Dodaj do ulubionych

energetyczne centrum

21.04.11, 19:49
Czy spotkal sie ktos z oferowana przez ta firme usluga tz.chodza po domach i oferuja obnizenie pradu,trzeba z nimi podpisac umowe i prad jest o 20 gr tanszy niz z eneii.Jakie są wasze opinie.?
Obserwuj wątek
    • ciastkoztwixa Re: energetyczne centrum 06.06.11, 18:59
      forum.gazeta.pl/forum/w,327,124486188,125163283,Re_Energetyczne_Centrum_strzezcie_sie.html

Tak więc ja bym uważała...
      • pandem-onium Re: energetyczne centrum 15.03.12, 11:34
        Kwestia potrzeb. Prąd faktycznie jest tańszy, ale umowy trzeba czytać i wybierać najkorzystniejsze opcje.
    • panidemonka Re: energetyczne centrum 15.11.12, 13:38
      www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=naciagni%C4%99ci%20przez%20centrum%20energetyczne&source=web&cd=3&cad=rja&ved=0CDIQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.tvp.pl%2Fszczecin%2Faktualnosci%2Frozmaitosci%2Foszukani-przez-centrum-energetyczne%2F8292928%2Foszukani-przez-centrum-energetyczne%2F8292933&ei=6uCkUMPkFcSg4gTS2ICoDQ&usg=AFQjCNEW8ntVgtqMk4y6DW5VwPuVn0DxNw
    • panidemonka Re: energetyczne centrum 15.11.12, 13:43
      Czyżby?

www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=naciagni%C4%99ci%20przez%20centrun%20energetyczne&source=web&cd=5&cad=rja&sqi=2&ved=0CFIQFjAE&url=http%3A%2F%2Fwrzesnia.info.pl%2Fg%2Fwrze%25C5%259Bnia%2Fitem%2F1122-wrze%25C5%259Bnia-uwaga-energetyczny-amber-gold-szuka-naiwnych&ei=2uCkUL3nI6_U4QSp5oDQAw&usg=AFQjCNFwbyiCJKb5uJVgMOXkhfr7LcZJ7g
      • ankaksg Re: energetyczne centrum 15.08.13, 11:35
        warszawa.naszemiasto.pl/artykul/1960182,plac-mniej-za-prad,id,t.html#af1747ad97377c59,1,3,6
    • cswiecie Re: energetyczne centrum 15.11.12, 18:50
      coś słyszałem o tym chodzeniu po domach i oferowaniu tańszego prądu. nie interesuje mnie to. ale słyszałem, że po podpisaniu umowy, faktycznie płaci się mniej za prąd, ale dodatkowo płaci się kase eneii za [że tak powiem] "kabel". to coś jest w stylu jak kiedyś zmieniając operatora internetu z tpsa na netie płaciło się [a może nadal sie płaci, nie wiem] netii za neta a dodatkowo płaciło się tpsa za łącze typu fizyczny kabel ;)
      ogólnie to coś tam wiem, coś tam słyszałem, więc w sumie proszę czytać to jako "że nic nie wiem" xD
    • mariusz3511 Re: energetyczne centrum 17.11.12, 13:54
      Zona podpisała umowę bez mojej wiedzy licząc że zaoszczędzimy. Jak sie okazało opłaty za energię polegają na prognozowym naliczaniu więc dostajesz bloczki rachunków do placenia na pół roku z góry na koniec roku nastepuje rozliczenie. W tym czasie odwiedziaja Cie Pan z Eneii oraz Pan z Centrum stajesz sie glupszy bo w koncu nie wiesz po co przychodzi ich dwóch do licznika. Płacisz jednemu i drugiemu robi sie chaos bo tak naprawdę nie jesteś w stanie sam sobie pocziczyc ile masz płacic i komu. Ni spodobalo mi się to wcale wiec postanowiłem napisac rezygnacje do centrum.Rezygnujac z ich usług musiałem zaplacic Enegii o dziwo sporo wiecej niz zwykle oczywiscie na nowo zawrzec z nimi umowę i zerwac umowe z Centrum po dokonaniu u nich opłat. Tak zrobilem mimo iz zaplaciłem za wszystko o wiele wiecej. Minąl ponad rok dzwoni jakaś Pani odbiera żona a ona do niej pierwsze slowa Dlaczego nie placi Pani za prąd? Zaznacze ze ton tej Pani był niesamowicie nieprzyjemny i krzykliwy wrecz. Poniewaz nie żona ale ja robię opłaty przez internet żona podala mi słuchawke. Pani wyskoczyla do mnie z pyskiem i pierwsze slowa "Kim Pan jest?" ja na to to Pani sie powinna przedstawic jak dzwoni do mnie na to ona ze z windykacji i ze mna nie bedzie rozmawiac po czym rzucila sluchawke. Myśle jakas pomylka ale minąl miesiac otrzymałem pismo z windykacji ze zalegam z opłatą za prad do Centrum. Pomyslalem przeciez ponad rok temu zarwalem z nimi umowe wiec w czym problem. Oplacilem wszystko jak policzylem wtedy ponad wymagane kwoty liczac ze Cenrtum mi zwroci nadwyżke bo tak powiedziano mi w Eneii. Probowalem dodzwonic sie do tej windykacji nikt nie odbierwal wiec zadzwoniłem na infolinie do Centrum. Jak sie okazalo w Centrum naliczono kur... nie wiem co na infolinii Pani dokonala korekt faktur i okazalo sie ze z niczym nie zalegam.Dostalem rozliczenie pisemna i jest ok. Po co wiec kur... bez mojej wiedzy sprawe skierowano od razu do windykacji tego nie wiem.Wystarczylo w miedzy czasie wyslac do mnie pismo że zalegam z jakąś oplata. Nie polecam tej firmy chyba ze ktoś chce miec bajzel z oplatami za energie to niech zaryzykuje.
      • 1agusia1985 Re: energetyczne centrum 04.12.12, 17:55
        Witam mam ogromna prosbe o przeslanie wzoru wypowiedzenia umowy poniewaz tak jak Pan znajduje sie teraz w ciezkiej sytuacji gdyz musze placic dwom firmom za dostawe energii a koszta sa kolosalne zwlaszcza ubezpieczenie w centrum energetycznym. Dzwonilam na infolinie o wyjasnienie faktur ale oczywiscie nikt mi nic nie wytlumaczyl juz nie mam sil dzwonic tam do nich bo caly czas powtarzaja to samo. Bylabym wdzieczna za przeslanie wzoru. dziekuje i pozdrawia
    • ankaksg Re: energetyczne centrum 15.08.13, 11:29
      ja sie spotkałam z tą firmą, jakiś rok temu podpisałam z nimi gwarancje ceny i teraz płacimy o wiele niższe rachunki. Bałam sie tej zmiany ale gdy dostałam 1szy rachunek to naprawdę się uspokoiłam i jestem zadowolona
      • chibi.pies5 Re: energetyczne centrum 15.08.13, 13:27
        Przestrzegam wszystkich przed tą firmą .Wszystkie wpisy pozytywne dokonali pracownicy tej firmy .Jest to swego rodzaju akcja marketingowa .Najpierw pojawia się na forum w konkretnym mieście zajawka , że niby ktoś jest ciekawy jaka jest nasza wiedza w tej sprawie .Później trafiają się komentarze z reguły negatywne ale natychmiast są odpowiedzi ludzi niby bardzo zadowolonych (tylko niby z dużych miast) ( niby w jakim celu śledzą posty w innych miastach?) a później rusza ofensywa domokrążców i tak co najmniej kilkaset umów uda się wcisnąć ludziom , którzy są poddani sugestii tańszych opłat.Nikt nie jest w stanie przekonać mnie o tym , że jeśli kupimy prąd od firmy pośredniczącej to zapłacimy mniej .Ustawa o wolności wyboru dostawcy energetycznego nie gwarantuje tańszych rachunków tylko jest skierowana do ludzi , którzy zostali bezwolnie przydzieleni do jakiejś spółki energetycznej w momencie prywatyzacji państwowej Energetyki . Czy jeśli wybiorą innego dostawcę prądu to będą płacić mniej? Pomyślcie sami jak to działa . Ktoś położył kable , ustawił trafostacje , nadzoruje bezpieczeństwo w sieci i odda to wszystko tylko po to aby inni z tego bezpłatnie korzystali ? Tylko po to żeby klient płacił mniej? Prawda jest taka że ceny prądu w Polsce w stosunku do zarobków są wysokie i to powoduje nasze zmartwienie i pole do działania oszustów . Kiedy popatrzymy na nasze rachunki za prąd , gaz to jest tam tyle pozycji że człowiek ma dosyć .
        Ciekawy artykuł jest na ten temat pod wskazanym prze zemnie linkiem.
        blog.ratomat.pl/akademia-finansow-domowych/cytac-i-zrozumiec-rachunki-prad
    • forumowypl [...] 16.08.13, 00:28
      Treść postu jest niedostępna.
    • borys-owa Re: energetyczne centrum 10.07.14, 21:58
      Firma ta ostatnio uaktywniła się we Wrocławiu. Wczoraj chodzili po Wojszycach, ale z tego co zdążyłam się dowiedzieć kilka dni temu byli w Leśnicy. Proszę uważać, gdyż akwizytorzy podają na wstępie, że są z TAURONU i że już ok. pół roku wcześniej przy rachunku za prąd rzekomo dostaliśmy do wypełnienia blankiet, czy decydujemy się na obniżkę ceny na ok. 15%, a skoro tego nie zrobiliśmy do dziś, to jest to ostatni dzień, a oni przyszli do nas, żeby "nam zrobić dobrze" i żebyśmy im pokazali rachunki, bo tylko jeszcze dziś można z nimi podpisać umowę, a potem zniżka przepadnie. Po chwili rozmowy okazuje się, że obniżka ma także objąć cenę gazu. Przepytani dokładniej skąd właściwie są podają nazwę "Centrum Energetyczne" i numer telefonu 801 450 550, który i owszem jest w internecie, ale firma nazywa się odwrotnie tj. "Energetyczne Centrum". Niby tylko przestawienie kolejności słów, ale moim zdaniem mówi wszystko na temat rzetelności tej firmy. Umowy nawet nie czytałam, bo i po co, ale tych którzy skusili się na ich ofertę przestrzegam - jeżeli podpisali umowę bez dokładnego i ze zrozumieniem przeczytania jej treści oraz pakietów dodatkowych do niej dołączonych (szczególnie w zakresie wysokości kar umownych za rozwiązanie umów), a teraz nie są "zachwyceni" - to proszę pamiętać o możliwości odstąpienia od umowy bez podawania przyczyny, ale termin jest krótki. Pozostałym polecam dokładne przeczytanie tego co się podpisuje. PROSZĘ OSTRZEC OSOBY STARSZE przed pochopnym podpisywaniem umów.
      • piotr2_pl Re: energetyczne centrum 11.07.14, 15:17
        Pierwsza zasada. Nie słuchać akwizytorów. Oni są szkoleniu w ogłupianiu ludzi. Wygonić i tyle.
        I dzięki za ostrzeżenie. Każde jest cenne :)
    • kanaritos18 Re: energetyczne centrum 24.03.16, 10:34
      Ja polecam firmę Axpo. Ich oferta: www.axpo.com/axpo/pl/pl/produkty-i-uslugi/male-i-srednie-przedsiebiorstwa/oferta-gaz.html .

Zmieniłem dostace i obnizylem bez problemu rachunki za gaz. Procedura zmiany dostawcy gazu jest latwa i szybka. Ogolnie polecam kazdemu, bo w latwy sposob mozna zaoszczedzic co miesiac troche grosza.
    • fiesta01 Re: energetyczne centrum 11.05.16, 12:41
      Zdecydowanie odradzam - opisze swój przypadek.
      Coś mnie podkusiło i aby zaoszczędzić kilka złotych podpisałem umowę obowiązującą od 1 stycznia 2016 roku. Pierwszy kontakt z firmą po tej dacie to ponaglenie z groźbą odcięcia gazu. Zdziwiony zadzwoniłem na infolinię . Okazało się, że powinienem zapłacić pierwsza ratę na podstawie prognozowanego zużycia. Korespondencja wysłana została InPostem, czyli firmą znaną również z "rzetelności". Zapłaciłem opłatę i w dobrej wierze poprosiłem jeszcze raz o przesłanie korespondencji w sprawie planowanych opłat za gaz. Tym razem otrzymałem stosowne pismo. Zapąłciłem zaległości i "wklepałem" do komputera kolejne płatności - do końca roku. Następnego dnia otrzymuję od EC kolejnego maila z informacją, że znowu nie zapłaciłem jakiegoś rachunku. Zadzwoniłem na infolinię - poinformowano mnie, ze jest to rozliczenie za styczeń. Zapłaciłem ponad 400 złotych z prognozy i chcieli bym zapłacił dodatkowo ponad 500 tytułem rozliczenia za styczeń. Czytam umowę, która obowiązuje obie strony i widnieje w niej informacja, że "Zgodnie z Taryfą...odbiorcy mogą otrzymywać nie częściej niż raz w miesiącu prognozy wyliczone na podstawie zużycia gazu ...oraz rozliczenia zgodnie z grupą taryfową w okresach co sześć lub 12 miesięcy". Teraz finał - groźby wpisania bo BIK i groźba odcięcia dostaw paliwa. Skonsultowałem się z prawnikiem - rozliczenie co 6 lub 12 miesięcy, ale nie napisano kiedy pierwsze rozliczenie, więc radzi mi zapłacić, aby nie odcięto mnie od sieci. Zapłaciłem, ale wszystkim radze unikać tej firmy: mają cwanych prawników, którzy przygotowali im umowy, więc radzę po prostu ich unikać. Ja jestem związany na 3 lata, ale po tym okresie na bank wracam do "państwowego molocha" czyli PGiNG, który nigdy takich numerów mi nie robił. Nie wiem co mnie podkusiło, ale innym radzę unikajcie Energetyczne Centrum!!!
    • lukasz821215 Re: energetyczne centrum 14.06.16, 08:26
      gnać ich jak psów właśnie z nimi walczę płace za szacunkowe zużycie za chwile znowu jakaś niedopłata potem za źle naliczony szacunek później jakieś odsetki po prostu MASAKRA ZRYWAĆ UMOWY ZA W CZASU A NAJLEPIEJ NIE PODPISYWAĆ W OGÓLE BO PŁACI SIĘ NIE WIADOMO ZA CO A FAKTURA TO JEST JEDNA WIELKA OPŁATA ZA WSZYSTKO NAWET ZA ZUŻYTY TLEN W DOMU NIE POLECAM ODRADZAM I BRONCIE SIE NOGAMI I RĘKOMA PRZED NIMI NACIĄGACZE PIERWSZA KLASA
    • mariusz3511 Re: energetyczne centrum 14.06.16, 17:41
      W trąbę robią ludzi.Żona podpisała z nimi umowę po czym zrezygnowałem po 3 miesiacach bo mają prognozowe naliczanie. Rok później zadzwonili do mnie z windykacji ze zalegam 60 zł za jakiś rachunek. Wysłałem potwierdzenia miałem rok spokoju. Po roku taka sama akcja. Oddali to do sądu w końcu zapłaciłem za prąd te 60 zl dla świętego spokoju ale nie koszt rozprawy co jak się okazało było przyznaniem się do winy sąd dal mi komornika 600 zl zapłaciłem kary. Pier... kraj.
    • wow1950 Re: energetyczne centrum 15.06.16, 00:42
      Nie ma co dawać się przygłupom.!!!

buhahha wiadomo każdy orze jak może !!! Nie mowie oszczędzić miesięcznie max 50 zł PL to jest jakiś pieniądz. Oszczedić 1zł-2zł co dwa miesicie groszowe sprawy, a na koniec roku jak przyjdzie wyrownie z prąd to na minusie 30zł płacz i płać :D- można sobie policzyć według prostego kalkulatora za prąd - www.naukowiec.org/kalkulator-pradu.html

siemka CSW
    • krisstoff80 Re: energetyczne centrum 17.03.22, 12:23
      Axpo 3 x NIE
      Chciałbym podzielić się i przestrzec przed tymi OSZUSTAMI
      Bajdurzenie, ze strony pracowników tej firmy, że załatwią sprawy szybciej niż główni dostawcy to bujda i ściema, ale to właśnie na tych ściemach bazują.
      ———-
      Po podpisaniu umowy 09.2021 powinni sami zmienić dostawce i zacząć wystawiać faktury.
      Na żądanie pracowników o przedstawienie starych faktur natychmiast je otrzymali.
      Faktury non stop przychodziły na starego dostawce PGE.
      Po 2-3 miesiącach znowu to samo, prośba o dostarczenie faktur od PGE.
      Następnie kolejny raz już inna osoba, na co już nie zareagowaliśmy bo widzimy, że firma krzak wiec lepiej z dała od niej.
      Teraz 03.2022 pismo aby dostarczyć w terminie 7 dni bo jak nie to 27200 kara umowna :)))
      Odpisaliśmy, ( poczta polecony ) że przez to że są nie poważni i przez pół roku nie zrobili nic aby świadczyć nam usługi umowę traktujemy jako niebyłą i z ich winy zrywamy.
      Chyba nie dotarło to do nich i wystawili notę „kara umowna” 27200 zł
      Dostaliśmy już kilka SMS ów o treści nakaz zapłaty ( FAKTURY !! )
      A w mailami piszą „upłynął termin płatności dokumentu”
      PRZESTRZEGAM PRZED AXPO FIRMA KRZAK ‼️‼️‼️
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka