Gość: kinga IP: *.man.bydgoszcz.pl 02.08.05, 09:06 Kto jest waszym kandydatem na prezydenta? jakie jest wasze zdanie o kandytatach na posłów? Ja nie jestem jeszcze zdecydowana. Podyskutujmy wybierzmy najlepszych!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swojak3 Re: wybory - sejm, prezydent 02.08.05, 09:24 Jak jesteś pobudzona czekoladą to dla Ciebie najlepszym pezydentem pewnie jest Leper , a jak pijesz kawę to pewnie Cię to trochę usypia i wtedy chciałabyś Bochniarz.Dlatego że częściej będzie to drugie to znając kobiecą zmienność Twoim kandydatem będzie Tymiński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.man.bydgoszcz.pl 02.08.05, 11:31 Myśałam o PO, na prezydenta Donald T. - sama nie wiem? Widziałam na listach PO że niejaka Studzińska ze Świecia na posła - a kto to wogóle jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kongresmen Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.05, 18:41 Elias, Romuś G. nie startuje, bo jest za młody , gołowąs z niego bo nie ma jeszcze 35 lat, za to startuje jego tatuś Maciuś - nazwisko Giertych zostaje. Na razie mieliśmy (mamy) dwóch prezydentów, jeden obiecał 100 mln dla każdego, a drugi mieszkania dla młodych - głupie hasła, najgorsze jest to, że wystarczą głupie hasełka, jakieś obietnice przedwyborcze i wyborcy już głosują na tych ludzi, zobaczcie ludzie, jacy nagle politycy, ci co kandydują stali się pracowici, objeżdżają wiochy, zadupia, nagle widzą że jest bieda bezrobocie, a nawet jak jest praca to często równa się to z wyzyskiem, po wyborach, jak znowu zajmą stołki, zapominają o wszystkim, prywata na całego. Niestety pośród kandydatów nie ma odpowiedniego człowieka na stanowisko Prezydenta, co nie znaczy, że któyś nim zostanie. Prezydent ma jedno znaczące uprawnienie, nawet jak ustawa przejdzie przez sito sejm-senat-sejm, to może jej nie podpisać i zaskarżyć ją do Trybunału Konstytucyjnego. Andrew Lepper to drugi Łukaszenka, ma swoich służalców i żeruje na krzywdzie ludzkiej, a sam ze swoją partią przejada pieniądze polskiego podatnika, Białorusi skrzyżowanej z Kubą chyba nie chcecie pomimo wszystkich wad i minusów dzisiejszego ustroju naszego kraju. Zbigniew Religa, w polityce już trochę jest , nic wielkiego nie uczynił, zna się na lekarskim fachu - kardiologii, czy byłby dobrym lekarzem na polskie bolączki? Włodzimierz "Ilicz" Cimoszewicz - wybraniec partii i kandydat - przeciętny były Minister Spraw Zagranicznych, pamiętacie powódź z 1997 roku - nie chciał pomóc powodzianom, to się pamięta na całe lata, widać, że nieraz nie ma pojęcia o ważnych sprawach, Lech Kaczyński - Prawo i Sprawiedliwość, ale tylko po naszej stronie - to dewiza braci bliźniaków, trochę nerwowy, jego słynne "spieprzaj dziadu" też już przeszło do historii - na razie rządzi Warszawką - nie wiem czy dobrze czy źle Donald Tusk - szef Platformy Obywatelskiej, rodowity Kaszub, jeo partnerem jest Jan Maria "R" Rokita(- który ma zawsze coś do powiedzenia - "ważne żeby się pokazać" uważa się za doskonałego polityka, dla mnie karierowicz),Donald ma oryginalne imię "jamerykańskie" :-)może Jurkowi z Buszu by się spodobało? To kandydaci majćy największe szanse wejść do II tury wyborów. Patrząc na wzrost dotychczasowych prezydentów i ich sylwetkę, największe szanse mają Andrzej "Andrew" Lepper oraz Lech "Lechu" Kaczyński :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Oetker Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 19:30 Polacy to Buraki, więc pewnie wybiorą Opalonego Oszołoma z Samejbrony, albo jakiegos goscia co zapomniał, że miał 30 tys. akcji Orlenu i zapomnial sie podzielic ta wiedza z Urzedem Skarbowym lub podać to w oświadczeniu majątkowym. Kurcze szary człowiek z ulicy jakby podal taka informacje to by juz mial góra 4 m kwadratowe i widok przez kraty. Ponadto ten burak z Polski Z (weisstocki i tym podobne rejony) sprzedał te akcje na dzień przed aresztowaniem prezesa Orlenu. Tylko Polacy mogą być tak jebnietym narodem by uwierzyc, ze to przypadek. Wniosek jest taki ze polacy maja coś z główką nie tak (jakieś 70% rodaków). Cóż do Irlandi to wam jeszcze daleko i do póki nie zmądrzejecie to guzik osiągniecie. Tylko liberalizm moze spowodowac, że Polacy zmądrzeją. Odpowiedz Link Zgłoś
swojak3 Re: wybory - sejm, prezydent 04.08.05, 08:44 Światowy człowieku wrogo nastawiony do 70% naszego społeczeństwa o jakiej Ty Irlandii mówisz? Otej co dopiero się rozwija i zazdrośnie patrzy na wszystkich co do niej przyjeżdźają bez pieniędzy?Czy o tej w Ulsterze , nowoczesnej na pokaz jak NRD w czasach sowieckich aby inni Irlandczycy zazdrościli i chcieli przyłączyć się do korony.Wybierz się i zasmakuj wszystkiego bardzo polecam.Pewnie zobaczysz więcej jak jakiś czas będziesz na miejscu.Pogadaj z emigrantami i zajrzyj do pubu .Dobrze też by był podjąć jakąś pracę i wtedy podzielić się spostrzeżeniami.To takie nastawienie nieprzychylne swoim rodakom buduje wśród innych nacji opinię że Polacy są największymi swoimi wrogami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Oetker Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 16:51 Co tam byłeś robić jabłka zrywać czy banany buhahahaha. Polacy kurna marudzą strasznie i zazdroszczą innym narodom sukcesu a sami są za głupi by takowy odnieść. Cóż co ty mogłeś tam widzieć. Szkoda gadać, we łbach Polaków siedzi totalny socjalizm no w tych około 70 % - Homo-sowieticus psia krew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LenferDook Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 16:00 ssij pale buraku ja jestem dumny ze jestem polakiem a ty przestan narzekac jak polak i cos zacznij robic dla poprawy----------zalosny z Ciebie rodak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iron Lady Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 20:08 zanim cos napiszesz to dwa razy sie zastanow. Po pierwsze 3 firmy nie zainwestowaly w Polsce a mogły (wybrali Czechy i Słowacje), oczywiście Polacy są naprawde w głowe stuknieci i stwierdzili ze to zemsta za F-16 (zeby to stwierdzic to trzeba byc naprawde Polakiem/Polką). Firmy inwestują tam gdzie się opłaca (liczy się kasa), no i drogi których w Polsce nie ma, co może świadczyć o tym że Polska trąci wiochą. Gryźcie sobie pyte i plujcie w twarz, weźcie szabelke i na konika wio. Tylko liberalizm może was uratować. Odpowiedz Link Zgłoś
cobraswiecie Re: "Niech połączy nas Polska" 25.08.05, 23:11 "Niech połączy nas Polska" - to hasło Włodzimierza Cimoszewicza w wyborach prezydenckich.Co o nim myslicie?czy przyciągnie ono ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
cobraswiecie Re: Korwin-Mikke: Wygram wybory prezydenckie 25.08.05, 23:12 Były prezes Unii Polityki Realnej Janusz Korwin-Mikke jest przekonany, że wygra wybory prezydenckie, a założona przez niego formacja Platforma Janusza Korwin-Mikke znajdzie się w parlamencie. Z ostatnich sondaży TNS OBOP i PGB sprzed kilku dni wynika, że Korwin-Mikke ma poparcie 1 procenta wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.08.05, 08:29 Prezydent: Ja chyba zagłosuje na ...????? poseł: No własnie a kim jest pani Studzińska która staruje z list PO???????????????? Ja pewnie znowu na Kłopotka hihihi:) Odpowiedz Link Zgłoś
czerstwy.stefek Re: wybory - sejm, prezydent 04.08.05, 10:49 Ja się waham cały czas między Kaczorem a Tuskiem. 1) Na komucha nigdy w życiu nie zagłosuję 2) myślałem o Relidze, ale gościu jakoś mnie nie przekonuje - niech robi to co potrafi jak nikt inny - niech leczy ludzi. 3) Potrzeba silnego prezydenta, a nie fujary, która liże dupe tam gdzie to konieczne. 4) No i w zasadzie tylko Kaczorowi i Tuskowi można zaufać. 5) narazie 51:49 dla Kaczora - niech zrobi porządek z pedałami i przestępcami w tym kraju. 6) Na Macieja Giertycha, Leppera, Tymińskiego i innych fantastów szkoda mojego czasu. O kretynach wole się nie wypowiadać. 7) Borowski, Cimoszek, i od niedawna ludzie z PD to odpady, którym nie ufam. Nie ta ideologia i przekonania polityczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
elias26 Re: wybory - sejm, prezydent 05.08.05, 03:37 ja tam zagłosowałbym na andrew, po wyborach spie..m na srilanke :), wczoraj byłem w gdyni i juz mnie pedały zaczepiały zebym głosował na cimosiewicza, maja szczescie ze nie miałem ak-47 , ja bede głosował na tuska !! Odpowiedz Link Zgłoś
swojak3 Re: wybory - sejm, prezydent 05.08.05, 11:40 Do Eliasa.Dobrze że przed wydawaniem broni sprawdza się poczytalność klienta , szkoda że niektórym chamskim synom z Wiąga nie odbiera się praw publicznych za niecenzuralne zachowanie.Pozdrawiam resztę wioski z prezesem Plewą na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 15:04 "narazie 51:49 dla Kaczora"- on nawet Warszawą nie potrafi rządzić, a co dopiero całym krajem!Stary, chciałbyś aby rozwiązaniem wszelkich problemów były getta???Bo póki co to jest jego sposób na rozwiązywanie kłopotów biednych mieszkańców miasta, których nie stać na opłacenie mieszkania!Jeśli ma to dotyczyć tylko"pijących, ktorzy pieniądze przepuszczają na alkohol"(jak to określił w którymś z wywiadów)to jest to jeszcze głupsze, ponieważ kumulacja czynników patogennych w jednym miejscu spowoduje ich wzrost, a nie spadek!Dlatego zastanów się- Kaczor raczej nie powinien prowadzić w Twojej liście;-) No chyba że Donald;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikdaklik Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.server.ntli.net 29.08.05, 15:30 tak sie sklada ze getta beda tak czy inaczej, polaryzacja spoleczenstwa jest nieunikniona i tylko idealisci temu zaprzeczaja, przyklad z unii - srodki wydawane na rozwoj regionow slabiej rozwinietych prawie wcale nie przynosza skutkow, popatrz ile niemcy wpompowali forsy w tereny bylej nrd - i nic, a w temacie wyborow to szkoda ze wiekszosc z nas bedzie glosowac na zasadzie "na kogo nie" a nie "na kogo tak", oby tylko nie skonczylo sie jak we francji z le pennem bo jak pierwszy mulat RP wejdzie do drugiej tury to pozostanie juz tylko glosowac na tego drugiego, kimkolwiek on bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 19:40 być może masz racje mówiąc iż polaryzacja społeczeństwa jest nieunikniona- historia nie raz pokazala, iż równość obywateli jest utopią.Jednakże nie można segregować w ten sposób ludzi, ponieważ pauperyzacja społeczeństwa nie jest procesem nieodwracalnym. Jednak aby jej zapobiec, a co więcej- ją odwrócić -potrzebni są mądrzy ludzie, którym na tym zależy. Natomiast jeśli osoba dzierżąca władzę pogłębia "polaryzację społeczną"(o której wspomniałeś), to nie należy ona do grona tych, którym zależy na pozytywnej transformacji społecznej. A przecież głowa państwa powinna dążyć do wzrostu rozwoju państwa. A nie do szufladkowania problemu, z którym sobie nie radzi. Co do jednej kwestii muszę przyznać Ci rację - idąc na wybory należy kierować się odpowiednią motywacją- czyli "głosuję na ... ponieważ odpowiada mi jego osoba i program, który reprezentuje", a nie(jak czyni chyba zbyt wiele osób) - "głosuję na... ponieważ nie odpowiada mi 2 kandydat".Do tego jednak potrzebne jest przekonanie o słuszności powziętej decyzji oparte na zaufaniu do danego kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa autor Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.05, 01:36 ej kolego to ty idziesz na głosowanie, a nie wiesz kto to BARBARA STUDZIŃSKA??? a to ciekawe z twej strony. pani Studzińska jest Vice Starostą w CSW, ja ją popieram - bo to stanowcza i mądra kobieta - tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.man.bydgoszcz.pl 09.08.05, 08:18 ja chyba głos swój oddam na Donalda w wyborach do parlamentu nie wiem kto startuje ze Świecia z list Platformy. Jeśli macie już swoje zdanie o kandydatach platformy do sejmu z naszzego powiatu, to proszę o jakies bliższe informacje Odpowiedz Link Zgłoś
elias26 Re: wybory - sejm, prezydent 09.08.05, 13:22 swojak nie jestem z wiaga jak by co !! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biker Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 09:28 Kurcze tyle tych nazwisk na kondydatów na stołek prezydencki, że chyba z połowy nie widziałem na oczy. Umknął mi w TV Stan Tymiński chociaż bardzo chciałem zobaczyć tego polsko-peruwiańskiego znawce realiów Rzeczpospolitej. Równie egzotyczny co nieznany jest Liwiusz Ilasz chyba jego wesoły autobus nie dojechał jeszcze w nasze rejony więc jego program wyborczy jest nieznany. Nie oszukujmy się - liczą sie tylko Ci kandydaci których partia sfinanasuje "ogłoszenia płatne" w TV i których nazwisko wyryło się w świadomości Polaków. Osobiście waham się miedzy liberałami w osobie Donalda Tuska a konserwatystami Braci K.!! U Kaczyńskiego podoba mi się, że jest stanowczy szczególnie dla pedałów i innych marginalnych zachowań. Tylko, że rządzić Warszawą a całą Polską to chyba już troszke trudniej. Będzie mu łatwiej jeżeli wybory do sejmu wygra koalicja POPIS!!! Pożyjemy zobaczymy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN13 Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 10:53 skąd u was tyle zacofania?!!!skąd ta nietolerancja???!!!geje czy lesbijki to tacy sami ludzie jak wy-co, myślicie że oni sami sobie wybierają preferencje seksualną?!możecie sie tylko cieszyc że wam sie "poszczęścilo" i jesteście po drugiej stronie barykady i możecie tamtych opluwać.kretino.żygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biker Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 11:04 Pedalstwo to jest patologia i trzeba ją zwalczać. Jeszcze jak będą mogli adoptować dzieci to już w ogóle będe ich nienawidził. Pedalski dzieciak będzie sie bawił z moim dzieckiem i będzie mówił, żę tata Jacek i mama Rafał to wspaniali rodzice. Mogą sobie być ale niech sie nie afiszują ze swoim zboczeniem. Taie parady równości to jest porażka, niech jeszcze pedofile zorganizują sobie parade. Pedałom mówie stanowcze nie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
muminek_zalogowany Re: wybory - sejm, prezydent 18.08.05, 11:25 Widzę że... Tu i w polityce nic się nie zmienia, Płyną obelgi i oskarżenia. Jeden drugiemu do oczu skacze I obiecuje że bedzie inaczej. Ciekawe tylko czy po tych zmianach Dostępne forum będzie do pisania? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADM Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.05, 14:13 Słuszna uwaga Muminku zdaje się że nie wszyscy wieczą że można być pozbawiony wejścia do forum.Nie pozbawiajcie się tej formy komunikowania.Szkoda by było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Modlicha Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 19:55 Na tego co kradl z mlodu glosowac nie bede ( " O DWOCH TAKICH CO UKRADLI KSIEZYC " z Kczynskim w roli glownej) Na solarium nie chodze bo mam klaustrofobie a nie ksenofobie Lepper odpada, Religa niech leczy serca a nie polityke,M.GR-tych z LPR niech swoje konserwatywnae poglady schowa do puszki, a fanatastyke lubie w wydaniu Sapkowskiego a nie Tyminiskiego i zadna teczka mi nie straszna, Mikke za bardzo mi muche przypomina (szopka kryszaka)wiec pozostaje mi czerwony jak cegla Cimoszewicz i Donald choc nie kaczor...Ale to chyba Tusk jest dla mnie racjonalnym kandydatem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOOL-y Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:18 O Wy... socjalizmem (socjalem) przesiąknięci... TYLKO KORWIN i basta Odpowiedz Link Zgłoś
cobraswiecie Re: wybory - sejm, prezydent 25.08.05, 23:36 (hehe)Koles świetnie ocenia swoje szanse:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOOL-y Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:05 a co ma mowic ;) tu bardziej chodzi o poinformowanie o programie UPR, bo wybory to jedyna okazja, aby mógł wystąpić w telewizji, bo tak to go tylko do teleturniejów zapraszają, bo w pr.publicystycznych to gasi gości i w TVP dziennikarze mają zakaz go zapraszac (i nawet sie z tym nie kryją ) Odpowiedz Link Zgłoś
elena8 kandydaci PO 27.08.05, 11:35 Na listach PO ze Świecia jest ta Studzińska, ale to oczywiste, że na nią nie ma sensu głosu oddawać. Zresztą po tym, co pisza gazety wiadomo, że na liste dostała się okreżna drogą i nie ma poparcia lokalnych struktur. To jest pewne, ale na kogo z PO w takim razie warto postawić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Own defence Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:36 Andrew, Andrew buhahaha, była by beka ale tylko na początku a potem płacz i lament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabana Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.pata.pl 03.09.05, 12:06 Dla wyborców z Mazowsza - polecam www.garwolin.com.pl/zochowski i kontakt z kandydatem pod adresem kjzochowski@tlen.pl kabana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabana Re: wybory - sejm, prezydent IP: *.pata.pl 03.09.05, 12:08 Oczywiście chodzi o kandydaturę: Krzysztof jan Żochowski - Sejm 2005 lista PO nr. 18 Pozdrawiam, kabana Odpowiedz Link Zgłoś