Dodaj do ulubionych

Technik farmaceuta

22.06.12, 11:19
Witam
moja dziewczyna chciałaby iść na farmaceutyke, na studia państwowe się nie dostanie więc myśli o studium farmacji.
Ostatnio słyszałem że ciężko teraz dostać staż a potem pracę jako technik farmacji, wszędzie chcą magistrów po studiach.
Prosiłbym kogoś kto się orientuje w temacie o jakieś informacje czy warto iść na technika farmacji i czy jest wogóle zapotrzebowanie na techników.
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • co-rel Re: Technik farmaceuta 22.06.12, 13:15
      Współczuję dziewczyny, za którą musisz badać rynek, żeby pomóc jej w podjęciu takiej decyzji. Całe szczęście, że w tym wieku masz jeszcze spore szanse, żeby przed ołtarzem stanąć jednak u boku innej. :)
      • pieskudlatycomalaty Re: Technik farmaceuta 22.06.12, 14:27
        jaki znawca tematu.w dobieraniu kobiet to najlepszy kulfon. ta jego to taki ideal sie spytaj moze ci powie przeciez wie wszystko najlepiej heh
        • co-rel Re: Technik farmaceuta 22.06.12, 17:52
          > jaki znawca tematu

Pomyliły Ci się rodzaje. Jestem kobietą. :)
          A teraz odpowiedz mi jakim trzeba być znawcą, żeby zauważyć taką niedorzeczność? Czy to normalne, że chłopak na forum miejskim bada rynek pracy pod kątem wyboru studiów przez swoją dziewczynę? Jeśli ona sama tego nie potrafi zrobić, czyli przeprowadzić odpowiedniego rozeznania, które pomoże jej podjąć życiową decyzję, to co będzie dalej? Ginekologa dla niej też będzie szukał na forum? :)
          • mewa1987 Re: Technik farmaceuta 23.06.12, 20:24
            Po prostu pomaga dziewczynie, co czynić powinien;) Dziewczyna pewnie nie ma konta na gazeta.pl... ale do rzeczy.
            Jest coraz więcej szkół kształcących techników i dlatego im trudno potem o pracę.. Raczej już bym jej nie radziła iść na technika. Magister też lekko już nie ma o pracę. Sama dostałam pracę od razu po skończeniu stażu(u nas jest BEZPŁATNY i nie ma najmniejszego problemu z jego znalezieniem), ale część moich koleżanek szukała z miesiąc a nawet i 2-3 miesiące. Niektórym to może wydać się śmieszne, bo szukają rok, dwa pracę, ale wcześniej było tak że sobie człowiek mógł wybierać pracodawcę, a teraz aż tak dobrze nie ma. Dziewczyna zrobi najlepiej jak pójdzie na studia inżynierskie, jeśli w Bydgoszczy to na UTP - elektrotechnika, mechatronika i wszystko co z energią. To chyba najbardziej przyszłościowe kierunki. Jak ma iść na jakieś g*** jak socjologia, pedagogika, turystyka i leżakowanie czy inne humanistyczne albo jakieś sztuczne twory dla samego papierka i późniejszej frustracji, to lepiej już rozkręcać własny biznes - lepiej na tym wyjdziecie;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka