Dodaj do ulubionych

Internet LTE

23.12.15, 13:07
Poszukuję informacji od osób, które od października tego roku podpisały umowę na internet bezprzewodowy LTE w Polsacie lub Plusie. Interesuje mnie jak wygląda zachowanie się internetu po wykorzystaniu pakietu danych i korzystanie z opcji bez limitu.
Obserwuj wątek
    • kulunkele Re: Internet LTE 24.12.15, 12:56
      Pewnie u wszystkich tak samo. Doczytałeś na jakiej zasadzie to działa i że bez limitu oznacza że po wykorzystaniu pakietu danych prędkość spada do 5Mb/s i działa to w zasięgu lte?
    • kromak99 Re: Internet LTE 05.01.16, 11:29
      Mam od października internet w CP z limitem 40GB. Do zastosowań "domowych" jak najbardziej się nadaje (przeglądanie stron www, streaming itp.), natomiast jeśli chodzi o nieco poważniejsze rzeczy jak choćby łączenie się po RDP czy ściąganie torrentów to bywa nieprzyjemnie! Transfer waha się od 2MB/s (sic!) do 16MB/s, strasznie faluje pomiędzy tymi wartościami. Wartości mojego ostatniego łącza kablowego czyli 20MB/s nie udało mi się przekroczyć choć mieszkam 500m od anteny i jakość sygnału jest doskonała. W chwili obecnej reklamuję jakość łącza u operatora - zobaczymy z jakim skutkiem. Co do limitów, to do tej pory go nie przekroczyłem więc trudno mi powiedzieć co się może dziać - na LTE niby jest bez limitów ale mogą redukować transfer, który i tak jest lichy (u mnie). Ogólnie do przeglądania www i oglądania filmów na YT to ta usługa jest spoko, ale do innych zastosowań... hmmm...
      • kulunkele Re: Internet LTE 10.01.16, 23:50
        Najpierw poczytaj i dowiedz się na czym polega torrent i to że będziesz miał interet 1000mb/s to nie on wpływu na to dlaczego pobierasz np z prędkościa 1mb/s.
        • kromak99 Re: Internet LTE 11.01.16, 09:34
          Wiem co to jest torrent i to bez czytania (szok!) - w innym wypadku nie wspominałbym o nim - poza tym chodziło mi o sam przykład wykorzystania łącza do czegoś innego niż www a nie konkretnie o ten protokół. No ale rozumiem, że postanowiłeś(łaś) się "wykazać" - w takim razie bravo Ty :D
    • kakrzy Re: Internet LTE 01.02.16, 15:59
      A jak wygląda kwestia Pingów i grania online?
      • elias26 Re: Internet LTE 09.02.16, 00:00
        na ps4 płynniej lte od orange domowy
        Lte Plus , modem huawei z dwoma zielonymi diódkami :)
    • dominik_bielewski Re: Internet LTE 08.10.17, 23:51
      No ja korzystałam, tak jak moje poprzedniczki, z internetu plusa, ale faktycznie jakość usługi była koszmarna. Po 19 naładowanie filmu graniczyło z cudem. Moim zdaniem liczyli się też dość drogo. Od jakiegoś czasu korzystam z internetu LTE Play i w sumie jestem zadowolona. Ceny są odpowiednie, internet działa szybko...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka