wronki12 Problem z kartą 09.05.08, 19:45 Kurcze już drugi raz dostaję maila z Bravissimo, że nie mogą pobrać kasy z karty mBanku, a środki na karcie są. Co robić w tej sytuacji? Odpowiedz Link
maja_sara Re: Problem z kartą 09.05.08, 22:05 Skoro masz pieniądze na karcie i wszystkie potrzebne do przelewu dane podałaś na stronie bravissimo, to idź do banku i wyjaśnij sprawę. Ja też raz miałam taką sytuację i okazało się, że w tym czasie kiedy bravissimo próbowało wziąć pieniądze z mojej karty, mój bank miał jakieś problemy z łączami czy coś takiego. Przeprosili mnie, że to ich wina i powiedzieli, że czasem się tak zdarza. Napisałam do bravissimo, że to wina mojego banku i żeby spróbowali jeszcze raz. I było wszystko OK. Odpowiedz Link
koma77 Re: B R A V I S S I M O 09.05.08, 22:32 Lubię ten sklep. Po serii wymian mam w końcu fajny stanik. Ostatnio tak się złożyło, że do wymiany musiałam dopłacić 1 funta, a w międzyczasie otrzymałam nową kartę, więc Bravissimo nie mogło mnie obciążyć. Chciałam zapłacić tego funciaka ale obawiałam się podawania danych z karty. Bravissimo zaproponowało żebym wysłała im te dane w 4-ech oddzielnych mailach (co w ogóle było dla mnie niepoważne.) Napisałam im ze tak robić nie będę bo nie jest to bezpieczne i zapłaciłam jeszcze raz pełną kwotę za ten stanik przez ich stronę. Wiedziałam, że obciążają dopiero przy wysyłce a nie od razu tak jak np. Undercover. No i napisałam ze to w celu podania danych tylko i ze mają ściągnąć tylko 1 funta. I dodałam ze ze względu na ewentualny strajk proszę o signed-for. Paczkę wysłali rejestrowaną tak jak chciałam i na dodatek bez obciążania mojej karty. Z rachunku dowiedziałam się, że udzielono mi rabatu ;-) w postaci 1 funta. No i jak tu nie kupować u nich. Odpowiedz Link
korpasik Re: B R A V I S S I M O 11.05.08, 20:32 czesc,mam pytanko,ile razy mozna wymieniac staniki na jedno zamowienie.chodzi mi o to,ze placac pierwszy raz za przesylke,ile razy mozna wymieniac stanik,nie placac drugi raz za wyslanie stanika przez bravissimo?dzieki z gory za odpowiedz!pozdrawiam Odpowiedz Link
ekler.ka Re: B R A V I S S I M O 11.05.08, 20:36 w sumie to chyba do skutku :) ja nie przekroczylam jeszcze dwoch. Odpowiedz Link
olusimama Re: B R A V I S S I M O 13.05.08, 21:38 ja mam na koncie 6 wymian i chyba dałoby się dalej ;-) Odpowiedz Link
aniazawieja zamówienie "on order" 12.05.08, 15:50 Pytałam wcześniej na forum, ile może trwać realizacja zamówienia "on order" czyli czegoś, czego nie ma na stanie i ściągają to na zamówienie. Nie dostałam odpowowiedzi, ale dostałam już paczkę więc podzielę się swoją wiedzą, może komuś się przyda. Realizacja mojego zamówienia trwała ok miesiąca (trzeba więc przyjąć 3-5 tygodni). Dodam, że w tym czasie nie kontaktowałam się z Bravissimo w sprawie tego zamówienia, nie ponaglałam i nie przyponinałam. Po prostu ściągnęli skąd trzeba, przepakowali i wysłali do mnie. Ogromny plus: zamawiałam razem z innymi rzeczami, które były na stanie i przyszły wcześniej i zapłaciłam za nie oczywiście koszty przesyłki. Przy dosłaniu brakującej rzeczy (tej na zamówienie) NIE PŁACI SIĘ drugi raz za przesyłkę, tylko koszt samego towaru. No i powiedzcie: jak tu nie kochać Bravissimo? :D P.S. już mnie portfel zaczyna swędzić... Odpowiedz Link
asia.asz Re: zamówienie "on order" 12.05.08, 16:03 czas jest naprawde rozny, u mnie z polyanna podali date maksymalna do ktorej towar dojdzie, bylo to ponad 5 tygodni, nie wiem w jakim czasie by doszlo, bo zamowienie anulowalam Przy dosłaniu bra > kującej rzeczy (tej na zamówienie) NIE PŁACI SIĘ drugi raz za przesyłkę, tylko > koszt samego towaru. nigdy sie nie placi w bravissimo za dosylanie rzeczy, placi sie TYLKO za pierwsze wyslanie (kierunek: bravissimo-ty) placi sie zawsze gdy sie odsyla (kierunek: ty-bravissimo) Odpowiedz Link
wronki12 Re: B R A V I S S I M O 13.05.08, 14:53 Cholibka, mają jakieś kłopoty z kartami Electron spoza Anglii - nie obsługują ich obecnie. Można płacić tylko kredytowa lub czekiem. Musiałam dwa razy zrezygnować z zamówienia, bo niestety nie mam kredytowej, a mój bank nie prowadzi czeków. Oj zła jestem, bo zależało mi na tym zamówieniu, ale cóż poczekam - może naprawią. Odpowiedz Link
slim.fast Re: B R A V I S S I M O 13.05.08, 22:01 wronki12 napisała: > Cholibka, mają jakieś kłopoty z kartami Electron spoza Anglii - nie obsługują > ich obecnie. Tak ci napisali, że to oni mają problemy z kartami Electron??? Bo mi wciskają już od jakiegoś czasu, że to moja wina, iż karta nie działa :( I już drugi raz musiałam anulować zamówienie! Odpowiedz Link
kasiamat00 Świetny kontakt mailowy 13.05.08, 20:19 Coraz bardziej ich lubię. I coraz bardziej nie znoszę Poczty Polskiej. Czekałam od ponad miesiąca na zamówienie z Bravissimo, w końcu zaczęłam się niepokoić i napisałam do nich w tej sprawie. Okazało się, że moje zamówienie wróciło (pani wysłała mi adres, na który zostało wysłane i który oczywiście jest prawidłowy) do nich i wyglądało tak, jakbym to ja po prostu je odesłała (WTF?!). Oczywiście, po tym jak się okazało, że przesyłki nigdy nie miałam w ręku, pani obiecała, że zostanie ono zaraz ponownie wysłane, tym razem jako Signed For. Komunikacja świetna, czas reakcji na maila rzędu kilka godzin (biorąc pod uwagę jaki oni zapewne mają tam dzienny przerób maili, to IMO całkiem nieźle), maile miłe i rzeczowe. A jak mi jakiś pocztowiec wpadnie w łapy w ciągu najbliższych kilku dni, to grozi mu spory uszczerbek na zdrowiu. Odpowiedz Link
kwiatek04 katalog Bravissimo 14.05.08, 20:10 Zapewne bedzie to glupie pytanie: czy za katalog sie placi? jesli tak, to ile? Odpowiedz Link
edytaf5 Mam problem :( 15.05.08, 08:08 Pisalam juz w tym watku, ze robilam zamowienie w bravissimo. Przez caly czas nic sie nie dzialo i okazalo sie, ze moj chlopak (na niego jestem tam zalogowana) dostal teraz maila (oczywiscie wyladowal w spamie), ze sa problemy z karta. Kiedys na listkach mialam to samo, z tym, ze tam wystarczylo, ze odwolalam zamowienie, wywalilam wszystko z koszyka i od nowa je zlozylam. A teraz jest troche inaczej. Kostiumu, ktory zamowilam juz nie ma w ogole w sklepie (pewnie ja wykupilam ostatnie rozmiary ;) ) i boje sie, ze jak zrezygnuje z zamowienia, to ktos mnie wyprzedzi. Co mam zrobic? To tresc maila: I am e-mailing concerning the order you have placed with Bravissimo. Unfortunately, we have had a problem charging your Visa card and we are therefore unable to despatch your order to you. We would be very grateful if you could contact us as soon as possible so that we can check that we have your correct card details. Alternatively, you could give us another method of payment. Our telephone number is 01926 459 859 and the lines are open from 8.30am-8.30pm on Monday to Friday and from 9.00am-5.00pm on Saturday. Please accept our apologies for any inconvenience this may cause you. We look forward to hearing from you shortly. Odpowiedz Link
asia.asz Re: Mam problem :( 15.05.08, 10:36 to standardowa tresc maila - dostalam tez na poczatku ze 3 razy;) bo okazalo sie ze a to w adresie bilingowym byla pomylka a to w dacie waznosci karty - karta kumpla, on wpisywal rzeczywiscie najlepiej nie wycofuj zamowienia bo te rzeczy sa trzymane dla ciebie i jak drugi raz zlozysz zamowienie moze sie okazac ze te juz do kogos poszly tlumacznie: pisze do pani odnosnie zamowienia ktore pani zlozyla w bravissimo. niestety mielismy problem z obciazeniem pani karty i dlatego rzeczy nie zostaly wyslane (nie wiem jak dokladnie to przetlumaczyc, znam tylko angielski mowiony)dalej: bylibysmy wdzieczni jesli moglaby pani skontaktowac sie z nami jak najszybciej zebysmy mogli sprawdzic czy mamy poprawne dane karty. moze tez pani zaproponowac inna forme platnosci, nasz nr tel .... dostepny jest od 8.30do 30.30 od pon do pn i 9.00 do 17 w soboty. przepraszamy (w skrocie;) i czekamy na kontakt Odpowiedz Link
szelmiasta Re: Mam problem :( 15.05.08, 10:41 W mailu proszą Cię, żebyś zadzwoniła i potwierdziła dane karty, z której mają pobrać pieniądze. Dziewczyny już pisały, że ostatnio Bravissimo ma problem z pobieraniem pieniędzy z kart, które nie są kredytówkami - więc może to ten przypadek. Spróbuj do nich zadzwonić, a jeśli nie chcesz dzwonić, to napisz i zapytaj się, czy to właśnie nie ten przypadek. Możesz napisać coś takiego: I have heard that recently you have been experiencing problems with charging debit cards. I am afraid that this might be the problem with charging me for my purchases. What do you suggest in this situation? Is there any other payment method I could use? I would not like to cancel the order as I am especially concerned about the swimming suit since you do not have my size anymore. Thank you for any help. Best regards, (imię i nazwisko) (Słyszałam, że ostatnio macie problemy z pobieraniem pieniędzy z kart płatniczych-debetowych. Obawiam się, że to może być właśnie problem z pobraniem zapłaty za moje zakupy. Co mogę zrobić w tej sytuacji? Czy jest jakiś inny sposób zapłaty? Nie chcę anulować zamówienia, ponieważ zależy mi zwłaszcza na kostiumie, bo nie ma już mojego rozmiaru. Dziękuję za wszelką pomoc.) Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Mam problem :( 15.05.08, 12:33 Dzieki za pomoc :) Wlasnie wyslalam do nich maila. Mam nadzieje, zer wkrotce odpisza. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Mam problem :( 15.05.08, 22:10 Dostalam odpowiedz z Bravissimo, ale srednio rozumiem... Chodzi im chyba o to, ze mam przeslac im nr karty w 3 osobnych mailach. Pisala juz o tym jakas dziewczyna. Co mam zrobic? Wklejam tresc maila: I am very sorry for any continued inconvenience that this may be causing you and fully understand that you do not want to cancel your order. With regards to your query probably the first thing that we should do is check that we have received the correct card details and in order for us to do this we would be grateful if you could forward your card number, expiry date and verification number to us in three separate e-mails. If this still doesn't work it may be worth you contacting your card provider and they should be able to advise you as to why they are not allowing the transaction. > > I would like to assure you that if you have no joy with your card company we can always accept a bankers draft in pounds sterling. > > I hope that this information helps but if we can be of any further assistance please do not hesitate to contact us. Odpowiedz Link
sylwiastka Re: Mam problem :( 15.05.08, 22:32 miałam kiedyś taki problem i Bravissimo poprosiło mnie o wysłanie danych karty w trzech osobnych mailach. wiem, że to dość niebezpieczne dlatego w tytule maili podawałam nr zamówienia czy coś takiego )ale nie imię i nazwisko, czy dane karty). proceder się udał, kasę ściągnęli i staniki przysłali. Nie miałam poźnie problemów, pieniądze z konta nie znikają. czyli jeśli chcesz to wyślij w osobnych mailach numer karty, w osobnym datę wazności a w trzecim kod, w mailach napisz też imię i nazwisko. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Mam problem :( 15.05.08, 22:36 Troche boje sie tak zrobic, bo to jednak nie moja karta :/ A nie ma innego sposobu? Odpowiedz Link
olusimama Re: Mam problem :( 16.05.08, 18:53 Jest, zaproponowali go w pierwszym mailu! Zadzwonić i podać co trzeba paszczowo. Tak robiłam, jak były kłopoty i sprawdziło się. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: Mam problem :( 16.05.08, 22:23 Zadzwonic to moze i bym mogla, ale porozumiec z nimi po angielsku juz nie bardzo ;) Odpowiedz Link
olusimama Re: Mam problem :( 17.05.08, 08:55 to poproś kogoś, kto sie porozumie, mój angielski jest średnio średni, ale się dogadałam. Pytają o numer karty i datę ważności, a na początku o numer zamówienia. Odpowiedz Link
paulina_h81 termin realizacji zamowienia 15.05.08, 10:50 dzwonilam do bravissimo wczoraj bo chcialam sie spytac o zamowienie zlozone przeze mnie w sklepie stacjonarnym w sobote. w sklepie powiedziano mi 3-5 dni, przez tel pani wyjasnila ze maja absolutny zawrot glowy, wiec w UK min 7 dni roboczych zamowienia, wiec do Polski odpowiednio dluzej. tak tylko pisze, jakbyscie planowaly jakies zamowienie skladac. Odpowiedz Link
asia.asz Re: termin realizacji zamowienia 15.05.08, 11:21 o kurcze, a ja wyslalam staniki na wymiane:( to pewnie poczekam... Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: termin realizacji zamowienia 15.05.08, 11:26 ja zgodnie z prawda powiedzialam, ze w sobote wyjezdzam na wakacje, wiec Pani zaproponowala ze zaznaczy moja przesylke jako PILNA, ale poki co ani sladu, wiec nie oczekuje ze dojdzie przed sobota. Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: termin realizacji zamowienia 16.05.08, 11:16 straszyli straszyli i przyslali w ciagu 5 dni :) Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: B R A V I S S I M O 16.05.08, 09:01 Zlozylam wczoraj zamowienie na Bravissimo i wyslalam maila o 20:00, zeby wyslali mi to poleconym i jakie beda tego dodatkowe koszty. Odpowiedz dostalam o 22:00: wysla poleconym bez zadnych dodatkowych kosztow. :-D Do chwili obecnej status zamwoienia: in progress Odpowiedz Link
bdjp Re: B R A V I S S I M O 03.08.08, 22:05 A ja czekalam przeszlo 2 tyg na przesyłkę ale okazało się ze tkwiła u mnie na poczcie. A trafiła tam już po 4 dniach od zapłaty. A listonoszka tylko notowała sobie (3x) na paczce, ze awizowano, a to nie była prawda! Do skrzynki nic mi nie wrzucała... Odpowiedz Link
agafka88 FORMULARZ ZWROTU - pilne 16.05.08, 13:00 Mam ogromną prośbę. Czy ktoś mógłby zeskanować mi formularz zwrotu? Muszę szybko odesłać paczkę, a formularz niestety przepadł :/ byłabym bardzo wdzięczna Odpowiedz Link
szarsz Re: FORMULARZ ZWROTU - pilne 16.05.08, 13:31 Ja takiego formularza nie ma, ale może napisz do nich po prostu mejla? Może formularz nie będzie potrzebny? Odpowiedz Link
butters77 Re: FORMULARZ ZWROTU - pilne 16.05.08, 13:40 Właśnie Agafko, myślę, że wystarczy wysłać maila - dodając, że prosisz aby produkt, na który wymieniasz, został przesłany na ten sam adres, co na zamówieniu i że prosisz też o obciążenie kosztami (jeśli takie są) tej samej karty, którą płaciłaś za pierwszym razem. Oczywiście w pierwszej kolejności napisz, na co wymieniasz:) Podaj kod produktu (ze strony internetowej), cenę itp. Z tego, co pamiętam, to niczego więcej w tym formularzu nie chcą - a jeśli chcą, to odpiszą Ci mailem z pytaniem:) Odpowiedz Link
agafka88 Re: FORMULARZ ZWROTU - pilne 16.05.08, 13:48 dzięki bardzo za odpowiedzi:) po prostu przestraszyłam się, że mogę mieć znowu klopoty z powodu mojego bałaganiarstwa. Już piszę maila :) W takim razie proszę o wykasowanie śmiecącego wątku. Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: B R A V I S S I M O 16.05.08, 18:06 Przede wszystkim muszę pochwalić obsługę:) Wspaniały kontakt mailowy, wyczerpujące odpowiedzi i niesamowite podejście do klienta. Tam chyba na prawde pracują na zasadzie "klient nasz pan":D Jestem niesamowicie zadowolona z zakupów w tym sklepie, z wymianą tez nie powinno być problemu. W każdym bądź razie to moje pierwsze ale na pewno nie ostatnie zakupy w Bravissimo. Może ceny bez promocji odrobinę wysokie, ale są takie jak w większości sklepów, czyli po prostu normalne. BARDZO polecam ten sklep:) A paczki do mnie doszły bardzo szybko. W przeciągu tygodnia, co było dla mnie niewiarygodne:) Odpowiedz Link
coco.nut katalog 17.05.08, 00:13 Rejestrowałam się już dość spory czas temu (no, tak ze 3 tygodnie;)) i od razu poprosiłam o katalog. Do dziś go nie dostałam. Czy trzeba to jeszcze gdzieś zgłosić? Jak długo się czeka? Odpowiedz Link
asia.asz Re: katalog 17.05.08, 11:52 ja dostalam dluuugo po tym jak prosilam (chyba wiecej niz miesiac), nawet niecierpliwie zamowilam kilka razy, bo myslalam ze nie dochodza moje dane i z tych zamowien juz dwa mi doszly;) no nic, beda dla kolezanek:) Odpowiedz Link
szelmiasta Re: katalog 17.05.08, 12:37 Ja zamawiałam katalog robiąc pierwsze zakupy i katalog doszedł prawie tydzień po tym, jak dostałam moje zakupione staniki - a mieszkam w Anglii i to w tym samym hrabstwie, gdzie siedzibę ma Bravissimo. Więc wygląda na to, że po prostu trochę czasu im te katalogi zajmują :-). Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: katalog 17.05.08, 12:37 Ja tez dawno temu zamawialam katalog i jeszcze go nie dostalam :( Przed wczoraj jednak skladalam zamowienie i pozniej wyslalam do maila z prosba, zeby dolozyli do niego katalog. Zobaczymy, czy przyjdzie... Odpowiedz Link
ekler.ka Re: katalog 17.05.08, 17:20 mi sie wydaje,ze oni wysylaja seriami. letni juz poszedl,pewnie dostaniecie z rzutem high summer czy jakos tak. Odpowiedz Link
coco.nut Re: katalog 18.05.08, 18:44 dziękuję dziewczyny, czyli pozostaje uzbroić się w cierpliwość... Odpowiedz Link
natinat Pomóżcie z płatnością 17.05.08, 19:46 Witam. Właśnie zarejestrowałam się na stronce bravissimo z zamiarem zakupienia staniczków. Będą to moje pierwsze zakupy przez internet i nie mam w sumie pojęcia jak to się robi. No ale jakoś sobie poradzę, tylko nie wiem jak z... No właśnie. Mam konto w Banku PKO S.A., zakładane było 8 lat temu. Nie mam pojęcia, czy z tego konta Bravissimo będzie mogło pobrać pieniądze? Dodam, że mam kartę Maestro do bankomatu. Jeśli to możliwe z tego konta, to czy dobrze rozumiem, że mam podać nr, który jest na tej właśnie karcie bankomatowej? Jeśli nie mogę, to gdzie mogę założyć takie konto, z którego zamówić będę mogła, by koszty jego utrzymania były niskie? (bo będę używała go tylko do zakupu bielizny ;)). Proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link
asia.asz Re: Pomóżcie z płatnością 17.05.08, 20:06 nie wiem jak jest z kartami ktore posiadasz ale jesli sie okaze ze nie mozesz nimi placic (tu mysle ze inne dziewczyny ci pomoga) to polecam mbank jako wlasnie konto do placenia za staniki;) ps. a patrzylas w watku o kartach i zakupach za granica? Odpowiedz Link
natinat Re: Pomóżcie z płatnością 17.05.08, 21:21 Dzięki :) Nie wiedziałam, ze są takie fora. Ale dzięki Tobie znalazłam i juz wszystko wiem :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Pomóżcie z płatnością 21.05.08, 09:42 Ta karta nie zaplacisz za zadne zakupy w internecie :( Mam ta karta Pekao. Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: B R A V I S S I M O 18.05.08, 15:53 W koncu zmienil mi sie status zamowienia z "in progress" na "awaiting despatch". Czy to oznacza, ze zamowienie juz skompletowali i wzieli pieniadze z karty i musza tylko je wyslac? Czy moze tylko je skompletowali, ale pieniedzy jeszcze wzieli? Odpowiedz Link
anna-pia wymiana, dodawanie zamówienia 20.05.08, 10:20 zamówiłam 3 rzeczy, 1 mi się nie spodobała, więc zamówiłam na wymianę - mailem - co innego, potwierdzono mi szybko zamówienie odesłałam w/w jedną rzecz i zauważyłam, że chciałabym coś jeszcze - zamówiłam, a kiedy dostałam maila z potwierdzeniem zamówienia, napisałam, ze proszę o dołączenie tego zamówienia do wcześniejszego zamówienia na wymianę :) potwierdzili wszystko zgodnie z moją wolą :) Odpowiedz Link
edytaf5 Re: B R A V I S S I M O 21.05.08, 08:41 Z powodu klopotow z karta zastanawiam sie, czy przypadkiem nie daloby sie zaplacic za staniki zwyklym przelewem? Mial ktos tak? Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: B R A V I S S I M O 21.05.08, 09:44 Ja sie o to pytalam, ale niestety mozesz zaplacic tylko karta lub czekiem. Odpowiedz Link
szelmiasta Re: B R A V I S S I M O 21.05.08, 10:14 Ogólnie w UK (i raczej prawie wszędzie za granicą) nie akceptują przelewów. Nawet na ebayu nie ma opcji płacenia przelewem - PayPal albo czek zazwyczaj. Poza tym koszta przelewu zagranicznego są wysokie - od 20 zł w górę samej opłaty, często do tego jeszcze jakiś procent wartości transakcji. Tak czy siak, obawiam się, że to niemożliwe... Odpowiedz Link
edytaf5 Re: B R A V I S S I M O 21.05.08, 20:16 No to musze nadal kombinowac z karta... Wczoraj napisalam do nich maila i nadl czekam na odpowiedz.. Odpowiedz Link
charissa Zwrot - w czym odsyłać 21.05.08, 12:14 dziewczyny jak odsyłacie staniki jeżeli nie pasują? Oczywiście pudełko od nich mogłabym wykorzystać. czy wysyłacie w kopertach bąbelkowych czy zawsze w kartonie? bąbelki liczą jak list a pudełko jak paczkę :/ Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Zwrot - w czym odsyłać 21.05.08, 13:24 Jesli Bravissimo wysyla w kartoniku, to ja bym wyslala w tym kartoniku. Dzisiaj wyslalam do Brastop, tak jak oni mi to wyslali: stanik zawiniety w rozowa bibulke i wlozylam to do koperty babelkowej. Przesylka do 2kg liczy sie jako LIST niezaleznie od tego, czy jest to koperta czy pudelko :) Moja mama wysylala mi buciki w kartonie i policzyli jako list :) Odpowiedz Link
asia.asz Re: Zwrot - w czym odsyłać 21.05.08, 13:27 potwierdzam, jesli rzecz jest lekka to bez roznicy czy wyslesz w kopercie czy w pudelku Odpowiedz Link
schaetzchen Re: Zwrot - w czym odsyłać 21.05.08, 16:48 Odsyłałam w ich pudełku, poczta policzyła jak za list. Dostałam w końcu wyczekany katalog! Niby nic nowego w stosunku do strony internetowej, ale jakoś tak... przyjemniej się ogląda :) Odpowiedz Link
ava.adore Re: Zwrot - w czym odsyłać 23.05.08, 15:21 Ja odsyłam w pudełku - mniej się denerwuję. Jak mam pod ręką jakąś odpowiedni dużą kopertę, to wrzucam w nią i zaklejam taśmą, jak nie, to drukuję na kartkach A4 adres Bravissimo, mój adres i info, że to "returned items", mocuję do pudełka i obklejam kilka razy szeroką taśmą na bokach. Trochę pracochłonne, ale skuteczne, IMHO. A dzisiaj zrobiłam niezły numer - obkleiłam pudełko jak wyżej (dumna z siebie jak diabli, bo dopiero testowałam tę metodę i wyszło OK), zaniosłam na pocztę i po powrocie wśród ścinków znalazłam Returns Form, który zapomniałam wsadzić do pudełka :/ Wysłałam im dane mailem, zaoferowałam się dosłać formularz pocztą i mam nadzieję, że to wystarczy. Choć wściekła jestem na siebie niewąsko :/// Odpowiedz Link
amoureuse ABSOLUTNIE BOSKO! 22.05.08, 14:07 Zamawiałam staniki w MARCU(!). Na początku był straszny problem z płatnościami, okazało się, że w Bravissimo nie działa zwykła karta z mbanku (która ponoć w brastopie działa), więc musiałam czekać na kredytówkę. I tutaj uwaga: Bravissimo napisało, że przetrzyma moje zamówienie tydzień dłużej i poczekają aż przyjdzie karta :) To był pierwszy plus. W końcu gdzieś w kwietniu dotarły staniki. Część dobra, część zła, jak to bywa :) Chciałam zarezerwować jeden z wyprzedaży, ale się spóźniłam. Dostałam maila z przeprosinami, że bardzo im przykro itp. Plus numer dwa. Kiedy wreszcie dostali moje zwroty, okazało się, że nie mają staniczka, który zamawiałam, w kolorze, który chciałam. Znowu mail z długimi przeprosinami itp. Zmieniłam kolor, nie było absolutnie żadnego problemu. Paczki (obie) przyszły w 3-4 dni robocze. Poza tym ogromna cierpliwość-wymieniłam z nimi chyba z 20 maili (nie przesadzam) o płatnościcach głównie, cierpliwość do mojego angielskiego... POLECAM, super sklep :) Odpowiedz Link
lirio Re: B R A V I S S I M O 23.05.08, 09:53 Ja jestem z zdruzgotana obsługą bravissimo. Mają bałagan w statusach zamówień, nie odpowiadają na maile, a jak już dostałam odpowiedź to pomyloną - nie na moje pytanie. Zrobiłam tam kilka zamówień i to jest ostatnie. Wysłałam im stanik na wymianę - czy będę widziała jakoś w zamówieniach, że dotarł, będzie widoczna wymiana tak jak w Brastopie??? W ogóle obsługa tego sklepu powinna sobie wykupić w Brastopie szkolenie :((((( Odpowiedz Link
marla30 Re: B R A V I S S I M O 01.06.08, 20:45 O kurcze, jak to miło zobaczyć, że jeszcze ktoś oprócz mnie nie lubi Bravissimo :). I już nie chodzi tylko o ich skandaliczną praktykę rekompensowania TYLKO jednej paczki, nawet jeśli są one ubezpieczone, ale o serwis właśnie. Wielokrotnie prosiłam o wyjaśnienie przyczyn takiego postępowania - napisałam, że dotarło do mnie, że wysyłają jedną, rozumiem, przeczytałam, ale proszę o krótkie wyjaśnienie, dlaczego taka jest polityka firmy, skoro paczki są ubezpieczone i firma nic nie traci. Za każdym razem dostawałam odpowiedź w rodzaju: "Wysyłamy tylko jedna paczkę. Przykro nam" - za to podpisaną różnymi nazwiskami. Jakbym korespondowała z automatem lub osobami pozbawioną mózgu. Za czwartym razem zrezygnowałam z pytania. Druga rzecz - wiele tygodni temu złożylam tam zamówienie. Jakieś dwa tygodnie temu, po ponad trzech tygodniach, napisali mi, że jednak nie mają moich rzeczy. To mnie akurat zirytowało, bo dokupiłam sobie majtki do jednego z tych staników. Napisałam, czy wobec tego byliby skłonni przewidzieć jakąś niewielką zniżkę lub darmową przesyłkę. Wiem, że nie mają żadnego obowiązku tego robić, ale byłby to miły gest - Figleaves wysłał mi kiedyś w podobnej sytuacji kod zniżkowy na 5 funtów. Oczywiście, do dziś nie otrzymałam odpowiedzi. Jakoś mnie to nie dziwi. I z żalem - bo asortyment mają najlepszy ze wszystkich brytyjskich sklepów, nie ma się co oszukiwać - rezygnuję z ich usług. Wolę inne, uczciwsze sklepy, choćby Brastop. Zresztą chwilowo mam wszystko, czego mi trzeba. Odpowiedz Link
mamamarcysi B R A V I S S I M O stacjonarnie- korzystał ktoś? 02.06.08, 15:17 czy ceny w sklepie stacjonarnym(konkretnie w Brighton) sa takie jak w necie? Wysylam kolezanke po zakupy i musze wiedziec ile pieniedzy przygotować:) Ciekawa jestem tez, czy asortyment w takim sklepie jest duzy? Będę wdzięczna za wszelkie rady! Odpowiedz Link
szelmiasta Re: B R A V I S S I M O stacjonarnie- korzystał k 02.06.08, 15:37 Ja robiłam zakupy w Leamington Spa i na pewno mogę powiedzieć, że ceny są takie same jak na stronie. Mają dużo w magazynie, ale może się zdarzyć, że akurat zabraknie jakiegoś rozmiaru - zwłaszcza w soboty jest tam straszny ruch i może im po prostu wszystko zejść w danym rozmiarze. Wydaje mi się, że nie mieli wszystkiego, co oferują na stronie, ale też nie przyglądałam się wszystkim stanikom, bo szukałam konkretnych rzeczy. Nie wiem, jak dokładnie to wygląda w kwestii asortymentu w Brighton, ale powinno być lepiej niż w polskich sklepach ;-). A ceny na pewno takie same jak na stronie. I jeśli koleżanka może, to niech idzie na zakupy w tygodniu - a nie w weekend. Odpowiedz Link
anamnezis.a Re: B R A V I S S I M O stacjonarnie- korzystał k 03.06.08, 17:19 W Brighton sklep jest fajny. Nie wiem wprawdzie jak z asortymentem (tzn czy maja wszystkie rozmiary), ale sam sklep robi dobre wrazenie. Nie podobal mi sie natomiast "oddzial" w centrum Londynu (kolo Oxford Street) Wywieszone zaledwie kilka rozmiarow z kazdego modelu, ale pani poinformowala, ze wiecej rozmiarow maja na dole. Wiec schodze na dol a tam jakies prawie ze podziemia. Nie wiem czy mam ustawic sie w kolejce, czy moze usiasc na kanapie, bo nie wiem ktore panie czekaja na obmierzenie, a ktore chca tylko przymierzyc konkretne rozmiary stanikow. Bedac tam chwilke widzialam tez jak kilka kobiet zagladalo i zrezygnowane zawracaly na gore. Ten sklep w moim odczuciu sie ani nie umywa do tego w Brighton. To tak przy okazji tego tematu opisalam, bo juz jakis czas temu chcialam sie z Wami podzielic odczuciami ;) Odpowiedz Link
edytaf5 Re: B R A V I S S I M O 23.05.08, 17:12 Odpisali mi z bravissimo, ze jedynym wyjsciem na problemy z karta, ze przeslanie im danych w 3 osobnych mailach, zadzwonienie tam lub wyslanie danych poczta. Co Wy na to? Odpowiedz Link
lirio Re: B R A V I S S I M O 23.05.08, 17:17 Przesyłacjąc jakąkolwiek drogą dane karty wystawiasz ją na tacy pracownikowi firmy. Ja bym zrezygnowała. Jak nie masz kredytówki to i tak myślę, że nic nie da. Bravissimo ma problemy z kartą mbanku na przykład i zrobić nią płatność to cud. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: B R A V I S S I M O 23.05.08, 17:25 Nie ma zadnej szansy, zebym zrobila ta transakcje karta z mBanku? Odpowiedz Link
lirio Re: B R A V I S S I M O 23.05.08, 17:33 Coś tam jest napierniczone z tym mbankiem, wiem, że niektóre dziewczyny próbowały i nie poszło. Problem karty mbanku i bravissimo był omawiany. Jak masz kartę mbanku to nawet nie wysyłaj danych bo i tak nie pójdzie. Z tego co czytałam to nie Twoja karta więc pieniędzy kogoś nie wystawiałabym na odstrzał. Poszukaj kogoś z kredytówką i zrób transakcję od nowa. Odpowiedz Link
edytaf5 Re: B R A V I S S I M O 23.05.08, 18:38 No ale wlasnie chodzi o to, ze to co ja zamowilam i teoretycznie zaplacilam jest na moim koncie. Z bravissimo pisali mi juz, ze moge po prostu zlozyc drugie zamowienie na nowe rzeczy, ale kostium, ktory chcialam jest juz normalnie niedostepny na stronie sklepu. Dlatego poprosili o nr karty. Gdyby nie ten kostium to sprobowalabym zlozyc drugie zamowienie (mialam juz tak w figleaves). Pisalam im juz tez, czy nie moge teraz zrezygnowac z zamowienia i rzeczy, ktore sa w moim zamowieniu aktualnym zostana mi zarezerwowane i wtedy zrobilabym druga probe z karta, ale oni odpisali, ze jak zrezygnuje z zamowienia to nie beda mogli dla mnie zatrzymac tych rzeczy. W sumie nie wiem dlaczego... Co mam teraz zrobic? Najbardziej zalezy mi na tym kostiumie... Odpowiedz Link
slim.fast Re: B R A V I S S I M O 23.05.08, 20:43 Miałam taką samą sytuację. Jak kompletowali moje ostatnie zamówienie do wysyłki to okazało się, że nie mogą pobrać pieniędzy z mojej karty debetowej Mbanku. Co ja się nacudowałam, żeby jakoś to załatwić... (a płacę nią i w Brastopie i przez Paypal bez problemu) Ech. Koleżanka mojej koleżanki dzwoniła do nich (znajomość angielskiego nie jest moją mocną stroną), podawała dane karty przez telefon i dalej nic. W końcu zrezygnowałam z zamówienia, poprosiłam, żeby mi przetrzymali to, co skompletowali i ja zamówię to jeszcze raz. No i zamówiłam raz jeszcze wszystko (pięć staników), koleżanka użyczyła mi swojej karty kredytowej i co? I ok, płatność udało się ściągnąć, wszystko poszło jak po maśle, tylko te obiecanki z przetrzymaniem zamówienia to były takie cacanki-obiecanki. Nic nie przetrzymali... Teraz przesyłają mi po kolei po kilka staników co jakiś czas, a ja siedzę i czekam :( Ech. Nigdy więcej. W każdym razie: po pierwsze jak nie udało ci się kartą z Mbanku zapłacić raz, to nie zapłacisz nią wcale w Bravissimo (to moja taka druga sytuacja), gdzieś dziewczyna któraś pisała, że oni wcale nie honorują kart Visa Electron spoza Anglii obecnie. Po drugie: jak ci napiszą, że przetrzymają zamówienie, to i tak nie przetrzymają, więc nie robiłabym sobie zbytnich nadziei. I po trzecie: jedyne co mi przychodzi w tej chwili do głowy, to jeśli BARDZO ci zależy na tym zamówieniu to znaleźć kogoś z kartą kredytową, zadzwonić do nich i zmienić dane karty służącej do płatności. Innych pomysłów mi brak. Odpowiedz Link
slim.fast p.s. 23.05.08, 20:45 O, tutaj dziewczyna pisała, że nie honorują kart debetowych spoza Anglii: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=70771916&a=79511889&s=1 Odpowiedz Link
narcyza5 Re: już im przeszło chyba:) 25.05.08, 23:44 płacę ekartą mbanku - zamówiłam w środę arabelkę w Bravisssimo - dziś wreszcie w historii karty pojawiło mi się, że transakcja została zrealizowana, a w bravissimo zmienił się status zamówienia na 'awaiting despatched'. Tylko dlaczego akurat jutro Anglicy muszą mieć długi weekend?:(. Jak wyślą we wtorek dojdzie pewnie na przyszły poniedziałek. Odpowiedz Link
slim.fast A jednak nie 26.05.08, 12:51 Ekarta to zupełnie co innego niż karta debetowa Visa Electron, taka jak do bankomatu, Ekarta służy tylko do płacenia przez internet i z nią nie było nigdy problemów w Bravissimo, z tego, co mi wiadomo. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Visa Electron jest OK 26.05.08, 21:14 Ja płacę Visą Electron z mBanku - od kiedy ustawiłam wszystkie limity, nie mam z nią żadnych problemów. W dodatku wszystko za darmo:) Sknerom polecam:) Odpowiedz Link
slim.fast Re: Visa Electron jest OK 26.05.08, 21:26 Ja też ustawiłam wszystkie limity na tej karcie i działa mi wszędzie, prócz Bravissimo :( Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Visa Electron jest OK 26.05.08, 21:31 A ustawiłas limit na transakcje przez telefon, czy jakos tak? Facio z infolinii mi powiedział (inny o tym nie wiedział), że Bravissimo tak próbowało pobrac kasę, jakby to był zakup przez telefon. Cokolwiek to znaczy. I limit do transakcji internetowych tego nie obejmuje. W każdym razie poza tymi limitami na stronie są do ustawienie jeszcze 2. Odpowiedz Link
slim.fast Re: Visa Electron jest OK 26.05.08, 22:13 Przez telefon? Nie, o tym mowy nie było :/ Ustalałam limity na kasę, na ilość transakcji dziennie/miesięcznie, ale o telefonicznych nic mi nie wiadomo. Chyba jeszcze raz przedzwonię do nich. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Visa Electron jest OK 27.05.08, 19:53 No bo na swojej stronie masz chyba 3 limity do ustawienia, a limit do transakcji przez Internet ustawiasz paszczowo u pracownika infolinii. No i ten limit na transakcje przez telefon właśnie też. Podobno. Daj znać, co Ci powiedzieli. W każdym razie mnie od tamtego czasu hula:) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Mój pierwszy raz z Bravissimo;) 26.05.08, 20:29 Jestem juz ich stała klientką, mimo że nie kupiłam ani jednego stanika, i już prawie jesteśmy jak rodzina, tyle maili wymieniliśmy (zdarzyło im się walnąc do mnie "Hi";) ). :) Na początku, po złożeniu pierwszego zamówienia nie mogli pobrac pieniędzy z karty, a że mnie pracownik infolinii banku wprowadził w błąd mówiąc, że już teraz na pewno jest wszystko dobrze, to ostatecznie 3 razy próbowali... Ja im za każdym razem ładnie pisałam, żeby spróbowali raz jeszczce, że teraz to juz na pewno, i oni mnie zawsze grzecznie zapewniali, że juz lecą:) Pierwsze zamówienie zostało zwrócone, podobnie jak drugie, aktualnie czekam na trzecia paczkę. Na wysłanie przez nich przesyłki od zamówienia czekałam kilka dni. Odpisują zwykle w przeciągu 24 godzin, raz czekałam dłużej (do 48), odpowiadaja wyczerpująco i są pomocni. Można zapytać o radę w kwestii rozmiaru czy też cech charakterystycznych danego modelu. Co prawda pani nie zmierzyła mi szerokości fiszbin w bikini, ale porównała je z fiszbinami w innym staniku:):) Oczywiście, nie robia żadnych problemów ze zwrotem i nie każą płacić za wysyłkę wymienianych rzeczy. I mają najwiekszy wybór w rozmiarze 28H:) Kocham Bravissimo:) Odpowiedz Link
friday133 Wymiana raz jeszcze 27.05.08, 14:24 Lirio pytała (nie dostała odpowiedzi), czy zmieni się status zamówienia, jeśli dojdzie do nich mój zwrot. Też chcialabym to wiedzieć :( Undercover juz zdązył dostać zwrot i oddać kasę, a bravissimo nic - a czekam jeszcze na wymianę. SKąd będę wiedziała, że dostali staniki i wysłali kolejne? Odpowiedz Link
martulka_s Re: Wymiana raz jeszcze 28.05.08, 15:18 Zmieni się, ale z opóźnieniem ; ) Paczka na wymianę może być już wtedy nawet u ciebie w domu. Jeśli się denerwujesz, najlepiej napisz do nich maila. Ja tak zrobiłam i okazało się, że zwrot dawno dotarł i nowa paczka wysłana. Odpowiedz Link
lirio Re: Wymiana raz jeszcze 28.05.08, 15:33 Zmienił się status stanika, który odesłałam z Purchased na Returned. Potem wskoczył jako nowe zamówienie ten, który chciałam na wymianę ze statusem jak na razie In Progress. I druga sprawa - polecony priorytet z Polski do UK to minimum 8-9 dni, więc nie ma co oczekiwać szybkiej zmiany statusu ;))) Zresztą w Bravissimo zawsze zamówienie się mieli ze 3-5 dni roboczych zanim wyślą. Ja mam już ich dosyć, ślimaczą się strasznie. Odpowiedz Link
awo Moj też:) 27.05.08, 16:02 Mój też:) Zamówiłam w niedzielę (25.05), płatność ma byc przez debetową kartę Mbank a teraz czekam i sprawdzam co chwilę, czy coś się ruszyło. Karta nie moja dodatkowo, więc trochę się obawiam tych słynnych "problemów z płatnościami", będę meldować jakby co. Już się nie mogę doczekać tych moich staniczków:) Wzięłam od razu parę sztuk do mierzenia, bo okazuje się, że we Wrocławiu nie ma sklepu z rozmiarami poniżej 70. Odpowiedz Link
awo ciągle czekam 28.05.08, 14:17 buuu, ciągle czekam (zamówiłam 25.05), pieniądze nawet nie zeszły z konta:( denerwuję się, że to coś z debetową kartą mBanku:(, zresztą nie moją... Odpowiedz Link
martulka_s Re: ciągle czekam 28.05.08, 15:20 Bądź cierpliwa i nie denerwuj się, mi zdjęli kasę z konta dopiero 20.05 a zamówienie złożyłam 14.05. Chyba mają dużo zamówień. Odpowiedz Link
awo Re: ciągle czekam 29.05.08, 10:34 Dzięki Martulka, bo tu kolejny dzień, a dalej nic. Zatem nastawiam się na co najmniej tydzień czekania na wysłanie i potem tydzień na wysyłkę. Odpowiedz Link
narcyza5 Re: ciągle czekam 29.05.08, 11:06 uprzedzają i na stronie internetowej i w mailu z potwierdzeniem zamówienia, że czas realizacji ze zwykłych 3-5 wyniesie raczej 5-7 dni roboczych. Moje zamówienie, złożone 20 maja wysłali 27. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: ciągle czekam 29.05.08, 15:51 Rozumiem, że Bravissimo, podobnie jak Melissa, nie wyrabia sie z powodu Lobby?:) Odpowiedz Link
awo Re: ciągle czekam 29.05.08, 21:36 grrr!!! Dostałam standardowego maila, że nie mogą mi ściągnąć kasy z karty visa Electron mBanku (zresztą nie mojej). No i każą się kontaktować - i teraz się zastanawiam, czy wycofywać zamówienie i szukać kogoś z kredytówką, czy kombinować dalej. ech, szkoda! Odpowiedz Link
awo Re: ciągle czekam 01.06.08, 12:26 okazało się, że nie da się ustawić osoby, do której ma być wysłane zamówienie innej niż ta, której jest rachunek. Przynajmniej u mnie tak się nie dało i automatycznie zmienił sie posiadacz karty. Może to jest ten problem z mBankiem. W każdym razie zrobiłam w końcu tak: zrezygnowałam z zamówienia (na szczęscie wszystko jest jeszcze dostępne) i poprosiłam osobę z karta kredytową o kupno, równocześnie zmieniając wszystkie dane z delivery address i billing address na tę osobę. To znaczy wszędzie wpisałam jej nazwisko i adres i staniki mają teraz przyjść do niej. Nadal nie wiem jak można zrobić adres dostarczenia przesyłki jako inny niz adres posiadacza rachunku. No i teraz znowu czekam:) Odpowiedz Link
agastrusia Brak przesyłki 29.05.08, 18:39 Jak to jest w Bravissimo gdy przesyłka nie dotrze do adresata? B. wysłało mi stanik 18.04 - do teraz go nie mam :/ Napisałam do nich i poprosiłam o wyjaśnienie i napisali mi, że im przykr, i że powinnam sie jeszcze dowiedzieć na swojej poczcie czy nic nie wiedzą na temat mojej przesyłki. Wiadomym jest, że jeżeli przesyłka jest nierejestrowana to mogę sobie nawet głowy nie zawracać dopytywaniem się na poczcie. Wiem, że mają zwyczaj wysyłania po raz kolejny tego samego zamówienia jeśli nie dojdzie ALE czy to ja muszę ich poprosić o ponowną realizacje zamówienia czy oni powinni mi to sami zaproponować? Odpowiedz Link
figa84 Re: Brak przesyłki 29.05.08, 20:12 Nie kupowałam jeszcze nic z Angli, ale za to z Polski sporo. Przejdź się na pocztę i zapytaj. Czasami zdarza się, że paczka leży na poczcie...:-/ Mi się tak zdarzyło, że czekałam na paczkę dość długo. Dostałam awizo, idę na pocztę, a Pani mi mówi, że paczka tydzień u nich leży - widocznie pierwsze awizo się zapodziało. Tak więc moim zdaniem warto spróbować się zapytać na poczcie. Odpowiedz Link
bdjp Re: Brak przesyłki 03.08.08, 22:10 Ze mną dokładnie tak samo. Przesyłka 2 tyg. leżała na poczcie a listonoszka zamiast naprawdę awizowac mi do skrzynki, tylko pisała sobie na paczce ze awizowano i tyle. I co poradzic... Odpowiedz Link
dbj4 o B R A V I S S I M O 29.05.08, 22:47 Chciałabym zrobić pierwsze zakupy w tym sklepie i na początek chciałabym dowiedzieć się o modele do średnich i ewentualnie dużych dekoltów w rozmiarach 32K/34J. Czy ktoś mógłby mi napisać to po angielsku-tu albo na maila?:) W ogóle to też przydałaby mi się wiedza o zamawianiu, opcjach paczki etc-ale to chyba jest za dużo pisania. Czytam, że są problemy z karta mbanku, ja mam visę electron zachodniego>30, dziewczyny pisały w wątku o zakupach zagr., że bravissimo przyjmuje bez zastrzeżeń. Odpowiedz Link
dbj4 o B R A V I S S I M O 29.05.08, 23:11 Rejestruję się i tam jest opcja jeśli dobrze rozumiem: czy chcesz nasz katalog-czy on jest bezpłatny?:) Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: o B R A V I S S I M O 29.05.08, 23:38 > katalog- czy on jest bezpłatny?:) Tak :) Przychodzi co kilka miesięcy. Odpowiedz Link
wieczorynka79 B R A V I S S I M O a przesyłka 30.05.08, 17:44 Kupilam dzis stroj kapielowy i co mnie zaskoczylo a zarazem bardzo : ( zasmucilo to przesylka zrobili chyba zmiany jakies bo z 3-5 ni zrobili 10-14 dni aż !!! :( buuuu chyba,ze to tylko na ten stroj kapielowy ... 72/106 Odpowiedz Link
ekler.ka Re: B R A V I S S I M O a przesyłka 30.05.08, 18:04 10-14 dni jest na towar,ktorego nie maja w magazynie,tylko np. w jakims sklepie i musza sprowadzic. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: B R A V I S S I M O a przesyłka 30.05.08, 18:10 O kurcze :( to skoro mi sie to wyswietlilo to znak,ze musze dluzej poczekac.Dobrze,ze do wyjazdu na urlop mam 5 tygodni :) Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: B R A V I S S I M O a przesyłka 30.05.08, 18:14 Zgadza sie,niestety kolor ktory wybralam nie maja na stanie :( ale coz poczekam ile trzeba by miec ten kolor :) Odpowiedz Link