Dodaj do ulubionych

"Czas Świecia" = SZMATŁAWIEC?

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.02, 22:47
W każdy piątek kupuję "Czas Świecia". Robię to przede wszystkim ze względu na
dodatek telewizyjny. Uważam, że sama gazeta nie ma wiele do zaoferowania.
Nieciekawe artykuły, przestarzałe wiadomości i bardzo dużo inych niedociągnięć
sprawia, że czasopismo nazywane jest szmatławcem. Jestem ciekawy, co o sprawie
regionalnej prasy sądzą odwiedzający ten partal...
Obserwuj wątek
    • Gość: Muminek Re: szmatławiec? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.02, 18:37
      Anonimie wyobraź sobie że też co piątek kupuję tego szmatławca, ale nie po to
      aby poczytać sobie program tv na następny tydzień, bo ten mam najbardziej
      aktualny w tele gazecie. Może to jest i "szmatławiec:, może nie ma w nim
      wiadomości z całego świata, ale jest to gazeta z naszego miasta. Może powiesz
      że kieruje się swistym kumoterstwem, ale ja też czasmi mam za złe tej gazecie
      że nie pisze o tym co chciałbym czytać. Żałuję bardzo że, czasami jest w niej
      tak mało o tym co się dzieje wokoło, ale w końcu co dzieje się ważnego w
      Świeciu. Lubię za to stronę trzecią, historię jaką opisują ludzie którzy
      interesują się nią nie z zawodu ale z zamiłowania. Brakuje mi osoby Pana Jana,
      ale cóż wszystko w życiu przemija nawet najwiekszi pasjonaci. Żal mi tego że
      ta gazeta zaczeła tak słabo się sprzedawać, bo nawet za drobne ogłoszenia musi
      brać pieniądze, ale w końcu to pieniądz żądzi światem a Pan panie anonimie mimo
      wszystko możesz kupować gazete pomorską w piątek i też tam bedziesz miał
      program TV.
      • Gość: Henio Re: szmatławiec? IP: 10.10.70.* 22.04.02, 11:44
        Nie ma na świecie gazety, która wszystkich zadowoli, za to pokażcie mi miasta, wielkości Świecia,
        które mają lepsze gazety lokalne. Gdzie indziej wychodzą jeszcze gorsze szmatławce.
        • Gość: komunist Re: szmatławiec? IP: 195.94.213.* 23.04.02, 19:35
          Muszę przyznać,że bardzo dobry temat został poruszony.
          Na szczęście Polska to wolny kraj i wszystko regulują pieniądze. Za 1,70 (teraz
          jest chyba taka cena) to ja takiej gazety nie kupuję. Może to nie jest
          szmatławiec za 1,00 PLN ale za 1,70 to na pewno.
          Pozdrawiam wszystkich
          Komunista
          • dor-ka Re: szmatławiec? 24.04.02, 15:09
            Cena może faktycznie jest trochę za wysoka, a co do samej treści bywa różnie.
            Są numery, w których naprawdę jest co poczytać, a sa i takie, których lektura
            zajmuje kilka minut. Tak czy siak kupuje ta gazete od czasu do czasu, aby
            wiedzieć, co w gminie piszczy. Gdyby nie dziennikarze "Czasu Świecia", to nie
            wiedzielibysmy o wielu szfindlach i aferach, które w naszym mieście maja
            miejsce. Jednak, aby takich ciakwych wiadomości było więcej pewnie przydałaby
            sie im jakas konkurencja - bo to jedyny tygodnik na naszym lokalnym rynku.
            • Gość: lysy Re: szmatławiec? IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 15:51
              Typowa gazeta laurkowo interwencyjna , po pierwsze ograniczony obiektywizm ,
              po drugie widzenie swiata przez okulary tylko jednego koloru , po trzecie brak
              wnikliwosci w kontynowaniu waznych tematow ( wypada cos powiedziec , ale nie za
              wiele bo mozna dostac po glowie ) , po czwarte duzo standartowego wypelniacza (
              rubryka zdjec slubnych , noworodki , a moze by tak jeszcze fotke w trumience -
              prawdziwe rasowe dziennikarstwo ).
              • Gość: komunist Re: szmatławiec? IP: 195.94.213.* 26.04.02, 16:36
                łysy trafiłeś w dziesiątkę - to własnie chciałem powiedzieć - typowy szmatławiec
        • ucho3000 Re: szmatławiec? 30.04.02, 13:20
          Gość portalu: Henio napisał(a):

> Nie ma na świecie gazety, która wszystkich zadowoli, za to pokażcie mi miasta,
          > wielkości Świecia,
          > które mają lepsze gazety lokalne. Gdzie indziej wychodzą jeszcze gorsze szmatła
          > wce.
          biorac pod uwage ze pisze to ktos zwiazany z Agorą, sadzac po ip, to nalezy sie
          liczyc z takim zdaniem.

• Gość: Mądrala Re: szmatławiec? IP: 213.146.48.* 05.05.02, 22:41
            Owszem nie jestem wielkim zwolennikiem "czasu Świecia", ale nie popadam też w
            taki radykalizm jak inni użytkownicy forum. Uważam po prostu, że to jest
            właśnie taka gazeta jakiej potrzebuje rynek, a więc mieszkańcy Świecia i
            okolicy. Gdyby była robiona w niewłaściwy sposób ludzie najzwyczajniej w
            świecie nie kupowaliby jej każdego tygodnia, a kupują i to świadczy o tym, że w
            jakimś stopniu wielu osoba taka prasa odpowiada. Dobrze to czy źle nie mam
            pojęcia, ale wiem, że sam lubię wziąć ją do ręki, poczytać o lokalnej polityce,
            obejrzeć zdjęcia ślubne i noworodków. Dlaczego? Bo są tam ludzie, których znam.
            A jeśli brakuje mi poważnej gazety to sięgam po inne tytuły.
            • komunista Re: szmatławiec? 18.07.02, 08:47
              Nie wiem czy wiecie ale w ostatnich miesiącach strasznie spada sprzedaż
              szamtławca wiem to ze swoich źródeł - niech Czas Świecia opublikuje ilość
              sprzedanych egzemplarzy. A swoją drogą zaobserwujcie drodzy ile egzemplarzy
              niesprzedanych gazet leży pod koniec weekendu w kioskach i sklepach (całe
              stosy !) Chyba to o czymś świadczy ... a redaktor naczelna ma to w d...
      • Gość: gosc Re: szmatławiec? IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 04.09.02, 19:50
        obawiam sie, ze stoisz na straconej pozycji, tak to jest z mala gazeta, w malej
        spolecznosci ...
    • Gość: przypadkowy Re: 'Czas Świecia' = SZMATŁAWIEC? IP: *.brodn.gpmedia.pl / 10.2.16.* 23.08.02, 17:29
      To dobry tygodnik. O Arturze Kohutce napisali po 2 tygodniach. Dobrze ze mieli
      skad zerznac, czyli przedrukowac z Wyborczej, bo sami by na to nie wpadli. Ale
      tak to jest kiedy sport prowadzi urzednik ze Swiecia.
      • Gość: Dociekliwy Re:drogi Gościu z Pomorskiej IP: 10.10.70.* 09.09.02, 14:14
        Gość portalu: przypadkowy napisał(a):

> To dobry tygodnik. O Arturze Kohutce napisali po 2 tygodniach. Dobrze ze
        mieli
        > skad zerznac, czyli przedrukowac z Wyborczej, bo sami by na to nie wpadli.
        Ale
        > tak to jest kiedy sport prowadzi urzednik ze Swiecia.

Wszystko to racja. Tylko dlaczego wysyła to ktoś z redakcji Gazety Pomorskiej w
        dalekiej Brodnicy. Tam też czytają CZAS ŚWIECIA?
    • Gość: mikusia Re: 'Czas Świecia' = SZMATŁAWIEC? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.02, 13:37
      Ta gazeta na prawdę jest do niczego Każdy mieszkaniec naszego miasta czyta bądz
      tez przynajmniej przegląda ją w kazdy piatek. Niestety nie jest to gazeta warta
      przeczytania. Artykuły w większości nie opisują prawdziwych stanów rzeczy w
      niektórych sprawach. Jeżeli autorzy tekstów chcą aby czytac ich artykuły to
      powinni najpierw zapoznać się i zbadać wszelkie strony sprawy a nie pisac na
      bazie relacji jednej czy dwóch osób. Mam tu na myśli głośne sprawy zwiazane z
      ostatnimi aferami tak rozgłośnionymi A NIE WSZYSTKO CO SIE ŚWIECI TO ZŁOTO!!!!
      Warto by było przypomnieć o tym naszym redaktorkom.
      • Gość: Muminek Re: 'Czas Świecia' = SZMATŁAWIEC? IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 10.09.02, 07:55
        Należy stwierdzić że ostatnio nasza kochana gazeta trochę zmarniała, albo nam
        już się to przejadło co ona sobą prezentuje. Mam nadzieję że te wszystkie uwagi
        jakie tutaj sie posypały na "Czas Świecia" są analizowane i coś się w nim
        zmieni. Chooćby nawet to że czas pomyśleć o wprowadzeniu własnej strony do
        internetu i zacząć korzystać z własnego forum, a nie zapychać strony starymi
        wypowiedziami forumowiczów po parę razy w różnych numerach.
        • olaff_melancholik Re: 'Czas Świecia' = SZMATŁAWIEC? 10.09.02, 23:47
          Hmm, mimo iz czas swiecia nie jest gazeta najwyzszych lotow, to zdarza mi sie
          go czytac, poniewaz zawiera regionalne info - to zdecydowany plus, ale juz
          tresc....nieraz przygniata..Choc ostatnio mozna bylo poczytac np. o wyborach..w
          innych gazetach jest tego za malo.
      • Gość: killer Re: 'Czas Świecia' = SZMATŁAWIEC? IP: 81.210.32.* 17.09.04, 13:51
        Wy sie od Czasu Chełmna odpierd.......
    • Gość: gosc Re: 'Czas Świecia' = SZMATŁAWIEC? IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 10:55
      a ja sie ciesze , ze jest lokalna gazeta, przynajmniej mamy co krytykowac,
      gdyby jej nie bylo, czegos by mi jednak brakowalo
    • Gość: Krebs_woman Re: 'Czas Świecia' = SZMATŁAWIEC? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 14:19
      Faktycznie w "Czas Świecia" nic nie ma!Sa tylko jakieś bezsensowne zdjecia
      slubne, głupie wypowiedzi pierwszaków i denne tematy! mogłoby być wiecej na
      temat młodzieży,imprez a nie tylko o takich tematach jak:"pierwszy do Europy",
      przecież w Świeciu mieszka również młodzież, która też chciałaby znaleźść jakiś
      ciekawy artykuł dla siebie, ale nas na uwadze nik nie ma! jesteśmy
      niekulturalni, wulgarni i nic nam sie nie należy?!
      • Gość: Tom V Re: 'Czas Świecia' = SZMATŁAWIEC? IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 15.04.04, 18:31
        Proponuję zmianę tytułu na "Czas Pogody"
    • Gość: bob Re: 'Czas Świecia - super jest IP: 80.51.243.* 16.04.03, 11:08
      dobry jest!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: nowianin Re: 'Czas Świecia - super jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 13:17
        Jestem Nowianinem - u nas również w ostatnim czasie leżą sztapelki przy każdej kasie "Samu". Może słusznie zwrócił uwagę TOM V , że to gazetka powinna przybrać nazwę "Czas Pogody" - wydaje się , że jakby ze strachem podchodzi do drażliwych tematów. Myślę, że dobrze wreszcie byłoby gdyby Czas Świecia wziął się za internet, własna strona, forum świeckie, które kręci się tylko na gazecie.pl, a jest świetne ! Może to pomogłoby zdobyć nowych czytelników, tych którzy mówią, że to szmatławiec.
        Ja go czytuję, może przeglądam :-) , że względu na to, że znajdę tam od czasu do czasu coś niecoś o regionalnych wydarzeniach. Jestem za rozwojem CZAS`u Świecia, może redaktorzy wyciągną odpowiednie wnioski z tego forum i coś zmienią. Myślę, że warto. Nie zwracać uwagi na warunki "pogodowe", pisać o wszystkim, nie bać się, stać się niezależnym tygodnikiem, na który wszyscy będą czekali każdego piątku.

• Gość: Etna Re: "Czas Świecia" = SZMATŁAWIEC? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 10:05
      Jak na ostatniej stronie będzie fajna dupka bez majtek , to się poprawi.
    • Gość: Ines "Czas Świecia" = SZMATŁAWIEC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 14:31
      Gazeta o niczym, z przedrukami z innych regionalnych dzienników z calego
      tygodnia, bojkotujaca imprezy organizowane przez OKSiR i w dodatku polszczyzna
      straszna- mnóstwo neologizmów, słów uzywanych w nieodpowiednim znaczeniu,
      kreowanie na górnolotność. Ufff... Gorszej Gazety regionalnej na oczy nie
      widzialam! A tematami tygodnia są powykrzywiane znaki czy brakujace płytki w
      chodniku. Gdyby "Czas" dysponował choc jednym reporterem a nie banda dzieciaków
      bez doświadczenia i samokrytyki, moze choc wsypy w stylu poprzekrecanych imion
      i nazwisk rozmówców by sie nie zdarzały. Przeczytałam kiedyś wywiad ze soba...
      Nie użyto ANI JEDNEGO MOJEGO SŁOWA oddano tylko pobierznie sens wypowiedzi. Ale
      to była polszczyzna osoby która ze mną rozmawiała a nie moja... PORAŻKA!
    • olasty Re: "Czas Świecia" = SZMATŁAWIEC? 24.08.04, 23:36
      a ja wspolpracuje z "Czasem" :P i nie narzekam :P:P:P a moze zamiast krytyki to
      sami Ryśki byscie cos napisali ? he ?!?? czekam :P milo jest zaszyc sie za
      klawiaturka i byc WIELKI? tacy odwazni ? czekam na Wasze wykryte afery...nie
      zapomnijcie nazwiskiem sie podpisac :P pozdro ryski :)
    • Gość: kris Re: "Czas Świecia" = SZMATŁAWIEC? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.09.04, 13:22
      ...no to kupuj "dodatek telewizyjny" z inną gazetą.Chyba,że jednak podoba Ci
      się trochę ten "szmatławiec" ,dlatego go wciąż kupujesz, choć starym zwyczajem,
      trzeba pomędzić...Daj sobie spokoj.
    • Gość: nie rozumiem Re: "Czas Świecia" = SZMATŁAWIEC? IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 22.09.04, 21:08
      Małe nara!
    • Gość: arielas Re: "Czas Świecia" = SZMATŁAWIEC? IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 29.09.04, 17:50
      A o czym tutaj pisać???? Czy w Świeciu dzieje się coś ciekawego, wartego
      komentarza dziennikarskiego??
    • Gość: bogacz Re: "Czas Świecia" = SZMATŁAWIEC? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 14:24
      hallo ja poprosze wiecej informacji na temat nasze sandruni majki naszej miss
      ta dziewczyna jest warta tego aby o nie pisac codziennie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka