Dodaj do ulubionych

Internet bez Neostrady w Świeciu

26.01.06, 19:33
Czy jest taka możliwość? Chcę założyć telefon internetowy u dziadków, ale nie
chcę przy okazji płacić abonamentów dla TPSA. Sam przebywam za granicą,
pewnie na dłużej i przerażają mnie troche rachunki za telefon . Czy ktoś
jeszcze niezależny dostarcza internet ? Osiedle Marianki.
Obserwuj wątek
    • autowidol Re: Internet bez Neostrady w Świeciu 27.01.06, 00:18
      www.stk.pl/
      Tam powinieneś znaleźć informacje na temat usług internetowych. Zasilają w sieć
      Marianki, sam z nich korzystam. Nie polecam, nie odradzam. Uwaga! Jest drogo.
      To samo 192/128 kb/s "do/od abonenta" mam w Gdańsku za 37 PLN brutto. U nich to
      aż 83!!!! Dokładnie o cenniku tu: www.stk.pl/iframe.php?
      file=html/gdzie.html
      • Gość: Skype Re: Internet bez Neostrady w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.06, 19:00
        Po co dziadkom od razu internet do założenia telefonu internetowego?Wystarczy
        że opłacisz rozmowy w komunikatorze i będziesz z komputera dzwonił na telefon.
        Pewnie są inne możliwości też ale polecam ten ,gdyż jest nieskomplikowany i
        niedrogi i bez zobowiązań typu abonament
        Przy szybkości wychodzącej mniejszej niż 20KB/s rozmowa jest do niczego na
        dużych odległościach a taki transfer przy ADSL jest dosyć drogi ,kablówka
        wogóle takiego nie zapewnia a providerzy internetowi dzielący drogą radiową
        nie podejmują się przyłączyć na Mariankach ze względu na ukształtowanie
        terenu.Taka sitwa panuje w tej wiosce ze jeśli ktoś chciałby zrobić konkurencję
        istniejącym to go zagryzą pierwszego dnia .
        • elias26 Re: Internet bez Neostrady w Świeciu 27.01.06, 21:56
          Sprawdz jeszcze Wojtka Pizonia- on potrafi siec zrobic, podjedzie na pomiar i
          stwierdzi czy bedzie grało,co prawda podłacza raczej gubałówke ale robi czasem
          wyjatki :)!
          • Gość: Skype Re: Internet bez Neostrady w Świeciu IP: 83.238.145.* 29.01.06, 13:20
            Pizoń nie rozprowadza internetu po Mariankach.Kiedy z nim rozmawiałem mówił że
            nie ma takiego acces pointu aby na Mariankach podłączyć użytkowników .Nawet na
            osiedlu koło dworca miał problem z wyniesieniem anteny u klienta .Pod koniec
            listopada zeszłego roku przedstawiciel providera ineternetowego ze Szczecina
            czynił rekonesans na terenie naszego miasteczka w sprawie możliwości ale z tego
            co wiem to zrezygnował pomimo dostępu świetnej 4GB/s magistrali dostępnej mu u
            wrót Świecia.Układ nie pozwoli nikomu wejść z konkurencją na rynek z
            inwestycjami ,które mogą poprawić jakość i oszczędzić na abonamencie.Kiedy
            rozmawiałem z Prezesem Kablówki o tym że w innych miastach stały internet jest
            o połowe tańszy niż u niego to mi powiedział że mam się tam przeprowadzić.To
            daje do myślenia szczególnie że przecież rynek powinien się rządzić prawami
            wolnej konkurencji.
            • letalin Re: Internet bez Neostrady w Świeciu 30.01.06, 14:55
              Dzięki za wskazówki:)
              • Gość: Anka Re: Internet bez Neostrady w Świeciu IP: 83.238.71.* 01.02.06, 19:33
                A wiece może gdzie można juz zakladac chello?
                • Gość: Sun Fire Re: Internet bez Neostrady w Świeciu IP: 82.146.246.* 01.02.06, 20:26
                  awa rulez :D, ale nie w swieciu :P
          • Gość: :/ Re: Internet bez Neostrady w Świeciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 15:14
            już za dużo ludzi jest podłączonych w disnecie :/ Jak cobie porównam np:
            www.visualroute.pl/ pomiedzy 80.55.71.198 a np olimp.hopto.org, czyli
            kompem podłączonym w gdańskiej sieci za tą samą cene to to troszkę inaczej
            wygląda :/ tam za 75pln mam stare neo: 512 down 128 up, siakies +50% po 24.00,
            stale zewnetrzene ip i oczywiscie duzy lan z hubem dc :)
    • Gość: neon Re: Internet bez Neostrady w Świeciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:11
      Nie wiem
      • Gość: U.P.S. Re: Internet bez Neostrady w Świeciu IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.06, 08:18
        Wszędzie tam gdzie jest telewizja kablowa U.P.S. bo to jest usługa
        nierozerwalnie związana z kablówką.Chyba e ktoś chce inaczej ale to dużo drożej
        kosztuje w tych budynkach ,gdzie jest U.P.S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka