ewik-mysza Re: EFFUNIAK - 2 27.09.08, 18:27 a ja mialam nadzieje ze sklep w Łodzi bedzie otwarty we wrzesniu.. bo ja sie w poniedzialek wybieram do lodzi i chcialam odwiedzić i zobaczyc sklepik na zywo.. ale moze jeszcze pozniej mnie na delegacje wysla tez i wtedy zobacze :) Odpowiedz Link
zetka73 EFFUNIAK ?? a co to ! 30.09.08, 12:09 Czy tam i czytam i wszystkie piszecie o tych biustonoszach ale ja jeszcze nigdzie sie nie natknęłam na żaden model Gdzie można znaleźć lub obejrzeć te modele (poza umawianiem sie w łodzi za zgoda właścicielki )czy to tylko dla wtajemniczonych inaczej ???! szukam po całym necie i nic nie mogę znaleźć! pomocy Odpowiedz Link
tinoola Re: EFFUNIAK ?? a co to ! 30.09.08, 12:17 tutaj jest nieoficjalna galeria Effuniakow tinyurl.com/5aqhqd pzdr t. Odpowiedz Link
zetka73 Re: EFFUNIAK ?? a co to ! 30.09.08, 13:12 dzięki rozumiem ze modele te są prototypami i niebawem gdzieś można będzie je zakupić ? bo kilka mi sie podoba :) Odpowiedz Link
plecionka Re: EFFUNIAK ?? a co to ! 30.09.08, 13:20 zetka73 napisała: > dzięki > rozumiem ze modele te są prototypami i niebawem gdzieś można będzie je zakupić > ? > bo kilka mi sie podoba :) Zamowienia mozna skladac juz teraz:) Najlepiej byloby jakbys przejrzala ten watek od poczatku, sa tu wszystkie przydatne informacje. Odpowiedz Link
zetka73 Re: EFFUNIAK ?? a co to ! 30.09.08, 13:43 Właśnie zauważyłam ze więcej niż chciałam dziękuje wcześniej jakos nie widziałam tego wszystkiego :) Odpowiedz Link
klymenystra Re: EFFUNIAK - 2 30.09.08, 14:05 Ja sie tylko chce podzielic wrazeniami ze zlotu :) Wymiary me sa w sygnaturce, wiec wzielam do przymiarki dwa teoretycznie pasujace. Jeden, bialy przezroczysty, byl idealny. Drugi, taki ciemny- za maly. I luznawy. Potem mierzylam dwa na 96,5 w biuscie- Kiwi lekko odstawalo, ale bardzo za duze nie bylo, a bialo-czarna zeberka lezala idealnie. Ewo, jestem zachwycona Twoja praca :))) I czekam na stanik od Ciebie :) Odpowiedz Link
agata30 co waniejsze- rozmiar brytyjski czy wymiary? 30.09.08, 18:04 Takie sliczne te staniki, ze chyba nie doczekam sklepu i zloze zamowienie. Tylko jedno mnie dreczy.....mam kilka stanikow w "nowym rozmiarze-rozmiarach", tak do konca nie jestem pewna ktory jest bardziej ok. Czy ten rozmiar brytyjski jest tak bardzo wazny przy zamowieniu,czy Wiecej powie dokladny pomiar i jakas "charatkerystyka" biustu:)? Odpowiedz Link
agata30 Re: co wazniejsze- rozmiar brytyjski czy wymiary? 30.09.08, 18:07 tak mial brzmiec tytul:) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: co wazniejsze- rozmiar brytyjski czy wymiary? 30.09.08, 18:16 Ważne jest i jedno i drugie. Bo rozmiarówka Effuniak jest oparta na brytyjskiej i podanie wszystkich dokładnych danych zaoszczędzi pewnie wielu odsyłań i wymian.. Odpowiedz Link
agata30 Re: co wazniejsze- rozmiar brytyjski czy wymiary? 01.10.08, 11:02 Ok, to jeszcze troche poprzymierzam:). Odpowiedz Link
edytaf5 Do Effuniak lub sekretariatu :) 01.10.08, 10:15 Chcialabym zapytac czy jak juz sklep bedzie czynny, to Effuniak bedzie na miejscu i w razie czegos bedzie mogla doradzic lub bedzie mozna poprosic ja o przerobke? Czy w sklepie bedzie pelna rozmiarowka? Chcialabym sie tam wybrac (bo to pewnie wieksze zakupy beda ;) ), ale boje sie, ze pojade i zastane jeden stanik w moim rozmiarze... Juz tak mialam w intimo... No ale wiadomo, ze tam nie wiadomo kiedy bedzie dostawa. Jak to bedzie z Effuniakami? Czy jadac w ciemno i majac np. 65c bede mogla miec wybor na miejscu? No i oczywiscie kiedy bedzie czynny sklep? :) Ja juz nie moge sie doczekac i ciagle truje mojego chlopaka, ze musimy tam jechac :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: Do Effuniak lub sekretariatu :) 01.10.08, 11:34 Na wszystkie pytania odpowiadam TAK, tylko nie wiadomo jeszcze, kiedy ten sklep (Biuściasty Salonik Próżności ;) ) uda nam się otworzyć.. Odpowiedz Link
aadrianka Kwiatek04 01.10.08, 12:54 Poniewaz mail wyslany do Ciebie dwa razy wrocil jako niedoreczony - odpowiem tutaj: tak, zgadzam sie:D Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Kwiatek04 01.10.08, 21:23 Aadrianko: twoj e-mail do mnie dotarl, ale tylko raz ;) nie bylo mnie mnie przez kilka na necie, wiec nie odpowiedizalam, zreszta zdjecia juz umieszczone w galerii :)) Odpowiedz Link
aguchniak86 drogi kochany sekretariacie! 01.10.08, 13:52 czy mail do sekretariatu to mail gazetowy? bo wyslalam maila jeszcze w niedziele i ani widu ani slychu jakiegokolwiek sladu zycia:) Odpowiedz Link
plecionka Re: drogi kochany sekretariacie! 01.10.08, 20:45 Co prawda Sekretariat ma inny adres w sygnaturce (sekretariat@effuniak.pl), ale na mojego wczorajszego meila wyslanego z rozpedu na adres gazetowy odpowiedz dostalam bardzo szybko, wiec moze akurat Twoj nie doszedl? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Adres sekretariatu 01.10.08, 21:08 1) odbieram pocztę gazetową: sekretariat_effuniak@gazeta.pl oraz tą w sygnaturce, czyli sekretariat@effuniak.pl 2) Dziewczyny, litości! Piszecie do mnie tyle maili, że nie nadążam z odpowiadaniem! :) Ale robię, co mogę, trochę cierpliwości, na pewno potwierdzę otrzymanie każdego zamówienia. Pozdrawiam! Ula Odpowiedz Link
plecionka Re: Adres sekretariatu 01.10.08, 21:36 Jestem pelna podziwu dla zaangazowania Sekretariatu. Ja bym tak nie dala rady odpowiadac na te same pytania 24 godziny na dobe:) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: Adres sekretariatu 01.10.08, 21:53 Sekretariat przecież nie robi tego tak całkiem charytatywnie.... ;] Też ma w tym swój interes :D Odpowiedz Link
kotpstrot Re: EFFUNIAK - 2 01.10.08, 15:28 Czy długa jest kolejka zamówieniowa? Bo ja się biję z myślami czy zamawiać teraz i stawać w tej kolejce czy czekać na sklep internetowy... Kilkanaście tych z galerii mi się podoba a sama dokładnie nie wiem co bym chciała więc sama nie wymyślę... Mogę zdecydować tyle że "chcę taki jak ten tylko z zielona kokardką". Odpowiedz Link
winter76 Re: Kolejka 01.10.08, 18:34 Ciekawe która jestem w tej dłuuuugiej kolejce...? :) Odpowiedz Link
aquira Re: Kolejka 01.10.08, 21:14 Tego chyba nie wie nikt ;) Póki co muszę dawać sobie radę z fiszbinami na plecach :P Odpowiedz Link
a.nika Re: Kolejka 01.10.08, 23:37 Czy to znaczy, ze w pierwszej kolejnosci zostana zrealizowane zamowiena ktore sa teraz skladane, a dopiero pozniej ruszy sklep internetowy? Odpowiedz Link
atisek00 Re: Kolejka 14.10.08, 08:05 A czy dałoby się wpisać na listę oczekujących? ;) Odpowiedz Link
k_linka KIWI - lyzka dziegciu w beczce miodu... 01.10.08, 23:36 Staniczek oczywiscie piekny (ladniejszego nie mialam nawet w czasach kiedy nosilam 75B i stanik dla siebie moglam kupic w kazdym sklepie i do tego wybrzydzac w modelach:)), miseczki leza pieknie. Model jest stanowczo waskofiszbinowy - choc ciezko porownywac, bo z Frei nosze obwod 65, a tu mam 70. Jest to piekielnie ciasne 70 cm:). Zaczynam sie zastanawiac czy nie przejsc do obwodu 75; ale 75-tka, ktora mierzylam jezdzila po plechach zapieta na ostatnia haftke. Pozostaje mi schudnac lub zgrubnac pod biustem zebym byla bardziej standardowa, bo z 73 cm (jak, wcale nie ciasno, wymierzyla mnie osobiscie Effuniak) sie nie moge zgrac z zadnym obwodem... Lepiej by moze bylo gdyby stanik mial zapiecie na 3 pary haftek, bo sa tylko 2... Co do zapiecia jeszcze - jakis jego element potwornie gryzie mi skore (jak ogladam stanik to nic takiego nie widac, ale na plecach mam czerwone otarcie). Ostatnia uwaga, ktora pewnie uszczesliwi wiekszosc - ramiaczka sa bardzo krotkie z regulacja w 2/3 dlugosci. Ja nosze maksymalnie poluzowane (gdyby sie dalo poluzowalabym jeszcze bardziej). Odpowiedz Link
effuniak Re: KIWI - lyzka dziegciu w beczce miodu... 02.10.08, 07:06 K_linko sprawdź czy nie są ostre krawędzie przy samym szwie łaczącym haftkę ze stanikiem . Czasem zdarza się, że tam właśnie haftka jest jakby ostro zgrzana co uwidacznia się dopiero podczas noszenia gdy ta małpa zaczyna podstępnie wżerać się w plecy :((( I wierzcie , czy nie ale to wychodzi dopiero podczas noszenia Bardzo mi przykro, że cierpisz ale jak juz znajdziesz tą zadrę to ją wytnij . Haftka nie odpadnie bardzo jesteś na mnie zła ??????????????? Odpowiedz Link
k_linka Effuniaku genialny... 02.10.08, 20:56 Zla?... Ja jestem szczesliwa, bo noszac ten staniczek czuje sie wyjatkowo - wszak to jeden z pierwszych modeli jaki wyszedl spod Twych rak. Jak bedziesz slawna i bogata sprzedam na aukcji :) To chyba rzeczywiscie ta haftka. Na razie z czuloscia zerkam co chwila na kiwi, ktore rozkosznie ocieka po praniu na pobliskiej suszarce... Odpowiedz Link
lavaenn Re: Effuniaku genialny... 04.10.08, 12:19 w moim też się trafiła taka ostra krawędź zapięcia - przytarłam pilniczkiem :) Odpowiedz Link
agata30 do sekretariatu/hafty i Gwiazdka:) 03.10.08, 12:05 Czy juz mozna gdzies obejrzec dostepne hafty, z ktorych szyte sa te cudenka? wydaje misie ze czytalamm o takiej mozliwosci,nie wiem czy przegapilam ,czy nie ma na to czasu:) Z tych modeli, ktore widzialam juz mam kilka faworytow, ale wiecie ciekawsosc:) I drugie pytanko, czy jest szansa, ze opcja w sklepie internetowym, ta "stanik wedlug zyczen" , bedzie dostepna w takim czasie, zeby taki staniczek trafil pod choinke?:))))) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: do sekretariatu/hafty i Gwiazdka:) 03.10.08, 12:32 Z tymi haftami, to, zabijcie mnie, ale chwilowo ten projekt został przełożony na odleglejszą przyszłość. Ewa doszła do wniosku, że to nie ma na razie sensu, kiedy pojedynczego haftu mamy na raptem kilka staników. Jak będziemy w posiadaniu większej ilości surowców, to pewnie wrócimy do tego pomysłu. A jeśli chodzi o 'stanik pod choinkę', to najlepiej złóż już teraz zamówienie, do do Gwiazdki zdążymy :)..... Odpowiedz Link
agata30 Re: do sekretariatu/hafty i Gwiazdka:) 03.10.08, 13:03 O i oto jest odpowiedz jaka jest dluga kolejka:)))(tak pieknie zaowalowalam pytanie o nia:))) Dzieki:) Odpowiedz Link
kotpstrot Re: do sekretariatu/hafty i Gwiazdka:) 03.10.08, 17:22 Ja tez dziękuję :) Teraz wiem :)A trzenba przyjechac na przymiarke czy nie? Bo ja pewnie nie mam szans przyjechać :( Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak przymiarki 03.10.08, 18:59 O ile Twoje zamówienie nie jest niestandardowe (np. biustonosz na asymetrię z różnej wielkości miseczkami), to nie trzeba przyjeżdżać na żadne przymiarki. Pozdrawiam! Ula Odpowiedz Link
strawberry-fields Re: EFFUNIAK - 2 03.10.08, 20:52 ja mam pytanie dotyczące rozmiarówki - czy jeśli mam około 75 - 76 cm pod biustem, ale wolę nosić 65-ki (bo 70-tki podjeżdżają), to czy staniki effuniakowe powinnam zamówić z obwodem 70? czy może 75? (bo piszecie, że piekielnie ciasne...) a, i czy te usztywniane wersje dostępne będą w pełnej rozmiarówce? Bo szukałam kiedyś wśród brytyjczyków i w moim rozmiarze były tylko jakieś pół usztywniane ohydne full-cupy Odpowiedz Link
martvica Re: EFFUNIAK - 2 05.10.08, 10:53 Spokojnie 70, ja mam 73 i 70-tki effuniakowe są idealne. Odpowiedz Link
the_mariska Re: EFFUNIAK - 2 05.10.08, 14:15 Radzę zacząć od 75, w 70 możesz się nie zapiąć. Przy moim 68cm pod biustem Effuniakowe 70 jest ścisłe, ale wygodne, a 65 tak piekielnie ciasne, że nie da się oddychać. Ewa planuje szyć do brytyjskiej miseczki K, więc podejrzewam, że zmieścisz się w rozmiarówkę ;) Odpowiedz Link
brethil4 Re: EFFUNIAK - 2 04.10.08, 22:43 Mam pytanie do Sekretariatu, jak długo trzeba będzie czekać na stanik, gdy się go zamówi ze sklepu internetowego? Pytam, bo nie wiem czy czekać na jego otwarcie, czy zamówić już teraz, bo tak i tak będę na niego czekała np. ponad miesiąc. Czytam ten wątek regularnie, ale mogłam, przeoczyć odpowiedź na moje pytanie, więc proszę Sekretariat o wyrozumiałość;) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak @ brethil4 04.10.08, 22:51 Plan jest taki, że jak już ruszy sklep, a szwaczki będą szyły dzień i noc, to towar ze sklepu internetowego będzie dostępny w ciągu 24h (+ oczywiście wysyłka). Ale zaznaczam, że to jest PLAN, więc nie mogę obiecać, że nam się to uda :) Odpowiedz Link
wielebnna Re: a kiedy sklep?... 12.10.08, 22:18 podpinam się pod pytanie w końcu wróciłam do pracy to odkładać na effuniaki zaczynam:) Odpowiedz Link
plecionka Re: a kiedy sklep?... 12.10.08, 23:14 A nie daloby sie moze tak jakos bardziej sprecyzowac tego "niedlugo"?:P Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: a kiedy sklep?... 13.10.08, 10:50 No to się musi Ewa wypowiedzieć... Odpowiedz Link
effuniak Re: a kiedy sklep?... 13.10.08, 12:01 Miłe moje musimy troszeczke poczekac i popracowac partyzancko :))) Póki co realizujemy zamówienia wg kolejności zgłoszeń na zasadach jakie były juz podawane Model stanika to half cup Wzór - niespodzianka Kolor- można pogrymasić Bedziecie pierwsze które dowiedzą się o oficjalnym otwarciu sklepu :))) Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: a kiedy sklep?... 13.10.08, 12:12 szkoda ze już nie teraz :) bo znow 20-23.10 bede w łodzi na delegacji i chetnie bym obejrzała sklepik :) ale nie tym razem to moze za nastepna delegacja już bedzie (listopad?) :) jakbyś Ewo droga potrzebowała testerki na wiekszy biuścik na żywo przymierzyć (to twoje 75/114) to chetnie sie udostepnie :) Odpowiedz Link
helenka333 Re: a kiedy sklep?... 13.10.08, 15:57 Dzięki Ewie staniemy się najbardziej cierpliwym gronem kobiet w Europie i najlepiej ostanikowanym ;DDD Odpowiedz Link
zlotooka Re: a kiedy sklep?... 13.10.08, 16:26 "niedługo"... "jeszcze troszeczkę"... Ale co autorki mają na myśli? Ewa, może chociaż jakaś taka orientacyjna data z dokładnością do 3 miesięcy??? Prosimy... Odpowiedz Link
boziaj Re: a kiedy sklep?... 13.10.08, 20:38 eh, a ja czekam i czekam i czekam na ten sklep, bo już taka jestem, ze opcja "niespodzianki" srednio mi odpowiada poza tym juz widzę oczyma duszy, jak buszuję po tym sklepie (wirtualnym, bo do Łodzi się nie wybiorę) i wybrzydzam- który z tych effuniaków najbardziej mi odpowiada :) a tu moja wizja oddala się w nieokreśloną przyszłość, buuu ja jednak bardzo proszę o jakąś przybliżoną prawdopodobną datę Odpowiedz Link
effuniak Re: a kiedy sklep?... 13.10.08, 21:19 Boziajku kochany! Trudnosci natury technicznej sprawiają, że jeszcze nie mogę podać precyzyjnej daty otwarcia sklepu Odpowiedz Link
dziudziulek effuniaku, muszę się wtrącić 13.10.08, 21:37 ale w tym roku? noo pooowieedz, że w tym roku :D noo prooszę Cię... noo nie bądź taka... (męczę, bo ja też nie lubię niespodzianek) Odpowiedz Link
plecionka Re: effuniaku, muszę się wtrącić 13.10.08, 21:46 Ja juz wole "jak otworzymy, poinformujemy" od mglistego "niedlugo" lub ciaglego przesuwania jasno okreslonego terminu:) Odpowiedz Link
effuniak Re: effuniaku, muszę się wtrącić 13.10.08, 22:05 Plecionko przeciez napisałam, ze bedziecie pierwsze , które dowiedzą się o otwarciu sklepu. Czy to nie dość jasna informacja ? :) Odpowiedz Link
plecionka Re: effuniaku, muszę się wtrącić 13.10.08, 22:11 Jejku, ja mam dzisiaj jakis problem z przekazem informacji, musze przestac uzywac skrotow myslowych. Chodzilo mi o to, ze mi taka informacja, ze jak bedzie otwarcie to sie dowiemy (ktora juz padla), wystarczy. Wiem Effuniaku, ze o nas pamietasz:) i jestem pewna, ze jak tylko sklep ruszy to cale lobby pelne bedzie zachwytow:) Musimy cierpliwie czekac i tyle. Lepiej pozniej a porzadnie, niz wczesniej, ale niedopracowane:) Odpowiedz Link
effuniak Re: a kiedy sklep?... 14.10.08, 06:08 wzór można opisać , ale kazda z nas nieco inaczej postrzega kolory i to co dla mnie będzie zielono-fioletowe z akcentami wrzosowymi dla kogoś będzie oliwkowo lawendowe z akcentani zimnego różu Ponadto , szczerze mówiąc na tym etapie rozwoju firmy KAŻDY wzór jest inny od poprzedniego bo dziś podoba mi się wydobycie akcentów wrosowych poprzez zastosowanie dodatków w tym kolorze a jutro ten sam zestaw surowców spowoduje u mnie nieodpartą chęć podbicia jednego, jedynego listka w delikatnej pistacji i zastosuję takie właśnie dodatki Teraz macie niepowtarzalna okazję posiadać wzór jedyny w swoim rodzaju - nie masówkę , nie 794 poliannę karmelową tylko swój własny indywidualny projekt I to PROJEKT nie prototyp Coś znacznie cenniejszego Na całym świecie za takie luksusy , indywidualne projekty płaci się kolosalne pieniądze np komplety ślubne ... nie ma dwóch takich samych... Każdej dziewczynie wysłałam specjalnie dla niej przygotowany wzór Tylko dla niej ... indywidualny ... szczególny ... dopieszczony .... Ale jeśli ktoś nie lubi takich niespodzianek to przecież póki co może rzeczywiście poczekać Najdalej za dwa miesiące rozpocznie się regularna , masowa produkcja i wówczas indywidualne zamówienia będą już zupełnie inaczej traktowane Odpowiedz Link
plecha1 Re: a kiedy sklep?... 14.10.08, 12:54 Tu chodzi wyłącznie o te kwestie, że niektórym osobom, np. mnie ;) wzór się może nie spodobać. Powoli szukam pracy, dojrzewam do zarobienia na halfcupa, którego w moim rozmiarze brak, natomiast pozostaje kwestia wzornictwa, które jak dla mnie jest nieco zbyt przeładowane. Stąd jeśli będzie mnie wreszcie stać na stanik u Ciebie, to obawiam się, żeby nie wyszło tak, że stwierdzę, iż mi się on nie podoba, bo tu, tu i tu jest za dużo ozdób :) I moje pytanie wzięło się właśnie z wizji takiej sytuacji, której chciałabym uniknąć. Odpowiedz Link
aleksandralm Re: a kiedy sklep?... 19.10.08, 22:05 Lubie niepowtarzalnosc:) I nie obraze sie specjalnie jesli te 2 stanicki z 3 ktore ktore zamowilam nie beda idealnie takie same jak na zdjeciu w wywiadzie dla Balkonetki. Sama siedze troche w robieniu rzeczy niepowtaralnych - konkretnie bizuterii i wiem jak to jest.... Odpowiedz Link
ycik Zlot w Lublinie a zamówienie 13.10.08, 18:13 Na planowanym zlocie w Lublinie Effuniak ma być gościem specjalnym:) i przywiezc swoje cudeńka. Chcialam więc spytać czy byłoby możliwe (przepraszam inne forumki) priorytetowe potraktowanie dziewczyn, które pojawią się na zlocie i odebranie złożonego zamówienia tamże? Jeśli oczywiście zamówienie to bedzie gotowe... O ile rozumiem to możliwe też chyba będzie kupienie effuniaków to czemu od razu nie tych oczekiwanych-upragnionych...? Odpowiedz Link
agafka88 ycik 13.10.08, 18:54 ycik, napisałaś do mnie z adresu ludzie@gazeta.pl, wiec nie moge odpisac. W najblizszym czasie postaraj sie zmierzyć kolezanki i przeslij mi ich wymiary, zeby bylo wiadomo jakie staniki ma przywiezc stylance czy rascha Odpowiedz Link
atisek00 lista oczekujacych... 14.10.08, 08:09 A co trzeba by zrobić żeby wpisać się na listę oczekujących? Odpowiedz Link
iwonkan Re: EFFUNIAK w Bydgoszczy? 14.10.08, 09:13 Effuniak wybierasz się może w okolice Bydgoszczy? Może Poznań, może Toruń? W tej nieszczęsnej Bydgoszczy kompletne się nic nie dzieje jeśli chodzi o wybór biustonoszy. ZERO ciekawej oferty, ZERO wiedzy wsród sprzedajcych. Odpowiedz Link
effuniak Re: EFFUNIAK w Bydgoszczy? 14.10.08, 09:20 Póki co 25.X jestem w Lublinie przez co nie moge być(o ironio!) w Łodzi ani w Białymstoku Bydgoszcz?... zorganizuj tam spotkanie to przyjadę :) Odpowiedz Link
adra_19 Re: EFFUNIAK w Bydgoszczy? 14.10.08, 10:58 Jestem za:) Do Bydgoszczy to i ja bym pojechała. Z Torunia to rzut beretem w końcu:) Odpowiedz Link
atisek00 Re: EFFUNIAK w Bydgoszczy? 14.10.08, 12:39 A z jakim wyprzedzeniem trzeba się umawiać na wizytę w Łodzi? Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: EFFUNIAK w Bydgoszczy? 14.10.08, 12:34 W Bydgoszczy?! Bardzo bym chciala, ale tak gdzies za dwa miesiace, jak sie pojawie w Polsce :)) Moze byc? <mruga oczetami> Wtedy bede mogla tez pomoc :) Odpowiedz Link
eriu Re: EFFUNIAK w Bydgoszczy? 24.10.08, 21:44 Jestem jak najbardziej za Twoją wizytą w Bydgoszczy! Z Torunia mam blisko. Odpowiedz Link
mamamisia74 Do Effuniak 14.10.08, 16:37 Effuniaku, ja juz kilka miesięcy temu pisałam z sprawie indywidualnego zamówienia. Potem zniknęłam z forum, ale sprawdzałam pocztę i nic :(. Czy mogę sie teraz przypomniec, ja, córa marnotrawna? Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Do Effuniak 14.10.08, 16:48 Mamamisia, a pisałaś potem jeszcze raz na adres Sekretariatu Effuniak? Ja też kiedyś wymieniałam na temat uszycia stanika maile z Effuniak, a potem na Lobby pojawiło się info, żeby prośby o staniki wysłać jeszcze raz do Sekretariatu, bo to on czuwa teraz nad ogonkiem oczekujących. Więc wysłałam, a teraz grzecznie stoję w ogonku i czekam ;). Jeśli Ty jeszcze nie kontaktowałaś się z Sekretariatem, to przejrzyj początek tego wątku (jest tam informacja o tym na jaki adres wysłać zamówienie) i wyślij maila. Odpowiedz Link
mamamisia74 Re: Do Effuniak 14.10.08, 19:33 Dzięki:) Miałam dłuższą przerwę i nadrabiam wątki. Już zauważyłam sekretariat :) Odpowiedz Link
biuralistka40 Do Effuniak 22.10.08, 10:53 Ja miałam to szczęście nabyć po lekkich zmianach czarną koronkową piękność. Po lekkich zmianach przez Effuniaka, ehhh. Wielkie dzięki, a jeszcze większe dzięki, że tak mi się to szybko udało otrzymać ;) Odpowiedz Link
0remedios0 Effuniak Babajaga zielony 14.10.08, 21:13 Stanik jest bardzo ładny, świetnie podtrzymuje i zbiera biust, ładnie zaokrągla, kupiłam go od pierwszej właścicielki Babyjagi:) (to jeden z prototypów z warszawskiego zlotu) w rozmiarze 65E i od początku był bardzo ścisły, przy moich 63cm pod biustem często nawet 60 są za luźne, ten zapinam na najciaśniejszą haftkę, noszę go już ponad dwa miesiące (bardzo często:) i nie rozciągnął się wcale. Miseczka standardowa. Reasumując: jestem bardzo zadowolona i niecierpliwie czekam na następny, tym razem 60FF:) Odpowiedz Link
ocisza Re: Effuniak Babajaga zielony 15.10.08, 08:07 No proszę - już się rynek wtórny effuniaków otworzył. Ciekawe kiedy na allegro zaczną chodzić i po ile :-P Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Effuniak Babajaga zielony 15.10.08, 19:18 A ile masz w biuscie jesli moge zapytac? Przez to cale zanizanie obwodow, to ja juz nie wiem co to jest rozmiar standardowy :( Effuniak jako chyba jedyna stosuje wlasciwa rozmiarowke tzn ze 70 pasuje na 70. Ale co z miska? Bo przeciez jesli ja teraz z 70 pod biustem kupie 65F, to ta miska bedzie inna niz w obowdzie wlasciwym (70). Czyli Effuniaki kupujemy na obwod rzeczywisty, a miske? Nalezy ja zanizyc, tak jak przy bardzo scislych stanikach? Mam nadzieje, ze ktos zrozumial o co mi chodzi:) Odpowiedz Link
effuniak Re: Effuniak Babajaga zielony 15.10.08, 20:07 zrozumiałam :))) I jest właśnie tak, jak napisałaś czyli obwód rzeczywisty i miska przeliczona w dół czyli jak w ściśliwcach :))) A najpewniej jak przy zamówieniu podasz te wszystkie informacje o które proszę czyli : Obwód pod biustem - ciasno -"- w biuście - luźno rozmiar brytyjski jaki obecnie nosisz + ewentualne uwagi np to, że już zaczynasz wyrastać ze stanika A reszta już pójdzie gładko (tak myślę :)) Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Effuniak Babajaga zielony 16.10.08, 16:48 Ciesze sie, bo juz sama mialam watpliwosci czy to ma sens :) zahcecilas mnie do zlozenia zamowienia :) Oczywiscie podam wszystko, tak jak prosisz. Problem mam tylko z ustaleniem brytyjskiego rozmiaru, bo teraz jedynym dobrym stanikiem jest biale Rio 60F, a ono chyba nie jest standardowe. Chociaz nie watpie, ze zarowno Ty jak i sekretariat znacie te modele ;) Najwyzej do zamowienia zalacze zdjecie :) Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Effuniak Babajaga zielony 15.10.08, 20:07 Stosujesz sie do najzwyklejszej tabelki brytyjskich rozmiarow (mozesz j znalezc na stanikomanii), czyli na twoje wymiary 70/92 powinien pasowac effuniakowe 70DD :D Odpowiedz Link
0remedios0 Re: Effuniak Babajaga zielony 16.10.08, 14:30 Mam w biuście 80cm ale moje wymiary są mocno mylące, teraz noszę 60FF i też często są za luźne, kupowałabym 55GG, gdyby takie można byłoby dostać:) a jeśli chodzi o rynek wtórny to chyba będzie trzeba trochę poczekać, nie sądzę aby ktoś chciałby się pozbywać takich ślicznych staników zwłaszcza, że na razie czeka się na nie po kilka miesięcy;) Ja kupiłam mój chyba od jedynej osoby, której te terminy nie obowiązują:) Odpowiedz Link
ycik Przeoczone? 16.10.08, 21:51 Mam wrażenie że mój poprzednie post został przeoczony, wiec wklejam go raz jeszcze i oczekuję na odpowiedż do niej upowaznionych (sekretariat, tudziez samej Effuniak) Na planowanym zlocie w Lublinie Effuniak ma być gościem specjalnym:) i przywiezc swoje cudeńka. Chcialam więc spytać czy byłoby możliwe (przepraszam inne forumki) priorytetowe potraktowanie dziewczyn, które pojawią się na zlocie i odebranie złożonego zamówienia tamże? Jeśli oczywiście zamówienie to bedzie gotowe... O ile rozumiem to możliwe też chyba będzie kupienie effuniaków to czemu od razu nie tych oczekiwanych-upragnionych...? Mam 2 na styk prawie dobre staniki i tylko czekam na effuniaka... Moje ostatnie zakupy to lipa na resorach i coraz bardziej mi sie odechciewa szukania czegokolwiek:( Meksyk ze znalezieniem dobrego stanika zaczął się od nowa po migracji:( Odpowiedz Link
effuniak Re: Przeoczone? 16.10.08, 21:54 ło matko ...i córko .... Jasne, że będzie można :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak LUBLIN - do dziewczyn jadących na zlot 17.10.08, 13:04 Umówmy się tak, jeśli któraś chce odebrać na zlocie swoje zamówienie, to proszę o taką informację mailem do końca bieżącego tygodnia. Ja nie mam żadnej innej możliwości, aby domyślić się, które z Was tam będą ;) Pozdrawiam, Ula Odpowiedz Link
ycik Re: LUBLIN - do dziewczyn jadących na zlot 17.10.08, 16:39 Dziękuję :* :D Jupi! :) Odpowiedz Link
ycik A tak jeszcze spytam... 17.10.08, 16:40 czy szanowny Sekretariat tez bedzie na zlocie? :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Oczywiście, że Sekretariat będzie na zlocie :) 17.10.08, 19:16 Przecież Ewy nie można nigdzie samej wypuścić, jeszcze co nabroi......... :))) Odpowiedz Link
effuniak Re: Oczywiście, że Sekretariat będzie na zlocie : 17.10.08, 19:28 oj ... co prawda to prawda ....gdyby nie sekretariat to zginęłabym z kretesem .... że o Waszych zamówieniach nie wspomnę ... :D:D:D:D:D:DDDDD Odpowiedz Link
matikubix pyt. do sekretariatu 19.10.08, 13:43 Ponieważ nie mogę sie juz doczekać otwarcia sklepu mam takie pytanie: czy szybciej otzrymam biustonosz który zamówie teraz czy szybciej otworzy sie sklep internetowy? A drugie pytanie czy model który jest w galerri pood nazwą Agafka w kolorze czerwonym będzie dostępny w sklepie internetowym? Odpowiedz Link
roza_am rozszerzenie pytania 19.10.08, 15:02 Przyłączam się do 1 części pytania - co będzie szybciej? A o drugą rzecz zapytam szerzej - jakie modele/kolory będą w masowej produkcji w najbliższej/2 najbliższych kolekcjach (nie wiem jak daleko sięgają konkretne plany). Chodzi o to, czego nie warto indywidualnie zamawiać, bo i tak będzie ogólnodostępne w niedalekiej przyszłości? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Dziewczyny - NIE WIEM! 19.10.08, 18:04 Nie wiem, co się Wam bardziej opłaci, ani co będzie szybciej - tego nie wie nikt, bo to zależy od bardzo wielu czynników. Na pewno na zrealizowanie zamówienia złożonego teraz będziecie czekać kilka tygodni, a na staniczek ze sklepu kilka dni (bo będziecie zamawiać gotowe produkty), ale nie potrafię powiedzieć, co nastąpi szybciej. Mogę za to zdradzić, że pośród pierwszych gotowych staniczków w naszym sklepie znajdzie się na 100% CZERWONY :) Odpowiedz Link
aleksandralm Re: Dziewczyny - NIE WIEM! 19.10.08, 22:21 Szczerze mowiac nie wiem, czy wytrzymam to oczekiwanie... zadnyych nowych stanikow.... aaaaaaaaaaaaaa, chyba tylko moj maz sie cieszy ze kasy na bielizne nie wydaje:) ale niedoczekanie...;) chyba sobie cos zamowie z Bravissimo...;) Odpowiedz Link
madlenna19 Re: Dziewczyny - NIE WIEM! 20.10.08, 15:55 Sekretariat jest mi w stanie powiedziec jak długa jest jeszcze kolejka przede mna? zniecierpliwienie mnie ogarnia, czekam od 9 września...i miło by było wiedzieć czy długo jeszcze, chociaż w przybliżeniu.. Odpowiedz Link
winter76 Re: Dziewczyny - NIE WIEM! 20.10.08, 18:00 Ja zamówiłam pod koniec sierpnia i też cisza-więc jeszcze trochę potrwa nasze oczekiwanie :) Odpowiedz Link
effuniak Madlenna19 20.10.08, 19:53 Jest przed Tobą jeszcze 56 osób Myślę, że to moze jeszcze potrwać, zwłaszcza że niestety nie posiadam takiego surowca jakiego oczekujesz W pierwszej kolejności realizuję zamówienia dziewczyn z którymi spotykałam sie na tych wszystkich zlotach Mój błąd , że zbyt wcześnie powiedziałam o składaniu zamówień Przepraszam Jeśli czujesz sie zniecierpliwiona bądź zwyczajnie jesteś juz zła to tym bardziej przepraszam Póki co niestety musisz jeszcze poczekać...No chyba że chcesz zrezygnować Odpowiedz Link
winter76 Re: Madlenna19 20.10.08, 19:56 Ewo-widziałysmy się na zlocie,więc jestem bliżej niż dalej? :) Nawet jak nie to ja Cię nie popędzam,póki co mam w czym chodzić :) Odpowiedz Link
beata9957 pytanie do sekretariatu lub Effuniak 20.10.08, 20:34 Witka.Kiedy zamierzacie ruszyc ze sklepem internetowym chociaz w przyblizeniu???? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: pytanie do sekretariatu lub Effuniak 20.10.08, 20:39 To pytanie oraz odpowiedzi pojawiły się już kilka postów wyżej. Odpowiedz Link
madlenna19 Re: Madlenna19 21.10.08, 10:10 Nie, nie jestem zła. Wiesz, po prostu ciekawość mnie zjada i lekkie zniecierpliwienie;) Ale broń Boże nie chcę rezygnować! Znacznie lepiej będzie mii się czekało wiedząc ile osób przede mna, bo to już jakiś punkt zaczepienia. Także Ewo, zaczekam cierpliwie i wszystko zostaje po staremu. Ad surowców, to chyba da się zrobić, są tu modele staników za które bym się dała pokroić (np lavaenn);) Ale tak jak mówię, czekam sobie dalej. PS kiedyś pisałam o tym, że dobrze by było zrobić listę osób oczekujących i wysłać ją n maile do tych, które zamówiły. To na prawdę dużo ułatwia, i nie byłoby ciągłych pytań jak moje;) Pozdrawiam serdecznie i czekam teraz już cierpliwie, dzięki Odpowiedz Link
mareczkowa zamowienie 21.10.08, 10:27 ło Matko ! 56 osób ! ja zamowilam 17 wrzesnia, to przede mna pewnie z 80 osob. ale nie narzekam, czekam cierpliwie, bo warto ! Odpowiedz Link
aquira Zloty 21.10.08, 13:25 Serio osoby ze zlotów są wcześniej w kolejce? Bo ja byłam w Poznaniu :) Chyba jako przedostatnia zostałam wymierzona (na moje 102 pasowało 109 :P). A maila wysłałam później, bo późno się zorientowałam... Odpowiedz Link
marioladabr Protestuję! 21.10.08, 11:37 ycik napisała: > Mam wrażenie że mój poprzednie post został przeoczony, wiec wklejam go raz jesz > cze i oczekuję na odpowiedż do niej upowaznionych (sekretariat, tudziez samej E > ffuniak) > > Na planowanym zlocie w Lublinie Effuniak ma być gościem specjalnym:) i przywiez > c swoje cudeńka. Chcialam więc spytać czy byłoby możliwe (przepraszam inne foru > mki) priorytetowe potraktowanie dziewczyn, które pojawią się na zlocie i odebra > nie złożonego zamówienia tamże? Jeśli oczywiście zamówienie to bedzie gotowe... > O ile rozumiem to możliwe też chyba będzie kupienie effuniaków to czemu od razu > nie tych oczekiwanych-upragnionych...? > > Mam 2 na styk prawie dobre staniki i tylko czekam na effuniaka... > Moje ostatnie zakupy to lipa na resorach i coraz bardziej mi sie odechciewa szu > kania czegokolwiek:( > Meksyk ze znalezieniem dobrego stanika zaczął się od nowa po migracji:( A ja protestuję, żeby dziewczyny z Lublina dostały staniki"poza kolejnością" Ja swoje zamówienie złożyłam po zlocie warszawskim i czkam cierpliwie. Ale po takich propozycjach moja cierpliwość jest na wyczerpaniu. Już w tej chwili jest mi obojętne jaki stanik dostanę (czerwony, zielony, bury, biały, czarny...) oby był w moim rozmiarze 70DD!!! Effuniaku, to niesprawiedliwe.... a może musze pojechać do Lublina, to szybciej dostanę zamóiony stanik? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: Protestuję! @ marioladabr 21.10.08, 12:12 Mariolu, ale tylko 1 dziewczyna z Lublina dostanie swoje zamówienie poza kolejką... Nikt więcej się nie zgłosił.. To w ogóle nie opóźni Twojego zamówienia! Odpowiedz Link
lavaenn nowe zdjęcia :) 22.10.08, 17:20 img392.imageshack.us/my.php?image=effuniak1ix2.jpg img392.imageshack.us/my.php?image=effuniak2qm4.jpg od razu mówię, że niestety nie mój ;) Odpowiedz Link
lavaenn Re: nowe zdjęcia :) 22.10.08, 19:04 mi wchodzą normalnie - na wszelki wypadek jeszcze raz w formie linkowej (się ucięło): img392.imageshack.us/my.php?image=effuniak1ix2.jpg img392.imageshack.us/my.php?image=effuniak2qm4.jpg Odpowiedz Link
marioladabr Re: nowe zdjęcia :) 23.10.08, 11:19 Piękny! Wiecie, że to jedyny wątek który ostatnio śledzę na LB... Bo z utęsknieniem czekam na swoje zamówienie... Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: nowe zdjęcia :) 23.10.08, 12:44 W moim przypadku nie jedyny wątek, ale jeden z tych głównych - zaglądam "milion" ;) razy dziennie, żeby sprawdzić czy Ewa już szyje gorsety typu underbust. :D (Ewa nie rzucaj we mnie niczym ;D) Odpowiedz Link
brykanty Re: nowe zdjęcia :) 23.10.08, 13:50 O, i pierwszy, przy którym widać metkę :) Ładna, nie mogę się doczekać, aż będę mogła oglądać przy swoim w realu... Odpowiedz Link
sangria21 Re: nowe zdjęcia :) 02.11.08, 21:22 Cudo... ten model powinien bezsprzecznie wejść do masowej produkcji i nosić jakąś orientalną nazwę - "Alhambra" skojarzyło mi się od razu ;). Odpowiedz Link
iwonkan Re: nowe zdjęcia :) 23.10.08, 22:25 czy ktos we ile kosztują figi do kompletu? mam zamówiony biustonosz, ale zastanawiam się jeszcze nad figami. Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Figi - cena 23.10.08, 22:34 Nikt nie wie. Nawet Ewa :) Ale jak się dowie, to damy znać! Odpowiedz Link
mareczkowa Re: Figi - cena 24.10.08, 12:02 ja zamowilam i biustonosz i figi. I tez nie wiem, ile zaplace. bedzie podwojna niespodzianka, tylko kiedy? :) Odpowiedz Link
szamponetka1 Re: nowe zdjęcia :) 24.10.08, 12:52 POWALAJACY!!! nie moge sie doczekać kiedy będzie te cuda mozna kupić!!! Odpowiedz Link
nikadaw1 kiedy sklep? 24.10.08, 23:34 zapytam inaczej: czy do końca listopada jest szansa na sklep w Łodzi? Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: kiedy sklep? 24.10.08, 23:39 Nie w tradycyjnym tego słowa znaczeniu. Sklep będzie internetowy. Stacjonarnie będzie Biuściasty Salonik Próżności. W najbliższej przyszłości będzie ten internetowy. Odpowiedz Link
nikadaw1 Re: kiedy sklep? 25.10.08, 13:37 no tak, ale mi bardziej chodziło o to, czy pod koniec listopada będzie stacjonarny w Łodzi... chciałabym sprawdzić naocznie przed kupieniem... i zobaczyć ten ogrom pięknych staników na wieszaczkach w realu. Odpowiedz Link
maith Trzeba z tym skończyć! 25.10.08, 14:35 W tej chwili: -tylko Ewa może dopracować rozmiarówkę -tylko Ewa może dobrać takie osoby do pomocy, które nie zepsują szytych staników (te konstrukcje są znacznie bardziej skomplikowane niż naszycie czegoś na skorupki) -i tylko Ewa może szyć nasze bieżące marzenia (często skomplikowane i czasochłonne) Problem w tym, że jak tak dalej pójdzie, to pewnego dnia Ewy nam zabraknie, większość osób nadal nie będzie miała jej staników i nie będzie już nawet o czym marzyć, bo okaże się, że wszystko wisiało na jednej Ewie, kropka. Stan Ewy możemy sobie wyobrazić po gęstniejących pytaniach w tym wątku oraz po echach problemu widocznych choćby tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=86319641&a=86343164 Zatem tak dalej być nie może, bo to się po prostu źle skończy. Ewa musi dostać oddech i poświęcić jakiś czas tylko na dopracowanie rozmiarówki, a przez kilka dni zajmować się wyłącznie sprawdzaniem ew. współpracownic. Dobrym pomysłem byłoby też może nie czekanie z masówką na pełną rozmiarówkę, tylko wypychanie kolejnych części rozmiarówki po kolei. Najpierw rozmiary najbardziej dopracowane, które już mógłby szyć kto inny. Potem następna partia i kolejna. Warto też zacząć od jednego modelu (może być wybrany z konkursu, gdzie na podstawie kilku propozycji, o których wiadomo, że da się na pewno teraz kupić masowo materiały, wybierzemy ten najchętniej widziany). Tak czy inaczej coś z tym trzeba zrobić, bo Ewa na pewno nie może się roztroić. Odpowiedz Link
wera9954 Re: Trzeba z tym skończyć! 25.10.08, 14:51 Popieram. Trochę cierpliwości trzeba wykazać. Odpowiedz Link
nomina Kolejka po Effuniaki 25.10.08, 15:42 Ja tu widzę tylko jedno wyjście: Effuniak musi otworzyć kurs ksztłacący krojczynie i szwaczki effuniaków. Inaczej Ewa się zarobi na amen :(. Ale zaczynam się martwić. Miałam poczekać z moim specjalnym krojem effuniaka na koniec pierwszej kolejki, a tu widzę, że pierwsza kolejka przybiera rozmiary listy na talon na malucha w stanie wojennym :(. Chyba wystosuję Ewie propozycje korupcjogennne - może na początek product placement w książce za effuniaka przed moją emeryturą :D? Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Kolejka po Effuniaki 26.10.08, 12:56 Muszę przyznać, że jestem odrobinę rozczarowna. Effuniak był (i jest jeszcze) w pewnym sensie wielką nadzieją bieliźnianą na skalę krajową, a robi się z tego trochę gorseciarska prywata. Nie wiem jaki pożytek ma Effuniak z osobistego obszywania kolejki forumek po 100zł za stanik. Żeby tylko nie straciła przy tym całkiem sił i potrzebnej perspektywy na większe cele. Ale nie będę wpychać się w jej plany biznesowe. Szkoda tylko, że ci, którzy nie wpisali się do kolejki, bo chcieli jak najszybciej skorzystać z oferty nowo otwartego sklepu przestają powoli wierzyć w rychły jego start. Odpowiedz Link
malakasia_pl uwaga, uzależnienie! :D 26.10.08, 13:21 Przebrnęłam przez wszystkie posty i jestem w szoku! Ała! Kolejna ogromna, towar deficytowy, a do Łodzi mam tylko 4,5h w jedną stronę. Chyba wsiądę z siostrą w PKP i przyjadę, o ile uda mi sie spotkać z Effuniak. Kolejne cuda oglądane na fotkach są niesamowicie piękne, kuszące, rozpływam się i nakręcam... jeju... jestem uzależniona, choć nigdy nie próbowałam Effuniaka? Odpowiedz Link
thorrey Re: Trzeba z tym skończyć! 26.10.08, 14:23 Jakiś czas temu na forum był wątek "Ewa Anna Michalak - sprostowanie", w którym parę postów było na temat modelu biznesowego przedsiębiorstwa Ewy. Napisałam tam między innymi "Wydaje mi się, że jeśli Ewa chcie się zajmować wszystkim - sama projektować, szyć i sprzedawać, to obawiam się, że całe przedsięwzięcie pozostanie na etapie chałupnictwa. Jedna osoba nie jest w stanie efektywnie zajmować się projektowaniem, technologią, kontrolą jakości, marketingiem, wystrojem sklepu i obsługą klienta i co tam jest jeszcze potrzebne." Szczerze mówiąc, strasznie mi przykro że miałam rację. Oczywiście, tak samo ja pierwszalitera nie chcę się w żadnym razie mieszać w biznesplan Ewy i Jej wizję, ale fakt jest taki, że na razie nie widać ani sklepu, ani pełnej rozmiarówki bo Ewa "obszywa" indywidualne klientki. Bardzo proszę, nie obraźcie się na mnie, bo to nie jest z mojej strony zawiść, że ktoś ma swój wymarzony stanik a ja nie. Po prostu szkoda całej inicjatywy. Wyobraziłam sobie sklepik internetowy z może tuzinem modeli i pełną rozmiarówką a zamiast tego, tak jak pisze perowszalitera, jest prywatne gorseciarstwo na zamówienie. Może nie powinnam była składać swojego zamówienia żeby nie powiększać tej kolejki, ale sekretariat ogłosił na forum zapisy i myślałam, że sklep już, już zaraz będzie. Jeśli Ewie w czymkolwiek to pomoże, to ja mogę wycofać swoje zmówienie. I z pełną świadomością, że być może sklepu się nie doczekam. Ale nie chcę się czuć "winna", że przez moje zamówienie ktoś może cierpieć. Bo z tego co czytam, to Ewa jest na skraju wyczerpania fizycznego. Odpowiedz Link
winter76 Re: Trzeba z tym skończyć! 26.10.08, 14:55 Masz rację Moniko,ja też widzę,że Ewa nie nadąża,a co zaglądnie na forum(pewnie nawet na to nie ma czasu) to czyta:a kiedy,a czemu jeszcze nie ma,a długo jeszcze,a ja już chcę...itp A że ją poznałam i jest super kobietą to się na pewno przejmuje,że nie jest w stanie sprostać naszym życzeniom i oczekiwaniom. Dlatego ja też rezygnuję z mojego zamówienia Ewo!!!Chociaż tyle mogę Ci ulżyć ;) Odpowiedz Link
masza.s Re: Trzeba z tym skończyć! 26.10.08, 15:01 Ja nawet zamówienie nie składałam, bo bardzo bardzo bardzo chciałabym jechać do Łodzi, wejść do sklepu i przebierać w effuniakach... Zgadzam się z pierwsząliterą. Odpowiedz Link
wielebnna Re: Trzeba z tym skończyć! 26.10.08, 16:54 święta racja - Ewę trzeba zacząć oszczędzać bo Mistrza szanować trzeba Maith to wszystko wyłożyła jasno, ja się pod tym podpisuję i spokojnie czekam na sklep stacjonarny Odpowiedz Link
kasica_k Pozwólmy jednak Ewie zdecydować 26.10.08, 17:38 co chce robić :-) W końcu to jej przedsięwzięcie. Możemy tylko zasugerować, żeby nie przejmowała się zbytnio naszymi jękami o coraz to nowe śliczne Effuniaki, tylko robiła spokojnie to, co sobie zaplanowała. Przecież prędzej czy później firma ruszy na całego, nie ma co do tego wątpliwości. Jak również co do tego, że Ewa jest w tej chwili najbardziej twórczą na rynku osobą i zasługuje na nasze wsparcie. Więc jak Ewa napisze "poczekajcie cierpliwie", to my czekajmy cierpliwie, a jak napisze "to co Wam jeszcze uszyć?" to składajmy zamówienia :-) Odpowiedz Link
zlotooka Re: Pozwólmy jednak Ewie zdecydować 26.10.08, 17:50 No właśnie, ja chciałam tylko podkreślić, że to sama Ewa zachęcała w tym wątku do zamawiania Effuniaków indywidualnych. Jeśli miałaby dosyć i nie chciała już więcej zamówień, to przecież może to zawsze napisać. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Pozwólmy jednak Ewie zdecydować 26.10.08, 17:53 Dokładnie, Kasica ma rację. Ewa wie najlepiej co jest teraz najlepsze dla niej i dla rozwoju Effuniaków. Czy spokojne dopracowywanie rozmiarówki bez szycia masy zamówień (wtedy dajemy Ewie spokój i grzecznie czekamy) czy przeciwnie - jak najwięcej zamówień w celu doprowadzania poszczególnych rozmiarów do ideału (wtedy składamy zamówienia, a z tych zamówień niech Ewa sobie spokojnie wybiera, które chce najszybciej zrealizować, bo są jej najbardziej potrzebne do dopracowania danego modelu). Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Pozwólmy jednak Ewie zdecydować 26.10.08, 18:26 Macie rację dziewczyny, Ewa powinna sama wiedzieć co robi. Jeżeli potrzebuje indywidualnych zamówień w celu opracowania rozmiarówki, albo zebrania kasy na dalsze inwestycje, to w porządku. Jednak... i żeby nikt mnie źle nie zrozumiał, ja sama darzę Ewę wielką sympatią, ma talent, wykorzystuje go, by zapełnić ważną dla nas niszę na rynku i chwała jej za to, ale to jest też interes i w interesach nie należy kierować się sentymentami. Jeżeli staniki Ewy nie spełnią moich osobistych oczekiwań, to też nie będę ich kupowała. Zupełnie tak, jak nie kupuję staników Freyi, bo na mnie nie leżą i ich design uważam za okropny. Do tej pory słyszę o Effunikach tylko ochy i achy, widziałam parę zdjęć, ale na zdjęciach wszystko wygląda jakoś inaczej. Może jestem dziwna, ale nie złożę prywatnego zamówienia, bo w razie niedopasowania, albo niepodobania nie miałabym serca zwrócić Ewie stanika, albo sprzedać gdzieś na Allegro. Wyszłabym chyba na niewdzięczną idiotkę, która nie potrafi docenić autentycznego Effuniaka. Dlatego wolałabym pooglądać, przymierzyć i dopiero wtedy zadecydować o kupnie, jak w normalnym sklepie. I teraz już sama nie wiem, czy Ewa nam taką możliwość obiecała, czy tylko rozdmuchano wszystko na forum? Odpowiedz Link
boziaj o czekaniu + pytanie techniczne o kroje 26.10.08, 18:44 ja czekam cierpliwie :) marzę o sklepie z Effuniakami, trzymam się wersji, ze bedzie niedługo i trzymam kciuki, zeby tak sie stało ze wzgledu na Ewę (szkoda takiego talentu na "chałupnictwo") i ze wzgledów egoistycznych (ha, bede wybrzydzac w sklepie pełnym effuniaków ;P) gdyby jednak plany miały ulec zmianie i "niedługo" miałoby sie zmienić w "długo", to liczę na info na razie obserwuję projekty Ewy i choć od poczatku były swoistym objawieniem, to moim zdaniem są coraz bardziej udane (czyt. celują w mój gust), więc uważam ze czekać warto :D przy okazji tego postu mam tez pytanie dot. kroju effuniaków wiem, że na razie bedą dostepne halfcupy, ale czy poszczególne modele będą różniły sie krojem? bo mi nie wszystkie staniki z pionowym cięciem dobrze leżą - nawet mierzony na zlocie effuniak nie leżał idealnie :( ba, analizując konstrukcję Casablanki juz nawet doszłam do tego jakie elementy mi nie leżą ;) z drugiej strony ze zlotu pamietam, ze jedna z Lobbystek mierzyla Effuniaka (fakt, przyduzego), który leżał na niej źle, a teraz ma juz swojego leżacego cudnie - wiec mniemam, że sa różnice w konstrukcji? Odpowiedz Link
ika5 Re: Manolo Blachnik 26.10.08, 18:28 to taka firma , w ktorej czeka sie na buty kilka miesiecy. Moze Efuniak powinna wlasnie tak sie ustawic......ja -tak tylko z punktu biznesowego to mowie. Jesli na stanik Efuniak trzeba czekac w kolejce.., to byc moze cena powinna wzrosnac np. razy hmmm dwa...albo cztery do dotychczasowej. Przypuszczam , ze kolejka dalej by byla ( towar stalby sie jeszcze bardziej pozadany), a dochody Ewy i sekretariatu wzroslyby blyskawicznie. Nie krzyczcie na mnie, ja jestem ekonomistka z krwi i kosci i takie myslenie mam....odruchowe. Odpowiedz Link
malakasia_pl podwyżka ceny? :) 26.10.08, 19:18 Ja tez jestem za ewentualnym podniesieniem ceny :) może nie 4 razy, ale 150-200zł byłoby normalną ceną za stanik szyty "na zamówienie", a nie kupiony w sklepie. Bo przecież to praca jak każda inna. No i ryzyko zamęczenia na śmierć niemałe :( Odpowiedz Link
maith Re: podwyżka ceny? :) 26.10.08, 23:21 O ile pamiętam z początków, to ceny effuniaków miały być przystępne, droższe miały być modele z serii lux i indywidualne zamówienia. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Manolo Blachnik 26.10.08, 19:19 ika5 napisała: > Jesli na stanik Efuniak trzeba czekac w kolejce.., to byc moze cena > powinna wzrosnac np. razy hmmm dwa...albo cztery do > dotychczasowej. > Przypuszczam , ze kolejka dalej by byla ( towar stalby sie jeszcze > bardziej pozadany), a dochody Ewy i sekretariatu wzroslyby > blyskawicznie. > Nie krzyczcie na mnie, ja jestem ekonomistka z krwi i kosci i takie > myslenie mam....odruchowe. Poniekąd masz rację. Ja za fabrycznego half cupa od Chantelle zapłaciłam ostatnio 70 euro plus 4 euro za przesyłkę, czyli około 273 zł. Nie mówię, że staniki Ewy powinny być aż takie drogie, ale 100 złociszy za stanik uszysty przez autentyczną gorseciarkę na indywidualne wymiary, to zdecydowanie za mało. ;-) Odpowiedz Link
polta Re: Manolo Blachnik 26.10.08, 19:32 Macie racje, ale tylko pod warunkiem, że będzie dostępna też stała kolekcja Effuniaków w cenie przystępnej. Bo w ten sposób same stwarzamy sytuację, jaka jest w Avocado: staniki dla bogatych. Byłam pewna, że założeniem effuniaków były staniki "idealne" w ludzkiej cenie. Przy dużo wyższej cenie na stanik od Ewy będą sobie mogli pozwolić tylko niektórzy. Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Manolo Blachnik 26.10.08, 19:37 Effuniak mówiła również o droższej kolekcji ekskluzywnej w planach - zdobionej biżuterią i takie tam... natomiast zwykła linia ma być w przystępnej cenie... na ile poznałam Effuniak to poradzi sobie z decyzjami co do swojego "losu", że się tak wyrażę i niech sama decyduje o czasie jaki jej jest potrzebny do dopracowania kolekcji :) wszystkie zdajemy sobie sprawę, że to jest pracochłonne :) Odpowiedz Link
boziaj Re: Manolo Blachnik 26.10.08, 19:41 ta kwestia była juz podnoszona i z tego co zrozumiałam, to tylko teraz, w fazie prototypów, cena staników "indywidualnych" jest taka jaka jest, a po uruchomieniu produkcji masowej staniki szyte na zamówienie będą inaczej wyceniane i dla mnie to akurat jest uczciwe, Ewa dopracowuje sobie krój i rozmiarówke na Lobbystkach, a Lobbystki mają indywidualne cudeńka aczkolwiek jestem pewna, ze gdyby cena była wyzsza, to pewnie tez nie brakłoby chetnych do bycia effuniakowym króliczkiem doswiadczalnym ;) Odpowiedz Link
kuraiko Re: Manolo Blachnik 26.10.08, 19:54 no właśnie - jest coś takiego jak misja firmy ;) a co do butów Blachnika, to nie wydaje mi się, żeby były one jedyną lub jedną z nielicznych alternatywą dla za ciasnych/za luźnych, niewygodnych butów ;) Odpowiedz Link
lawendowata Re: Manolo BlaHnik 26.10.08, 20:05 dziewczyny, Blahnik przez samo H no i można jego buty kupić w seryjnej sprzedaży ;) Odpowiedz Link
kuraiko Re: Manolo BlaHnik 26.10.08, 23:44 hehe tylko, że nawet normalnie te buty kosztują 1000-2000zł, więc strach myśleć, ile te na zamówienie ;) w każdym razie "przeciętnej Polki" nie stać na takie buciki, a właśnie chodziło mi o to, że buty Blahnika (sorry, nie znam marki aż tak bardzo więc mogłam nie znać i pisowni) nie są jedną z nielicznych alternatyw dla badziewnego obuwia. w Polsce o wiele łatwiej kupić dobre i wygodne obuwie w rozsądnej cenie niż pasujący wygodny stanik w rozsądnej cenie ;) podsumowując - klientki kupujące Blahnika na miarę mają niejedną alternatywę, a mogą potraktować swój wybór jako kaprys, a klientki Effuniaka mają do wyboru - internet, nieliczne polskie firmy. moim zdaniem na luksus jakim byłby polski wypasiony ekstra stanik za 200zł można by sobie pozwolić, jakby był szeroki wybór staników dobrej jakości produkowanych sieciowo. (aha nie bulwersujcie się, jeśli piszę o cenie 200zł jako o luksusie, spotkałam się z tym, że dla wielu dziewczyn wydanie na stanik np 60zł to jest strata kasy "bo kupuję chińskie 75B po 15zł i pasuje", więc trudno aby osoby, które nie mają kasy wydawały lekką ręką taką sumę, zwłaszcza, że jak wiemy 1 stanik nie wystarczy :P poza tym w porównaniu do średniej pensji to jest naprawdę sporo) Odpowiedz Link
ramona4 Re: Manolo Blachnik 26.10.08, 20:21 Dziewczyny, co wy histeryzujecie? Jestem pewna ze Ewa nie jest gorseciarska Matką Teresą, ktora szyje wam staniki charytatywnie, zeby tylko wam sprawic przyjemnosc, to ze one koszuja teraz 100 zl na pewno ma jakis cel, i jestem pewna ze duzo dziewczyn zrezygnowaloby z zamowienia gdyby cena wzrosla, jezeli jakas "ika5" czy ktokolwiek chce placic wiecej to niech da nawet 500 zl, nikt jej nie broni, chociaz nie jestem pewna czy Ewa by sie z takiej jałmużny ucieszyla, to wasze biadolenie skonczy sie tak, ze bedziecie mialy staniki w cenie 500 zl na wlasne zyczenie. A co do wspanialego pomyslu rezygnowania z zamowien bo "Ewa ma za duzo pracy" to chyba najglupszy pomysl, mysle ze takze zdaniem Ewy, chociaz ona jest za mila i tego glosno nie powie, chociaz jak dla mnie to sobie rezygnujcie, predzej przyjdzie moja kolej... Odpowiedz Link
bruxelka11 cena kosmiczna na własne rzyczenie 26.10.08, 20:48 No właśnie...nie kraczcie takich rzeczy bo wykraczecie. Ja się fasonami miękkich Efuniaków nie zachwycam aż tak, żeby kupowac je po 200 zł. Jak miałyby tyle kosztować to zostanę przy starej dobrej Freyi. Dlaczego? Bo do Freyek jestem przyzwyczajona, wiem już co mi pasuje, jaki rozmiar wziąc, mogę ją też kupić coraz częściej w outletach i na allegro i to poniżej 150 zł. Efuniak wygra u mnie konkurencje przede wszystkim ceną i ewentualnie fasonem typu masquerade, bo ni jak nie mieszczę się w masqueradkową rozmiarówkę. Póki co czekam cierpliwie na sklep i/lub zmniejszenie kolejki. Odpowiedz Link
elayne_trakand Re: cena kosmiczna na własne rzyczenie 26.10.08, 21:01 Dziewczyny myślę, ze jedyny problem jest w zbyt optymistycznym podejściu do terminu otwarcia sklepu. Od początku wydawał mi się nierealny a i w tym momencie jest jeszcze trudny do ustalenia. Przy rozpoczęciu produkcji pojawia się tyle szczegółów do dopracowania od strony formalnej, technicznej, organizacyjnej ze to musi potrwać. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: cena kosmiczna na własne rzyczenie 26.10.08, 21:05 Życzenie złotko, życzenie. A Effuniaki, to podobno miękkie half cupy, nawet sztywne maskaradki mogą się przy takim fasonie schować. Niechby i 200zł kosztowały, tylko kiedy będą wreszcie dostępne? Odpowiedz Link
bruxelka11 oczywiście ŻYCZENIE! Przepraszam!!! :) 26.10.08, 21:21 Przepraszam! Oczywiście miałam na myśli życzenie przez Ż! Ale strzeliłam...Mam świadomośc. Ta wpadka będzie mi sie śniła po nocach miesiącami. Czasem niestety palec na Enter jest szybszy niż myśl ;) Podsumowując pierwszy głód stanikowy mam już zaspokojony (6 sztuk w szafie), teraz mogę kaprysic i nie kupię tak chętnie kolejnego stanika za 200 zł :) Więc proszę nie podbijajcie cen. Odpowiedz Link
lawendowata Re: oczywiście ŻYCZENIE! Przepraszam!!! :) 26.10.08, 21:36 Maskaradki, Freye, phi... kto zobaczył, ten uwierzył ]:-> Odpowiedz Link
ramona4 Re: cena kosmiczna na własne rzyczenie 26.10.08, 21:37 jak dla mnie to sie nazywa hipokryzja, z jednej strony niby chcecie "odciazyc" Ewe proponujac jej zwiekszenie ceny a z drugiej poganiacie ją jak krowe na pastwisku, chcac natychmiastowego otwarcia sklepu, co ją pewnie wkurza, bo kilka juz razy prosila o cierpliwosc Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: cena kosmiczna na własne rzyczenie 26.10.08, 21:46 Dlaczego zaraz hipokryzja? To co mamy właściwie robić? Wpisywać się na prywatne kilometrowe zamówienie, czy czekać na sklep? Przydałaby się po prostu jasność projektu. Odpowiedz Link
ramona4 Re: cena kosmiczna na własne rzyczenie 26.10.08, 22:15 zeby cos przyspieszyc to wlasnie nic nie mozemy zrobic jedynie cierpliwie czekac albo w kolejce albo na sklep, jak komu wygodniej, kolejka wydaje mi sie m.in. grzecznoscią Ewy,przeciez moglaby sobie testowac na swoich kolezankach,wiec kolejka to alternatywa jak komus sie nudzi czekanie na sklep i pewnie wcale wbrew pogladom nie spowalnia powstania sklepu tyko przyspiesza, pozdrawiam Odpowiedz Link
maith Musimy po prostu zdawać sobie sprawę z ograniczeń 26.10.08, 23:55 Ewa się nie roztroi. Dlatego krzyczenie a to "kiedy moje zamówienie" a to "kiedy sklep" może wywołać chyba tylko reakcje "i w co tu ręce włożyć". Niezależnie, co zdecyduje Ewa w danym momencie, ważne, żeby wiedziała, że w razie czego może dostać trochę oddechu i spokojnie wszystko zaplanować. I niech nikt nie wycofuje zamówień! Co innego "ok, nie będę jęczeć, poczekam ile trzeba". Tak samo jest ze sklepem. Musimy zdawać sobie sprawę, że zanim powstanie sklep stacjonarny z różnymi modelami, najpierw od czegoś trzeba zacząć. Jak wiadomo każde zadanie podzielone na mniejsze części wykonuje się prościej. Może bardziej masowa produkcja choćby jednego modelu na początek i choćby pierwszej części rozmiarówki, byłaby dobra, bo coś już by się kręciło (i zarabiało na dalsze inwestycje) bez osobistego udziału Ewy, która przecież nie jest robotem. Potem mogłyby dochodzić kolejne fragmenty rozmiarówki i kolejne modele. Oczywiście nawet tu potrzebne byłoby już przerzucenie szycia na innych, a to samo w sobie wymaga przygotowania ludzi do pracy, czyli poświęcenia czasu. Myślę, że najlepsze, co możemy zrobić, to dać Ewie do zrozumienia, że zdajemy sobie sprawę, że to nie jest takie hop-siup. Odpowiedz Link
evolet Re: Manolo Blachnik 26.10.08, 22:12 no to moja szkoła uczy, że taniej a więcej, niż drożej a mniej. już i tak wiele forumek odkłada na 1 [słownie: "jednego"] effuniaka, ciekawe ile osób by się wycofało w przypadku dwukrotnego podniesienia ceny. w przypadku czterokrotnego - podejrzewam, że ponad połowa. Odpowiedz Link
ramona4 Re: Manolo Blachnik 26.10.08, 22:18 dokladnie i wydaje mi sie snobistycznym myslenie, ze im towar drozszy tym bardziej pożądany Odpowiedz Link
kuraiko Re: Manolo Blachnik 27.10.08, 00:03 hehe to nie jest snobistyczne myślenie, tylko tzw paradoks Giffena :D Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Manolo Blachnik 27.10.08, 00:14 W tym wypadku nie Giffena, tylko Veblena, bo chodzi o towary luksusowe. :-) Odpowiedz Link
kuraiko Re: Manolo Blachnik 27.10.08, 00:31 zależy czy uznamy stanik za dobro luksusowe xD chociaż masz rację, stanika nie da się porównać z czymś takim jak masło czy chleb, a chyba tego typu produktów dotyczy par. Giffena. mnie się od razu skojarzyło z 'wzrost ceny = wzrost popytu' czyli z Giffenem... Odpowiedz Link
the_mariska Re: Manolo Blachnik OT od OT 27.10.08, 00:40 Wystarczy popatrzeć na ceny papierosów - pięć lat temu paczka fajek zachodniej marki kosztowała około 4-5zł, na chwilę obecną jest to 2 razy więcej. I nie, wcale nie palę mniej, wręcz przeciwnie. A jak się tylko uda upolować większą ilość po cenach hurtowych to jeszcze gromadzę sobie na zapas. Tfu, jeżeli ktoś podwyższył ceny z myślą o kampanii antynikotynowej to wyjątkowo mu to nie wyszło. Ale państwo zarobi sobie sporo na takich jak ja. Jeszcze trochę, a papierosy Marlboro czy Camel trzeba będzie uznać, kurza stopa, za dobra luksusowe... ;) Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Manolo Blachnik OT od OT 27.10.08, 00:47 the_mariska napisała: Jeszcze trochę, a > papierosy Marlboro czy Camel trzeba będzie uznać, kurza stopa, za dobra > luksusowe... ;) No powiedzmy, że towarem pierwszej potrzeby być nie powinny. Wyrazy współczucia dla nałogu. ;-) Odpowiedz Link
maith Manolo Blahnik-tylko naśladowanie postaci filmowyc 27.10.08, 03:40 To tylko chęć naśladowania postaci filmowych. Efekt product placement ;) Firma stała się tak znana dzięki bardzo silnemu reklamowaniu jej w "Seksie w wielkim mieście". To się właśnie nazywa product placement (umieszczanie produktów w filmach, dzięki czemu ludzie nie odbierają tego jako reklamy, a co jest skuteczniejsze, bo sprawia naturalniejsze od reklam wrażenie). Ponieważ w filmie zrobiono z tych butów niemal fetysz, więc nagle ludzie się na nie rzucili i to wszystko. Odpowiedz Link
lawendowata Re: Manolo Blahnik-tylko naśladowanie postaci fil 27.10.08, 08:37 I tak mam za szeroką stopę na te buty :D:D:D Odpowiedz Link
effuniak przeczytałam uważnie 27.10.08, 09:47 Zwracacie mi uwagę, ze uprawiam chałupnictwo i gorseciarską prywatę I w pewnym sensie nawet macie rację Thorrey przypomina swoje przepowiednie z początków mojego przedsiewziecia , ze nie ma możliwości bym sobie z tym poradziła . Projektowanie,technologia, kontrola jakości, marketing itp a przecież nie wie jeszcze o tym, że i szycie tych staników też wykonuję sama (no ostatnio pomagała mi koleżanka :)) Czy jest w tym jakiś sens ? Taaaa... ciekawe pytanie... To może z innej strony Czy na wszystkie dziewczyny pasują Freye , Panache a nawet Masqeradki? Czy te staniki spęłniają Wasze oczekiwania ? A co to jest "freyowa zmarcha" ? co to znaczy "panachowe fiszbiny" ? A dlaczego Polka odcina biust i robi super bułę ? W sobotę mierzyłam Siennę ... rozpłaszczyła mi biust i boleśnie odcisnęła sie na przedostatnich żebrach nad żoładkiem (niestety nie posiadam tam już piersi) Wrócę do meritum Robie na razie wszystko sama , bo inaczej produkowałabym takie same wyroby jak wszystkie inne firmy czyli wg utartych standardów i zasad znanych wszystkim producentom Moje staniki maja pasowac i na małe i na duże biusty - bo średnie to wiadomo ! Mają miec odpowiednią głebokość i wysokość miski (a nawet niskość - w mniejszych rozmiarach) Odpowiednie fiszbiny dostosowane do wielkosci klatki persiowej a nie do widzimisia producenta fiszbin Ramiaczka takie jakie powinny być dla własciwej wielkości piersi a nie wg literki- co robia wszyscy producenci Samo opracowuję rozmiary , sama nad tym siedzę i główkuję i tak juz od ponad pieciu miesięcy I moze rzeczywiście jestem gułą skoro tyle mi to juz zjęło czasu Ale gdybym zdała sie na innych to nigdy bym pewnych rzeczy nie odkryła Na tym etapie M U S Z Ę S A M A !!!! Żebym potem wiedziała , czego wymagać od innych i żeby mi nikt nie powiedział , że sie nie da ! Ika5 - doskonale znam te mechanizmy ale to nie tak ma wygladać Moje staniki maja być dostepne dla każdej kobietki (przynajmniej w linii Effuniak) Linia Ewa Michalak to odrebny temat Boziaj - kontrukcja sie zmieniła baaardzo od czasu spotkania w Gdańsku - gdzie zaprezretowałam najgorsze staniki jakie tylko mozna sobie wyobrazić , bo posługiwałam się przy ich konstrukcji wszystkimi znanymi standardami Parę postów wcześniej przepraszałam juz za pospieszne i zbyt optymistyczne podejście do terminu otwarcia sklepu Maith , Kasica , Mariska , Lawendowata - dziękuję ...aha ... Nie jestem sama ! Jest przy mnie osoba , która zajmuje sie całą biurokracja i kontaktami z Wami co nie jest najprostszą sprawą na świecie ale dzięki niej mam wiecej czasu na inne sprawy Ulinko - bardzo bardzo Ci dziekuję :) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: przeczytałam uważnie 27.10.08, 09:59 Ewo, ja uważam, że to świetne i profesjonalne, że nie wysyłasz od razu sztabu szwaczek, tylko najpierw sama idealnie dopieszczasz konstrukcję każdego rozmiaru. Jeśli chodzi o cenę - nie pobają mi się powyższe komentarze, Ewa na pewno wie co robi, i jeśli cena 100 złotych za stanik byłaby złą ceną, to Ewa by ją zmieniła. W końcu cały czas jesteśmy w fazie testów, zamawiane staniki to taka trochę niespodzianka, a w dodatku konstrukcja jest dopiero dopracowywana, więc trzeba się liczyć z tym, że zamowione modele nie będą jeszcze skonstruowane najbardziej perfekcyjnie jak można, że za miesiąc czy dwa Ewa jeszcze bardziej je ulepszy. Późniejsze podzielenie kolekcji na zwykłą, codzienną, którą każdy będzie mógł kupić w przystępnej cenie i bardziej ekskluzywną na specjalne okazje uważam za jeden z najlepszych pomysłów Ewy. Doskonałe rozwiązanie, żeby nie stać się marką ekskluzywną, na którą mało kogo stać (a te których nie stać niech gryzą palce z zazdrości, że cały czas mają freyowe zmarchy i panaszowe fiszbiny), ale też dać klientkom możliwość kupienia czegoś naprawdę niepowtarzalnego i poczucia się super-elegancko :). Krócej - Ewo, życzę Ci po prostu powodzenia i dużo cierpliwości, bo nie jeden raz się pewnie jeszcze taka cierpliwość przyda zanim będziesz mogła oddać część pracy w inne ręce :). Odpowiedz Link
szamponetka1 Re: przeczytałam uważnie 27.10.08, 10:09 Effuniak, i tak trzymaj!!! A przede wszystkim nie wątpij i nie zniechęcaj sie dołującymi postami. Wiele kobitek nie rozumie, tylko jak małe dziecko chcialoby już, natychmiast, nie zdając sobie sprawy, że takie przedsięwzięcie wymaga ogromnych nakladów - czasu, cierpliwości i wiary, że to co chcesz zrobic jest słuszne !!!! Trzymaj sie Odpowiedz Link
paskudek1 Re: przeczytałam uważnie 27.10.08, 10:59 Ewa ja Ci powiem od siebie - PODZIWIAM CIĘ i nawet cieszę się, że tyle to wszystko trwa. Raz że mamy przy tym szanse na NA PRAWDĘ dobre staniki, a dwa ze mnie w tej chwili po prostu nie stać nawet na zamówienie prototypu, a jak już otworzysz sklep to moze nawet do Łodzi pojade i kupie sobie cudo:) Tak więc pracuj dzielnie kobieto i w żadnym razie nie załamuj się. Odpowiedz Link
butters77 Prośba o spokój:) 27.10.08, 11:28 Dziewczyny, kiedyś już wypowiedziałam się w wątku dotyczącym dostępności staników Effuniak - więc pozwolęsobie podlinkowć . Dziś napisałabym to samo. Osobiście nie mam najmniejszych wątpliwości, że Ewa robi wszystko, żeby zrealizować każde zamówienie starannie i precyzyjnie, nie mam wątpliwości, że ma mnóstwo pracy (na co wskazuje zresztą jej ostatni post:) Ale na litość boską, wolę, żeby sklep Effuniak powstał za pół roku, niż nie powstał wcale. Przypomnijcie sobie przypadki producentów czy właścicieli sklepów, którzy wpadali na forum po opinię, po czym wypadali obrażeni. Albo tych, którzy rzekomo wszystko rozumieli i przyjmowali do wiadomości - po czym żadnej z naszych sugestii nie wprowadzali w życie. Z Effuniak mamy jednak ogromny komfort - bo ona stara się odpowiedzieć na wszystkie pytania i dostosować do naszych potrzeb. Stąd trochę się rozbestwiamy w próbach wpływania na JEJ biznes i JEJ sposób pracy:) Oczywiście pytań jest wciąż wiele - sama jestem ciekawa, czy kolekcja Effuniak przewiduje również modele dla większych biustów i większych obwodów, czy raczej tylko drobniejsze. Ale na odpowiedź, jak rozumiem, trzeba jeszcze poczekać. Effuniak, Ciebie prosiłabym tylko o jedno - o określenie na forum WYRAŹNIE I JEDNOZNACZNIE, czy oczekujesz dalszych zamówień ze strony forumek, czy też prosisz o wstrzymanie się z indywidualnymi prośbami - np. do końca roku - po to, żebyś zdążyła dopracować kolekcję oraz "obsłużyć" część osób, które już czekają w kolejce. W przeciwnym wypadku, moim zdaniem, pytań i wątpliwości będzie coraz więcej - ktoś przeczyta stary wątek z obietnicą, że sklep powstanie wkrótce - i zasypie Cię pytaniami; ktoś inny znajdzie po prostu zdjęcie stanika Twojego projektu - i krzyknie, "gdzie w końcu można to kupić??". Słowem - zastanów się spokojnie, oszacuj swoje możliwości i nakreśl ogólny plan dalszych działań. Jeżeli to możliwe - wyznacz orientacyjny termin rozpoczęcia regularnej sprzedaży - choćby to był i maj 2009. My tego planu będziemy się trzymać - i będziemy pokazywać go innym forumkom - Ty zyskasz większy komfort pracy, a lobbystki będą wiedziały, na czym stoją:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
joankb Re: przeczytałam uważnie 27.10.08, 14:49 Ja rozumiem, że MUSISZ. I to nawet obiektywnie prawda... Ale na chlebek i coś do chlebka + na dalsze inwestycje trzeba mieć. W tym momencie zrobiłabym chyba tak - pilnie, bardzo pilnie ktoś szyjący - szwaczka, kandydatka na szwaczkę, do szybkiego przyuczenia... I dla wszystkich dziewczyn, tych, które już mają, już sprawdziły fasony i rozmiary - po 5, 10, po ile chcą staników. Pomierzą u nich koleżanki, będzie dobry - następnym po 10 :)) Niech to się zacznie jakoś kręcić... Niech się JUŻ sprzedaje więcej takich, o które nie trzeba się martwić, wśród których nie będzie zwrotów, których nie trzeba już dopieszczać, które wystarczy (może) pokazać i ktoś uszyje bez błędów jakichś. A w tym czasie - rozmiarówka, do końca. Odpowiedz Link
winter76 Re: przeczytałam uważnie 27.10.08, 16:58 Ja rezygnuję z zamówienia z innego powodu,o którym napisałam Ewie i Uli prywatnie. I będę grzecznie czekać na sklep :) Odpowiedz Link
nathd Re: przeczytałam uważnie 27.10.08, 18:39 Wspieram cię Effuniaczku! I zgadzam się, co do ceny. Ja czekam na coś dobrego i w rozsądniej cenie :) a nie kolejnej linii Masqueradek, co nie mają mojego rozmiaru i są zwyczajnie raczej drogie :( Grzecznie czekam na otwarcie sklepu choćby i w Nowym Roku :) Bo wolę potem mieć idealnie dopasowany stanik, a nie kolejny do drobnych poprawek ;p Odpowiedz Link
boziaj Re: przeczytałam uważnie 27.10.08, 18:43 dziękuję Ewo za ten post tym bardziej warto poczekac ;) a tymczasem życzę duzo sił :* Odpowiedz Link
2tea A ja wiem dlaczego... 27.10.08, 21:57 Ewa ma za mało czasu... Bo próbuje każdemu dogodzić w 100%. Chce, żeby każda dziewczyna miała w końcu stanik, który będzie idealny. Sama wiem, ile czasu mi poświęciła i spróbowała rozwiązać moje "stanikowe problemy". Bardzo Ci dziękuję Ewo! Odpowiedz Link
kuraiko Re: przeczytałam uważnie 27.10.08, 23:17 "Moje staniki maja pasowac i na małe i na duże biusty - bo średnie to wiadomo !" no jak rozumiem, na średnie biusty też? xD bo średnie też mają problemy jak każde inne... Odpowiedz Link
the_mariska Re: przeczytałam uważnie 28.10.08, 01:01 Średnie biusty Ewa ma w małym paluszku ;) Zwłaszcza, że sama jest ze średnich okolic rozmiarowych, więc wszystko testuje na sobie na bieżąco. O to akurat nie musisz się martwić :) Odpowiedz Link
kuraiko Re: przeczytałam uważnie 28.10.08, 01:31 hehe :> co do problemów "średnich" to chyba zbierają one po trochu problemy "małych" i "dużych". no tak, ja dzisiaj jakoś dziwnie wszystko interpretuję ;) Odpowiedz Link
sharteel Tak trzymaj! 28.10.08, 00:57 Trzeba zawsze najpierw samemu wszystko wymyślić, skonstruować, przetestować, popoprawiać, wymyślić jeszcze raz, i tak dalej - a dopiero później można wpuszczać ludzi w produkcję. Bo inaczej zamiast realizować zadaną myśl konstrukcyjną, będą szyć zgodnie ze swoimi przyzwyczajeniami i tym-co-się-im-wydaje. I wszystko sp... yyy... zepsują. W najlepszej wierze - po prostu przyzwyczajenie do szycia w określony sposób jest u wielu zawodowych szwaczek trudne do przezwyciężenia. Właśnie na zasadzie: "zawsze tak szyłam, inaczej się nie da". No, ale jak Szefowa pokaże, że się da, to trzeba będzie szyć tak, jak chce Szefowa :))) Droga którą przyjęłaś, jest trudna, ale najlepsza z możliwych. I na pewno na naprawdę dobry jakościowo produkt zawsze znajdziesz klientki. Ściskam kciuki. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: przeczytałam uważnie 28.10.08, 01:02 ja kupię każdego effuniaka na pniu! bo wiem, że będzie wypieszczony jak dziecię pierworodne! widziałam tylko na zdjęciach i póki co, nawet nie wiem, jak zmigruję za np. pół roku, ale będę na bank stałą klientką! (czy wysyłka do stanów wchodzi w grę? ;) bo ja tam zamierzam stan cywilny zmieniac i już wiem, że ze stanikami to tam bryndza koszmarna :( ) pozdrawiam serdecznie, trzymam kciuki! magdalena Odpowiedz Link
the_mariska Re: przeczytałam uważnie 28.10.08, 01:06 Od razu ostrzegam, że Effuniaki mają magiczną zdolność wspierania i przyspieszania migracji, więc szybko mogą okazać się za małe. Zwłaszcza, jeżeli ktoś ma spory zapas tłuszczyku naplecnego, tak jak ja. A teraz siedzę już cicho, żeby nie zapeszać :) Co do wysyłki - nie powinno być problemu :) Odpowiedz Link
kuraiko Re: przeczytałam uważnie 28.10.08, 01:34 ja tylko muszę czekać na poprawę stanu finansów i sklep internetowy. stacjonarny mniej, bo jednak połączenia z Rzeszowa do Łodzi fatalne, a nie wiem czy dałabym radę połączyć intensywne zwiedzanie z dobieraniem staników w salonie (a ja naprawdę potrafię wykończyć zwiedzaniem, wszystkich, tylko nie siebie ;)) ), bo jechać po sam stanik mi się zupełnie nie opłaca :P Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: przeczytałam uważnie 28.10.08, 01:43 ja bym chciała ;) zaraz mi się magicznie zrobi rozmiar 30 ;) Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: przeczytałam uważnie 28.10.08, 15:06 Ewa, Ty rób swoje i to na spokojnie. Różnica między "gdańskimi" biustonoszami, a obecnymi jest dla mnie widoczna gołym okiem a specjalistką nie jestem. Dziewczyny, ma co Ewy pośpieszać, bo w pośpiechu popełnia się błędy, a nie uczy się ich eliminacji. Prosty przykład - Ewa udoskonala cały czas konstrukcje. Na moim prototypie wyłapała błąd, który udało jej się poprawić, bo widziałam już biustonosze cięte jak mój i leżące super. Nie mam do tej pory Effuniaka, ale... mam świadomość tego, że mój test na coś się przydał. I kiedy już konstrukcja będzie dopracowana do perfekcji, a będzie!, będę mieć naręcza Effuniaków - ba, nie tylko ja będę mieć, ale i Wy. Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: przeczytałam uważnie 28.10.08, 15:10 nie ma* jak zwykle skasowałam nie to, co trzeba. Odpowiedz Link
ocisza rozmiar stanika 27.10.08, 13:19 Wiem, że obecnie głównym tematem tego wątku są dywagacje na temat terminu otworzenia sklepu Effuniak oraz tego, jak długa jest lista oczekujących itp. Ja, jako szczęśliwa posiadaczka jednego egzemplarza stanika tej słynnej już marki, mogę podzielić się tu uwagami na temat rozmiaru. O samym modelu nie ma co rozprawiać, bo wiadomo, że nie wiadomo, czy będą jeszcze kiedyś następne takie jak mój ;P Zgodnie z moją sygnaturką moje wymiary to 71/90, noszę Tango II w rozmiarze 30E. Polski rozmiar to 65G. I u Ewy dostałam stanik z metką pokazującą 70D :-) Ściśliwy jest niesamowicie, tzn. dopinam się na najluźniejsze haftki, a gdyby był o pół centymetra ciaśniejszy, to nie dopięłabym się wcale. Koronka wygląda na taką, która nieprędko się rozciągnie, jeśli w ogóle, ale to oczywiście czas pokaże. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: rozmiar stanika 27.10.08, 22:38 ocisza napisała: > Zgodnie z moją sygnaturką moje wymiary to 71/90, noszę Tango II w rozmiarze 30E > . > Polski rozmiar to 65G. I u Ewy dostałam stanik z metką pokazującą 70D :-) > Ściśliwy jest niesamowicie, tzn. dopinam się na najluźniejsze haftki, a gdyby > był o pół centymetra ciaśniejszy, to nie dopięłabym się wcale. Koronka wygląda > na taką, która nieprędko się rozciągnie, jeśli w ogóle, ale to oczywiście czas > pokaże. A czy mogłabyś podać rozciągliwość tego stanika w centymetrach? Znaczy w spoczynku i na maksa. Bo wygląda na to, że przy moich 74-76 pod biustem wyląduję znowu przy 80B. ;-) Szczególnie, że stanik ma być podobno mniej podatny na rozciąganie z czasem. Odpowiedz Link
agafka88 Re: rozmiar stanika 27.10.08, 22:43 pierwszalitera napisała: > A czy mogłabyś podać rozciągliwość tego stanika w centymetrach? Znaczy w spoczy > nku i na maksa. Bo wygląda na to, że przy moich 74-76 pod biustem wyląduję znow > u przy 80B. ;-) Szczególnie, że stanik ma być podobno mniej podatny na rozciąga > nie z czasem. W Effuniakach bierze się swój normalny obwód, bez zaniżania i zawyżania, więc raczej powinnaś brać 75tki. Dla mnie przy 72 pod najlepsze są effuniaki 75tki, czyli raczej czekają Cię 75D lub DD niż 80B Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: rozmiar stanika 27.10.08, 22:48 agafka88 napisała: > W Effuniakach bierze się swój normalny obwód, bez zaniżania i zawyżania, więc > raczej powinnaś brać 75tki. Dla mnie przy 72 pod najlepsze są effuniaki 75tki, > czyli raczej czekają Cię 75D lub DD niż 80B Ale jeżeli ty bierzesz przy 72cm 75-tki, to dla mnie przy 76 będę one za ciasne. Ja do tego mało, bardzo malutko ściśliwa jestem. Teraz poniżej 70-tki nie schodzę. Odpowiedz Link
agafka88 Re: rozmiar stanika 27.10.08, 22:54 oj przepraszam, ale byka strzeliłam. ja oczywiście w Effuniakach biorę 70tki. Przepraszam jeszcze raz pierwszalitero Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: rozmiar stanika 27.10.08, 22:58 No to kamień spadł mi z serca, bo rozmiar 80B wcale mi się już nie podoba. ;-) Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: rozmiar stanika 28.10.08, 06:13 no ja też się zastanawiam nad swoim rozmiarem :) 72/88 to pewnie coś ok 70D :) to i tak ładnie wygląda :) Odpowiedz Link
ocisza pierwszalitero 28.10.08, 08:16 Wpisałam swojego effuniaka w tabelkę obwodów. Po pierwszym dniu chodzenia ma w spoczynku 64, a naciągnięty 73. Jest bardzo ściśliwy, tzn. jakby był centymetr ciaśniejszy to nie byłabym w stanie się dopiąć. Moim zdaniem powinnaś celować w 75. I faktycznie koronka wygląda tak, jakby nie była zbyt podatna na rozciąganie z czasem. Ale oczywiście się okaże jak będzie naprawdę. Odpowiedz Link
plica Re: rozmiar stanika 28.10.08, 22:07 khem - ja ze swoimi 74 pod wyladowalam bodajże w 75C albo mniejsza miseczka. nie wiem. Ewa nie chciala podac :) Odpowiedz Link
0remedios0 EFFUNIAK nowy model 28.10.08, 17:01 Oto zdjęcia nowego modelu Effuniak, prosto ze zlotu, mam nadzieję, że może się nazywać remedios:) 9jv.gu.ma/ Rozmiar to 65F, moje wymiary jak w sygnaturce, stanik jest bardzo ścisły, ma wąskie fiszbiny i mostek, jest wygodny i nadaje ładny kształt:) Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: EFFUNIAK nowy model 28.10.08, 18:10 Cudo:) Według mnie jeden z najładniejszych Effuniaków:) Odpowiedz Link
nieco8 Re: EFFUNIAK nowy model 28.10.08, 18:27 Też jest bliski mojemu ideałowi halfcupowi Love od Agent Provocateur. Dodać tylko duże kokardki... :) Głosuję na ten model do masowej produkcji:) Odpowiedz Link
kuraiko Re: EFFUNIAK nowy model 28.10.08, 18:14 qrde kolejny effuniak w moim typie ;))) tylko znowu nie podobają mi się "wieszadełka" na mostku :( nie podchodzą mi w ogóle - te chwościki, koraliki... czy wszystkie effuniaki szyte masowo będą tak miały? :/ Odpowiedz Link
kuraiko Re: EFFUNIAK nowy model 28.10.08, 18:56 tylko czy oderwanie czegoś nie popruje? tzn czy będzie można to jakoś odpruć bez naruszenia innych części?... Odpowiedz Link
0remedios0 Re: EFFUNIAK nowy model 28.10.08, 18:59 Te muszelki przyczepione są do tasiemki, więc wystarczy ją przeciąć, myślę, że nic by nie było widać, przynajmniej w moim modelu Odpowiedz Link
maja_sara Re: EFFUNIAK nowy model 28.10.08, 18:29 Super! Ale kociaki i tak ładniejsze ;-)) Odpowiedz Link
the_mariska Re: EFFUNIAK nowy model 28.10.08, 18:36 Trochę przekłamane kolory na tym zdjęciu. Na żywo granatowy był ciut jaśniejszy, a niebieski zdecydowanie bardziej intensywny. No, chyba że się mylę? :) Co nie zmienia faktu, że i tak śliczny :) Odpowiedz Link
0remedios0 Re: EFFUNIAK nowy model 28.10.08, 18:43 Mariska nie mylisz się, kolor najbliższy prawdziwemu jest na trzecim zdjęciu, nie wiem czemu tak wyszło, pewnie przez brak światła dziennego. Maja_sara, wiem, kociaki miałam cudne:), więcej ich zdjęć: qhfs.gu.ma/ Odpowiedz Link
ycik Re: 0remedios0 :((( 28.10.08, 19:16 Ale Ci zazdroszczę :( Ten stanik był tak naprawdę szyty dla mnie, ale przez to, ze zmigrowałam i byłam w przejsciowym stanie miedzy rozmiarami Ewa uszyła stanik dla rozmiarów podanych przeze mnie we wrześniu i okazał się on za mały:(:(:( A jest naprawdę piękny i w rzeczywistosci wygląda lepiej niz na zdjęciach... Ale mi teraz smutno :( O ile dobrze pamiętam to Ewa powiedziała mi, że dla mnie dobry będzie stanik na 96 w biuście, ale gdy się mierzę to nijak mi tyle nie wychodzi... Przez to wlaśnie nie mam mojego upragnionego stanika:( Jedyne pocieszenie znajduję w tym, że Ewa obiecała uszyć mi taki sam. Nie wiem niestety kiedy go bedę miała :( Oczywiscie zdaję sobie sprawę, że nie ja jedna zadaje sobie to pytanie i ze sa teraz rzeczy ważniejsze dla Niej przy takim nawale pracy, choć z całym dla Niej szacunkiem wiem, ze chciałaby każda z nas uszczęśliwić w równym stopniu i wyjsć naprzeciw naszym oczekiwaniom, jak było w moim przypadku. Póki co to będę się temu stanikowi przygladać i marzyc o nim :) Chyba w takiej sytuacji rozumiesz Remedios, ze raczej nie chciałabym, zebys roszczyla sobie prawa do nazwania go swoim nickiem ;) To bedzie YCIK i już! :) Prawda Ewo???:) Choć tyle chciałabym mieć na pocieszenie... Odpowiedz Link
0remedios0 Re: 0remedios0 :((( 28.10.08, 19:20 Ok, może być ycik, ja mam stanik a Ty nazwę;) Przykro mi, że Twoim kosztem mi się poszczęściło... Odpowiedz Link
ycik Re: 0remedios0 :((( 28.10.08, 19:24 Niech Ci się dobrze nosi. I ja się kiedyś doczekam, ech... Ide zjesć czekolade na pocieszenie :( Odpowiedz Link
tinoola Re: 0remedios0 :((( 28.10.08, 19:33 0remedios0 czy przypadkiem nie podalas blednych wymiarow w syganturce?! bo w glowe zachodze jak stanik szyty na ycik (66/92) pasuje na Twoje 63/80 ;) Odpowiedz Link
0remedios0 Re: 0remedios0 :((( 28.10.08, 19:43 Nie, wymiary są poprawne, po prostu tak już mam, Effuniak powiedziała, że to dlatego, że mam szczupłe plecki:) Odpowiedz Link
ycik Re: 0remedios0 :((( 28.10.08, 20:04 Tak jeszcze spytam- czy to Ty pytałaś mnie na zlocie o stanik panache daisy? :) Bo jeśli dobrze myslę, to ten effuniak wygląda na Tobie świetnie. A tak apropos- dzięki temu, ze wstawilas zdjecia na forum będę sie mogla chwalic koleżankom jaki to cudny stanik będę w przyszlosci miec;) Odpowiedz Link
0remedios0 Re: 0remedios0 :((( 29.10.08, 12:06 ycik napisała: > Tak jeszcze spytam- czy to Ty pytałaś mnie na zlocie o stanik panache daisy? :) > Bo jeśli dobrze myslę, to ten effuniak wygląda na Tobie świetnie. T To nie ja pytałam o Daisy, ale mnie też w nim widziałaś, rozmawiałyśmy chwilę. I nieskromnie powiem, że na mnie też wygląda świetnie;) Odpowiedz Link
plica Re: 0remedios0 :((( 28.10.08, 22:13 > 0remedios0 czy przypadkiem nie podalas blednych wymiarow w > syganturce?! > > bo w glowe zachodze jak stanik szyty na ycik (66/92) pasuje na Twoje > 63/80 ;) > widzialam dowody w galerii! Odpowiedz Link
maith Re: 0remedios0 i Ycik 29.10.08, 05:28 Jak zwał tak zwał, ale on jest przepiękny. Pięknie, głęboko granatowy, z błękitem. Byłoby super, jakby wszedł do stałej produkcji :) Tylko faktycznie ta zawieszka nie do końca pasuje akurat do tego modelu. Odpowiedz Link
effuniak Maith 29.10.08, 07:18 Przywieszka jest zwieńczeniem marzeń Ycika Miał być granatowy(tło) albo niebieski(hafty)albo turkusowy taki morski(paseczek) a najlepiej , żeby był taki z morskimi elementami = muszelki :DDD Odpowiedz Link
joankb Re: EFFUNIAK nowy model 28.10.08, 19:02 Ooo- przechlapane masz.. Nie wiesz, że w galerii obowiązuje pokazywanie i stanika i kota??? Najlepiej razem... A ja stanik widzę, kota ni widu ni słychu :)) Odpowiedz Link
0remedios0 Re: EFFUNIAK nowy model 28.10.08, 19:15 Nie wiedziałam:))) Może następnym razem skombinuję jakiegoś kota i się poprawię;) Odpowiedz Link
mmm-mm Re: EFFUNIAK nowy model 17.11.08, 09:11 Stanik ci sie udal, chyba go corce w spadku przekazesz:) Ja tez mam aktualnie w biuscie 80cm, pod 60 i 60E jest juz przyciasne i mnie jeszcze do szalu doprowadza ten luzny obwod. Nawet nie chce myslec o kupnie 60F, bo sobie bede musiala wyciac rekawy, a pewnie jeszcze zle powygarniam i znowu bedzie za chwile ciasny. Tylko ze po zdjeciu stanika biust taki jaki byl maly i ucieka w dol. Pewnie msci sie za niedobry stanik. Zwariuje za chwile, i jak wam zazdroszcze slicznych stanikow:) Co nowy model to nastepny piekny wzor i jak kiedys wpadne do sklepu jak juz bedzie dzialal to nie wyjde z niego przez pol dnia. Odpowiedz Link
plica ot 28.10.08, 22:09 po pozachwycaniu sie stanikiem pozachwycalam sie Twoimi kotami :) Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: EFFUNIAK nowy model 28.10.08, 22:21 cudo :) zazdrość mnie deczko zżera ;) mam nadzieję, że za jakiś czas będę mogła taki nabyć :) Odpowiedz Link
malakasia_pl e-mail do EFFUNIAK 29.10.08, 19:12 Czy Ewa odbiera pocztę? Bo wysłałam Białostockie i prywatne zapytanie w jednym :) Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: e-mail do EFFUNIAK 29.10.08, 20:24 Ewa odbiera maile, ale nie ma czasu, żeby Wam odpisywać na każde pytanie - BO OD TEGO JESTEM JA ;) Ze wszystkimi sprawami, nie wymagającym super pilnego kontaktu z Ewą piszcie do mnie. Te, na które nie będę potrafiła udzielić odpowiedzi, przekażę Ewie. Pozdrawiam, Ula Sekretariat Effuniak Odpowiedz Link
alex_k Re: EFFUNIAK nowy model 31.10.08, 10:34 Przyznam, że od dawna za mną chodzi stanik od Effuniak, liczę, że uda jej się dojechać na zlot białostocki, ale jedno mi nie daje spokoju... effuniaki na balkonetce na modelkach balkonetka.pl/2008/09/15/chrapka-na-effuniaka/ Spod fioletowego staniczka wypada pierś, a modelka w różowym pod prawą pachą ma coś jakby małą bułeczkę. Czy to jest tylko efekt pośpiesznego założenia stanika do fotki? Biały natomiast celuje aureolkami na boki, ale może to tylko mój indywidualny gust, bo ja wolę raczej do przodu... Odpowiedz Link
ocisza Re: EFFUNIAK nowy model 31.10.08, 10:43 Spod fioletowego wcale nie wypada pierś, tylko jest tam odciśnięta fiszbina stanika, który wcześniej był noszony przez modelkę. Gdyby to miała być pierś to zaczynałaby się zdecydowanie niżej niż druga. No i trzeba się bardzo postarać, żeby w ściśliwym effuniaku pierś dołem wychodziła! Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak Re: EFFUNIAK nowy model 31.10.08, 11:03 Te aureolki na boki to efekt robienia zdjęcia z bardzo bliska - natomiast jak się przyjrzysz to widać, że wypadają one równo na szwie, który biegnie przez środek miseczki. Odpowiedz Link
alex_k Re: EFFUNIAK nowy model 31.10.08, 11:51 Rzeczywscie, teraz widzę, ze to fiszbina. Mam jeszcze jedno pytanko techniczne. Moja kuzynka (70F - raczej), która mierzyła już mnóstwo staników, zawsze jej pod pachę coś właśnie takiego zostaje: picasaweb.google.gr/szalkiewicz.anna/Effuniak?authkey=aYoGQjFw0W0#5244469716495949106 Do tej pory myślała, że musi szukać odpowiedniego stanika, który jej to ukryje. Czy to wobec tego wogóle jest to możliwe? Poradziłam jej masowanie, ale w staniczkach które ma bułka chowa się na chwilkę, po czym natychmiast wyskakuje i wygląda tak jak na powyższym zdjęciu. Może powinna poszukać jakiegoś konkretnego fasonu? Odpowiedz Link
panthera_tigris Re: EFFUNIAK nowy model 31.10.08, 13:08 Ja też tak mam, ale mi to nie znika. Dobry rozmiar i masowanie nie pomogło. Nigdy nie maltretowałam też biustu bardzo za małymi miseczkami, i dobre staniki noszę też stosunkowo długo. Bardzo się nie znam na bułach ale u mnie to chyba kwestia urody :) Mam (niestety) i już. A staniki dla mnie najgorsze są te zabudowane pod pachą. Bułeczki i tak wyłażą, brzydko wyglądają ale co gorsza niekomfortowo się wtedy czuję, uwiera, obciera i boli :( Mój rozmiar 65ff/g, ścisłe 70f. Odpowiedz Link
sekretariat_effuniak do ratunkowego 31.10.08, 13:18 Dziewczyny, ten problem to się chyba nadaje bardziej do wątku ratunkowego, a nie do wątku marki Effuniak.. (?) Odpowiedz Link
didulina Re: do ratunkowego 03.11.08, 11:50 Może do wątku effuniak też, bo mierząc mnie na zlocie lubelskim Ewa wyrysowała w kajeciku wyższą linię zabudowania miseczki z boku, żeby mi coś podobnego przykryć. W biustnikach wysoko zabudowanych pod pachą ten wałak mi się chowa (po czterech miesiącach wciskania go tam); w niskich smętnie wisi ale może ja jestem mało wrażliwa na obcieranie... Odpowiedz Link
sybilla777 Re: EFFUNIAK - 2 06.11.08, 11:06 Ewo kibicuję Ci gorąco. Marzę o kupionych u Ciebie i pasujących idealnie na mnie Cudeńkach w szufladzie. Uważam, że Twoje podejście do całego przedsięwzięcia daje nadzieję, że to co kupię u Ciebie nie będzie mnie uwierać, wbijać się, marszczyć i inne tego typy przygody, które mam ze swoimi stanikami. Cieszy mnie ogromnie, że robisz staniki dla Dużobiuściastych, bo jak zaczynałaś to obawiałam się czy nie skończysz na G, na szczęście było to niezasadne. Nie dopisuję się do listy zamówień, bo jakoś mierzenie siebie samej to nie jest to co wychodzi mi najlepiej, więc czekam ciągle na sklep, życzę siły i gorąco trzymam za Ciebie kciuki. Pozdrawiam Odpowiedz Link
liliyth piękne :) 06.11.08, 15:28 Jejku, jakie piękne te staniki. Marzy mi się taki czarny "drapieżny", ech... Niestety, dopiero zaczynam przygodę z dobrze dobranymi stanikami. Jutro jadę do sklepu przymierzać mój pierwszy :) Czy w tej sytuacji powinnam poczekać z zamówieniem takiego cuda od Effuniak? Czy zamawiać na obecny wymiar? Co radzicie? Odpowiedz Link
0remedios0 Re: piękne :) 06.11.08, 15:49 Moja rada - zamów jutro po mierzeniu i ustaleniu jakiegoś przybliżonego rozmiaru, w razie czego gdyby rozmiar czy wymiary Ci się zmieniły, możesz wysłać maila z aktualizacją, trochę się na effuniaki czeka więc zdążysz:) Odpowiedz Link
ycik Re: piękne :) 06.11.08, 15:54 Wg mnie zaczekaj. Jesli dopiero zaczniesz nosic dobre staniki na pewno zacznie Ci sie migracja i długo w takim staniku od Ewy (jak i w kazdym innym;) nie pochodzisz, bo po prostu zrobi sie za maly, a byłoby bardzo szkoda, sama chyba przyznasz? :) W moim przypadku niestety bylo tak, ze zlozylam zamowienie we wrzesniu a pod koniec pazdziernika, gdy Ewa uszyla dla mnie i przywiozla stanik na zlot lubelski, normalnie ten stanik byl juz duzo za maly... I tym sposobem czekam dalej :) Jak pewnie doczytalas zamowien jest duzo a Effuniak ma nawał pracy i tak na dobra sprawe to nie wiesz na kiedy mialabys stanik gotowy, wiec najlepszym rozwiazaniem jest, moim zdaniem, czekanie z zamowieniem. Aha, powodzenia w poszukiwaniu stanika idealnego :) Odpowiedz Link
liliyth Re: piękne :) 07.11.08, 09:49 Dzięki za rady. Dziś jadę przymierzać moje "nowe rozmiary" :) Zobaczę jak to bedzie wyglądało za parę tygodni. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kuraiko tak z ciekawości - rozmiar... 11.11.08, 16:29 effuniak na moje 72/93 zakładając, że bardzo ciasno mierzone, a "normalnie" pod biustem jest 74-75 (na czczo), to miałabym 70E czy 75D (oh nooo)? Odpowiedz Link
effuniak Re: tak z ciekawości - rozmiar... 11.11.08, 16:32 ej no nie szalej :) Zdecydowanie 70 Odpowiedz Link
kuraiko Re: tak z ciekawości - rozmiar... 11.11.08, 16:41 a bo dziewczyny piszą, że są bardzo ścisłe ;) ale któż wie lepiej niż Ty :> Odpowiedz Link