Dodaj do ulubionych

jest sprawa

IP: *.swiecie.vectranet.pl 08.06.10, 18:41
Zastanawia mnie jedna rzecz.Zauwazylem,ze co raz czesciej na boisku Orlika na
Mariankach przebywaja druzyny zakladowe, ktore rozgrywaja jakas swoja lige.
Orlik jest przeznaczony dla dzieci i mlodziezy!Wiec zaklady niech wynajmuja
plyte na Wdzie jak dawniej!Moim zdaniem jest to naduzycie i wykorzystanie
niezgodne z przeznaczeniem.I znowu dzieciaki siedza pod plotem.Niech tylko mi
nikt nie mowi ,ze jest kryzys , bo w jednej firmie cala brygada przez miesiac
12 godzin dziennie spawala i skrecala jakies figurki.Wiec mondi i inne firmy
chyba kase maja,zreszta maja chyba nawet ustawowy obowiazek...
Obserwuj wątek
    • Gość: sss Re: jest sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 19:47
      Zgadzam się, choć sam nie korzystam to sądzę że to było dla młodzieży która chce
      sobie pograć, wda itp ma własny stadion i niech tam grają.
      • Gość: Gość Re: jest sprawa IP: *.radio-net.info.pl 08.06.10, 19:49
        Popieram przed mówcę!!!
        • Gość: ? Re: jest sprawa IP: *.swiecie.vectranet.pl 08.06.10, 20:05
          ok, ciekawe czy można podeprzeć Twoja wypowiedź regulaminem Orlika...
          może pomyszkuj w necie na str portalu miejskiego może tam będzie... i wtedy będą
          podstawy aby działać....
          popieram... tylko jeżeli tam będzie napisane dla mieszkańców powiatu np. to co
          zrobisz?? chyba nic;/
          • Gość: regulamin? Re: jest sprawa IP: *.swiecie.vectranet.pl 08.06.10, 20:12

Regulamin porządkowy korzystania z kompleksu boisk sportowych „Moje boisko –
            Orlik 2012”

1. Na podstawie decyzji Burmistrza Nowogrodźca administratorem zespołu boisk
            sportowych „MOJE BOISKO - ORLIK 2012” jest Dyrektor Szkoły Podstawowej im.
            Bolesława Chrobrego w Nowo-grodźcu.

2. Boiska czynne są przez cały tydzień w godzinach ustalonych dla każdej pory
            roku odrębnie. Harmo-nogram ustala Dyrektor Szkoły Podstawowej im. Bolesława
            Chrobrego w Nowogrodźcu.

3. Boiska dostępne są:

a) podczas planowanych zajęć szkolnych dla uczniów Gminy i Miasta Nowogrodziec w
            okresie roku szkolnego: od poniedziałku do piątku w godz. 800 – 1600 po
            wcześniejszym uzgodnieniu z trenerem środowiskowym, uczniowie korzystają z
            boiska na odpowiedzialność nauczyciela - opiekuna grupy.
            b) boiska dostępne są dla wszystkich chętnych: dzieci, młodzieży i dorosłych, od
            godziny 1600 z zastrzeżeniem pkt. 2 niniejszego regulaminu. Dostępność boisk dla
            klubów sportowych i za-sady korzystania z nich określa odrębny punkt regulaminu.

4. W sytuacji niekorzystnych warunków atmosferycznych trener środowiskowy może
            zawiesić korzy-stanie z obiektu.

5. Zajęcia sportowe odbywające się po godzinach nauki szkolnej koordynuje
            pełniący dyżur trener śro-dowiskowy.

6. Osoby korzystające z boisk obowiązane są do wpisywania się do rejestru
            użytkowników prowadzo-nego przez trenera środowiskowego.

7. Dopuszcza się możliwość rezerwacji korzystania z boiska u trenera
            środowiskowego.

8. Korzystanie z boisk jest bezpłatne.

9. Osoby przebywające na boiskach mogą korzystać z pomieszczeń socjalnych.

10. Warunkiem korzystania z obiektu jest posiadanie odpowiedniego stroju
            sportowego i obuwia spor-towego z zastrzeżeniem pkt. 11 b/ na boisku piłkarskim
            dopuszcza się obuwie z małymi korkami z tworzywa sztucznego oraz obuwie typu
            halowego/.

11. W celu zapewnienia bezpieczeństwa użytkownikom i korzystania z boisk zgodnie
            z ich przeznacze-niem zabrania się:

a) korzystania z boisk bez zgody trenera środowiskowego,
            b) używania butów piłkarskich na wysokich i metalowych korkach oraz kolców,
            c) wprowadzania i użytkowania sprzętu innego niż zgodnego z przeznaczeniem
            boisk, np. rower, motorower, deskorolka, rolki itp.,
            d) niszczenia urządzeń sportowych i płyty boiska,
            e) wchodzenia na ogrodzenie i urządzenia sportowe,
            f) palenie tytoniu, spożywania alkoholu,
            g) zaśmiecania, wnoszenia opakowań szklanych i metalowych,
            h) zakłócania porządku i używania słów wulgarnych,
            i) przebywania na terenie osobom poniżej 12 roku życia po zmroku bez opiekuna,
            j) wprowadzania zwierząt.

12. Trener środowiskowy, w zależności od sytuacji może:

a) nakazać zmianę obuwia sportowego i stroju,
            b) zwrócić uwagę na niewłaściwe, niezgodne z regulaminem zachowanie,
            c) nakazać opuszczenie terenu boiska,
            d) wezwać pracownika firmy ochroniarskiej lub Straż Miejską.

13. Zasady korzystania z boiska przez Kluby Sportowe z terenu Gminy i Miasta
            Nowogrodziec:

a) kluby sportowe działające i funkcjonujące na terenie Gminy i Miasta
            Nowogrodziec mogą nieodpłatnie korzystać z boiska wielofunkcyjnego „Moje boisko
            – ORLIK 2012” do celów treningowych po uprzednim zapisaniu się u trenera
            środowiskowego sprawującego nadzór nad boiskiem,
            b) każdy klub sportowy z terenu Gminy i Miasta Nowogrodziec może korzystać z
            boiska na za-sadach proporcjonalności. Harmonogram rezerwacji należy ustalić z
            trenerem środowiskowym nadzorującym obiekt na okres nie dłuższy niż 1 miesiąc,
            c) w przypadku korzystania przez Klub Sportowy tylko jednego boiska /np.
            piłkarskiego/ pozo-stałe boiska /np. wielofunkcyjne/ są dostępne dla mieszkańców.

14. Szkoła Podstawowa im. Bolesława Chrobrego w Nowogrodźcu nie ponosi
            odpowiedzialności za wypadki powstałe w trakcie korzystania z obiektu.
            Użytkownicy korzystają z boiska na własną od-powiedzialność i odpowiadają
            materialnie za wyrządzone szkody na zasadach określonych w odręb-nych przepisach.

15. Korzystający z obiektu są zobowiązani do bezwzględnego przestrzegania
            niniejszego regulaminu.

16. Regulamin wchodzi w życie z dniem 07 maja 2009 r.
            • Gość: re? Re: jest sprawa IP: *.swiecie.vectranet.pl 08.06.10, 20:12
              dla Świecia nie znalazłam... chyba trzeba zadzwonić do Starostwa:D
    • Gość: ggg Re: jest sprawa IP: *.swiecie.vectranet.pl 08.06.10, 23:00
      ja chciałbym nawiązać do placu zabaw dla dzieci również przy Orliku.Mianowicie nie wiem czy ktoś z Was miał okazje przebywać w tym miejscu podczas tych zakładowych rozgrywek ze swoją pociechą ja tak i szczerze mówiąc uszy więdną jak zawodnicy i nieliczni kibice używają z taką lekkością wulgaryzmów nawet nie zastanawiając się że za płotem bawią się dzieci.Co o tym sądzicie?pozdr.
      • Gość: testosteron Re: jest sprawa IP: *.swiecie.vectranet.pl 09.06.10, 23:03
        tak mi się wydaje testosteron, ale racja.. ja sie powstrzymuję jak jestem np. w
        sklepie ze wzgeldu dla dzieci...
        dorosli a jak mali chlopcy na podworku.... zrobila bym tak, zeby dostali
        mandat;)za przeklinanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka