Gość: strazak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 12:51 i czeka nas kolejna wielka fala powodziowa miejmy nadzieje ze bedzie mniej wody i wda sie nie cofnie. Jakie macie zdanie na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elka Re: ZNOWU FALA IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 12:54 ja sie martwie. jestem mieszkanka ulicy ,ktora jest narazona na fale .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: ZNOWU FALA IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 17:00 Gdy podnosi się stan wody na Wiśle zawsze podnosi się stan wody na Wdzie czyli występuje "cofka". Gdyby Pan pożal się Boże burmistrz się tym kiedykolwiek przejmował to by zatrudnił 4 ludzi, którzy byli by odpowiedzialni za koszenie wałów, kontrolowanie i konserwacje umocnień. W komunikat mówi on o mieszkańcach przechowa, wodnej oraz działek cukrowniczych... a co z mieszkańcami STAREGO MIASTA? Czy oni nie wiedzą że mieszkają tam ludzie ? Całe rodziny. Jeszcze jedno... Gdyby koryto Wisły było systematycznie pogłębiane i miało odpowiednią głębokość, woda z takich powodzi szybciej opuszczała by tereny zalewowe. Jak widać w całej Polsce Wisła latem to jedna wielka struchawa z wydmami i mieliznami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: ZNOWU FALA IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 21:46 cyt: > Gdyby Pan pożal się Boże burmistrz się tym kiedykolwiek > przejmował to by zatrudnił 4 ludzi, którzy byli by odpowiedzialni za koszenie > wałów, kontrolowanie i konserwacje umocnień To nie jest zadanie Wójtów/Burmistrzów a Marszałka Województwa, więc nie siej dezinformacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AHSBJY Re: ZNOWU FALA IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 17:23 A kiedy ta fala miałaby dotrzeć do Świecia? Coś wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hfh Re: ZNOWU FALA IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 18:09 Dziękuję, że bez zbędnych komentarzy i wyzwisk odesłałeś mnie do potrzebnych mi informacji. :-) Odpowiedz Link Zgłoś