Dodaj do ulubionych

wzory na blokach

08.12.05, 14:17
Witam
Jestem studentka V roku grafiki na ASP w Krakowie. W tym roku realizuje prace
dyplomowa z fotografii. Moim tematem jest archutektura przecietnych polskich
osiedli a scislej blokow i wiezowcow. Szukam budynkow, ktorych fasady sa
pomalowane w nietypowy sposob (sloneczka,
rybki, kwiatki, tecza itp.). Niestety nie ma ich wiele dlatego szukam w
calej Polsce. Jesli widzieliscie takie bloki (a moze w nich
mieszkacie) to bardzo prosze o informacje z dokladnym adresem i krotkim
opisem wygladu, a jesli ktos bedzie mial mozliwosc nawet ze zdjeciem
(manbar@buziaczek.pl) serdecznie dziekuje i pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Wally-gator Re: wzory na blokach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 15:22
      Studiowałem w Koszalinie i wiem, że kiedyś były tak pomalowane bloki na osiedlu
      PÓŁNOC
      • cobraswiecie Re: wzory na blokach 08.12.05, 22:47
        W Bydgoszczy na FORDOŃSKIM bloku (z boku)jest takie fajne oko:)i napis "On widzi".Bardzo fajnie sie to prezentuje:)
        • don_przemo Re: wzory na blokach 08.12.05, 22:56
          Pod tym względem wyjątkowy jest słupsk. Ostatnio w jakimś programie
          telewizyjnym widziałem reportaż nt. malowideł, o które Ci chodzi. Jest tam tego
          pełno.
          Teraz o tym, co ja widziałem:)
          Jako, że studiuję w Gdańsku, to nie mogę pominąć muralesów na budynkach Stoczni
          Gdańskiej. Jeśli ktoś pamięta, to na okładce drugiej płyty zespołu "Illusion"
          były właśnie te obrazy. Warto wspomnieć także o obrazach namalowanych na
          największym trójmiejskim blokowisku - na Zaspie. Jest tam świetny obraz
          przedstawiający papoeża Jana Pawła II, a poniżej Lecha Wałęsę i tłum
          stoczniowców. Ciekawy jest także Węzeł tramwajowy "Kliniczna" - oprócz typowego
          graffiti jest tam mnóstwo obrazów, które na pewno by Cię zainteresowały. Rok
          rocznie odbywa się tam festiwal sztuki ulicznej, więc pobliskie wiadukty są
          całkowicie pokryte obrazami. Podobnie jest też na murach Stoczni Gdańskiej, co
          widać chociażby z pociągu wjeżdżającego do Wrzeszcza. Fajne malowidło pojawiło
          się ostatnio w przejściu podziemnym na Uniwerku Gdańskim na Przymorzu. Technika
          przypomina mi trochę szablon, ale obraz ma rozmiar kilkudziesieciu metrów
          kwadratowych. Przedstawia aksonometrię miasta. Taprawdę fajna sprawa.

To chyba tyle. Gdybym coś ciekawego zauważył, to na pewno dam znać:)
          Pozdrawiam!
    • Gość: abcd Re: wzory na blokach IP: 83.238.71.* 14.12.05, 11:58
      Jeśli chodzi o Świecie to jest ładne słoneczko na przedszkolu, które znajduje
      się przy SP.1. :)
    • Gość: kol Re: wzory na blokach IP: 83.238.71.* 24.12.05, 11:19
      Zapraszamy do Świecia może bedzie przyjemniej popatrzeć na kolorowy świat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka