Dodaj do ulubionych

Ksiądz Grajewski proboszcz Fary

28.06.13, 11:15
Co sądzicie o proboszczu fary?
Pytam, ponieważ miałam do załatwienia dość problematyczną sprawę i zachęcona bardzo pozytywnymi opiniami na temat ks. Grajewskiego udałam się z moim problemem właśnie do niego. Niestety zostałam potraktowana dość oschle, być może akurat trafiłam na zły dzień.
Dodam, że te pochlebne opinie przeczytałam na forum w wątku z 2010 r, które dotyczyło usunięcia ks. Grajewskiego z parafii "za wodą". Wydają mi się teraz nieco przesadzone.

Obserwuj wątek
    • smadrox Re: Ksiądz Grajewski proboszcz Fary 28.06.13, 11:43
      Po co zakładasz następny temat?.Widać,że ludzie z innych kosciołów tam chodzą a to chyba coś znaczy.Napisz jaki miałaś problem a wtedy temat można dalej ciągnąć.
    • tymoty7 Re: Ksiądz Grajewski proboszcz Fary 28.06.13, 21:28
      Co ja sądzę o księdzu Grajewskim? Jest to wspaniały ksiądz i bardzo dobry człowiek.
      Może sprawa, którą chciałaś załatwić trochę mijała się z zasadami księdza. Nie wiem co masz na myśli pisząc "problematyczna", ale rozumiem że była trudna.
      Kiedy moje dziecko miało być przyjęte do pierwszej Komunii Świętej, ksiądz Grajewski bardzo mi pomógł chociaż Go o to nie prosiłam, sam zauważył. Pozytywnie mnie zaskoczył, wzruszył mnie. Nie przypuszczałam, że jest tak dobry. Było to dawno - 10 lat temu, jednak nigdy tego nie zapomnę.
      Nie powiem złego słowa o naszym proboszczu, jest super, to ksiądz z powołania.
      Bardzo dobre kazania, ani słowa o polityce, tylko Bóg - wiara - uczucia - człowiek.
      Na koniec każdej mszy miłe słowo do zgromadzonych wiernych, często jakiś żarcik, zawsze uśmiech. Żadnego narzekania, że ludzie za mało dają na tacę, żadnych przytyków.
      Taki jest właśnie proboszcz fary i za to Go kochamy.
      Ksiądz Grajewski na prawdę przyciąga ludzi do Kościoła. Przyjdź na mszę do naszej fary, zobaczysz jak jest pięknie.
      • tofik-csw Re: Ksiądz Grajewski proboszcz Fary 30.06.13, 16:17
        Tak to już jest parafianin74, jak problem to gdzie lecisz no oczywiście do ks. Grajewskiego.
        Bo już się tak nauczyliście że jak nie można załatwić w swojej parafii to gdzie lecicie do Starej Fary.Proboszcz dobra dusza i wszystko można z nim załatwić ,w co nie wątpię .Ale ile można ludzie ,wszystko ma swoje granice.To że ksiądz potraktował Cię oschle,to nie znaczy że musisz pisać na forum i robić afery.Masz swoją parafię to tam załatwiaj problemy ,widocznie nie możesz porozumieć się ze swoim proboszczem.Faktem jest że ks.Grajewski to dobry człowiek i ksiądz z powołania.Wszyscy przekonali się że potrafimy walczyć o swojego proboszcza.W pełni popieram wypowiedz tymoty7.
        • parafianin74 Re: Ksiądz Grajewski proboszcz Fary 01.07.13, 09:19
          Macie rację, przepraszam przesadziłam.
          Niepotrzebnie zakładałam temat. Najpierw działam potem myślę.
          Widać że to rzeczywiście dobry ksiądz skoro zaraz stanęliście w jego obronie. Też należę do tej parafii, długo byłam za granicą i wróciłam jakiś czas temu. Sytuacja również miała miejsce jakiś czas temu.
          Przepraszam księdza. Mam nadzieję że się nie dowiedział że ktoś zakłada temat na forum i niepochlebnie o nim pisze. Jeżeli cieszy się takim uznaniem i szacunkiem parafian i stara się być dobrym księdzem, to na pewno takie coś boli.
          Jeśli jednak ksiądz się dowiedział to jeszcze raz przepraszam, nie chciałam sprawić księdzu przykrości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka