Dodaj do ulubionych

"Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy.."

27.02.15, 18:09
No pachnie mi to wyciąganiem haków na obecnych i przyszłych prominentnych mieszkańców naszego Powiatu!Takimi słowami zakończyła Pani była Starościna swój wywiad do bezpłatnej gazety "Teraz Świecie". Po 15latach przyjmowania donosów i skarg oraz próśb o wsparcie to nic dziwnego że ta Pani jest pewna że będzie dobrze żyć bez pracy z informacji jakie zgromadziła.W każdym innym kraju po takiej zapowiedzi dostałaby wilczy bilet z życia publicznego i towarzyskiego tego regionu w którym żyje.Widać jeszcze nie dotarło do głowy że to już koniec i trzeba do emerytury dorobić pracą a nie rządzeniem.Jak ktoś po sobie zostawia zgliszcza i żadnych przyjaciół to tak ma i sam sobie jest winien.Może teraz Pani była Starościna uda się do pośredniaka i zapisze w poczet bezrobotnych. Podobno to ona tworzyła to miejsce wiec z pewnością nie pogniewa się że nie znajdzie tam oferty pracy dla siebie.
Obserwuj wątek
    • nonnel Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy.." 27.02.15, 20:31
      Pani Starościna nie tworzyła "pośredniaka".Zanim cos napiszesz-sprawdź to!
      • wi_to Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy.." 27.02.15, 22:22
        Nonnel być może nie tworzyła ta Pani tej "wszystkim potrzebnej instytucji" ale miała nadzór nad tą Instytucją, w jaki sposób UP realizuje zadania lokalnego rynku pracy oraz wykorzystuje Projekty wspierane przez UE. Widać procentowo, stope bezrobocia w Kujawsko-pomorskim i w samym powiatiecie świeckim i że jest to co jest - bezrobocie w Świeciu -masakra ! Jak rozmawiam ze znajomymi to ich córki i synowie już dawano wyjechali za chlebem Poznań ,Bydgoszcz, Toruń itd.
    • garbaty7 Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy.." 28.02.15, 08:09
      Ale wiedza o harcerstwie jest przecież w cenie 😄
      • nonnel Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy.." 28.02.15, 09:15
        Nie wiem,nie znam się,zarobiony jestem...wiem jedno że nie tworzyła tego urzędu-i o tym tylko pisałem.
        • wi_to Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy.." 28.02.15, 13:12
          hmmm ciekawe to co może z "bardzo gorącej posadki" spadnie na troszkę "cieplejszą posadkę" do UP bo z tego co się doczytałem z linku o PUP w Swieciu to się szykują szarady w Powiatowym Urzędzie Pracy w Świeciu .
        • chibi.pies5 Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy.." 28.02.15, 13:19
          Teraz kolej na Wice-starościnę! Tylko to że wybory na Radnych Powiatowych nie są jednomandatowe uchroniło ją od przegranej! Wydane 10tyś na promocję w kampanii wyborczej wcale by nie pomogło! Jeśli ktoś przez 15 lat nie potrafi nic zrobić dla wyborców to bez pomocy wysoko ustawionych znajomych dostaje kopa w dupę. Zobaczymy czym ta kadencja się wyróżni na tle poprzednich? Rozliczę wszystkich za wszystko! Koniec z poklepywaniem się po plecach! Może do następnych wyborów ruch na rzecz likwidacji Powiatów przeprowadzi zmiany które wyjdą wszystkim na dobre!
          • piotr2_pl Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy.." 28.02.15, 14:35
            Ja tam zdziwiony jestem, że w powiecie OPS Pogody, Kempińskiej, Studzińskiej sromotnie przegrało wybory, a Studzińska została zastępcą starosty. Na miejscu Koszowskiego przemyślałbym celowość dalszego zatrudnienia Studzińskiej, żeby przypadkiem konia trojańskiego na własnym łonie nie wychować.
            • tomahawk40 Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy.." 28.02.15, 17:49
              Proponuję się poduczyć. Po pierwsze Kempińska nie startowała z listy Obywatelskiego Porozumienia Samorządowego tylko z Partnerstwa dla Powiatu. I po drugie - OPS zdobyło 5 mandatów, tyle co Platforma Obywatelska i tylko jeden mniej niż PSL, który ma najwięcej radnych. To twoim zdaniem sromota przegrana? Mało logiczne te twoje wywody.
              • chibi.pies5 Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy..&# 28.02.15, 20:03
                Likwidacja Powiatów i okręgi jednomandatowe to plan na przyszłe wybory! Jeśli słyszę od Pana Koszowskiego że nie zamierzał uczestniczyć już w życiu publicznym a później tłumaczy że wyborcy tak chcieli to czysta paranoja. Bez zgody kandydata nikt go nie umieści na listach wyborczych komitetów! Co to komunizm że partia tak chce i nie wypada jej się sprzeciwić bo zsyłka za karę?Ktoś kto chce iść na emeryturę z pewnością jest zmęczony i wypalony rządzeniem! Taki ktoś nic nie zrobi dla innych! Będzie się ślizgał całą kadencję a jak go na następną nie wybiorą to powie że nie znalazł odpowiedniego klimatu do budowania koalicji .Powie też że nic nie mógł zrobić, bo go przeciwnicy polityczni blokowali w decyzjach.Jestem ciekaw co powie teraz Pan Koszowski partnerom z innych gmin na temat współpracy przy budowie i korzystaniu z kompleksu unieszkodliwiania odpadów , którego sam był przeciwnikiem kiedy siedział na stołku Wójta Gminy Pruszcz? Jestem Ciekaw czyje drogi w pierwszej kolejności będzie naprawiał i gdzie inwestował powiatowe pieniądze? Jest jeszcze wiele pytań ale nadrzędne jest po co nam powiaty? Wszystkie instytucje nadzorowane przez powiat żyją swoim życiem .Powiat nie ma wpływu na to co dzieje się w służbie zdrowia mu podległej! W szkolnictwie , policji,straży pożarnej i innych instytucjach. W każdej w ostatnim okresie były jakieś afery. Co świadczy o braku nadzoru zwierzchniego. W takiej atmosferze Pani Wice-starościna wepchnęła się na następną kadencję :
                www.kwops.pl/images/Kandydaci_RP/1_1_Studzinska-2.jpg
                Pani Wice-starościno wszystko co Pani napisała w swojej x10.000 razy drukowanej ulotce reklamowej jest pustosłowiem i przypisuje Pani sobie to wszystko co wszyscy urzędnicy Starostwa Powiatowego wykonali w ramach powierzonych obowiązków! Za one 88 milionów PLN nic Pani nie zrobiła na rzecz Ochrony Środowiska i Opieki Społecznej nie mówiąc już o bezpieczeństwie obywateli!"Wicestarosta wykonuje zadania i posiada kompetencje w zakresie określonym przez Starostę. W czasie nieobecności Starosty lub niemożności wykonywania swej funkcji, zadania i kompetencje w zakresie kierowania Starostwem wykonuje Wicestarosta." To to samo co Wicestarosta robi co mu karze Starosta a jak go nie ma to zastępuje Starostę. Kompletnie żadnej odpowiedzialności za powierzone obowiązki. Nawet w Nowym Szpitalu mówią że Powiatowi nic do prywatnego szpitala!
                • wow1950 Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy..&# 01.03.15, 15:38
                  taak dokładnie byle się dopchać do koryta i trzepać kasę i tak przed emeryturka zwiać na Majami lub na Cypr mieszkać w Hotelu i rozbijać się wózkami golfowymi i mówić ze to inni
                  • nonnel Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy..&# 02.03.15, 14:56
                    wow1950 napisał(a):

> taak dokładnie byle się dopchać do koryta i trzepać kasę i tak przed emeryturka
                    > zwiać na Majami lub na Cypr mieszkać w Hotelu i rozbijać się wózkami golfowymi
                    > i mówić ze to inni

Byłem na Cyprze i nawet "mieszkałem" w Hotelu ale....na Majami nigdy nie byłem!Gdzie to?
                    • wow1950 Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy..&# 14.03.15, 19:12
                      A co ześ Angol ze nie kumasz o co chodzi nie udawaj Urzędasa. Mówię o Majami a nie o Cyprze. A druga sprawa jak się jest turystą i mieszka w Hotelu w miejscu nowym to (nie ważna wymowa bo i tak jesteś obcy )to wypada wiedzieć coś na ten temat -bo jak Cie zbiry miejscowe złapią i duupe przetrzepie miejscowy Boss to do kraju jako dziewica nie wrócisz.
                      • nonnel Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy..&# 15.03.15, 11:47
                        wow1950 napisał(a):

> A co ześ Angol ze nie kumasz o co chodzi nie udawaj Urzędasa. Mówię o Majami a
                        > nie o Cyprze. A druga sprawa jak się jest turystą i mieszka w Hotelu w miejs
                        > cu nowym to (nie ważna wymowa bo i tak jesteś obcy )to wypada wiedzieć coś na
                        > ten temat -bo jak Cie zbiry miejscowe złapią i duupe przetrzepie miejscowy Bos
                        > s to do kraju jako dziewica nie wrócisz.

--Potrafię czytać ze zrozumieniem.Nie znam żadnego "Majami"!!Możesz wyjaśnić gdzie to jest?
                        Odnośnie drugiej części twojej wypowiedzi......szkoda czasu na jakikolwiek komentarz.

• tomahawk40 Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy.." 02.03.15, 13:54
      Czy Piotr 2 zechce ustosunkować się do tego, co napisałem, czy brakuje mu argumentów?
      • nonnel Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy..&# 02.03.15, 14:57
        Poczekaj...zaraz "popłynie"!!;-)
        • piotr2_pl Śmietnik 02.03.15, 16:17
          nonnel napisał:
          > Poczekaj...zaraz "popłynie"!!;-)

Dlaczego kłamiesz kolego nonnel??? Na jakiej podstawie to mówisz??? Wytłumacz się.
          • nonnel Re: Śmietnik 02.03.15, 19:22
            piotr2_pl napisał:

> nonnel napisał:
            > > Poczekaj...zaraz "popłynie"!!;-)
            >
            > Dlaczego kłamiesz kolego nonnel??? Na jakiej podstawie to mówisz??? Wytłumac
            > z się.

-Hahahahahaa....buhahahahaaa
            ..nie ośmieszaj się chociaż
            • piotr2_pl Re: Śmietnik 03.03.15, 16:02
              nonnel napisał:
              > -Hahahahahaa....buhahahahaaa
              > ..nie ośmieszaj się chociaż

No i nie wytłumaczył, tylko buhaha niczym głupek jak w przysłowiu: głupiego poznać po śmiechu jego.
              • nonnel Re: Śmietnik 03.03.15, 16:15

> No i nie wytłumaczył, tylko buhaha niczym głupek jak w przysłowiu: głupiego poz
                > nać po śmiechu jego.

-hahahahahahaaaa........dalej,dalej kompromituj się!Śmiało!
                • piotr2_pl Re: Śmietnik 05.03.15, 07:56
                  nonnel napisał:
                  > -hahahahahahaaaa........dalej,dalej kompromituj się!Śmiało!

Oczywiście kolega zdaje sobie sprawę, że pisząc takie teksty podaje w wątpliwość stan swojego zdrowia, bo nikt normalny i poważny czegoś takiego nie wypisuje na forum.
                  • nonnel Re: Śmietnik 05.03.15, 13:18

> Oczywiście kolega zdaje sobie sprawę, że pisząc takie teksty podaje w wątpliwoś
                    > ć stan swojego zdrowia, bo nikt normalny i poważny czegoś takiego nie wypisuje
                    > na forum.

-Tak,tak...mhmmm .....!
      • piotr2_pl Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy..&# 02.03.15, 15:52
        tomahawk40 napisał(a):
        > Czy Piotr 2 zechce ustosunkować się do tego, co napisałem, czy brakuje mu argum
        > entów?

Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi? Moim zdaniem to sromotna przegrana układu politycznego rządzącego do tej pory Powiatem, a Studzińską nadal uważam za konia trojańskiego Pogody i radziłbym Koszowskiemu rozważyć celowość dalszej z nią współpracy.
        • tomahawk40 Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy..&# 02.03.15, 17:07
          Utrzymanie drugiego miejsca ex aequo z Platformą to sromotna porażka? Czyli Platforma też poniosła sromotną porażkę, mając tyle głosów co OPS? Pierwsze słyszę, żeby zajęcie drugiego miejsca na 5 możliwych (bo tyle jest ugrupowań w radzie powiatu) było klęską. Ewidentnie siada ci argumentacja i nawet nie potrafisz się do tego przyznać.
          • wi_to Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy..&# 02.03.15, 22:39
            Panowie spokojnie bo WSI czyta i notuje wszystko i wkroczy o 4:00
          • piotr2_pl Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy..&# 10.03.15, 16:00
            tomahawk40 napisał(a):
            > Utrzymanie drugiego miejsca ex aequo z Platformą to sromotna porażka? Czyli Pla
            > tforma też poniosła sromotną porażkę, mając tyle głosów co OPS? Pierwsze słyszę
            > , żeby zajęcie drugiego miejsca na 5 możliwych (bo tyle jest ugrupowań w radzie
            > powiatu) było klęską. Ewidentnie siada ci argumentacja i nawet nie potrafisz s
            > ię do tego przyznać.

Nie drugie, a trzecie kol. tomahawku, licząc głosy. Miejsca wynikły z arytmetyki, więc nie przesadzaj.
            A swoją drogą co to jest OPS, bo nigdzie nie mogę znaleźć info? Nawet ich strony internetowej nie widać. Żenada.
            • tomahawk40 Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy..&# 10.03.15, 16:58
              Chłopie, czy ty czytasz, co piszesz? Miejsca wynikły z arytmetyki, Woźniak skarbnik starostwa i jego żona zatrudniona też w starostwie - to według ciebie czysty układ, kandydatka na radną do gminy, której krewny jest zastępcą kierownika to zły układ (bo kandydatka jest z OPS), według ciebie Kempińska jest też z OPS, czyli Obywatelskiego Porozumienia Samorządowego (bo przecież nie wiesz co to jest, jak sam piszesz), Studzińska, jak twierdzisz, to koń trojański OPS wepchnięty nowemu staroście... Mam takie pytanie - czy ty cierpisz na jakąś fobię związaną z OPS i Pogodą? Bo można krytykować, też nie wszystko mi odpowiada, ale u ciebie to już stan patologiczny.
              • wi_to Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy..&# 10.03.15, 17:14
                " Woźniak skarbnik starostwa i jego żona zatrudniona też w starostwie - to według ciebie czysty układ"- o to nie jest dobre, a ile jest takich sytuacji, gdzie pracują ludzie na Państwowym i nie są formalnie w związku.
              • piotr2_pl Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy..&# 13.03.15, 13:00
                tomahawk40 napisał(a):
                > Chłopie, czy ty czytasz, co piszesz? Miejsca wynikły z arytmetyki, Woźniak skar
                > bnik starostwa i jego żona zatrudniona też w starostwie - to według ciebie czys
                > ty układ, kandydatka na radną do gminy, której krewny jest zastępcą kierownika
                > to zły układ (bo kandydatka jest z OPS), według ciebie Kempińska jest też z OPS
                > , czyli Obywatelskiego Porozumienia Samorządowego (bo przecież nie wiesz co to
                > jest, jak sam piszesz), Studzińska, jak twierdzisz, to koń trojański OPS wepchn
                > ięty nowemu staroście... Mam takie pytanie - czy ty cierpisz na jakąś fobię zwi
                > ązaną z OPS i Pogodą? Bo można krytykować, też nie wszystko mi odpowiada, ale u
                > ciebie to już stan patologiczny.

Nie cierpię kolego na żadne fobie związane z OPS i Pogodą, co wielokrotnie już wyjaśniałem, a Ciebie bardzo proszę przeczytaj jeszcze raz, ze zrozumieniem, co napisałem wcześniej, to może przestaniesz wypisywać kłamstwa i półprawdy, które rzekomo wygłaszam.
                Informacyjnie dla niezorientowanych. O Woźniaku nic nie pisałem. Studzińską w żadnym razie nie uważam za konia trojańskiego Pogody. Łączenie Kempińskiej z OPS, jako moje subiektywne uwagi, ze trzy razy chyba precyzowałem, nie tylko w tym temacie. Za niedobre dla miasta uważam koneksje rodzinne Radnych z urzędnikami z każdej opcji, więc twierdzenie, że dotyczy to tylko OPS jest paskudną insynuacją.
                No cóż, można odnieść wrażenie, że dla niektórych zwykła przyzwoitość jest towarem deficytowym, a zmyślenia i kłamstwa bywają normalne.
                • tomahawk40 Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy..&# 13.03.15, 15:04
                  To twój wcześniejszy wpis: "Ja tam zdziwiony jestem, że w powiecie OPS Pogody, Kempińskiej, Studzińskiej sromotnie przegrało wybory, a Studzińska została zastępcą starosty. Na miejscu Koszowskiego przemyślałbym celowość dalszego zatrudnienia Studzińskiej, żeby przypadkiem konia trojańskiego na własnym łonie nie wychować". Koniec cytatu. Nadal uważasz, że nie pisałeś, że Studzińska to koń trojański Pogody? Bo ja śmiem twierdzić, ze nie czytasz tego, co piszesz. Czy znowu nie przeczytałem czegoś ze zrozumieniem? I czy w ogóle ktoś rozumie o co ci chodzi?
    • garbaty7 Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy.." 06.03.15, 22:42
      Ciekawe gdzie tą wiedzę można będzie zakupić.... w sklepie ....hehe
      • wow1950 Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy.." 09.03.15, 22:57
        tak będzie sobie żyła dalej 15 lat na państwowym jasne szybko już czekają prywaciarze haaa
    • wow1950 Re: "Będę żyła ze sprzedaży swojej wiedzy.." 14.03.15, 19:04
      Co tak tu cicho ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka