Dodaj do ulubionych

Pomniejszanie buustu

03.01.08, 18:05
gdzie najlepiej pomniejszyc biust? Moze ktos robil i moze polecic
fachowcow> Wielkie dzieki .
Obserwuj wątek
    • maheda Skoro nawet nie chce Ci się wyszukać niczego 03.01.08, 18:12
      a tutaj były już podawane informacje na ten temat - to wątpię, że ktokolwiek Ci
      udzieli informacji na tak postawione pytanie.
      Pokolenie "wrzuć pytanie, a dostaniesz odpowiedź".

Tylko, że my, to nie wujek Google :/

Dodatkowo nie wiemy, czy przypadkiem nie masz wymiarów p.t. 67/92 i tylko
      ubzdurało Ci się, że masz ogrooomny biust, bo śmieją się z niego wszyscy koledzy
      w klasie, a koleżanki prychają na Twój widok, czy też istotnie masz problem.

Jeśli chcesz uzyskać poważną odpowiedź, przedstaw się, wytłumacz, w czym dzieło,
      a dopiero potem pytaj o rady.
      • anka000001 Re: Skoro nawet nie chce Ci się wyszukać niczego 03.01.08, 18:24
        przepraszam ze urazilam czyjas dume z posiadania duzego biustu i
        jeszcze na dodatek chce go zmniejszyc , czyam w postach ale jest
        tego dosc duzo , dla ciekawych moje wymiary to 75J i po karmieniu i
        po ciazy wyglad bez stanika mnie przeraza . Jezeli masz jeszcze
        ochote na opowiesci z dreszczykiem to wal prosto z mostu . Do szkoly
        juz nie chodze chociaz dlaej dzwiecza mi w uszach szydrstwa .
        • heliamphora Nie sądzę żeby tu chodziło o urażoną dumę... 03.01.08, 18:34
          ...po prostu było już na temat operacji biustu wiele wątków. Przyznasz, że bezsensem byłoby oczekiwac od nas, żebyśmy przepisywały słowo w słowo to, co już na forum jest. Sensowniejsze jest zatem korzystanie z wyszukiwarki.

Ja noszę rozmiar brytyjski 75 H lub 75 HH, a zatem jest to znacznie więcej niż polskie 75 J. Nie jest to patologiczny rozmiar biustu ani wskazanie do operacji plastycznej. Podobnie nie są nim cudze szyderstwa.

Forum służy udzielaniu rzeczowych informacji i porad, a trudno chyba oczekiwac rzetelnej porady, jeśli nie napisało się przedtem nic o swojej sytuacji?

• maheda Re: Skoro nawet nie chce Ci się wyszukać niczego 03.01.08, 18:37
          Pokaż mi tutaj jedno słowo, gdzie powiedziałam cokolwiek o dumie posiadania
          dużego biustu.
          Wnoszę, że jesteś osobą moich rozmiarów, czyli tęgą, z obwodem w biuście powyżej
          120 cm, bo ja noszę brytyjskie 75HH, przy wymiarach 80 cm pod biustem, 120 cm w
          biuście.

Pierwszą radą na zmniejszenie biustu w takim wypadku jest schudnąć, przynajmniej
          10 kg, a może lepiej, do BMI w miarę w normie.
          Drugą radą na przywrócenie normalnego wyglądu biustu i dobrego samopoczucia są
          masaże, wg opisanych we wstępniaku sposobów.
          Trzecią rzeczą jest noszenie dobrze dobranych staników, co łącznie z masażami i
          kosmetykami do biustu powoduje pojędrnienie biustu, zebranie go do kupy i lekkie
          podniesienie.
          Kolejnym punktem powinno być pójście do dobrego psychologa (mi nic nie brzmi w
          uszach, mimo, że zwracano na mój biust uwagę), bo to psycholog leczy kompleksy,
          nie chirurg.
          Dopiero, jeśli psycholog stwierdzi, że nie da się z tym niczego zrobić, albo
          jeśli wymiary przekraczają tabelki, warto zdecydować się na operację biustu,
          które niesie zbyt wielkie ryzyko, żeby się na nią decydować ot tak, bo się biust
          nie podoba.

Naprawdę masz moje wymiary? :-)
        • olusimama Re: Skoro nawet nie chce Ci się wyszukać niczego 03.01.08, 18:42
          anka000001 napisała:

> dla ciekawych moje wymiary to 75J

75J to nie wymiary, to rozmiar stanika.

prosimy o wymiary (obwód w centymetrach pod biustem (ciasno mierzony) i obwód w
          biuście (lużniej)
        • chaje_shukarije Re: Skoro nawet nie chce Ci się wyszukać niczego 03.01.08, 18:44
          hej, spokojnie :)

są na lobby dziewczyny dumne ze swojego biustu i są takie, które go nienawidzą
          są dziewczyny, o których statystyczny Polak powiedziałby "decha" i są dziewczyny
          z biustem większym od Twojego
          wreszcie są takie, które są już po operacji, są takie, które o tym myślą (np.
          ja) i są takie, które nigdy się nie zdecydują (mimo, że czasem chciałyby mieć
          mniejszy biust), a już cała rzesza jest takich, które były zdecydowane na
          operację tylko dlatego, ze nie mogły znaleźć na siebie biustonosza w najbliższym
          bieliźniaku, a po stanikowym oświeceniu nie miałyby nic przeciwko większym
          piersiom :)
          dlatego nie dziw się, że doświadczone forumki chcą najpierw sprawdzić czy nie
          można Twojego problemu rozwiązać w tańszy/mniej inwazyjny/ przyjemniejszy sposób :)
          jeśli faktycznie operacja to jedyne wyjście to na pewno całe forum będzie
          ściskało kciuki, żeby wszystko się udało i szybko goiło :)

PS. ja mam 65J i opowieści z dreszczykiem sama mogę opowiadać, więc doskonale
          wiem o czym mówisz
    • ungore Re: Pomniejszanie buustu 03.01.08, 18:45
      Między innymi tutaj masz wątek o zmniejszeniu biustu znalezienie go
      zajęlo mi mniej niż minutę, polecam wyszukiwarkę.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=73117657&a=73117657
      Myślę, że lepszym wyjściem byłoby nawet napisanie do kogos na forum
      kto biust pomniejszył niż takie pytanie bez wcześniejszego
      rozeznania czy tematy były poruszane:)

Oj Maheda pojechałas mi teraz ja mam prawie takie wymiary jak
      wymieniłaś :D ale nic nie chce zmniejszać. Chucham i dmucham żeby
      urosły :D
      • anka000001 Re: Pomniejszanie buustu 03.01.08, 18:59
        moje wymiary 75 pod biustem i 116 w biuscie . mam 180 cm wzroetu i
        waga 82 kg. Owszem jestem troche gruba nie przecze wazylam kiedys
        mniej biust byl mniejszy ale po ciazy urusl tak znaczne .....
        Staniki mam dobrane w sklepie Bravissimo w Anglii przez mysle jakis
        tam fachowco w tej dziedzinie . Nie lubie swoich rozmiarow . Stosuje
        kosmetyki od 2 lat niewiele pomaga . Pytam o dobrych i godnych
        polecenia lekarzy zeby nie trafic na oszolona ktory bedzie siachal
        bez zastanowienia . Jak mi sie wydaje przed operacja jest jeszcze
        konsultacja i lekarz cos powie czy warto czy nie . Pytanie wydlo mi
        sie dosc niewinne i tez nikogo nie zmuszam do odpowiedzi ale nie
        spodziewalam sie takiego frontaknego ataku! Czy po podaniu wymiarow
        jestem dla Was bardziej wiarygodna ??? Przeciez ciagle moge byc ta
        laska w klasie z ktorej ktos sie naigrywa bo ma miseczke b a reszta
        jeszcze nic . Zawsze cudze koszmary sa niczym w porownaniu z
        naszymi. Pozdrawiam Lobby.
        • maheda Re: Pomniejszanie buustu 03.01.08, 19:10
          A czy przypadkiem nie miałaś rozmiaru dobieranego już dawno temu?
          Z 75 pod biustem bynajmniej nie powinnaś nosić 75tek, tylko 70tki lub 65tki z
          rozciągliwców. To tak na marginesie.
          Same kosmetyki niewiele pomagają, potrzebne są masaże, i to regularne.

Co do lekarzy - na pewno poradzą Ci dziewczyny, które tę operację przechodziły,
          czyli zuz-anka, kasia_mm czy agamara1 (mam nadzieję, że nie poprzekręcałam nicków).

Zastanów się jednak, czy nie warto po prostu trochę schudnąć? Zawsze to mniej
          inwazyjne, mniej kosztowne i mniej ryzykowne, niż operacja.
          Do tego jakieś ćwiczenia kształtujące sylwetkę, basen może, albo ćwiczenia na
          klatkę piersiową (w dobrym staniku sportowym)?

A lekarze plastyczni - prawie żaden chyba nie powie Ci o możliwych powikłaniach,
          czyli bliznownach, zakażeniach i innych "drobnostkach", zresztą niestety ze
          śmiercią włącznie.
          Wydaje mi się, że wcześniej lepiej przepracować inne wyjścia.
          Choćby cykl wizyt u dobrego psychologa z zakresu samoakceptacji - myślałaś o tym?

Na Twoje pytanie zareagowałam alergicznie, ale nie dziw mi się - przecież ja nie
          wiem, kto siedzi po drugiej stronie, prawda?
          Jesteś nowa na forum, nie widziałam Twojego nicka tutaj, wchodzisz i zamiast
          przegrzebać forum pod kątem słowa operacja, to potraktowałaś nas trochę jak
          punkt informacyjny, którym _nie_ jesteśmy.
          Gdyby wszystkie osoby zachowywały się w ten sposób, musiałoby tutaj dyżurować
          non-stop kilka osób, a w godzinach szczytu kilkanaście.
        • chaje_shukarije Re: Pomniejszanie buustu 03.01.08, 19:13
          ja mam bardzo podobne wymiary (ale ja noszę 65J/J :| ) tylko, że przy 170 cm
          wzrostu, więc biust proporcjonalnie (do reszty sylwetki) większy od Twojego :)
          też kiedyś napisałam, że chcę na operację, też mnie dziewczyny zdrowo objechały,
          ale rozumiem ich argumenty :) i nadal się poważnie zastanawiam nad operacją i
          nikt mnie z forum nie wygania :))

a jeśli chodzi o wiarygodność to cóż... my tu nie udzielamy milionowych
          kredytów, więc możesz wypisywać co chcesz, nikt Cię nie sprawdzi - w razie czego
          to sobie zrobisz krzywdę :(
          po prostu dziewczyny chcą widzieć, że zrobiły możliwie wszystko żeby Ci pomóc :)

• maith Re: Pomniejszanie buustu 03.01.08, 21:55
          Anka, są tu dziewczyny, które przeszły przez operację i takie, które ją planują.
          I one na pewno chętnie Ci doradzą w szczegółach dotyczących operacji.
          Szczególnie jeśli zadasz pytanie w odpowiednim wątku. Gdzie część informacji już
          jest.

Ale skąd Ci przyszło do głowy, że pytanie o wymiary miało na celu sprawdzenie
          wiarygodności a nie ustalenie, czy Twojego problemu nie da się prościej rozwiązać?

Pamiętaj że są tu też setki dziewczyn, które marzyły o operacji do czasu aż nie
          przymierzyły dobrze dobranego stanika. Wtedy zobaczyły różnicę:
          stanikomania.blox.pl/2007/08/Kwestia-rozmiaru.html
          Jeżeli masz pod biustem 75 cm, to staniki 75 są dla Ciebie na pewno za szerokie,
          bo przecież obwody staników są rozciągliwe. Kto wie, może nawet będziesz w
          stanie swój zapiąć na biodrach, albo się okaże, że niewiele Ci brakuje.

Z podanych wymiarów i rozmiaru stanika wynika, że nosisz stanik, w którym masz
          kiepską szansę dobrze wyglądać i który poważnie niszczy Ci piersi. Jak masz
          dobrze wyglądać - to tak, jakbyś chodziła na codzień w aparacie na zęby, tylko
          dla odmiany wykrzywiającym Twoje uzębienie.

Z drugiej jednak strony przy Twoim obwodzie pod biustem wygląda na to, że
          powinnaś wypróbować obwód stanika 65. Brytyjskie 65K. Jeżeli jesteś w Anglii, to
          może spróbuj. To będzie NA PEWNO skuteczniejsze od kremów, które mają znacznie
          mniejszą szansę kształtowania biustu.
          Chyba możesz to dla siebie zrobić zbierając sobie na spokojnie informacje o
          operacjach? A potem zdecydujesz się na operację albo i nie, ale mając pełny
          obraz pozostałych możliwości.
    • mary_lu Re: Pomniejszanie buustu 03.01.08, 19:36
      Ależ 116 w biuscie przy 180 cm wzrostu to nie jest nic
      nieproporcjonalnego!

Idź na operację, jeśli naprawdę uważasz, że biust całkowicie stracił
      jędrność. Ale nie idź z przekonaniem, że masz gigantyczne piersi.

I nie noś 75-tek przy 75 cm pod biustem. Taki obwód nie ma
      możliwości podtrzymania piersi. Musisz przeżywać koszmar z biustem
      zawieszonym na ramiączkach, zamiast podtrzymywanym obwodem.
    • anka000001 Re: Pomniejszanie buustu 04.01.08, 10:50
      dzieki za rady , i sorry za tak postawione pytanie , chyba tez lekko
      alergicznie zareagowalam . ;-) jeszcze raz dzieki . pewnie wybiore
      sie do sklepu avokado poprzynierzac bo ostatnio troche schudlam i
      moze zeczywiscie potrzeba mi nowych wyzwan. Dzieki i sorrki za
      wylewanie jakis zali i pretensji
      • maheda Spoko 04.01.08, 10:55
        Powiedz, czy coś tam dla siebie znajdziesz, bo nie wiem, jak jest w Avocado z
        brytyjczykami. Z ich kolekcji masz marne szanse wejść w cokolwiek.
        Może umów się mailowo z dziewczyną z Peachfield?
        Bo rozumiem, że w Wawie mieszkasz :)
        • anka000001 Re: Spoko 04.01.08, 10:59
          juz tak .
          • maheda Tylko 04.01.08, 11:04
            uprzedzam, żebyś się nie nastawiała, że na pewno tam coś dla Ciebie będzie.
            Charje kupuje przez net, o ile się nie mylę.
            Ja zresztą przeważnie też, ze swoim HH/J.
            • anka000001 Re: Tylko 04.01.08, 12:17
              tajak juz cos sie dobierze to mozna pozniej przez net , bo tak
              odsylac i zamawiac to w nieskonczoenosc , moza sie bawic
              • maheda Re: Tylko 04.01.08, 12:33
                Ja się "bawiłam", jak to określiłaś, przez jakiś czas.
                Jeśli się nie ma wyjścia, to się tak "bawi".

Spróbuj, a nuż.
                • charm Re: Tylko 04.01.08, 12:42
                  Ostatnio przekonałam się, że zakupy przez net są znacznie lepszą formą robienia
                  zakupów niż w tradycyjnych sklepach. Gdy jest zima, nie trzeba się za każdym
                  razem rozbierać w sklepie, mierzyć na szybko w ciasnej przymierzalni, chodzić,
                  dowiadywać, i słyszeć, że nie ma tego rozmiaru...
                  A tak, siedzę sobie wygodnie, paczuszkę przynosi listonosz, mierzę do skutku,
                  robię zdjęcia, konsultuję z innymi, itp, a potem odsyłka ;-)

I też małego biustu nie mam (60J przy wymiarach 65/108)

Kilka osób zauważyło, że schudłam, jak wiszące 70F zamieniłam na podnoszący,
                  porządnie trzymający 60J, czuję się lepiej, i nie bolą mnie plecy... a parę
                  miesięcy temu dość poważnie rozważałam operację...
                  • anka000001 Re: Tylko 04.01.08, 13:43
                    tez sie tak bawilam z bravissimo w Angli to nie bylo problemu, 2 dni
                    i paczuszka w domu tu zreszta tez szybko mi przyslali , bo ostatnio
                    zanabylam droga kupna sliczny stroj kapielowy jednoczesciowy boski i
                    w koncu wygladam jak czlowiek , ale mam nadzieje ze moze sprawdze
                    jaki to ja rozmiar mam naprawde a pozniej sobie pozamawiam , bo
                    okazuje sie ze jedank mam troche mniej niz myslalam pod biustem
                    zostalo 75 ale w biuscie to mam 109 cm , hurra ,,,, tylko teraz
                    musze dobrac dobry rozmiar .
                    • maheda Re: Tylko 04.01.08, 13:46
                      Czyli co, celujesz w 70HH, albo 65JJ? :) Czy miseczka mniej? :)

Z Bravissimo nie jest źle, ja do Krakowa dostaję z UK przesyłkę w 4 dni robocze.
                    • maheda Jaki kostium? 04.01.08, 13:46
                      Panache może?
                      • anka000001 Re: Jaki kostium? 04.01.08, 13:52
                        tak , taki
                        www.bravissimo.com/products/swimwear/swimsuits/panache/swimsuits/ps11-details.aspx?colour=Khaki
                        rozmiar 34 gg ale zastanawiam sie czy nie wymienic na 32 H albo nie
                        wiem sama kurde, niby wszystko ok ...
                        • maheda Re: Jaki kostium? 04.01.08, 14:08
                          O, świetnie, bo też się przymierzam i nie bardzo wiem, czy go kupić...
                          Czy on nie spłaszcza biustu? Jak w nim są zbudowane miseczki?
                          • anka000001 Re: Jaki kostium? 04.01.08, 14:33
                            gdzie mieszkasz bo jak co to chetnie sluze strojem? no wlasnie chyba
                            nie splaszcza i sa dosc glebokie , bo ja sie mieszcze i nic mi sie
                            nie wylewa , ma jeszcze pas splaszczajacy brzuch ... podobno
                            wygladam jak 10000000$ w gotowce
                            • maheda Re: Jaki kostium? 04.01.08, 14:43
                              O kurrrrcze...
                              Mieszkam niestety dość daleko, bo w Krakowie, więc raczej nie przymierzę.
                              Nic to, pewnie spróbuję jednak zamówić i sprawdzę, jak to będzie wyglądało.
                              :) Pociesza informacja, że miski są głębokie i niespłaszczające :-)
                              • anka000001 Re: Jaki kostium? 04.01.08, 15:03
                                maja ciecia przez srodek wiec robi sie cos jakby dziubek , pozatym
                                fizbint trzymaja , zapiecie ciasne z tylu a material z przody dosc
                                rozciagliwy ale i gruby wiec ,ok .
                                • maheda Re: Jaki kostium? 04.01.08, 15:14
                                  o, ten dzióbek to cenna informacja...
                                  Ale może u Ciebie wynika to z za małej miseczki? Możliwe?
                                  • anka000001 Re: Jaki kostium? 04.01.08, 15:17
                                    zle sie wyrazilam , nie robi sie dziubek bo material jest bardzo
                                    elastczny tylko zszycie tworzy jakby dziubkowata kieszonke , ktora
                                    wiecej miesci , ufff moze teraz troche jasniej
                                    • maheda Re: Jaki kostium? 04.01.08, 15:25
                                      :) rozumiem.
                                      No nic, najwyżej zaszyję :P
                                      Zastanawiam się jeszcze tylko, jaka jest wielkość miseczki w stosunku do
                                      staników, ale to może poczekam do momentu, aż przyjdziesz do domu w dobrze
                                      dobranym biustonoszu :)
                                      • anka000001 Re: Jaki kostium? 04.01.08, 15:40
                                        tak na szybko to wiecej sie miesci bo jest bardzo elastyczne.
                                        • maheda Re: Jaki kostium? 04.01.08, 15:50
                                          Dziękuję :)
    • kasia_mm Re: Pomniejszanie buustu 04.01.08, 16:18
      jesli moge Ci pomoc - a jestem miesiac po operacji redukcji - napisz
      na priva jakie masz pytania - pomoge i powiem ile wiem i jak to bylo
      u mnie
      generalnie operacji nie zaluje, mam teraz 82/106 piekny sterczacy
      biust a wczesniej bylo 126 cm (wzrost 178)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka