3juka
25.05.13, 22:26
Poszukuję notariusza, który jest w stanie pomóc w następującej sprawie:
Moja mama od kilku lat opiekuje się swoją matką, która choruje na alzheimera. Babcia jeszcze przed chorobą spisała testament (podział majątku po jej śmierci między moją mamę i jej brata). Na początku syn przyjeżdżał ( zawsze wtedy, kiedy babcia dostawała emeryturę ), zostawał kilka dni, w tym czasie cały czas pił. Od kiedy babcia zaczęła chorować przyjeżdżał raz na rok. W tej chwili w ogóle się nie interesuje matką (cały czas pije, stracił prawo jazdy, sprzedał samochód i się zadłuża). Moja mama robi wszystko, żeby babci było jak najlepiej. Choroba babci jest ciężka do zrozumienia dla innych. Raz babcia chciała zmienić testament, kolejnym razem krzyczała, że to jej kochany syn i nic nie zmieni. Mama boi się, że jak babcia będzie chciała zmienić testament i pójdą do notariusza, to nagle się rozmyśli. Dla mnie ta cała sytuacja jest chora i nie mogę już patrzeć na to jak mama się męczy (chociaż ona się do tego nie przyznaje).
Wiem, że piszę chaotycznie, ale chciałam przedstawić tą sprawę jak najkrócej.
Jeżeli jest jakiś notariusz, który jest w stanie pomóc w zmianie testamentu, to proszę o kontakt: 3juka@gazeta.pl