Dodaj do ulubionych

wódka na wesele

04.03.11, 19:25
gdzie najtaniej kupic wódkę na wesele.
Obserwuj wątek
    • ian-usz Re: wódka na wesele 04.03.11, 19:55
      Masz 30. na karku; wykaż trochę inicjatywy. A tak między nami - pozostaje przepis 1410 ;).
      Na poważnie -
      - Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia :)
      • hun.ltd Re: wódka na wesele 04.03.11, 21:50
        Najtaniej to będzie samemu zrobić .
        www.pozycjonowanie.netmak.pl/przepis-na-bimber-1410.php
        to doskonały przepis jak zagaił mój poprzednik. Jeśli nie zawsze pozostaje wybrać się do Braniewa albo innej granicznej wioski i kopić kilka kanistrów od Druzjei. Tylko może odbijać się sama ropą.
        • kulunkele Re: wódka na wesele 04.03.11, 22:04
          Możesz też po prostu pojechać do hurtowni i może dostaniesz coś taniego w promocji przy dużej ilości. Bądź dowiedzieć się wśród znajomych itp czy ktoś nie ma jakieś lewej wódki, nikt nie napisze ci na forum oficjalnie że idź do Stefana, mieszka tu i tam, on sprzedaje kradzioną wódkę itp. Możesz też popytać w lokalnych gorzelniach, może coś ci sprzedadzą.
          • kulfon131 Re: wódka na wesele 04.03.11, 22:14
            A od kiedy w gorzelniach produkuje się wódkę? :)
            • kulunkele Re: wódka na wesele 05.03.11, 12:23
              No nie wódkę, ale wiem że w pewnej gorzelni ktoś kiedyś na wesele brał spirytus, no i wystarczyło go potem rozrobić.
              • kulfon131 Re: wódka na wesele 05.03.11, 17:10
                W takim razie nie zazdroszczę gościom, którzy musieli pić ten spirytus z gorzelni. :( Tam się produkuje spirytus surowy, czyli nieoczyszczony alkohol etylowy. Dopiero po przejściu przez kolumnę rektyfikacyjną z takiej "surówki" otrzymuje się spirytus spożywczy czy wódki. :) Tyle, że takich procesów nie da się przeprowadzić ani w gorzelni, ani tym bardziej w domu. Głupota ludzka nie zna granic. To już lepiej byłoby napoić biesiadników dobrze przygotowanym bimbrem. :)
                • kulunkele Re: wódka na wesele 05.03.11, 17:13
                  No miał jeszcze taki żółtawy kolorek :D
    • tobacco123 Re: wódka na wesele 05.03.11, 15:05
      a nie mozesz po prostu kupic w markecie? ja bym nie rozrabiała zadnego spirytusu itp. Lepiej kupić cos dobrego zeby goscie byli zadowoleni.
      • biker0 Re: wódka na wesele 05.03.11, 20:41
        Podobno w Kauflandzie większa ilość wychodzi taniej niż w hurtowniach.
        • kulunkele Re: wódka na wesele 06.03.11, 02:53
          Wszystko zależy od tego jaką akurat mają promocję, bo np kupowałem specjala latem, to najtańszy w mieście był w tesco i kaufland za 2,19, a w hurtowni na czarnej drodze akurat mieli za 1.80zł, więc troche różnicy było. Musisz sprawdzić w hurtowniach jakie mają promocje itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka