IP: *.stk.pl / 83.238.71.* 14.09.05, 18:28
Po cukrowni nie ma już śladu, pomimo były to obiekty ponad 100-letnie.
Pałacyk-biurowiec był nawet pod ochroną konserwatora zabytków. I co ?
Mamy za to rozpoczętą budowę następnego supermarkety "TESCO' wraz z galerią
20 sklepów. Widać, że nasze społeczeństwo jest b.bogate, ele będzie biedne
gdy znikną małe sklepy i będzie większe bezrobocie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Czytacz Re: TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 19:29
      To co piszesz, to kompletne bzdury pozbawione jakiejkolwiek logiki. Jeżeli
      powstanie tesco jako supermarket to zatrudnią tam około 30 osób, które zapewne
      teraz są bezrobotne. Dodatkowo powstanie galeria z 20 sklepami gdzie znajdzie
      zatrudnienie nastepne 30 osób. O ile się orientuję musiało by splajtować około
      30 małych sklepików aby tyle samo osób straciło pracę. A znając realia naszego
      miasta wiem, że małe sklepiki osiedlowe maja swoich stałych klientów którzy po
      świeże bułki nie bedą pedzić do supermarketu. Już dawno mówiło sie o
      zlikwidowaniu targowiska oraz innych małych sklepików, gdy zaczęto otwierać
      plusa i biedronkę oraz nowy polomarket i co?
      Sklepików nie ubyło. Jak narazie mają się dobrze, mają swoich klientów którzy
      ich nie opuszczają. W dobie zdrowej konkurencji, jako jeden z mieszkańców
      naszego miasta cieszę się że bedę miał znacznie większy wybór towarów i być może
      o znacznie niższej cenie. Ponadto ze mną cieszą się rolnicy i rzemieślnicy
      którzy znajdą zbyt na swoje towary na lokalnym rynku.
      • Gość: Autor Re: TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 16:22
        Sory CZYTACZ ale po tym co napisales to noz mi sie w kieszeni otwozył:/ Ty
        myslisz ze Ci mali sklepikaze wyzyją ze sprzedazy bułeczek stałym klientom??!!
        Co z tego ze Tesco da prace 50 osobom skoro 49 moze ją stracic??!! Poza tym w
        miejszych sklepach jest milsza obsluga i nie ma takiej taniej chińskiej TANDETY
        ktora zapewne bedzie w Tesco. Nasze władze znowu dały d... ze na takie cos
        pozwoliły! Po co nam tesco skoro mamy juz dwie BIEDRONKI, dwa POLO MARKETy,
        PLUS i LIDL?!?!?!Na miejscu cukrowni mogla by powstac ta hala sportowa ktora ma
        stanąć na miejscu tego ładnego PARKU koło stadionu.Zapewne starczyłoby tez
        miejsca na kręgielnie i może na jakis kryty basen. Wtedy dzieciaki z naszego
        miasta moze przestały by w wolnych chwilach rozwalać śmietniki, znaki drogowe??
        Ludzie przestańcie myśleć tylko o własnych dupach!!pozdrawiam
        • Gość: bodo Re: TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 17:14
          Artur, popieram całkowicie......pozdrawiam
          • czy_tak Re: TESCO 15.09.05, 22:21
            hyba was pokreciło z tą halą, nie można jej wybudować nawet na terenie miejskim
            bo nie ma odpowiednio dużo pieniedzy, a chcielibyście ją postawić na terenie za
            któy trzeba płacić. Brakuje wam logiki w tych waszych wypowiedziach bo w
            biedronce są produkty rodzimych producentów z napisem "wyprodukowano dla
            biedronki", a w innych marketach takie same produkty jakie spotykam u małych
            sklepikarzy, tylko mniej kosztują.
            • Gość: Autor Re: TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 23:08
              bo myślisz tylko o własnej dupie i zal Ci zapłacic 10 gr więcej u
              sklepikarzy...a z tą całą halą to i tak był poroniony pomysł...ciekawe kto by z
              niej korzystał?? pewnie tylko burmistrz ze swoimi znajomymi tak jak to sie
              zresztą dzieje z halą w szkole na chmielnikach.i nie pisz chłopczyku tak jakby
              to była nasza wina ze nie ma pieniędzy na ta hale.pozdro
              • Gość: :) Re: TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 00:58
                Ktoś tu wypisuje bzdury jak swojak. :)
                • Gość: Autor Re: TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 01:07
                  kto? :)
                  • czy_tak Re: TESCO 16.09.05, 07:30
                    Ciekawe o jakiej dupie myślisz, ty wypisując tu takie bzdury. Już widzę jak
                    idziesz do prywatnego sklepu i przepłacasz o 20% wartości na towarze, kiedy za
                    rogiem masz market w którym masz taniej i większy wybór. Skoro z ciebie taki
                    święty Franciszek to dziwię się że jeszcze masz komputer i dostęp do internetu,
                    bo powinieneś wszysko co masz oddać biednym sklepikarzom. I jeszcze jedno
                    chłopcze nie myślę o swojej dupie tylko o tych których mam wykarmić za pieniądze
                    które zarobię, a oszczedzając 10 gr na zwykłej bułce mam oszczędności dziennie 1
                    zł, co miesięcznie daje 30 zł. Może dla ciebie to mało, ale to są tylko bułki, a
                    gdzie reszta produktów spożywczych? Takich jak ja jest w tym mieście wiecej, a
                    dla niektórych to takie oszczedzanie jest koniecznością aby nie wpaść w długi.
                    Więc chłopcze, zanim będziesz pisał o bogaceniu się społeczeństwa globalnie, to
                    zajrzyj najpierw do portfeli zwykłych szarych ludzi.
                    • Gość: :) Re: TESCO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 08:33
                      Autor mysli tylko o swojej, ponieważ jest sklepikarzem. Poza tym uważa że w jego
                      sklepie jest miła obsługa, i za to już moglibyśmy nie myśleć o własnej d..., a
                      zacząć mysleć o jego.:)
                    • swojak3 Re: TESCO 16.09.05, 09:49
                      Chciałem już dać spokój i nie wtrącać się w wasze posty , które trącą tym jaki
                      nauczyciel jest najładniejszy , lub czy ktoś ma 21 czy 22 pkt z egzaminu,albo
                      wszyscy piszmy o kawałku skóry kopanym przez 22 ludzi.Zrobię jednak wyjątek i
                      poprę obrońcę drobnych sklepów.Dla samej zasady że jeśli i on się da
                      zastraszyć,zagadać,obrazić i w rezultacie wyłączyć z życia publicznego to tylko
                      krok od dyktatu zła.Pisanie wyzwisk wychodzi części forumowiczów najlepiej więc
                      je doskonalcie i nie zajmujcie się ważnymi sprawami bo są kłopotliwe i można
                      się komuś narazić.Anonimowość tego forum jest taka jaka jest i to ma dobre i
                      złe strony .Po pierwsze jako homofil chciałbym aby każdy z wypowiadających się
                      miał poczucie wartości swoich ocen i dlatego aż mnie korci aby podpisywać się z
                      imienia i nazwiska ,z drugiej strony znając podejście i strach przed własną
                      śmiesznością ludzi się wypowiadających wiem że byłoby to wykorzystane przez
                      innych w niewłaściwy sposób.Jedno już dawno tu proponowałem aby być chociaż
                      odrobinę wiarygodnym to warto się logować . Już w innym temacie proponowałem
                      administracji , aby wpisywać mogli się tylko Ci z którymi można się również
                      komunikować poprzez pocztę portalu Gazeta jak to jest w innych forach.Będzie
                      mniej kalumni,wyzwisk i poczucie że w momencie kiedy się będę logował
                      administracja będzie mnie mogła wyprostować po Mac-u lub IP.Myślący ,
                      wypowiadajcie się bo warto nawet jeśli Was obrażają i mylą altruizm z głupotą.
                      • Gość: :) Re: TESCO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:04
                        Wydaje mi się że pewne osoby, nie rozumieją co to jest temat wątku. Wtrącanie
                        pewnych własnych pomysłów i pragnień co do zachowania się forumowiczów proponuję
                        umieszczać w wątkach pod tym tytułem. :)
                        • Gość: Autor Re: TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 13:19
                          Wiecie co?? A niech wybudują to całe TESCO. I niech wszyscy owczym pędem tam
                          pobiegną. Przynajmniej w tych ciasnych biedronkach bedzie można swobodnie
                          wózkiem przejezdzać :)
                          • Gość: :) Re: TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:02
                            To sklepikarze kupują w Biedronce? :)
                            • Gość: Autor Re: TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 16:09
                              Skoro splajtowali to muszą gdzieś kupować.
                              • Gość: :) Re: TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 17:26
                                A nie mogliby u innych sklepikarzy w ramach solidaryzowania się? :)
                                • Gość: Autor Re: TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 17:27
                                  niestety u mnie na osiedlu juz nie ma zadnych
                                  • Gość: :) Re: TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 20:32
                                    To dlatego że kupujesz w biedronce. :)
                                    • Gość: ateop Re: TESCO IP: 83.238.145.* 19.09.05, 22:17
                                      To już się buduje - "centrum handlowe" tesco "niebiesko" -adres: ulica Słodka - to sprawka Włodka!!!(no wiecie tego co zrezygnował :)
                                      • Gość: Ola Re: TESCO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 10:37
                                        Ja tam bardzo sie ciesze! wreszcie bedzie mozna kupic cos poządnego
                                        • Gość: Autor Re: TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 16:47
                                          no na pewno...pójdziesz tam dwa razy i ci sie znudzi i dalej bedziesz jeździła
                                          do bydgoszczy po zakupy zeby sie znajomym chwalić "ze kupiłaś w bydgoszczy bo w
                                          tym świeciu to nigdy nic nie ma". pozdro
    • Gość: kongresmen Re: TESCO IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.05, 19:21
      www.tesco.pl/html/onas/ - zobaczcie stronę Tesco.
      U nas będzie mini-hipermarket czyli MiniTesco.
      jeszcze jedno; porównajcie ulotki - takie same produkty, a różne ceny - w tych
      mniejszych miastach gdzie jest albo będzie minitesco są one droższe nie w
      bigTesco np. w Bydzi
      • Gość: fagetti Re: TESCO IP: 83.238.71.* 24.09.05, 09:45
        Niech sie wypowie moze burmistrz,chyba ze nie ma na to zdania dlaczego zniszczą
        park na bezsensowna budowe hali jak mogłaby ona powstac na terenie
        cukrowni.dzieciaki po dyskotekach niszczą zielen i łamią drzewka ,a burmistrz
        wydał zgode na zrównanie z ziemią parku i kto tu jest wandalem.
    • Gość: ERyKa Re: TESCO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:08
      Słuchajcie Wy gminni Świecianie. To nie będzie żaden super, hiper czy giga
      Market, a zwykły sklep samoobsługowy. Chyba czytaliście, że na prawdziwy
      SuperMarket, potrzebna jest zgoda Rady gminnej. Takiej zgody nasza pogodna rada
      gminna by nie wydała i dlatego to będzie zwykły sklep samoobsługowy.
    • Gość: Normalny człowiek Re: TESCO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:50
      no i tu się zgadzam w całej rozciągłości. Po co w Świeciu TESCO hmm... z jednej
      strony nawet może i fajnie bo znowu jakiś sklep i to nawet bardzo duży- nie
      trzeba będzie jeździć do innego miasta ale z drugiej strony to chyba już mamy
      kilka marketów i to chyba wystarczy.Ja rozumiem, że projekt ten przyniesie nawe
      miejsca przcy ale to chyba wszystko co można powiedzieć na plus tej budowy. nie
      sądzę aby świeckie społeczeństwo oczekiwało na taki projekt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka