Dodaj do ulubionych

Neostrada - zwiększenie prędkości

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 08:35
Począwszy od 8. stycznia użytkownicy neostrady tp będą mieli podniesioną
prędkość przy zachowaniu tej samej ceny. Proces ma zakończyć się 8. kwietnia.
Użytkownicy opcji 128, 256, 320, 512 i 640 kb/s będą mieli podniesioną
prędkość do 1 Mb/s, korzystający z opcji 1 Mb/s do 2 Mb/s, a 2 Mb/s - do 6 Mb/s.
Obserwuj wątek
    • swojak3 Re: Neostrada - zwiększenie prędkości 07.01.07, 11:17
      Za takie ciężkie pieniądze to powinni dać multi pakiet medialny albo całować
      ludzi w d.upę
    • Gość: AXEL Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 11:26
      Nie ma to jak mieć refleks. O zwiększaniu prędkości było wiadomo już od
      tygodnia:)
      Niestety nie dodałeś że limity pozostają takie same.
      • Gość: ktoś Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: 212.122.215.* 07.01.07, 13:41
        swojak Ty narzekasz, a co mają powiedzieć użytkownicy, którzy korzystają z usług
        STK. Tam to są ceny, a prędkości zawrotne :(
        • swojak3 Re: Neostrada - zwiększenie prędkości 07.01.07, 23:49
          Jak tu nie narzekać?Monopol providerów internetowych w Świeciu jest i ma się
          dobrze.Kablówka wyciska pieniądze z biednego luda a inni albo nie chcą albo nie
          mogą wejść w masówkę.Swego czasu prowadziłem luźne rozmowy na temat
          konkurencyjności usług internetowych .Prezes kablówki kazał mi się wynosić do
          Bydgoszczy skoro tam jest tak tanio.Mali providerzy nie chca rozmawiać bo albo
          (drogą radiową nie mają zasięgu) albo nie opłaca im się inwestować.Był w
          zeszłym roku taki gość ze Szczecina który chciał wprowadzić łącze
          szerokopasmowe (8GB/s)i wykorzystać sieć Azart w blokach do podziału ale szybko
          zrezygnował, bo go pognali nasi bonzowie.Tymczasem żyjmy jak zapsiańcy i płaćmy
          słono za marnej jakości usługi.:-)
          • Gość: <><><> Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.stk-net.pl 08.01.07, 14:00
            Powiedzmy.Jezeli bierze się 1 Mb(do 1024 kb/s) z opcją na 24 miesiące to jaka musi być opłata abonamentowa za telefon?
    • Gość: On21 Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 16:47
      Dziwne że dzisiaj jest ósmy a prędkość ta sama...
      • Gość: Equalizer Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 17:39
        >Dziwne że dzisiaj jest ósmy a prędkość ta sama...

no właśnie! kto poda jakiś oficjalny link do tych informacji o zwiększeniu
        prędkości neostrady? uczciwie mówiąc ja pierwszy raz dowiedziałem się o tym z
        tego forum. mam 128 więc mógłbym się ucieszyć - tylko czy to prawda?

• Gość: gosc Re: Neostrada - zwiększenie prędko?ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 18:42
          ale wy jestescie jelopy!!!CHYBA LOGICZE ZE CALEJ POLSCE NIE ZWIEKSZAEO W CIEGU
          JEDNEGO DNIA!!!!!!!!!WYSTARCZY GLOWKA RUSZYC I JUZ:):)A TU LINK DLA
          NIEPELNOSPRAWNYCH UMYSLOWO I TAM JEST WSZYTKO NAPISANE!!!!
          www.telepolis.pl/news.php?id=7174
          • Gość: ccc Re: Neostrada - zwiększenie prędko?ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 19:44
            Akcja obejmie abonentów, którzy na dzień 7. stycznia posiadają umowy terminowe,
            do zakończenia których pozostało co najmniej 14 dni. Zwiększona prędkość będzie
            świadczona w ramach możliwości technicznych do końca umowy terminowej,
            uprawniającej abonenta do objęcia akcją.

Akcja nie obejmie klientów, którzy w dniu zwiększenia prędkości korzystają z
            następujących usług/produktów:
            • neostrada plus,
            • program edukacja z internetem tp,
            • neostrada tp 6 Mb/s,
            • multipakiet tp,
            • promocji neostrada tp na godziny.
            • Gość: Cenywgóre Re: Neostrada - zwiększenie prędko?ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 20:01
            • Gość: Cenywgóre Re: Neostrada - zwiększenie prędko?ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 20:02
              Może i neostrada przyspieszy,ale dzis dostałem pismo,ze od lutego zminia sie
              cennik uslugi neostrada.Moze przyjac,lub zerwac umowe.Cala TP!!
    • Gość: aaa Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.stk-net.pl 08.01.07, 22:27
      Wam chociaż przyśpieszają a nam w kablówce po ostatnim przyśpieszeniu narazie
      cisza o jakiś nowych promocjach miejmy nadzieje że to sie zmieni :)
      • swojak3 Re: Neostrada - zwiększenie prędkości 08.01.07, 23:15
        Chyba w świętego mikołaja wierzysz? Dostaniesz aneks umowy że ze względu na
        wzrost ceny prądu provider podwyższa opłatę abonamentową o 20% , bo przesież
        inwestować już nie będzie ?
        • Gość: tomalal83 Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 16:33
          ----> skocz.pl/cvdm
          • Gość: ON Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 19:00
            Od 15 Lutego neostrada będzie można zakładać nie posiadając telefonu. Czyli
            odpada opłata za abonament. Za to zapłacimy nie ustaloną jeszcze kwotę za tzw.
            "podtrzymanie łącza". Oscyluje w granicach 28 do 36 zł. Tyle się dziś dowiedziałem.
            • Gość: bujda Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 14:05
              Jedna wielka bujda, nikt nikomu nie ma zamiaru nic zwiększać. Zauważcie, ze na
              oficjalnej stronie neostrady nie ma tego komunikatu, pojawił się ten komunikat
              na paru dziwnych stronach jako plotka albo jako komunikat tp, zbyt ewidentna
              sprawa: chodzi o powstrzymanie fali zerwań umów. Tak naprawdę to jest metoda
              poniżej jakichkolwiek norm. Niech ktoś zadzwoni na ich błękitną linię, to się
              niczego nie dowie, nic nie wiedzą, najwyżej poinformują o promocji "podkręć
              prędkość", a to tyczy całkiem czegoś innego. Smutne...
              • Gość: iii neostrada nie przyspieszy - oficjalny komunikat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 16:57
                Telekomunikacja Polska nie oferuje promocyjnego zwiększenia prędkości transferu
                danych w usłudze neostrada tp. Urząd Komunikacji Elektronicznej, powołując się
                na doniesienia prasowe poinformował, że wystosował do TP zapytanie w tej
                sprawie. TP rozważa różne warianty promocji dla użytkowników neostrady i
                analizuje możliwości techniczne. O ewentualnym wprowadzeniu nowej oferty klienci
                zostaną oficjalnie poinformowani.

www.gsmonline.pl/portal/news/news.jsp?s0n_id=16218
          • Gość: tomala Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 15:19
            www.skocz.pl/cvdm
    • Gość: Dawid Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 18:48
      OD dziś mam 1mb!!!!!.Przy sciąganiu zauważyłem,że zamiast 60kb zasuwa
      120kb!.Jednak to prawda!!!.Niby do kwietnia miało to trwać a ja już mam!!!
      • Gość: NITRO Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:11
        TO WKONU JEST TO PRAWDA CZY NIE!!!!!!!!!???????????CZEKAM NA ODP
        • Gość: Dawid Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 09:36
          TAK!!Neostrada podnosi predkosc nie zmieniajac ceny!!.Chodzi o uzytkownikow do
          512kb.Mi wczoraj juz zmienili,sprawdzalem pare razy mam 1mb.
          • Gość: AXEL Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 10:07
            pokaż zrzut ekranu z panelu neostrada to ci uwierzę:)
            • Gość: nitro Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 10:19
              no własnie wrzuc jakas fotke:):)
    • Gość: dobreprogramy.pl Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 11:57
      dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=5774
    • Gość: 'j\i\ Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.stk-net.pl 20.01.07, 03:57
      Począwszy od 8. stycznia użytkownicy neostrady tp będą mieli podniesioną
      prędkość przy zachowaniu tej samej ceny. Proces ma zakończyć się 8. kwietnia.
      Użytkownicy opcji 128, 256, 320, 512 i 640 kb/s będą mieli podniesioną
      prędkość do 1 Mb/s, korzystający z opcji 1 Mb/s do 2 Mb/s, a 2 Mb/s - do 6 Mb/s.
      • Gość: yyyy Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 09:47
        Mam neo 512 od roku, dzis mamy 20 styczen i nic mi sie nie zwiekszylo.
    • Gość: Krajz Re: Neostrada - zwiększenie prędkości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 10:42
      Proponuje poczytac:
      infojama.pl/3591,aktualnosc.aspx
      A potem to:
      infojama.pl/3595,aktualnosc.aspx
      To drugie powinno sie bardzo spodobac. Nie dosc, ze taniej, szybciej to i bez
      limitow. :)
      • Gość: jjj Re: TP Neo - Netia Net24 IP: *.fastnet.pl 20.01.07, 12:41
        Czy wiesz, że możesz rozwiązać umowę i nie poniesiesz konsekwencji?

W piśmie z 20 grudnia 2006 r. Telekomunikacja Polska SA informuje, że od 15
        lutego 2007 r. zacznie obowiązywać nowy Regulamin usługi neostrada tp.

"(...) zgodnie z art. 59 ust. 2 ustawy Prawo Telekomunikacyjne, mają Państwo
        możliwość wypowiedzenia obecnie zawartej z Telekomunikacją Polską umowy na
        świadczenie usługi neostrada tp w przypadku, gdy nie zaakceptujecie Państwo
        zmienionego Regulaminu. Jeżeli skorzystają Państwo z tego prawa do dnia 14
        lutego 2007 roku, Telekomunikacji Polskiej nie przysługuje roszczenie
        odszkodowawcze."
        Netia, jako pierwszy operator telekomunikacyjny w kraju, oferuje stały dostęp do
        Internetu Klientom indywidualnym posiadającym linię telefoniczną TP SA.

Zapoznaj się z ofertą taniego i szybkiego dostępu do Internetu w Netii:

* 11% taniej niż w aktualnej ofercie TP SA za Internet 1 Mbit/s przy umowie
        na 24 miesiące
        * zachowujesz swój dotychczasowy modem (inny niż livebox tp) i otrzymujesz
        dodatkowo 90% rabatu na abonament za pierwszy miesiąc
        lub
        możesz nabyć nowy modem za 1,22 zł brutto
        * bez limitu ilości przesyłanych danych
        * możesz obniżyć abonament za telefon wybierając tańszy plan socjalny tp
        * stała, niska cena za Internet przez cały okres trwania umowy
        * aktywacja tylko 1,22 zł brutto

Opłaty miesięcznePrędkość pobierania danych Umowa na 24 miesiące Umowa na 12
        miesięcy
        512 kbit/s 44,30 zł 60 zł
        1 Mbit/s 55 zł 64 zł
        2 Mbit/s 110 zł 115 zł
        6 Mbit/s 124 zł 130 zł
        Ceny brutto

Jeżeli uznasz ofertę Netii za atrakcyjną, masz czas do 14 lutego 2007 r. na
        złożenie pisemnego wypowiedzenia umowy z powodu braku akceptacji nowego
        Regulaminu, aby TP SA nie przysługiwało z tego tytułu żadne roszczenie
        odszkodowawcze.

www.netia.pl/promocje,dla_domu,21.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka