Dodaj do ulubionych

Wielki Dzień Dobierania Biustonoszy :/

13.03.09, 13:04
Claudia i Chantelle, ponownie ruszają do akcji 9 maja w Złotych Tarasach. Czyżby powiększyli rozmiarówkę i zatrudnili profesjonalne brafiterki... :?( jakoś w to wątpię)
Oczywiście twarzą kampanii jest Wellman i Rogalska.
Ktoś się wybiera, zeszłoroczna relacja była rewelacyjna:)
Obserwuj wątek
    • wronki12 Re: Wielki Dzień Dobierania Biustonoszy :/ 13.03.09, 14:04
      powinnam się przejść z moją mleczarnią - ciekawe co by mi doradzili - obecnie
      noszę melissowe 75M i już mi ciasno. pewnie wcisnęli by mnie w 85E lub F :)
    • beniutka_bo Re: Wielki Dzień Dobierania Biustonoszy :/ 13.03.09, 14:10
      Robimy inwazję?
      Ciekawa jestem,co powiedzą na klatki piersiowe węższe niż 70cm :)
      • the_mariska Co powiedzą? Pewnie to samo co rok temu... 13.03.09, 14:13
        Że wciskamy się w za małe obwody, za duże miski i za mocno podciągamy ramiączka ;)

Oto relacja z naszych przeszpiegów rok temu:
        balkonetka.pl/2008/5/11/piersi-do-przodu-mimo-za-malych-miseczek-i-za-luznych-obwodow
        • antyka Re: Co powiedzą? Pewnie to samo co rok temu... 13.03.09, 14:47
          Ach, gdyby te kolejki do przymierzalni byly mniejsze,
          na pewno bym sie wybrala :) Wiem na pewno, ze nie mam tam czego
          szukac :)
      • paskud_agg Re: Wielki Dzień Dobierania Biustonoszy :/ 13.03.09, 15:58
        Co powiedzą?
        Nic, przecież jak się odpowiednio luźno zmierzy, to nie wyjdzie mniej niż 70 pod
        biustem.
        Z resztą, te ich miarki są chyba tylko od 70 wzwyż?
        • pierwszalitera Re: Wielki Dzień Dobierania Biustonoszy :/ 13.03.09, 16:50
          paskud_agg napisała:

> Z resztą, te ich miarki są chyba tylko od 70 wzwyż?

No, no, no, a skąd taka pewność? ;-) Dla zainteresowanych: Chantelle ma w nowej kolekcji na wiosnę 2009 balkonik z serii Africa (numer katologowy 3491) w rozmiarze 65F/G/H i ośmiu kolorach. Chodzi naturalnie o europejskie miseczki, ale radziłabym przymierzyć, zanim ktoś zacznie przeliczać na polskie. Miseczki w Africe wcale nie są takie małe.
          • the_mariska Re: Wielki Dzień Dobierania Biustonoszy :/ 13.03.09, 17:09
            Ooo, to bardzo interesująca wiadomość - mam tylko nadzieję, że dystrybutorzy na
            Polskę postanowią sprowadzić te rozmiary, jak wiadomo nie dla wszystkich jest to
            oczywiste (na przykład M&S który szyje do brytyjskiego H w Polsce jest dostępny
            tylko do D).

Zresztą, rozmiarówka to jedno, kompetencje pseudobrafitterek to drugie. Biorąc
            pod uwagę dostępną rozmiarówkę, rok temu spokojnie mogłyby mi dobrać 70G lub 70H
            i miałoby to szansę całkiem dobrze leżeć - i tak skończyłam w staniku z dużo za
            luźnym obwodem i za małymi miseczkami ;) Mogłabym się teraz przejść i ocenić ich
            pracę - tyle, że teraz w 70H już się na pewno nie zmieszczę ;)
            • pierwszalitera Re: Wielki Dzień Dobierania Biustonoszy :/ 13.03.09, 17:24
              the_mariska napisała:

> Ooo, to bardzo interesująca wiadomość - mam tylko nadzieję, że dystrybutorzy na
              > Polskę postanowią sprowadzić te rozmiary, jak wiadomo nie dla wszystkich jest t
              > o
              > oczywiste

Jak znam smutną rzeczywistość, to na pewno tej nowości nie będą mieli. Ja też jeszcze nigdy nie miałam okazji w żadnym sklepie zmierzyć chantellowskiego 70G, chociaż w katalogu było nawet do H. A nawet 70E-F to już egzotyka i ekspedientki często nawet nie wiedzą, że producent je robi.
            • ania.kar [OT] M&S 13.03.09, 19:20
              >(na przykład M&S który szyje do brytyjskiego H w Polsce jest dostępny
              > tylko do D)

Już nie, już nie :)
              Powoli zaczynają się pojawiać modele powyżej DD. Dość szybko znikają, ale jednak
              już są i trzeba się dokładnie przyglądać, bo często wiszą obok podobnych modeli
              w rozmiarach do D. Są też nawet 30-tki, a wcześniej ich nie widziałam.
            • jul-kaa Re: Wielki Dzień Dobierania Biustonoszy :/ 14.03.09, 09:23
              A to nieprawda (o M&S). W Zlotych tarasach jest sporo miseczek F. Na mnie i tak
              niestety za male :))
              • lilithh Re: Wielki Dzień Dobierania Biustonoszy :/ 14.03.09, 14:06
                jul-kaa napisała:

> A to nieprawda (o M&S). W Zlotych tarasach jest sporo miseczek F. Na mnie i tak
                > niestety za male :))

Tak???
                No popatrz - a jak ja tam byłam ostatnio (jakoś tak w styczniu) i zapytałam czy
                mają cokolwiek z rozmiaru 75F albo 70G to pani spojrzała na mnie jak na
                kosmitkę, w pierwszym odruchu powiedziała że takowych nie prowadzą, po czym
                wykonała w umyśle jakieś obliczenia i oświadczyła że owszem jest jeden model,
                minimanizer, 80E. Uprzejmie obejrzałam: bury beż, uroda doreen, bez fiszbin. No
                cudo prawdziwe :-))))
    • kulki Re: Wielki Dzień Dobierania Biustonoszy :/ 13.03.09, 14:45
      gdyby tak się udało ponarzekać do mikrofonu na "dobrany" stanik
      • paskudek1 Re: Wielki Dzień Dobierania Biustonoszy :/ 13.03.09, 16:06
        hihi, albo pokazac sie w effuniaku:)))
        • pierwszalitera Re: Wielki Dzień Dobierania Biustonoszy :/ 13.03.09, 17:16
          paskudek1 napisała:

> hihi, albo pokazac sie w effuniaku:)))

Ja nie wiem, czy effuniak jest aż tak wielkiem argumentem przeciwko Chantelle. Dla mnie stanik effunika, to stwór ciągle fantastyczny, który oglądać mogę sobie na zdjęciach i w telewizji. Prędzej kupię sobie na mój, widocznie mało wymagający biust, bo mieszczący się rozmiarówce Chantelle, ichni stanik, niż doczekam się sklepu, w którym ukażą się te wszystkie effuniakowe cuda. ;-)
        • kulki Re: Wielki Dzień Dobierania Biustonoszy :/ 15.03.09, 10:31
          lepiej nie, bo jeszcze ktos pomyśli, że to właśnie panie z chantelle Cię tak
          świetnie odziały
    • why-fall mini-obrona Wellman 13.03.09, 17:11
      Hm, w jednym wywiadzie z Wellman czytałam, że kupuje staniki w Avocado - to
      chyba probiuściasty sklep?...
    • pierwszalitera Re: Wielki Dzień Dobierania Biustonoszy :/ 13.03.09, 17:44
      Tak sobie jeszcze myślę, że było już kilka negatywnych wątków na temat Chantelle, że nie mają nic na duże biusty, nic na malutkie obwody itp., ale nie byłoby moim zdaniem źle, gdyby jakieś dziewczyny ze średnimi biustami w okolicach 65-75F/G/H wybrały się na tą imprezę i zamiast oceny brafittingu, który będzie wiadomo beznadziejny, spojrzały po prostu na biustonosze. Może będą mieli więcej rozmiarów niż zwykle, w nowych modelach Africa, Caprice, Rive Gauche i Ultra Invisible. Poprzymierzały, powiedziały coś na temat wielkości miseczek i porównywalności do Brytyjczyków, bo takie ogólne pisanie zawsze, że to francuskie rozciągliwce z wielkością polskich miseczek, to moim zdaniem nieprawda i opiera się na wrażeniach z niedopasowanych rozmiarów. Ale to tylko taki pomysł. ;-)
      • plica ja tam o chantelce nie mam az takiego zlego zdania 14.03.09, 21:45
        wizualnie mnie zachwyca wiele modeli, wykonanie swietne, no i
        mieszcze sie w ich rozmiarowke (okolice bryt. 70E). co prawda
        wiekszosc 70-tek zapietych na ostatnia haftke i chetnie
        potestowalabym to nowe 65. a ceny ? podobne aktualnie ma freyka w
        sklepach.
        • wera9954 Re: ja tam o chantelce nie mam az takiego zlego z 14.03.09, 21:52
          Mnie też się szalenie podobają wizualnie, ale w rozmiarówkę się nie mieszczę ;(
          Ceny mnie nie przerażają. Zastanawiam sie, czy jakiejś szantelki nie kupić mamie
          (mama się mieści spokojnie w rozmiarówkę).
        • marciasek co do wykonania to śmiem polemizować... 14.03.09, 23:50
          mi z Hedony dość szybko wylazła fiszbina, taka ostra ze mało mi krzywdy przy
          okazji nie zrobiła... I więcej Chantelle nie kupię.
          • pierwszalitera Re: co do wykonania to śmiem polemizować... 15.03.09, 00:48
            marciasek napisała:

> mi z Hedony dość szybko wylazła fiszbina,

Z całkiem nowego stanika ze sklepu? Ja z mojego half cupa Meli Melo próbowałam wyjąć fiszbiny, bo za dużą i za wysoką miskę chciałam jakoś przyciąć i przerobić, i mocno namęczyłam się by nożyczkami wydłubać dziurę. Taki jakiś filc tam był, zaklejony na amen. Poza tym koniec fiszbin nie był ostry, tylko zaokrąglony i zalakowany jakby kuleczką. Do tego różową. :-)
            • wera9954 Re: co do wykonania to śmiem polemizować... 15.03.09, 11:06
              Może ta Hedona to jakiś wyjątkowo nieudany model? Albo tobie się taka pechowa
              Hedona trafiła?
              • effuniak Pierwszalitero 15.03.09, 11:14
                bardzo Ci dziękuję
                Nawet nie wiesz jak bardzo mi pomogłaś :))
                • pierwszalitera Re: Pierwszalitero 15.03.09, 13:13
                  effuniak napisała:

> bardzo Ci dziękuję
                  > Nawet nie wiesz jak bardzo mi pomogłaś :))

Nie ma pojęcia czym. :-)) Jeżeli miało być trochę ironicznie, bo czujesz się urażona moim marudzeniem o niewidzialnych effuniakach, to bardzo przepraszam, ale prawda jest taka, że posiadam 7 staników Chantelle, a ani jednego Effuniaka. Świetnie rozumiem, że na rozkręcenie sklepu potrzeba czasu itd., ale na razie Twoich staników kupić nie mogę. Ustawienie się w kolejce na indywidualne zamówienie mnie nie interesuje. Chociażby dlatego, że nie potrafiłabym podać Ci mojego najlepiej dopasowanego rozmiaru stanika brytyjskiego, bo takowych nie posiadam. Więc sobie czekam, jak wiele innych kobiet i z pewnością coś u Ciebie zamówię w regularnej sprzedaży. :-) I nie bardzo rozumiem dowcipu polegającego na pokazywaniu się w staniku producenta, który niedostępny jest w normalnej sprzedarzy na imprezie promocyjnej wielkiego koncernu bieliźnianego sprzedającego na całym prawie świecie. Wcale nie chodzi o to, które staniki są lepsze, bo jak życie pokazuje, nie możemy czasem wybrać sobie tego co chcemy i zmuszone jesteśmy chodzić w tym, co jest. Powodzenia w pracy! :-)
                  • effuniak Re: Pierwszalitero 15.03.09, 13:17
                    Żle mnie zrozumiałaś
                    Nie było nic ironicznego w tym co napisałam
                    Masz świętą rację
                    Ja rzeczywiscie jestem Ci wdzięczna za te uwagę, bo po prostu zmieniła moją
                    spaczoną optykę na to co robię i dzięki temu nabrałam odpowiedniego dystansu
                    Szczerze jestem wdzięczna
                    Serio
                    • effuniak Re: Pierwszalitero 15.03.09, 13:19
                      I bardzo rozsadnie piszesz a mnie chyba potrzeba było takiego ku8bełka zimnej
                      wody na łepetynę
    • anetaw2 Re: Wielki Dzień Dobierania Biustonoszy :/ 13.03.09, 20:31
      jak przeczytałam w Claudii o tej akcji az pozazdrościłam Warszawiankom, ale po
      przeczytaniu relacji z poprzedniego Wielkiego Dnia bardzo się zdziwiłam
      poziomem imprezy i brakiem profesjonalizmu. Mam jednak nadzieję, ze w ciągu
      roku cos sie zmieniło na lepsze i w tym roku będzie wyższy poziom stanikologii ;-0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka