Dodaj do ulubionych

Co powinni wybudować na miejscu starej cukrowni ?

26.12.04, 18:04
Jak nie maja pomysłu, to niech zasieją trawę, to psy nie będą robić kupy na
chodnikach !!! :)))
Obserwuj wątek
    • Gość: ArielStawski Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 27.12.04, 20:11
      No nie wiem jak wy, ale ja myślę, że mogliby McDonalda postawić (miasto zbiłoby
      kupę kasy)
    • Gość: keep smiling Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: 195.149.86.* 27.12.04, 23:01
      Może lepiej MacWójcika albo MacPogodę, przynajmniej będzie oryginalnie.
      • Gość: COBRA Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 28.12.04, 10:24
        Na moje to powinni postawić-Browary Piwne-i zatrudnić mnie jako degustatora:)
        • Gość: ArielStawski Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 28.12.04, 10:25
          Cobra najmę się z tobą:):) A może McKnowHow - będzie jeszcze bardziej
          oryginalnie:D
    • bloody5 Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow 28.12.04, 11:03
      Nie normalnie Cobra i Ariel, myślę że znajdziecie dla mnie miejsce przy
      degustacji? :))))))) Pozdro !!!
      • Gość: Tomek Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 28.12.04, 12:50
        Niektórzy mówili coś o fermie kur....No cóż przynajmniej zarobią, a moze drób
        potanieje.
        • Gość: ArielStawski Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 28.12.04, 13:19
          No i z degustowania nic nie wyjdzie... Trzeba wziąść sprawy w swoje ręce i
          zacząć pędzić coś "na drożdżach":)
          • Gość: COBRA Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 28.12.04, 14:34
            No tak tylko skad-teraz owoce na swojskiego winiacza:(
            • Gość: ArielStawski Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 28.12.04, 18:50
              Z supermarketu:)
    • bloody5 Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow 28.12.04, 21:30
      Ja myślę, że mogłaby tam powstać jakaś dyskoteka z prawdziwego zdarzenia.
      Miejsca jest dużo, hałas by nikomu nie przeszkadzał - takie jest moje zdanie !!!
      • Gość: COBRA Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 29.12.04, 01:30
        No cos Ty?;(Chcesz zeby Smeja zbankrutował:(
        • bloody5 Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow 29.12.04, 10:23
          hahahahahahahaha dobre !!! nie no co Ty :(( Człowiek się na tej dyskotece
          wychował, ale myślę że już czas na nią i tak już ładne lata służyła
          świecianom. Pozdro !!!
    • Gość: keep smiling Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: 195.149.86.* 29.12.04, 20:08
      Może fabrykę głupich pomysłów?
      • Gość: COBRA Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 30.12.04, 00:27
        No tylko gdzie znajda ludzi do takiej fabryki!POZdro
    • Gość: Rangiz Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: 81.210.32.* 30.12.04, 17:47
      Hale sportowo-widowiskowa!!!!!!
      • Gość: wodnik Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 18:25
        aquapark!!!!
        • Gość: Tomek Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 30.12.04, 19:14
          Świetny pomysł, zwłaszcza że w Chojnicach pomysł się przyjął, choć został
          zbudowany dla miast 40 tys i 14 tys- Człuchów. w Świeciu- 27 tys i chełmnie 22
          tys, pomysł by się na pewno przyjął.

pozdrawiam
          • muminek_zalogowany Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow 30.12.04, 22:59
            Park wodnej uciechy
            Dla miast okolicznych,
            Przyniósłby inwestorom
            Wór pieniędzy śliczny. :)))
    • Gość: Rangiz Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: 81.210.32.* 30.12.04, 23:18
      Kregielnie!!!!
      • Gość: Tomek Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 31.12.04, 11:55
        Czyli po prostu kompleks rozrywkowy składający się z parku wodnego, kręgielni i
        moze jakiejś fajnej restauracyjki? Trzeba o tym powiedzieć włodarzom:)
        • Gość: ArielStawski Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: *.stk.pl / 193.19.104.* 31.12.04, 14:23
          Niech postawią dwie karuzele na krzyż, wykopią bajorko z rybkami i postawią
          budkę z hamburgerami...aha! jeszcze chcecie kręgielnie (to se sami zbudujcie:) )
          - I BĘDZIE SUPER -
    • Gość: Beniek Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 23:24
      Jestem za kolejką linową do Chełmna
      • Gość: Tomek Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow IP: *.143.111.62.revers.nsm.pl 01.01.05, 13:14
        To by była atrakcja o randze europejskiej:)
        • bloody5 Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow 02.01.05, 17:13
          Jeszcze ze 4 Polo Markety by sie przydały :)))))))))))))
    • cobra.from.swiecie Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow 02.01.05, 17:18
      Przydało by sie cosik wiekszego np.Auchan.W grudziadzu maja Real i Muszkieterów
      a swiecie tylko takie sklepiki jak Polo Lidl Plus -i zero sprzetu Rtv i Agd
      masakra
      • bloody5 Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow 02.01.05, 17:38
        słyszałem, że pan Bobiński chce wybudować JURASSIC PARK !!!
        • konar3108 Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow 02.01.05, 18:08
          Nie tylko Jurassick Park ,ale i rowniez zoo z zwierzetami z Ameryki poludniowej
          i z Georgem Bushem :D :)
    • Gość: don przemo Mieszkaniówka IP: 217.153.241.* 03.01.05, 01:12
      Jako student architektury uważam, że jest to dobre miejsce na
      stworzwenie "nowego centrum miasta" z całą infrastrukturą i usługami,
      przyciągałoby turystów i mieszkańców w dzień i w nocy. Jest wspaniała panorama,
      położenie:blisko Marianek i Starego Miasta, blisko ul. Wokjska Polskiego i
      dworca PKS. Poronionym pomysłem byłoby na pewno stawianie kolejnych hurtowni,
      supermarketów, albo garaży-blaszaków... Taki teren należy wykożystać. Trzeba
      uregulować chaotyczną tkankę naszego miasta i stworzyć jego wizytówkę w
      centrum, a nie na obrzeżach! Pozdrawiam
      • Gość: sat Re: Mieszkaniówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 17:30
        Pierwszy normalny i relany głos w tym typowaniu co powstanie po byłej cukrowni.:/
        Ludzie fabryka głupich pomysłów, markety, pijalnia piwa...wysilcie swe mózgi jak ostani przemówca, to ma byc dla was, dla Świecia, które się rozwija ...chyba
        • Gość: czytacz Re: Mieszkaniówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 19:05
          A co to za realny głos, skoro tam miejsca nie starczy na jakiekolwiek nowe
          centrum miasta.Moze ty sat wytezysz swoja mozgownice bo skor to ma byc dla nas
          to i pewnie dla ciebie.Moim skromnym zdaniem nic tak nie przynosi zyskow,jak
          podane wyzej pomysly dotyczace rozrywki dla ludzi,czyli aquapark i znajdujace
          sie przy nim lokale typu kawiarnia, dyskoteka,czy tez restauracje umiejscowione
          na tym pieknym miejscu widokowym.Dodatkowym atutem może być zjazd do sciezki
          rowerowej,dzieki ktorej turysci mogą się szybciej dostac na punkt widokowy na
          diabelcach. Pytanie tylko czy znajda się chetni na takie inwestycje skoro wokoł
          bieda i bezrobocie.
          • Gość: don przemo Re: Mieszkaniówka IP: 217.153.241.* 03.01.05, 21:58
            Jesli poczytałbys troche prasy (polecam "Architekturę-Murator"), to zmieniłbys
            zdanie. Teren po byłej Cukrowni jest idealny pod taką inwestycję. Miejsca jest
            wystarczająco dużo, świetna lokalizacja. Skoro wybudowano kilka bloków na ul.
            Polnej, to czemu nie zrobić przedsięwzięcia na większą skalę? Na mnie wielkie
            wrażenie zrobiło holenderskie miasto Dronten (ok. 15 tyś.) mieszkańców,
            wybudowane na terenie "zabranym morzu" kilkadziesiąt lat temu. Wszystko
            budowano od nowa. Usługi znajdują się w parterze budynków wielorodzinnych, są
            ładne deptaki, mała architektura, mały amfiteatr, skatepark. Życie nie kończy
            się tu po zamknięciu sklepów.

Zamiast budować osiedla w strone obwodnicy, lepiej uzupełnić puste miejsca w
            miejskiej tkance czymś funkcjonalnym i pożytecznym. Jeśli znalazłyby się
            fundusze może byc jakiś mały park wodny, czemu nie? Ale robienie jakiegoś
            wesołego miasteczka, albo marketu jest chorym pomysłem. pomyślcie, co bedzie
            tam za 50, 70 lat? Takie myślenie jest krótko terminowe. Na zachodzie
            architekci starają sie wszystko przewidzieć - jest takie pojęcie "zrównoważony
            rozwój". Mam nadzieje, że niedługo w Polsce także będzie znane...

Pomyślcie, gdzie mieszkańcy Świecia moga wyjśc po zmroku? Nie ma u nas starego
            miasta, które przyciągałoby kafejkami i urokliwymi miejscami jak chociażby
            Chełmno. Warto stworzyć takie nowe miejsce - sam to przerabiam teraz na
            zajęciach z urbanistyki. Każde miasto można ożywić i dać mu nową jakość.
            Jeśli jedyną przeszkodą będą sprawy finansowe to już nieźle - najważniejsze to
            zmienic troche myślenie ludzi i to właśnie zależy m.in. do architektów.

Pozdrawiam,
            Przemo
    • bloody5 Re: Co powinni wybudować na miejscu starej cukrow 04.01.05, 10:29
      Zarówno Don Przemo jak i Czytacz maja rację Pozdro dla was, ale nie wiem czemu
      Sat się tak unosi i co on chce od naszych mózgów (nie będe Tobie dowalał bo nie
      o to chodzi) tylko zastanów sie co Ty klepiesz!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka