kociatko_biusciaste Kobiety chcą walczyc o miseczkę R 22.09.08, 12:40 czyli LB znowu w natarciu:) Prawie najczęściej czytany artykuł w Gazecie.pl :) miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,5716665,Kobiety_chca_walczyc_o_miseczke_R.html Odpowiedz Link
anial_ek Re: Kobiety chcą walczyc o miseczkę R 28.09.08, 12:24 ten sam artykul dzis (jako polecany) na glownej stronie gazety.pl! :) Odpowiedz Link
kuraiko 'Jak dobrać biustonosz?' - lokalny dziennik :)))) 03.10.08, 16:18 wczoraj się ukazała notka, że w dzisiejszym wydaniu ma być artykuł na ten temat... oczekiwałam niecierpliwie i jestem pozytywnie zaskoczona :) zwłaszcza, że Rzeszów to "prowincja"... tnij.org/bwma gazeta to najpopularniejszy dziennik na Podkarpaciu, więc artykuł ma szanse dotrzeć do wielu kobiet, zwłaszcza tych w średnim wieku, bo z tego co się orientuję, młodzież olewa prasę lokalną (lepiej kupić Bravo :/). ale oczywiście nie ma co przesądzać :> nawet o bułkach napisali :P i teraz już wiem, czemu jak pytałam o 70E i F to panie się nie patrzyły dziwnie :PPP heh szkoda tylko, że te które ja tam mierzyłam, miały tylko dwie haftki :/ Odpowiedz Link
maith Re: 'Jak dobrać biustonosz?' - lokalny dziennik : 03.10.08, 16:36 No, nie wszystko jest idealnie. Ale skoro mówisz, że w tym regionie jakiekolwiek przesunięcie we właściwym kierunku to sukces, to pozostaje się tylko cieszyć :) Ale obiektywnie miałabym parę uwag - przy 78 cm obwód 75 będzie dla większości osób przy większości staników jeszcze za szeroki. Takie przejścia zdarzają się raczej przy 68 na 65, czyli w innej części tabelki... Jeśli chodzi o obwód, to problemem nie jest jego koronkowość, tylko rozciągliwość. Rozciągliiiiwy materiał wcale nie musi być koronką. I odwrotnie, koronka może być mniej rozciągliwa niż inne materiały - przykład effuniaków :) Nie bardzo mi się podoba to przesunięcie o 1 miseczkę - że 75B przekłada się na 70C. Raczej na 70D. Ale kobiety zwykle boją się literek i tak mocno wierzą, że C jest większe od B, a D to już w ogóle, że właśnie mierzą w takiej sytuacji 70C zamiast D i "im ciasno". Oczywiście z 75B jest inny problem, bo noszą go kobiety o bardzo różnych wymiarach, z różnych powodów, które można powiązać w jeden "bo to znaczy, że jestem normalna". Dlatego kobiety z 75B przeskakiwały już i na 70B i na 75F. Ale jeśli kobieta faktycznie ma to 90 cm w biuście, to przy 70-tkach powinna zacząć mierzenie od D. Czy wałeczki z tyłu naprawdę zależą od tuszy? Na zjeździe warszawskim wyszło nam, że wcale nie. Odpowiedz Link
kuraiko Re: 'Jak dobrać biustonosz?' - lokalny dziennik : 03.10.08, 17:05 też zwróciłam uwagę na te rzeczy, które opisałaś ;) ale z tą tuszą to mi się zdaje, że babka miała na myśli osoby ze sporą nadwagą np jakieś 90kg przy 165cm wzrostu, gdzie tłuszcz na plecach się właśnie układa w "wałki". a zresztą jak się ściśnie mocno tłuszcz obwodem na takiej osobie, to wydaje mi się, że pokażą się wałki tak czy owak. z tym, że mam na myśli osoby właśnie o takich gabarytach, a nie osobę o takim samym wzroście ważącą np 70kg ;) Odpowiedz Link
inez69 Re: 'Jak dobrać biustonosz?' - lokalny dziennik : 12.10.08, 13:37 Ja mam jeszcze zastrzeżenia do tego, że biustonosz mierzymy zapinając na najciaśniejszą haftkę. Zgodnie z wiedza zaczerpniętą z lobby, chyba że coś pokręciłam, obwód powinien być dla nas idealny kiedy zapinamy go na najluźniejszą haftkę, bo przecież i tak z czasem się rozciągnie. Wiem, że nie jest to idealny artykuł, ale szczerze pisząc, gdyby rok temu wpadł mi w ręce, to na pewno by do mnie przemówił:) Odpowiedz Link
kuraiko Re: 'Jak dobrać biustonosz?' - lokalny dziennik : 12.10.08, 16:00 "Biustonosz mierzymy, zapinając go na najciaśniejszą haftkę." hmmm rzeczywiście dziwne. można to interpretować na dwa sposoby - być może rozmówczyni powiedziała o "ostatniej haftce" jaką się często określa najluźniejszą haftkę (np ja tak mówię ;) ), a osoba pisząca artykuł zrozumiała to odwrotnie. z drugiej strony ja mając 72cm mierzę 70-tki zapinając właśnie na ostatnią haftkę, bo wiem, że jeśli zapnę się bez najmniejszego wysiłku, to nie ma co się nawet zastanawiać... Odpowiedz Link
zazulla uzupelnienie 12.10.08, 14:04 W papierowym wydaniu artykul zostal uzupelniony takimi zdjeciami: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1509296,2,1.html Odpowiedz Link
martulka_s Re: link nic nie pokazuje 12.10.08, 17:10 Mnie tam pokazuje, ale wolałabym tego nie oglądać : / Żenada. Odpowiedz Link
maith Akurat ta "perełka" trochę sztuczna 12.10.08, 18:08 Zdjęcia już niestety śmietnikowe. Ten bezramiączkowiec, który zaraz się zsunie i balkonik z wyraźnie wrzynającą się z boku, za wąską do biustu, fiszbiną. Puszap to coś, co zawisło na biuście, a dokładnie na czubkach i rozsunął go na boki. Co do zapinania, to też oczywisty błąd. Stanik musi pasować na najluźniejszej haftce, bo inaczej szybko stanie się za luźny. To plus te uwagi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76196327&a=85488009 taka trochę plastikowa ta perełka i farbka schodzi... Odpowiedz Link
roza_am Re: Akurat ta "perełka" trochę sztuczna 12.10.08, 18:47 No cóż, zdjęcia jakie są każdy widzi... Są to po prostu zdjęcia modeli dostępnych w sklepie opisywanym w artykule. Był kiedyś wątek o bra-fittingu w sklepach tej sieci. W skrócie - jest osoba, która ma wiedzę i chęci, ale dobór raczej wirtualny, bo wspomniana oferta skromniutka. A z tym zapięciem to raczej jakaś pomyłka, bo dalej w treści artykułu jest o przepinaniu na ciaśniejsze haftki w miarę rozciągania się obwodu stanika. Mogło być tak jak pisze Kuraiko. Generalnie perełka podrabiana, no taka lokalno-prowincjonalna. Odpowiedz Link
kuraiko Re: Akurat ta "perełka" trochę sztuczna 12.10.08, 19:52 hehe mnie jednak cieszy te artykuł, bo spodziewałam się czegoś jak z niedawnego "Świata Kobiety" czyli "triumphowa" tabelka i polecanie kobietom o 73 pod biustem kupna obwodu 75. naprawdę nie liczyłam na więcej, znając poziom uświadomienia ludzi ze swojego miasta (tak ogólnie, nie tylko o staniki chodzi). myślę, że gdyby za rozmówczynię wybrali panią z Triumpha, to byłoby o wiele gorzej. ogólnie mam wrażenie, że pani przygotowująca artykuł sama nie miała wiele pojęcia na temat i dlatego zwróciła się do jednego ze sklepów z bielizną. to samo tyczy się artykułów o urodzie z tej gazety - zawsze przedstawiają opinię dziewczyn z jednej drogerii lub salonu piękności, a nie bardziej ogólne, szerokie spojrzenie na sprawę. Odpowiedz Link
anial_ek Re: PEREŁKI, czyli artykuły godne uwagi 08.10.08, 12:25 no, teraz to juz rewolucja, staniki na groszkach:) www.groszki.pl/groszki/1,80239,5780105,Jak_dobrac_stanik_.html Odpowiedz Link
wiedzma_kasia Portal "dla studenta" 10.10.08, 16:41 Ukazal sie artykul "Biusciasty stan umyslu", az sie zdziwilam:) wroclaw.dlastudenta.pl/dlaStudentki/artykul/Biusciasty_stan_umyslu,26030.html Odpowiedz Link
kasica_k "Modna Bielizna" po raz drugi i trzeci 08.10.08, 22:43 Pozwalam sobie dodać info o kolejnych dwóch tekstach popełnionych z naszym udziałem w "Modnej". Dostępne tu: stanikomania.blox.pl/2008/10/Podnosimy-poprzeczke.html Perełki to może nieduże, ale za to całkowicie "nasze" :) Odpowiedz Link
agastrusia Duży biust, duży kłopot? 25.10.08, 10:17 Tak do końca nie wiem czy akurat tutaj ;-) www.wiadomosci24.pl/artykul/duzy_biust_duzy_klopot_69951.html Odpowiedz Link
agastrusia Re: Duży biust, duży kłopot? 25.10.08, 10:22 Tu ten sam artykuł z Ewą przy pracy ;-P lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/871445.html Odpowiedz Link
lukrecjabo Artykuł na Wizażu 26.10.08, 08:47 Może to nie prasa:), ale Mauzonka znowu spisała się na medal:) www.wizaz.pl/artykuly/bra_fitting/ Odpowiedz Link
butters77 Re: Artykuł na Wizażu 26.10.08, 23:37 Bardzo słusznie dodałaś:) Gratulacje dla Mauzonki! Odpowiedz Link
shilo_m onet 14.11.08, 08:55 Dziś z samego rana onet poczęstował artykułem, mnie (początkującej ;)) wydaje się w miarę rozsądny, może pomijając kwiatki o "ponadprzeciętnej wielkości biustu - G" ;) Odsyłają nawet do materiału filmowego, co go tvn onegdaj w faktach przedstawił :) tinyurl.com/6ds35s Odpowiedz Link
lukrecjabo Znowu net, a nie prasa, ale warto:) 15.01.09, 19:28 Mam nadzieję, że nie było wcześniej linkowane, przyznaję się bez bicia, że nie przeglądałam całego forum:) tnij.org/wydarzenieroku Odpowiedz Link
maheda Sklep Yoshi w Gazecie Pomorskiej 02.02.09, 11:03 www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090131/ZDROWIE/932709085 Odpowiedz Link
roza_am Jak dobrać biustonosz na Dziennik.pl 24.02.09, 13:31 www.dziennik.pl/kobieta/uroda/article326274/Jak_dobrac_biustonosz_.html Poradnik dla początkujących. Świetnie napisany, żywy, dynamiczny, profesjonalny. Zawiera linki do Stanikomanii i kalkulatora Mariski. Gdyby nie małe zamotanie przy wyliczaniu wielkości miseczek byłby perfekcyjny. Odpowiedz Link
mika_p "Dziecko" 12.03.09, 20:06 Jest nowy artykuł: www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79400,6353357,Jak_dobrac_biustonosz_w_ciazy_i_na_czas_karmienia.html Autorki tu, na Lobby, nie widziałam, ale wiem z rozmaitych źródeł, że ma bliskie kontakty z co najmniej dwiema Lobbystkami ;) Komentarze do artykułu prowadzą na f. Karmienie piersią: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=570 gdzie swego czasu udzielała się aktywnie Lobbystka Bathilda. Odpowiedz Link
anna-pia Re: "Dziecko" 13.03.09, 10:02 Linka wrzuciłam też do wątku o stanikach do karmienia, Odpowiedz Link