gdzieś to rejestrują i może gdy zginie można szukać? Odpowiedz Link
ballerinapl Re: Stacjonarne Bravissimo - London Ealing 07.05.08, 14:59 Hej, A ja byłam w sklepie na Ealing w Londynie. Wybrałam, bo stwierdziłam że daleko od centrum - nie będzie klientek. Trochę tez się obawiałam, że w związku z tym, że to prawie koniec Londynu, sklepik będzie mały i źle wyposazony. Byłam w błędzie! Sklep jest wielki (jak na sklepy bieliźniarskie), przymierzalnie duże, a kobiet było z 5 już w momencie otwarcia sklepu. Dobrze, że sobie zabukowałam fitting i nie musiałam czekać - inne musiały (więc dziewczyny, jeśli się wybieracie w soboty, rezerwujcie spotkanie). Mierzyła mnie młoda pani o imieniu bodajże Sophie. Jak to w Bravissimo - bez centymetra, na podst własnych szacunków oraz mojego byłego rozmiaru biustonosza. Byłego, bo teraz oczywiście mam inny :) Wiem, że to juz truizm na tym forum ale i tak to napiszę - nie spodziewałam się, że na większość moich pytań teraz otrzymam odpowiedź: tak. Sportowy? Tak, jak najbardziej. Co najmniej dwa modele. Bez ramiączek (tu już naprawdę wątpiłam)? A w jakim kolorze, pyta pani... Opad szczęki... To nie będzie stałej frazy "ale jak to biustonosz bez ramiączek?!?! Nie ma takich" (chociaż okazało się, że minimalnie zmieściłam się w numerację producenta - rozmiar więcej i już nie było by bezramiączkowca). W rezultacie wyszłam z trzema biustonoszami i pewnie wyszłabym z większą ilością, ale jestem rozsądna duża dziewczynka :) I tym optymistycznym akcentem zakończę :) Odpowiedz Link
ava.adore Oznaczenie zwrotu na stronie internetowej 07.05.08, 10:13 Dostaję schizy, bo tydzień temu odesłałam im staniki i się strasznie stresuję ;) Wiem, że to w sumie niedługo, do tego jeszcze mieliśmy po drodze długi weekend, a oni bank holiday, i że powinnam czekać spokojnie, ale wicie, rozumicie - to mój pierwszy raz ;))) Nie chcę zalewać ich mailami z pytaniami, czy moja przesyłka już dotarła, ale codziennie sprawdzam My Past Purchachese na ichniejszej stronie, z nadzieję, że tam odnotują, ze stanik jest Returned czy coś tam, a kompletowanie wymiany In Progress... ale może wcale tak nie jest, a ja się stresuję niepotrzebnie? Bardziej doświadczone, powiedzcie :) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Oznaczenie zwrotu na stronie internetowej 07.05.08, 10:34 Zwrot trwa zwykle nieco dłużej niż zakup. Minimum to jest tydzień, tak że spokojnie. Możesz zacząć martwić się po 2 tygodniach, ale były przypadki oczekiwania około miesiąca. Odpowiedz Link
ava.adore Re: Oznaczenie zwrotu na stronie internetowej 09.05.08, 11:39 Dzięki, Limonko. Dostawałam zajoba, bo jak ostatnia idiotka nie napisałam, do kogo ta paczka idzie, jeno sam adres. Wiem, niby nic strasznego, ale nerwy trochę się przez to zwielokrotniły ;) Na szczęście przed chwilą pokazało się upragnione "Returned", więc mogę odetchnąć z ulgą :) I zacząć obgryzać paznokcie w oczekiwaniu na nowe staniki :D Odpowiedz Link
animko Re: Oznaczenie zwrotu na stronie internetowej 09.05.08, 12:46 Generalnie to powinno odbywać się tak jak piszesz, czyli zwrócone rzeczy maja status Returned, a te, na które wymieniłaś, powinny zostać dodane do listy zamówień i przetwarzane normalnie jak każde inne zamówienie (chodzi mi o zmiany statusów). Jednak chyba mają ostatnio urwanie głowy, ponieważ też coś zwracałam za dopłatą i o tym, że mój zwrot dotarł i nowe rzeczy zostały wysłanie dowiedziałam się przez przypadek kiedy zerknęłam na listę operacji na moim koncie. Następnego dnia pojawiły się wpisy w Past purchases (chociaż zwrócona sukienka nadal jest Purchased zamiast Returned) oraz awizo w mojej skrzynce. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: B R A V I S S I M O 08.05.08, 10:43 Wczoraj skladalam zamowienie w bravissimo. To moj pierwszy raz ;) No i oczywiscie mam pytania. Niby przez wszystkie etapy zamowienia przeszlam, ale na koncu napisane bylo chyba cos w stylu, ze przyjdzie potwierdzenie mailem (mam nadzieje, ze dobrze zrozumialam) i nic... Do tej pory nic nie dostalam. Ile jeszcze moge na to czekac? Odpowiedz Link
asia.asz Re: B R A V I S S I M O 08.05.08, 11:19 gdy pierwszy raz kupowalam nie dostalam zadnego maila, w sumie jakos nie czekalam, bo na stronie w moim profilu pojawilo sie ze kupilam wiec wiedzialam ze jest ok, dopiero za drugim razem dostalam z opisem co zakupilam, co jest dostepne a na co bede musiala poczekac jesli naprawde ci na tym zalezy to napisze do nich, ale mze jutro, ostatnio maja opoznienia wiec moze jeszcze nie sprawdzili stanu twoich stanikow Odpowiedz Link
edytaf5 Re: B R A V I S S I M O 08.05.08, 12:17 Masz racje, poczekam :) A wydaje mi sie, ze moze skoro do Ciebie napisali maila i poinformowali co jest dostepne a co nie, to moze z mojego zamowienia wszystko jest dostepne i po prostu w takiej sytuacji nie wysylaja juz maila? Ale poczekam do jutra i najwyzej napisze :) Odpowiedz Link
asia.asz Re: B R A V I S S I M O 08.05.08, 12:21 tez tak przez chwile myslalam, bo przy pierwszym zamowieniu wszystko bylo dostepne, ale ekspertka nie jestem bo dopiero dwa razy kupilam w brav;) Odpowiedz Link
aadrianka Wściekli mnie niemożebnie! 08.05.08, 11:30 Jakiś miesiąc temu zamawiałam u nich staniczek dla koleżanki, która w tę sobotę wychodzi za mąż. Zdecydowałyśmy się na Millie Freyi pod sukienkę w stylu empire. Do tego zamówiłyśmy jeszcze majteczki, żeby był komplet. Podłączyłam się pod zamówienie ze straplessem Fantasie. Zamówienie przyszło dość szybko, stanik okazał się być świetny (przezornie zamówiłyśmy dwa rozmiary, jeden pasował idealnie). W majtkach natomiast schronienie znaleźć mogłaby 5osobowa rodzina, więc zdecydowałyśmy się na wymianę. Ponieważ mój strapless też był do niczego, odesłałam razem z tymi nieszczęsnymi wielkimi gaciami, pisząc ładnie w formularzu, że wielkie gacie Millie chcę wymienić na trochę mniejsze gacie Millie, a straplessa na dwie pary majtek w rozmiarze M. Wysłałam paczkę, po czym doczytałam o majtkach Freyowych i uznałam, że M będzie za duże. Napisałam maila, żeby zmienili zamówienie i zamiast "M" w tych dwóch parach majtek przysłali "S". Odpisali że tak, oczywiście, chwilę trwała wymiana korespondencji. Pytali, czy wysłać od razu - napisałam że spokojnie, w odsyłanej paczce jest formularz, bo poza tymi gatkami S dla siebie chcę coś jeszcze. Ufff... faktycznie, może można się zakręcić. I Bravissimo się zakręciło: wczoraj dostałam paczkę z gatkami do Iony i Pollyanny, ani śladu Millie... Koleżanka oczywiście wybuchnęła śmiechem i powiedziała, że majtki pod sukienkę jakieś ma, nie jest jej do szczęścia niezbędny komplet, bez niego też będzie cieszyć się ślubem. Pewnie, że majtki to mało ważny szczegół, ale wyobrażacie sobie, jak się poczułam otwierając paczkę... Napisałam maila do Bravissimo z ochrzanem. Na razie nie odpisali. Odpowiedz Link
aniazawieja Re: Wściekli mnie niemożebnie! 08.05.08, 11:38 sprawdź, czy rozmiar na który chciałaś wymienić majtki, nie jest czasem "on order". Ja na swoje majteczki od Millie (białe, M) czekam już miesiąc, a wszystkie pozostałe rzeczy które były "na stanie" dostałam natychmiast. Ta jedna rzecz z zamówienia jest stale "in progress". Odpowiedz Link
aadrianka Re: Wściekli mnie niemożebnie! 08.05.08, 11:50 Na ich stronie w moich zamówieniach w ogóle tych majtek Millie nie ma... Tzn są, jako "returned", nie ma w kolejnym zamówieniu. Tak, jakby skompletowali zamówienie na podstawie poprawki mailowej i olali formularz zwrotu. Uch... załamać sie mozna, a ja płonę ze wstydu przed koleżanką. Dobrze przynajmniej, że ten staniczek ma i że wygląda w nim świetnie. Odpowiedz Link