bbkk 24.08.08, 15:08 O co to dokładnie chodzi? Coś co nie było biustem się nim staje? Ja nie rozumiem ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaczencja Wyszukiwarka 24.08.08, 15:25 O to dokładnie chodzi, że na tym forum korzystamy z wyszukiarki, która wyrzuci Ci mnóstwo pasujących wyników dla zapytania migracja. I stamtąd dowiesz się wszystkiego na jej temat. Odpowiedz Link
ewas111 Re: Pytanie o migrację 24.08.08, 15:28 Wystarczy wrzucić do wyszukiwarki np: migracja Odpowiedz Link
effka454 Re: Pytanie o migrację 24.08.08, 18:45 Dziewczyny nie kłóćcie się już. Prawdą jest, że na tym forum jest wymagany porządek, o który trudno na innych forach, ale specyfika tego miejsca częściowo narzuca taki styl i prosimy aby się do tego dostosować :) Migracja - jak sama nazwa sugeruje przenoszenie się z jednego miejsca na drugie -> tu konkretnie biustu rozdydźganego nieprawidłowym stanikiem, który przemieścił się pod pachy, na boki i nie wiadomo gdzie jeszcze, po dokonaniu "reformacji bieliźnianej", czyli noszeniu przez pewien czas (czas nie jest dokładnie określony, ponieważ zależy od osobniczych cech danej biuściastej) dobrze dobranego stanika, rzeczony biust za pomocą masażu i prawidłowego układania do miseczek wraca na swoje miejsce, co daje w efekcie zmniejszenie obwodu pod biustem i w niektórych przypadkach zwiększenie obwodu w biuście, w innych przypadkach skompresowanie biustu (ujędrnienie). Hmmm... a może by tak stworzyć "Słownik LB" i podwiesić go do FAQa i tam odsyłać nowoprzybyłe? Odpowiedz Link
quintafalsa Re: Pytanie o migrację 24.08.08, 19:03 > Hmmm... a może by tak stworzyć "Słownik LB" i podwiesić go do FAQa i tam odsyła > ć > nowoprzybyłe? Myślę, że to doskonały pomysł. Odpowiedz Link
roza_am Słownik jest w FAQ na LMB 24.08.08, 19:11 Jeśli dziewczyny się zgodzą, można by przekopiować do nas i na bieżąco uzupełniać. Odpowiedz Link
kura17 slownik LB 24.08.08, 19:13 mysle, ze to super pomysl :) na pewno ulatwilby nowym zorientowanie sie w zargonie (bez wyszukiwarki ;) moge sie zglosic na ochotnika do wyszukania, ktore hasla sa najbardziej potrzebne. a potem razem stworzymy slownik, co Wy na to? po prostu kazdy, kto ma wiedze i ochote, zagladnie do watku (ktory zaloze), w ktorym nowe (i stare, jesli zechca :) forumowiczki beda wpisywaly hasla, ktore sprawiaja im klopoty na poczatku kozystania z forum. i jesli bedzie znal odpowiedz - wpisze ja do slownika (tez zalozymy taki watek). pierwsze haslo "migracja" juz mamy, dzieki Effce :) i potem kazdy, kto ma komentarz do tego hasla, moze go pod nim opisac :) co myslicie? zaczynamy? Odpowiedz Link
kuraiko Re: slownik LB 24.08.08, 19:38 ja np nie mogę znaleźć nic konkretnego o prawidłowym masażu. dla mnie to ważna kwestia ze względu na opadnięte i mało jędrne piersi, na dodatek o budowie mastopatycznej :( próbowałam kiedyś masażu na ujędrnienie/powiększenie biustu - ok 100 ruchów ręką, co zaowocowało powiększeniem i bólem gruczołów. potem to zarzuciłam, teraz od pewnego czasu stosuję kremy do biustu i oczywiście chwilę masuję biust, nie tak intensywnie jak wcześniej, ale znowu powiększenie i stwardnienie gruczołów się pojawiło :/ nie wiem czy zależy to od fazy cyklu, czy ja robię coś nie tak. lekarz poprzednio skwitował "schudła pani i dlatego gruczoły 'wyszły na wierzch' i są bardziej wyczuwalne", ale czy ja wiem. czytałam wspominki o masażu zalecanym przez panią Hanię, ale też nie znalazłam na czym on polega... Odpowiedz Link
kura17 Re: slownik LB 24.08.08, 20:04 moglabys napisac o tym masazu na ujetrnienie?? bo u mnie jest z jedrnoscia tragedia... a Twoje pytanie zaraz umieszcze w watku o slowniku, ok? ps. czy Twoj nik jest orientalny (jesli tak, to co oznacza?), czy moze jestes kura_i_ko? ;) Odpowiedz Link
kuraiko Re: slownik LB 24.08.08, 20:15 kurai-ko ;) z japońskiego. taka zagadka, zazwyczaj nie mówię co oznacza :) no właśnie nie pamiętam dobrze zasad tego masażu :/ ja po prostu robiłam zwykłe okrężne ruchy używając do tego balsamu, tak właśnie ze 100 razy, ale przyniosło to niemiły efekt. Odpowiedz Link
kuraiko Re: slownik LB 24.08.08, 20:17 o już wiem, to z tej stronki surya.kasia.w.interia.pl/new_page_1.htm pisze tam "przy jakichkolwiek zmianach w piersiach jest to zabronione." z tym, że ja nie wiem czy można uznać mastopatyczną budowę za "zmiany" :/ dlatego już nie przeginam z częstotliwością Odpowiedz Link
kura17 Re: slownik LB 24.08.08, 20:23 dzieki :) ja na razie zmian nie mam, moze sprobuje tego masazu? nie masz nic przeciwko temu, zebym podlinkowala ta strone w slowniku? Odpowiedz Link
maheda O masażach i ćwiczeniach 24.08.08, 20:26 na pewno jest na LB, trzeba tylko poszukać. Spróbuję te wątki odnaleźć, bo mniej więcej pamiętam, gdzie to było i o czym traktowały posty. Odpowiedz Link
kuraiko Re: O masażach i ćwiczeniach 24.08.08, 21:36 szukałam heh, być może niedokładnie. ależ oczywiście można stronę podlinkować ;) nie moja hehe Odpowiedz Link
malagracja Potem moznaby zrobic lepszy slownik, 24.08.08, 20:08 z wyszukiwarka. Ale pomysli sie o tym, gdy juz bysmy wszystko zebraly do kupy. Warto pamietac, ze na LMB dziewczyny tez maja swoje powiedzenia i ja z checia bym przeszukala LMB. Slownik bylby uniwersalny. Co Wy na to? Odpowiedz Link
malagracja Moze zrobic tak? 24.08.08, 20:04 Ze ktoras z dziewczyn zalozy watek i tam wszystkie bedziemy wpisywac w odpowiedzi na watek post - w tytule HASŁO w tresci wyjasnienie i linki? Potem moznaby to podlinkowac do FAQ :) P.S LMB ma slownik trudnych biusciastych pojec, ale nie moge go odnalezc. Odpowiedz Link
kura17 Re: Moze zrobic tak? 24.08.08, 20:07 tak wlasnie myslalam :) ale najpierw zaloze watek, w ktorym zapytam dziewczyn, CO chcialyby w slowniku zobaczyc - jakie pojecia i kto chce moglby zamieszczac te pojecia w slowniku dobrze tak bedzie? zakaladam watek, jak sie nie spodoba, to moderatorki wytna, ok? :) Odpowiedz Link
malagracja Nie, nie :) 24.08.08, 20:13 Zadnych bezsensownych watkow :) Trzeba zrobic tak: zalozyc watek o nazwie "SLOWNIK POJEC BIUSCIASTYCH" (lub jakos tak) i zaczac prace - jesli sie nie spodoba pojdzie won. Lepiej jeden zeby go Moderatorki wywalily niz 2. Poza tym wiadomo co dziewczyny chca, jakie pojecia - wszystkie madrze opisane. Odpowiedz Link
roza_am Re: Pytanie o migrację 24.08.08, 19:09 zajrzyj tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=76453069&v=2&s=0 balkonetka.pl/2008/06/16/migracja-biustu/ Odpowiedz Link
malagracja Jest SŁOWNIK - Kura zajrzyj tu 24.08.08, 20:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=76453069 I smialo dodawaj :) Odpowiedz Link
kura17 Re: Jest SŁOWNIK - Kura zajrzyj tu 24.08.08, 20:21 zaraz zagladne, dzieki :) tylko mnie ciekawi, czymu nagle zniknal Twoj post, w ktorym pytalas, czy jestem nowa?... juz nie jestes ciekawa? :) a ja nawet napisalam odpowiedz, ale juz mi jej nie pozwolilo wyslac... ... czary z mleka... ;) Odpowiedz Link
maheda Re: Jest SŁOWNIK - Kura zajrzyj tu 24.08.08, 20:24 Jak chcecie sobie podogadywać, to się przenieście na mail ;-) Fajny pomysł z tym założeniem słownika. :-))) Odpowiedz Link
kura17 Re: Jest SŁOWNIK - Kura zajrzyj tu 24.08.08, 20:28 alez my rozmawialysmy niezwykle sympatycznie i grzeczne, zadne dogadywanie :))) ... ale rygor wojskowy tutaj, no no, w lot wycinaja kazdy przejaw indywidualizmu :))))) Odpowiedz Link
maheda Re: Jest SŁOWNIK - Kura zajrzyj tu 24.08.08, 20:35 Tak właśnie, wszystko, co się nie mieści w ramach 70-100 oraz od A do E - do wycinki ;) Odpowiedz Link
kura17 Re: Jest SŁOWNIK - Kura zajrzyj tu 24.08.08, 20:38 ja sie mieszcze w 70-100, ale nie w A - E... ... wytniesz mnie?... :) Odpowiedz Link
maheda Re: Jest SŁOWNIK - Kura zajrzyj tu 24.08.08, 20:47 Tak, siebie też, jak również znakomitą większość obecnych tutaj ;) Odpowiedz Link
kura17 Re: Jest SŁOWNIK - Kura zajrzyj tu 24.08.08, 20:26 ale jak ten watek przeniesc do nas? moze durna jestem, ale to inne forum, tak? Odpowiedz Link
kura17 NASZ slownik :) 24.08.08, 20:43 juz zaczelam :) na razie musze znikac z netu, ale moge dokonczyc linkowanie z LMB potem (najprawdopodobniej dopiero jutro) Odpowiedz Link
kura17 link i zapraszamy do wspolpracy :) 24.08.08, 22:07 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=83775466&a=83775466 Odpowiedz Link
kuraiko Re: Pytanie o migrację 24.08.08, 21:54 jeszcze dodam, że w wyszukiwarce się coś pozmieniało i można tylko szukać w treści i po autorze, a po temacie już nie :( przynajmniej na głównej stronie Odpowiedz Link