Gość: Bezrobotny IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.02.10, 15:58 Prosze o opinie tego zakładu pracy,zarobki itp. złozyłem tam podanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anonim Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 27.02.10, 20:16 Mój znajomy tam pracuje, wychodzi na godz. 6.00 do pracy i nigdy nie wie o której wróci, często zdarza się że nawet po godz. 23.00, no i rano do pracy.Ma takie maratony nawet przez 2 tygodnie i wszystko byłoby nawet do zaakceptowania gdyby płacili za nadgodziny... jednak tego nie robią, a traktowania pracowników to nawet nie komentuję więc zanim zaczniesz tam pracować to zastanów się i to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy? Re: Kotłoinwest IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.10, 23:19 Czy to ta sama firma co ogłaszała się jakiś czas temu w lokalnej gazecie z czterema etatami na różne stanowiska ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.03.10, 12:08 dokładnie ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Kotłoinwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 15:23 i co przyjęli kogoś czy nie, bo hala dość spora urosła <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.03.10, 17:18 Z tego co słyszałem to zwalniają teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 01.03.10, 17:20 słyszałem ze w tym zakładzie jest nawet ok i ze zamiast nadgodzin premie sa,kazda robota jest dobra,nie ma nic gorszego od bezrobocia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bezrobotnego Re: Kotłoinwest IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.03.10, 21:17 "nie ma nic gorszego od bezrobocia"- jest gorsze: jak pracujesz, wykonujesz sumiennie swoje obowiązki i nie otrzymasz za to wynagrodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwi Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 02.03.10, 10:23 A potem się naród zastanawia, dlaczego młodzież ucieka za granice, i na "zmywakach" w uk mają 10x wygodniejsze życie, niż w Polsce pracując uczciwie i solidnie. Jeb... prywaciarze, tylko zajebiste autka im w głowach, chaty za nie wiem ile,solarki etc, a ludzi pracujących na takiego debila mają zwyczajnie w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dziwi Re: Kotłoinwest IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.03.10, 10:42 w innych krajach są też różni pracodawcy, a "nieuczciwość" nie dotyczy tylko "prywaciarzy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasiu Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 02.03.10, 14:09 przekręt na przekręcie w tym zakładzie jest nie płaca człowiek pracuje ponad 12 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.03.10, 19:02 Nie jest prawda ze sa tam maratony 12 godzinne bez przerwy,tylko jak postoje są to dłuzej pracują,ja nadgodziny miałem płacone tzn.premia.Traktowanie pracownika przez kierownictwo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.03.10, 23:35 A ile tych postoi jest w roku? i czy pracownicy mają płacone za nadgodziny i do tego praca w sobotę też normalnie płacona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.03.10, 16:43 od chu.. wyzysk ja już po 3 miesiącach się zwolniłem a rotacja w tej firmie jest duża jednych zwalniają drugich przyjmują wiesz taki wałek dla urzędu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 06.03.10, 12:03 ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny pracownik Re: Kotłoinwest IP: *.centertel.pl 06.03.10, 20:22 Pracowałem w tej firmie,nie jest tak źle jak ktoś tam napisał-no chyba że ktoś sądzi że jak skończył szkołę i nigdzie dotąd nie pracował,i na dzień dobry dostanie bóg wie jaką stawkę i za stanie będą płacic,albo za gadanie przez telefon-no to wybaczcie,ale nigdzie za długo nie po pracujecie.Fakt zdarza się że trzeba jechac po pracy do pracy,albo zostac na nadgodziny owszem,jednak jeśli firma ma brygady na utrzymaniu ruchu w Mondi-to bywa,tam nikt awarii nie planuje,a postoje remontowe są raz w roku,czasem na poszczególnych maszynach częściej.Poza tym jak ktoś jest ciotą i nie potrafi w normalny sposób upomiec sie o swoje to jego problem,co do traktowania pracowników-to oni są pracodawcą i mogą wymagac pewnych rzeczy,ale jeśli pracownik jest OK to i ma szacunek i poważanie u kierownictwa i szefostwa. Pozdrawiam załogę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adii Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 08.03.10, 13:49 Tylko nie mów mi że szefostwo ma szacunek tam dla pracownika bo nie raz widziałem jak właściciel z bluzgał na moich oczach nie jednego pracownika zarówno fizycznego jak i kierownika który portkami trzęsie i głowę zwiesza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kotłoinwest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 11:55 "...Poza tym jak ktoś jest ciotą i nie potrafi w normalny sposób upomiec sie o swoje to jego problem ..." - nie wiesz co piszesz albo ja nie rozumiem. Od kiedy to trzeba się upominac o swoje czyli, jak rozumiem, o wynagrodzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik 2 Re: Kotłoinwest IP: 83.238.156.* 23.05.10, 21:58 zgadzam sie z twoja wypowiedzia bo kierownicy sa ok i szefostwo rowniez w koncu oni sa najwazniejsi i walcza o swoje a co do pracy nie mialem tam problemow zdazalo sie pracowac po godzinach ale to bylo wszystko wyplacalne nie nazekam na ta firme jest rygor ale sa pieniazki i za to firma sie ceni a wy w domu jak sobie robicie tak zeby bylo wygladalo czy co???tam jest wszystko dokladnie i solidnie opinia o firmie musi byc dobra.a cala reszta co pisze glupoty to niech idzie bulki kulac do piekarni za 900 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kotłoinwest IP: *.146.96.99.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.05.10, 23:20 zgadza się kierownictwo ok, szefostwo tym bardziej. a rotacje pracowników wszędzie są, no bo po co mieć pracownika który nie jest efektywny i zamiast pracować opierd...ala się i kombinuje jak coś wynieść... według mnie jedna z lepszych firm w Świeciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 24.05.10, 11:29 Ana przykład to ze pracuje się po 12 godzin na nockach i sie nie dostaje żadnego dodatku za to lub dzwoni kierowniczek Kazio o godzinie 19 ze ktoś ma przyjść do pracy na 20 i to jest normalne a co z nową halą....czemu nie można na niej pracować bo co jest nowa dlatego..??????????? z nową stołówka tak samo jest jest a nie można nią wchodzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: Kotłoinwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 19:44 ZOBZCZYMY JAK WAS ZWOLNIĄ JAK WZIELI WAS Z PUPU TO PO ROKU NA BANK WYLECICIE BO SKONCZY SIE NA WAS DOFINANSOWANIE. I NA WASZE MIEJSCE PRZYJDA NASTEPNI I DOSTANIE KOLEJNE DOFINANSOWANIE I FIRMA SIE KULA DZIEKI TANIEJ SILE ROBOCZEJ :) ZAL MI WAS JEDNAK MOI ZNAJOMI MIELI RACJE DORADZAJĄC MI ZAŁOŻENIE FIRMY, BO PÓKI SĄ JEŁOPY CO ZA GROSZE BĘDĄ ZAPIERDALAĆ TO NIE ZGINĘ I CO ROKU BĘDE KUPOWAŁ NOWE AUTKO :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertyuiop Re: Kotłoinwest IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.10, 20:20 Piedrolicie Hipolicie. Z PUPU, jak piszesz, nie opłaca się w takiej firmie zatrudniać i później zwalniać, bo jeden z drugim nawet nie zdąży się przyuczyć do wykonywanego zawodu. Trzeba poznać maszyny. Tam zostają tylko fachowcy którzy pracują od dawna a nieroby albo zwalniają się sami albo wylatują na pysk jak się szefostwo na nich pozna. Taka jest prawda, to jedna z porządniejszych firm i spora grupa ludzi poprzenosiła się właśnie tu z innych firm mających siedziby na terenie Mondi. Fakt że na postojach zostają dłużej po godzinach, ale myślę, że mają za to płacone. Zresztą nie słyszałem, żeby ktoś się skarżył z obecnie tam pracujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GAL Re: Kotłoinwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 23:19 BZDURY "D...WŁAZIE" PISZESZ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Kotłoinwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.10, 18:37 a nikt nie powiedział najważniejszego w tej firmie nie wiadomo kiedy cie zwolnia i stara spiewka nie ma pracy a na drugi dzien przyjmuje nawet kilku ludzi albo zwolni cie i przyjmie drugiego ktury ma lepsze plecy ale kosztem drugiego puki dziadek rządzi ne warto sie przyjmowac lepiej mniej zarobic a miec spokuj osbiscie gość przy mnie rano podpisał umowe na czas nieokreslony a o pierwszej go zwolnili to jest podejscie do pracownika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kotłoinwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 10:58 TO NIE JEST FORUM DLA PANA I PAŃSKICH LIZUSÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc odpowiedź; dla xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 11:15 KŁAMIESZ I CUKRUJESZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CSW Re: odpowiedź; dla xyz IP: *.swiecie.vectranet.pl 10.12.10, 11:37 Firma kompletne dno nie szanują pracownika właściciele a pan Piotr wszystko załatwia prace po układzie na postój do modni nawet zatrudnią piekarza czy cukiernika bo za człowieka mają zapłacone ale ze o n stoi nie pracuje to się bo nie ma pojęcia to sie nie liczy a dziadkowi jak coś sie nie spodoba to z wypłaty ci odciągnie 50% to alkoholicy dlatego tam są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: odpowiedź; dla xyz IP: *.swiecie.vectranet.pl 10.12.10, 15:42 curwa, co za bełkot powyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: odpowiedź; dla xyz IP: *.swiecie.vectranet.pl 21.12.10, 19:10 Firma spoko, jak się pracuje a nie ściemia to zarobki są bardzo dobre.Narzekac kazdy potrafi, a jak sie nie podoba to sie zwolnić i swoja firme założyć tylko na to trzeba miec odwage a sadzac po anonimowych wpisach odwagi i jaj nie ma tu nikt;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kotłoinwest IP: 81.219.91.* 20.12.10, 23:11 prawda, prawda koledzy. Kiedyś tam pracowałem to ludzi traktowali jak szmaty i ja zacząłem traktować ich tak samo. Dziedziecha szarpnąłem za łeb to zaraz poleciał do łapki na skargę, a ten nic więcej wręcza mi zwolnionko. To ładnie się z nim pożegnałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UTP Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 21.12.10, 21:55 bravo ... i napisz jeszcze, że teraz pracę o wiele lepszą, 3 razy więcej zarabiasz i mniej robisz... Dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kotłoinwest IP: 81.219.90.* 21.12.10, 23:14 bravo to chyba fiat. Pracowałem tam chyba ze trzy lata temu, a obecna praca mnie satysfakcjonuje. Zarobki nie trzy ale chyba sześć, a może i siedem razy takie jakie miałem w tym syfie. Brak mi słów na Ciebie, sorry ale idź się leczyć!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Kotłoinwest IP: 81.219.90.* 21.12.10, 23:18 Do wiadomości UTP A teraz to faktycznie nic nie robię. Jeżdżę autem, załatwiam robotę i doglądam robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 23.12.10, 16:54 100zł w kopercie na swieta...fajnie w innych firmach nic nie dostali;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Kotłoinwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 21:15 chciałbym sie tam zatrudnić i mam pytanie : czy do wynagrodzenia są kartki do wypłaty z rozliczeniem wypłaty co miesięcznej? i czy z okazji świat są jakieś dodatkowe pieniądze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracuś Re: Kotłoinwest IP: *.swiecie.vectranet.pl 24.12.10, 08:54 są paski do wypłat rmua , na świeta 100zł w kopercie. Odpowiedz Link Zgłoś