Gość: xxx IP: *.xdsl.centertel.pl 11.01.10, 17:47 Widzę że jak ktoś napisał prawdę na temat bezsensownej śmierci to wątek na ten temat zniknął Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bo to boli jakiegoś katola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 22:00 zafajdanego. Koleś pisał jak to samobójcy są źli i egoistyczni, dostał za to po oczach i wymiękł. Tchórz mu się włączył i ze wstydu kazał wątek usunąć. Jak ja takich ludzi "kocham". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oto Re: Prawda boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 22:52 spróbuję odtworzyć wpisy w oparciu o zrzuty ekranu, które mój komp robi co minutę w trakcie serfowania po sieci. To się przydaje czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpis z 23:57 Re: Prawda boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 23:02 wpis Kasi godzina 23:57 09.01.2010r "Jeżeli było to samobójstwo to wierzę, że taki człowiek doskonale wie co robi i jaki jest tego powód. Zrozum, że ktoś taki, przed śmiercią czuje tak niewyobrażalny ból, że jedynym, dla niego wyjściem jest zakończenie tego bólu. A da się to zrobić tylko w ten sposób. Śmierć nie jest najgorszą rzeczą, która nas w życiu dotyka. Czasem gorzej jest żyć i patrzeć, jak wszystko wokół się zapada. Rozumiem samobójców. Czasem im nawet zazdroszczę, że wygrywają z instynktem, który nam nakazuje: "przetrwać". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd.. Re: Prawda boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 23:19 następny wpis, jaki "sfotografował" mój szpieg to wpis "dododo Kasi" z dnia 10.01.2010 godzina 13:29, ale w międzyczasie były wpisy popierające wpis Kasi i chyba ze dwa, w których samobójcę nazywa się egoistą. Niestety to tylko moja pamięć, ale za to niżej przekopiuję tego "dododo Kasi" "Chyba zbyt mało widziałaś i przeżyłaś, abyś mogła szerzej spojrzeć na życie. Ciężka, nieuleczalna i długotrwała choroba zmienia ludzi... Nikt człowiekowi przychodzącemu na świat nie mówi, że życie jest proste i że nie ma zła. Sztuką jednak jest mimo wielu trudności, przeszkód i cierpienia przejść przez życie. Ludzie, którzy tracą dom, pracę, zdrowie, najbliższych... właśnie oni nie mogą patrzeć "na całe zło, które się dzieje wokół, ale NIGDY nie targną się na własne życie. Ludzie, którzy nie czują się osamotnieni w swoim nieszczęściu, mają rodzinę, przyjaciół, mają dla kogo żyć nie popełniają samobójstwa". Zaraz pod tym odpowiedź, ale nie objęło mi ani nicka ani godziny: ""Ludzie, którzy nie czują się osamotnieni w swoim nieszczęściu, mają rodzinę, przyjaciół, mają dla kogo żyć nie popełniają samobójstwa". A ludzie, którzy nie mają dla kogo żyć? Co ty myślisz, że wszyscy mają dla kogo żyć? Wszyscy mają rodzinę i przyjaciół? Pieprzysz i tyle. Pewnie masz góra 30 lat i żyjesz jakimiś ideałami. Tak nie ma. Samobójstwo to jeden z wyborów, do którego KAŻDY ma prawo i nie masz (na szczęście) absolutnie żadnego wpływu na to. Idealista ... " dalej nie mam tekstu, bo inne okna pootwierane zakrywały. Spróbuję jeszcze poszukać, bo mam tysiące zrzutów z jednego dnia i dużo szukania jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bo to i oto Re: Prawda boli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.10, 12:21 Dyskusja o bezsensownej śmierci jaką jest niewątpliwie samobójstwo została przypisana do konkretnej nieznanej mi z okoliczności/faktów czyjejś wielkiej tragedii. Nie chciałem/chcę tej/tych osób urazić, bo brzydzę się anonimowym(?) opluwaniem ludzi na forum. Owszem dyskusja na rózne merytoryczne tematy, czemu nie, ale o prywatnych osobach z zasady nie dyskutuję. Jednocześnie osoby, które przez pomyłkę i zbieg okoliczności zostały urażone, chcę przeprosić, nie takie były moje intencje. Natomiast nie zmienia to mojego zdania o życiu...bo czy każy z nas nie ma do tego prawa? Nie ja usunąłem wątek, ale widzę że dobrze że tak się stało. Pozdrawiam tropicieli sensacji i plotkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle ode mnie Re: Prawda boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 12:50 właśnie o tę merytoryczną dyskusję tu chodzi! Dlatego warto odtworzyć te konkretne wypowiedzi, które nikogo nie obrażają i które dotyczą tematu samobójstwa i jego konsekwencji dla innych OGÓLNIE. Może to być doskonały temat, bo wiadomo, że mamy naprawdę bardzo dużo osób, które targają się na życie. Każda wypowiedź może spowodować, że taka osoba jeszcze raz zastanowi się czy to już czas na odejście czy jednak warto podjąć kolejną próbę wyjścia z tej niemocy i bezsilności. Zdecydowanie jednak potępiam ludzi, którzy myślą o samobójcach jako egoistach, tchórzach czy też ludziach bardzo odważnych, bo to kompletne nieporozumienie. Samobójca to przede wszystkim CZŁOWIEK i ma prawo wyboru. Nikt nie może oceniać go w kategoriach tchórzostwa czy odwagi. To po prostu człowiek, który ma zarówno wady i zalety jak każdy na tym globie. Urażająca odpowiedź była jedna: "samobójstwo to egoizm..." reszta wypowiedzi była całkiem znośna i nie obarczająca samobójców winą za wszelkie problemy "po". Tego powinniśmy się trzymać. Żal można mieć, ale do siebie, że było się ślepcem na czyjeś problemy jednocześnie pamiętając, że nie ma tu winnych tej śmierci. Śmierć taka jest wyborem konkretnej osoby a nie wynikiem czyichś działań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tyle ode mnie Re: Prawda boli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.10, 14:02 Na człowieka ma wpływ większy/ mniejszy to, co dzieje się wkoło niego, czy tego chce czy nie. Więc tak do końca nie wiemy czy nasze zachowanie/postepowanie jest zupełnie obojętne i nie ma wpływu na życie drugiego człowieka i czy różne życiowe tragedie nie mają "wielu ojców"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Prawda boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 14:08 co nie daje nam prawa do obarczania całym złem samobójcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do hmmm Re: Prawda boli IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.10, 15:03 Nie zrozumiałeś więc powtórzę: Na człowieka ma wpływ większy/ mniejszy to, co dzieje się wkoło niego, czy tego chce czy nie. Więc tak do końca nie wiemy czy nasze zachowanie/postepowanie jest zupełnie obojętne i nie ma wpływu na życie drugiego człowieka i czy różne życiowe tragedie nie mają "wielu ojców"? I czy "tragedie" nie mają wpływu na życie drugiego człowieka? Ludzie spłycają problemy albo udają że one nie istnieją. Zamiast je rozwiązywać szukają usprawiedliwienia dla swojego postępowania i to wszystko ze szkodą dla nich samych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: że co? Re: Prawda boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 15:28 ale o czym ty teraz piszesz? jak to się ma do tematu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstyd Re: Prawda boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 17:26 rydzykostwo nawet tutaj? Jak ci nie pasują samobójcy to ich zabijaj, bo przecież to takie katolickie jest. Zabijanie, drwienie, obrażanie, brak tolerancji... wielki shit i ludzie wierzący w papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Prawda boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.10, 21:23 a ty to nie masz co robić? tu trwa dyskusja a nie kabaret, żeby wyśmiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Prawda boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 03:47 Tak naprawdę nigdy nie zrozumiecie samobójcy. Nie dowiecie się co nim kieruje,co czuje? Pytań jest wiele. Odpowiedź jedna koniec problemów,nie ważne co będzie później. Najgorsze jest to,że w Świeciu mamy podobno wspaniałych lekarzy psychiatrów ale jak zwrócisz się do nich o pomoc to możesz usłyszeć:nie mam czasu;kończe dyżur;cudownie jak uda Ci się do niego dostać bo teraz nawet do nich są terminy,zapisze leki i pusci do domu a tam coż znów te same mysli...jedna chwila,sekunda i nas nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Prawda boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 04:07 Nie wszyscy lekarze psychiatrzy są jednakowi,chylę czoła tym oddanym pacjentom. Jeśli uraziłam kogoś to bardzo przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś