tomasz251182 04.03.11, 19:25 gdzie najtaniej kupic wódkę na wesele. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ian-usz Re: wódka na wesele 04.03.11, 19:55 Masz 30. na karku; wykaż trochę inicjatywy. A tak między nami - pozostaje przepis 1410 ;). Na poważnie - - Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia :) Odpowiedz Link Zgłoś
hun.ltd Re: wódka na wesele 04.03.11, 21:50 Najtaniej to będzie samemu zrobić . www.pozycjonowanie.netmak.pl/przepis-na-bimber-1410.php to doskonały przepis jak zagaił mój poprzednik. Jeśli nie zawsze pozostaje wybrać się do Braniewa albo innej granicznej wioski i kopić kilka kanistrów od Druzjei. Tylko może odbijać się sama ropą. Odpowiedz Link Zgłoś
kulunkele Re: wódka na wesele 04.03.11, 22:04 Możesz też po prostu pojechać do hurtowni i może dostaniesz coś taniego w promocji przy dużej ilości. Bądź dowiedzieć się wśród znajomych itp czy ktoś nie ma jakieś lewej wódki, nikt nie napisze ci na forum oficjalnie że idź do Stefana, mieszka tu i tam, on sprzedaje kradzioną wódkę itp. Możesz też popytać w lokalnych gorzelniach, może coś ci sprzedadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kulfon131 Re: wódka na wesele 04.03.11, 22:14 A od kiedy w gorzelniach produkuje się wódkę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kulunkele Re: wódka na wesele 05.03.11, 12:23 No nie wódkę, ale wiem że w pewnej gorzelni ktoś kiedyś na wesele brał spirytus, no i wystarczyło go potem rozrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
kulfon131 Re: wódka na wesele 05.03.11, 17:10 W takim razie nie zazdroszczę gościom, którzy musieli pić ten spirytus z gorzelni. :( Tam się produkuje spirytus surowy, czyli nieoczyszczony alkohol etylowy. Dopiero po przejściu przez kolumnę rektyfikacyjną z takiej "surówki" otrzymuje się spirytus spożywczy czy wódki. :) Tyle, że takich procesów nie da się przeprowadzić ani w gorzelni, ani tym bardziej w domu. Głupota ludzka nie zna granic. To już lepiej byłoby napoić biesiadników dobrze przygotowanym bimbrem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kulunkele Re: wódka na wesele 05.03.11, 17:13 No miał jeszcze taki żółtawy kolorek :D Odpowiedz Link Zgłoś
tobacco123 Re: wódka na wesele 05.03.11, 15:05 a nie mozesz po prostu kupic w markecie? ja bym nie rozrabiała zadnego spirytusu itp. Lepiej kupić cos dobrego zeby goscie byli zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
biker0 Re: wódka na wesele 05.03.11, 20:41 Podobno w Kauflandzie większa ilość wychodzi taniej niż w hurtowniach. Odpowiedz Link Zgłoś
kulunkele Re: wódka na wesele 06.03.11, 02:53 Wszystko zależy od tego jaką akurat mają promocję, bo np kupowałem specjala latem, to najtańszy w mieście był w tesco i kaufland za 2,19, a w hurtowni na czarnej drodze akurat mieli za 1.80zł, więc troche różnicy było. Musisz sprawdzić w hurtowniach jakie mają promocje itp. Odpowiedz Link Zgłoś