boziaj Rubie szorty 02.08.08, 21:47 z nazwy szorty, ale to po prostu majtki, tylko moze nieco niższe duze, mam 93-4 w biodrach, 12 były sporo za duze, nabyłam 10 i też sa luznawe, pewnie 8 byłyby idealne Odpowiedz Link
boziaj Iris Aqua majtki 11.08.08, 20:46 po doswiadczeniach z Rubie zamówiłam 8 i sa ciasne tu akurat 10 byłaby idealna skaranie boskie z tymi gaciami :(( Odpowiedz Link
tfu.tfu RUBY PINK Kara black szorty 17.12.08, 22:10 piękne, ale baaaaaaaardzo niskie, rozmiarówka standard. Odpowiedz Link
nowokaina123 szorty portia black 07.11.08, 20:21 Szorty rzeczywiscie b.ładne, ale mam pytanie do tych, które mają je dłużej: czy rozciagają się tak mocno jak stanik? zamowilam 12 (na moje 38 z tendencją do 40 na dole) i wydawały sie ok. Odesłałam jednak, bo boję się, że mi się rozciągną za bardzo i za chwilę będę mieć przymały, za szeroki stanik i za duże szorty :(. Zamierzam wziąć 10. Czy nie będą za małe? (dół mam teraz chyba bliżej 40 jednak :( ) Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: szorty portia black 09.11.08, 21:41 Ja zawsze biorę najmniejsze rozmiary z innych marek (mam zawsze ok 90-92 cm w biodrach), mam komplet Portii do którego mam majtki w rozmiarze 10 właśnie, bo one nie są takie wielkie jak Panache czy Freyowe. Są sporo mniejsze i ogólnie uważam je za najładniejsze majtki w ogóle :) moje się na razie nie rozciągnęły, mam też majtki z Princess i też nie widzę śladów rozciągnięcia. Fakt, że nie noszę ich jakoś bardzo często... ale ja w ogóle nie widzę by jakiekolwiek majtasy mi się mocno porozciągały... a mam naprawdę sporo kompletów i nie cackam się z nimi, piorę w pralce i wcale nie w takich najniższych temperaturach. Na Twoim miejscu jeśli jesteś bardziej 40 to bym obstawała przy tych większych bo te szorty nie są takie wielkie jak inne brytyjskich marek. No ale to ja, ja bardzo nie lubię wpijających się gaci. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Ultimo lace short UL05 09.11.08, 21:58 Uwaga, uwaga, konkurs na największe gacie z najmniejszym rozmiarem rozstrzygnięty! Kupiłam szorty na bravissimo, bo robiłam tam normalne zakupy, a tam wyprzedaż, a ja mam słabość do majtek i ten śliczny kolor (apple). Rozmiar S jest bardzo, bardzo wielki. Naprawdę wielkością bije nawet Antośkę :) Trochę sprawę ratuje fakt, że materia to nierozciągliwa, ale i tak, są duże, na naprawdę drobne osoby będą sporo za duże :) Odpowiedz Link
chestnut_lynx Freya Tigerlilly -- jaki rozmiar? 02.02.09, 00:23 Ostrzę sobie zęby na szorty, ale nie wiem, jaki wziąć rozmiar. Przeczytałam tutaj, że ponoć doły do Tigerlilly są ogrooomne ;) Jak większość dołów Freyi zresztą. Jednak kupiłam stringi w rozmiarze S (10) i zupełnie nie można o nich tego powiedzieć. Lubię je i noszę, i prawie się nie wpijają, ale i tak są na styk ;) Mogłyby być większe. Inne stringi Freyi w tym rozmiarze są na moje 96cm w biodrach idealne. Przyłożyłam stringi Tigerlilly do stringów Ines i wyglądają na takie same, z tym że w porównaniu z I., T. są mało rozciągliwe. Zastanawiam się więc: czy to źle wszyta metka w T. (mają stempel reject na metce, ale na razie nie znalazłam przyczyny ;) ), czy to nierozciągliwość materiału i tak ma być, więc śmiało mogę zamawiać M-kę. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Freya Tigerlilly -- jaki rozmiar? 02.02.09, 09:04 Ja mam Tigerlilly majtki ( nie szorty) XS na 92 w pupie i są dobre, weź sobie na swoje 96 albo XS te szorty albo ewentualnie S. M spadnie z Ciebie na 100%. Mam strigi i szorty Margo, to szorty wydają się większe niz stringi, także lepiej nie bierz sobie większych szortów niż masz stringi. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: Freya Tigerlilly -- jaki rozmiar? 07.03.09, 21:34 Mam Tigerlily i stringi i szorty w rozmiarze XS i powiem szczerze, stringi nie są wielkie, a szorty są olbrzymie! A ja anorektyczna bynajmniej nie jestem, szczupła, ale biodra mam mocno zaokrąglone... Przy zamawianiu szortów celuj w mniejsze raczej, na pewno nie bierz większych od stringów! Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Freya Tigerlilly -- jaki rozmiar? 08.03.09, 12:06 Ja jestem raczej okrągła w biodrach i szorty z Tigerlilly zamówiłam w rozmiarze M. To była duuuża pomyłka, są olbrzymie i rozmiar należy zdecydowanie zaniżyć. Mnie to już na nic nie przyszło, bo mniejszego rozmiaru do wymiany nie było i skończyło się odesłaniem i zwrotem pieniędzy :( Odpowiedz Link
grzanka72 Greta Freya majtki 02.02.09, 08:19 Wygodne, miękki materiał- cieniutka, przezroczysta siateczka, z przodu koronka bardzo ładna, nie gryzie na mój standardowy rozmiar 40 babeczka proponowała mi 38, wzięłam, nawet z lekka luźne polecam, tylko drogie! Odpowiedz Link
inez69 Proszę o porządek!! 05.02.09, 16:04 Dziewczyny proszę umieszczajcie swoje opisy w odpowiednich podwątkach-pisząc o majtkach Freya wystarczy odpowiedziec na post o tytule Freya, tak samo z innymi firmami. Straszny bałagan się zrobił. Odpowiedz Link
sylwia-osama dół do Sienny ruby-gdzie kupić?? 02.03.09, 13:48 Dziewczyny, nie wiecie gdzie jeszcze można dostać dół do sienny czarno-czerwonej? Rozmiar 18 lub 16. Najlepiej w rozsądnej cenie :) Powiedzmy do 50 złotych. Na ebay widziałam ale tylko thonki a jednak wolałabym majtki. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Będę wdzięczna za wszelkie info :D Odpowiedz Link
margo13ak Re: dół do Sienny ruby-gdzie kupić?? 06.03.09, 21:23 Znalazłam na e-bay http://cgi.ebay.co.uk/Panache-Lingerie-Sienna-Short-Brief-4474-Red-16_W0QQitemZ200317261228QQcmdZViewItemQQptZUK_Women_s_Underwear_Design_2?hash=item200317261228&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1685|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318#ShippingPayment sorry za link, tak na szybko... Gdybyś kupowała i ewentualnie miałby dwie sztuki (też 18-16), to pliiissss... nie mam konta na e-bay, ani paypala i kiepsko mi idzie angielski Chyba, że znalazłaś gdzieś jeszcze, może taniej?... Kontakt na priv, coby nie śmiecić: druhna@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: dół do Sienny ruby-gdzie kupić?? 07.03.09, 10:36 Dzięki, też widzialam tą aukcję :) Jednak (póki co) 10 funtów + wysyłka to dla mnie za dużo za dół do kompletu :( Jak nie trafi się coś taniej, to chyba zrezygnuję, albo będę tak zdesperowana, że faktycznie kupię tak drogo ;) Odpowiedz Link
margo13ak Do Sylwia-osama 18.03.09, 08:38 Są do rozmiaru 16 na Brastopie :-), za 8,95 Ja potrzebuję z Brastopu właśnie tylko to i szukam kogoś do wspólnych zakupów ;-)i podziału przesyłki Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Do Sylwia-osama 18.03.09, 09:01 Dzięki za info :) Jednak ja zrezygnowałam z dołu do Sienny,a poza tym aktualnie nie jestem przy kasie :( I muszę coś zaoszczędzić do zlotu ;) Odpowiedz Link
margo13ak Re: Do Akli-mak 19.03.09, 08:14 Nie mam poczty gazetowej... więc cokolwiek wysłałaś nie doszło... Domyślam się, że chodzi o zamówienie z Brastopu - ja nie będę zamawiać, szorty do mnie dotrą inaczej. Odpowiedz Link
monissska milena - toffino, stringi 20.03.09, 14:14 ma ktoś? jak wypadają rozmiarowo? pani w dopasowanej poleciła mi L, a z tabeli wynika,że na moje 96 w biodrach M będzie dobra;/ zgłupiałam;/ Odpowiedz Link
qra69 Re: Masquerade Aragon szorty 20.04.09, 17:11 proszę mi napisać jeśli ktoś posiada szorty Masquerade Aragon rozmiar 36 jakie mają wymiary (obwód itp.). Będę bardzo wdzięczny. Odpowiedz Link
ptasia Re: milena - toffino, stringi 06.05.09, 15:10 nie wiem, czy to pomoże, ale mam z Mileny Finesse majtki w rozmiarze M na ok. 95 cm w biodrach, i powiedziałabym, że ta M jest raczej jak S. Odpowiedz Link
buka86 freya darcey,greta 21.04.09, 23:17 Czy któraś z posiadaczek ww. moglaby się wypowiedzic co do rozmiarów szortów darcey i majtek greta?? Też sa duze jak np. mjatki do polly czy arabelli?? Odpowiedz Link
st-efa Re: freya darcey,greta 22.04.09, 08:20 Mam szorty darcey czarne L i thongi do grety ametystowej też L a teraz już mam około 109-111 w biodrach. Szorty darcey są jeszcze luźnawe, a thongi greta leżą ok. Jeśli Ci to nie pomoże to po południu mogę Ci je dokładnie wymierzyć i porównać z thongami do arabelli. Odpowiedz Link
buka86 Re: freya darcey,greta 22.04.09, 17:31 Dzięki serdeczne :) Na 103 w biodrach szorty darcey chyba M powinno starczyc w takim razie... Dziekuje za pomiary.... do arabelli mam szorty wiec raczej nic mi to nie powie (M-troche luźnawe) Tylko niw wiem czy greta M czy L :( Odpowiedz Link
st-efa Re: freya darcey,greta 22.04.09, 19:09 Do grety zdecydowanie proponowałabym M. Thongi grety L są tylko minimalnie szersze w pasie od "majcioszków" M do eleanorki. Odpowiedz Link
st-efa Re: freya darcey,greta 22.04.09, 19:11 Zapomniałam dodać, że z mojego doświadczenia wynika, że majtki i szorty freyowe z reguły są większe niż thongi. Odpowiedz Link
buka86 Re: freya darcey,greta 22.04.09, 19:36 Dzieki wielkie :) W takim razie bede chyba celowac w M :) Odpowiedz Link
anulka_00 THONGI Pollyanna i Arabella - jaki rozmiar 06.05.09, 10:00 Dziewczyny proszę was o pomoc w doborze rozmiaru :) Jaki rozmiar Thongów z Arabelki i Polly brać na 99-100 cm w najszerszym miejscu bioder? M czy raczej L? I jak się to odnosi do angielskiej rozmiarówki? 10 czy 12? Zgłupiałam już totalnie... Odpowiedz Link
ptasia Re: THONGI Pollyanna i Arabella - jaki rozmiar 06.05.09, 15:08 ja mam z Polly majtki zwykłe, kupiłam rozmiar 10, i są dość spore - takie zdecydowanie duże 10. mam ok. 95 cm w biodrach, zazwyczaj kupuję brytyjską 10 lub S/M. Odpowiedz Link
anulka_00 Re: FIGI, STRINGI, SZORTY - watek ogolny 06.05.09, 10:03 Dziewczyny proszę was o pomoc w doborze rozmiaru :) Jaki rozmiar Szortów Masquarade Antoinette brać na 99-100 cm w najszerszym miejscu bioder? M czy raczej L? I jak się to odnosi do angielskiej rozmiarówki? 10 czy 12? Czy można gdzieś dostać Thongi Antośkowe? Bo co w jakimś sklepie resztki mają z Antośki to tylko szorty są. Odpowiedz Link
arwena-g Re: FIGI, STRINGI, SZORTY - watek ogolny 06.05.09, 10:24 Ja na 100 cm w biodrach mam szorty Antoinette rozmiar 10 (czyli S). One są naprawdę bardzo wielkie, bo zwykle doły biorę zawsze 12-ki (czyli M). Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: Sahara Masquerade 08.05.09, 20:45 Bardzo proszę o podpowiedź posiadaczki szortów (ewentualnie majtek) do Sahara Masquerade. Jaki rozmiar przy 93 w biodrach? Przy Antośce mam 8 (XS) czy tu także brać ten rozmiar? Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: Sahara Masquerade 10.05.09, 00:28 Czy naprawdę nikt nic nie wie o tych majtkach? :( Odpowiedz Link
ptasia Evie - majtki 06.05.09, 15:12 może kogoś zainteresuje, ale nabyłam w Londynie w Bravissimo (na Covent Gdn) majtki do granatowej Evie, w rozmiarze 10 i są duuuże. chyba mogłabym mieć 8 (mam ok. 95 cm w biodrach i zazwyczaj noszę rozm. 10 lub S/M z gaci). Odpowiedz Link
epior Panache Zara Thong 19.05.09, 16:33 zamówiłam razem ze stanikiem i odesłałam niestety. Kolor piękny, ale stringi uszyte z satyny nierozciągliwej, co wg mnie jest w przypadku majtek nieporozumieniem. Mam ok 103cm w biodrach, wzięłam rozmiar 14 i był na mnie dobry. Tylko ten materiał... Odpowiedz Link
alexandra.87 Szorty Vodka chaser rozmiar 19.05.09, 21:39 Skopiuję z wątku ratunkowego, może tutaj ktoś pomoże :) : Pomóżcie mi bo ja już się gubię. Przeczytałam cały wątek o strojach kąpielowych, było kilka postów o szortach do vodkatini. Dziewczyny pisały, że na 110-115 w biodrach pasują im L. A ja mam 100 i L są za małe, wcinają się w 'boczki' :( od czego to może zależeć? :( I teraz nie wiem czy mam wymienić na XL, bo boję się że będą za duże :( Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Szorty Vodka chaser rozmiar 24.05.09, 17:57 A może jak i przy stanikach, szorty różnią się rozciągliwością w zależności od koloru? Odpowiedz Link
sharteel Re: Szorty Vodka chaser rozmiar 06.06.09, 10:26 Może metka jest źle wszyta i rozmiar rzeczywisty jest mniejszy od tego na metce? Odpowiedz Link
margo13ak stringi "lodowe" 42 16.06.09, 09:24 Opis w wątku producenckim, na wszelki wypadek linkuję ;-) forum.gazeta.pl/forum/w,32203,94620583,96679304,stringi_lodowe_42.html?wv.x=2 Odpowiedz Link
urkye NEMESIS briefs - tył 05.02.10, 11:39 Dziewczyny, pomóżcie:) Czy posiadaczki majtek do nemesis mogłyby mi powiedzieć jak wygląda tył w tych majtkach? Z czego jest zrobiony? Odpowiedz Link
urkye Re: NEMESIS briefs - tył 16.02.10, 14:29 Już kupiłam, sama sobie odpowiem;) Może komuś ta informacja się przyda: tył jest przezroczysty, u góry jest dziurka z kokardką. Materiał przyjemny. Rozmiar wypada standardowo, na 96 w biodrach 12 (M) pasują idealnie. Odpowiedz Link
ewelina_1 Pour Moi? St Tropez - szorty 14.02.10, 14:05 Jaka jest rozmiarówka szortów St Tropez? Doczytałam, że staniki są bardzo ścisłe, czy podobnie jest z majtkami? Mam Arize 10 - pasuje idealnie (na ok. 94). Czy w pour moi materiał jest na tyle rozciągliwy, by brać też 10 czy jednak 12? A może 8? Odpowiedz Link
arwena-g Re: Pour Moi? St Tropez - szorty 15.02.10, 08:57 ja mam w kolorze purple rozmiar 12 na 104 w tyłku. Dla mnie rozmiarowo są podobne do Frei - dość duże. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Biały Orion z linii Masquerade 16.05.10, 19:32 Wszystkim kupującym majtki do białego Oriona radzę brać co najmniej jeden rozmiar mniej niż zazwyczaj, te gatki są bardzo duże :/. Odpowiedz Link