Dodaj do ulubionych

Ściągamy, ściągamy

08.01.11, 11:17
Zaraz zacznie się nowe półrocze, oceny słabe, a jutro jeszcze test z matmy. Czy zdarza wam się ściągać ? Jeśli tak, to raczej ryzykujecie zaglądając do kolegi, czy karteczką w piórniku?
Obserwuj wątek
    • smileyy776 Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 11:28
      Nigdy nie ściągałam nawet jak nie wiedziałam . To raczej ode mnie koleżanka ściąga na klasówkach i kartkówkach , a później mówi , że sama wiedziała indifferent
      • nata6626 Karteczka, ale do koleżanki też patrzę . Jak . . . 09.01.11, 13:07
        nie mam tego na kartce . ;dd

Pozdrawiaa Nata6626 . kisskiss
    • jane_ Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 11:33
      ściągam z telefonu, z notatek tam zrobionych. proste i zawsze można wkręcić, ze ktoś dzwonił, że chciało się sprawdzić godzinę, cokolwiek.
      ale zdarza mi się rzadko. i tylko na przedmiotach typu matematyka czy fizyka.
    • dusssia Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 11:36
      po pierwsze nie denerwuj się bo jutro jest jeszcze niedziela wink
      no ściągam ale tylko na ścisłych , i zazwyczaj jakaś kartka z piórniku czy na ręce. tongue_out
      • virginkaa Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 12:57
        ciągam z wielu miejsc, najważniejsze rzeczy piszę sobie na palcach. Najczęściej ściągam od kol. ale zdarza się też że w ręki, kartki w rękawie, komórki a zdarzyło mi się raz z brzucha xd
    • ka123 Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 11:37
      ja jeśli sciągam, to mam kartęczkę w piórniku albo moja koleżanka z ławki mi podpowiada. Lepsze to pierwsze : )
      • izunia567 Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 11:43
        zazwyczaj kartka w piórniku.
      • limka Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 11:44
        Ściągam tylko na ścisłych, bo na innych nie mam potrzeby, zresztą na historii i tak się nie da. Najłatwiej ściąga się na fizyce. Mogę otworzyć podręcznik czy zeszyt i z niego wszystko prezepisać, a pani i tak nie zauważy. Czasem poproszę też o pomoc koleżankę. Na ogół robię karteczki i wsadzam do piórnika lub kieszeni, często mam też ściągi na telefonie.
    • suzann. Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 11:45
      Czasami, ale to bardzo rzadko. ; ))
    • dosia321 Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 11:50
      prawie zawsze ściągam, a jeszcze nigdy mnie nie przyłapali. Mam karteczkie w kieszeni spodni, apotem ją po prostu wyciagam i spisuję to co mam na niej zaopisane. proste winkwinkwinkwink
    • nika_xddd Ja mam zawsze karteczke w rękach albo ściąge na... 08.01.11, 11:53
      ręce wink
    • cameron Re: Ściągamy, ściągamy.. 08.01.11, 11:54
      Zaglądanie do koleżanki/kolegi z ławki to moim zdaniem chamstwo, jeżeli już to ściągam z przygotowanej ściągi, bądź czasem nawet uda się z zeszytu.
      • lady_kiki Re: Ściągamy, ściągamy.. 08.01.11, 19:27
        ja ściągam tylko na biologii i historii np. piszę ściągi na ścianie, siedzę obok parapetu więc przyklejam karteczki do kwiatka lub doniczki, jedna osoba wynosi książkę do wc, a później pół klasy ma potrzebę big_grin, wsadzam karteczki pod arafatkę i wiele innych sposbów suspicious
    • pyska017 Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 11:55
      Czasem ja pomagam koleżance z ławki ;d
      Albo jak siedzę koło kogoś, który jest dobry z chemii/biologii to mi podpowiada wink
      Ale to rzadkość wink
    • yeah18 Z kartki z piórnika xdd 08.01.11, 11:55
    • kotek.bieberka Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 11:56
      Ja zawsze z koleżanką chowamy kartke między nogami i już xdd
    • szatynka ... 08.01.11, 12:00
      Robię ściągi karteczki, z których nie ściągam. Ej serio, nie potrafię, ale wolę mieć bo się lepiej czuję i więcej pamiętam.

Ewentualnie na fizyce wzory. To pisze się trzy czy cztery na ławce, a potem przepisuje.
    • felicja_ Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 12:04
      Zawsze mam ściągi w piórniku. Tak dla pewności, że w każdej chwili mogę tam zajrzeć.
    • hayley28 Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 12:05
      bardzo rzadko sciągan tylko na historii czasem tongue_out
      • molinka Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 12:08
        z piórnika jak już coś .
        na chemii się nieźle ściąga .
        ale nie ściągam często .
    • alexgirll Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 12:07
      Na ręku
      Czasami kartka w piórniku lub na linijce albo zwinięta w długopisie kiedyś pisałam na piórniku ale traz mam czarny wiec sie nie da można na ławce zapisac ale najlepszy sposób to bierzesz kartke na której będziesz pisac kartkówke i w środku <kartka podwójna> małą czcionka pisze wszystko ołówkiem potam pod koniec kartkówki ścierasz zawsze możesz powiedzie ze pisałaś zadanie ołówkiem albo cos obliczałaś nigdy sie nie skapną
    • trufla Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 12:08
      Ściągam tylko wtedy gdy naprawdę jest mi to potrzebne bo wiem, że się nie uczyłam i mogę coś zawalić (rzadko). Wtedy piszę odpowiedzi na ławce. Łatwo je zetrzeć gumką gdy nauczyciel przechodzi, nie rzucają się w oczy...
      • cariette Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 19:52
        Zdarza mi się . Albo piszę notatkę w telefonie , na ławce ołówkiem lub zaglądam do zeszytu jak nikt nie patrzy .
    • optymistka. . 08.01.11, 12:11
      mam wiele więcej sposobów big_grincool
    • wikiki Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 12:31
      wink
    • butterfly141 Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 12:40
      Nie ściągam, bo nie potrzebuję. To jest w ogóle niemoralne, ale wykładu robić wam nie zamierzam.
      • pink_queen Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 12:49
        ojj gdyby nie ściągi, to było by ze mną źle wink
        najczęściej mam w telefonie, na karteczce, albo poprostu otwieram zeszyt/książkę big_grin
    • marsjanka115 x__x 08.01.11, 12:58
      hmm no nieee nigdy suspicious
      zazwyczj mam w mundurku w kieszeni . jak babka nie patrzy to wyciągam na ławkę ją między piórnik a test.
      na matmie to kol. mi pomaga .
      a na reszcie sama se radzę. devil
    • mejbelajn. Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:27
      Och, w liceum żaden mój sprawdzian nie odbył się bez ściągania. Karteczki w ręce/notatki na ręce + konsultacje z koleżankami i kolegami.
    • bella22 Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:30
      najczęściej to odpisuje od koleżankibig_grin
    • mila13 Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:33
      Oczywiście że mi się zdarzyło i to nie raz.
    • fantabuu Re: Ściągamy, ściągamy 08.01.11, 14:36
      mam sciągi pod bluzą.
      ten system prowadze juz od 4 lat i co ?
      nikt mnie nigdy nie zlapał.
      niewiem czemu na polrocze jestem zagrozona i mam pełno dwójek -.- ale mniejsza. cool

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka