Dodaj do ulubionych

Poród w Świeciu

17.08.10, 19:08
Witam Was panie :)

Przeglądałam forum w poszukiwaniu opinii na temat porodu w świeckim szpitalu, niestety znalazłam tam tylko opinie z 2008 roku.

Może ktoś podzieli się opiniami z 2010 roku co i jak było?
Co ze znieczuleniami?
Obsługą?
Lekarzami?

Bardzo Was proszę o relacje co i jak....
Dzięki...
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Poród w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 19:26
      ja rodziłam teraz w maju. było super. miałam zastrzyk przeciwbólowy i
      przyśpieszający, chociaż nie było trzeba :) ale miałam swojego lekarza przy
      sobie do którego chodziłam prywatnie. niestety leżąc na sali już po sporo się
      nasłuchałam nie miłych opowiadań z porodu... więc zdania są podzielone.
      • rozpoznany25 Re: Poród w Świeciu 17.08.10, 20:56
        ja rodziłam w lipcu 2008 i bylo ok. tak jak kolezanka pisze zastrzyki
        przeciwbólowe dostaniesz.nie martw sie dasz rade ja sie strasznie bałam i
        rodziłam 9 godzin a co do czego to juz tydzien temu mogłabym iść rodzic na nowo
        • Gość: ja Re: Poród w Świeciu IP: *.swiecie.vectranet.pl 17.08.10, 21:39
          Ja rodziłam w czerwcu. Nie było źle , położne fajne babeczki, ale lekarze
          niezbyt mili ,zwłaszcza jak się chodziło prywatnie przez całą ciąże do ginekologa.
      • Gość: mama Re: Poród w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.10, 18:03
        zaraz zakladasz ze bedzie cos zle,chore.jest dobrze,super opieka a jesli chodzi o podpaski to nie badzcie smieszne,teraz chcecie zeby wam dawal je szpital a po pieluchy dla dziecka do kogo sie wybierzecie jak wrocicie do domu? do mamay?badzmy odpowiedzialni.nie stac was na podpaski po porodzie?
    • Gość: zxcv Re: Poród w Świeciu IP: 94.254.255.* 17.08.10, 21:35
      rodziłam w tym roku, personel miły, tylko nie ma żadnych znieczuleń w trakcie
      porodu, do tego trzeba mieć wszystko swoje. Koleżanka rodziła w Chełmży,
      znieczulenia są za darmo, nie trzeba mieć wyprawki dla dziecka i nie dają po
      porodzie ligniny jak w świeciu tylko podpaski.
      • Gość: ja Re: Poród w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 21:50
        tu też nie trzeba mieć swojego, ale prosza o to bo jak mi polożna tłumaczyła
        lepiej swoje bo wiesz że ciuszki które dziecko będzie nosiło są wyprane w dobrym
        proszku, a oni piorą w najtańszych. ja chodziłam prywatnie do lekarza do
        Bydgoszczy ale i on był gdy rodziłam w Świeciu. Bo tu pracuje raz w tygodniu.
        przeciwbólowe dostałam zastrzyki. szczerze to był super poród. 3 lata temu
        rodziłam w Bydgoszczy i też było super, z tym że tam miałam prywatną położna -
        całkiem inne podejście.
      • rozpoznany25 Re: Poród w Świeciu 18.08.10, 10:56
        jesli chodzi o lignine masz racje nie daje bo kobiety po porodzie maja zawsze
        swoje podpaski. nawet masz napisane w regulaminie co musisz wziasc ze soba
        • Gość: mag do rozpoznany25 IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.10, 23:57
          szykuje sie do porodu, prosze o link do regulaminu o ktorym piszesz.
          dzieki
    • makika7_0 Re: Poród w Świeciu 19.08.10, 08:11
      zastrzyk przeciwbólowy? zapomnij - nie działa jeśli ktoś ma bóle krzyżowe...
      lekarza przy porodzie, jeśli odbywa się bez komplikacji, nie ma. ciuszki dla
      noworodka mają, ale po pierwsze - wolę swoje, po drugie - one się przydają
      przede wszystkim dzieciaczkom porzuconym. podpaski swoje - w większych miastach
      może i dają, ale tam zostajesz 1 dobę albo i krócej, a tu 2 po porodzie. położne
      raczej miłe i pomocne, chociaż usłyszałam "Czemu tak krzyczysz?" rodząc 14
      godzin z bólami krzyżowymi... ale przy samym wydawaniu na świat dziecka - bardzo
      sobie chwalę wsparcie położnych (dopingują, chwalą itp). atmosfera przy samym
      porodzie dobra. nie ma problemów z porodem rodzinnym.
      w sumie jak ma być dobrze to tak będzie nawet gdybyś miała rodzić sama w jakiejś
      piwnicy, jak będzie coś źle - to wszędzie będzie nerwowo.
      pielęgniarki od noworodków w sporej większości super, służą radą i pomocą.
      do czego można mieć zastrzeżenie - brak zzo, poza tym toalety wymagają remontu
      (ale to inna sprawa), no i może wysłużone łóżka na oddziale, jeśli już mam się
      przyczepiać do szczegółów.
      gdybym miała wybierać to i tak chciałabym tu rodzić, ale załatwiłabym sobie
      znieczulenie
    • madziorek04 Re: Poród w Świeciu 19.08.10, 09:13
      Ja nie rodziłabym w Świeciu nawet gdybym na pieszo miała iść do
      Bydgoszczy.Zastanawiałaś się może co się będzie działo z Twoim
      dzieckiem kiedy będzie coś nie tak...?NIe mam nic do położnych, ale
      lekarze są w tym szpitalu beznadziejni no moze oprócz
      Mikołajczyka.Żeby pomóc Twojemu dziecku trzeba wezwać karetkę z
      Biziela co zajmuje jakieś 30-40 min a to zdecydowanie za długo jak
      na pierwszą pomoc. Słyszałam od lekarza z tego szpitala w jakim
      stanie są odbierane dzieci. Ja polecałabym MSWiA znieczulenie zzo
      bez problemów, świetni lekarze. Warto zobaczyć opinie na stronce
      www.znanylekarz.pl
      • Gość: basia Re: Poród w Świeciu IP: *.swiecie.vectranet.pl 19.08.10, 21:56
        Rodziłam w MSWiA i jestem bardzo zadowolona. Położna super. Reszta
        też ok. Ciążę prowadził dr Mikołajczyk jestem bardzo zadowolona.
    • Gość: katJa Re: Poród w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 23:25
      zapomnij o znieczuleniu, spotkasz jedynie znieczulicę personelu, choć wyjątki
      się zdarzają, ale bynajmniej nie wśród lekarzy. Nie krzycz podczas porodu, bo
      cię opier... i staraj się mieć kogoś przy porodzie, jeżeli będziesz zmuszona do
      porodu w tym szpitalu. Przynajmniej nie zostaniesz zwyzywana, chamsko
      potraktowana czy nie usłyszysz, jakie to obrzydliwe patrzeć na rodzącą.
      Pozdrawiam
    • Gość: Anka Re: Poród w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.10, 08:45
      Osoba bliska przy porodzie to podstawa... Jeśli będziesz sama to rzeczywiście może być niezbyt miło. Zgadzam się, że położne są miłe i fachowe (przynajmniej potrafią być - kiedy im się chce...), jednak podstawowy problem świeckiego szpitala to lekarze. Jeśli jest wszystko w porządku to się nie pojawiają na porodówce i to w tym przypadku nawet bardzo dobrze, jednak jak w trakcie porodu pojawi się coś niepokojącego - wtedy niestety zaczynają się przysłowiowe schody... Nie będę się tu wiele rozpisywać bo nie chcę nikogo obrażać... No i o znieczuleniu "na życzenie" w Świeciu oczywiście zapomnij...
      • Gość: Ala Re: Poród w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 11:14
        Jeśli chodzi o znieczulenie zewnątrzoponowe, to na sto procent nie
        ma w Świeciu i w najblizszym roku nie będzie. Rozmawiałam z
        anestezjologiem, po pierwsze fundusz nie płaci za takie znieczulenia
        tu a po drugie jest za mało anestezjologów. Chciałam tu rodzić, ale
        z tego względu się wycofałam.
        • Gość: Agata Re: Poród w Świeciu IP: 94.254.193.* 20.08.10, 11:50
          Ja jestem zadowolona z porodu:) Mimo ze rodziłam 23 godziny opiekę miałam
          fantastyczną :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka