Dodaj do ulubionych

kulturalna policja

IP: *.swiecie.vectranet.pl 20.11.09, 12:54
Wiele razy byłam świadkiem jak policja nie zatrzymała się przed pasami
przepuszczając kobiety(starsze lub z dziećmi). Policjanci powinni chyba dawać
przykład, a nie lekceważąco przejeżdżać prawie po palcach.
Obserwuj wątek
    • Gość: kodeks Re: kulturalna policja IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.09, 15:26
      art.14 kodeksu drogowego. Zabrania się:1.wchodzenia na jezdnię:a/ bezpośrednio
      przed jadący pojazd, w tym również na przejściu dla pieszych. Jeżeli użytkownik
      drogi,jakikolwiek, miałby wjechac pieszemu po palcach dla mnie oznacza to,że
      pieszy pcha się pod nadjeżdzający pojazd. Zgodnie z art, 13 kodeksu drogowego
      pierwszeństwo ma pieszy znajdujący się na przejściu.Poza tym nie zauważyłem, aby
      policja w rażący sposób naruszała powyższe przepisy, wręcz przeciwnie. Równie
      dobrze można czepiac się innych służb, a wszystko zależy od wiedzy i kultury
      pieszych/to nie są święte krowy/ jak i kierowców.Pozdrawiam.
      • Gość: haha Re: kulturalna policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 22:51
        odezwał się... policja i kultura to wykluczające się sprawy
        • Gość: gosc Re: kulturalna policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 14:07
          prawda jest taka, ze swiecka policja potrafi wystawic tylko mandat za
          przekroczenie predkosci, a gdy doszlo by do powaznego przestepstwa to sa jak
          male zagubione w lesie dzieci, nie wiedza co robic, smutne to ale taka jest prawda
    • Gość: tak Re: kulturalna policja IP: *.swiecie.vectranet.pl 22.11.09, 09:00
      Człowiek stoi przed pasami i ma nadzieję,że chociaż policja się zatrzyma.
      Niestety, ostatnio na garbie koło S.P.8 dodali jeszcze gazu. Tylko brać z nich
      przykład.
      • Gość: niestety Re: kulturalna policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 15:56
        Niestety nie mogę poprzeć tych wcześniejszych wypowiedzi. Miałem okazję być
        zatrzymany przez patrol na ul.Sienkiewicza na przeciwko szkoły nr 1. Musze
        przyznać że w pierwszym momencie poczułem się niezbyt komfortowo, bo nie miałem
        włączonych świateł. Policjant po przedstawieniu się, był bardzo miły i grzeczny.
        Poprosił o dokumenty i sprawdził gaśnicę oraz trójkąt, a następnie zrozumiał
        moje tłumaczenie na temat świateł, stwierdzając że każdemu może się zdarzyć i ku
        mojemu zaskoczeniu pozwolił mi jechać dalej życząc spokojnej jazdy.
        Być może tak jak wszędzie wśród policjantów są jednostki które różnie się
        zachowują, ale nie należy od razu przystawiać łatki całej policji.
        • Gość: csw Re: kulturalna policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 18:39
          Zgadzam się z Tobą. Ale niektórzy nie zrozumieją, szczególnie
          dzieciary, bo jak wiadomo modne są hasła typu "HWDP" czy inne tego
          bełkot. Pozdrawiam.
          • Gość: juras Re: kulturalna policja IP: *.swiecie.vectranet.pl 22.11.09, 19:36
            Najlepsza jest akcja na dużym parkingu koło skrzyżowania Al. Jana
            Pawła II z Krausego, gdzie patrol poluje na wjeżdżających pod prąd a
            potem sam pod prąd wyjeżdża - teraz jest kamera - ciekawe, czy ich
            straż miejska wyłapie i wlepi mandat ?
            • Gość: mario Re: kulturalna policja IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 19:58
              Tam chyba jest tylko zakaz wjazdu od strony ul.Ks.Krausego, a wyjeżdzac z
              parkingu można z obu stron.
              • Gość: juras Re: kulturalna policja IP: *.swiecie.vectranet.pl 22.11.09, 20:20
                jak ktoś wjeżdża na parking prawidłowo to widzi znak "droga
                jednokierunkowa" - więc zgodnie z przepisami jest to jazda pod prąd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka